0

مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 4 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1389; 4(1):51-78.
 
تاثير ريسک هاي قيمت و توليد بر وضعيت گوشت مرغ و گاو در استان فارس
 
رحماني رهام*,تركماني جواد
 
* بخش اقتصاد كشاورزي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه شيراز
 
 

در اين مطالعه وضعيت توليد گوشت مرغ و گاو در استان فارس با توجه به مخاطرات هم زمان ناشي از قيمت و توليد اين محصولات بر اساس روش موآويا آلقاليس بررسي و تحليل شد. در اين روش نيازي به شناسايي ويژگي هاي تابع توليد و برآورد آن نيست و براي تحمين توابع مطلوبيت مستقيم و غيرمستقيم قابل استفاده است. معادلات تخميني براي دو فرم معمول ريسك توليد (جمع پذير و ضرب پذير) استخراج و نتايج مقايسه شد. داده هاي مورد نياز شامل داده هاي سري زماني ماهيانه ي توليد و قيمت گوشت مرغ و گاو و همين طور قيمت نهاده هاي اساسي براي توليد اين محصولات براي سال هاي 1380 تا 1385 مي باشد. نتايج مطالعه نشان داد که با افزايش ريسک هاي قيمت و توليد، مقدار توليد گوشت مرغ در دوره مورد بررسي بر اساس هر دو الگوي ريسک جمع پذير و ضرب پذير کاهش يافته است. در حالي که با افزايش ريسک قيمت و توليد، مقدار توليد گوشت گاو بر اساس الگوي ضرب پذير در تمام دوره کاهش ولي بر اساس الگوي جمع پذير در برخي ماه ها کاهش و در برخي ماه ها افزايش يافته است. براي گوشت مرغ، بر اساس هر دو الگو با افزايش قيمت، توليد کاهش يافته است. در واقع افزايش در ريسک قيمت و توليد، باعث شده که افزايش قيمت در مواردي نه تنها انگيزه براي افزايش توليد بيش تر را فراهم نکند، بلکه کاهش توليد را هم سبب شود. براي گوشت گاو، بر اساس هر دو الگو با افزايش قيمت، توليد افزايش يافته و اين مطلب سازگار با تئوري است. به منظور کاهش نبود حتميت قيمت و توليد، فراهم کردن بستر لازم براي تهيه قراردادهاي قيمت گذاري فروش گوشت مرغ و گاو و خريد نهاده هاي اساسي براي توليد اين محصولات قبل از توليد و هنگام تصميم گيري براي توليد از طريق شرکت هاي بيمه گر توصيه مي شود. هم چنين آموزش اعضاي تعاوني هاي مرغداري و گاوداري مي تواند براي فعاليت در زمينه بازاريابي اين محصول و تنظيم بازار مفيد باشد. از طرف ديگر دولت بايد از واردات برنامه ريزي نشده که باعث افزايش ريسک براي توليدکنندگان مي شود، خودداري کند.

 
كليد واژه: عدم (نبود) اطمينان، قيمت، توليد، الگوي جمع پذير و ضرب پذير، مطلوبيت، گوشت، مرغ، گاو
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:41 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 6 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1389; 4(1):101-114.
 
عوامل موثر بر تنوع زراعي محصولات کشاورزي
 
كرباسي عليرضا,اسدفلسفي زاده ندا
 
 
 کشاورزي در ايران به دليل وجود تنوع آب  و هوايي، پراکندگي و کوچکي مزارع در بيش تر نقاط کشور، فعاليتي با ريسک بالا است که به وسيله کشاورزان منجر به کاربرد راه کارهايي براي مقابله با اين شرايط شده است. يکي از راه کارهاي عمده، استفاده از تنوع زراعي است. اندازه گيري ميزان تنوع محصولات کشاورزي از طريق شاخص هاي متنوعي به دست مي آيد. با محاسبه ميزان تنوع و عوامل موثر بر آن مي توان راه کارهاي سياستي مهمي در جهت کاهش ريسک توليد محصولات خاص و استراتژيک و در نتيجه افزايش توليد در سطح کشور به کار بست. براي به دست آوردن تنوع در اين مطالعه، نخست با استفاده از داده هاي پنج محصول گندم، جو، برنج، ذرت و پنبه در شش استان آذربايجان شرقي، خراسان رضوي، خوزستان، فارس، کرمانشاه و گيلان طي سال هاي 1385-1371 به اندازه گيري شاخص تنوع آنتروپي اقدام و پس از آن با استفاده از تخمين رگرسيوني داده هاي ترکيبي به روش اثرات ثابت به بررسي عوامل موثر بر تنوع پرداخته شد. نتايج نشان داد، عوامل بررسي شده در اين مطالعه که از قيمت محصولات زراعي، متوسط هزينه توليد سالانه ي محصولات، متوسط درآمد کشاورزي و غيرکشاورزي خانوارهاي روستايي، بيمه ي محصولات، مقدار صادرات، واردات و يارانه ها تشکيل مي شود، رابطه ي معناداري با شاخص تنوع دارد. افزون بر آن، با توجه دقيق تر به روابط موجود و محاسبه شاخص هاي اقتصادي در توليدات کشاورزي مي توان به ايجاد امنيت غذايي در سطح کشور کمک کرد.
 
كليد واژه: تنوع زراعي، شاخص آنتروپي، داده هاي ترکيبي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:41 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 6 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1389; 4(2):131-147.
 
برآورد ارزش بازاري جنگل حرا در منطقه حفاظت شده قشم
 
اسماعيلي عبدالكريم*,پرون صديقه
 
* بخش اقتصاد كشاورزي
 
 

هدف از اين مطالعه برآورد ارزش بازاري جنگل حرا در استان هرمزگان براي دو گروه استفاده كننده از اين جنگل شامل صياد و دام دار است. براي محاسبه ارزش بازاري، از سه روش ارزش نهايي (تابع توليد)، بازده خالص (تابع سود) و هزينه اجتناب براي دو گروه صيادان و دام داران منطقه استفاده شد. ارزش بازاري به دست آمده هر هكتار جنگل حرا براي صياد با استفاده از روش ارزش نهايي (تابع شفرد) معادل 7347700 ريال در سال بود. ارزش بازاري براي دام دار به كمك تابع توليد، براي هر هكتار جنگل حرا معادل 325000 ريال در سال به دست آمد. كل ارزش بازاري با استفاده از روش ارزش نهايي براي هر هكتار جنگل حرا 12387820 ريال در سال برآورد شد. با مقايسه اين دو ارزش نتيجه گيري مي شود، كه ارزش بازاري محاسباتي براي صياد بيش تر از دام دار است. هم چنين مجموع ارزش بازاري هر هکتار جنگل حرا (براي صيد ميگو و دام پروري) از طريق بازده خالص و هزينه اجتناب به ترتيب سالانه 4083915 ريال و 5064730 ريال محاسبه شد. محاسبه ارزش هاي بالا مي تواند توجيه مناسبي بر حفاظت بيش تر از جنگل حرا و جلوگيري از تخريب بيش تر، از طرف دولت و استفاده کنندگان باشد. گفتني است که ارزش محاسبه شده نشان دهنده ارزش بازاري تمام خدمات جنگل هاي مورد مطالعه نيست. توجه نکردن به ديگر ارزش ها به دليل محدود بودن دامنه اين مطالعه و مشکلات محاسبه ارزش هاي ديگر است.

 
كليد واژه: ارزش بازاري، جنگل حرا‏، تابع شفرد‏، تابع سود
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:41 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 5 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1389; 4(1):79-99.
 
هزينه هاي جنبي برداشت بي رويه از منابع آب زيرزميني و تعيين عوامل موثر بر آن در شهرستان ممسني
 
باقري مهرداد*,بخشوده محمد
 
* بخش اقتصاد كشاورزي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه شيراز
 
 

هدف اصلي اين مطالعه برآورد هزينه هاي جانبي برداشت بي رويه آب زيرزميني و تعيين عوامل موثر بر آن در شهرستان ممسني است. آمار و اطلاعات مورد نياز از 135 نفر از کشاورزان بخش رستم شهرستان ممسني از طريق نمونه گيري تصادفي فراهم شد. نخست احتمال شرطي و سپس تمايل به پرداخت نهايي كشاورزان در سرمايه گذاري براي حفر چاه و يا افزايش عمق چاه هاي قبلي به عنوان تقريب نزديكي از هزينه جانبي منفي با استفاده از الگوهاي لاجيت و توبيت برآورد شد. نتايج نشان داد تمايل به پرداخت کشاورزان براي سرمايه گذاري در حفر چاه براي برداشت آب، بيانگر ميزان اثرات جانبي منفي بالايي است که کشاورز با برداشت بي رويه آب زيرزميني بر جامعه تحميل مي کند و غيرقابل جبران است. هم چنين بيش ترين تاثير را متغيرهاي اعتبارات، اندازه دارايي، نسبت سطح آبياري شده محصولات جاليزي و سبزي و سپس نسبت سطح آبياري شده غلات بر تمايل به پرداخت کشاورزان براي سرمايه گذاري و يا اثرات جانبي منفي داشت. اين بيانگر آن است که با وجود کم آبي، الگوي کشت به سمت محصولاتي با نياز آبي بالا و به تقريب سودآور تغيير يافته است. هم چنين سطح آستانه اي از دارايي که کشاورز تمايل پيدا مي کند بعد از اين سطح در حفر چاه سرمايه گذاري كند، 4.76 هکتار تعيين شد. بر اساس اين يافته ها مي توان نتيجه گرفت که سياست هاي دولت در زمينه آسان سازي عرضه آب، منجر به افزايش اثرات جانبي منفي شده است. به سخن ديگر، در صورتي كه سياست گذاري ها ناهماهنگ بوده و هم زمان با افزايش سياست هاي حمايتي بخش كشاورزي، سياست هاي حفاظت از منابع آب دنبال نشود، پي آمدي به جز تخريب منابع نخواهد داشت.

 
كليد واژه: هزينه هاي جانبي، تمايل به پرداخت، برداشت بي رويه، آب زيرزميني، شهرستان ممسني
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:42 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 2 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1389; 4(1):9-30.
 
الگوسازي و پيش بيني ميزان بارندگي و تعيين آب قابل استحصال بخش کشاورزي در دشت کبودرآهنگ همدان
 
آقاپورصباغي محمد*,يزداني سعيد,سلامي حبيب اله
 
* دانشكده اقتصاد و توسعه كشاورزي، دانشگاه تهران
 
 

اين مطالعه با استفاده از تکنيک سري هاي زماني به پيش بيني ميزان بارندگي در دشت کبودر آهنگ واقع در شمال استان همدان پرداخته است. نتايج آزمون هاي الگوي فصلي نشان داد که داده هاي بارش در منطقه مطالعه شده ماهيت غيردوره اي دارد. افزون بر اين، نتايج آزمون HEGY بيانگر نبود ريشه در دوره هاي سه ماهه و ماهيانه در داده هاي مورد نظر بود. بر همين اساس الگوي آرما از نوع  ARMA (4.4)مي تواند رفتار بارش را در منطقه به خوبي پيش بيني كرده و به تصوير بكشاند. با تعيين ميزان بارندگي و استفاده از بيلان آب زيرزميني دشت کبودرآهنگ، آب قابل استحصال بخش کشاورزي براي سال هاي 1387 تا 1389 برابر 257.77، 267.56 و 254.87 ميليون متر مکعب برآورد شد.

 
كليد واژه: بارش، پيش بيني، الگوهاي فصلي، الگوهاي غير فصلي، الگوهاي سري زماني، کبودرآهنگ، همدان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:42 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 7 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1389; 4(1):115-135.
 
بررسي تاثير جوايز صادراتي بر توسعه صادرات در بخش کشاورزي در ايران
 
پورابراهيم فاطمه,اسماعيلي عبدالكريم*
 
* بخش اقتصاد كشاورزي، دانشگاه شيراز
 
 

براي بررسي تاثير جوايز صادراتي بر صادرات محصولات کشاورزي ايران، از الگوي جاذبه تعميم  يافته با به کارگيري روش داده هاي تلفيقي براي 72 کشور در دوره 1384-1371 استفاده شد که از عمده ترين مقاصد صادراتي ايران به شمار مي رود. نتايج به دست آمده از اين مطالعه نشان داد، فاکتورهاي جاذبه (جمعيت، توليد ناخالص داخلي و مسافت) در هر دو گروه از کشورهاي در حال توسعه و توسعه يافته بر صادرات کشاورزي ايران تاثير معنادار دارد. افزون بر اين، اثر مثبت و معنادار جوايز صادراتي بر افزايش صادرات کشاورزي تاييد و هم چنين تاثير اين جوايز از طريق اثرگذاري بر روي فاکتورهاي جاذبه، آشکار شد. با توجه به آن که ممکن است اثر عوامل موثر بر صادرات کشاورزي آني و لحظه اي نباشد، پس الگوي پوياي جاذبه براي تفکيک کشش هاي کوتاه مدت و بلندمدت برآورد شد. نتايج به دست آمده از اين الگو نشان داد جوايز صادراتي در هر دو دوره کوتاه مدت و بلندمدت تاثيرگذار است اما اثربخشي جوايز در بلندمدت بيش تر است. از اين رو، لازم است براي سياست گذاري هاي تشويقي با هدف هاي بلندمدت اقدام كرد.

 
كليد واژه: جوايز صادراتي، صادرات کشاورزي، الگوي جاذبه تعميم يافته، فاکتورهاي جاذبه
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:42 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 8 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1389; 4(1):137-157.
 
چالش ها و راهكارهاي فرآوري، بازاريابي و صادرات زعفران: كاربرد فن دلفي
 
پزشكي راد غلامرضا*,فعلي سعيد
 
* دانشكده كشاورزي، دانشگاه تربيت مدرس
 
 

هدف کلي اين تحقيق، بررسي چالش ها و راه کارهاي فرآوري، بازاريابي و صادرات زعفران ايران با استفاده از نظرهاي کارشناسان بازار زعفران است. طراحي اين پژوهش با استفاده از روش دلفي براي دست يابي به اجماع گروهي صورت گرفته است. اعضاي پانل در چهارده چالش با هم اجماع داشتند. برخي از مهم ترين اين چالش ها عبارتند از: ضعف در تجارت الکترونيک و بازاريابي الکترونيک، نبود نشان تجاري (برند ملي) براي زعفران ايران در بازارهاي جهاني و حضور دلال ها و واسطه هاي زياد در بازار. از ديگر يافته هاي اين تحقيق، مي توان به اجماع کارشناسان در دوازده راه کار به بود دهنده صادرات زعفران اشاره کرد. برخي از اين راه کارها عبارتند از: تدوين و معرفي نشان تجاري مخصوص براي زعفران صادراتي ايران، سازمان دهي مناسب صادرکنندگان و اعمال استانداردهاي جهاني HACCP, ISO, KODEX در صدور مجوزهاي مرتبط با صادرکنندگان، سياست گذاري صحيح دولت براي دادن وام به منظور ايجاد واحدهاي بسته بندي، ايجاد موانع قانوني براي جلوگيري از صادرات فله اي زعفران و ايجاد و توسعه تشکل هاي بازاريابي تخصصي در جهت کاهش حاشيه هاي بازاريابي و افزايش سهم توليدکنندگان از قيمت پرداختي.

 
كليد واژه: چالش، راه کار، فرآوري، بازاريابي، صادرات، زعفران ايران، فن دلفي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:43 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 9 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1389; 4(1):159-169.
 
بررسي اثر تكنولوژي ماشيني در پرورش طيور گوشتي در شهرستان سبزوار: تحليل رياضي و اقتصادسنجي
 
فيض آبادي ياسر*
 
* گروه اقتصاد كشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد قائم شهر
 
 

در اين مطالعه، منابع رشد توليد گوشت مرغ در شرايط وجود فن آوري جديد ( فن آوري ماشيني) تعيين شد. آمار و اطلاعات مورد نياز اين پژوهش از طريق يك مطالعه پيمايشي و تكميل پرسش نامه از 45 مرغدار شهرستان سبزوار به صورت مقطعي در سال 87-1386 جمع آوري شد. نخست با لحاظ متغير مجازي در تابع توليد وجود تغيير ساختاري آزمون شد و سپس به منظور جداسازي منابع تغييرات توليدي حاصل از وجود فن آوري در نمونه مورد نظر، از الگوي بي ساليا (1977) استفاده شد. نتايج به دست آمده نشان مي دهد كه مرغداران نمونه اي كه از فن آوري جديد استفاده كرده اند افزايش توليد تخميني به اندازه 214 درصد در مقايسه با مرغداران داراي فن آوري قديم داشته اند كه سهم فن آوري از اين رشد توليد، 63 درصد بوده است. در نتيجه 151 درصد رشد توليد از افزايش مقدار نهاده ها سرچشمه گرفته است كه سهم نهاده هاي دان، سوخت و نيروي كار به ترتيب 95، 27 و 29 درصد بوده است. پس لزوم سرمايه گذاري در بخش تحقيقات براي كشف نوآوري هاي ماشيني ضروري به نظر مي رسد. هم چنين با توجه به اين كه بيش تر نوآوري ها در منطقه مورد مطالعه از طريق شركت هاي تعاوني به مرغداران معرفي مي شود، تقويت نقش شركت هاي تعاوني براي اطلاع رساني، تبليغات و تامين اعتبار اعضا براي استفاده بهينه از فن آوري جديد توصيه مي شود.

 
كليد واژه: مرغداران، تابع توليدي، تغيير ساختاري، فن آوري ماشيني، شهرستان سبزوار
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:43 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

10 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1389; 4(1):171-189.
 
برآورد ارزش حفاظتي پارک جنگلي نور با استفاده از روش ارزش گذاري مشروط
 
نخعي نجمه*,مرتضوي سيدابوالقاسم,اميرنژاد حميد,نوازي محمدعلي
 
* دانشگاه تربيت مدرس
 
 

اين مطالعه به تعيين ارزش حفاظتي پارک جنگلي نور و اندازه گيري ميزان تمايل به پرداخت افراد براي حفاظت از اين پارک با استفاده از روش ارزش گذاري مشروط و پرسش نامه انتخاب دو بخشي دو بعدي مي پردازد. براي بررسي تاثير متغيرهاي توضيحي بر ميزان تمايل به پرداخت افراد، از الگوي Logit استفاده شده و پارامترهاي اين الگو با استفاده از روش حداكثر (بيشينه) راست نمايي برآورد شده است. نتايج نشان داده است که 70 درصد افراد تحت بررسي در اين تحقيق، حاضرند براي حفاظت از پارک جنگلي نور مبلغي پرداخت کنند. متوسط تمايل به پرداخت هر خانوار براي حفاظت از پارک 12646 ريال در ماه به دست آمده است. به سخن ديگر، هر خانواده حاضر است 151752 ريال از درآمد سالانه خود را براي حفاظت از اين پارک بپردازد. هم چنين ارزش حفاظتي سالانه پارک براي هر هكتار 229707314 ريال برآورد شده است. نتايج بيانگر اين است که پارک هاي جنگلي از ارزش حفاظتي بالايي برخوردارند که اين نکته مي تواند برنامه ريزان و مديران اجرايي، اجتماعي و اقتصادي را در برنامه ريزي حفاظت و بهره برداري پايدار منابع طبيعي ياري دهد.

 
كليد واژه: ارزش حفاظتي، پارك جنگلي نور، ارزش گذاري مشروط، تمايل به پرداخت، الگوي لاجيت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:43 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 11 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1389; 4(1):191-207.
 
عوامل موثر بر تقاضاي آب در مزارع پرورش ماهي در استان كهگيلويه و بويراحمد
 
نجفي ايمان*,نجفي بهاالدين
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد مرودشت
 
 

با توجه به اين كه آب يكي از عوامل محدودكننده توسعه كشاورزي است، نياز است كه مديريت منابع آب به طور صحيح و مناسب در كشور اجرا شود. هدف از انجام اين مطالعه، تخمين تابع تقاضاي آب در مزارع پرورش ماهي و محاسبه کشش قيمتي تقاضاي آب است. اين مطالعه در استان کهگيلويه و بويراحمد بر روي مزارع پرورش ماهي صورت گرفته است و آمار و اطلاعات مورد نياز با استفاده از روش نمونه گيري خوشه اي دو مرحله اي از 55 واحد پرورش ماهي جمع آوري شده است. براي استخراج تابع تقاضاي آب از روش حداکثرسازي (بيشينه سازي) سود استفاده شد. نتايج حاصل از اين مطالعه نشان داد که متغيرهاي تعداد بچه ماهي، نيروي کار خانوادگي و روزمزد، ميزان آب مصرفي و وزن متوسط بچه ماهي بر توليد، اثر مثبت و متغير دماي آب بر توليد اثر منفي دارد. پس از تخمين تابع تقاضاي آب و محاسبه كشش قيمتي تقاضا، مشخص شد در قيمتي برابر ارزش توليد نهايي آب (325 ريال) كشش قيمتي تقاضا برابر1.27 - خواهد بود، كه اين موضوع حاكي از كشش پذير بودن تابع تقاضا نسبت به قيمت آب است و با توجه به اين نتيجه مي توان با اطمينان گفت كه قيمت گذاري مناسب و منطقي براي آب تاثير مثبت بر كاهش مصرف آب دارد و مانع از استفاده بي رويه آب مي شود.

 
كليد واژه: تابع تقاضا، آب، پرورش ماهي، كهگيلويه و بويراحمد، ايران
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:43 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 1 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1388; 3(4):1-30.
 
بيمه درآمد راهکاري براي کاهش ريسک توليد و نوسانات قيمت در صنعت طيور کشور
 
سلامي حبيب اله*,قهرمان زاده محمد,حسيني سيدصفدر,يزداني سعيد
 
* دانشكده اقتصاد و توسعه كشاورزي، پرديس كشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه تهران
 
 

بيمه درآمد با پوشش همزمان ريسک توليد و قيمت، ابزاري نوين براي کاهش ريسک درآمد توليدكنندگان و راهکاري براي کاهش نوسانات قيمت محصول در بازار است. هدف اين مطالعه، ارايه بيمه درآمد براي پوشش ريسک در واحدهاي پرورش دهنده مرغ گوشتي است که با استفاده از اطلاعات و آمار قيمت ماهيانه گوشت مرغ و نهاده ها در استان تهران انجام شده است. با توسعه چنين الگويي، نرخ حق بيمه منصفانه اکچواري براي قراردادهاي بيمه درآمد در دو سناريو برآورد شده است: الف) مطابق برنامه فعلي بيمه توليد مرغ گوشتي و ب) طبقه بندي مرغداري ها به گروه هاي ريسکي متفاوت و براي پوشش ريسک متفاوت. يافته هاي تحقيق نشان مي دهد که ميزان حق بيمه درآمد به ازاي هر قطعه جوجه گوشتي در مقايسه با حق بيمه برنامه فعلي بيمه که تنها ريسک توليد را پوشش مي دهد رقمي رقابتي و قابل قبول است. بنابراين، بيمه درآمد مي تواند به عنوان راهکاري مناسب براي پوشش ريسک در صنعت مرغداري گوشتي کشور و کنترل نوسانات قيمت در بازار مورد توجه قرار گيرد.

 
كليد واژه: بيمه درآمد، حق بيمه اکچواري، مرغ گوشتي، ايران
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:44 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 2 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1388; 3(4):31-44.
 
اندازه گيري تمايل به پرداخت كشاورزان براي مقابله با سرمازدگي در شرايط وجود پديده سال آوري: مطالعه موردي پسته در شهرستان رفسنجان
 
عبدالهي عزت آبادي محمد
 
 
 

در اين مطالعه، تمايل به پرداخت كشاورزان براي مقابله با سرمازدگي در شرايط وجود پديده سال آوري در محصول پسته بررسي شد. آمار و اطلاعات مورد استفاده به صورت ميداني (پيمايشي) و به كمك پرسشنامه حضوري و مصاحبه با باغداران پسته جمع آوري شد. منطقه مورد مطالعه، شهرستان رفسنجان بود و تعداد 204 پرسشنامه تكميل شد. داده هاي مورد استفاده مربوط به سال هاي 1384 تا 1386 بود. براي تجزيه و تحليل و دسته بندي اوليه اطلاعات از روش تحليل آماري استفاده شد. براي بررسي تاثير عوامل گوناگون بر ضريب تغيير عملكرد از تابع رگرسيون استفاده شد. همچنين براي اندازه گيري تمايل به پرداخت كشاورزان، تابع مطلوبيت مورد استفاده قرار گرفت. نتايج نشان داد كه به علت وجود پديده سال آوري، سرمازدگي؛ ميانگين بلندمدت عملكرد در هكتار پسته را تغيير نمي دهد ولي باعث افزايش ريسك توليد مي شود. همچنين نتايج نشان داد كه در شرايط وجود پديده سال آوري و افزايش نيافتن ميانگين توليد به واسطه استفاده از ابزارهاي مقابله با سرمازدگي، تمايل كافي براي استفاده از اين ابزار وجود ندارد. در چنين شرايطي، استفاده ازطرح هايي چون بيمه محصول توصيه مي شود كه كل نوسانات درآمدي ناشي از سرمازدگي و سال آوري را به طور همزمان حذف كند.

 
كليد واژه: پسته، تمايل به پرداخت، سال آوري، مقابله با سرمازدگي، شهرستان رفسنجان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:44 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 4 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1388; 3(4):67-93.
 
بررسي اثرات آزادسازي تجاري بر متغيرهاي کليدي بخش کشاورزي ايران: مدل تعادل عمومي قابل محاسبه
 
ذوقي پور آمنه,زيبايي منصور*
 
* دانشگاه شيراز
 
 

وجود تحولات عمده در عرصه اقتصادي و تجارت جهاني و بازتاب گسترده آن بر اقتصاد كشورها به ويژه كشورهاي در حال توسعه، ضرورت پيوند فرآيند توسعه اقتصادي كشورها را با نيروها و عوامل اقتصاد جهاني توجيه كرده است. در اين ميان مدل هاي تعادل عمومي قابل محاسبه به عنوان ابزاري قوي در تحليل هاي اقتصادي شناخته شده اند و به طور گسترده براي ارزيابي اثرات آزادسازي تجاري استفاده شده اند. در اين مطالعه با استفاده از يک الگوي تعادل عمومي قابل محاسبه، اثرات کاهش تعرفه هاي وارداتي به عنوان نمادي از آزادسازي تجاري بر متغيرهاي کليدي بخش کشاورزي بررسي شد. داده هاي مورد نياز الگو از ماتريس حسابداري اجتماعي سال پايه 1380 به دست آمد و پارامترهاي الگو بر اساس آن کاليبره شد. نتايج مربوط به شبيه سازي نشان داد که کاهش تعرفه در بخش کشاورزي موجب کاهش اشتغال، موجودي سرمايه، توليد و صادرات در اين بخش خواهد شد؛ اما کاهش تعرفه در بخش هاي غيرکشاورزي و کل بخش ها، اگرچه توليد را در بخش کشاورزي کاهش خواهد داد، اما موجب افزايش اشتغال و صادرات در اين بخش خواهد شد.

 
كليد واژه: آزادسازي، تعرفه، تعادل عمومي قابل محاسبه، بخش کشاورزي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:44 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 3 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1388; 3(4):45-66.
 
سنجش درجه توسعه يافتگي کشاورزي شهرستان هاي استان خراسان رضوي
 
كهنسال محمدرضا*,رفيعي داراني هادي
 
* گروه اقتصاد كشاورزي، دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

هدف اصلي اين مطالعه بررسي سنجش درجه توسعه يافتگي كشاورزي در شهرستان هاي استان خراسان رضوي است. براي رسيدن به اين هدف از روش تاكسونومي عددي در چارچوب 10 شاخص اصلي، براي رتبه بندي و درجه بندي شهرستان ها از نظر شاخص هاي گوناگون توسعه يافتگي كشاورزي استفاده شد. آمار و اطلاعات اين مطالعه از آمارنامه هاي كشاورزي استان و سالنامه هاي آماري سال هاي 1382-1386 به دست آمد. نتايج مطالعه نشان داد كه شهرستان هاي چناران، فريمان و سبزوار از درجه توسعه يافتگي كشاورزي بالاتري نسبت به ديگر شهرستان ها برخوردار است و شهرستان هاي كلات، نيشابور و گناباد نيز در مرتبه پاياني قرار دارد. در پايان، راهكارهايي براي استفاده از پتانسيل هاي شهرستان هاي گوناگون در جهت توسعه بخش كشاورزي ارايه مي شود.

 
كليد واژه: توسعه يافتگي، كشاورزي، تاكسونومي عددي، خراسان رضوي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:44 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات اقتصاد کشاورزی و توسعه

 5 : اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي) 1388; 3(4):95-120.
 
ارزيابي سياست هاي حمايتي دولت در بازار گندم ايران
 
حسيني سيدصفدر*,دورانديش آرش,سلامي حبيب اله
 
* گروه اقتصاد كشاورزي، دانشكده‌ اقتصاد و توسعه‌ كشاورزي، پرديس كشاورزي، دانشگاه تهران
 
 

دولت ها بيشتر وقت ها براي حمايت از درآمد كشاورزان، تخصيص بهينه منابع و توزيع عادلانه درآمدها، در بازارهاي كشاورزي مداخله مي كنند. به خاطر اهميت گندم در الگوي مصرفي خانوارهاي ايراني، اين كالا همواره مورد توجه سياست گزارن بوده است. دولت در چارچوب سياست غذاي ارزان، به مصرف گندم يارانه مي دهد و همچنين سياست هاي حمايتي تعيين قيمت تضميني، يارانه به نهاده هاي توليد و بيمه را براي توليد محصول گندم اجرا مي كند. دولت همچنين خريدار و فروشنده انحصاري گندم در كشور است. با توجه به پيوستگي در اجرا و هزينه هاي فزاينده برنامه هاي حمايتي از توليدكنندگان و مصرف كنندگان گندم، هدفي است كه در اين مقاله دنبال مي شود ارزيابي و تعيين تركيب بهينه سياست هاي دولت در بازار گندم است. براي دستيابي به اين هدف، از روش حداقل سازي (كمينه سازي) تابع زيان خالص اجتماعي استفاده شده است. سياست هاي اجرا شده در سال 1384 مبناي انجام اين مطالعه است. نتايج اين مطالعه نشان داد كه متوسط كارايي انتقال سياست هاي جاري دولت حدود 87 درصد است و سياست حمايت از توليدكنندگان، كمترين زيان اجتماعي را نسبت به اجراي سياست غذاي ارزان به تنهايي و يا اجراي همزمان سياست غذاي ارزان و قيمت تضميني ايجاد كرده است. همچنين گرفتن اين سياست بيشترين كاهش در هزينه هاي دولت و بيشترين افزايش در رفاه ماليات دهندگان را ايجاد كرده است.

 
كليد واژه: گندم، سياست غذاي ارزان، قيمت تضميني، متوسط كارايي انتقال، زيان اجتماعي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 17 خرداد 1391  8:45 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها