0

بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 2 : مطالعات مديريت انتظامي تابستان 1387; 3(2):156-167.
 
ميزان تاثير معنويت بر توانمندسازي فرماندهان و مديران مياني ناجا
 
بختياري حسن
 
 
 

امروزه نيروي انساني توانمند مهم ترين ابزار رقابتي سازمان هاست و مديران عالي آن ها در صدد توسعه سرمايه انساني از درون سازمان هستند. در بين همه کارکنان، مديران و فرماندهان به دليل تاثير زيادي که در سازمان دارند، درصدر برنامه هاي توسعه اي قرار دارند. بر اساس تدبير فرماندهي ناجا توانمندسازي فرماندهان و مديران مياني نيز در اولويت مطالعه و بررسي قرار گرفته است. مطالعات قبلي انجام شده نشان داده اند که يکي از مهم ترين عوامل موثر بر توانمندسازي، عوامل معنوي است. اين تحقيق با اين هدف انجام شد تا ميزان تاثير عوامل معنوي (معرفت ديني، ايمان و بصيرت) بر توانمندسازي فرماندهان و مديران مياني ناجا را مشخص نمايد. پس از مطالعات کتابخانه اي درباره توانمندسازي و معنويت (و تعيين مولفه هاي آن)، تعداد 589 نفر از اين فرماندهان به عنوان نمونه هاي تحقيق انتخاب شدند. از طريق پرسشنامه محقق ساخته نسبت به گردآوري داده ها اقدام و پس از تجزيه و تحليل داده مشخص شد که به ترتيب ايمان (با ميانگين 90.32)، معرفت ديني (با ميانگين 84.49) و بصيرت (با ميانگين 81.99) از 100 نمره بر توانمندسازي فرماندهان و مديران مياني ناجا تاثير دارند.

 
كليد واژه: توانمندسازي، کارکنان پليس، فرماندهان و مديران پليس، معنويت، معرفت ديني، ايمان، بصيرت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:17 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 3 : مطالعات مديريت انتظامي تابستان 1387; 3(2):168-180.
 
تاثير اقدامات بدوکي ها در سيستان و بلوچستان بر امنيت مناطق مرزي ايران و پاکستان
 
كلهر رضا,امين صارمي نوذر,نياوراني حامد
 
 
 

مساله امنيت در مرز، روند توسعه و امنيت کشور را متاثر مي سازد به طوري که کشورهاي درگير با مسايل ناامني در مناطق مرزي دريافته اند که به دلايل مختلف از جمله فقر، تنگدستي و ... ناامني گسترش يافته و اين ناامني به طور مستقيم به کل کشور منتقل گرديده است. استان سيستان و بلوچستان به علت وجود بافت حاکم عشيره اي و قومي يکسان در دو طرف مرز ايران و پاکستان، مشکلات کشور همسايه و کمبود زيرساخت هاي اقتصادي و توسعه به ويژه در مناطق مرزي، شاهد توسعه نيافتگي و بروز حوادث امنيتي بوده است. در اين پژوهش سعي شده است که با شناسايي ويژگي هاي تاريخي، جغرافيايي استان به ويژه بخشي که به بلوچستان مشهور و هم مرز با کشور پاکستان مي باشد به معضلات موجود در آن استان اشاره گردد. در اين راستا تعدادي از ساکنان آن استان که به نام بدوکي مشهور هستند و در مناطق خاصي از مرزهاي مشترک ايران و پاکستان اقدام به ترددهاي غير مجاز مي نمايند، داراي رفتارهاي خلاف قانون از قبيل قاچاق کالا، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان، جاسوسي، شرارت دارند. در اين تحقيق تاثير عملکرد آنان بر امنيت مناطق مرزي ايران و پاکستان مشخص مي شود. تحقيق نشان داد که علي رغم فعاليت هاي خلاف قانون و بدون مجوز اين افراد در مناطق مرزي اقدامات آنان سرچشمه ناامني در مرز نمي باشد و ريشه ناامني ها را بايد در محل ديگري جستجو نمود. نوع تحقيق از نظر هدف کاربردي و از نظر ماهيت و روش توصيفي بوده و از روش توصيفي پيمايشي استفاده شده است. براي گردآوري اطلاعات از روش دلفي استفاده و با بررسي پيشينه و ادبيات موضوع پرسشنامه اي در قالب طيف ليکرت تهيه و پس از تست مقدماتي و تعيين روايي و اعتبار به جمع آوري داده ها پرداخته شد. براي تعيين جامعه آماري از کارشناسان و صاحب نظران ادارات و نهادهاي امنيتي انتظامي استفاده گرديده است. براي تعيين اعتبار تحقيق از روش اعتبار و براي محاسبه پاياني تحقيق از ضريب آلفاي کرونباخ استفاده گرديده است.

 
كليد واژه: مرزداري، بدوکي، مرز، امنيت مرز،قاچاق مواد مخدر، استان سيستان و بلوچستان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:17 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 5 : مطالعات مديريت انتظامي تابستان 1387; 3(2):192-216.
 
