0

پاسخ جالب امام حسن(ع) درباره "حق‌ "و باطل

samsam
samsam
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 50672

پاسخ جالب امام حسن(ع) درباره "حق‌ "و باطل

امام حسن مجتبي(ع) پاسخ‌هاي جالبي به 6 سؤال يك مرد رومي درباره حق و باطل، قوس و قزح، مشرق و مغرب و خنثي پاسخ‌هاي جالبي دادند.

سايت غدير نوشت: مرحوم قطب‌الدّين راوندى در كتاب خرايج خود آورده است كه روزى يك نفر از بلاد روم خدمت امام على عليه‌ السلام وارد شد و اظهار داشت: من يك نفر از رعيت تو و از اهالى اين شهر هستم.

حضرت خطاب به او فرمود: خير، تو از رعيت من و از اهالى اين شهر نيستى، بلكه تو از سوى پادشاه روم آمده‌اى و او چند سؤال براى معاويه فرستاده است و چون معاويه جواب آنها را نمى‌دانست به من ارجاع شده است.

آن شخص گفت: بلى، صحيح فرموديد؛ معاويه مرا به طور محرمانه نزد شما فرستاد تا جواب مسائلم را از شما دريافت دارم و اين موضوع را كسى غير از ما نمى‌دانست.

پس از آن على عليه‌السلام فرمود: آنچه مى‌خواهى از اين دو فرزندم سؤال كن كه جواب كافى دريافت خواهى داشت.

آن شخص گفت: از حسن مجتبى عليه‌السلام سوال مى‌كنم و چون آن شخص رومى نزد امام حسن (ع) آمد پيش از آن كه سخنى مطرح شود، حضرت به او فرمود: آمده‌اى تا سؤال كنى كه فاصله بين حق و باطل چيست؟، بين زمين و آسمان چه مقدار فاصله است؟، بين مشرق تا مغرب چه مقدار مسافت است؟، قوس و قزح (يعنى رنگين كمان) چيست؟، خنثى به چه كسى گفته مى‌شود؟ و آن ده چيزى كه يكى از ديگرى محكم‌تر و سخت‌تر مى‌باشند، كدامند؟

مرد رومى با حالت تعجّب گفت، بلى، سوال‌هاى من همين‌ها است.

امام حسن مجتبى عليه‌السلام در اين موقع به پاسخ سؤال‌ها پرداخت و فرمود: بين حق و باطل چهار انگشت است، آنچه با چشم خود ديدى حق و آنچه شنيدى باطل است.

فاصله بين زمين و آسمان به اندازه دعاى مظلوم بر عليه ظالم است و نيز تا جايى كه چشم ببيند.

همچنين فاصله بين مشرق تا مغرب به مقدار سرعت گردش و حركت خورشيد در يك روز خواهد بود.

و امّا قوس و قزح؛ قوس علامتى است از طرف خداوند رحمان براى در امان ماندن موجودات زمين از غرق شدن و ديگر حوادث مشابه آن و قزح نام شيطان است.

... از مرگ محكم‌تر و نيرومندتر، مشيت و اراده الهى است كه مرگ را برطرف مى نمايد و در روز واپسين، مردگان را زنده مى گرداند.

و اما خنثى به شخصى گفته مى‌شود كه معلوم نباشد مرد است يا زن، كه اگر هيچ نشانه‌اى نداشته باشد يا هر دو نشانه را موجود باشد به او گفته مى شود: ادرار كن، پس اگر ادرارش به سمت جلو يا بالا بود، مرد است و در غير اين صورت در حكم زن خواهد بود.

و اما جواب آن ده چيز به اين شرح است:
خداوند متعال سنگ را آفريد و به دنبالش آهن را به وجود آورد كه همانا آهن سنگ را قطعه قطعه مى‌كند و سپس آتش را آفريد كه آهن را گداخته و آب مى‌نمايد و سخت تر از آتش آب است كه آتش را خاموش مى‌كند و از آب شديدتر ابر مى‌باشد كه آن را حمل و منتقل مى‌كند و از ابر نيرومندتر باد خواهد بود كه ابر را به اين سو، آن سو مى‌برد و از باد قدرتمندتر آن نيرويى است كه باد را كنترل مى‌كند و از آن شديدتر ملك‌الموت-عزرائيل- است كه جان همه چيز را مى گيرد و مى‌ميراند و از آن مهمتر خود مرگ است كه جان عزرائيل را نيز مى‌ربايد و از مرگ محكم‌تر و نيرومندتر، مشيت و اراده الهى است كه مرگ را برطرف مى نمايد و در روز واپسين، مردگان را زنده مى‌گرداند.
- بحارالا نوار ج 43، ص 326، ح 5، الخرايج و الجرايح: ج 2، ص 572، ح 2.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

چهارشنبه 31 شهریور 1389  10:14 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها