پاسخ به:مقالات بیماریهای پوست
نسخه قابل چاپ
بيمار خانمي 30 ساله است كه از 13 قبل به تدريج دچار ضايعات ندولر خونريزي دهنده در ناحيه پس سري پوست سر شده است. ضايعات بيمار خود به خود ايجاد شده و ناشي از ضربه و يا عامل ديگري نمي باشد. اين ضايعت خارش و درد نداشته اما به دنبال ضربه هاي خفيف گاهي دچار خونريزي مي شده است. طي 13 سال گذشته به تدريج بر تعداد و اندازه ضايعات افزوده شده است. قبل از مراجعه بيمار دو نوبت نمونه برداري شده و با تشخيص كلوئيد، تحت درمان با استروئيد تزريقي موضعي و كرايوتراپي قرار گرفته كه هيچ گونه پاسخي دريافت نكرده است. در معاينه ضايعات متعدد ندولر و تومورال درمال با قطر حدود 1 الي 3 سانتي متر به رنگ صورتي- قرمز با قوام سفت و همراه با ريزش موي ناحيه مربوطه مشاهده گرديد (تصوير شماره 1). در معاينات عمومي بيمار مشكل خاصي از جمله تب، لنفادنوپاتي و غيره يافت نشد. نتايج بررسيهاي آزمايشگاهي شامل شمارش و افتراق سلولهاي خوني و ائوزينوفيل ها، سديمان سلولهاي قرمز و بيوشيمي خون طبيعي بود. براي بيمار نمونه برداري مجدد انجام شد (تصوير شماره 2و3).
بيمار يك كودك 5/2 ساله پسر اهل و ساكن شهر زنجان است كه از يك پدر و مادر غيرفاميل متولد شده است و فرزند سوم خانواده مي باشد. دو فرزند ديگر خانواده سالم بوده و مشكلي ندارند. مشكل پوستي بيمار از يك سالگي به صورت لكه هاي هيپوپيگمانته ابتدا از تنه شروع شد و به تدريج به اندام فوقاني و تحتاني گسترش يافت. بيمار سابقه بستري در بيمارستان به دليل پنوموني در سن سه ماهگي را ذكر مي كرد. در معاينه باليني خطوط هيپوپيگمانته پوستي در مناطقي از شكم، پشت، بازو، پشت هر دو دست و ران دست در طول خطوط بلاشكو وجود داشت (تصاوير شماره 1و2)
معاينه مو و ناخن طبيعي بود. در معاينه مخاط دهان، بيمار دندانهاي شيري غيرطبيعي همراه با قوس كام بلند داشت. در معاينه سر و گردن گوشها پايين تر از حد طبيعي بودند. قفسه سينه بيمار نماي قفسه سينه كبوتري داشت، سمع قلب و ريه و معاينه شكم طبيعي بود، در معاينه اندامها هيپراكستنشن آرنج در هر دو اندام فوقاني همراه با هيپوتوني عضلات تمام اندامها مشاهده مي شد. از نظر گفتاري بيمار فقط قادر به گفتن مامان و بابا بود. سي تي اسكن مغز طبيعي بود.
مقدمه: آكنه ولگاريس بيماري التهابي مزمن واحد پيلوسباسه است. نقش Pityrosporum ovale در ايجاد التهاب و تشديد آكنه همچنان مورد بحث است. هدف: تعيين اثر بخشي كرم كتو كونازول موضعي 2% در مقايسه با دارونما در درمان آكنه ولگاريس در بيماران با اسمير مثبت از نظرPityrosporum ovale . روش اجرا: از ضايعات 84 بيمار داراي آكنه ولگاريس مراجعه كننده به درمانگاه بيمارستان رازي تهران اسمير از نظر P.ovale گرفته شد. موارد مثبت بعد از تعيين clinical & mycological grading به طور تصادفي تحت درمان با كتو كونازول موضعي 2% يا دارونما قرار گرفتند. پس از 4 هفته بيماران مجددا از لحاظ دو معيار فوق ارزيابي و سپس با داروهاي رايج آكنه درمان شدند. يافته ها: از 84 بيمار، 56 نفر از نظر P.ovale اسمير مثبت داشتند. 29 نفر تحت درمان با كتو كونازول موضعي و 27 نفر تحت درمان با دارونما قرار گرفتند. clinical grading در گروه كتو كونازول قبل از درمان 2.6 و بعد از درمان 2.16 و در گروه دارونما قبل از درمان 2.21 و پس از درمان 2.05 بود. mycological grading در گروه كتو كونازول قبل از درمان 1.4 و بعد از درمان 0.44 و در گروه دارونما قبل از درمان 1.42 و پس از درمان هم 1.42 بود. نتيجه گيري: بهبودي mycological grading در گروه تحت درمان با كتو كنازول 2%، بيش از گروه دارونما بوده است. اما كتوكونازول روي clinical grading آكنه تاٌثيري ندارد.
مقدمه: خال اپيدرمال، هامارتوم پوستي شايعي است كه درمان قطعي آن دشوار است و اغلب عود مي كند. هدف: بررسي ميزان موفقيت درمان موضعي خال اپيدرمال با ترتينويين %0.05 و 5 فلوئورواوراسيل 5% (5FU) روش اجرا: 15 بيمار مبتلا به خال اپيدرمال از مراجعه كنندگان به درمانگاه پوست بيمارستان رازي تهران كه تشخيص بيماي آنها با آسيب شناسي تاييد شده بود، تحت درمان موضعي با ترتينويين 0.05% و 5FU؛ 5% قرار گرفتند. 5 بيمار به دليل خودداري از مراجعات بعدي از مطالعه خارج شدند و 10 بيمار باقي مانده در فواصل مشخص مورد معاينه قرار گرفتند. يافته ها: از 10 بيمار، 4 نفر مرد و 6 بيمار زن بودند. سن آنها از 40-12 سال بود. بعد از مدت متوسط 10 هفته ضايعات بيماران در حد قابل قبولي مسطح شد به طوري كه بيمار از نتيجه درمان راضي بود. در هيج يك از آنها عارضه اي كه مجبور به قطع كامل درمان شويم، رخ نداد. پس از مسطح شدن ضايعات، به استفاده از اين دارو به عنوان درمان نگهدارنده توصيه شد كه تا آخرين پيگيري بيماران، عودي مشاهده نشد. نتيجه گيري: درمان خال اپيدرمال با استفاده از ترتينويين0.05% و 5FU؛ 5%درماني ساده و كم هزينه است كه پاسخي مطلوب دارد و در صورت استفاده طولاني مدت به عنوان درمان نگهدارنده، عود نيز نخواهد داشت.