0

بانک مقالات کشاورزی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بانک مقالات کشاورزی

به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1389; 12(2):25-35.
 
بررسي اثر غني سازي دي اکسيدکربن بر آناتومي برگ گياهان جعفري، ابري و رعنا زيبا
 
شور محمود*,سلاح ورزي يحيي,بستاني سحر
 
* گروه علوم باغباني، دانشکده کشاورزي، دانشگاه فردوسي مشهد، خراسان رضوي، ايران
 
 

به منظور مطالعه اثر غلظت هاي بالاي دي اکسيدکربن روي سه نوع گياه زينتي با تيپ هاي مورفولوژيکي متفاوت از تيره کاسني شامل جعفري (برگ هاي مرکب)، ابري (برگ هاي متقابل) و رعنا زيبا (برگ هاي روزته)، آزمايشي در قالب فاکتوريل بر پايه طرح کاملا تصادفي با سه تکرار در دانشگاه فردوسي مشهد در سال 1387 انجام گرفت. در اين آزمايش، شش صفت آناتوميکي (تراکم روزنه، تراکم سلول هاي اپيدرمي، طول روزنه, طول و عرض سلول هاي محافظ و شاخص روزنه) بر روي گياهان موردنظر، ارزيابي گرديد. نتايج نشان داد که تقريبا تمام صفات مورد مطالعه تحت تاثير دي اکسيدکربن (350، 700، 1050 و 1400 پي پي ام)، نوع گياه و اثرات متقابل آنها قرار گرفت. غلظت 700 ميکروليتر بر ليتر دي اکسيدکربن باعث افزايش تراکم روزنه، تراکم سلول هاي اپيدرمي، طول روزنه و طول سلول هاي محافظ در گياهان مورد مطالعه گرديد. اين نتايج همچنين نشان داد که بيشترين ميانگين تراکم روزنه، تراکم سلول هاي اپيدرمي و شاخص روزنه مربوط به گياه جعفري با برگ هاي مرکب بود، اما بيشترين ميانگين طول روزنه مربوط به گياه ابري با برگ هاي متقابل و بيشترين ميانگين طول و عرض سلول هاي محافظ در گياه رعنا زيبا با برگ هاي روزته مشاهده گرديد.

 
كليد واژه: صفات آناتوميکي، جعفري، ابري، دي اکسيدکربن، رعنا زيبا، تراکم روزنه
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:41 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 1 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):1-12.
 
زيست شناسي جمعيت حلزون سفيد باغات در استان مازندران
 
احمدي الهام*
 
* بخش تحقيقات جانورشناسي كشاورزي، موسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور، تهران، ايران
 
 

زيست شناسي حلزون سفيد باغات در غرب استان مازندران (تنكابن) و با مطالعه منحني نوسانات درجه حرارت و رطوبت نسبي محيط بررسي شد. اين آفت داراي يك نسل در سال بوده و جفت گيري و تخم ريزي آن در ماه هاي شهريور و مهر مي باشد. زمستان را به صورت لارو سپري نموده و در اوايل بهار با افزايش درجه حرارت لاروها به همراه بالغين از خواب زمستاني خارج و بعد از حدود چهار ماه بالغ مي شوند. ميانگين زمان لازم از موقع جفت گيري تا شروع تخم ريزي (3±) 25 روز، تعداد تخم (5±) 31.3 عدد، زمان تفريخ آنها (4.85±) 25 روز، درصد تخم هاي تفريخ شده (15±) 65.5 درصد و تعداد حلزون هاي تفريخ شده براي هر بالغ در هر نوبت تخم ريزي (7±) 24 مي باشد. نوزادان در اوايل پاييز به همراه بالغين شروع به تغذيه از برگ و ميوه درختان مي نمايند. در تابستان به دليل شدت گرما (حرارت بيش از 23 oC) داراي يك دوره دياپوز تابستانه بوده و هيچ گونه فعاليت و تغذيه ندارند. با كاهش دما در اواسط شهريور ماه بالغين از حالت تابستان گذران خارج شده و بر روي گياهان ميزبان شروع به تغذيه و رشد نموده و در زمستان (كمتر از 8 oC) فعاليت و رشد آن ها تا بهار سال آينده كند شده و به خواب زمستاني مي روند. ميزان فعاليت آفت با نوسانات درجه حرارت و رطوبت رابطه دارد. بر اساس آمار ثبت شده در ترموهيدروگراف داخل باغ محدوده فعاليت حلزون در تنكابن در درجه حرارت 8-23 oC بود.

