همه ما می دانیم که زندگی بدون اینترنت برای بخشی وسیعی از کاربران بی معنا است و حتی برخی افراد امرار معاش شان به اینترنت وابسته است.
در کنار این موضوع تقریباً آنقدر کاربران راجع به ویروس، اسپای ویر و نفوذ به داخل کامپیوتر کاربران می دانند که اغلب مجهز به فایروال و آنتی ویروس هستند.
وب شهر، اما بررسیهای اخیر نشان داده است که بخش وسیعی از ناامنی اینترنت را نه هکرها و برنامه نویسان کدهای مخرب بلکه دولتها انجام میدهند!
در واقع اکنون به طور وسیعی جاسوسی از کاربران اینترنتی صورت می گیرد:
۱-مرکز فوق تخصصی جاسوسی سازمان NSA: این سازمان امریکایی کل اینترنت را پوشش داده است و به هر طریقی می تواند وارد سیستم شما شود.
کلیه کاربران ویندوز و مک به طور کامل در دسترس هستند زیرا اپل و میکروسافت به طور کامل در این طرح همکاری دارند. کاربران لینوکس هم تا حد متوسطی زیر نظر هستند.
کلیه ارتباطات اینترنتی رمز شده همگی قابل رمزگشایی هستند زیرا همگی مراکز معتبر صدور گواهینامه دیجیتال با این سازمان همکاری دارند.
این سازمان علاوه بر موارد خاص به طور کلی وضعیت اینترنت را نیز نظر دارد و آنقدر توان سخت افزاری و نرم افزاری بالایی دارد که گاهاً در جهت مقابله با حملات سایبری نیز همکاری دارد. اخیراً دولت امریکا با طرحی پر هزینه راه اندازی یک دیتاسنتر جدید را هم تصویب کرده است تا توان جاسوسی این دولت عقب نماند!
کلیه خدمات ایمیل مانند یاهو و جی میل و … و شبکه هایی مانند فیسبوک نیز به طور کامل با این سازمان همکاری دارند.
۲-جاسوسی دولتها از مردم شان: تقریباً همه دولتها از مردم خود جاسوسی می کنند. مدتی قبل افشاء شد که حتی شرکتهای آنتی ویروس موظف شده بودند که کدهای مخرب مورد نظر دولتها را شناسایی نکنند. این شرط ادامه فعالیت آنها در بازار کشورها بود.
لو رفتن این ماجرا از طریق کد مخرب و جاسوس پلیس سایبری آلمان یک رسوایی به بار آورد اما مسلماً کماکان هم ادامه دارد.
۳-جاسوسی دولتها از دیگر دولتها و ملتها: اغلب دولتها به طور وسیعی با بدافزارها از کشورهای رقیب و دشمن خود جاسوسی می کنند. مدتها است که اینترنت به فضای جنگ سایبری تبدیل شده است.
کاربران عادی کشورها هم در معرض این خطرات هستند. مثلاً کد مخربی به نام Flame مدتها از کل خاورمیانه به نفع دولتی نامشخص جاسوسی میکرد. احتمالاً توسعه دهنده این کد مخرب اسراییل یا امریکا بوده اند.
حال که این مطلب را خواندید به نظرتان چه راه حلی برای ایمن ماندن در اینترنت وجود دارد؟