مديريت انتظامي از ديدگاه امام خميني (ره) و مقايسه آن با ديدگاه هاي حضرت علي (ع)
 
افتخاري اصغر,حسيني سيدرضا,خزلي حسين
 
 
 

مديريتي انتظامي بايد متناسب با شئونات مذهبي و دين مبين اسلام و برگرفته از تعاليم اسلامي قرآن کريم و ائمه معصومين باسد تا ضمن بر قراري نظم و امنيت و آرامش شهروندان، بر اساس اصول ارزشي اسلامي، مديريتي مطلوب بر اين حوزه اعمال شود. نوع پژوهش کاربردي و روش آن تاريخي (اسنادي) است. داده هاي پژوهش از طريق فيش برداري از کتب، مقالات و پايان نامه ها جمع آوري شده است. شاخص هاي بررسي پژوهش بر اساس اصول پنجگانه مديريتي (برنامه ريزي، سازماندهي، بسيج منابع و امکانات، هدايت و رهبري، نظارت و کنترل) است. سوال اصلي تحقيق «وجوه اشتراک و افتراق (در سطح تاکتيک ها) الگوي مديريت انتظامي از ديدگاه حضرت امام خميني (ره) و حضرت علي (ع) کدامند؟» مي باشد و نتيجه حاکي از اين است که ديدگاه هاي حضرت امام خميني (ره) برگرفته از ديدگاه هاي حضرت علي (ع) بوده و بر اساس اصول علمي مديريت کاملا منطبق بوده و در عمل با اصول مورد نظر حضرت علي (ع) هم ترکيب شده است. حضرت علي (ع) نيز اصول علمي مديريت انتظامي را رعايت مي نموده اند اما به صورت مدون امروزي نبوده است و در عمل اين اصول را اصول اخلاقي دين مبين اسلام و اصول مديريت توام اجرا مي نموده اند. متغيرهاي زماني و مکاني بر اصول مرود اشاره تاثيري نداشته و در هر زمان و هر مکان قابليت اجرا داشته و در سطح تاکتيکي به وجوه افتراقي چون عدم کاربرد ظاهري اصول مديريت، تاکيد بر جنبه هاي خاص توسط حضرت علي (ع) برخورد مي نماييم که افتراق در تاکتيک به حساب مي آيد. فقط مقتضيات فرهنگي، پيچيدگي ها و پيشرفت هاي علمي، فرهنگي، سياسي اقتصادي و ابزار مديريت جوامع امروزي با جوامع دوران صدر اسلام بر تاکتيک هاي اجراي اين اصول تاثير گذاشته و موجب افتراق تاکتيکي اصول مورد اشاره متناسب با شرايط و مقتضيات شده است. در پايان الگويي از اصول مشترک مديريت انتظامي منطبق بر ديدگاه هاي امام خميني (ره) و حضرت علي (ع) ارايه گرديده است.

 
كليد واژه: مديريت انتظامي اسلامي، امنيت، مديريت انتظامي امام خميني (ره)، مديريت انتظامي حضرت علي (ع)
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:18 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 7 : مطالعات مديريت انتظامي تابستان 1387; 3(2):236-246.
 
اثربخشي عملکرد معاونت هاي پيشگيري انتظامي کلانتري هاي شهر کرمان
 
جبه دار عليرضا,ساويز عبدالرضا,جليل وند مسعود
 
 
 

اثربخشي نشان دهنده درجه اي است که طي آن هدف ها به انجام رسيده اند، ميزان موفقيت در تحقق هدف ها و يا انجام ماموريت مي باشد. هميشه اين دغدغه وجود دارد که آيا عملکرد معاونت پيشگيري انتظامي کلانتري ها به عنوان رکن اصلي برقراري نظم و امنيت و پيشگيري از وقوع جرم موجب ايجاد احساس امنيت و رضايت شهروندان کرمان بوده است؟ در اين تحقيق اثربخشي با شاخص هاي ايجاد احساس امنيت و رضايت شهروندان کرمان در راستاي عملکرد معاونت هاي پيشگيري انتظامي کلانتري هاي اين شهر مورد ارزيابي و مطالعه قرار گرفته است: 1– عملکرد معاونت هاي پيشگيري انتظامي کلانتري هاي شهر کرمان در ايجاد احساس امنيت شهروندان تاثير دارد. 2– عملکرد معاونت هاي پيشگيري انتظامي کلانتري ها شهر کرمان در جلب رضايت شهروندان کرمان موثر است. جامعه آماري 1523 نفر از مراجعين به ايستگاه هاي پليس کرمان و متقاضيان رسيدگي به خدمات پليسي 110 کرمان بوده که با استناد فرمول کوکران، تعداد 195 نفر به عنوان نمونه انتخاب گرديد. پس از توزيع پرسشنامه با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون t يک طرفه داده ها مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. که در نتيجه، عملکرد معاونت هاي پيشگيري انتظامي کلانتري هاي شهر کرمان در ايجاد احساس امنيت و همچنين در جلب رضايت شهروندان کرمان موثر بوده است. از يافته هاي اين پژوهش مي توان در راستاي بهبود عملکرد معاونت هاي پيشگيري انتظامي کلانتري هاي شهر کرمان استفاده کرد.

