0

مقالات بیماریهای پوست

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 2 : بيماريهاي پوست زمستان 1382; 7(2 (پياپي 26)):78-83.
 
كاربرد روش تلفيقي در كنترل ليشمانيوز جلدي در حرم امامزاده آقا علي عباس (ع) در نطنز اصفهان در سالهاي 77-1375
 
نيل فروش زاده محمدعلي*,جلاير طهمورث,عطايي بهروز,جعفري فريبا,متولي امامي محمد
 
* مرکز تحقيقات بيماريهاي پوستي و سالک، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان و مرکز آموزش و پژوهش بیماری های پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، خیابان طالقانی غربی، شماره 79
 
 مقدمه: در چرخه انتقال بيماري ليشمانيوز جلدي (سالک) انسان، جوندگان و پشه هاي خاکي نقش دارند. براي مبارزه با اين بيماري بهسازي محيط، جونده کشي و سمپاشي ناقل هر کدام به تنهايي در مناطق مختلف کشور ايران و همچنين در ساير نقاط جهان مورد استفاده قرار گرفته است. از آنجا که در حال حاضر واکسن موثري برعليه اين بيماري وجود ندارد، استفاده توام از چند روش مبارزه قابل بررسي است.
هدف: ارزيابي استفاده از روش تلفيقي مبارزه با بيماري (بهسازي محيط، جونده کشي و سمپاشي ناقل).
روش اجرا: اين مطالعه بصورت مداخله اي انجام گرفت و پس ازشناسايي اکوسيستم محيط اطراف حرم مطهر امامزاده، نسبت به ايجاد پوشش گياهي کاج تا شعاع 100 متري اطراف حرم، اصلاح درهاي ورودي حرم مطهر، حذف مکان آبگيري و انباشت زباله به همراه طعمه گذاري جوندگان تا شعاع 2 کيلومتري اطراف حرم و سمپاشي ناقلين در اماکن داخلي حرم مطهر اقدام شد.
يافته ها: ميزان بروز بيماري در بين زائرين حرم مطهر درسال 1374 (قبل از مداخله) 3.7% بود که در سال 1375 (پس از انجام مداخله) به يک هفدهم و يکسال پس از آن به يک دوازدهم تقليل يافت.
نتيجه گيري: توصيه مي شود درمبارزه با بيماري ليشمانيوز جلدي روش تلفيقي (بهسازي محيط، جونده کشي و سمپاشي) به همراه آموزش افراد در معرض خطر مورد استفاده قرار گيرد.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:27 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 3 : بيماريهاي پوست زمستان 1382; 7(2 (پياپي 26)):84-87.
 
ارتباط ويتيليگو با اختلالات عملكرد غده تيروئيد: يك مطالعه مورد - شاهد
 
بني هاشمي مهناز*,ايزدي شاهرخ
 
* گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکي زاهدان، زاهدان، بیمارستان خاتم الانبیا، بخش پوست
 
 مقدمه: تاکنون نتايج متفاوتي در مورد ارتباط بين ويتيليگو و اختلالات عملکرد تيروئيد گزارش شده است.
هدف: بررسي رابطه ويتيليگو با اختلالات عملکرد تيروئيد.
روش اجرا: تحقيق به روش مورد - شاهدي در بيماران ويتيليگويي که حداقل 6 ماه از شروع بيماري آنها گذشته بود به عنوان گروه مورد و افراد فاقد ويتيليگو به عنوان گروه شاهد (از نظر جنسي و سني با گروه مورد همسان شده بودند) در سال 1380 در زاهدان انجام شد .T3،T4، TSH و T3RU در هر دو گروه اندازه گيري شد و ميزان FTI محاسبه گرديد. هيپوتيروئيديسم و هيپرتيروئيديسم بر اساس FTI و T3 (براي T3 هيپرتيروئيديسم) سنجيده شد و يافته ها با استفاده از روش conditional logistic regression مورد تحليل آماري قرار گرفت.
يافته ها: افراد مورد مطالعه در هر گروه 50 نفر و شامل 52% زن و 48% مرد بودند. در گروه مورد 16% اختلال عملکرد تيروئيد ديده شد که 14% هيپرتيروئيديسم و 2% هيپوتيروئيديسم داشتند. در گروه شاهد 4% اختلال عملکرد تيروئيد داشتند که 2% هيپرتيروئيديسم و 2% هيپوتيروئيديسم داشتند. در گروه مورد تنها يک نفر علایم باليني هيپرتيروئيدي را داشت و در گروه شاهد هيچکدام از افراد علایم باليني هيپو يا هيپرتيروئيدي را نداشتند. در آزمون آماري انجام شده p<0.05)OR=7 ) بود که نشان داد بين بيماري ويتيليگو و اختلال عملکرد تيروئيد ارتباط معني داري وجود دارد.
نتيجه گيري: آزمونهاي تيروئيدي بايستي در بيماران ويتيليگو انجام شود تا اين بيماري هر چه سريعتر شناسايي و درمان شوند و از عوارض اختلالات تيروئيدي پيشگيري بعمل آيد.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:27 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 4 : بيماريهاي پوست زمستان 1382; 7(2 (پياپي 26)):88-94.
 
اثر پماد پارامومايسين تهيه شده در ايران (پارومو- يو) بر ليشمانيوز جلدي ناشي از ليشمانيا ماژور در مدل موشي
 
محب علي مهدي*,يعقوبي پريسا,خامسي پور علي,هوشمند بدخشان
 
* گروه انگل شناسي، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکي تهران
 
 

مقدمه: با توجه به مشکلات، عوارض جانبي و عدم پاسخ مناسب به داروهاي رايج در درمان سالک، لزوم يافتن درمان جايگزين خصوصا درمانهاي موضعي ضروري بنظر مي رسد.
هدف: تعيين ميزان اثر بخشي پارامومايسين موضعي )پماد (Paromo - U بر روي ليشمانيوز جلدي ناشي از L.major در مدل موشي.
روش اجرا: با تلقيح پروماستيگوت هاي ليشمانيا ماژور در قاعده دم موش هاي سفيد کوچک آزمايشگاهي (outbred) و ايجاد ضايعه در آنها بعد از1 تا 3 ماه، موش هاي مورد نظر بطور تصادفي به سه گروه تحت مداخله )درمان با (Paromo - U و گروههاي شاهد 1 و 2 (درمان با اوره و آب مقطر) تقسيم شده و به مدت 8 هفته، روزانه دو نوبت تحت درمان موضعي با پماد پارومو - يو قرار گرفتند.
يافته ها: ميانگين قطر زخم هاي گروه هاي تحت مداخله و شاهد 1 و 2 قبل از درمان به ترتيب 10.9، 5.9 ،6 ميليمتر و پس از درمان 4، 12.7،14.3 ميليمتر اندازه گيري شد. در گروه تحت مداخله با انجام آزمايش هاي مستقيم و کشت بعد از درمان هيچگونه انگل ديده نشد، در حاليکه در تمامي موش هاي گروه شاهد اجسام ليشمن مشاهده گرديد.
نتيجه گيري: پماد Paromo - U و در درمان ضايعات پوستي ناشي از L.major در موش موثر مي باشد.

 
كليد واژه: ليشمانيا ماژور، پماد پارامومايسين (پارومو - يو)، ليشمانيوز جلدي، موش
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:27 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

5 : بيماريهاي پوست زمستان 1382; 7(2 (پياپي 26)):95-100.
 
ارزيابي روشهاي مختلف تشخيصي در عفونتهاي قارچي ناخن
 
كريم زادگان نيا مطهره,ميرامين محمدي اكرم,فيروز عليرضا*,شيدفر محمدرضا
 
* گروه پوست، مرکز آموزش و پژوهش بيماريهاي پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، خیابان طالقانی، شماره 79
 
 مقدمه: در حال حاضر تشخيص انيکومايکوزيس بر اساس علایم باليني، آزمايش مستقيم و کشت قارچ مي باشد اما بر اساس بررسيهاي انجام شده، روشهاي آسيب شناسي از حساسيت بالاتري نسبت به ساير روشهاي موجود برخوردار است.
هدف: ارزيابي روش آسيب شناسي در تشخيص انيکومايکوزيس در مقايسه با روشهاي اسمير و کشت.
روش اجرا: از 96 بيمار مشکوک به انيکومايکوزيس يک نمونه ناخن توسط ناخن گير گرفته شد. سپس ناخن گرفته شده را به 4 قسمت تقسيم کرده و يک قسمت آن را ذخيره کرديم. يک قسمت ديگر در فرمالين 4% گذاشته شد و به روش آسيب شناسي بررسي گرديد (PATH-PAS) يک قسمت ديگر آن در محيط مايکوزيل آگار و سابورود کستروزآگار کشت داده شد و کشتها به مدت 4 هفته در محيط اتاق نگهداري گرديد. قسمت ديگر توط اسمير مستقيم با پتاس 10% آزمايش شد. جوابهاي هر آزمايش بدون اطلاع از جوابهاي ديگر ثبت گرديد. وجود علایم باليني به همراه حداقل يک آزمون مثبت به عنوان تشخيص انيکومايکوزيس در نظر گرفته شد و حساسيت روشهاي فوق در تشخيص انيکومايکوزيس مقايسه گرديد.
يافته ها: حساسترين روش ترکيب دو آزمون PATH-PAS و اسمير بود (حساسيت 98%) اختلاف معني داري بين حساسيت اسمير و آسيب شناسي وجود نداشت. ولي دو روش PATH-PAS و کشت اختلاف معني دار داشتند.
نتيجه گيري: روش PATH-PAS يک روش ساده و بسيار حساس در تشخيص عفونتهاي قارچي ناخن مي باشد.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:27 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 6 : بيماريهاي پوست زمستان 1382; 7(2 (پياپي 26)):101-111.
 
پزشكي مبتني بر شواهد مروري بر كليات
 
فيروز عليرضا*,خاتمي عليرضا
 
* گروه پوست، مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، خیابان آیت ا... طالقانی غربی، شماره 79
 
 نياز روزانه پزشکان به اطلاعات معتبر درباره بيماريها، زمان محدود براي دستيابي به اين اطلاعات، ناتواني منابع سنتي (همانند کتابها و مجلات) براي مرتفع ساختن اين نياز، جدايي ميان مهارتهاي تشخيصي و قضاوت باليني پزشکان که با تجربه افزايش يافته و دانسته هاي به روز آنها که در طول زمان کاهش مي يابد از يک سو و تحولات عظيم صورت گرفته در فن آوري اطلاع رساني که امکان دسترسي آسان به بسياري از پايگاه هاي اطلاعاتي را به منظور پاسخگويي به نيازهاي علمي فراهم مي آورد از سوي ديگر، باعث شده است که در سالهاي اخير پزشکي مبتني بر شواهد (Evidence - Based Medicine) به عنوان راه حلي براي رفع اين معضلات مد نظر قرار گيرد.
پزشکي مبتني بر شواهد عبارت از استفاده درست، صريح و خردمندانه از بهترين شواهد در دسترس در تصميم گيري باليني براي مراقبت از فرد فرد بيماران مي باشد. پرداختن کامل به پزشکي مبتني بر شواهد در برگيرنده 5 مرحله است:
نخستين گام طراحي يک سوال باليني با ساختار مناسب پيرامون خصوصيات يک بيماري و گام دوم جستجو براي دستيابي به بهترين شواهد براي پاسخ گفتن به سوال طرح شده مي باشد. در سومين قدم ارزيابي منتقدانه شواهد بدست آمده از نظر اعتبار، اهميت و کاربرد باليني آنها صورت مي گيرد. مرحله چهارم ترکيب نتيجه ارزيابي تاثير قابل استفاده بودن مراحل قبلي، جستجوي راههايي براي اصلاح و نيز حفظ آنها در قالبي قابل دسترس به منظور استفاده بعدي خواهد بود.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:28 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 7 : بيماريهاي پوست زمستان 1382; 7(2 (پياپي 26)):112-115.
 
ليشمانيوز پلك همراه با تريكيازيس: گزارش يك مورد
 
صادقيان گيتي*,نيل فروش زاده محمدعلي,انصاري نازلي
 
* مرکز تحقيقات بيماريهاي پوستي و سالک، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان
 
 ليشمانيوز جلدي، بيماري انگلي است که در اصفهان به صورت هيپراندميک وجود دارد. ضايعات ناشي از اين بيماري بسته به تعداد گزش مي تواند منفرد يا متعدد باشد و معمولا در نواحي در معرض ايجاد مي شود.
در ناحيه چشم به علت وجود مژه ها و نيز حرکت پلک ها امکان گزش و در نتيجه گرفتاري اين ناحيه نادر است. در اين ناحيه ضايعات معمولا به صورت شالازيون و داکريوسيستيت و در موارد نادر اولسر و ضايعات شبيه کانسر بروز مي کند. با توجه به اينکه در ليشمانيوز پلک امکان انتشاربيماري از پوست به ملتحمه، قرنيه و اسکلرا وجود دارد و نيز تغيير شکل و جوشگاه ناشي از اين ضايعات موجب عوارض ثانويه چشمي مي شود، اين نوع ليشمانيوز به عنوان يک بيماري بالقوه وخيم براي چشم محسوب مي گردد.
در اين مقاله، يک پسر 13 ساله با سابقه دو ساله ليشمانيوز پلک فوقاني و تحتاني که متعاقب آن دچار کونژنکتيويت و تريکيازيس شده بود، گزارش مي شود. بيمار فوق به درمان با گلوکانتيم سيستميک پاسخ داد، ولي نهايتا دچار عوارض ناشي از بيماري شامل اسکار ملتحمه و پلک، از دست دادن مژه ها در آن ناحيه و exposure keratitis گرديد.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:28 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 8 : بيماريهاي پوست زمستان 1382; 7(2 (پياپي 26)):116-119.
 
كارسينوم سلول بازال غير معمول (قارچي شكل) بر روي خال كوبي: گزارش يك مورد
 
اميديان محمد,عمادمستوفي نپتون
 
 
 کارسينوم سلول بازال تومور بدخيمي است که ممکن است در پوست آسيب ديده در اثر اشعه آفتاب و اشعه يونيزان و يا بر روي اسکارهاي سوختگي و اسکار واکسيناسيون ايجاد گردد. انواع باليني کارسينوم سلول بازال عبارتند از ندولر، morphea type سطحي و پليپوئيد.
واکنش هاي خال کوبي از نظر بافت شناسي متفاوتند و سه نوع اصلي آسيب شناسي پوستي همراه با خال کوبي عبارتند از: 1- واکنش آلرژيک، گرانولوماتو و ليکنوئيد 2- واکنش تلقيحي و عفوني 3- واکنشهاي ضايعاتي که بطور اتفاقي در خال کوبيها ايجاد مي شوند. در اينجا ما بيماري را معرفي مي کنيم که يک ضايعه قارچي شکل پايه دار به رنگ قرمز مايل به قهوه اي شفاف بر روي لب بالا و درست روي خط خال کوبي از حدود 2 سال قبل داشت که در آسيب شناسي ضايعه، کارسينوم سلول بازال تاييد گرديد. بنظر مي رسد که خال کوبي در ايجاد و نيز شکل غير معمول ضايعه موثر باشد.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:28 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 9 : بيماريهاي پوست زمستان 1382; 7(2 (پياپي 26)):120-124.
 
تشخيص شما چيست؟
 
شاه مرادي ذبيح اله*,قانعي نرگس,طاهري ديانا
 
* گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، بیمارستان الزهرا (س)
 
 

مردي 68 ساله با يک پلاک اريتماتو و حدود نامنظم به ابعاد 10×10 سانتيمتر روي پهلوي چپ مراجعه کرده است (تصوير شماره 1). سابقه شروع اين ضايعه را از 4 سال قبل ذکر مي کند که بتدريج ابعاد آن بزرگتر شده است. چند بار به پزشکان عمومي مراجعه کرده و بعنوان قارچ و اگزما درمان شده اما بهبود نيافته است. ضايعه فاقد خارش و سوزش بوده ولي از چند ماه قبل قسمت وسط آن يک اولسر به ابعاد 1×1 سانتيمتر ايجاد شده که بدنبال آن مختصري درد و خارش پيدا کرده است. از اطراف ضايعه (تصوير شماره 2) و از اولسر وسط ضايعه (تصوير شماره 3) نمونه برداري انجام شد. آزمايشات روتين، راديولوژي قفسه صدري و سي تي اسکن قفسه صدري، شکم و لگن طبيعي بود.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:28 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 10 : بيماريهاي پوست زمستان 1382; 7(2 (پياپي 26)):125-127.
 
تشخيص شما چيست؟
 
يعقوبي رضا*,سينا نيلوفر
 
* گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، بیمارستان امام خمینی (ره)، بخش پوست
 
 

خانمي 35 ساله به علت تغيير رنگ مايل به زرد و افزايش ضخامت ناخن هاي دست و پا از 2 سال قبل به درمانگاه پوست مراجعه كرد. او از كندي رشد ناخن ها، سرفه مزمن و تورم ثلث تحتاني ساق و سطح پشتي پاي چپ خود، از زمان شروع تغييرات ناخن ها نيز شاكي بود.
در معاينه، رنگ تمامي ناخن های دست و پا زرد روشن بود. ضخامت برخي از ناخن ها و تحدب عرضي آنها نيز افزايش يافته بود. همچنين فقدان لانولا و كوتيكول مشاهده شد. تعدادي از ناخن ها اونيكوليز ديستال داشتند (تصوير شماره 1). اريتم تلانژكتاتيك خفيف صورت و ادم غير گوده گذار ساق تحتاني و سطح پشتي پا وجود داشت (تصوير شماره 2). معاينه فيزيكي ساير اعضا و سيستم‌ها طبيعي بود.
آزمايش قارچ شناسي (مستقيم و كشت) از ناخن ها منفي گزارش شد. راديوگرافي ريه طبيعي بود ولي راديوگرافي سينوس هاي صورت كدورت و افزايش ضخامت دو طرفه مخاط سينوس ماگزيلر را نشان داد.

 

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:28 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 1 : بيماريهاي پوست پاييز 1382; 7(1 (پياپي 25)):8-13.
 
مقايسه تاثير تزريق بلئومايسين با نرمال سالين در درمان زگيلهاي معمولي مقاوم به درمان در كف و پشت دست
 
يزدان فر آمنه,كريمي راد كاوه*,ماني كاشاني خسرو
 
* گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکي همدان، همدان، بیمارستان سینا، بخش پوست
 
 مقدمه: زگيل يکي از بيماريهاي شايع پوستي مي باشد، بطوريکه 8 درصد مراجعين به متخصصين پوست را افراد مبتلا به زگيل تشکيل مي دهند.
هدف: مقايسه تاثير تزريق داخل ضايعه بلئومايسين با نرمال سالين، در درمان زگيلهاي معمولي مقاوم به درمان در کف و پشت دست.
روش اجرا: اين مطالعه به صورت کار آزمايي باليني تصادفي شده دو سو کور بر روي 34 بيمار انجام گرفت. شرط ورود به مطالعه وجود زگيل معمولي مقاوم به درمان در نواحي کف و پشت دست بود. بيماران بصورت اتفاقي به دو گروه درمان با بلئومايسين (18 نفر) و درمان با نرمال سالين (16 نفر) تقسيم و سه هفته بعد از درمان معاينه شدند و در صورت عدم بهبودي، درمان مجدد با روش درماني قبل تکرار شد. در صورت تکرار درمان، بيماران سه هفته بعد مجددا معاينه شده و در نهايت پاسخ به درمان و نيز عوارض احتمالي آن تعيين و ثبت گرديد.
يافته ها: ميزان بهبودي در گروه بلئومايسين 88.9% و در گروه نرمال سالين 56.3% بود (0.05>p، آزمون Fisher s exact)
نتيجه گيري: استفاده از بلئومايسين تزريقي در داخل زگيل، يک روش موثر و کم خطر در درمان زگيلهاي مقاوم به درمان در پشت و کف دست مي باشد.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:29 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 2 : بيماريهاي پوست پاييز 1382; 7(1 (پياپي 25)):14-18.
 
تعيين ميزان تاثير اريترومايسين خوراكي در بيماران مبتلا به پيتريازيس روزه آ: يك كار آزمايي باليني اتفاقي و دو سو كور با گروه شاهد
 
اخياني مريم*,ايزدي مهدي,احساني اميرهوشنگ,مرتضوي حسين
 
* گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، خیابان وحدت اسلامی، بیمارستان رازی، بخش پوست
 
 مقدمه: بيماري پيتريازيس روزه آ يک بيماري حاد و التهابي خود محدود شونده مي باشد که با يک پلاک پوسته دهنده اوليه (به نام پچ پيشرو) و به دنبال آن بثورات پوستي پاپولواسکوامو با انتشار متقارن در سراسر بدن (عمدتا بر روي تنه و قسمت پروگزيمال اندامها) مشخص مي شود.
هدف: تعيين ميزان تاثير اريترومايسين خوراکي در بيماران مبتلا به پيتريازيس روزه آ.
روش اجرا: در اين کارآزمايي باليني اتفاقي، بصورت دو سو کور 46 بيمار مبتلا به پيتريازيس روزه آ در دو گروه مساوي تحت درمان سرپايي با يک گرم در روز اريترومايسين خوراکي يا دارونما به مدت 7 روز قرار گرفتند. بيماران پس از 1 ، 2 و 6 هفته مورد پيگيري قرار گرفته و پاسخ به درمان بصورت کامل، نسبي و عدم پاسخ ارزيابي شد.
يافته ها: در 48% از گروه تحت درمان با اريترومايسين و در 13% از گروه شاهد پاسخ کامل در هفته اول مشاهده شد. اين ميزان به ترتيب در هفته دوم به 91% و 57% و در هفته ششم به 100% و 87% رسيد که اختلاف بين دو گروه در هفته هاي 1 و 2 معني دار بود.
نتيجه گيري: اريترومايسين خوراکي در درمان بيماران مبتلا به پيتريازيس روزه آ موثر بوده و طول مدت بيماري را کاهش مي دهد.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:29 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 3 : بيماريهاي پوست پاييز 1382; 7(1 (پياپي 25)):19-23.
 
فراواني آرتروپاتي در بيماران مبتلا به پسوريازيس مراجعه كننده به درمانگاه پوست بيمارستان رازي تهران
 
فرنقي فرشاد,صيرفي حسن,فيروز عليرضا*,جمشيدي فروغ
 
* گروه پوست، مرکز آموزش و پژوهش بيماريهاي پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، خیابان طالقانی، پلاک 79، کد پستی 14166
 
 مقدمه: آرتروپاتي پسورياتيک يک آرتروپاتي سرونگاتيو است که در تعدادي از بيماران مبتلا به پسوريازيس - بيماري پوستي خود محدود شونده و وراثتي - ديده مي شود.
هدف: بررسي فراواني و ريسک فاکتورهاي آرتروپاتي در بيماران مبتلا به پسوريازيس.
روش اجرا: در يک مطالعه مقطعي و آينده نگر، بيماران مبتلا به پسوريازيس مراجعه کننده به درمانگاه پوست بيمارستان رازي تهران در سال 1381 از نظر وجود علایم آرتروپاتي بررسي شدند و در صورت وجود علایم به روماتولوژيست ارجاع گرديدند. سپس ارتباط آرتروپاتي با سن و جنس بيمار، ميانگين PASI و درگيري ناخن با آزمون Chi- square و T test در اين بيماران بررسي گرديد.
يافته ها: از 320 بيمار در 29 نفر (9.1%) آرتروپاتي ديده شد که آرتروپاتي غير قرينه شايعترين نوع آن بود. در افراد مبتلا به آرتروپاتي ضايعات ناخني شايعتر از گروه مبتلا به پسوريازيس بدون آرتروپاتي بود (96.5% در برابر 73.1%، 0.05>p) ميانگين PASI در گروه مبتلا به آرتروپاتي 24.33با انحراف معيار 10.35 و در گروه غير مبتلا 10.7 با انحراف معيار 8.44 بود (0.05>p). توزيع سني و جنسي در دو گروه اختلاف معني داري نداشت.
نتيجه گيري: فراواني آرتروپاتي در مبتلايان به پسوريازيس با مطالعاتي که در ديگر کشورها انجام شده بود، همخواني داشته و درگيري ناخني و بيماري شديد از ريسک فاکتورهاي درگيري مفصلي در اين بيماران به شمار مي رود.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:29 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 4 : بيماريهاي پوست پاييز 1382; 7(1 (پياپي 25)):24-28.
 
ارزشيابي سه فرمولاسيون دارويي (ليندين، پرمترين و كوپكس) در درمان آلودگي به پديكولوزيس سر
 
متولي امامي محمد*,نيل فروش زاده محمدعلي,يزدي محبوبه
 
* اصفهان، مرکز تحقیقات بیماریهای پوستی و سالک
 
 مقدمه: افزايش شيوع آلودگي به شپش سر در ميان دانش آموزان مدارس و روند رو به تزايد مصرف ترکيبات پديکولوسايد همراه با شواهدي در مورد شکست درماني آنها، احتمال ايجاد مقاومت در شپش ها را مطرح مي کند.
هدف: ارزشيابي مقايسه اي سه فرمولاسيون موجود دارويي شامپوليندين 1% ، شامپوپرمترين 1% و گرد کوپکس 0.5% و انتخاب مطلوب ترين ترکيب دارويي.
روش اجرا: 90 نفر از دانش آموزاني که آلودگي در آنها محرز شده بود، از مدارس روستايي انتخاب و به صورت تصادفي در 3 گروه دسته بندي شدند. سپس براساس دستورالعمل درماني مخصوص، تحت درمان مجزا و اختصاصي با داروهاي مذکور قرار گرفتند. نتايج درمان پس از 24 ساعت، 1، 2 و 6 هفته به صورت بهبودي (عدم وجود شپش، نمف يا تخم) ثبت گرديد.
يافته ها: ميزان اثر بخشي در گروههاي درماني مربوط به شامپو ليندين، پرمترين و گرد کوپکس به ترتيب عبارتند از: 83.3، 100 و 100 درصد پس از 24 ساعت و 70 ، 93.3 و 90 درصد پس از يک هفته و 63.3، 90 و 76.7 درصد پس از دو هفته و 40، 83.3 و 66.7 درصد پس از شش هفته (chi-square test , p<0.05)
نتيجه گيري: با توجه به عوارض جانبي ترکيباتي همچون ليندين، بايستي ارزشيابي داروهاي مورد استفاده و يا جانشين مورد توجه بوده و مرتبا به خصوص در فصول پائيز و زمستان که بيماري بيشتر است انجام گيرد تا از ظهور پديده مقاومت جلوگيري شود.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:29 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 6 : بيماريهاي پوست پاييز 1382; 7(1 (پياپي 25)):33-37.
 
تغييرات چشمي در آلوپسي آره آتا
 
كشت كارجعفري عليرضا,اخياني مريم*,اخوان ملايري اشكان,خيري وحيد
 
* گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، خیابان وحدت اسلامی، بیمارستان رازی، بخش پوست
 
 مقدمه: آلوپسي آره آتا يک نوع ريزش موي منطقه اي است که در قسمت هاي مودار بدن ايجاد مي شود. گزارشات متعددي مبتني بر تغييراتي در عدسي و شبکيه چشم در اين بيماري وجود دارد.
هدف: بررسي تغييرات چشمي از جمله تغييرات عدسي و شبکيه در بيماران مبتلا به آلوپسي آره آتا.
روش اجرا: هفتاد و سه بيمار مبتلا به آلوپسي آره آتا شامل 34 مرد و39 زن که آلوپسي آنها در 69.9% بصورت لکه اي و در 11% توتاليس و در 19.2% يونيورساليس بود، تحت معاينه چشم با اسليت لامپ، فوندسکوپي و افتالموسکوپي غير مستقيم بعد از ايجاد ميدرياز کامل قرار گرفتند.
يافته ها: در اين بررسي هيچگونه تغييراتي در عدسي و يا شبکيه اين بيماران مشاهده نگرديد.
نتيجه گيري: اين مطالعه نشان داد که تغييرات عدسي و شبکيه در بيماران مبتلا به آلوپسي آره آتا شايع نمي باشد.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:29 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست

 7 : بيماريهاي پوست پاييز 1382; 7(1 (پياپي 25)):38-42.
 
ليكن پلان اكتينيك با نماي باليني ملاسما: گزارش يك مورد
 
مرتضوي محمدرضا*,صفايي نراقي زهرا,محمدزاده ماني
 
* دانشگاه علوم پزشکي مازندران، بهشهر، خیابان امام، بیمارستان امام خمینی، درمانگاه پوست
 
 ليکن پلان آکتينيک يکي از انواع باليني ليکن پلان است که در نواحي باز و در معرض نور معمولا به صورت ضايعات آنولر با مرکز پيگمانته و حاشيه هيپوپيگمانته بروز مي کند. تاکنون چندين مورد ليکن پلان آکتينيک با نماي باليني ملاسما گزارش شده اند، در حاليکه يافته هاي آسيب شناسي در آنها با ليکن پلان اکتينيک انطباق داشته است.
در اينجا ما يک مورد ليکن پلان اکتينيک با نماي ملاسما در طرف چپ ناحيه پيشاني پسري 14 ساله را گزارش مي کنيم. در بررسي آسيب شناسي نمونه گرفته شده از اين Patch پيگمانته يکطرفه و بدون خارش، پيگمانتاسيون لايه بازال همراه با واکوئوليزاسيون و ماکروفاژهاي حاوي پيگمان در درم مشاهده شد که اين يافته ها با ليکن پلان اکتينيک مطابقت داشت.
 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
دوشنبه 29 خرداد 1391  4:29 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها