اسلحههاي سايبري نام عنواني است که امروزه به ويروسهاي رايانهاي جديدي داده ميشود که از طريـق آنها بخواهنـد به حريم کشورهـاي ديگر يورش برده و حمله کنند اما ميدان نبرد همان جنگ سايبري است.
پيش از اين جنگها به صورت سختافزاري انجام ميشد و در آنها انواع و اقسام سلاحهاي سرد و گرم ديده ميشد که نيروهاي مختلف با استفاده از آنها براي از پا درآوردن نيروهاي مخالف استفاده ميکردند. متاسفانه يا شايد حتي خوشبختانه به لطف علوم الکترونيک و رايانه، جنگهاي کلاسيک گذشته جاي خود را به جنگهاي مدرن امروزي دادهاند و آنها نيز مانند ديگر جنبههاي زندگي مجازي شدهاند! البته مجازي شدن آنها دليل بر بيارتباط بودنشان با جهان حقيقي نيست و آن جا که جهان مجازي با جهان حقيقي با استفاده از رابطها به يکديگر متصل ميشوند، مسئله خطر آفرين خواهد شد و دستاوردهاي آن به مراتب ميتواند فاجعهبارتر از نتايج جنگهاي سختافزاري باشد.
اما نکته قابل تامل در اين رابطه اين است که پيشرفت در صنايع جنگهاي سايبري و روند افزايش حفاظت به مراتب سادهتر از جنگهاي سختافزاري است ولي نياز به زمان بيشتري دارد. بنابراين اگر در اين زمينه از همين حالا سرمايهگذاري مناسبي صورت نگيرد و برنامه منسجمي براي آن در نظر گرفته نشود، ميتواند افسوس آينده را به دنبال داشته باشد.