 
كليد واژه: استان مازندران، حلزون سفيد باغات، زيست شناسي، مركبات
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:42 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 2 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):13-26.
 
بررسي نگرش كارشناسان كشاورزي در مورد مولفه هاي موثر در مصرف محصولات ارگانيك كشاورزي
 
اكبري مرتضي*,بابااكبري ساري محمد,فخارزاده سيداحمدرضا,ايرواني هوشنگ,علم بيگي امير,نامدار راضيه
 
* دانشكده اقتصاد و توسعه كشاورزي، پرديس علوم كشاورزي و منابع طبيعي، كرج، ايران
 
 

هدف كلي اين پژوهش، بررسي نگرش كارشناسان كشاورزي نسبت به شناخت و مصرف محصولات ارگانيك كشاورزي در بين مصرف كنندگان بود. پژوهش از نوع كاربردي، روش پژوهش از نوع توصيفي-پيمايشي و جامعه آماري آن 1200 نفر از كارشناسان كشاورزي در پنج استان بود. روش نمونه گيري تصادفي ساده بود كه تعداد 289 نفر از كارشناسان بر اساس فرمول كوكران انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه اي بود كه روايي (صوري) آن بر اساس نظر جمعي از استادان و صاحب نظران ترويج كشاورزي دانشگاه تهران تاييد گرديد و پايايي آن با استفاده از فرمول كرونباخ-آلفا (0.92=a) تاييد شد. داده هاي جمع آوري شده با استفاده از نرم افزار SPSSwin13 تجزيه و تحليل گرديد. يافته ها نشان داد از نظر كارشناسان مهمترين رسانه براي اطلاع رساني به مصرف كنندگان راديو و تلويزيون و مهمترين روش براي عرضه محصولات ارگانيك عرضه از طريق برچسب هاي خاص محصولات ارگانيك است. همچنين مهم ترين عوامل موثر بر پذيرش محصولات ارگانيك در بين مصرف كنندگان «اطلاع رساني در مورد تاثير مصرف سموم و كودهاي شيميايي در كشاورزي و بروز بيماري هاي مختلف» و «اتخاذ تدابيري براي حمايت از توليدكنندگان در راستاي بازاريابي و بازاررساني اين محصولات» بود. مهمترين عوامل موثر در پذيرش محصولات ارگانيك در چهار عامل حمايتي-آموزشي، اطلاع رساني، نهادي-ساختاري و توسعه زيرساخت ها دسته بندي شدند، كه درمجموع 59 درصد از واريانس موجود را تبيين نمودند. تفاوت نگرش كارشناسان زن و مرد نيز معني دار نبود.

 
كليد واژه: كارشناسان كشاورزي، محصولات ارگانيك، نگرش
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:42 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 3 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):27-42.
 
تحليل سازوكارهاي بهبود طرح مهندسين ناظر گندم (مطالعه موردي استان اصفهان)
 
اكبري مرتضي*,اسدي علي,شعبانعلي فمي حسين
 
* دانشكده اقتصاد و توسعه كشاورزي، پرديس علوم كشاورزي و منابع طبيعي، تهران، ايران
 
 

هدف كلي اين تحقيق، تحليل سازوكارهاي بهبود طرح مهندسين ناظر گندم در استان اصفهان بود. روش تحقيق از نوع توصيفي-پيمايشي و جامعه آماري شامل 87 نفر از كارشناسان مسوول طرح ناظرين گندم و 164 نفر از مهندسين ناظر استان اصفهان بود. حجم نمونه بر اساس فرمول كوكران به ترتيب به تعداد 38 و 45 نفر تعيين گرديد اما براي كاهش خطاي تحقيق اين ميزان به 55 (كارشناسان مسوول طرح) و 95 (مهندسين ناظر) نفر افزايش يافت. براي انتخاب نمونه ها از روش نمونه گيري تصادفي ساده استفاده شد. ابزار تحقيق پرسشنامه اي بود كه روايي آن بر اساس نظر جمعي از استادان و كارشناسان رشته ترويج كشاورزي دانشگاه تهران و وزارت جهاد كشاورزي تاييد گرديد و اعتبار آن با استفاده از كرونباخ-آلفا 0.83=a (مهندسين ناظر) و 0.75=a (مسوولان طرح) محاسبه شد، كه بيانگر مناسب بودن ابزار تحقيق بود. داده هاي جمع آوري شده با استفاده از نرم افزارSPSSwin11.5  تجزيه و تحليل گرديد. مهم ترين سازوكارهاي بهبود طرح مهندسين ناظر ايجاد تسهيلات براي مهندسان ناظر، در اختيار قرار دادن وسيله نقليه براي حضور ناظران در مزرعه و ايجاد زمينه هاي مناسب براي كارآ فريني و اشتغال ناظران بود. نتايج حاصل از تحليل عاملي از نظر مهندسين ناظر پنج عامل پشتيباني، ارتباطات، اجرايي، مكان يابي و گزينش به عنوان مهم ترين سازوكارهاي بهبود طرح مهندسين ناظر گندم بودند كه درمجموع 68.3 درصد واريانس را تبيين نمود و از نظر مسوولان طرح پنج عامل انگيزشي، گزينش، مشاركت محوري، پشتيباني و اجرايي به عنوان مهم ترين سازوكارهاي بهبود طرح مهندسين ناظر گندم انتخاب شدند كه در مجموع 73 درصد واريانس را تبيين نمود.

 
كليد واژه: استان اصفهان، سازوكارهاي بهبود، ترويج كشاورزي، خدمات مشاوره كشاورزي، طرح مهندسين ناظر گندم
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:42 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 4 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):43-52.
 
بررسي مسيرهاي بازاريابي و تحليل اقتصادي حاشيه بازاريابي ذرت دانه اي در ايران
 
حاجي حيدري معصومه*,چيذري اميرحسين,كاظم نژاد مهدي
 
* گروه اقتصاد كشاورزي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تربيت مدرس، تهران، ايران
 
 

ذرت دانه اي بر اساس سطح زيركشت و ميزان توليد و واردات، يكي از محصولات استراتژيك كشور مي باشد. با توجه به نواقص موجود در نظام بازاريابي و بازاررساني محصول ذرت، در اين تحقيق با استفاده از آمار سري زماني 18 ساله (85-1368) و نرم افزار Eviews، مدل اقتصادسنجي حاشيه بازاريابي و بازاريابي اين محصول بررسي شد. نتايج نشان داد از مهمترين عوامل موثر در حاشيه بازاريابي ذرت دانه اي، قيمت عمده فروشي آن است. پس سياست هاي قيمتي از مهمترين سياست هاي دولتي موثر بر حاشيه بازاريابي ذرت دانه اي مي باشد. همچنين كارآيي نظام بازاريابي ذرت دانه اي مناسب نبوده و اين عدم كارآيي منجر به افزايش حاشيه بازاريابي ذرت دانه اي شده است. براي رفع اين مورد تشكيل تعاوني هاي توليد و توزيع محصولات كشاورزي (شامل كشاورزان و عمده فروشان و حتي دلالان)، عرضه كل ذرت وارد شده توسط بخش خصوصي و ذرت توليد شده در داخل كشور از طريق بورس پيشنهاد مي شود.

 
كليد واژه: ايران، بازاريابي، حاشيه بازاريابي، ذرت دانه اي، كارآيي بازاريابي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:42 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 5 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):53-68.
 
بررسي خواص فيزيكي كود گاو پلت شده
 
رضايي فر جواد,حسن بيگي بيدگلي سيدرضا*,كيانمهر محمدحسين,آزادگان بهزاد
 
* گروه فني كشاورزي، پرديس ابوريحان، دانشگاه تهران، تهران، ايران
 
 

كود گاو از فضولات مايع، جامد و كاه و كلش مورد استفاده براي تهيه بستر گاو تشكيل شده است. در حالت طبيعي به علت كم بودن جرم مخصوص كود، حمل و نقل آن مشكل و پرهزينه است. يك روش براي رفع اين مشكل پلت كردن آن مي باشد. در اين تحقيق، خواص فيزيكي پلت هاي حاصل از كود گاو بررسي شد. نتايج نشان داد كه با افزايش رطوبت از شش به 20 درصد جرم مخصوص توده از 660 به 630 كيلوگرم بر مترمكعب كاهش و جرم مخصوص ذره از 1095 به 1583 كيلوگرم بر مترمكعب افزايش مي يابد. مقدار نيروي لازم براي شكستن (گسيختگي) پلت ها از 61.3 كيلوگرم در رطوبت 6 درصد تا 19 كيلوگرم در رطوبت 20 درصد كاهش يافت. دوام پلت ها در محدوده رطوبتي مورد مطالعه از 34 تا 53 درصد متغير و در رطوبت 10 درصد بيشترين مقدار بود. در ضمن پلت ها در طي 24 ساعت از هواي داراي رطوبت نسبي 80 درصد حداكثر هشت درصد رطوبت جذب مي كنند.

 
كليد واژه: پلت، خواص فيزيكي، كود گاو، رطوبت نسبي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 

 6 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):69-82.
 
تحليل دستاوردهاي مورد انتظار از فرصت مطالعاتي اعضاي هيات علمي كشاورزي
 
شريف زاده ابوالقاسم*,عبداله زاده غلامحسين,ايرواني هوشنگ,محمدزاده سعيد,شريفي مهنوش
 
* گروه ترويج و آموزش كشاورزي، دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان، گرگان، ايران
 
 

در اين تحقيق 165 نفر از اعضاي هيات علمي مراكز آموزش عالي كشاورزي وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به عنوان جامعه آماري تحقيق (1260=N) انتخاب و از طريق روش نمونه گيري طبقه بندي تصادفي با انتساب متناسب و تكميل كردن پرسشنامه بررسي شدند. از ضريب تغييرات براي اولويت بندي دستاوردهاي مورد انتظار از فرصت مطالعاتي استفاده شد، از تحليل عاملي دستاوردهاي فرصت مطالعاتي، شش عامل پيشبرد همكاري هاي آموزشي و تبادلات علمي، دستاوردهاي پژوهشي، دستاوردهاي فردي، تقويت ارتباطات حرفه اي، توسعه جهانشري آكادميك و دستاوردهاي حرفه اي حاصل شد. اين عوامل به ترتيب 22.3، 18.7، 14.2، 10.9، 10.3 و 7.1 و به طوركلي 83 درصد از واريانس كل را تبيين نمودند. سازوكارهايي براي سطح دادن به فرصت هاي مطالعاتي اعضاي هيات علمي در نظام آموزش عالي كشاورزي پيشنهاد شد.

 
كليد واژه: آموزش عالي، آموزش عالي كشاورزي، اعضاي هيات علمي، توسعه حرفه اي، فرصت هاي مطالعاتي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 7 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):83-90.
 
تحليل ديدگاه دانشجويان نسبت به مولفه هاي موثر در تبيين كيفيت آموزش كشاورزي (پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران)
 
صفا ليلا*,ايرواني هوشنگ,شعبانعلي فمي حسين
 
* گروه ترويج و آموزش كشاورزي، دانشكده اقتصاد و توسعه كشاورزي، پرديس كشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه تهران، تهران، ايران
 
 

جامعه آماري اين تحقيق شامل 2202 نفر از دانشجويان رشته هاي كشاورزي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران بود كه 118 نفر از آنان از طريق روش نمونه گيري طبقه اي با انتساب متناسب (بر اساس مقاطع تحصيلي) براي انجام تحقيق انتخاب شدند. براي گردآوري داده ها از پرسشنامه استفاده شد. روايي ابزار تحقيق با نظر اعضاي هيات علمي گروه ترويج و آموزش كشاورزي دانشگاه تهران تاييد شد و براي تعيين پايايي آن، آلفاي كرونباخ محاسبه شد كه ميزان آن براي هر يك از مقياس هاي اصلي پرسشنامه بيش از 0.75 بود. نتايج تحليل عاملي نشان داد كه عوامل موثر در تبيين كيفيت آموزش عالي كشاورزي شامل چهار عامل مدرس (روش تدريس)، هدف (محتواي آموزشي)، فضا و امكانات آموزشي و مديريت آموزشي مي باشد كه در مجموع حدود 74.2 درصد از تغييرات را تبيين مي نمايند.

 
كليد واژه: آموزش عالي كشاورزي، تحليل عاملي، دانشجويان، نظرات
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 8 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):91-98.
 
ارزيابي وجين كن هاي مختلف در كنترل علف هاي هرز مزارع چغندرقند
 
صفري محمود*,نجفي حسين
 
* موسسه تحقيقات فني و مهندسي كشاورزي، تهران، ايران
 
 

در اين تحقيق، روشهاي مختلف مبارزه مكانيكي با علف هاي هرز شامل وجين كن چرخان، فاروئري و دوار و وجين دستي و شاهد (عدم مبارزه با علف هاي هرز) در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي در سه تكرار مقايسه شد. تعداد علف هاي هرز قبل از انجام آزمايش شمارش شد و تفاوت فراواني بين تيمارها معني دار نبود. بعد از اعمال تيمارهاي آزمايش، ميزان تاثير وجين دستي و وجين كن دوار بر جمعيت علف هاي هرز يكسان بود (P>%5). تفاوت وجين كن فاروئري و چرخان معني دار نبود ولي تفاوت اين دو با تيمارهاي وجين دستي و وجين كن دوار معني دار بود (1%>P) .متوسط ظرفيت مزرعه اي وجين كن ها 0.75 ha/h بود. وجين كن فاروئري داراي بيشترين و وجين دستي كمترين بازده نهايي بود. با توجه به هزينه ها، درآمد و بازده نهايي، بهترين روش ها، به ترتيب وجين كن فاروئري، دوار، چرخان و وجين دستي بودند.

 
كليد واژه: چغندرقند، علف هرز، وجين كن، كنترل مكانيكي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 9 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):99-114.
 
طراحي مكانيزم وجين كن مكانيكي (بخش دوم: تحليل سينماتيكي و ديناميكي)
 
صميمي اخيجهاني هادي,محمد عرب حسيني اكبر*,كيانمهر محمدحسين,مهرآور حامد
 
* گروه فني كشاورزي، پرديس ابوريحان، دانشگاه تهران، تهران، ايران
 
 

در اين تحقيق، تغييرات سرعت زاويه اي، شتاب زاويه اي، جرك زاويه اي، نيروهاي وارد بر اعضا و تغييرات گشتاور ورودي مورد نياز براي يك مكانيزم چهار ميله اي بررسي شد. براي حل معادلات حاصل و ترسيم نمودارها يك برنامه انعطاف پذير به كمك نرم افزار Matlab تهيه شد كه توانايي محاسبه و ترسيم سرعت، شتاب، جرك، نيروهاي وارد بر هر نقطه از مكانيزم و مقدار گشتاور ورودي موردنياز را دارا مي باشد. نتايج نشان داد كه روند تغييرات شتاب زاويه اي، جرك زاويه اي و مقادير نيرو در مكانيزم انتخاب شده، پيوسته بود. با در نظر گرفتن نيروي اعمال شده در مفصل ها و اعضاي مكانيزم، جنس مواد و سطح مقطع براي هر عضو به صورت جداگانه حاصل مي شود. مقدار گشتاور ورودي مورد نياز براي انجام كار، با در نظر گرفتن حداكثر مقدار آن در نمودار مربوط حاصل شد.

 
كليد واژه: جرك زاويه اي، مكانيزم چهار ميله اي، نقاط دقت، وجين مكانيكي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 14 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):161-172.
 
بررسي حاشيه و كارآيي بازار مركبات در استان فارس (مطالعه موردي: شهرستان جهرم)
 
محمدي ياسر*,رفيعي حامد,ايرواني هوشنگ,لقماني نويد,رحيميان مهدي
 
* دانشكده اقتصاد و توسعه كشاورزي، پرديس كشاورزي و منابع طبيعي، كرج، ايران
 
 

با توجه به اهميت توليد مركبات در استان فارس و به ويژه شهرستان جهرم، بررسي مسايل مربوط در بازار اين محصول داراي اهميت دارد. در اين پژوهش فعاليت 75 توليدكننده، 55 عمده فروش و 55 خرده فروش، بازار مركبات شهرستان جهرم بررسي شد. نتايج نشان داد كه حاشيه عمده فروشي، خرده فروشي و حاشيه كل در مورد مركبات اين شهرستان به ترتيب 1461.1، 1480.3 و 2941.4 ريال است. سهم توليدكننده از قيمت نهايي 58 درصد برآورد شد. همچنين سهم عمده فروش بيشتر از خرده فروش بود. به طور كلي ناكاراترين مسير بازاررساني از لحاظ ناكارايي قيمتي، فني و ناكارايي كل، مسير توليدكننده–عمده فروش–مصرف كننده و كارآترين مسير نيز مربوط به توليدكننده–مصرف كننده بود. برآورد ضريب هزينه نيز نشان داد كه هزينه هاي بازاريابي 35.1 درصد از قيمت نهايي مركبات بوده و با افزايش يك درصد در قيمت خرده فروشي و هزينه بازاريابي، حاشيه كل به ترتيب 0.566 و 0.181 درصد افزايش مي يابد.

 
كليد واژه: بازاريابي، حاشيه بازار، ضريب هزينه بازاريابي، كارايي بازار، مركبات، شهرستان جهرم
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:43 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 10 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):115-126.
 
تعيين منحني هاي هم دماي جذب رطوبت كشمش بيدانه سفيد
 
غلامي پرشكوهي محمد*,رشيدي مجيد,بهشتي بابك
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد تاكستان، گروه ماشين هاي كشاورزي، تاكستان، ايران
 
 

از منحني هاي هم دما در دفع رطوبت، ذخيره و بسته بندي مواد غذايي استفاده مي شود. با توجه به ويژگي تركيب مواد غذايي، اندازه گيري تجربي منحني هاي همدماي رطوبت، موردنياز مي باشد. در اين تحقيق، منحني هاي هم دماي جذب رطوبت كشمش بيدانه سفيد در دماهاي 30، 40، 50، 60، 70 و 80 درجه سانتي گراد به روش ايستا (وزن سنجي) مطابق با دستورالعملCOST 90  تعيين شد. براي ارائه مدل رياضي مناسب به منظور توضيح رفتار تعادلي رطوبت كشمش، مدل هاي گاب، اسميت، ازوين، هالسي، هندرسون و آرسي وات بررسي شد. برازش مدل آرسي وات در دماهاي 30 تا 70 درجه سانتي گراد و مدل گاب در دماي 80 درجه سانتي گراد بهترين مقدار بود. همچنين انرژي پيوندي جذب در كشمش داراي رطوبت 16 درصد، 4.79 كيلو ژول بر مول (kj/mol) تعيين شد.

 
كليد واژه: انرژي پيوندي، كشمش، منحني هم دما، مدل آرسي وات، مدل گاب
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:44 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 11 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):127-134.
 
تحليل نگرش كارگزاران ترويج كشاورزي نسبت به كاربري فناوري اطلاعات و ارتباطات در استان گيلان
 
فلاح حقيقي نگين*,شعبانعلي فمي حسين,اسدي علي,بيژني مسعود
 
* گروه ترويج و آموزش كشاورزي، دانشكده اقتصاد و توسعه كشاورزي، دانشگاه تهران، تهران، ايران
 
 

جامعه آماري اين تحقيق كارگزاران ترويج كشاورزي استان گيلان بود. روش نمونه گيري «طبقه اي متناسب تصادفي» و ابزار مطالعه «پرسشنامه» بود كه روايي آن توسط گروه متخصصان فناوري اطلاعات و ارتباطات و ترويج و آموزش كشاورزي تاييد گرديد و پايايي آن با «آلفاي كرونباخ» 0.76 برآورد شد. كارگزاران ترويج با نمرات نگرش كمتر از 47 در گروه منفي، بين 47 تا 74 در گروه نگرش خنثي و مساوي و بيشتر از 74، در گروه مثبت دسته بندي شدند. نتايج نشان داد همبستگي سن و ميزان تحصيلات با نگرش نسبت به فناوري اطلاعات و ارتباطات معني دار نيست. رابطه نگرش و ميزان استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات در فعاليت هاي ترويج كشاورزي مثبت و معني دار بود. نتايج تحليل عاملي نشان داد كه چهار عامل (بهبود كارايي ترويج، عامل محيطي-سازماني، عامل كيفيت محتوا و عامل هزينه-اثربخشي اقتصادي) 55.5 درصد از واريانس كل نگرش نسبت به فناوري اطلاعات و ارتباطات در فعاليت هاي ترويج كشاورزي را تبيين مي نمايند.

 
كليد واژه: استان گيلان، امور ترويجي، فناوري هاي اطلاعات و ارتباطات، كارگزاران ترويج كشاورزي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:44 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 12 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):135-146.
 
بررسي تغييرات انبوهي جمعيت لاروهاي زمستان گذران كرم ساقه خوار برنج (Chilo suppressalis (Lepidoptera: Pyralidae روي ميزبان هاي هرز مناطق اقليمي مختلف استان مازندران
 
قهاري حسن*,طبري مهرداد
 
* گروه كشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد شهر ري، تهران، ايران
 
 

كرم ساقه خوار برنج (Chilo suppressalis) يكي از آفات برنج در شمال ايران است كه باعث كاهش شديد عملكرد مي گردد. اين آفت به صورت لارو سن آخر در ساقه علف هاي هرز حاشيه مزارع زمستان گذراني مي نمايد. با توجه به اهميت علف هاي هرز حاشيه مزارع در بقاي لاروها، در اين مطالعه تغييرات جمعيت لاروهاي زمستان گذران روي سه علف هرز توق (Xanthium pensylvanicum)، قياق (Sorghum halopense) و تاج خروس (Amaranthus retroflexus) در سه اقليم دشت، ميان دشت و كوهپايه مازندران بررسي شد. نتايج نشان داد كه بيشترين تراكم لاروي در اقليم هاي ميان دشت و كوهپايه بود. تراكم لاروها روي گياه توق بيشتر از دو ميزبان ديگر بود (P<0.05) ولي مقاومت بين دو ميزبان ديگر معني دار نبود. جمعيت لاروها طي 12 هفته نمونه برداري (از مهر تا آذر 1384) افزايش يافت. در كمترين انبوهي در اوايل مهر و بيشترين آن در اواخر آذر مشاهده شد. مقايسه اثر متقابل مناطق و ميزبان ها روي انبوهي لاروها نشان داد كه بيشترين تراكم در دو اقليم ميان دشت و كوهپايه و روي گياه توق و كم ترين آن در اقليم دشت و روي گياه تاج خروس بود. با شناسايي و حذف مهم ترين علف هاي هرز ميزبان كرم ساقه خوار از حاشيه مزارع برنج، تلفات وارده به لاروهاي زمستان گذران در طي زمستان افزايش مي يابد و اين امر منجر به كاهش جمعيت آفت در فصل زراعي مي شود.

 
كليد واژه: انبوهي جمعيت، كرم ساقه خوار برنج، لاروهاي زمستان گذران، مازندران، ميزبان هاي هرز
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:44 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات کشاورزی

 13 : به زراعي كشاورزي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) پاييز 1387; 10(2):147-159.
 
سوسك هاي شكارگر (Coleoptera) و مقايسه جمعيت آن ها در مزارع برنج مازندران
 
قهاري حسن*,طبري مهرداد
 
* گروه كشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد شهر ري، تهران، ايران
 
 

مزارع برنج به دليل دارا بودن اكوسيستم هاي آبي و خشكي به طور توام، داراي فون غني از بندپايان مي باشند، در اين تحقيق فون سوسك هاي شكارگر خانواده هاي Carabidae، Coccinellidae،Staphylinidae  و Malachiidae و تغييرات جمعيت آنها در مزارع برنج مازندران طي سال هاي 85-1383 مطالعه گرديد. سيزده گونه سوسك شكارگر از خانواده Carabidae، شش گونه از خانواده Coccinellidae، دو گونه از خانواده Malachiidae و يك گونه از خانواده Staphylinidae از مزارع برنج مازندران جمع آوري شدند. از گونه هاي مزبور، 10 گونه از خانواده Carabidae و دو گونه از خانواده Malachiidae براي فون ايران جديد مي باشند. تراكم جمعيت شكارگران از ابتداي خرداد تا پايان تير ماه افزايش و سپس به تدريج كاهش مي يابد، حداكثر تراكم اين شكارگران در پايان تير ماه بود. با بررسي تراكم جمعيت سوسك هاي شكارگر روي سه رقم برنج فجر، خزر و نعمت مشخص شد كه بيشترين تراكم اين شكارگران روي رقم فجر بود. درصد توده زنده براي سوسك ها 38.2 و براي سن ها، عنكبوت ها و ساير شكارگران به ترتيب 10.8، 26.2 و 24.9 درصد برآورد شد. به اين ترتيب سوسك هاي شكارگر داراي بيشترين تراكم جمعيت در مزارع برنج بودند. مهمترين دليل اين امر وجود جمعيت بسيار زياد سوسك هاي Paederus در اغلب مناطق بود.

 
كليد واژه: سوسك هاي شكارگر، فون، مازندران، مزارع برنج
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
سه شنبه 23 خرداد 1391  11:44 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها