سریالی كه اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 پخش می شد به یك فیلم تجملاتی با بودجه ای كلان تبدیل شده است به نام «سایه های تاریك».
اگرچه سازندگان فیلم از بعضی داشته های نسخه پر و پیمان قدیمی استفاده كرده اند، اما برای اینكه «سایه های تاریك» را اثری كامل و بی نقص بدانیم با تردیدهایی جدی مواجهیم. تیم برتون با همان سبك و شیوه مخصوص خودش خانواده ای قرن هجدهمی را ترسیم كرده كه با یك خون آشام بریتانیایی آشنا می شوند كه نقش اش را جانی دپ بازی می كند.
اما این طنزی است كه در لابه لای زیركی و ناپختگی در داستان جاری می شود. در حقیقت برتون با تمهیدات خویش داستان را از كششی كه ذاتا (و براساس اقتضائات ژانر) به سمت پیچیدگی دارد، دور كرده و نوعی طنز ملایم را به آن تزریق می كند.
البته همچنان حواس همه هست كه خون آشام اصلی فیلم با بازی جانی دپ در یكی از عجیب و غریب ترین نقش آفرینی هایش باید طوری حضور داشته باشد كه كمپانی برادران وارنر استفاده لازم را از این محصول ابتدای تابستانش برده باشد.
خود تیم برتون در دوران نوجوانی كشته مرده نمایش روزانه سریال دن كورتیس (همان سریال اصلی منبع اقتباس) بوده كه طی سال های 1966 تا 1971 بعدازظهرها از شبكه ABC پخش می شد و مجموعا به 1225 اپیزود رسید. «سایه های تاریك» هشتمین همكاری جانی دپ و تیم برتون است كه به این بازیگر فرصت دوباره ای بخشیده تا یك بار دیگر با قیافه ای عجیب و غریب و صورتی سفیدشده و موهایی آرایش شده به یك خون آشام ترسناك تبدیل شود؛ موجودی كه پس از خوابی 200ساله در قبرش دوباره در سال 1972 به زندگی بازگشته است.
اینجا هم برتون همچون «سویینی تاد» مقدمه ای پنج دقیقه ای را در ابتدای فیلم قرار داده و به وسیله آن داستان سفر خانواده كالینز به آمریكا و تاسیس امپراتوری تجاری ماهیگیری در «مِین» را بازگو می كند. در این مقدمه همچنین ماجرای عشق تراژیك كالینز به بانویی زیبا به نام ژوزت (بلا هیثكوت) روایت می شود. این بانوی زیبا توسط جادوگری كینه توز به نام انجلیك (اوا گرین) از صخره ای به پاین پرت می شود؛ جادوگری كه بارناباس را هم به خون آشام تبدیل و او را در اعماق زمین محبوس می كند.
زمانی در سال 1972 قبر بارناباس شكافته می شود تا از او به عنوان اولین قربانی انجلیك یادی شود. بارناباس تشنه انتقام بیدار می شود و به سوی خانه قدیمی به راه می افتد؛ خانه ای كه اكنون متعلق به كالینوود مانور بزرگ است و به شكل تاسف باری خراب شده و از ریخت افتاده است. بانو الیزابت (میشل فایفر) بزرگ خانواده ای افسرده حال و نامتعارف است كه در این خانه ساكن هستند. این بانو دختری گستاخ و بدذات دارد به نام كارولاین (كلویی گریس مورتز) كه دارای برادری نه چندان بهتر از خودش است كه راجر (جانی لی میلر) نام دارد. آخرین فرزند مادر خانواده پسری 10ساله است به اسم دیوید (جولی مك گراث). دكتر جولیا هافمن (هلنا بونهم كارتر) روانپزشك دیوید است.
شخصیتی فرومایه به نام ویلی (جكی ارل هیلی) و پرستار جوانی به نام ویكتوریا كه سخت شبیه ژوزت روزگاران دور است هم دیگر اعضای این خانواده را تشكیل می دهند. رییس بزرگ شهر همان كسی است كه صاحب كمپانی بزرگ ماهیگیری است و انجی نام دارد، كسی كه در حقیقت همان انجلیك افسانه ای است كه مدت هاست انتظار یك فرصت دیگر را می كشد تا بارناباس را مال خود كند.
وقتی بارناباس با ویكتوریای متین و موقر روبه رو می شود متقاعد می شود كه به او فرصتی دوباره داده شده تا عشق قدیمی اش را باز یابد. البته حین جست وجوهای بارناباس دكتر هافمن هم هست كه با نقل و انتقال و آزمایش های مختلف روی خون او به دنبال برگرداندنش به وضعیت انسانی است. در این میان بارناباس باید خودش را برای نبرد با انجی هم آماده كند؛ دشمنی خطرناك كه نیمی از شهر را به نابودی كشانده و بارناباس یا باید به خدمت او دربیاید یا اینكه به تابوت 200ساله اش بازگردد.
با توجه به بازی هلنا بونهم كارتر در نقش موجودی ترسناك و وحشی به نام بلاتریكس لسترانج در مجموعه فیلم های «هری پاتر» شاید برای برتون راحت ترین كار این بود كه نقش انجی را به همسرش بدهد. اما بونهم كارتر در نقش دكتر هافمن به خوبی توانست چهره بیمارگونه یك دكتر دوره گرد مخصوص دیوانه ها در نیویورك را برای مخاطبان باورپذیر كند.
بازی اوا گرین با آن رها بودنش و با آن دندان های براق كه از پشت لب های زخم و زیلی و سرخ رنگش به رخ تماشاگر می كشد، انجی را طوری نشان می دهد كه بیننده منتظر است تا هر آن بارناباس توسط او زنده زنده خورده شود. انجی از نظر تماشاگر یك عفریته تمام عیار است و بارناباس یك جنتلمن تمام عیار و در نبرد بین این دو مسلما تماشاگر طرفدار دومی است، اما خون آشام ها جذابیت های مخصوص خودشان را دارند و معمولا از هیچ كدام شان نمی شود به همین راحتی چشم پوشی كرد.
آنچه راجع به جانی دپ می توان گفت این است كه این بازیگر در نمایش جوانب مختلف شخصیت ها، از جدیت و سختكوشی آنها گرفته تا طنز فاخر و كنترل شده شان، همواره موفق بوده و به راستی شایستگی جایگاهی را كه اكنون به خود اختصاص داده داشته و دارد. فایفر و مورتز در لحظاتی كارشان خوب است، هرچند نقش هایشان در فیلمنامه چفت و بست خیلی محكمی ندارد. تمام فیلم در انگلستان فیلمبرداری شده و در مجموع همانند سایر فیلم های كارنامه سازنده اش ارزیابی می شود.