0

بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

4 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي پاييز 1382; 10(33):93-105.
 
رابطه بين نسبت هاي سود آوري و بازده سهام در بازار بورس تهران
 
مهراني ساسان,مهراني كاوه
 
 
 

بازار سرمايه در ايران يك بازار ناشناخته است. در اين بازار روزانه هزاران سرمايه گذار پول خود را به اميد دستيابي به ثروت بيشتر سرمايه گذاري مي نمايند. دراين ميان برخي به هدف خود دست مي يابند وبرخي ديگر سرمايه خود را از دست مي دهند. شناخت بازار بورس اوراق بهاردار تهران از جنبه ها و زواياي مختلف مي تواند ضمن پيش بيني بهتر آينده اين بازار و تغييرات آن، ريسك سرمايه گذاري ها را كاهش و يا بازده بيشتري را به دست آورد. بازده سهام يكي از فاكتورهاي مهم در انتخاب بهترين سرمايه گذاري است. يكي از ابعاد شناخت اين بازار، شناخت نوع فعاليت واحدهاي اقتصادي است. شركتهايي كه در بورس تهران مشغول فعاليت مي باشند، با دو نوع بازار در ارتباط هستند. اين بازارها عبارتند از: بازار كالا و بازار مالي. هر چند بازار كالا به دو بازار محصول و بازار عوامل توليد و بازار مالي نيز به دو بازار سرمايه و بازار پولي تقسيم مي گردد. ارزيابي عملكرد مدير رابطه مستقيمي با عملكرد شركت در بازار محصول دارد. در بازار محصول، سودآوري شركت تابعي از چرخه عمر محصول، چرخه عمر صنعت، نوع فعاليت و غيره دارد. هر گروه از استفاده كنندگان صورتهاي مالي از ديدگاه خودشان موفقيت يك فعاليت را در بورس بررسي مي كنند. يكي از معيارهاي ارزيابي موفقيت يك صنعت و يا فعاليت نسبت هاي مالي مي باشد. در بازار بورس اوراق بهادار تهران در پايان سال 81 بيش از 320 شركت وجود داشته كه 70 نوع فعاليت مختلف طبقه بندي گرديده اند. اين تحقيق به بررسي رابطه بين بازده سهام و نسبت هاي سودآوري در فعاليت هاي مختلف مي‌پردازد. تحقيق در يك دوره زماني دو ساله 1379 و 1380 و با استفاده از روش رگرسيون و تكنيك OLS انجام شده است. ميانگين متغيرهاي مستقل و تابع شامل نسبت هاي سودآوري و بازده سهام دردوره مزبور محاسبه و رابطه بين آنان مورد بررسي قرار گرفت. نتايج تحقيق نشان ميدهد كه برخي نسبت ها نظير بازده دارايي ها و بازده حقوق صاحبان سهام ارتباط معني داري با بازده سهام دارند. در نقطه مقابل معيارهايي نظير رشد سود، رشد فروش معيار مناسبي براي پيش بيني بازده سهام نمي باشند. همچنين تغييرات برخي از متغيرها نظير بازده حقوق صاحبان سهام و بازده داراييها به تنهايي تغييرات بازده سهام را به خوبي پيش بيني مي‌نمايند.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:00 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 3 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي پاييز 1382; 10(33):65-91.
 
سودمندي حسابرسي مستقل صورت هاي مالي
 
سجادي سيدحسين,ناصح لادن
 
 
 

در اين مقاله سودمندي حسابرسي مستقل صورت هاي مالي از ديدگاه مديران مالي شركتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسي قرار گرفته است. نتايج تحقيق نشان مي دهد از نظر مديران مالي شركتهاي مزبور، حسابرسي مستقل در خصوص كشف و كاهش احتمال وقوع تخلف، اعمال غير قانوني و ارزيابي دقيق مبناهاي برآوردهاي حسابداري موثر و سودمند است ولي در خصوص بهبود سيستم كنترل داخلي، كشف و كاهش احتمال وقوع اشتباه، تقلب و ارائه مبنايي براي ارزيابي فرض تداوم فعاليت بنگاه اقتصادي سودمند نمي باشد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:00 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 1 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي زمستان 1381; 9(30):5-28.
 
