به نقل از عصر امروز، اعلام نتایج دومین دوره کنکور دکتری کشور بار دیگر به سوژه یک اخبار دانشگاه ها تبدیل شد.
کنکور دوره دکتری که تا سال 89 به صورت جداگانه توسط هر دانشگاه برگزار می شد با اعتراض گسترده دانشجویان در نحوه انتخاب برگزیدگان از سال 90 همانند کنکور کارشناسی و کارشناسی ارشد به صورت سراسری برگزار می شود.
پس از برگزاری اولین دوره آزمون نیمه متمرکز دکتری، اعتراضات زیادی به نحوه برگزاری، نوبت امتحان، طولانی بودن فرآیند امتحان از سوی داوطلبان اعلام شد اما پس از برگزاری دومین آزمون نیمه متمرکز دکتری دانشگاهها در سال 91، با وجود کاهش بخش عمده ای از اعتراضات به نحوه اجرای آزمون، این بار عده ای از داوطلبان به فرآیند برگزاری آزمون و سخت بودن سئوالات طرح شده در بخش زبان انگلیسی معترض شدند.
اعتراض عده دیگری از شرکت کنندگان این آزمون به جای خالی اصول و ضوابط مشخص در گزینش آزمون و اعمال سلیقه شخصی در انتخاب دانشجویان دوره دکتری است.
بر خلاف اعلام قبلی سازمان سنجش مبنی بر افزایش 3 برابری ظرفیت پذیرفته شدگان دوره دکتری و توسعه رشته های این دوره، گلایه داوطلبان از نحوه معرفی مجازین به دانشگاهها نشان می دهد که حتی برخی عنوان می کنند با رتبه های بالا نیز به هیچ دانشگاهی معرفی نشده اند و یا بسیاری از داوطلبان که نام آنها در فهرست مجازین بوده است در مرحله مصاحبه به هیچ دانشگاهی معرفی نشده اند و یا تنها به دانشگاههای غیرانتفاعی و شبانه معرفی شده اند.
همچنین عدم انتشار ریز نمرات کارنامه دانشجویان دانشگاه های آزاد و سراسری نیز باعث به وجود آوردن مشکلاتی برای داوطلبان ورود به دکتری دوره شده به طوری که آن ها را برای انتخاب رشته با مشکل مواجه کرده است.
برگزار کردن آزمون های دانشگاه آزاد اسلامی در این دوره به صورت تشریحی و عدم انتشار کارنامه داوطلبان، یکی دیگر از مشکلاتی است که علاوه بر اعمال شخصی مصححان در تصحیح برگه ها، امکان شناسایی نقاط قوت و ضعف را از دانشجویان سلب می کند.
نکته دیگر در خصوص کنکور دوره دکتری آن است که بسیاری از دانشجویان دانشگاه های آزاد دلیل شرکت نکردن در کنکور دانشگاه های سراسری را سخت گیری در پذیرفته شدن این دانشگاه می دانند و دانشجویان دانشگاه های سراسری نیز همین طرز تفکر را نسبت به قبول شدن در دانشگاه آزاد دارند.
مجموع این مسائل و مشکلات باعث شده است تا معترضان به کنکور دکتری، علاوه بر اعتراض به سازمان سنجش، مراتب اعتراض خود را به وزارت علوم، کمیسیون آموزش مجلس و دیوان عدالت اداری ببرند.
حال با توجه به حساسیت و اهمیتی که کنکور دوره دکتری دارد به نظر می رسد این گونه رفتارهای ضد و نقیض باعث زیر سوال بردن شأن آزمون دکتری می شود و مسئولان باید هرچه سریع تر اقدام مناسب و دقیقی را اتخاذ کنند.
در پایان گفتنی است که با تغییر و تحولات صورت گرفته در راس مدیریت دانشگاه آزاد و روی کار آمدن فرهاد دانشجو به عنوان رئیس دانشگاه آراد اسلامی، انتظار می رفت که مشکلات این دانشگاه به حداقل برسد اما برآیند این مشکلات و مشخص نبودن زمان دقیق اعلام پذیرفته شدگان و نحوه اعلام قبولی دانشجویان آن هم به صورت تلفنی! (که خود باعث به وجود آمدن مشکلات عدیده شده) این شائبه را به ذهن می رساند که شاید هنوز درجه ای از "روابط" در بدنه این دانشگاه حاکم است.