حفاظت جیمیل از هک شدن
روزی نیست که خبری در مورد هک شدن نشنویم. این در حالیاست که کاربران اینترنتی روزبهروز با آموختن روشهایی جدید بر امنیت خود میافزایند. در این مقاله بر روی امنیت بیشتر در جیمیل تمرکز خواهیم کرد و به شما راههایی ساده برای داشتن امنیتی بیشتر نشان خواهیمداد.
قبل از آنکه اطلاعات کاربریتان را وارد کنید، نوار آدرس مرورگر خود را بررسی نمایید
طبق عادت بیشتر کاربران اینترنتی بدون اینکه از درست بودن آدرس سایتی که در آن هستند اطمینان حاصل کنند اقدام به وارد کردن نامکاربری و رمز خود میکنند. هکرها هم از این عادت ما باخبر هستند. آنها با ساختن صفحهای اینترنتی مشابه صفحهی ورود به جیمیل با یک آدرس تقلبی ما را فریب میدهند. با ورود به این آدرس تقلبی و وارد کردن اطلاعات کاربری، نامکاربری و رمز عبور شما به راحتی هرچه تمامتر به دست هکر محترم میافتد!
از چککردن جیمیل خود در مکانهای عمومی تا حد امکان بپرهیزید
تاکنون چیزی در مورد Keyloggerها شنیدهاید؟ کیلاگرها برنامههایی هستند که تمامی حروفی که یک کاربر اینترنتی تایپ میکند را بهصورت یک فایل متنی به آدرس ایمیلی ارسال میکند. از آنجایی که این برنامهها بهصورت مخفی کار خود را انجام میدهند، ما از حضور آنها بیخبر هستیم.
پس یادتان باشد که اگر با رایانهای غیر از رایانهی خود در حال وارد شدن به جیمیل خود هستید، ممکن است یک کیلاگر در کمین باشد!
تمامی ایمیلهای دریافتی خود را به طور خودکار در اکانتی دیگر کپی کنید
تعداد بیشماری برنامهی کیلاگر وجود دارد و بدیهیاست که ما قادر به کنترل کردن و از بین بردن آنها نیستیم. پس بهتر است یک اکانت ایمیل پشتیبان داشته باشیم و ایمیلهای دریافتی اکانت اصلیمان را به طور خودکار به آن فوروارد کنیم تا اگر احیانا اکانت اصلیمان مورد حمله قرار گرفت، ایمیلهای مهممان را از دست نداده باشیم.
اما برای این کار چه باید بکنیم؟
یک آدرس ایمیل دیگر به عنوان ایمیل پشتیبان میسازیم. یادتان باشد که رمز عبور این اکانت با اکانت اصلی نباید یکی باشد.
وارد اکانت اصلی میشویم و به قسمت تنظیمات ایمیل میرویم.
پس از کلیک کردن بر روی لبهی "Forwarding and POP/IMAP" گزینهی "Forward a copy of incoming mail to" را انتخاب میکنیم.
در کادر مربوطه آدرس ایمیل پشتیبان را وارد میکنیم.
با این کار میتوانید در مکانهای عمومی ایمیل آدرس دومتان را چک کنید تا جیمیل اصلیتان در امان بماند.
در بازههای زمانی مشخص فعالیتهای جیمیلتان را کنترل کنید
جیمیل این امکانی را فراهم کرده تا شما بتوانید تمامی فعالیتهای اخیر جیمیلتان را کنترل و بررسی کنید. برای این کار به قسمت پایینی صفحهی جیمیلتان بروید و همانند تصویر بر روی Details کلیک کنید. صفحهی جدید باز خواهد شد که به شما آخرین فعالیتهای جیمیلتان را نشان میدهد. با کدام IP آدرسی و از کدام کشور و در چه زمانی از جیمیلتان استفاده شده.
اگر فعالیت مشکوکی را مشاهده کردید و آیپی آدرسی غیر از آیپی آدرس خود دیدید بر روی دکمهی "Sign out of all other sessions" کلیک کنید تا تمامی فعالیتهای قبلی به حالت تعلیق بروند.
از کلیک کردن بر روی لینکهای دروغین بپرهیزید
وبسایتهایی وجود دارند که برای هکرها و افراد سودجو این امکان را فراهم میکنند که ایمیلی دروغین و کذب برای شما بفرستند. این سایتها حتی به این افراد اجازه میدهند تا از آدرس ایمیلهایی به ظاهر واقعی برای فعالیتهای سودجویانهی خود استفاده کنند.
وارد جیمیلتان شدهاید. ایمیلی از نشانیهایی
مانند noreply@google.com ، gmailteam@google.com یا support@gmail.com دریافت کردهاید که میگوید شما باید پسورد خود را تعویض کنید و برای این کار وارد لینک زیر شوید. یادتان باشد که گوگل هرگز چنین کار مسخرهای را نمیکند که به شما ایمیل بفرستد و بگوید پسوردتان را بدون دلیل عوض کنید! نتیجه میگیریم که آدرس ایمیلهای فوقالذکر چیزی جز آدرسهای دروغین و ساختگی نمیباشد.
از پسوردهای دشوار استفاده کنید
فکر کنم در این مورد نیاز به توضیح اضافهتری نیست و همهی شما از این موضوع باخبر هستید که باید رمزی انتخاب کنید که فقط خودتان بدانید و قابل حدس زدن نباشد!