سالهاست که بنا به دلايلي معلوم جنگ گوگلي برپاست و هر بار اين اختاپوس فضاي نت با ايجاد موجهايي فضا را براي موج سواري بسيار از جمله خودش فراهم ساخته است.
موج سواري که بر ساحل غيرت ايراني صورت ميپذيرد و با غرش سهمگين موجها، موج سوار را بر صخره پشيماني ميکوبد.
اما اين بار ديگر موج سوار به سيـم آخر زده اسـت و گويـا شدت ضربات موج و برخورد وي به صخره، هيچ پشيماني را حاصل نشده است. اين بـار آقاي گوگل پا را در يک کفش کرده است و با بستن چشمش به تاريخ چنـد هزار سالـه، چشـم خود را به دلارهاي خوش رنگ برخي جاعل دوخته است و دستورات مکتوب را اجرا ميکند.
در اين بازيها و موج سواريها بايد به چند نکته توجه کرد. چند نکته که در کوران اين موج سواريها از ياد کاربران غيرتمند ايراني ميرود.
نکته اول مشغول کردن کاربران ايراني به موضوع تغيير نامه به فاصله زماني مشخصي اختصاص دارد.
از اين رو دو نتيجه محتمل است. يک آن که طراحان به دنبال ايجاد يک بمب خبري حاشيهاي هستند تا ذهن مخاطب را از موضوع اصلي منحرف کنند و حساسيت احتمالي را خنثي؟ دو آنکه آيا اين موجسازيها براي آزمايش حساسيت اجتماعي و ملي نيست؛ مانند آنچه هر از گاهي بر سر موضوعات ديني ميآورند تا حساسيت جامعه مسلمانان به اعتقاداتشان را بسنجند؟
نکته سوم بازي کردن در خانه حريف امري است که اين روزها به جزو لاينفک تجارت و سياست تبديل شده است. يعني با ايجاد چنين برنامههايي سعي در جلب توجه براي رسيدن به مقاصدي کنند که در نهايت به نفع شروع کننده موضوع يا همان حريف باشد. در اين حوزه مثال زياد است که از اشاره به آن پرهيز ميکنيم.
نکته چهارم بعد از چنين اتفاقاتي اين موضوع نخ نما رو ميشود که بياييد گوگل را تحريم کنيم! آيا واقعا چنين امري امکانپذير است؟ آيا واقعا چنين موضوعي قابل قبول جامعه کاربران آنلاين است؟ و آيا همه تا چه حد ميتوانند به اين موضوع پايبند باشند؟
واقعيت آن است که گوگل در بسياري از ابعاد زندگي آنلاين کاربران ايراني نفوذ و ريشه کرده است. کافي است کمي به اطراف خود نگاه کنيد. جستوجو در گوگل، گوگل پلاس، زمين گوگل، نقشه گوگل، جيميل، جيتالک، گوشيهاي آندرويد، اسناد گوگل و سرويسهاي ديگر، همه و همه که ما هر روز با آنها سرو کار داريم. درست است که مشابه همه اينها که گفتيم وجود دارد اما به واقع چند نفر حاضر هستند که از اين ابزار گفته شده جدا شوند و از آنها استفاده نکنند؟ آيا اجماع ملي براي اين موضوع وجود دارد؟
اينها بخشي از سوالهايي است که در جواب به ''گوگل را تحريم کنيم'' يا نه پيش ميآيد. پاسخ به اين سوالها هر چه باشد نتيجه کار را مشخص ميکند. به هر حال بخش بزرگي از بازار گوگل در منطقه را کاربران ايراني تشکيل ميدهند که اگر روزي بخواهند و به اجماع برسند به طور حتم گوگل عقبنشيني خواهد کرد اما به شرط آنکه همه بخواهند و انجام دهند و دلارهاي عربي بگذارند!
اتفاقات اخير گوگل تنها يک واقعيت را نشان ميدهد و آن اينکه ما در حوزه جايگزيني براي گوگل با مشکل مواجه هستيم، پس بهتر است قبل از آنکه احساسي در زمين حريف بازي کنيم، به فکر يک بازي منطقي و پر گل باشيم.