 
كليد واژه: عملکرد پليس، پيشگيري از جرم، معاونت انتظامي، احساس امنيت، رضايت شهروندان، فرماندهي انتظامي شهر کرمان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:18 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 1 : مطالعات مديريت انتظامي بهار 1387; 3(1):5-26.
 
علل شکل گيري و گسترش ناآرامي هاي شهري فرانسه (اکتبر و نوامبر 2005)
 
حسيني سيدحسين*,الياسي محمدحسين,هاشمي حيدر
 
* دانشگاه امام حسين (ع)
 
 

اين تحقيق با هدف شناسايي و بررسي علل شکل گيري و تداوم ناآرامي شهري (اکتبر و نوامبر 2005) و بررسي نحوه مديريت و شيوه هاي کنترل و مهار بحران مذکور، به اجرا درآمد. فوت دو نوجوان در 27 اکتبر 2005 در شهرک «کليشي-سو-بوا» از توابع پاريس و ابراز نارضايتي نوجوانان از عملکرد پليس فرانسه در اين حادثه، باعث شکل گيري هسته اوليه نا آرامي شده و سپس اظهارات تند وزير کشور وقت فرانسه عليه جوانان و خطاب نمودن معترضان به عنوان اوباش و پوشش رسانه اي واقعه و عدم اقدام به موقع مديريت بحران در مهار آن باعث شتاب دادن انتشار ناآرامي ها به بقيه نواحي شده است. در نهايت علل زمينه اي و تقويت کننده از قبيل بيکاري، کاهش يارانه ها بحران هويت، تعبيض، خرده فرهنگ خشونت، سياست هاي مهاجرت و ناکامي هاي آموزشي نوجوانان مهاجر و نارضايتي از عملکرد پليس در مناطق جمعيتي مهاجرنشين و ...، باعث تداوم آن شد. روش تحقيق، کتابخانه اي و اسنادي است و اطلاعات مورد نياز در زمينه تحقيق از اسناد، مدارک و آمار رسمي مراکز علمي معتبر در داخل و خارج از کشور تهيه، جمع آوري و تدوين شده است جامعه مورد مطالعه درتحقيق جوانان و نوجوانان شکرت کننده در ناآرامي هاي اکتبر و نوامبر 2005 کشور فرانسه است. تجزيه وتحليل داده ها و اثبات فرضيه هاي تحقيق که از سوي صاحب نظران و کارشناسان داخلي و خارجي مورد علل در قالب سه رهيافت اقتصادي، سياسي و اجتماعي فرهنگي دسته بندي گرديد و سپس نسبت به تجريه و تحليل داده ها و بررسي ارتباط بين متغيرهاي مستقل و ناآرامي هاي فرانسه مبادرات شد که ادامه تمامي فرضيه هاي تحقيق به اثبات رسيد. در تحقيق حاضر از روش هاي سنجش اعتبار صوري، اعتبار تجربي و سازه اي بهره گيري شد.

 
كليد واژه: فرانسه، ناآرامي شهري، مهاجرت، هويت، پليس، تبعيض، مديريت بحران، هويت، رفتار جمعي، امنيت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:18 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 3 : مطالعات مديريت انتظامي پاييز 1387; 3(3):301-322.
 
کنترل چهارشنبه سوري
 
عزيزي علي,گراوند احمد,لقائي علي
 
 
 

چهارشنبه سوري يکي از جشن هاي سنتي ايرانيان است. در سال هاي نه چندان دور مردم اين مراسم را بدون مشکل يا ابراز شادي برگزار مي کردند. متاسفانه در چند سال اخير مراسم چهارشنبه سوري به انحراف کشيده شده است و به يکي از ناآرام ترين شب ها به يک عامل برهم زننده نظم و امنيت تبديل گرديده در قالب نظريه هاي روان شناختي و جامعه شناختي بدان پرداخته شده است. هدف اصلي اين پژوهش ارايه مدل مديريتي براي کنترل ناآرامي هاي شب چهارشنبه سوري در شهرستان کرمانشاه مي باشد. تحقيق حاضر کاربردي و روش تحقيق مداخله اي است. جامعه آماري چهار منطقه، شامل مناطق، 22 بهمن، کسري، مسکن و کارمندان که جزء ناآرام ترين مناطق شهر کرمانشاه در هر چهارشنبه سوري بوده اند. حجم نمونه (600 نفر) به روش در دسترس انتخاب گرديده است. قلمرو مکاني و زماني تحقيق سال 1386 شهرستان کرمانشاه مي باشد. ابزار جمع آوري داده ها، پرسشنامه محقق ساخته، مشاهده محقق و چک ليست طراحي شده مي باشد که در تنظيم آنها از طيف ليکرت استفاده شده است. روايي پرسشنامه با استفاده از روايي صوري و محتوايي و پاياني آن با استفاده از آلفاي کرونباخ تعيين شد .(?=0.78) محاسبه شده است. داده هاي حاصله با استفاده از نرم افزار SPSS و از طريق آمار توصيفي و آمار استنباطي مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. نتايج تحقيق نشان داد که فرضيه اصلي اين پژوهش (مديريت صحيح نيروي انتظامي در کنترل ناآرامي هاي شب چهارشنبه سوري موثر است) تاييد شد.

 
كليد واژه: ناآرامي شهري، کنترل نا آرامي ها، مراسم آتش بازي چهارشنبه سوري، کرمانشاه
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:19 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 5 : مطالعات مديريت انتظامي پاييز 1387; 3(3):344-356.
 
نظريه پيشگيري جرم از طريق طراحي محيطي
 
كلارك رونالد
 
 
 

نظريه پيشگيري جرم از طريق طراحي محيطي بر پايه يک تفکر ساده استوار است. وقوع جرايم گوناگون در جوامع مختلف تا حد زيادي از فرصت هاي موجود در محيط اطراف ناشي مي شود. بنابراين مي توان با ايجاد تغييراتي در آن ترتيبي اتخاذ نمود تا از ميزان وقوع جرايم کاسته شود. اين موضوع خود منشا تفکر و اختلاف آرا فراواني در بين جرم شناسان شده است. در اين مقاله ضمن بحث در اين خصوص شواهد عيني موجود و روش هاي متداول اصلاح محيط را بررسي خواهيم کرد. سپس در ادامه مهمترين انتقاد اصلي وارده به اين نظريه يعني مساله جابه جايي جرم در ابعاد مختلف زماني، مکاني، آماج و ... به جاي کاهش آن را مورد توجه قرار داده و نهايتا تجربيات موفق و راهکارهاي عملي و مفيد ناشي از به کارگيري اين نظريه ارايه شده است.

 
كليد واژه: پيشگيري جرم از طريق طراحي محيطي، پيشگيري وضعي جرم، فرصت ارتکاب جرم، نظريه هاي جرم شناسي، نظريه فضاي قابل دفاع
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:19 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 4 : مطالعات مديريت انتظامي پاييز 1387; 3(3):323-343.
 
نقش گرايشات قومي در بروز بحران هاي شهري: بررسي موردي حوادث خرداد سال 1385 شهرستان اروميه
 
قاسمي تركي محمدعلي,نامور جعفر,مولوي سيدشمس الدين
 
 
 

 اين پژوهش با هدف شناسايي و بررسي نقش گرايشات قومي بر بروز بحران شهري اروميه در خرداد 1385 و نحوه مديريت، کنترل و مهار بحران انجام گرفته است. روش تحقيق، تحليلي – توصيفي و اطلاعات مورد نياز تحقيق از مدارک و آمار سازمان هاي ذي مدخل، اسناد کتابخانه اي موجود در بايگاني هاي معتبر، مراجعه به منابع و ماخذها، مصاحبه حضوري با افراد خبره انتظامي، سياسي و اطلاعاتي استان آذربايجان غربي که در زمان بروز بحران مسووليت هاي مستقيم داشتند و همچنين با پيمايش ميداني و حضور در مناطق بحران زده جهت استفاده از دانسته ها جمع آوري و تدوين شده است. جامعه مورد مطالعه در تحقيق حاضر شهرستان اروميه در استان آذربايجان غربي مي باشد اصلي ترين علل و عوامل گرايش قومي در رفتار خشونت آميز و يا غير خشونت آميز شهري در خرداد 1385 در قالب تبعيض هاي محروميت زاي سياسي، فرهنگي اقتصادي و تحقير قومي دسته بندي شد. سپس با تکيه بر نظريات علمي و استناد به مصاديق و شواهد ارايه شده نسبت به تجزيه و تحليل داده ها و بررسي ارتباط بين متغيرها و بحران شهرستان اروميه مبادرت گرديد يافته هاي پژوهش عبارتند از: 1– احساس وجود تبعيض، محروميت و تحقير اصلي ترين عوامل بروز گرايشات قومي هستند. 2– احساس محروميت و تحقير موجب بروز اعتراضات خشونت آميز يا غيرخشونت آميز قومي مي شود که مي تواند تحت تاثير عوامل تشديدکننده به بحران شهري تبديل شود. 3– اولويت استفاده از روش هاي نرم افزاري به جاي روش هاي سخت افزاري، که بايستي در برخورد با اعتراضات مبتني بر گرايشات قومي سرلوحه اقدامات مسوولين سياسي، اطلاعاتي و انتظامي قرار گيرد. 

 
كليد واژه: تبعيض، محروميت، تحقير، گرايش، مديريت بحران
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:19 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 6 : مطالعات مديريت انتظامي پاييز 1387; 3(3):357-372.
 
علل عدم موفقيت به کار گيري GPS در گشت انتظامي در شهر مقدس مشهد
 
اخباري محمد,خرسند حسن,چالاكي راد عباس
 
 
 

سيستم موقعيت ياب جهاني يک سيستم متکي به ماهواره است که براي هدايت و تعيين موقعيت مورد استفاده قرار مي گيرد. اين سيستم مي تواند مکان (طول و عرض جغرافيايي و ارتفاع) سرعت، مسير، جهت حرکت، فاصله و زمان باقيمانده تا مقصد، زاويه انحراف از مسير موقعيت هاي ثبت شده و شمال جغرافيايي را نشان داده و مقصد شما را با توجه به نيازتان به درستي هدايت نمايند و متعلق به ايالت متحده آمريکا مي باشد.
سيستم
GPS امکان فني بسيار دقيق توانمندي است که مي تواند در کنترل واحدهاي گشت بسيار موثر واقع شود. پليس با توجه به نوع ماموريت ها و حساسيت بالاي آن شديدا به چنين فن آوري نيازمند بوده و نمي تواند به دور از پيشرفت هاي علمي و تجهيزات مدرن، ايفاي نقش نموده بهره وري را افزايش دهد. هدف کلي اين تحقيق شناسايي و بررسي علل عدم موفقيت به کارگيري سيستم GPS در گشت هاي انتظامي مشهد مقدس مي باشد. بدين منظور با طرح چهار فرضيه 1– همراه نبودن تجهيزات لازم در کنار -? GPS ضعف آموزش کارکنان 3– عدم حمايت بعضي از کارکنان و مديران 4– ضعف در برنامه ريزي مناسب. جامعه آماري تحقيق عبارتند از، روساي کلانتري ها و سر کلانتر فرماندهي انتظامي شهرستان مشهد و جمعا 40 نفر مي باشند. براي هر فرضيه چهار شاخص تعيين و پرسشنامه اي با 61 سوال اصلي طراحي شده که پس از اطمينان از روايي و پايايي، اجرا و داده هاي گردآوري شده از طريق نرم افزار SGPS مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است. درنهايت هر چهار فرضيه تحقيق مورد تاييد قرار گرفتند. علاوه بر آن هر يک از فرضيات تحقيق مورد بررسي و اولويت بندي شده است. با توجه به نتايج حاصل از سوالات پرسشنامه، پيشنهاداتي نيز جهت بهبود عملکرد نيروي انتظامي در راستاي به کارگيري سيستم GPS در جهت پيشگيري از وقوع جرايم ارايه گرديد.

 
كليد واژه: سيستم GPS، پيشگيري از جرايم، گشت هاي انتظامي، مشهد
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:19 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 7 : مطالعات مديريت انتظامي پاييز 1387; 3(3):373-384.
 
نقش اطلاعات ناجا در پيش بيني بحران 1379 خرم آباد
 
ربيعي علي,بادلي باقر,رحيمي نبي
 
 
 

در جوامع فعلي و جوامع در پيش روي، بحث بحران ها يکي از مشکلات اساسي و چالش برانگيز دولت هاست. يکي از مهم ترين بحران هاي اجتماعي – امنيتي دو دهه اخير، بحران دانشجويي 1379 خرم آباد است. در خلال اين نوع بحران ها وظايف دستگاه هاي امنيتي و پليسي کشور بس دشوار، سنگين و طاقت فرسا است. هدف از تحقيق حاضر شناسايي مشکلات سيستم اطلاعاتي ناجا و يافتن ساز و کار اطلاعاتي موثر براي بالا بردن قدرت پيش بيني اين واحدها بوده است. به اين منظور، اسناد و مدارک مربوط به بحران شهريور 79 خرم آباد از مبادي مختلف جمع آوري شده و با چند تن از کارشناسان اطلاعاتي و اجرايي حاضر در بحران مذکور مصاحبه گرديد. روش پژوهشي توصيفي است. جمع آوري داده ها از طريق مصاحبه 10 تن از صاحب نظران اطلاعاتي حاضر در بحران بوده است. بر اساس نتايج حاصل از مطالعه حاضر مي توان ابراز داشت که اطلاعات نيروي انتظامي استان در بخش پيش بيني بحران شهريور 79 خرم آباد کارکرد مناسبي نداشته است. همچنين نتايج نشان دادند که برآورد اطلاعاتي از لحاظ زماني و محتوايي منطبق بر اصول انتشار برآوردها نبوده است: 1. معاونت اطلاعات استان بدليل مخدوش بودن سيستم فرماندهي نتوانسته در آماده سازي ناحيه انتظامي استان در مقابله با بحران نقش آفريني نمايد. 2. سيستم اطلاعاتي ناجا تاثيري در تصميم گيري «شتا» نداشته است 3. عدم تعامل با جامعه اطلاعاتي به گونه اي بوده که منجر به صدور برآوردي کارا و موثر از سوي معاونت اطلاعات نيروي انتظامي در جهت تاثيرگذاري بر تصميم اعضاي شتا نشده است.

 
كليد واژه: بحران شهريور 1379، خرم آباد، فرماندهي انتظامي استان لرستان، نهضت هاي دانشجويي، تصميم گيري اطلاعات محور، پيش بيني بحران، اداره امور پليسي دانش محور
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:19 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 4 : مطالعات مديريت انتظامي تابستان 1387; 3(2):181-191.
 
عوامل موثر بر قاچاق اسلحه و مشروبات الکلي از مرز پيرانشهر
 
محسني تبريزي عليرضا,نايب پور محمد,فريدمهر رحيم
 
 
 

تحقيق حاضر بر اساس اطلاعات به دست آمده از عوامل موثر بر قاچاق اسلحه و مشروبات الکلي از مرز پيرانشهر انجام يافته است که در آن به سنجش رابطه ميان متغير وابسته (تمايل و انگيزش به قاچاق) و متغيرهاي مستقل (ارزش ها و باورهاي فرهنگي، آنومي اجتماعي، وضعيت اقتصادي و اجتماعي و برآورد امکانات نيروي انتظامي) پرداخته شده است. با استفاده از روش پيمايش و کاربرد تکنيک پرسشنامه هدايت شده، اطلاعات مورد نياز در اين تحقيق جمع آوري گرديده است. جامعه آماري تحقيق را سرپرستان خانوار شهرستان پيرانشهر تشکيل مي دهند. بر اساس فرمول تعيين حجم نمونه آماري (فرمول شارپ و کوکران) 124 نفر سرپرست خانوار تعيين و مورد مطالعه قرار گرفته و همچنين از 30 نفر فرماندهان و افسران ارشد نيروي انتظامي منطقه پيرانشهر در باب ابعاد مختلف قاچاق نظر خواهي شده است. بر اساس مباني نظري و الگوي تحليلي تحقيق ضمن تدوين چهار فرضيه که ناظر بر روابط متغيرهاي تابع و مستقل بود از طريق ساخت مقياس اقتصادي – سياسي SES دانکن و دانکن (1986) جهت سنجش وضعيت اجتماعي – اقتصادي پاسخگويان، مقياس باورها و ارزش هاي فرهنگي رابينسون و شيور (1992) مقياس و شاخص آنومي اجتماعي اسرول (1984) و ميلر (1976) مقياس محقق ساخته برآورد امکانات نيروي انتظامي منطقه پيرانشهر در مبارزه و مواجهه با امر قاچاق و بالاخره مقياس تعديل شده رابينسون و شيور (1992) براي سنجش انگيزش و تمايل پاسخگويان به قاچاق اندازه گيري شدند. جهت احتساب روايي مقياس ها و شاخص ها از آلفاي کرونباخ استفاده گرديد. در تجزيه و تحليل داده ها و آزمون فرضيات و نيکويي بر ارزش و تناسب مدل نظري از تست و آزمون همبستگي پيرسون، رگرسيون چندگانه، تحليل مسير استفاده گرديد. با توجه به نيکويي بر ارزش مدل تحليلي از طريق کاربرد رگرسيون چندگانه و تحليل مسير، نتايج حاصله نشان مي دهد که بر حسب ارزش بتا متغيرهاي باورها و ارزش هاي فرهنگي، آنومي اجتماعي،SES  به عنوان عوامل تاثيرگذار بر انگيزش و تمايل به قاچاق مطرح اند.

 
كليد واژه: اداره امور پليسي قاچاق، انگيزه قاچاق، قاچاق اسلحه، قاچاق مشروبات الکلي، مقياس اجتماعي – اقتصادي SES، آنومي اجتماعي، برآورد امکانات نيروي انتظامي، ارزش ها و باورهاي فرهنگي، پيرانشهر، مرز، فرماندهي انتظامي شهرستان پيرانشهر
 
 

 نسخه قابل چا

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:19 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 6 : مطالعات مديريت انتظامي تابستان 1387; 3(2):217-235.
 
عوامل سازماني موثر بر اطاله دادرسي در تشکيل پرونده هاي قضايي در کلانتري ها
 
كوشا جعفر,باراني بيرانوند محمد,مرادخاني مهرداد
 
 
 

اين تحقيق به دنبال پاسخگويي يه اين سوال است که در کلانتري ها به عنوان يک مرجع عمومي انتظامي که در اغلب پرونده هاي قضايي نقش مستقيم ايفا مي نمايند، کداميک از عوامل درون سازماني، در ايجاد اطاله در مرحله اي از مراحل دادرسي کيفري (تشکيل پرونده مقدماتي قضايي)، تاثير گذار مي باشند؟ متغيرهاي اصلي اين پژوهش، آموزش کارکنان ذيربط در تشکيل پرونده هاي قضايي، ارزيابي عملکرد اين افراد، ساختار سازماني معاونت خدمات قضايي کلانتري ها، نحوه هدايت و اعمال کنترل از سوي مديران کلانتري ها، مي باشند. روش تحقيق مورد استفاده، روش کتابخانه اي براي مطالعه مباني نظري و روش پيمايشي براي اخذ نظرات مسوولين و کارکنان کلانتري ها مي باشد. به منظور سنجش فرضيه ها از آزمون هاي آماري مناسب مانند کاي اسکوئر ( c2) و تي تست استفاده شده است. ابزار گرد آوري اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته و فيش برداري از منابع معتبر حقوقي و مديريتي است. جامعه آماري تحقيق کليه کارکنان معاونت هاي خدمات قضايي کلانتري ها و مسوولين اين واحدها در قلمرو فرماندهي انتظامي تهران بزرگ و در محدوده زماني سال 1385 مي باشد. نمونه مورد مطالعه 110 نفر بود که با روش طبقه اي – تصادفي ساده و با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شده اند. نتايج عمده اين پژوهش حکايت از تاييد فرضيه هاي پنج گانه تحقيق دارد و اين بدان معناست حسب مورد تاثير زياد و خيلي زياد عوامل درون سازماني که به آن ها اشاره شد در اطاله دادرسي در هنگام تشکيل پرونده هاي قضايي در کلانتري ها، مورد تاييد قرار گرفت. اين يافته ها، مديران و تصميم گيرندگان ذي ربط سازمان را به لزوم برنامه ريزي بهتر و بيشتر در خصوص آموزش هاي حقوقي کارکنان و ... توجه داده است.

 
كليد واژه: اطاله دادرسي، پرونده قضايي، کلانتري، آموزش حقوقي کارکنان، ارزيابي عملکرد، ساختار سازماني، هدايت، کنترل
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:20 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 
عوامل استرس زاي کارکنان پايور يگان ويژه پاسداران در کنترل اغتشاشات
 
مهري نژاد سيدابوالقاسم*,مجيدي عبداله,صيدي وكيل
 
* دانشگاه الزهرا
 
 

گذشته از ماهيت شغلي پليس به دليل گستردگي ارتباطات اجتماعي و سازماني از نظر نوع ارتباط سطح جغرافياي تحت پوشش و انواع ارباب و مخاطبان فشارهاي رواني فراوان در اين شغل شناسايي شده است. کارکنان ناجا بيشتر ازمشاغل ديگر تحت فشار روحي هستند. مهمترين مساله دوم اينکه کارکنان ناجا استرس زيادي تحمل مي کنند و اغلب مشاغل آنها درمعرض ديد و زير ذربين جامعه است. هدف اين پژوهش، بررسي عوامل استرس زاي کارکنان پايور يگان ويژه در کنترل اغتشاشات در شهر تهران مي باشد. نوع پژوهش کاربردي و روش آن تحقيق زمينه يابي است. جامعه آماري کارکنان يگان ويژه پاسداران تهران و حجم نمونه 200 نفر مي باشد که به روش تصادفي ساده در سه طبقه افسران ارشد (6نفر)، و جزء (27نفر) و درجه داران (167نفر) انتخاب شده اند. ابزار جمع آوري، پرسشنامه خودساخته و با طيف ليکرت و روايي پرسشنامه با مطالعه منابع، تست، نظر کارشناسان و اساتيد راهنما و مشاور و پايايي با استفاده از آلفاي کرونباخ محاسبه (a=0.81) و جهت تجزيه و تحليل داده، از فراواني، درصد فراواني، ميانگين، انحراف معيار، نمودار و از آزمون کاي دو و تحليل واريانس استفاده شده است. نتايج تحقيق آسيب جسمي و عطفي را در اولويت اول ايجاد استرس و سپس ابهام در برخورد با اغتشاشگران، ارزيابي عملکرد، مخاطراتي جاني، روابط سازماني و کاهش جايگاه شغلي را در اولويت هاي بعدي کارکنان قرار داده است.

 
كليد واژه: استرس پليس، استرس، عامل استرس زا، کنترل اغتشاشات، يگان ويژه پاسداران
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:20 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 
تاثير نظارت هماهنگي برانگيزش کارکنان کلانتري هاي تهران بزرگ
 
خدادادحسيني سيدحميد*,دعاگويان داوود,بربريان عباس
 
* گروه مديريت، دانشگاه تربيت مدرس
 
 

هدف پيمايش بررسي تاثير نظارت همگاني برانگيزش کارکنان کلانتري هاي تهران بزرگ انجام گرفته است. داده هاي پژوهش ازطريق پرسشنامه درميان 353 نفر از کارکنان کلانتري هاي بزرگ به روش نمونه گيري تصادفي طبقه اي در آبانماه 1386 گردآوري شد. براي تجزيه و تحليل داده ها و آزمون خي دو يک متغيره استفاده گرديد. نتايج تحقيق نشان مي دهد که نحوه فرايند بررسي خواسته هاي مردم در دفتر نظرات همگاني ناجا (197)، نحوه احضار کارکنان متشاکي توسط مرکز نظارت همگاني، تشويق سيستماتيک 197 ازکارکناني که توسط مردم مورد تقدير قرار گرفته اند، بر انگيزش کلانتري هاي تهران بزرگ تاثير مثبت دارد. نتايج نيز نشان مي دهد که ميزان تبليغات 197 در انگيزه هاي شغلي کارکنان تاثير منفي دارد. ساير نتايج نيز نشان مي دهد که ميزان و بررسي رابطه درجه پاسخگويان و نگرش آنها درخصوص تاثير احضار کارکنان متشاکي به 197 در ايجاد انگيزه مثبت شغلي رابطه معني داري وجود دارد . بين درجه پاسخگويان و نگرش آنها در خصوص تاثير نحوه و فرآيند بررسي خواسته هاي مردم در دفتر نظارت همگاني، تشويق سيستماتيک کارکناني که توسط مردم مورد تقدير قرار گرفته اند و ميزان تبليغات دفتر نظارت همگاني بر ايجاد انگيزش مثبت شغلي در کارکنان کلانتري هاي تهران بزرگ رابطه معنا داري وجود دارد. بر اساس نتايج، مي توان پيشنهاد کرد که ازتبليغات زياد و اضافي درجهت افزايش نظارت مردم بر عملکرد پليس پرهيز نمود، زيرا افزايش تبليغات مي تواند تاثير معکوسي داشته باشد و ضمن کاهش اعتماد مردم به پليس، انگيزه شغلي کارکنان ناجا را به ويژه کارکنان کلانتري هاي تهران بزرگ را کاهش مي دهد. به طور کلي، اگر چه کارکنان کلانتري ها، مرکز نظارت همگاني را در کنترل و نظارت عملکرد پليس باور دارند، ولي در برخي از مواد مرکز نظارت به دليل عدم رعايت برخي امور و توجه بيش ازحد و يک طرفه به گزارش هاي مردمي موجب کاهش انگيزه شغلي کارکنان شده است.

 
كليد واژه: کارکنان کلانتري هاي تهران بزرگ، نظارت همگاني بر پليس، انگيزش/ فرآيند رسيدگي به شکايات مردمي، نحوه احضارکارکنان، ميزان تبليغات، تشويق سيستماتيک
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:20 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 4 : مطالعات مديريت انتظامي بهار 1387; 3(1):53-64.
 
در اجراي طرح ارتقاي امنيت اجتماعي با رويکرد مواد مخدر از ديدگاه مردم يزد
 
ترابي يوسف*,پاينده علي,حاجي زاده محسن
 
* دانشگاه علوم انتظامي
 
 

پژوهش حاضر عملکرد پليس دراجراي ارتقاي امنيت اجتماعي درحوزه مبارزه با مواد مخدر را از ديدگاه مردم يزد در سال 1385 موردبررسي قرار داده است. هدف اين تحقيق بررسي نقاط ضعف و قوت طرح ارتقاي امنيت اجتماعي بوده است. روش تحقيق از نظر نوع و هدف کاربردي و از نظر ماهيت توصيفي با تکنيک پيمايشي است. جامعه آماري اين تحقيق 114 نفر از مديران و دبيران دبيرستانهاي پسرانه ناحيه 1 آموزش و پرورش شهرستان يزد در سال 1385 به صورت تمام شمار مي باشند. ابزار جمع آموري پرسشنامه شامل 15 سوال با پاسخ هاي پنج گزينه اي ليکرت پس از تاييد روايي و پايايي (a=0/87) تهيه و تنظيم شده است. از يافته هاي پژوهش مي توان نتيجه گرفت که عملکرد پليس دراجراي طرح ارتقاي امنيت اجتماعي با رويکرد مبارزه با مواد مخدر از ديدگاه مردم مثبت ارزيابي شده است، مردم از عملکرد پليس در رابطه با برخورد با معتادان به مواد مخدر و قرص هاي روانگردان رضايت بخش نبوره است. نتيجه گيري کلي اين تحقيق نشان دهنده آن است که عملکرد پليس دراجراي طرح مذکور مثبت ارزيابي شده است. بر اساس نتايج پژوهش پيشنهاد مي گردد جهت بهبود طرح ارتقاي امنيت اجتماعي اجراي اين طرح تداوم داشته و امکانات بيشتري در اختيار يگان هاي عمل کننده طرح قرار گيرد؛ همچنين برخورد پليس با معتادان به مواد مخدر و قرص هاي روانگردان با هماهنگي مقامات قضايي شديدتر و قاطع تر شود.

 
كليد واژه: طرح ارتقاي امنيت اجتماعي اعتياد، ارزيابي عملکرد، مواد اعتياد آور، يزد
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 22 اردیبهشت 1391  10:20 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها