0

بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 2 : حسابداري مديريت بهار 1390; 4(8):19-30.
 
ارزيابي عملکرد مالي بانکهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار (بکارگيري منطق TOPSIS در تحليل پوششي داده ها)
 
رستمي محمدرضا*,قاسمي جواد,اسكندري فرزانه
 
* دانشگاه الزهرا
 
 

مديران بانک ها جزء ذينفعاني هستند که اطلاعات حاصل از تجزيه و تحليل عملکرد مالي براي آنها حايز اهميت است. در اين راستا، آنها با در نظر گرفتن اطلاعات مالي ارزشمند، موقعيت بانک را ارزيابي و بر اساس آن تصميم مناسب را اتخاذ مي نمايند. اين پژوهش روشي نظام مند را براي ارزيابي عملکرد مالي بانک ها ارايه مي دهد. تجزيه و تحليل بر پايه مجموعه اي از معيارهاي مرتبط با عملکرد مالي بانک ها صورت مي گيرد. در اين تحقيق اندازه گيري کارايي با روش TOPSIS - DEA، که در واقع کاربرد منطق TOPSIS در مدل تحليل پوششي داده هاست، صورت مي پذيرد. در اين تحقيق روشي ارايه ميشود که بر اساس آن بانکها از ديد خوش بينانه و بدبينانه بر اساس معيارهاي تعريف شده، رتبه بندي مي شوند. در اين روش دو واحد تصميم گيرنده مجازي ايده آل و ضد ايده آل را معرفي نموده و از اين طريق کارايي هر واحد تصميم گيرنده را نسبت به ايده آل و ضد ايده آل مورد بررسي قرار مي دهيم. نتايج حاصل از ديد ايده آل و ضد ايده آل هر واحد تصميم گيري را در شاخص نزديکي نسبي قرار داده و واحدهاي تصميم گيري را بر آن اساس رتبه بندي مي کنيم. نتايج نشان داد از ديد واحد تصميم گيري ايده آل، بانک کارآفرين، ملت و پارسيان کمترين فاصله و بانک صادرات بيشترين فاصله را با ايده آل داشته و از ديد واحد تصميم گيري ضد ايده آل، بانک صادرات کمترين فاصله و بانک کارآفرين بيشترين فاصله را با ضد ايده آل دارند.

 
كليد واژه: ارزيابي عملکرد، تحليل پوششي داده ها، واحد تصميم گيرنده ايده آل، واحد تصميم گيرنده ضد ايده آل
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:15 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 1 : حسابداري مديريت زمستان 1389; 3(7):1-17.
 
بررسي تاثير تاخيري شاخص هاي کلان اقتصادي بر بازده سهام
 
پورزماني زهرا,روحي علي,مام حمه كيوان
 
 
 

هدف از اين تحقيق بررسي تاثير متغيرهاي كلان اقتصادي (تورم، رشد شاخص سهام، رشد نرخ اشتغال و توليد ناخالص داخلي) بر بازده سهام در بورس اوراق بهادار تهران در بين سال هاي 1380 تا 1387، با استفاده از الگو VAR و عليت گرنجر است. در اين تحقيق متغيرهاي مورد بررسي به صورت فصلي جمع آوري و مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج نشان داد كه رشد اشتغال نمي تواند بازده را توضيح دهد و هيچ رابطه عليتي نيز بين رشد اشتغال و بازده سهام وجود ندارد و تنها بازده با وقفه 1 دوره قادر به توضيح رشد اشتغال است. توليد ناخالص داخلي با وقفه يك دوره قادر به توضيح بازده است و بازده با وقفه 1 دوره نيز مي تواند توليد ناخالص داخلي را توضيح دهد و همچنين رابطه عليت دوطرفه بين بازده و توليد ناخالص داخلي وجود دارد و با آگاهي از هر كدام مي توان متغير ديگر را پيش بيني كرد.
بازده با وقفه 2 دوره مي تواند تورم را توضيح دهد و همچنين رابطه عليت يكطرفه بين آنها از طرف بازده به تورم وجود دارد و با آگاهي از بازده مي توان تورم را پيش بيني كرد. رشد شاخص كل سهام با وقفه 2 دوره مي تواند بازده را توضيح دهد و از طرف ديگر بازده با وقفه 2 دوره نيز قادر به توضيح رشد شاخص كل سهام است. بعلاوه رابطه عليت يكطرفه بين آنها از طرف بازده به رشد شاخص كل سهام وجود دارد و با آگاهي از بازده مي توان رشد شاخص كل سهام را پيش بيني كرد.

 
كليد واژه: تورم، رشد شاخص سهام، رشد نرخ اشتغال، توليد ناخالص داخلي، بازده سهام، آزمون خود توضيح برداري (VAR)، آزمون عليت گرنجر
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:15 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 2 : حسابداري مديريت زمستان 1389; 3(7):19-28.
 
شناخت در سازمان هاي پيچيده
 
مداحي محمدابراهيم*,صمدزاده منا,کاراوند عباس
 
* دانشگاه شاهد
 
 

يکي از اصلي ترين مفاهيم در سيستمهاي پچيده مفهوم "شناخت" است. اين مفهوم اشاره به ماهيت نرمافزاري تغييرات آينده دارد. توانمنديهاي فکري و مفهومي باعث افزايش قابليت مديريتي در اداره تحولات جديد و حتي رفتار و عملکرد کارکنان سازمان ها ميشود و عدم توجه به شناخت منجر به عدم آمادگي براي مواجهه و هماهنگي با تغييرات آينده شده و در نتيجه تحولات و تغييرات موجود صرفا با نگرش فن آورانه تفسير ميشود در حاليکه بهتر است بخشي از بودجه فن آوري صرف مطالعات و تحقيقاتي بشود که ارتقاي شناخت و آگاهي از ماهيت تغييرات فرهنگي و اجتماعي شرايط جديد را در پي دارد. از طرفي ميتوان با کمک بررسي دقيق تغييرات گذشته و شناسايي دقيق ويژگي هاي نوظهور، بر اساس يک مبناي نظري مستحکم؛ الگويي از تغييرات آينده ارايه داد. بطوريکه مفهوم "شناخت" در حوزه هاي مختلف از جمله مديريت، برنامه ريزي، سياستگذاري، اقتصاد و حتي حسابداري مديريت کاربرد گسترده اي يافته است که مفاهيم رفتارشناسي پديده ها را بيان مي کند و در آينده پژوهي اهميت متفاوتي يافته است و با پيچيدگي فرآيند، به موضوعي قابل تامل شده است. مقاله حاضر با رويکرد فلسفي و تئوريک به موضوع مورد مطالعه مي پردازد. يافته هاي مطالعه نشان مي دهد که شناخت در سازمان هاي پيچيده به ضرورتي بي بديل در آينده پژوهي، ارتقا يافته است بدين معني که نگاه به آينده از جمله مفاهيم جديدي است که به تازگي توجه محققان و انديشمندان را به خود جلب کرده است. و توجه به آن بسيار ضروري است.

 
كليد واژه: شناخت، سازمان هاي شناختگرا، فن آوري نرم، فن آوري سخت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:15 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

9 : حسابداري مديريت بهار 1390; 4(8):771-87.
 
بررسي عوامل موثر بر ارزشيابي سهام با توجه به وجود اختلالات حسابداري (شواهد تجربي با استفاده از حاشيه سود) در شرکت هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
 
طالب بيدختي عباس*,عليشاهي سميه
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد گچساران
 
 

هدف اصلي اين تحقيق بررسي عوامل موثر بر ارزشيابي سهام با توجه به وجود اختلالات حسابداري (شواهد تجربي با استفاده از حاشيه سود) در شرکت هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مي باشد. اين تحقيق شامل يک فرضيه اصلي و سه فرضيه فرعي مي باشد. جامعه آماري اين تحقيق متشکل از شرکت هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است و نمونه مورد رسيدگي 69 شرکت فعال از صنايع مختلف در طي سالهاي 1381 لغايت 1386 مي باشد. به منظور آزمون فرضيه ها از رگرسيون چند متغيره استفاده شده است. نتايج حاصله از فرضيه اصلي حاکي از آن است که انحراف سود ناخالص، انحراف سود قبل از کسر ماليات و انحراف سود خالص هر سهم بر قيمت بازار هر سهم تاثير مثبت و معناداري دارد و انحراف سود عملياتي هر سهم تاثير معناداري بر قيمت بازار هر سهم ندارد اما از بين سه انحراف معيار سود که ارتباط معناداري با قيمت بازار هر سهم دارند تنها انحراف سود ناخالص وارد مدل بهينه مي شود و مدل AEK زماني که j=4 است کامل مي باشد و به صورت زير در مي آيد:
2.92 DIF4+ 2.03 S4 + 1.61 BPS + P=2772.88 + 2.19 EPS4
مدل AEK بيانگر اين است که اختلالات حسابداري بيشتر احتمال مي رود که در سود ناخالص رخ دهد و اين در کشف و شناخت اختلالات حسابداري و تعديل قيمت بازار سهام موثر خواهد بود.
نتايج حاصل از فرضيه ها فرعي بيانگر آن است که ارزش دفتري هر سهم، معيارهاي سود هر سهم، تفاوت بين سود خالص و معيارهاي سود هر سهم با قيمت بازار هر سهم رابطه معناداري دارد.

 
كليد واژه: ارزشيابي سهام، اختلالات حسابداري، تورش هاي گزارشگري، معيارهاي سود هر سهم انحراف معيارهاي سود هر سهم ،حاشيه سود، ارزش دفتري هر سهم
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:16 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 3 : حسابداري مديريت زمستان 1389; 3(7):29-40.
 
آسيب شناسي تحقق بودجه عمراني استان تهران طي چهار سال اول برنامه چهارم توسعه
 
دانش فرد کرم اله,رجبي فرجاد حاجيه*
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم تحقيقات تهران
 
 

سياست ها و برنامه هاي عمراني و زيربنايي دولت، از طريق بودجه عمراني به عنوان سندي مهم و جامع اعمال گرديده و به اجرا در مي آيد. بودجه عمراني در توسعه امور زيربنايي و زير ساخت هاي اقتصادي، اجتماعي نقش مهمي ايفا مي کند و اهميت آن تا حدي است که در قانون برنامه و بودجه مصوب سال ???? به طور ويژه در بندهاي ? و ? اين امر بيان شده است. بنابراين مطالعه عوامل موثر بر کيفيت و نحوه اجراي بودجه عمراني و آسيب شناسي اجرا، کمک شاياني به تحقق برنامه ها و سياست هاي دولت خواهد نمود. در اين پژوهش نيز محقق به آسيب شناسي تحقق بودجه عمراني استان تهران طي چهار سال اول برنامه چهارم توسعه پرداخته است. هدف اصلي اين پژوهش، شناخت مشکلات موجود در راه عدم تحقق بودجه عمراني دستگاههاي اجرايي عمراني دراستان تهران مي باشد. تحقيق در يک دوره زماني چهار ساله ????تا ???? و با استفاده از آزمون ضريب همبستگي اسپيرمن انجام شده است. روش تحقيق توصيفي- پيمايشي بوده و از پرسشنامه براي جمع آوري داده ها استفاده نموده است. جامعه آماري اين پژوهش تمامي کارکنان بخش مالي، سازمان مسکن و شهرسازي استان تهران، سازمان صنايع و معادن استان تهران، اداره کل راه و ترابري استان تهران و اداره کل نوسازي مدارس استان تهران مي باشد و نمونه گيري با توجه به شرايط سازماني تمام شماري مي باشد.
يافته هاي تحقيق در بررسي روابط بين متغيير هاي مستقل (تاخير در تخصيص اعتبار، بوروکراسي، زمان پيش بيني برنامه ها، مسايل ساختاري درون سازماني، مراحل خرج، برآورد نادرست بودجه عمراني) و متغيير وابسته (عدم تحقق بودجه عمراني و يا تاخير در اجراي بودجه عمراني) نشان داد به ترتيب عامل مراحل خرج و تاخير در تخصيص اعتبار بيشترين تاثير در عدم تحقق بودجه عمراني و يا تاخير در اجراي بودجه عمراني دارد.

 
كليد واژه: بودجه عمراني، اعتبار تملک داراييهاي سرمايه اي، بودجه، بودجه ريزي، برنامه چهارم توسعه
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:16 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 4 : حسابداري مديريت زمستان 1389; 3(7):41-50.
 
بررسي تاثير تورم و پول غير ملي بر متغيرهاي اساسي اقتصاد با استفاده از رهيافت خود رگرسيون برداري (VAR)
 
حيدري سيدعباس,فلاح شمس ميرفيض,فضل الهي حسين,كردلويي حميدرضا
 
 
 

با توجه به اهميت متغيرهاي مهم اقتصادي به علت ماهيت تاثيرگذار بر سيستم اقتصادي، بررسي رابطه اين متغيرها و همکنش آنها بر يکديگر يکي از اولويت هاي پژوهشي و مطالعاتي اقتصادانان و سياستگذاران اقتصاد است. متغييرهاي اساسي همچون تورم، به عنوان يکي از مشکلات مهم اقتصادي اثرگذار بر سيستم اقتصادي که تخصيص بهينه منابع و توزيع درآمد را بر هم زده و مانعي در امر توليد و مبادلات اقتصادي است و پول غيرملي (نرخ ارز) به لحاظ وابستگي کشور به درآمدهاي ارزي حاصل از فروش نفت متغيرهاي مي باشند که جهت بررسي و تجزيه تحليل تاثيرگذاري آنان بر يکديگر و ديگر متغيرهاي همچون توليد ناخالص داخلي و حجم نقدينگي مورد استفاده قرار گرفته اند.
در اين مقاله با استفاده از روش خود رگرسيون برداري (
(VAR که در آن تمام متغيرها به صورت درونزا است و بر هيچ تئوري خاص اقتصادي تکيه نمي کند به بررسي موضوع فوق پرداخته شده است در روش VAR متغيرها بطور همزمان وارد مدل مي شوند. در اين مقاله ابزارهاي تحليل VAR شامل: واکنش آني (IRF) و تجزيه واريانس (D.V) مي باشد.
تابع آني نحوه و دوره تاثير شوک را بر متغير مورد نظر نشان مي دهد و تجزيه تحليل واريانس سهم ميزان تغيرات متغير را ناشي از شوک هاي متغيرهاي ديگر نشان مي هد. با توجه به نتايج حاصل از عليت گرنجر و تابع واکنش آني، در ايران تورم بر نرخ ارز اثر دارد ولي نرخ ارز بر تورم از نظر آماري بي تاثير مي باشد. بطوري که شوک ناشي از تورم در 3 دوره و بطور افزايشي بر نرخ ارز اثر گذاشته است. و آزمون جوهانسون رابطه تعادلي بلندمدت بين متغيرها را نشان مي دهد.

 
كليد واژه: تورم، نرخ ارز، خودرگرسيو برداري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:16 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 6 : حسابداري مديريت زمستان 1389; 3(7):65-77.
 
ارزيابي نرم افزارهاي حسابداري بر اساس ويژگي هاي سيستم هاي اطلاعاتي حسابداري (AIS) (مطالعه موردي شرکت هاي مستقر در استان زنجان)
 
عليپور مهرداد,بديعي حسين*,رمضاني مرتضي
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد گرمسار
 
 

نرم افزارهاي حسابداري بعنوان يکي از اجزا مهم موجود سيستم هاي اطلاعاتي حسابداري به حساب مي آيد. از اين رو بررسي وجود يا عدم وجود ويژه گي هاي اصلي يک سيستم اطلاعاتي حسابداري در اين نرم افزارها در راستاي اجراي اين پژوهش در دستور کار پژوهشگران قرار گرفته است. يک سيستم اطلاعاتي حسابداري بايد داراي ويژگيهاي از قبيل سازگاري، انعطاف پذيري، کنترل داخلي، ويژگيهاي عمومي، آموزش و ساختار گزارش دهي مي باشد که عوامل فوق به عنوان متغيرهاي مستقل تحقيق در راستاي تاثير آن ها بر متغير وابسته که نرم افزارهاي حسابداري مي باشند مد نظر است. روش تحقيق در اين مقاله، توصيفي- پيمايشي و از نظر نوع کاملا کاربردي است. پرسش نامه و مصاحبه دو تکنيک اصلي در راستاي گرد آوري داده هاي اوليه تحقيق مي باشند. جامعه آماري در اين مقاله شرکت هاي مستقر در استان زنجان مي باشند که با ماهيت بازرگاني، خدماتي، توليدي به فعاليت اشتغال دارند. روش نمونه گيري نيز تصادفي طبقه اي بوده که از فرمول کوکران در راستاي انتخاب حجم نمونه استفاده شده است. در راستاي تجزيه و تحليل اطلاعات از دو روش آمار توصيفي و استنباطي بهره برداري گرديده است. در بخش تحليل استنباطي با استفاده از آزمون T تک نمونه اي و آناليز واريانس يک راهه استفاده بعمل آمده است. در خصوص شناخت ميزان تاثير برخي از متغيرهاي مورد استفاده در شرکت هاي مورد بررسي همگي به جز ساختار گزارش دهي داراي ويژگي هاي يک سيستم اطلاعاتي حسابداري مناسب مي باشند. کليه فرضيه هاي تحقيق حاکي از عدم دلالت و تاثير دو ويژگي کنترل و سازگاري در نوع فعاليت شرکت ها و انعطاف پذيري در تعداد نيروي انساني را داشتند.

 
كليد واژه: سيستم هاي اطلاعاتي حسابداري، نرم افزارهاي حسابداري، نوع فعاليت شرکت، تعداد نيروي انساني، ارزيابي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:16 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 7 : حسابداري مديريت زمستان 1389; 3(7):79-91.
 
بررسي تاثير حاکميت شرکتي بر کيفيت سود در بورس اوراق بهادار تهران
 
اسماعيل زاده مقري علي,جليلي محمد,زندعباس آبادي عباس
 
 
 

در سال هاي اخير حاکميت شرکتي به عنوان يک راهکار موثر در افزايش کيفيت گزارشگري مالي مطرح شده است و نتايج تحقيقات تجربي مختلف نشان مي دهد که يک حاکميت شرکتي مطلوب منجر به افزايش کيفيت سود مي شود. تحقيق حاضر نيز تاثير حاکميت شرکتي بر کيفيت سود در شرکتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طي سالهاي 1387-1383 را مورد بررسي قرار مي دهد. سازوکارهاي حاکميت شرکتي که در اين تحقيق مورد بررسي قرارگرفته است، درصد مالکيت سهامداران نهادي، تعداد بلوک سهامداران عمده، درصد مديران غير موظف در هيات مديره، عدم وجود مديرعامل به عنوان رييس يا نايب رييس هيات مديره و اندازه حسابرس مستقل مي باشد. آزمون فرضيه هاي تحقيق به کمک تحليل پانلي و با استفاده از اطلاعات 94 شرکت پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طي سالهاي 1383-1387 از طريق ترکيب داده هاي سري زماني و مقطعي انجام شده است. نتايج تحقيق نشان مي دهد که رابطه معني دار مثبتي بين درصد مالکيت سهامداران نهادي، تعداد بلوک سهامداران عمده، درصد مديران غير موظف در ترکيب هيات مديره، عدم وجود مدير عامل شرکت به عنوان رييس يا نايب رييس هيات مديره و اندازه حسابرس شرکت و کيفيت سود وجود دارد.

 
كليد واژه: حاکميت شرکتي (سازو کارها)، کيفيت سود، اقلام تعهدي اختياري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:16 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 5 : حسابداري مديريت زمستان 1389; 3(7):51-63.
 
بررسي عوامل موثر بر رتبه بندي شرکتهاي بورس اوراق بهادار تهران از لحاظ کيفيت افشا و به موقع بودن
 
بني مهد بهمن*,محسني شريف محسن
 
* گروه حسابداري، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات تهران
 
 

مفهوم افشا، مفهوم گسترده اي است كه از جنبه هاي مختلفي مورد بررسي قرار گرفته است. پژوهش حاضر مفهوم كيفيت افشاي اطلاعات و برخي از عوامل تاثيرگزار بر آن را، مورد مطالعه قرار مي دهد. به همين منظور شركتهاي رتبه بندي شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال 86 كه شامل 311 شركت بود، به عنوان جامعه آماري پژوهش انتخاب شد. سپس با استفاده از اطلاعات مندرج در متن صورتهاي مالي و ياداشتهاي همراه به بررسي رابطه بين برخي از عوامل تاثيرگذار بر رتبه بندي شركتهاي موجود در بورس اوراق بهادار نظير اندازه شركت، بازده داراييها، اهرم مالي، نوع حسابرس، نوع گزارش حسابرس، درصد مالكيت سهامدار عمده، نوع واحد تجاري و نوع صنعت پرداخته شد.
در اين پژوهش با توجه به اينكه ارايه به موقع اطلاعات به سازمان بورس اوراق بهادار به عنوان عامل اصلي رتبه بندي شركت ها از سوي اين سازمان مدنظر قرار گرفته بود، از اين رو متغير وابسته، فاصله زماني بين تاريخ تهيه صورتهاي مالي و تاريخ انجام حسابرسي در نظر گرفته شده است. نتايج تحقيق حاكي از اين است كه رتبه افشا با اندازه شرکت و نوع صنعت ارتباط معني دار مثبت دارد. اما با نوع گزارش حسابرس و درصد مالکيت سهام رابطه معني دار منفي دارد. هم چنين رابطه اي ميان بازده داراييها، اهرم مالي، نوع حسابرس و نوع واحد تجاري با رتبه افشا مشاهده نشد.

 
كليد واژه: کيفيت افشا، به موقع بودن، اندازه شرکت، گزارش حسابرسي و سازمان بورس اوراق بهادار
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:16 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 8 : حسابداري مديريت زمستان 1389; 3(7):93-107.
 
مربوط بودن سطوح و اجزا سود گزارش شده براي پيش بيني ارزش شرکت
 
ولي پور هاشم,رستمي وهاب,شهابي عليرضا
 
 
 

سود خالص و اجزاي آن که در صورت حساب سود و زيان ارايه مي شوند، معيار اوليه ارزيابي عملکرد مالي مي باشد، که براي استفاده کنندگان بسيار جذاب مي باشد. بنابراين ضروري به نظر مي رسد که، بررسي گردد آيا اين جذابيت منجر به افزايش در ارزش يک شرکت مي گردد يا خير؟ تحقيق حاضر به دنبال بررسي اين مساله مي باشد.
جامعه آماري تحقيق شرکت هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده، که بر اساس شرايط در نظر گرفته شده براي انتخاب نمونه، 49 شرکت طي دوره 1378 تا 1387، انتخاب گرديد. براي جمع آوري اطلاعات از روش کتابخانه اي استفاده شده است. همچنين براي تجزيه و تحليل اطلاعات از تجزيه و تحليل رگرسيوني شده است.
يافته هاي تحقيق بيانگر آنست، که سطوح و اجزا صورت سود و زيان اطلاعات مربوطي در ارتباط با تعيين ارزش شرکت محسوب مي شوند. ساير نتايج نشان دهنده آنست، که ارتباط سطوح و اجزا صورت سود و زيان با نسبت ارزش بازار به ارزش دفتري بيشتر از
Q توبين است.

 
كليد واژه: صورت حساب سود و زيان، مربوط بودن، ارزش شرکت، اجزا صورت سود و زيان، بازار سرمايه
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:17 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 1 : حسابداري مديريت پاييز 1389; 3(6):1-12.
 
بررسي ارتباط ميان سرمايه فکري و شاخصهاي ارزيابي عملكرد شركتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
 
اسماعيل زاده مقري علي*,همت فر محمود,زمانيان عليرضا
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد اسلامشهر
 
 

تحقيق حاضر ارتباط ميان سرمايه فکري و شاخصهاي ارزيابي عملكرد شركتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را بررسي مي کند. اين موضوع از طريق بررسي ارتباط ميان سرمايه فکري به عنوان متغير مستقل با سود قبل از کسر ماليات، جريانهاي نقدي عملياتي و ارزش افزوده به عنوان متغيرهاي وابسته آزمون مي شود. جامعه آماري تحقيق، کليه شرکتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار در فاصله سالهاي 1383 لغايت 1387 مي باشد که داراي شرايط تعيين شده براي جامعه آماري بوده اند. سپس تعداد 73 شركت از ميان جامعه آماري انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفتند.

 
كليد واژه: اقتصاد دانش محور، سرمايه فکري، سود قبل از کسر ماليات، جريانهاي نقدي عملياتي، ارزش افزوده
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:17 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 2 : حسابداري مديريت پاييز 1389; 3(6):13-23.
 
