شكي نيست كه پايههاي اين صنعت دانشبنيان، كارآفرين و ثروتمند كه قرار است جهان 10 سال آينده را رهبري كند در كلاسهاي درس امروز دانشگاهها قرار دارد.
نهال نوپاي ايجاد انگيزه، آموزش و راهبري براي ايجاد كسب و كار و توليد ثروت از اين زمينه فناورانه بايد از امروز در كشور كاشته شود تا فردا به درخت پرباري تبديل شود.
در همين خصوص، چندسالي كه كشور شاهد برگزاري هفته ملي روباتيك است تا به بهانه آن دانشمندان، كارشناسان و مسوولاني كه درگير اين زمينه علمي و كاري هستند دور هم جمع شده و به بررسي وضعيت، طراحي نقشه راه آينده و نقد و جستجوي راهحل براي غلبه بر مشكلات بپردازند.
هفته ملي روباتيك كه اولين بار سال 89 پيشنهاد برگزاري آن داده شد، امسال دومين دوره برگزاري خود را از 30 ارديبهشت تا دوم خرداد و در دانشگاه صنعتي شاهرود شاهد خواهد بود.
هفته ملي روباتيك به منظور گسترش فرهنگ بهكارگيري روباتها در ايران، معرفي رشته مهندسي روباتيك و مكاترونيك به عنوان يك نياز اساسي در كشور، گردآوري فعالان و نخبگان عرصه روباتيك كشور زير يك سقف، بررسي چالشها و مشكلات پيش روي صنعت روباتيك ايران، گسترش ارتباط صنايع مرتبط با حوزههاي پژوهشي روباتيك در دانشگاهها و كمك به افزايش بودجههاي پژوهشي روباتيك و به عنوان يكي از عوامل مهم ترويج اين علم در سطح عموم و صنايع برگزار ميشود.
در ايران بيش از 20 دانشگاه در رشتههاي مكاترونيك و روباتيك در سطح كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري پذيرش دانشجو دارند، دانشجوياني كه بخش مهمي از نياز صنعت روباتيك كشور در آينده را برآورده خواهند ساخت.
آريا صبوري