0

بانک مقالات رشته مدیریت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 3 : مطالعات مديريت بهبود و تحول زمستان 1389 و بهار 1390; 20(63):63-84.
 
الگويي براي تناسب كاركردهاي مديريت منابع انساني بر اساس تلفيق نظريه هزينه مبادله و رويكرد بازارهاي داخلي سازمان
 
سيدنقوي ميرعلي*
 
* دانشكده مديريت و حسابداري، دانشگاه علامه طباطبايي
 
 

اين مقاله، با بهره گيري از نظريه هزينه مبادله و رويكرد بازارهاي داخلي سازمان به استخراج دو مولفه «سنجش پذيري» و «نوع تخصص» در مشاغل سازمان مي پردازد و سپس با تلفيق اين مولفه ها چهار ساختار «تيم رابطه اي»، «تيم اوليه»، «بازار عمومي» و «بازار تعهدي» را تعريف مي كند و سپس سعي در تبيين كاركردهاي مديريت منابع انساني در هر يک از ساختارهاي فوق دارد. دريك سازمان خدماتي بزرگ با استفاده از روش چک ليست از ميان 4463 عنوان شغلي 400 شغل كه بيش ترين قرابت را با ساختارهاي چهارگانه يادشده داشتند انتخاب شدند؛ سپس براي تبيين وظايف مديريت منابع انساني در هر يک از اين ساختارها نمونه اي متشكل از 156 نفر از مديران و متخصصان منابع انساني انتخاب شدند. پس از جمع آوري و تجزيه و تحليل داده ها، نتايج نشان مي داد كه در «تيم هاي اوليه» و «بازار عمومي» برنامه ريزي نيروي انساني كوتاه مدت و پاداش محدود به دستمزد مي باشد، اما در مشاغل «تيم هاي رابطه اي» و «بازارهاي تعهدي» برنامه ريزي نيروي انساني بلند مدت بوده و پاداش مازاد بر دستمزد پرداخت مي شود. همين طور براي كنترل شاغلين «تيم هاي رابطه اي» و «تيم هاي اوليه» از كنترل هاي دروني نظير «اجتماعي سازي» و «تعهد» استفاده مي شود. اما به جهت بخش پذير بودن عملكرد كاركنان «بازار عمومي» و «بازار تعهدي» از كنترل هاي بيروني و رسمي استفاده مي شود.

 
كليد واژه: مديريت منابع انساني، پاداش، ارزيابي عملكرد، تيم رابطه اي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:04 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 : مطالعات مديريت بهبود و تحول زمستان 1389 و بهار 1390; 20(63):85-113.
 
نقش تعديل كنندگي جذابيت رقبا و هزينه جا به جايي بر رابطه بين قيمت، كيفيت خدمات و رنجش خاطر با قصد رويگرداني مشتريان حقيقي در بخش مسكن بيمه سينا
 
مرتضوي سعيد,ناظمي شمس الدين,آيتي گازار محمد*
 
* دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

با توجه به رقابتي شدن صنعت بيمه در سالهاي اخير و ورود بخش خصوصي به اين عرصه، حفظ بيمه گذاران براي شرکت هاي بيمه، اهميت ويژه اي يافته است. در تحقيق حاضر قصد بر آن بود تا با معرفي و سنجش عوامل موثر و تعديل كننده بر قصد رويگرداني، زمينه را براي حفظ مشتريان موجود فراهم ساخت. بدين منظور بيمه گذاران شركت بيمه سينا مستقر در شهر مشهد به عنوان جامعه آماري انتخاب گرديد. براي تعيين حجم نمونه از روش نمونه گيري تصادفي ساده استفاده شد و براي جمع آوري داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده به عمل آمد كه در نهايت داده هاي 202 پرسشنامه مبناي تحليل قرار گرفت. از نگارش دوم نرم افزار اسمارت پي ال اس براي تجزيه و تحليل داده ها و ارزيابي مدل معادلات ساختاري استفاده شد. يافته هاي حاصل از پژوهش نشان داد كه متغيرهاي جذابيت رقبا و هزينه جابه جايي فاقد نقش تعديل كنندگي مي باشند، اما اثر مستقيم آنها بر قصد رويگرداني مشتريان تائيد شد. هم چنين تاثير متغير قيمت غيرمنصفانه بر قصد رويگرداني مورد تاييد واقع نشد، اما تاثير دو متغير كيفيت نامناسب خدمات و رنجش خاطر مشتري بر قصد رويگرداني تاييد گرديد. اين بدان معناست كه شركت مورد مطالعه مي بايد ارائه خدمات با كيفيت بالا و بهبود در رفتار با بيمه گذاران را در دستور كار خود قرار دهد.

 
كليد واژه: قصد رويگرداني، قيمت غيرمنصفانه، كيفيت نامناسب خدمات، رنجش خاطر، هزينه جابه جايي، جذابيت رقبا
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:05 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 

 5 : مطالعات مديريت بهبود و تحول زمستان 1389 و بهار 1390; 20(63):115-151.
 
تركيب روشهايAHP و برنامه ريزي آرماني صفر يا يك براي انتخاب يک سيستم پيشرفته ساخت و توليد
 
خاتمي فيروزآبادي علي,فاطمي فيروزآبادي شيلاسادات
 
 
 

فن آوري هاي پيشرفته نوظهور و به كارگيري آن ها در سازمان هاي توليدي براي باقي ماندن در صحنه رقابت امري حياتي به شمار مي رود. از اين رو انتخاب فن آوري پيشرفته، فرآيندي بسيار مهم براي سازمان هاي توليدي به حساب مي آيد. در واقع تصميم گيري براي انتخاب فن آوري به واسطه تاثيري كه بر روي فعاليت هاي آينده يک سازمان مي گذارد تصميم گيري استراتژيک محسوب مي گردد و لذا از پيچيدگي هاي فرآيندي خاص خود برخوردار است. پيچيدگي اين فرآيند نه تنها به خاطر عوامل تاثيرگذار مختلف كمي و كيفي آنهاست بلكه متعارض بودن اين عوامل با يكديگر و همچنين وجود ديدگاه هاي متفاوت ذي نفعان است. به منظور انتخاب نوع خاصي از فن آوري لازم است هم چنان كه عوامل دخيل در انتخاب سبک سنگين مي شوند ديدگاههاي ذي نفعان مختلف در مساله منظور گردد. علاوه بر آن بايد با توجه به منابع موجود بهترين انتخاب از سوي مديريت انجام شود. روش هاي متعددي براي ارزيابي و انتخاب فن آوري تا كنون گسترش يافته اند كه هر يک مزايا و معايب مخصوص به خود دارند. به عنوان مثال مي توان به زمان بر بودن و صرف نظر كردن از عوامل كيفي در بسياري از روش ها اشاره كرد. در اين مقاله به تركيب دو روش AHP و برنامه ريزي آرماني صفر يا يک پرداخته مي شود كه مي تواند ضمن در نظر گرفتن ديدگاه هاي ذي نفعان، ارزيابي فن آوري را با توجه به عوامل متعارض با يكديگر انجام دهد. روش مزبور براي يک انتخاب يک سيستم پيشرفته ساخت و توليد به كار گرفته مي شود تا ضمن نمايش كاربردي بودن روش مزبور، نشان داده شود كه روش تركيبي مي تواند اطلاعات كليدي بيشتري نسبت به ساير روشهاي موجود در ارزيابي فن آوري براي مديريت فراهم آورد.

 
كليد واژه: ارزيابي فن آوري، عوامل كيفي و كمي، محدويت منابع، AHP
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:05 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 6 : مطالعات مديريت بهبود و تحول زمستان 1389 و بهار 1390; 20(63):153-182.
 
مقايسه ديوانسالاري دانشكده هاي مديريت دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامي بر اساس الگوي مينتزبرگ
 
دهقان نبي اله,مرادي آيديشه شعبان
 
 
 

تحقيق حاضر با هدف تعيين و مقايسه نوع ديوانسالاري حاكم بر دانشكده هاي مديريت دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامي (واحد تهران مركز) بر اساس الگوي مينتزبرگ انجام شده است. اين تحقيق بر اساس هدف و ماهيت تحقيق از نوع توصيفي پيمايشي بوده و جامعه آماري تحقيق نيز اعضاي هيات علمي دانشكده هاي مديريت دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد واحد تهران مركز است. داده هاي مورد نياز با استفاده از روشهاي بررسي اسناد و مدارک و پرسشنامه محقق ساخته، جمع آوري شده و با استفاده از نمودارهاي عنكبوتي و روش آمار توصيفي تحليل گرديدند. نتايج تحقيق نشان مي دهد كه ساختار دانشكده هاي مورد مطالعه تلفيقي از ساختار ماشيني و حرفه اي با اندكي تمايل به سوي ساختار ماشيني است. هم چنين ميزان عوامل ساختاري و موقعيتي در اين دانشكده ها يكسان بوده و حاكي از عدم تفاوت قابل ملاحظه اي بين آنان ميباشد. نتايج بررسي عوامل ساختاري و موقعيتي دانشكده هاي مورد مطالعه نيز نشانگر عدم تناسب قاعده هاي طراحي با ساختار حرفهاي دانشگاهي مي باشد.

 
كليد واژه: ساختار سازماني، ديوان سالاري، الگوي مينتزبگ
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:05 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 1 : مطالعات مديريت بهبود و تحول تابستان و پاييز 1389; 20(62):1-35.
 
انتخاب پرتفوليوي مهندسي مجدد فرآيندها
 
اميري مقصود*,شيخي حسين,علي نژاد عليرضا
 
* دانشكده مديريت و حسابداري، دانشگاه علامه طباطبايي
 
 

اين مقاله يک مدل برنامه ريزي خطي صفر و يک چندهدفه با پارامترهاي فازي را جهت انتخاب پرتفوليوي مناسبي از فرآيندها براي مهندسي مجدد در شرکت هاي توليدي ارائه مي کند. براي اندازه گيري و برآورد اثر مهندسي مجدد هريک از فرآيندها در بهبود عملکرد شرکت، يک روش ارزيابي بر مبناي مجموعه اي جديد از شاخص هاي کمي و کيفي ايجاد شده است. به دليل کلامي بودن برخي متغيرها و وجود داده هاي غيرقطعي از نظريه مجموعه هاي فازي استفاده شده است. لذا فرآيند تحليل سلسله مراتبي، تصميم گيري گروهي چندمعياره، نظريه فازي و نظريه پرتفوليو به منظور توسعه يک مدل انتخاب پرتفوليوي فرآيند، در کنار هم به کار برده شده است. در نتيجه اين مدل، فرآيندهايي براي مهندسي مجدد انتخاب مي شوند که حداکثر ارزش را براي سازمان ايجاد کرده و حداقل مقاومت کارکنان را در پي دارند. براي حل مسائل برنامه ريزي خطي صفر و يک چندهدفه با پارامترهاي فازي يک روش جديد با توجه به درجه عضويت اعداد فازي توسعه داده شده است. در پايان، يک مطالعه موردي جهت تشريح روش پيشنهادي ارائه شده است که عملي بودن و کارآيي آن را نشان مي دهد.

 
كليد واژه: مهندسي مجدد فرآيند، انتخاب پرتفوليوي فرآيند، فرآيند تحليل سلسله مراتبي، اندازه گيري عملکرد، نظريه فازي، برنامه ريزي خطي صفر و يک چندهدفه
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:05 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 2 : مطالعات مديريت بهبود و تحول تابستان و پاييز 1389; 20(62):37-59.
 
تاثير يادگيري سازماني بر توانمندسازي روانشناختي کارکنان ستادي وزارت امور اقتصادي و دارايي
 
تيمورنژاد كاوه,صريحي اسفستاني رسول*
 
* دانشگاه آزاد اسلامي
 
 

همان طور که انسان از استعداد و توان يادگيري برخوردار است و مي تواند از طريق انجام فعاليت هاي موثر و کشف و اصلاح اشتباهات خود ياد بگيرد، سازمان ها نيز از چنين توانايي هايي برخوردارند. از اين رو پيشرفت سريع و وسيع فناوري اطلاعات در عصر حاضر و رقابت هاي آشکار و پنهان روزافزون در دنيا، اهميت و ضرورت يادگيري سازماني و توانمندسازي روانشناختي را دو چندان نموده است. بنابراين در پژوهش حاضر به بررسي تاثير يادگيري سازماني بر توانمندسازي روانشناختي کارکنان معاونت هزينه و خزانه داري کل کشور وزارت امور اقتصادي و دارائي پرداخته شده است. به منظور گردآوري داده هاي پژوهش، جهت ارزيابي مولفه هاي يادگيري سازماني، پرسشنامه استاندارد الگوي نيفه و جهت بررسي توانمندسازي روانشناختي، پرسشنامه استاندارد مدل اسپريتزر و ميشرا درنظر گرفته شد. روش هاي آماري مورد استفاده در اين تحقيق آزمون کولموگروف - اسميرنوف، ضريب همبستگي، آزمون t يک نمونه اي، رگرسيون خطي و آزمون رتبه بندي فريدمن مي باشد.
نتايج حاصل از پژوهش نشان مي دهد که يادگيري سازماني بر توانمندسازي روانشناختي (احساس شايستگي، خودساماني، موثر بودن، معني دار بودن شغل و اعتماد) موثر است. که مي تواند مبنايي براي تدوين راهبردهاي مناسب منابع انساني در زمينه يادگيري سازماني و توانمندسازي روانشناختي کارکنان باشد و سازمان ها با بهره گيري از نتايج حاصله، مي توانند در دنياي نوين رقابتي که همواره در حال تغيير است از رقبا پيشي بگيرند و به حيات خود ادامه دهند.

 
كليد واژه: يادگيري سازماني، توانمندسازي روانشناختي، احساس شايستگي، احساس خودساماني، احساس معني دار بودن شغل، احساس اعتماد
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:05 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 4 : مطالعات مديريت بهبود و تحول تابستان و پاييز 1389; 20(62):91-114.
 
مفاهيم و ويژگي هاي سازمان هاي نظماشوب
 
قرباني زاده وجه اله*,عرب اميرحسين
 
* گروه مديريت دولتي، دانشگاه علامه طباطبايي
 
 

سازمان هاي نظماشوب، سيستم هايي هستند که دامنه فعاليت آنها در محدوده بين ثبات و بي ثباتي يا نظم و بي نظمي قرار دارد و مديريت هوشمندانه اين سازمان ها باعث مي شود که سيستم در حالت تعادل پويا نگهداري شود. مديريت اين سازمان ها که ترکيبي از تعداد زيادي عوامل نامتجانس مي باشند که به طور پيوسته با يکديگر در تعاملند، - از طريق يادگيري مولد امکان پذير است. سازمان هاي نظماشوب از ويژگي هايي چون هوشياري، پيوستگي، عدم قطعيت، غيرقابل پيش بيني بودن، انعطاف پذيري و تحول پيوسته برخوردارند. اين مقاله به دنبال شناسايي مفاهيم و متغيرهاي مرتبط با ويژگي هاي سازمان هاي نظماشوب است و به اين منظور پس از مرور ادبيات، متغيرهاي نظماشوبي احصا و در يکي از سازمان ها، مورد بررسي قرار گرفته است. يافته هاي حاصل از تحليل عاملي اکتشافي، حاکي از آن است که سازمان هاي نظماشوب در ايران دربرگيرنده هفت بعد اصلي پذيرش نوآوري، به هم پيوستگي، عدم قطعيت، غيرخطي بودن، غيرمترقبه بودن، ساختار بي قواره و جذب کارکنان توانمند مي باشند.

 
كليد واژه: بي نظمي، سيستم هاي نظماشوب، لبه بي نظمي، پيچيدگي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:05 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 6 : مطالعات مديريت بهبود و تحول تابستان و پاييز 1389; 20(62):143-162.
 
انعطاف پذيري سازماني و عملکرد: مطاعه موردي شرکت هاي توليدي ناحيه صنعتي اراک
 
حاجي پور بهمن,مرادي محسن
 
 
 

تحولات سريع و پويايي بازارهاي رقابتي دستيابي به انعطاف پذيري را براي سازمان ها بيش از گذشته ضروري کرده است. انعطالف پذيري پديده اي خودجوش و غيرارادي نيست، بلکه سازمان ها بايد عوامل اثرگذار بر انعطاف پذيري را شناسايي و آنها را ايجاد کنند. اين تحقيق با هدف شناسايي عوامل موثر بر انعطاف پذيري و تبيين آنها و تاثير انعطاف پذيري بر عملکرد سازماني انجام شده است. در اين تحقيق الگوها و چارچوب هاي موجود براي انعطاف پذيري سازماني بررسي مي شوند. سپس قابليت هاي سازماني و مديريتي مورد نياز براي انعطاف پذيري سازماني شناسايي و انواع مختلف انعطاف پذيري در سازمان ها طبقه بندي مي گردند. در نتيجه الگويي براي انعطاف پذيري سازماني ارائه مي شود که در آن رابطه بين انعطاف پذيري سازماني و عملکرد سازماني تبيين مي گردد. بر اساس اين الگو مي توان انعطاف پذيري را اندازه گيري کرد و بهبود بخشيد. بر اساس نتايج مقاله اثر پنج قابليت سازماني شامل ويژگي هاي تيم مديريت، الگوي تصميم گيري، فرهنگ سازماني، شناخت شرايط محيط و هويت سازماني مورد تاييد قرار گرفت و اثر انعطاف پذيري سازماني شامل دو بعد انعطاف پذيري عملياتي و انعطاف پذيري راهبردي بر عملکرد سازماني نيز آشکار گرديد.

 
كليد واژه: انعطاف پذيري سازماني، انعطاف پذيري عملياتي، انعطاف پذيري راهبردي، قابليت، عملکرد
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:06 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 7 : مطالعات مديريت بهبود و تحول زمستان 1389 و بهار 1390; 20(63):183-201.
 
چارچوب سنجش ميزان آمادگي پياده سازي سيستم BPM در شركت برق منطقه اي تهران
 
حاجي صادقي بهناز,نيرومند پوراندخت*,رنجبر محبوبه
 
* دانشگاه علامه طباطبايي
 
 

امروزه به كارگيري رويكردهاي نوين همانند «مديريت فرآيند كسب و كار» (BPM)، به دليل ايفاي نقش در افزايش بهره وري سازمان ها، توجه ويژه اي را در، بيشتر صنايع به خود اختصاص داده است. بر اين اساس به منظور جلوگيري از اتلاف منابع ارزشمند در پياده سازي BPM و مهم تر از آن حفظ سازمان در برابر مخاطرات احتمالي پياده سازي اين سيستم، لازم است قبل از هر اقدامي، از آمادگي سازمان براي پياده سازي موفق آن اطمينان يافت. هدف اصلي پژوهش حاضر، ارائه چارچوبي جهت ارزيابي ميزان آمادگي سازمان ها براي پياده سازي موفق BPM صورت گرفته است. با توجه به آنكه در اين پژوهش، ابتدا عوامل كليدي موفقيت BPM شناسايي، يكپارچه سازي و توسعه يافته و بر پايه اين عوامل چارچوبي براي ارزيابي ميزان آمادگي سازمان ها براي پياده سازي موفق BPM ارائه گرديده است، تحقيقي توسعه اي و كاربردي محسوب مي شود. تحقيق به صورت موردي در شركت برق منطقه اي تهران انجام شده و جامعه آماري آن، مديران سطوح مختلف و كارشناسان شركت است. براي آزمون فرضيه ها از فنون آماري تي استيودنت، آزمون تحليل واريانس، آزمون كاي دو تک بعدي و آزمون فريدمن استفاده شده است. يافته هاي تحقيق نشان داد كه آمادگي اين شركت از نظر چهار عامل، در حد متوسط است.

 
كليد واژه: مديريت فرآيندهاي كسب وكار، عوامل كليدي موفقيت، آمادگي سازماني، پياده سازي، فرآيند، مديريت فرايند
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:06 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 5 : مطالعات مديريت بهبود و تحول تابستان و پاييز 1389; 20(62):115-142.
 
تاثير کشورگرايي مصرف کننده بر قصد خريد کالاهاي وارداتي
 
دهدشتي شاهرخ زهره,قاسمي حسن,سيفي ابوالفضل*
 
* دانشگاه علامه طباطبايي
 
 

هدف اين پژوهش بررسي کشورگرايي مصرف کننده و همچنين بررسي تاثير کشورگرايي مصرف کننده بر نگرش آنها نسبت به محصولات وارداتي و به دنبال آن قصد خريد آن محصولات مي باشد. روش انجام اين تحقيق، توصيفي از نوع پيمايشي مي باشد. جامعه آماري تحقيق حاضر، کليه اعضاي هيات علمي و کارکنان دانشگاه علامه طباطبائي مي باشند که با استفاده از روش نمونه گيري طبقه اي نسبي و تصادفي، تعداد 284 نفر به عنوان نمونه آماري مورد بررسي قرار گرفتند. پس از جمع آوري پرسشنامه ها و انجام تحليل هاي آماري از قبيل رگرسيون خطي ساده و رگرسيون خطي چندگانه مشخص شد که افراد جامعه از کشورگرايي نسبتا پاييني برخوردارند و ضرورت درک شده محصول، تاثير کشورگرايي مصرف کننده بر نگرش نسبت به واردات را تعديل مي کند و نگرش نسبت به واردات بر قصد خريد کالاهاي وارداتي تاثير مي گذارد.

 
كليد واژه: قوم مداري، کشورگرايي مصرف کننده، کشور مبدا، ضرورت درک شده محصول، قصد خريد
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:06 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 3 : مطالعات مديريت بهبود و تحول تابستان و پاييز 1389; 20(62):61-89.
 
سودمندي درجه تمرکز بازار در پيش بيني بازده سهام گروه هاي صنعتي بورس اوراق بهادار تهران
 
رضايي فرزين,نصيري ناصر,حقيق هادي*
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد قزوين
 
 

بازارهاي محصول دربرگيرنده سه عنصر عملکرد، رفتار و ساختار مي باشند که بسته به ماهيت و نحوه ارتباط اين عناصر با يکديگر، شکل و نوع و سازمان بازار مشخص مي شود. تمرکز بازار يکي از خصوصيات ساختاري بازار است که نقش مهمي در ماهيت قيمت گذاري و درجه رقابت يا انحصار موجود در يک بازار يا صنعت را ايفا مي کند. بر اين اساس، هدف اصلي اين مقاله بررسي نقش متغير درجه تمرکز بازار در پيش بيني بازده سهام و ارايه الگويي براي بيان اين رابطه مي باشد. داده هاي پژوهشي الگوي تحقيق متشکل از متغيرهاي مستقل شاخص تمرکز صنعتي هرفيندال، اندازه صنعت (ارزش بازار سهام)، نسبت ارزش دفتري به ارزش بازار سهام، اهرم مالي و بتاي پرتفوي صنعت و همچنين بازده سهام سال آتي به عنوان متغير وابسته مي باشند. قلمرو زماني تحقيق از سال 1381 تا 1387 مي باشد. با توجه به اين که شاخص تمرکز بازار متغيري صنعتي مي باشد، لذا همه متغيرهاي مستقل و وابسته تحقيق در سطح صنعت تبيين و محاسبه شده اند. به اين منظور بعد از بررسي گروه هاي صنعتي بورس اوراق بهادار تهران و احراز شرايط، 31 گروه فرعي فعال صنعتي به عنوان پرتفوي درنظر گرفته و آزمون هاي آماري لازم صورت پذيرفت. نظر به اين که متغيرهاي معرفي شده در اين مطالعه از يک سو در ميان 31 صنعت مختلف بورس و از سوي ديگر در دوره زماني 7 ساله انتخاب مي شوند، لذا راه حل پيشنهاد شده در چنين مواردي تلفيق داده هاي ميان گروهي و سري هاي زماني با يکديگر و برآورد الگوي مورد نظر بر اساس مجموعه جديد تشکيل شده است. با اين وصف، به منظور بررسي صحت فرضيه هاي تحقيق، از رهيافت اقتصادسنجي اثرات ثابت پانل ديتا (با وزن دهي به مقاطع صنعت) و به روش حداقل مربعات تعميم يافته (GIS) استفاده شده است. نتايج پژوهش حاکي از آن است که بين متغيرهاي مستقل درجه تمرکز صنعتي و اندازه صنعت با بازده سهام آتي رابطه معني داري وجود دارد. بين متغيرهاي نسبت ارزش دفتري به ارزش بازار، اهرم مالي و بتاي صنعت با بازده سهام رابطه معني داري مشاهده نشد. همچنين مدل تحقيق قادر است 48 درصد رفتار بازده سهام سال آتي را توضيح دهد.

 
كليد واژه: شاخص تمرکز صنعتي هرفيندال - هيرشمن، ساختار بازار محصول، بازده سهام، اندازه صنعت، پانل ديتا
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:07 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 7 : مطالعات مديريت بهبود و تحول تابستان و پاييز 1389; 20(62):163-193.
 
تاثير بلوغ سازماني بر سرآمدي سازمان در شرکت فولاد مبارکه
 
سلطاني ايرج,بهرامي نژاد جونقاني ريحانه
 
 
 

براي اينکه سازمان در مسير سرآمدي قرار گيرد و بتواند آن را ارتقا دهد، نياز است که روي بلوغ در سطح فردي، فرآيندي و سازماني کار نمايد. بر اساس مطالعات انجام شده در زمينه بلوغ سازماني و ابعاد فردي، فرآيندي و سازماني آن مي توان به 8 مولفه زير به صورت خلاصه به عنوان نشانه ها و دستاوردهاي آن اشاره نمود:
1- توسعه پايدار سازمان 2- افزايش بهره وري 3- سرآمدي و تعالي سازمان 4- تعالي کارکنان 5- تعالي مشتري مداري 6- مزيت رقابتي 7- چابکي سازمان 8- افزايش قابليت سازگاري سازمان. پژوهش حاضر با هدف اندازه گيري ميزان تاثير بلوغ سازماني بر هر يک از دستاوردهاي هشت گانه بالا در شرکت فولاد مبارکه در سال 1389 انجام گرفته است. در اين پژوهش از جامعه آماري مديران و کارشناسان شرکت فولاد مبارکه به تعداد 95 نفر، نمونه 76 نفري بر اساس جدول مورگان به صورت تصادفي انتخاب شده است. پرسشنامه ميزان تاثير بلوغ سازماني بر دستاوردهاي بلوغ طراحي گرديد و پس از جمع آوري اطلاعات با آزمون هاي T و Tukey به تجزيه و تحليل داده ها پرداخته شد و نتايج حاصل بيانگر اين است که ميزان تاثير بلوغ فردي بر سرآمدي سازمان 47.86%، ميزان تاثير بلوغ فرآيندي 49.36% و ميزان تاثير بلوغ سازماني 49.44% مي باشد. بررسي پاياني و ثبات دروني آزمون نشان داد که پايايي پرسشنامه 0.921 مي باشد.

 
كليد واژه: بلوغ سازماني، مزيت رقابتي، چابکي سازمان، توسعه سازمان، تعالي سازمان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:08 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 1 : مطالعات مديريت بهبود و تحول زمستان 1388 و بهار 1389; 20(61):1-35.
 
راهبردهاي رهبري متخصصان در بخش تحقيق و توسعه
 
اعرابي سيدمحمد,پيرمراد حميدرضا*
 
* دانشگاه علامه طباطبايي
 
 

اين مقاله حاصل پژوهشي است كه در راستاي نيل به اهداف سند چشم انداز جمهوري اسلامي ايران براي كسب جايگاه مورد نظر علمي كشور تعريف گرديده است، و انجام آن با توجه به مفاد سند چشم انداز ضروري مي نمود. با توجه به اين كه در اين سند تاكيد فراواني بر پيشرفت و توسعه علمي شده است، و هدف نهايي، رسيدن به جايگاه اول علمي در سطح منطقه مي باشد، اين امر ضرورت توجه خاص بر مراكز علمي و تحقيق و توسعه را براي كشور مشخص مي سازد، و توجه خاصي را به محققان و متخصصان فعال در اين بخش مي طلبد. از سوي ديگر نيز با توجه به هدف نيل به جايگاه اول اقتصادي كشور در منطقه در پايان دوره چشم انداز، بايد توجه داشت كه حضور سازمان ها در بازارهاي به شدت رقابتي امروز كاملا وابسته به عملكرد مراكز تحقيق و توسعه مي باشد، زيرا امروزه بيشترين مزيت رقابتي براي شركت ها بر پايه فعاليت هاي تحقيق و توسعه به دست مي آيد. از سوي ديگر مراكز تحقيق و توسعه به شدت به نيروي انساني خود وابسته اند و عملكرد اين نيروها نيز به جهت نياز به خلاقيت و نوآوري، در صورت به کارگيري يك راهبرد صحيح در مديريت و رهبري آنان مي تواند كاملا بهبود يابد و موجب افزايش قابل توجهي در سرعت پيشرفت علمي گردد. در اين پژوهش ضمن بررسي فعاليت هاي انجام شده در دنيا، به ويژگي هاي بومي و شرايط محيط داخل كشور نيز توجه گرديده است تا نتايج حاصل با نيازها و توانمندي هاي كشورمان بيشترين تطابق را داشته باشد.
اين پژوهش از حيث نتيجه از نوع كاربردي و توسعه اي، و از حيث هدف از نوع توصيفي است. از آنجا كه اين تحقيق تلاش داشته است تا با مطالعه ادبيات موضوع و اطلاعات به دست آمده از مراكز تحقيق و توسعه به تبيين راهبردهاي رهبري متخصصان بپردازد، مي توان آنرا تحقيق توصيفي دانست، و از آنجا كه نتايج به دست آمده از طريق پيمايش مورد آزمون قرار گرفته است، مي توان استراتژي تحقيق را پيمايشي دانست. ضمنا اين پژوهش به طور خاص در پژوهشگاه نيرو وابسته به وزارت نيرو به انجام رسيده است. جامعه آماري مورد مطالعه خبرگان موجود در بين مديران ارشد و مياني پژوهشگاه نيرو بوده اند. اين مطالعه از نوع تمام شماري بوده و از طريق مصاحبه انجام پذيرفته است. روايي و پايايي كليه پيمايش ها مورد ارزيابي و تاييد قرار گرفته است.
حاصل اين مقاله تعيين راهبردهاي مناسب و ارائه الگويي يكپارچه جهت راهبردهاي رهبري متخصصان در بخش تحقيق و توسعه و همچنين ارائه پارامترهاي موثر در تعيين موقعيت راهبردي در اين الگو مي باشد. ضمنا نتايج اين تحقيق در پژوهشگاه نيرو وابسته به وزارت نيرو به عنوان يكي از بزرگ ترين مراكز تحقيقاتي كشور مورد ارزيابي و اجرا قرار گرفته است.

 
كليد واژه: مراكز تحقيق و توسعه، (R&D)، رهبري، راهبردهاي رهبري، مديريت كاركنان، رهبري محققان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:08 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 2 : مطالعات مديريت بهبود و تحول زمستان 1388 و بهار 1389; 20(61):37-63.
 
الگوي سنجش و ارتقاي درجه پايداري سازماني با رويکرد مديريت دانش
 
افرازه عباس,محمدنبي ساويز,محمدنبي سينا
 
 
 

پايداري سازمان، توانايي حفظ يا توسعه عملكرد در بلندمدت و نتيجه تداوم رضايت ذي نفعان سازمان در طول زمان است. پايداري به توانايي سازمان در پايش فرصت ها، تغييرات، روندها و ريسك هاي محيط خارجي مرتبط است و با هدف ايجاد توازن بين منافع مالي، اقتصادي، اجتماعي و زيست محيطي سازمان در بلند مدت، مديريت مي شود. در اين مقاله ابتدا آخرين الگوي مديريت پايداري سازمان كه توسط سازمان جهاني استاندارد ارائه شده، معرفي و سپس در قالب الگوريتم حل مساله، الگويي براي سنجش و ارتقاي درجه پايداري سازمان با رويكرد مديريت دانش پيشنهاد شده است. اساس الگوي ارائه شده بر مديريت دانش تغييرات محيطي سازمان استوار است. به منظور اعتبارسنجي و تاييد الگوي ارائه شده، درجه پايداري 52 سازمان دولتي داراي ساختار ما در تخصصي و ماهيت توليدي با استفاده از اين الگو مورد ارزيابي قرار گرفته است و نتايج بررسي، همبستگي بالاي بين مديريت دانش تغييرات محيطي و پايداري سازمان را تاييد مي نمايد.

 
كليد واژه: پايداري، مديريت پايداري، مديريت دانش، سازمان جهاني استاندارد
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:08 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات رشته مدیریت

 3 : مطالعات مديريت بهبود و تحول زمستان 1388 و بهار 1389; 20(61):65-89.
 
محيط مساعد کسب و کار، پيش نياز توسعه کارآفريني در ايران
 
احمدپوردارياني محمود,داوري علي*,رمضانپور نرگسي قاسم
 
* دانشگاه علامه طباطبايي
 
 

تجارب توسعه كشورها و مطالعات نهادهاي بين المللي مانند بانک جهاني نشان مي دهد که محيط کسب و کار، بر توسعه کارآفريني تاثير مستقيم دارد. محيط نامساعد كسب و كار، شركت هاي كوچك و متوسط و كارآفرينان را در مقايسه با شركت هاي بزرگ در معرض مشكلات بيشتر قرار مي دهد. بر اين اساس، اخيرا توجه به محيط کسب و کار به عنوان يکي از پيش نيازهاي توسعه کارآفريني مطرح شده است. به دليل اهميت محيط کسب و کار، هر ساله گزارش هاي متعدد بين المللي در زمينه رتبه بندي محيط کسب و کار کشورها منتشر مي شود. اين پژوهش با هدف ارزيابي محيط كسب و كار به عنوان پيش نياز توسعه کارآفريني، از ديدگاه کارشناسان داخلي انجام شده است. در اين پژوهش بعد از بررسي الگوهاي گوناگون محيط کسب و کار، الگوي سهولت کسب و کار بانک جهاني به عنوان الگوي مبنا انتخاب شد. سپس در چارچوب پژوهشي توصيفي پيمايشي ديدگاه 101 کارشناس بررسي شد. نتايج اين پژوهش نشان داد محيط كسب و كار كشور از نظر کارشناسان داخلي نامساعد و نامطلوب است. نتايج اين پژوهش با رتبه بندي الگوي بانک جهاني و ساير الگوهاي محيط کسب و کار هم گرايي دارد.

 
كليد واژه: محيط (فضاي) كسب و كار، توسعه کارآفريني، بانک جهاني
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:08 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها