همایش بررسی اندیشههای امام خمینی (ره) با عنوان "وحدت و صلح در اندیشه امام خیمنی (ره)" با مشارکت مفیتیگری بلغارستان و با حضور جمعی از بلغارها و ایرانیان مقیم در صوفیا برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ابتدای مراسم بیرعلی مومن، معاون مفتی اعظم بلغارستان، تاکید كرد که امام خمینی (ره) در سراسر زندگی خود دغدغه امور مسلمانان را داشت.
دکتر الکساندر وسلینیف، از اساتید و نخبگان فرهنگی بلغارستان نيز در سخنانی به تشریح ابعاد عرفانی اندیشههای امام (ره) پرداخت.
او گفت: عرفان امام خمينی تک بعدی نیست. بلکه ابعاد متعدد اجتماعی، سیاسی، اخلاقی، حماسی و فلسفی دارد. به ویژه بعد اجتماعی و حماسی عرفان امام خمینی بسیار چشمگیر بوده است. او به دنبال رسیدن به انسان کامل در زندگی خویش است. از نظر امام انسان کامل دارای همه ابعاد است. انسان کامل هم باید عارف باشد، هم فیلسوف، هم فقیه و هم رهبر سیاسی جامعه باشد.
همچنين غلامرضا باقری مقدم، سفیر ایران در بلغارستان به تشریح آفات تفرقه در جهان اسلام و ضرورت صلح و وحدت در میان امت اسلامی از دیدگاه امام خمینی(ره) پرداخت.
در ادامه مراسم، سخنرانان به سوالات حاضران پاسخ گفتند.
به گزارش ايسنا، مراسم بیست و سومین سالگرد ارتحال حضرت امام (ره) با حضور اقشار مختلف ایرانیان مقیم هلند و دیگر دوستداران انقلاب اسلامی با سخنرانی سید احمد حسینی، کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران و حجت الاسلام و المسلمین امیر حسین حسینی از اساتید حوزه علمیه قم در خانه ایرانیان لاهه برگزار شد.
در این مراسم، پس از قرائت قرآن و پخش فیلمی از ایام ارتحال امام (ره)، سید احمد حسینی، کاردار سفارت ایران در لاهه در سخنانی به نقش امام خمینی (ره) در پیروزی انقلاب اسلامی ایران و تأثیر افکار و اندیشههای ايشان بر جنبشهای اسلامی در منطقه و به ویژه بر بیداری اسلامی در جهان اسلام پرداخت.
در ادامه مراسم، حجت الاسلام و المسلمین حسینی با بررسی سیره و منش امام خمینی (ره) و اشاره به ابعاد اخلاقی و عرفانی شخصیت امام راحل، ویژگیهای اخلاقی ايشان به عنوان یک شخصیت مقتدر سیاسی را برای همگان پندآموز دانست.
او در ادامه با اشاره به این که شناخت بیشتر سیره امام خمینی (ره) برای نسل جوان ضرورتی اجتناب ناپذیر است، با ذکر خاطرههایی از زندگی امام خمینی (ره)، ایشان را به عنوان الگویی در عرصههای اجتماعی و همچنین خانوادگی معرفی کرد.
این مراسم به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در لاهه هلند و با حضور صدها تن از ایرانیان مقیم و دوستداران انقلاب اسلامی از کشورهای دیگر برگزار شد.
همچنين در سمينار يکروزه برررسي انديشههاي امام خميني (ره) که توسط آکادمي ملي علوم جمهوري ارمنستان به مناسبت بيست و سومين سالگرد ارتحال بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران برگزار شد، زمانی، کاردار موقت کشورمان در سخناني با اشاره به رهبري داهيانه امام (ره) گفت: چراغي که امام خميني (ره) برافروخت دلهاي همه مسلمانان جهان و حتي پيروان ساير اديان الهي را روشن کرد به طوري که باعث بيداري ديني و اسلامي در سراسر گيتي شد.
وي با بيان اين كه امام خميني (ره) عامل حيات دوباره اسلام در قرن حاضر است گفت: چهره حيات بخش ايشان در جهان اسلام به ويژه کشورهايي که عليه حکام مستبد خود به پا خاستهاند امري غيرقابل اغماض است.
زماني افزود: امام خميني (ره) با انقلاب اسلامي روحيه انقلابي را به اسلام و عزت و کرامت را به مسلمانان بازگرداند و ديدگاه مرتجعانه نسبت به دين مبين اسلام را که دشمنان در طول صدها سال ارائه کرده بودند، از ميان برد و مقوله دين افيون ملتها را منسوخ کرد و اسلام مترقي را در سطح بينالمللي به عنوان نياز انساني در زمينههاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي، مادي و معنوي مطرح کرد.
او با اشاره به رهنمودهاي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران درباره رهايي مستضعفان عالم گفت: امام خميني (ره) براي رهايي از بنبست مرگبار کاپيتاليسم از جوامع غربي و جهان مسيحيت خواستار شکستن سکوت و تماشاگر نبودن غارتگريهاي نظام سرمايهداري از سوی آنان بود.
وي با يادآوري توصيههاي امام خميني (ره) به جوامع مسيحي افزود: امام جهان مسيحيت را متشکل از روحانيون کليساها و مردم مسيحي جوامع غربي دانسته و بر ضرورت توجه به اهداف والاي پيامبر الهي حضرت عيسي مسيح (ع) مبتني بر نشر تعاليم و ارزشهاي متعالي و مخالفت با ظلم و ستم قدرتهاي سيطره جو تاکيد داشت.
براساس اين گزارش، در اين همايش يکروزه همچنين پروفسور سافراستيان، رييس انستيتو شرقشناسي فرهنگستان ملي علوم نيز در سخناني با اشاره به ويژگيهاي رهبري امام خميني (ره) گفت: بيشک نام و ياد امام به عنوان يکي از تاثيرگذارترين چهرههای برتر قرن بيستم در تاريخ ثبت خواهد ماند.
او ادامه داد: امام خميني (ره) توانست با بهرهگيري از آموزههاي ديني و معنوي و بر اساس اصول اعتقادي مذهبي خود نظامي را پايه گذاري كند که از ويژگيهای بارز آن همانا استقلال در عرصه سياست خارجي است.
وي با اشاره به تهديدات روزمره از سوي کشورهاي استکباري عليه نظام جمهوي اسلامي اسلامی ايران در جريان است، افزود: با وجود فشارهای مضاعف، نظام ايران همچنان به عنوان قدرت برتر منطقه و عامل صلح و ثبات به مسير پيشرفت در عرصههای گوناگون ادامه میدهد.
در اين مراسم که با همکاری بخش رايزني فرهنگي سفارت کشورمان و آکادمي ملي علوم جمهوري ارمنستان برگزار شد علاوه بر قرائت پيام وزير فرهنگ ارمنستان، دکتر ايماني، استاد دانشگاه علامه طباطبايي، حجت الاسلام فلاح، گورگن مليکيان، رييس دانشکده شرقشناسي دانشگاه دولتي ايروان و چندين چهره مطرح علمي ارمني سخنرانی كردند.
انتهاي پيام