نقد بهاي تاريخي
 
ثقفي علي*
 
* دانشگاه علامه طباطبايي - جامعه حسابداران رسمي ايران
 
 

اين مقاله منشا ظهور و عوامل تثبيت بهاي تاريي شامل شيوه هاي آموزشي، حمايت هاي قانوني، تعميم نادرست دفترداري اوليه، حمايت تشکل هاي حرفه اي و عدم وجود بازار کامل  را مورد بحث قرار داده است. سپس انتقادات از بهاي تمام شده شامل مفروضات غير واقعي، ناسازگاري دروني اصول، قواعد و ميثاق ها، عدم مصداق عيني براي اصطلاحات و ارقام حسابداري، نامربوط بودن اطلاعات حسابداري با مدل هاي تصميم گيري و پيامدهاي منفي حاصل از بهاي تاريخي توضيح داده شده است.

در بخش بعد، استدلالات مدافعان بهاي تمام شده شامل ارزيابي مباشرت، تاريخ گرايي و تصميم گيري تشريح شده است. تاثير پيامدهاي منفي بهاي تمام شده بر سرمايه گذاران، شرکت ها، حرفه حسابرسي و بهادهاي تدوين استانداردهاي حسابداري يکي ديگر از موضوعاتي است که مورد بحث قرار گرفته است. در بخش آخر نيز پيشنهاد تدوين مدل حسابداري جديدي متناسب با عصر اطلاعات ارائه و نقشي که هر يک از گروههاي ذينفع در اجرا اين مدل مي توانند ايفا نمايند، بحث شده است.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:01 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 2 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي زمستان 1381; 9(30):29-57.
 
بررسي نحوه تخصيص اعتبارات بودجه با استفاده از مدل برنامه ريزي آرماني مطالعه موردي: استان فارس
 
نمازي محمد,كمالي كامليا
 
 
 

هدف اصلي اين مطالعه، ارائه مدلي جهت بهينه سازي تخصيص اعتبارات تبصره 3 به بخش ها و فعاليت هاي مختلف اقتصادي است. اين مدل پيشنهادي مبتني بر «برنامه ريزي آرماني» مي تواند اهداف مربوطه را با رعايت الزامات قانوني، محدوديت ها و منابع موجود تحقق بخشد.
اين مدل خطي اولين مدل برنامه ريزي آرماني در مورد كاربرد تبصره 3 مي باشد.
چهار اولويت عمده در اين مدل در نظر گرفته شده است كه به ترتيب عبارتند از:
1- كشاورزي؛
2- صنعت و معدن؛
3- خدمات و
4- اشتغال زايي
مدل مزبور براساس داده هاي مربوط به 5 سال (79-1375) سازمان برنامه و بودجه
استان فارس صورت بندي مي شود و مي توان با آن تخصيص بهينه اعتبارات را براي هر سال تعيين کرد.
نتايج حاصل از مدل، يا توزيع واقعي اعتبارات مقايسه مي شود و نشان مي دهد که روش جاري توزيع و تخصيص اعتبارات تبصره 3 بودجه بهينه نبوده و نه تنها قادر نيست اهداف تعيين شده را محقق سازد، بلکه باعث خرد شده اعتبارات نيز مي شود. همچنين تعيين بخشي از بودجه تحت عنوان اعتبار توزيع نشده، بدون برنامه مشخص قبلي براي توزيع آن، مانع رسيدن به سطوح بالاتر از بهينه سازي تخصيص کل اعتبرات گرديده است.
همچنين نتايج اين مطالعه نشان مي دهد مدل پيشنهادي قادر است تخصيص هاي بهينه را بر اساس محدوديت هاي تعيين شده معين کند، کسري يا مازاد احتمالي را پيش بيني کرده و جهت رفع آن به تصميم گيران کمک نمايد و در نتيجه به اهداف تعيين شده برسد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:01 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 3 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي زمستان 1381; 9(30):59-79.
 
بررسي ارزش هاي فرهنگي در ايران و امكان دستيابي به هدف ارايه به نحو مطلوب استاندارد هاي بين المللي حسابداري
 
نوروش ايرج*
 
* دانشگاه مديريت دانشگاه تهران
 
 

نزديك به دو دهه از ترجمه و نشر استانداردهاي بين المللي حسابداري، و چند سالي از تشكيل كميته هاي استانداردها و رهنمودهاي حسابداري، و تدوين بيانيه هاي حسابداري با قيد ‹ مطابقت آن با استانداردهاي بين المللي حسابداري› مي گذارد. ايران كشوري با ويژگي هاي فرهنگ جمعي، فاصله زياد قدرت و كنترل قانوني، گريز شديد از نامعلومي و استقرار گسترده نهادهاي قانوني، اقتصاد دولتي و سياسي، همانند بسياري از كشورهاي در حال توسعه، تفاوت زيادي در زمينه هاي فرهنگي، سياسي، قانوني، اقتصادي با ساير كشورها دارد. حرفه حسابداري به عنوان يك زيرفرهنگ نمي تواند در كشورهاي با فرهنگ هاي متفاوت يكسان عمل نمايد. تصريح چارچوب نظري كميته رهنمودهاي حسابداري ايران مبني بر ارائه مطلوب (منصفانه) صورت هاي مالي در تضاد با الزام قانوني در استفاده از دفاتر قانوني (مالياتي) جهت گزارشگري مالي، و دخل و تصرف كميته در برخي روش هاي مندرج در استانداردهاي بين المللي حسابداري (نظير حذف روش لايفو در ارزيابي موجودي كالا) بوده و ارائه مطلوب نتايج عملكرد و وضعيت مالي واحدهاي تجاري را دشوار كرده است. مولر (Mueller) ادعا مي كند براساس استان فارس صورت بندي مي شود و مي توان با آن تخصيص بهينه اعتبارات را براي هر سال تعيين كرد.
نتايج حاصل از مدل، با توزيع واقعي اعتبارات مقايسه مي شود ونشان مي دهد كه روش جاري توزيع و تخصيص اعتبارات تبصره 3 بودجه بهينه نبوده و نه تنها قادر نيست اهداف تعيين شده را محقق سازد، بلكه باعث خردشدن اعتبارات نيز مي شود. همچنين تعيين بخشي از بودجه تحت عنوان اعتبار توزيع نشده، بدون برنامه مشخص قبلي براي توزيع آن، مانع رسيدن به سطوح بالاتر ازبهينه سازي تخصيص كل اعتبارات گرديده است.
همچنين نتايج اين مطالعه نشان مي دهد مدل پيشنهادي قادر است تخصيص هاي بهينه را براساس محدوديت هاي تعيين شده معين كند، كسري يا مازاد احتمالي را پيش بيني كرده و جهت رفع آن به تصميم گيران كمك نمايد و در نتيجه به اهداف تعيين شده برسد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:02 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 4 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي زمستان 1381; 9(30):81-144.
 
گزارشگري مالي برحسب قسمت هاي مختلف واحد تجاري: آزمايش تجربي بار اطلاعاتي و زمينه يابي كاربردها و محدوديت ها در ايران
 
خالقي مقدم حميد,اميراصلاني حامي
 
 
 

هدف اين مقاله پژوهشي آن است تا از طريق به كارگيري هم زمان دو روش شناسي مناسب، سودمندي اطلاعات مالي قسمت هاي مختلف واحد تجاري را در ارزيابي ارزش پايه سهام، بازده سرمايه گذاري و مخاطره سرمايه گذاري تعيين و در عين حال، زمينه هاي كاربرد و محدوديت هاي حاكم بر افشاي اين گونه اطلاعات مالي در ايران را نيز شناسايي و معرفي كند. براين اساس، با اتكا بر روش شناسي مبتني بر آزمايش تجربي و زمينه يابي مقطعي مبتني بر پرسشنامه، تلاش همه جانبه اي به عمل آمده است تا فرضيه هاي پژوهش مورد آزمون قرار گيرد. نتايج حاصل از قريه پيمايي انجام شده در اين پژوهش تا حد زيادي نظريه هاي موجود و مرتبط با موضوع پژوهش در ادبيات مالي، اقتصادي و حسابداري را تأييد مي كند. در حقيقت، آزمون فرضيه هاي پژوهش حكايت از سودمندي و تأثير مثبت اطلاعات مالي قسمت هاي مختلف واحد تجاري در تحليل هاي سرمايه گذاري داشته و منجر به شناسايي زمينه هاي كاربرد و محدوديت هاي حاكم بر قوانين مالياتي برخي كشورها، هزينه استهلاك و برخي هزينه هاي ديگر هنگامي قابل قبول است كه در صورتهاي مالي شركت هم عيناً براساس قوانين مالياتي شناسايي و اندازه گيري شده باشد. او نتيجه مي گيرد كه اين الزام قانوني در استفاده از روش هاي اندازه گيري قانوني در گزارشدهي مالي، مطلوبيت صورتهاي مالي واحد تجاري را براي استفاده كنندگان آن با ابهام روبرو مي سازد. گذشته از نظرات مخالفان و موافقان يكسان سازي حسابداري در سطح جهان و پذيرش يا عدم پذيرش استانداردهاي بين المللي حسابداري، اين تحقيق به بررسي قابليت اجراي اهداف اصلي آن در كشور اسلامي ايران با ساختار فرهنگي، سياسي، قانوني، و اقتصادي خاص خود مي پردازد. در تحقيق حاضر نمونه اي از دانشجويان دوره اي كارشناسي ارشد و كارشناسي رشته حسابداري، مطلع از چارچوب نظري استانداردهاي بين المللي حسابداري و استاندارد شماره يك، انتخاب گرديد. نتايج بدست آمده نشان مي دهد بيانيه هاي حسابداري ايران، نمي تواند اهداف محوري استانداردهاي بين المللي حسابداري (ارائه منصفانه صورت هاي مالي) را تأمين كند.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:02 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 

 5 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي پاييز 1382; 10(33):107-130.
 
پژوهشي تجربي پيرامون روش هاي تحليلي آماري در حسابرسي
 
اسلامي بيدگلي غلام رضا,زارعي حسين
 
 
 

پژوهش حاضر به منظور توسعه دانش حسابرسي و كارآيي آن دراستفاده از روشهاي تحليلي آماري و همچنين اشاعه استفاده از اين روشها در ايران صورت گرفته است. در اين پژوهش هشت روش تحليلي جايگزين شامل پنج روش رگرسيوني، يك روش سري زماني و دو روش تحليلي غير آماري مارتينگل و ساب مارتينگل مورد ارزيابي قرار گرفته است. داده هاي مالي وغير مالي مربوط به نمونه اي از شركتهاي پتروشيمي براي چهار دوره مالي از سال 1377 تا 1380 جمع آوري گرديده است. داده هاي مذكور براي پيش بيني درآمد فروش و هزينه هاي توليد مورد استفاده قرار گرفتند. براساس نتايج به دست آمده، روش هاي رگرسيوني براي پيش بيني مانده حساب ها در انجام روش هاي تحليلي حسابرسي، عملكرد بهتري از ساير مدل ها دارند. رگرسيون لگاريتمي برتين روش تحليلي آماري ارزيابي گرديد. روش مذكور داراي ثبات عملكرد در بين چند شركت هم صنعت است. در انجام روش هاي تحليلي آماري، مدل هاي ماهانه عملكرد بهتري از مدل هاي فصلي دارند، مدلهاي تركيبي توانايي پيش بيني مناسب ترين از مدل هاي تك شركتي دارند. همچنين نتايج حاكي از وجود منافع افزاينده استفاده از متغيرهاي غير مالي درانجام روشهاي تحليلي آماري در حسابرسي است.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:02 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 6 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي پاييز 1382; 10(33):131-150.
 
تاثير هموار سازي سود بر بازده سهام شركت هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
 
قائمي محمدحسين,قيطاسوند محمود,توجكي محمود
 
 
 

سرمايه گذاران، اعتبار دهندگان و تحليل گران مالي علاقمندند اطلاعات بيشتري راجع به هموار سازي سود در شركت هاي سرمايه پذير داشته باشند، به خصوص اينكه اگر اين عمل بر ريسك و بازده شركت موثر باشد. تحقيقات پيرامون هموار ساز سود توسط محققين مختلف صورت گرفته است. يكي از اين تحقيقات پيرامون تاثير هموار سازي سود بر بازده سهام توسط ميچلسون و همكارانش است. تحقيق آنها نشان مي دهد كه هموار سازي سود بر بازده سهام شركت ها تاثير گذاشته و بازار به سودهاي هموار پاسخ مثبت نشان مي دهد. نتايج حاصل از آزمون فرضيات اين تحقيق نشان ميدهد كه هموار سازي اثري بر بازده هاي غير مادي شركت ها ندارد وليكن عامل صنعت توام با هموار سازي بر بازده هاي غير عادي شركت ها موثر است. هموار سازي و اندازه تواما بر بازده هاي غير عادي بي اثر بوده ولي هموار سازي و افزايش سرمايه را توما ميتوان عاملي موثر بر بازده هاي غير عادي شركت هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران دانست، و نهايتا اينكه تاثير هموار سازي سود بر بازده هاي غير عادي شركتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ضعيف است.

 
كليد واژه: هموار سازي سود، بازده هاي غير عادي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:02 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 1 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي تابستان 1382; 10(32):3-20.
 
طراحي مدل برنامه ريزي آرماني سرمايه گذاري صنعت بيمه ايران: مطالعه موردي
 
انواري رستمي علي اصغر*,نعمت الهي اردستاني اميررضا
 
* مركز مطالعات مديريت و بهره‌ وري ايران؛ دانشگاه تربيت مدرس
 
 

اين مقاله در صدد طراحي مدل هاي عمومي برنامه ريزي آرماني براي انجام بهينه سرمايه گذاري در انواع مختلف شركت هاي صنعت بيمه ايران و آزمون موردي مدل با داده هاي واقعي شركت سهامي بيمه ايران مي باشد. به دليل تعدد معيارهاي تصميم گيري و تضاد ميان اين معيارها، مدل برنامه ريزي آرماني مورد استفاده قرار گرفته است. نتايج آزمون و حل مدل برنامه ريزي آرماني سرمايه گذاري شركت سهامي بيمه ايران، بيانگر وجود تفاوت قابل ملاحظه اي ميان تركيب موجود سرمايه گذاري و تركيب سرمايه گذاري بهينه پيشنهادي مدل مي باشد. از آنجا كه جواب هاي مدل پيشنهادي با توجه دقيق به ساختار رجحان هاي تصميم گيرندگان و معيارها و اهداف مورد نظر آنها تعيين گرديده است، در صورت اجراي نتايج مدل، زمينه حداكثر شدن مطلوبيت سرمايه گذاري شركت سهامي بيمه ايران فراهم خواهد گرديد. همچنين شكاف و تفاوت موجود، راهنماي ارائه راه كارها و اقدامات تعديل در تركيب موجود و تبديل آن به تركيب بهينه قرار خواهد گرفت. بديهي است در فضاي رقابتي كنوني حاكم بر صنعت بيمه و وجود محدوديت هاي فراوان، پيشگامي شركت هايي نظير شركت بيمه ايران خود مزيتي استراتژيك براي اين گونه شركت ها به شمار مي آيد.

 
كليد واژه: صنعت بيمه ايران، سرمايه گذاري، مدل برنامه ريزي آرماني
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:02 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 

 3 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي تابستان 1382; 10(32):43-61.
 
تئوري اخلاقي و تاثير فشار بودجه زماني بر رفتار حسابرسان مستقل
 
مهراني ساسان*,نعيمي مهديس
 
* دانشكده مديريت دانشگاه تهران
 
 

تهيه و تنظيم بودجه زماني عمليات حسابرسي يك امر رايج در موسسات حسابرسي است. ليكن اعمال بودجه زماني نامتعارف كه حصول آن غير ممكن و لزوم دستيابي به آن مورد تأكيد قرار گيرد، خود منجر به مشكلاتي چند خواهد شد. مهمترين اين مشكلات از دست دادن انگيزه و توسل به انجام امور غير حرفه اي مي باشد. توسل به انجام امور غير حرفه اي يكي از رايج ترين روشهاي مقابله با فشار بودجه زماني مي باشد. اين رفتارها و گرايشات كه معلول فشار بودجه زماني مي باشند به طور مستقيم و يا غير مستقيم بر كيفيت كار حسابرسي تأثير مي گذارد. مهمترين اين رفتارها انجام ندادن برخي از مراحل حسابرسي بدون كسب مجوز از مافوق و كمتر گزارش نمودن زمان انجام حسابرسي مي باشد. اين تحقيق به تاثير فشار بودجه زماني و بروز رفتارهاي غير حرفه اي تحت تئوري اخلاقي مي پردازد. نتايج تحقيق بيانگر آن است كه هر چند حسابرسان خود را معتقد و مقيد به رعايت اخلاق حرفه اي مي دانند اما در برابر فشار بودجه زماني اقدام به اعمال رفتارهاي غير حرفه اي مي نمايند. همچنين نتايج نشان مي دهد كه متناسب با افزايش فشار بودجه زماني، احتمال بروز رفتارهاي غير حرفه اي نيز بيشتر مي گردد. ضمن آنكه حسابرسان معتقدند احتمال بروز اينگونه رفتارها در ديگر حسابرسان بيش از خود آنان مي باشد. نتايج تحقيق همچنين بيانگر آن است كه احتمال بروز رفتارهاي حرفه اي در حساب هاي مختلف يكسان نمي باشد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:02 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 4 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي تابستان 1382; 10(32):63-81.
 
بررسي نگرش مديران واحدهاي صنعتي فارس نسبت به حسابداري صنعتي
 
نمازي محمد*
 
* دانشگاه شيراز
 
 

در كشورهاي پيشرفته، توجه زيادي به سيستم هاي حسابداري صنعتي مي شود. اين امر باعث گرديده تا ابعاد گوناگون سيستم هاي حسابداري صنعتي مورد مطالعه و تجزيه و تحليل قرار گيرد. يكي از ابعاد، بررسي ديدگاه هاي استفاده كنندگان از اطلاعات حسابداري صنعتي است. يكي از استفاده كنندگان اطلاعات حسابداري صنعتي مديران هستند. در اين تحقيق ديدگاه هاي مديران نسبت به استفاده از اطلاعات حسابداري صنعتي بررسي مي شود. به منظور محدود نمودن جامعه آماري از مديران صنايع استان فارس در اين تحقيق استفاده شده است. هدف نهايي تحقيق، ارائه پيشنهادهايي در راستاي بهبود كيفيت اطلاع رساني سيستم هاي حسابداري صنعتي است. در اين تحقيق، ابتدا پيشينه و به دنبال آن گام هاي مختلف روش تحقيق تشريح مي گردد. سپس يافته هاي پژوهش در زمينه هاي گوناگون از جمله اطلاعات عمومي مديران، نحوه و ميزان استفاده از اطلاعات حسابداري صنعتي براي حل مسائل گوناگون، ميزان رضايت مديران صنايع از سيستم هاي حسابداري صنعتي موجود، و نقش حسابداران صنعتي در زمينه ارائه اطلاعات، ارائه مي گردد. محدوديت هاي مطالعه و نتيجه گيري و پيشنهادهاي لازم براي تحقيقات آينده نيز در پايان عرضه مي گردد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:02 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 5 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي تابستان 1382; 10(32):83-102.
 
چارچوب رياضي گزينش سبد سهام با اهداف چندگانه
 
شاه علي زاده محمد*,معمارياني عزيزاله
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات تهران
 
 

تنوع روش هاي سرمايه گذاري و پيچيدگي تصميم گيري ها در دهه هاي اخير به شدت گسترش يافته است. اين رشد گسترده، نياز فزاينده اي به مدل هاي فراگير و يكپارچه ايجاد نموده است. براي پاسخگويي به اين نياز، مدل سازي مالي از پيوند رويكرد مالي و برنامه ريزي رياضي به وجود آمد. اين مدل از پيشرفت هاي برنامه ريزي رياضي و مباحث مالي به موازات هم استفاده نموده است. در مدل هاي بدره سهام، معيارهاي بازده و ريسك از مباحث مالي و روش هاي اندازه گيري و بهينه سازي از مباحث برنامه ريزي رياضي بر گرفته شده است. در اين مدل ها عموماً سهم هاي مختلف به نسبتي با يكديگر مخلوط مي شوند كه بدره سهام به ازاي بازده معين از كمترين ريسك برخوردار بوده، يا به ازاي ريسك معين از بيشترين بازده برخوردار باشد. در فضاي دو بعدي ريسك و بازده، بده هايي كه داراي اين ويژگي  هستند، در روي يك منحني به نام مرز كارا قرار مي گيرند. مقياس سنجش بهينگي بدره سهامي كه از طريق يك مدل بهينه سازي تشكيل مي شود، فاصله آن با مرز كارا و به عبارت بهتر قرار گرفتن آن در روي مرز كارا است. افزودن بر اين به دليل پويايي بازارهاي سرمايه، همواره فرآيندها و نيازهاي جديدي در رابطه با مدل هاي بدره سهام مورد شناسايي قرار مي گيرد. در مدلي كه در اين مقاله ارايه مي شود، سه نياز محوري «افق زماني سرمايه گذاري» «بي قاعدگي هاي بازار» و « نسبت هاي مالي به عنوان معيارهاي جديد در تشكيل سبد سهام مورد توجه قرار گرفته و از برنامه ريزي آرماني براي بهينه سازي استفاده شده است.

 
كليد واژه: تصميم گيري چند معياره، برنامه ريزي آرماني، رويكرد ميانگين واريانس، سبد سهام كارا، پرگونه سازي، سبد سهام بازار، بي قاعدگي هاي بازار، افق زماني سرمايه گذاري، نسبت هاي مالي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:03 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

6 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي تابستان 1382; 10(32):103-126.
 
بررسي ساختاري قابليت پيش ‌بيني قيمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران
 
افشاري حسين*
 
* دانشگاه آزاد اسلامي
 
 

تغييرات قيمت سهام يكي از مهمترين موضوعات مورد توجه هر سرمايه گذار است. سرمايه گذاراني كه با اهداف بلند مدت نيز سرمايه گذاري مي كنند به نوعي به قيمت سهم و تغييرات آن حساس و از خود واكنش نشان مي دهند. تغييرات قيمت يك منبع مهم اطلاعاتي و مؤثر در ارزيابي وضعيت بنگاه ها، ارزيابي تطبيقي با ساير واحدها، ارزيابي كارآيي مديران و از همه مهمتر مؤثر بر تصميمات سرمايه گذاران است. هدف اين تحقيق بررسي امكان پيش بيني قيمت ها است. در صورتي كه امكان پيش بيني قيمت وجود داشته باشد مي توان به زيان عده اي بازده بيشتري به دست آورد. براي انجام اين آزمون از يك روش غير پارامتري به نام آزمون گردش استفاده مي شود. نتايج تحقيق نشان مي دهد كه قيمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران قابل پيش بيني مي باشد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:03 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 2 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي تابستان 1382; 10(32):21-42.
 
بررسي فرايند تغيير برنامه درسي و پيشنهاد يك برنامه درسي نوسازي شده براي دوره كارشناسي رشته حسابداري
 
نوروش ايرج*
 
* دانشكده مديريت دانشگاه تهران
 
 

عده اي بر اين باورند كه برنامه درسي رشته حسابداري دوره كارشناسي بايد فارغ التحصيلاني را روانه بازار كند كه توانايي هاي لازم را براي انجام وظايف اولين شغل حرفه اي خود داشته باشند، در مقابل گروه ديگر عقيده دارند فارغ التحصيلان بايد از دانش زمينه اي و مهارت هايي برخوردار باشند تا بتوانند براي ايفاي نقش سازماني و تعامل هاي فردي و گروهي در طول عمر كاري خود در مشاغل مختلف آماده شوند. مورد اخير تداوم بيشتري نسبت به اولين شغل فارغ التحصيلان دارد، در محيط در حال تغييري كه فارغ التحصيلان وارد آن خواهند شد و توجه بيشتري را به خود جلب مي نمايند. اين امر ضمن آنكه با اولين شغل حرفه  آنها چندان بي ارتباط هم نمي باشد اما در عين حال ادعاي طرفداران آموزش حرفه اي در سطح دانشگاه را كم رنگ تر نموده است. به هر حال، براي پاسخگويي به محيط در حال تغيير، در برنامه درسي دانشگاهي هم بايد تغييراتي لحاظ گرديده و برنامه نوسازي شود. اين تغييرات در كشورهايي كه اقتصادي آن بازار مدار است به واسطه تقاضاي مشتري مدار آن، تحقيقات گسترده با صرف مبالغ هنگفت انجام مي گيرد. در اين مقاله عناصر اصلي فرآيند تغيير برنامه درسي مورد تحليل قرار گرفته و در نهايت با علم به اين كه عمر كاري فارغ التحصيلان نسبت به اولين شغل آنها از اهميت بيشتري برخوردار بوده نويسنده صرفاً جهت نوسازي برنامه درسي موجود كه چند دهه از تدوين اوليه آن مي گذرد، برنامه اي براي دوره كارشناسي رشته حسابداري پيشنهاد نموده است.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:03 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات حسابداری و حسابرسی

 1 : بررسيهاي حسابداري و حسابرسي بهار 1382; 10(31):3-16.
 
بررسي رفتار سود حسابداري با استفاده از سري هاي زماني باكس - جنكينز
 
نوروش ايرج*,غلام زاده مهدي
 
* دانشكده مديريت دانشگاه تهران
 
 

طي چند دهه گذشته در تعداد زيادي از پژوهش هاي انجام شده از تكنيك هاي سري هاي زماني براي توصيف، تبيين، پيش بيني و كنترل داده هاي مالي استفاده شده است. از اين مقاله به ويژه در بازاريابي، برنامه ريزي توليد، مديريت راهبردي، ماليه، بازارهاي سرمايه و نظاير آن استفاده از تكنيك سري هاي زماني باكس جنكينز گسترش فزاينده اي داشته است. در پژوهش حاضر نيز از اين تكنيك جهت توصيف و تبيين داده ها و بررسي رفتار سود حسابداري استفاده مي شود. هدف از مفهوم سود آن است كه سود بايد به مشاهدات دنياي واقعي ارتباط داده شود. سه مفهوم اصلي قابل تفسير سود عبارتند از: اول - مفهوم نگهداشت سرمايه يا ثروت كه از نظر بسياري از افراد بايد اصلي ترين مفهوم سود باشد. زيرا از حمايت نظريه اقتصادي برخوردار است و دوم - مفهوم كارايي سود كه بر طبق آن از سود خالص و عناصرش اغلب به عنوان سنجه هاي كارآيي مديريت استفاده مي شود. سومين هدف براساس ابعاد رفتاري آن ارزيابي مي شود. يكي از ويژگي هاي رفتاري توانايي پيش بيني است. سودهاي ويژه چندين دوره ممكن است براي پيش بيني هاي مرتبط با عمليات آينده يك واحد تجاري، در صورتي كه ساير عوامل مربوط به درستي در حيطه كنترل قرار داشته باشند، مورد استفاده قرار گيرد. ساير ويژگي هاي رفتاري شامل تصميم گيري مديريتي، رابطه تغييرات سود با قيمت هاي بازار سهام، و درخواست ارقام سود متوسط سرمايه گذاران بدون توجه به فقدان محتواي اطلاعاتي آن است. بنابراين با توجه به اهميت ارقام سود حسابداري، بررسي رفتار سود از اهميت بالايي برخوردار است. پژوهش هاي رفتاري نشان مي دهد كه به طور متوسط فرايند ايجاد سود سالانه شركت ها ميانگين متحرك يا گام تصادفي و سودهاي فصلي اتورگرسيو مي باشد. نتايج حاصله از آزمون فرضيات پژوهش حاضر نيز نشان مي دهد كه فرايند ايجاد سود سالانه شركت هاي ايراني تحت مطالعه نيز ميانگين متحرك است. علاوه بر اين نتايج نشان مي دهد كه سودهاي اين شركت ها كيفيت چنداني ندارد و محتواي اطلاعاتي چنداني در رابطه با سودهاي آتي در بر ندارند. همچنين نتايج حاصل از مقايسه عرضي از يكساني فرايند ايجاد سود در يك صنعت خاص حكايت دارد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 1 اردیبهشت 1391  12:03 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها