آنها زود با هم درگير مي شوند، با هم قهر ميكنند، تقصيرها را گردن خانوادههاي هم مياندازند و همديگر را تهديد ميكنند. اما زندگي مشتركي كه با اين همه سختي حاصل ميشود را چگونه بايد حفظ كرد. قصري را كه در روياهاي خود ساخته بوديم چطور بايد در عالم واقع پياده كنيم. اين راه دشوار را خيليها پيمودهاند و افراد زيادي نيز به قصر خوشبختي رسيدهاند.
هرگز به پشت سر خود نگاه نكن
طاهره ميگويد: ازدواج مثل آن داستان قديمي ميماند كه اگر به پشت سر نگاه كني سنگ ميشوي. اگر در خاطرات نامزدي و روزهاي اول ازدواج گيركنيم و به همان نحو بخواهيم تا آخر حساس رمانتيك و بيتجربه باشيم، بايد بگويم هيچ پيشرفتي نكردهايم. اين بانوي 40 ساله كه مادر يك فرزند نيز هست ميگويد: مرور خاطرات قديمي خوب است ولي نبايد در آنها توقف كرد. ما مسنتر مي شويم و نگاهمان به زندگي تغيير ميكند و خودمان هم تغيير ميكنيم، عشق تند جواني به محبتي عميقتر و منطقي تر بدل ميشود و اين هرگز به معني بياعتنايي نيست. نبايد به خاطر اين تغيير همديگر را سرزنش كنيم. يكي ديگر از مسائلي كه با بازگشت به عقب سراغ ما ميآيد، برخي عادات دوران مجردي است كه البته بايد ترك شود وگرنه مشكل ايجاد ميكند. از آن جمله ميتوان به وقت گذاشتن بيش از حد براي دوستان، فقط به خود توجه كردن و اجتناب از قوانين و نظم خانه اشاره كرد.
خودتان تغييركنيد
سعيد ميگويد نصف عذابي كه سالهاي اول ازدواجم كشيدم به خاطر اين بود كه فكر ميكردم، ميروم فلان دختر را به عقد خود در ميآورم و او جوان است و كمكم طوري كه ميخواهم تربيتش ميكنم و تغييرش ميدهم.
مرد 45 ساله كه بيش از 10 سال با همسرش اختلاف سني دارد، ميگويد: بر خلاف تصور من همسرم كه آن روز دختري 15 ساله و بسيار باهوش بود، شخصيتش شكل گرفته و انسان مستقلي بود. من بايد خود و نگرشم را تغيير ميدادم، زيرا اين تنها كاري بود كه ميتوانستم بكنم، اما من در پي تغيير او بودم و به چيزي كه او بود (يك زن كوشا، زيبا و فداكار) قانع نبودم و اين كارمن اشتباه بود. بعدها فهميدم اگر تمام اين سالها كه با او چالش داشتم فقط همين نگرش خود را تغيير ميدادم، زندگي بهتري براي خودم و او درست ميكردم.
ديده ميشود حتي زوجهايي كه از نظر سني به هم نزديك هستند نيز فكر ميكنند مي توانند همسرشان را به ميل خود تغيير دهند. قرار نيست زن و مرد صد
در صد مطابق ميل هم باشند، 70 درصد تفاهم هم براي يك زوج خوشبخت رقم قابل توجهي است.
شما همسر خود را قبول كرده و بايد او را به خاطر منحصر به فرد بودنش و تفاوتهایی كه با دیگران دارد، دوست بدارید. تلاش برای عوض كردن همسرتان فقط احساسات او را جریحهدار و زندگی مشترك شما را خراب میكند.
گوش و گوشواره
يك مثل قديمي ميگويد: هركس گوش را ميخواهد، بايد گوشواره را هم بخواهد. معني آن اين است كه وقتي شخصي را به همسري يا دوستي برميگزيني كساني نيز همراه او به خانواده تو اضافه ميشوند كه بايد با آنان سازگار باشي، اما همه اين كار را نميكنند. شاهين ميگويد: روزهاي زيادي از زندگي مشتركمان را بر سر اين تباه كرديم كه خانواده من چه گفتهاند و خانواده همسرم چه جواب دادهاند و روزهاي عيد و تعطيلات بايد به خانه چه كسي برويم و اخلاقهاي بد من و همسرم به چه كسي در خانواده رفته است و شروع ميكرديم به تقبيح خانواده يكديگر كه مسوول رفتارهاي بد ما هستند. با اين كار رفتهرفته از خانواده يكديگر متنفر ميشديم فقط براي اينكه مقابله به مثل كرده باشيم. كار ما به مشاوره كشيد و تازه فهميديم خانواده چيزي است كه انتخابش نميكنيم و نميتوانيم تغييرش بدهيم. بايد آن را بپذيريم و برايش احترام قائل شويم، وگرنه زندگي زناشويي پا نميگيرد.
جيغ ميكشم پس هستم
زمام امور را به دست احساسات سپردن از جمله كارهايي است كه براي يك زندگي توام با خوشبختي مضر است. اگر بگذاريد خشم بر شما مستولي شود و براحتي دست به پرخاشگري بزنيد، موفق نميشويد همسري نمونه باشيد!
سميرا 2 سال است كه ازدواج كرده، او ميگويد: همسر تنومندي دارم و خودم ريز جثه هستم و وقتي كه كار به بحث و جدل ميرسد براي اينكه حرفم به جايي برسد داد و فرياد ميكنم، اما وقتي با آرامش برخورد ميكنم معمولا نتيجه بهتري ميگيرم.
گفتوگوی آرام و منطقی شما را به پیش خواهد برد. اگر هنگام مجادله با همسرتان نتوانید خودتان را كنترل كنید، زندگیتان را به مخاطره میاندازید. زندگی تنها تفریح و مهمانی و خوشی نیست، بايد در خود توانایی پذیرش مشكلات بزرگتر را داشته باشید. از بحثهاي مهم و اساسي زندگي خود طفره نرويد و سعي كنيد در زندگي به هم اعتماد داشته باشيد. مسائل مهم ديگري كه بايد در زندگي زناشويي به آن توجه كنيد، وقت گذاشتن براي يكديگر و اجتناب از غرور و تعصب بيجاست.
ماندانا ملاعلي