تجزيه و تحليل ارتباط ميان فرصت هاي سرمايه گذاري و عملكرد شركت ها
 
شورورزي محمدرضا*,آزادوار ايمان
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد نيشابور
 
 

سرمايه گذاران به دنبال حداكثر كردن ثروت خود هستند. فرصت هاي رشد، نيروي محركي هستند ايجاد انگيزه كرده و براي سرمايه گذاران پاداش محسوب مي شوند. ارتقاي آگاهي هاي حرفه اي در زمينه سرمايه گذاري همراه با توسعه فناوري ارتباطات باعث شده است كه تامين كنندگان سرمايه وجوه خود را در شركت هايي سرمايه گذاري، كنند كه امكان كسب سود در آن ها بيشتر باشد. آن چه در شرايط كنوني باعث موفقيت مي گردد، استفاده بهينه از فرصت هاي سرمايه گذاري موجود است كه در اين جهت بايد عوامل موثر بر عملكرد شركت ها را شناسايي كرد. استفاده به موقع و منطقي از فرصت هاي سرمايه گذاري واحدهاي تجاري تاثير به سزايي در بهبود عملكرد شركت ها دارد.
لذا در اين تحقيق ارتباط بين فرصت هاي سرمايه گذاري و عملكرد شركت هاي پذيرفته شده در بورس بررسي شده است. براي اين منظور، هشتاد و پنج شركت پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، در يك دوره شش ساله (87-1382) بررسي شده است. سرانجام از مدل رگرسيون براي آزمون فرضيه استفاده شده است. نتايج حاصل از تحقيق نشان مي دهد كه بين فرصت هاي سرمايه گذاري و عملكرد شركت ها رابطه مثبت و معناداري وجود دارد.

 
كليد واژه: عملكرد شركت ها، فرصت هاي سرمايه گذاري، سرمايه گذاري و ثروت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:17 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 3 : حسابداري مديريت پاييز 1389; 3(6):25-39.
 
تحليل دامنه شکاف عدم تقارن اطلاعاتي بين اعضاي حرفه، تهيه کنندگان و استفاده کنندگان اطلاعات حسابداري بر پايه ويژگي هاي کيفي اطلاعات حسابداري و گزارشگري مالي
 
وکيلي فرد حميدرضا,رستمي وهاب
 
 
 

با اينکه بارها عنوان شده که ارزش غايي ارايه اطلاعات حسابداري بهره گيري از آن، ياري رساندن به سرمايه گذاران و ديگر ذينفعان حين اخذ تصميمات اقتصادي مي باشد، نه لزوما افشاي آن، با اينحال در مواقعي اظهار شده است که استفاده کنندگان اطلاعات حسابداري در حد انتظار نمي توانند معنا و مفهوم اطلاعات افشا شده را درک کنند. در تحقيق جاري برآن بوديم که با مدد جستن از ويژگي هاي کيفي اطلاعات حسابداري و گزارشگري مالي، دامنه شکاف موجود بين برداشت اعضاي حرفه، تهيه کنندگان و استفاده کنندگان اطلاعات حسابداري از ارجحيت ويژگي هاي کيفي آن براي بهبود و ارتقاي کيفيت گزارشگري مالي در وضعيت فعلي و همچنين حوزه هايي از گزارشگري مالي که اين شکاف عميق تر است، را مشخص نماييم. 281 پرسشنامه ميان حسابداران، حسابرسان، تحليل گران سهام، کارشناسان بانکي و دانشجويان حسابداري توزيع شد. بعد از جمع آوري پرسشنامه و آزمون فرضيه ها با روشهاي آماري کروسکال واليس و رتبه اي فريدمن، نتايج تحقيق حاکي از اين بود که يک تفاوت معني دار بين برداشت تهيه کنندگان، استفاده کنندگان و اعضاي حرفه در رابطه با ارجحيت ويژگي هاي کيفي اطلاعات حسابداري وجود دارد و بويژه حسابرسان از وضعيت فعلي گزارشگري مالي ناراضي تر بودند. نتايج همچنين نشان مي داد که از ميان پنج حوزه مختلف مورد بررسي، يعني: مربوط بودن، ارايه بهنگام، مقايسه پذير ارايه شدن، داشتن قابليت اتکاي کافي و در نهايت کفايت افشا پاسخ دهندگان بيشتر از وضعيت نبود افشاي کافي و قابليت اتکاي مناسب اطلاعات حسابداري شکايت داشتند. يافته هاي تحقيق در انطباق با نتايج تحقيقات پيشين نشان مي داد برعکس تصور عامه که تنها راه حصول به اهداف حسابداري را رقيق تر کردن سطح افشا مي دانستند، هيات استانداردهاي حسابداري مالي با پيش کشيدن بحث اضافه بار استانداردها بيان مي کند که تنها راه رفع ناکارآمديهاي حسابداري، توجه به شکل افشا و به همراه داشتن قابليت اتکاي کافي آنها مي باشد.

 
كليد واژه: شکاف عدم تقارن اطلاعاتي، ويژگي هاي کيفي اطلاعات حسابداري، چارچوب نظري، حرفه حسابداري و تهيه کنندگان و استفاده کنندگان اطلاعات حسابداري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:17 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 4 : حسابداري مديريت پاييز 1389; 3(6):41-47.
 
بررسي رابطه بين متغيرهاي ورشکستگي آلتمن و تغيير حسابرس
 
بني مهد بهمن*,اكبري رضا
 
* گروه حسابداري، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم تحقيقات تهران
 
 

اين تحقيق رابطه بين متغيرهاي شاخص ورشکستگي آلتمن و تغيير حسابرس را طي يک دوره زماني 7 ساله از سال 1380 الي 1386 مورد بررسي قرار مي دهد. با استفاده از داده هاي ترکيبي از 56 شرکت مشخص گرديد که هيچکدام از متغيرهاي مذکور با تغيير حسابرس رابطه معني دار ندارند. اما با افزودن متغيرهاي کيفي مانند صدور گزارش غيرمقبول در سال قبل از تغيير حسابرس، تغيير مالکيت و همچنين متغيرهاي کمي اندازه شرکت و نسبت اهرمي به عنوان متغيرهاي کنترل کننده، نشان داده شد که عوامل تاثيرگذار بر تغيير حسابرس در ايران، عوامل غير کمي است. يافته هاي تحقيق دلالت بر اين موضوع دارند که تغيير حسابرس بيشتر تحت تاثير عوامل غير حسابداري از جمله عدم تفکيک محتوايي مالکيت از مديريت، وجود سهامداران عمده در ترکيب سهامداران شرکت ها (پايين بودن سهام شناور شرکت ها)، وجود سهامداران حقوقي و شبه دولتي در ترکيب سهام شرکت ها، تصميم گيري شرکت هاي هلدينگ براي شرکت هاي گروه مي باشد.

 
كليد واژه: تغيير حسابرس، مالکيت، شاخص ورشکستگي آلتمن، گزارش غير مقبول
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:18 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 5 : حسابداري مديريت پاييز 1389; 3(6):49-62.
 
بررسي قدرت پيش بيني مدل سه عاملي فاماو فرنچ (F&F) و مدل ارزش در معرض خطر (VaR) در انتخاب پرتفوي بهينه سهام شرکت هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
 
طالب نيا قدرت اله*,احمدي نظام آبادي فاطمه
 
* واحد علوم تحقيقات تهران
 
 

اگر سرمايه گذاران تمام سرمايه خود را در يک دارايي خاص سرمايه گذاري کنند، ممکن است با ريسک زيادي رو به رو شوند ولي اگر در تصميمات خود مجموعه اي از سرمايه گذاري ها را انتخاب نمايند که بهترين مجموعه ممکن از سرمايه گذاري ها باشد، مي توانند با کمترين ريسک به نرخ بازدهي مطلوب خود که نزديک به نرخ بازار است دست يابند. در اين پژوهش قصد بر آن است که با استفاده از دو مدل سه عاملي فاما و فرنچ و ارزش در معرض خطر، تصميم گيرندگان را در بررسي قدرت پيش بيني اين دو مدل براي انتخاب پرتفوي بهينه ياري رساند. فرضيات پژوهش مبني بر اين است که هر يک از دو مدل ذکر شده قدرت پيش بيني پرتفوي بهينه را دارد و در نهايت پس از انجام آزمون فرضيات از طريق رگرسيون نتيجه اين شد که مدل سه عاملي فاما و فرنچ قدرت پيش بيني پرتفوي بهينه را دارد ولي مدل ارزش در معرض خطر قدرت پيش بيني پرتفوي بهينه را ندارد.

 
كليد واژه: پرتفوي بهينه سهام، مدل سه عاملي فاما و فرنچ، مدل ارزش در معرض خطر
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 8 اردیبهشت 1391  5:18 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها