0

بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 3 : فصلنامه دانش انتظامي بهار 1390; 13(1 (مسلسل 50)):67-103.
 
بررسي راهکارهاي پيشگيري از اخلال در انجام ماموريت ها (مطالعه موردي کلانتري هاي فاتب)
 
محمدنسل غلام رضا,مرادي بهمن
 
 
 

اخلال در انجام ماموريت ها، يکي از معضلاتي است که همواره در سازمان هاي مختلف محتمل است و آن ها را از رسيدن به اهداف باز مي دارد. اين امر در خصوص سازمان پليس نيز مصداق دارد و لازم است که براي آن جاره انديشي شود. هدف اين تحقيق بررسي مساله اخلال درانجام ماموريت هاي کلانتري هاي فاتب و راهکارهاي پيشگيرانه (وضعي) از آنها بوده است. تحقيق حاضر از نوع هدف کاربردي و از حيث روش توصيفي- پيمايشي است و جامعه آماري تحقيق شامل کارکنان کلانتري هاي فاتب بوده که با استفاده از فرمول کوکران نمونه اي به تعداد 300 نفر از ميان آنان انتخاب و پرسشنامه محقق ساخته بين آنها توزيع گرديد. در اين تحقيق، راهکارهاي به دست آمده از تکنيک هاي پنجگانه پيشگيري وضعي براي جلوگيري از اخلال درانجام ماموريت، با استفاده از مقياس معتبر مورد سنجش واقع و سپس داده هاي حاصل با استفاده از آمار توصيفي و استنباطي (با آزمون فريدمن و خي دو) مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. نتايج حاصل از آزمون رتبه اي فريدمن نشان داد که به ترتيب: تغيير فضاي اتاق هاي بسته کلانتري ها به اتاق هاي باز؛ تفکيک واحد اخذ گزارش و شکايات از واحد رسيدگي؛ ايجاد سامانه ثبت فرآيند کامل ماموريت ها و هوشمند نمودن آن به منظور اعلام هشدار در صورت نقص در انجام ماموريت؛ ارتباط سامانه کلانتري با سامانه مراجع قضايي براي کنترل و نظارت بر اجراي دستورات قضايي؛ راه اندازي تيم هاي نظارتي براي شناسايي و کنترل مکان هاي مراجعه ماموران در شيفت خدمت؛ تغيير ديدگاه و رويکرد سلسله مراتب در ارزيابي از جرايم حوزه کلانتري ها، از راهکارهايي هستند که اجراي آنها حداکثر اثربخشي را در پيشگيري از اخلال در انجام ماموريت به همراه خواهد داشت.

 
كليد واژه: اخلال، پيشگيري وضعي، کلانتري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:36 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 4 : فصلنامه دانش انتظامي بهار 1390; 13(1 (مسلسل 50)):105-133.
 
بررسي عوامل موثر بر تغيير الگوي مصرف مواد مخدر در ميان جوانان «از مواد سبک به سوي مواد سنگين»
 
دعاگويان داود,حبيب زاده ملكي اصحاب
 
 
 

هدف اصلي اين تحقيق آن است تا عوامل تغيير الگوي مصرف از ترياک و مشتقات آن را به داروهاي شيميايي و صنعتي در جوانان (طبق بند 3 ماده 97 قانون برنامه چهارم توسعه در راستاي ارتقاي سلامت و مبارزه با مواد مخدر و روان گردان ها) شناسايي کند. بديهي است که قبل از انجام هر اقدامي در جهت جلوگيري از مصرف اين مواد در بين جوانان، ضرورت دارد که ابعاد اين پديده از نظر توجه به علل پيشرسي سن مصرف مواد مخدر در جوانان و رشد مصرف کراک، شيشه و قرص هاي اکستازي به جاي ترياک و تصور غيراعتياد آوربودن اين مواد در ميان جوانان مورد بررسي و تحليل قرار گيرد. اين تحقيق بر آن بود تا با توصيف تغييراتي که در مصرف مواد مخدر در بين جوانان به وجود آمده، علل اين تغيير را مورد بررسي قرار دهد. بدين منظور از روش پيمايشي و انتخاب دو جامعه آماري کارشناسان و معتادان به اين مواد دعوت شد تا تغييرات سني شروع مصرف، تغييرات از نظر اولين مواد مصرفي، تغييرات ازنظر روند تغيير الگوي مصرف از مواد سبک به مواد سنگين و تغييرات از نظر تنوع مصرف اين مواد در جوانان را از ديدگاه خود توصيف کنند. نتايج تحقيق نشان داد که:
1- ميانگين سني مصرف مواد صنعتي در بين جوانان کاهش يافته است.
1- امروزه جوانان در آغاز مصرف از کراک و شيشه استفاده مي کنند.
3- زمان تغيير الگوي مصرف از 15 سالگي آغاز و در 18 سالگي به اوج مي رسد.
4- افزايش تعداد و زمان تحريک جنسي، مهم ترين عامل در انتخاب اولين ماده مخدر در بين جوانان محسوب مي گردد.
5- ارزاني، تقليد از سايرين، تنوع طلبي و مصرف اين مواد در مهماني ها از جمله مهم ترين عوامل تغيير الگوي مصرف در بين جوانان محسوب مي گردد.

 
كليد واژه: مواد مخدر، جوانان، تغيير الگوي مصرف مواد مخدر، مواد مخدر صنعتي، کراک، شيشه
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:37 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 5 : فصلنامه دانش انتظامي بهار 1390; 13(1 (مسلسل 50)):135-159.
 
«بررسي تطبيقي سرقت هاي ايستگاهي و غيرايستگاهي شهرهاي استان زنجان در سال هاي 1386 و 1387»
 
بيانلو يوسف,قدرتي حسين,حسني محمدحسين,بيات مريم
 
 
 

سرقت يا همان دزدي يکي از رايج ترين جرايم در همه جوامع بوده و هست. در ايران سرقت يکي از جرايمي است که بسيار اتفاق مي افتد و اهميت نسبي آن در ميان مجموعه جرايم رو به فزوني است. معمولا براي ترسيم تصويري از وضعيت سرقت در يک جامعه به آمار دادگاه ها و پليس مراجعه مي کنند (اجلالي، 1381: 63).
هدف اين تحقيق بررسي تطبيقي ميزان وقوع سرقت هاي ايستگاهي و غيرايستگاهي در شهرهاي استان زنجان مي باشد. جامعه آماري اين پژوهش، همه سارقاني است که در طول سال هاي 1386 و 1387 در شهرهاي استان زنجان، اقدام به سرقت نموده اند که تعداد آنها 493 نفر بوده است. از ميان اين تعداد، 88 نفر به سرقت ايستگاهي اقدام نموده اند که ويژگي ها و مشخصات آنها به صورت دقيق تر مورد بررسي قرار گرفته است.
روش تحقيق در اين پژوهش به صورت ترکيبي بوده و با استفاده از روش هاي کيفي و کمي و به صورت اسنادي و ميداني انجام گرديده است. اطلاعات مورد نياز از طريق پرسشنامه معکوس و در برخي موارد نيز به وسيله انجام مصاحبه و مشاهده جمع آوري گرديده است. جهت تجزيه و تحليل داده ها از نرم افزار SPSS و از آماره هاي ضرايب همبستگي مربوط به سطوح سنجش اسمي، ترتيبي و فاصله اي، آزمون هاي پارامتريک و ناپارامتريک، آزمون همبستگي هاي مربوط به سطوح سنجش مختلف استفاده شده است. از جمله نتايج حاصل از اين پژوهش مي توان به موارد زير اشاره نمود:
بين متغيرهاي «نحوه سرقت و انگيزه سارقان» رابطه معنادار وجود داشته است همچنين بين متغيرهاي «نحوه سرقت و سابقه کيفري»، «نحوه سرقت و داشتن اعتياد به مواد مخدر»، «نحوه سرقت و نوع سرقت»، «نحوه سرقت و محل سکونت» و «نحوه سرقت و محل تولد سارقان» رابطه معناداري حاصل گرديد در حالي که رابطه معناداري بين متغيرهاي «نحوه سرقت و تاهل»، «نحوه سرقت و جنسيت» و «نحوه سرقت و سواد» وجود نداشته است.

 
كليد واژه: سرقت، سرقت ايستگاهي، سرقت غيرايستگاهي، انگيزه هاي سرقت، امنيت اجتماعي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:37 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 6 : فصلنامه دانش انتظامي بهار 1390; 13(1 (مسلسل 50)):161-198.
 
نوآوري هاي قانون جديد بيمه اجباري و مباني آن
 
فرهاني احمد,شيرزاد جلال,كشفي سيدسعيد
 
 
 

با توجه به نقش اساسي اتومبيل در زندگي کنوني و تعداد فراوان حوادث رانندگي و به تبع آن زيان هاي مالي و بدني ناشي از آنها، همچنان مسووليت ناشي از حوادث رانندگي يکي از مهم ترين مباحث مسووليت مدني و دعاوي ناشي از آن را تشکيل مي دهد از همين روي قانون گذاران بسياري از کشورها، به وضع و تصويب قوانيني خاص در خصوص تعيين و تبيين مسووليت ناشي از حوادث رانندگي با هدف توسعه حمايت از زيان ديدگان حوادث رانندگي و تسريع و تسهيل جبران زيان قربانيان اين گونه حوادث اقدام نموده اند. در کشور ما نخستين بار در سال 1347، قانون بيمه مسووليت مدني دارندگان وسايل نقليه موتوري زميني در مقابل شخص ثالث به تصويب رسيد با وجود اين، گذشت بيش از 40 سال از تصويب اين قانون و عدم تناسب آن با مقتضيات زماني و مکاني و نيازهاي حقوقي و اجتماعي و اقتصادي موجب شد تا مقنن با تصويب قانون اصلاح قانون بيمه مسووليت مدني دارندگان وسايل نقليه موتوري زميني در مقابل شخص ثالث در سال 1387، گام هايي مهم و اساسي در حوزه بيمه مسووليت مدني با توسعه حمايت از زيان ديدگان حوادث رانندگي بردارد و همزمان با توسعه حمايت از صنعت بيمه، قضازدايي وتسهيل فرايند جبران خسارات و در نهايت طراحي سازوکارهاي تعاملي لازم ميان مجريان و مخاطبان اجراي قانون، تضمينات کيفري و اداري مناسب اتخاذ نمايد و بدين ترتيب تحولات و نوآوري هاي فراواني را در اين حوزه رقم زند.

 
كليد واژه: مسووليت مدني، حوادث رانندگي، قانون اصلاح قانون بيمه اجباري، وسيله نقليه موتوري زميني، دارنده و راننده
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:37 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 7 : فصلنامه دانش انتظامي بهار 1390; 13(1 (مسلسل 50)):199-231.
 
نقش فضاهاي بي دفاع شهري در رفتارهاي خشونت آميز
 
نايبي هوشنگ,صديق سروستاني رحمت اله,قهرماني سهراب
 
 
 

در فرايند شکل گيري و بروز رفتارهاي خشونت آميز عوامل متعددي نقش دارند. از جمله مهم ترين آنها فضاهاي (مکان ها يا محيط) بي دفاع مي باشند. شايد بتوان گفت که در هر فضاي شهري مفروض، مقدار معيني از خشونت وجود دارد، اما خشونت ها در فضاهاي مختلف شهري به طور تصادفي توزيع نشده اند، فضاهاي بي دفاع و يا آلوده، محل اتفاق انواع و اقسام خشونت ها است، درحالي که در محله هاي ديگر يا هيچ گونه خشونتي رخ نمي دهد يا خشونت کمتري اتفاق مي افتد. با اين توصيف، مطالعات اندکي درباره ارتباط فضاها بخصوص فضاهاي بي دفاع شهري با بروز رفتارهاي خشن و بررسي ويژگي هاي فضاهاي بي دفاع شهري صورت گرفته است.
بر اين اساس در اين مقاله، ضمن بررسي ويژگي هاي فضاهاي بي دفاع شهري و دسته بندي ويژگي ها، فضاهاي بي دفاع يا جرم خيز بر حسب نوع خشونت از لحاظ ويژگي ها مورد مطالعه و مقايسه قرار گرفته اند تا علت تفاوت در نوع خشونت در فضاهاي بي دفاع شهري روشن شود. روش تحقيق مبتني بر اطلاعات جمع آوري شده به شيوه مشاهده، با تکنيک مشاهده نامه باز از 12 فضاي (عمومي) بي دفاع يا جرم خيز شهر تهران از ميان 108 نقطه جرم خيز (بر اساس گزارش نيروي انتظامي) است. نتايج اين پژوهش نشان مي دهد که ويژگي هاي فضاهاي بي دفاع شهري بر حسب نظريات مطرح شده در سه گروه ويژگي هاي فيزيکي، اجتماعي و فيزيکي- اجتماعي قابل دسته بندي هستند. اين ويژگي ها بر حسب شدت و تعداد موارد مشاهده در فضاهاي بي دفاع نيز به ويژگي هاي اختصاصي و نيمه اختصاصي و ويژگي هاي عمومي و نيمه عمومي قابل دسته بندي است
.

 
كليد واژه: فضا، فضاي بي دفاع، فضاي شهري، فضاي بي دفاع شهري، خشونت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:37 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 1 : فصلنامه دانش انتظامي زمستان 1389; 12(4 (مسلسل 49)):7-30.
 
تاثير جهاني شدن بر دانش پليسي از منظر جغرافياي سياسي
 
رجبي هادي,رجبي محمد
 
 
 

دولت تنها نهاد مشروع اعمال قدرت، در حوزه جغرافيايي مشخص (کشور) است. وقتي صحبت از اعمال قدرت مي شود، وجود سازمان ها و نهادهايي که بتوانند قدرت را اعمال کنند، امري حتمي و ضروري است. اين کار ويژه در بالاترين سطح به نيروهاي مسلح و در حوزه داخلي به طور اخص به پليس واگذار شده است.
هدف از اعمال قدرت، تامين يکي از اساسي ترين ضرورت هاي وجودي دولت يعني امنيت مي باشد؛ بر همين اساس تمام عناصر مرتبط با تامين امنيت مانند جغرافياي سياسي، جايگاه ويژه اي در دانش پليسي دارد؛ زيرا جغرافياي سياسي به دليل توجه به عوامل سياسي در کنار عوامل جغرافيايي مي تواند افق وسيع تري را در تامين امنيت پايدار ترسيم کند. اما در عصر جهاني شدن جغرافياي سياسي همانند ساير عرصه هاي علمي دچار تحول شده و به طبع آن پيامدهايي را براي دانش پليسي به همراه داشته است
.
نظريه «پايان جغرافيا»، نتيجه تاثيرات جهاني شدن بر جغرافياي سياسي است که به عنوان متغير مستقل و «دانش پليسي» به عنوان متغير وابسته در نظر گرفته شده است و سعي شده تا با روش توصيفي - تحليلي، به بررسي ابعاد و زواياي دانش پليسي - که متاثر از نظريه پايان جغرافيا قرار مي گيرد پرداخته شود. البته بايد توجه داشت که پديده جهاني شدن هنوز به پايان نرسيده است و به لحاظ تحليلي تا زماني که يک پديده تاثيرات خود را به صورت کامل نمايان نساخته باشد، درصد اطمينان و قطعيت در نتايج کاهش مي يابد
.
«پايان جغرافيا» موجب تغيير در منابع تامين قدرت و امنيت و بروز چالش هايي شده است. اين چالش ها بيش از هر چيز دانش پليسي را که به دنبال يافتن راهکارهاي ايجاد امنيت پايدار مي باشد، متاثر ساخته که از آن جمله مي توان به افزايش پراکندگي تروريسم (ناشي از حذف عامل مکان) و ظهور ابعاد جديد آن (بيوتروريسم و تروريسم سيبرنتيکي)، گستردگي و تنوع پديده قاچاق و وقوع جرايم رايانه اي، اشاره کرد و در قالب پروژه جهاني سازي از چالش هايي مانند جنگ نرم، براندازي نرم، فشارهاي حقوق بشري و گسترش نقش سازمان هاي غيردولتي براي رسيدن به اين اهداف، ياد کرد
.

 
كليد واژه: پليس، جغرافياي سياسي، جهاني شدن، «پايان جغرافيا»، امنيت، قدرت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:37 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 3 : فصلنامه دانش انتظامي زمستان 1389; 12(4 (مسلسل 49)):67-108.
 
بررسي و تحليل روند ويژگي هاي فرهنگ سازمان ناجا
 
فرهي بوزنجاني برزو,زارع اشكذري جلال الدين,هوشنگي مهدي
 
 
 

فرهنگ در چشم اندازي شامل، به مجموعه پيچيده اي از خصوصيات احساسي، فکري، مادي و غيرمادي اطلاق مي شود که به عنوان شاخص يک جامعه يا گروه اجتماعي مطرح مي شود. اين تعريف نه فقط شامل هنرها و آثار ادبي است بلکه اشکال مختلف زندگي، انسان ها، نظام ارزشي و اعتقادات را نيز در بر دارد. براي نظام فرهنگي هر جامعه مانند سازمان حداقل پنج کارکرد مي توان ذکر کرد: تامين نيازهاي فيزيولوژيک، ايجاد ارتباط جمعي، دادن هويت فرهنگي خاص به اعضا، حفظ و تداوم و بقاي جامعه، ايجاد و حفظ همبستگي و انسجام اجتماعي. بنابراين جهت بهره مندي از کارکردهاي مطلوب فرهنگ سازماني، شايسته است تا به موضوع فرهنگ سازماني در کنار ساير مقولات سازماني توجه شود. از عمده ترين دلايل مطالعه فرهنگ سازماني ناجا، شناخت، تجزيه و تحليل و آسيب شناسي فرهنگ سازماني اين سازمان است تا از اين رهگذر بتوان موضعي منطقي و درست را براي اعتلاي ارزش هاي فرهنگي مترقي فراهم آورد. دستيابي به پليسي مقتدر و محبوب مستلزم داشتن ويژگي فرهنگي مثبت در بافت فرهنگ سازماني منسجم مي باشد. بديهي است دستيابي به اين مهم در گرو شناخت واقعيت هاي موجود است که از طريق مطالعه فرهنگ سازماني و تجزيه و تحليل آن امکان پذير خواهد بود. در اين مقاله با شناسايي ابعاد مختلف فرهنگ کنوني حاکم بر نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران (ناجا)، به مطالعه روند شاخص هاي فرهنگي ناجا در سال 1388 با توجه به مطالعه فرهنگ سازماني ناجا در سال 1384 پرداخته مي شود. علاوه بر اين، شناسايي ويژگي هاي اساسي فرهنگ سازماني ناجا (ارزش هاي فرهنگي در سازمان)، تجزيه و تحليل فرهنگ سازماني ناجا و بررسي روند تغيير و بهبود هر يک از ارزش هاي فرهنگي در سازمان ناجا در سال هاي گذشته با توجه به نتايج تحقيق تيم پروژه در سال 1384، ارائه راهکارهاي علمي و عملي در جهت تغيير و تحول ويژگي هاي فرهنگ سازماني از طريق مکانيزم مديريت فرهنگ سازماني از اهداف فرعي مورد توجه در اين مقاله خواهد بود.

 
كليد واژه: فرهنگ، فرهنگ سازماني، ويژگي هاي فرهنگي، ناجا، تحليل روند
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:37 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 2 : فصلنامه دانش انتظامي زمستان 1389; 12(4 (مسلسل 49)):31-66.
 
تحليل الگوهاي بزهکاري در سکونت گاه هاي نامتعارف شهرها
 
گودرزي آيت,عباسي الهام,عسگري گلزار
 
 
 

سکونت گاه هاي نامتعارف شهري، از پيامدهاي تمرکز شهري ناهمگون و رشد شتابان جمعيت شهري در اثر مهاجرت گسترده روستا- شهري است که موجب بروز مشکلات متعددي از جمله افزايش بزهکاري در شهرها مي شود. اين پژوهش با هدف تبيين عوامل موثر در بروز بزهکاري و شناسايي شرايط تسهيل کننده جرايم در سکونت گاه هاي نا متعارف شهرها انجام شده است. در اين ارتباط (هادي آباد) واقع در غرب شهر قزوين، از مناطق حاشيه اي و نامتعارف شهري است که طي دهه پنجاه، تحت تاثير توسعه لجام گسيخته شهري و بالا گرفتن بحران مسکن، عده زيادي از جمعيت مهاجر کم درآمد را به خود جذب کرده است. مجموعه ويژگي هاي جمعيتي و اجتماعي که ناهنجاري هاي کالبدي را آفريده سبب شده است تا اين محدوده محل تمرکز ميزان قابل توجهي از جرايم مواد مخدر شهر قزوين باشد. در اين پژوهش به منظور شناسايي و درک الگوهاي مکاني بزهکاري در منطقه هادي آباد از مدل هاي آماري مرکز متوسط، بيضي انحراف معيار، شاخص نزديک ترين همسايه و روش تخمين تراکم کرنل در محيط سامانه اطلاعات جغرافيايي GIS استفاده شده است. روش تحقيق در اين مقاله فرا تحليل (تحليل ثانويه) است. جامعه آماري، تمام شماري پرونده هاي مرتبط با جرايم مواد مخدر بوده که در دوره زماني يک ساله در محدوده هادي آباد شهر قزوين به وقوع پيوسته است. يافته هاي پژوهش نشان مي دهد مهم ترين کانون جرم خيز جرايم مواد مخدر شهر قزوين در سکونت گاه نامتعارف هادي آباد واقع شده است و بين عامل تراکم جمعيت و شکل گيري کانون هاي جرم خيز در هادي آباد شهر قزوين رابطه معناداري وجود دارد. به نظر مي رسد، برنامه ريزي اجتماعي اقتصادي، ساماندهي و توانمندسازي کالبدي اين محدوده، توجه به نوع و ميزان کاربري ها و حضور فعال نيروي انتظامي در امر پيشگيري از وقوع جرم و ارتقاي سطح امنيت اين محله موثر خواهد بود.

 
كليد واژه: سکونت گاه هاي نامتعارف، الگوي بزهکاري، قاچاق و سوء مصرف مواد مخدر، قزوين، هادي آباد
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:38 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 4 : فصلنامه دانش انتظامي زمستان 1389; 12(4 (مسلسل 49)):109-142.
 
علل و پيامدهاي قاچاق کالا در ايران پس از انقلاب اسلامي
 
قلي زاده سيدابراهيم,علي پور عباس,ذوقي باراني كاظم
 
 
 

قاچاق کالا در ايران، از حجم و گستره بالايي برخوردار است به گونه اي که بسياري از مناطق کشور را در بر گرفته و آثار سوئي نيز بر اقتصاد کشور برجا گذاشته است. در گسترش آن عوامل متعددي دخالت دارند که شناخت آن ها مي تواند در کنترل و جلوگيري از اين پديده موثر باشد. در اين مقاله با طرح سوال اصلي «عوامل موثر بر قاچاق کالا در ايران کدامند و چه تاثيري بر نظام اقتصادي کشور دارد؟» سعي گرديده است با روش تحقيق توصيفي – تحليلي و از طريق گردآوري اطلاعات کتابخانه اي و ميداني، پاسخ مناسبي به اين سوال اساسي ارائه گردد. پس از بررسي مشخص شده است، عوامل متعددي در قاچاق کالا موثر هستند، ولي برخي عوامل بيش از سايرين نقش آفرينند. اين عوامل به ترتيب اهميت شامل، تعرفه بالاي کالاها، بيکاري و توسعه نيافتگي مناطق مرزي، خطرپذيري پايين قاچاق، مناطق آزاد و بازارچه هاي مرزي و يارانه ها مي باشد. همچنين اين پديده ضدتوليدي باعث رانت خواري، نامتعادل شدن اقتصاد، عدم تعادل در قيمت کالاها، به هم ريختگي توليد، از بين رفتن بازار کار و ناکارآمدي نظام اطلاعات اقتصادي کشور شده است.

 
كليد واژه: قاچاق کالا، پيامد قاچاق کالا، مناطق آزاد، مناطق مرزي، تعرفه، يارانه، خطرپذيري
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:39 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 5 : فصلنامه دانش انتظامي زمستان 1389; 12(4 (مسلسل 49)):143-180.
 
شناسايي عوامل موثر بر تصوير سازماني پليس
 
قلي پور آرين,پورعزت علي اصغر,نقوي حسيني سيدعلي رضا
 
 
 

بقا و فناي هر سازماني به تعامل موثر آن با محيط بستگي دارد. در اين بين تصوير سازماني هر سازمان نقش بسزايي در جلب حمايت محيطي دارد و هر چقدر سازمان در محيط متلاطم و پوياتري حضور داشته باشد، اهميت تصوير سازماني بيش تر است. نيروي انتظامي در چنين محيطي فعاليت دارد که اعتماد عمومي جامعه به آن در کارآمدي و اثربخشي آن بسيار موثر است؛ از اين رو ايجاد تصوير سازماني مثبت براي آن ضرورت دارد. در اين مقاله تلاش مي شود عوامل موثر بر تصوير سازماني ناجا شناخته شود. روش تحقيق، نظريه مبنايي بوده است و نمونه گيري گلوله برفي تا اشباع داده ها ادامه يافته است. يافته هاي به دست آمده به صورت عوامل ملي و فرامنطقه اي، عوامل منطقه اي و محيط نهادي، عوامل سازماني و عوامل فردي دسته بندي شده اند. عوامل ملي شامل مخاطبان گسترده، ناخودآگاه تاريخي، تصوير کلي نظام، نقش دوگانه رسانه ها و تشتت آرا در جامعه و عوامل منطقه اي شامل انتظارات مردم، شرايط منطقه اي، ضعف سازمان هاي ديگر و تفسيرهاي ادراکي مخاطبان و عوامل سازماني شامل ضعف اطلاع رساني، نيل به اهداف سازماني، ضعف هاي مديريتي، مشکلات مديريت منابع انساني، نحوه حضور در انظار عمومي، تجهيزات به روز و سختي ذاتي کار و در نهايت عوامل فردي شامل آراستگي و نظم، ويژگي هاي شغلي مطلوب، رفتار ضد شهروندي، همدلي و رفتار مناسب اولين برخورد مي باشد.

 
كليد واژه: تصوير، تصوير سازماني، محيط، پليس
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:39 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 6 : فصلنامه دانش انتظامي زمستان 1389; 12(4 (مسلسل 49)):181-228.
 
نقش فرماندهان صف دانشجويي در نهادينه کردن انضباط دانشجويان
 
احمدي محمدحسين,جواديان رضا
 
 
 

سابقه و هدف: انضباط مي تواند به اهداف، بهبود روند ماموريت دانشگاه علوم انتظامي، ايجاد اطمينان در مديران و فرماندهان و روسا کمک کند. بي شک عوامل متعددي در انضباط پذيري کارکنان موثر است. يکي از مهم ترين اين عوامل، فرماندهان و مديران و روسا هستند که در مقام ايفاي نقشي که بر عهده دارند، در انضباط پذيري دانشجويان تاثيرگذار خواهند بود.
مواد و روش ها: در اين مقاله به منظور سنجش نقش فرماندهان صف بر انضباط دانشجويان دانشگاه علوم انتظامي، تمام دانشجويان سال آخر (کارداني و کارشناسي) دختر و پسر مشغول به تحصيل در دانشگاه (تمام شمار- 352 نفر) و تعداد 81 نفر افسران صف دانشجويي از رده گروهان تا رده تيپ (جمعا 433 نفر) از طريق پرسشنامه محقق ساخته مورد سنجش قرار گرفتند (پايايي پرسشنامه با اخذ نظريه افراد با تجربه در حوزه صف و آموزش و بهره گيري از ديدگاه نظري تاييد شد). مصاحبه با 19 نفر از صاحب نظران در امور آموزش ناجا و تعداد 24 نفر از دانشگاه امام علي (ع) باعث شد تا اطلاعات لازم جمع آوري شود. به منظور جمع آوري نظرات فرماندهان صف و دانشجويان دو نوع پرسشنامه با يک هدف، خطاب به فرماندهان و دانشجويان تنظيم شد. اعتبار روايي آن با روش آلفاي کرونباخ
(87.38) تجزيه و تحليل شد. داده هاي حاصل با استفاده از آزمون T يک طرفه و واريانس مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
ديدگاه هاي نظري: مباني نظري و ديدگاه هاي انديشمندان اسلامي، حضرت امام خميني (ره)، مقام معظم رهبري و ساير انديشمندان همچون اسميت، مينتبرگ، يونگي، ريچارد دال دفت، بندوراد ... و آيين نامه هاي انضباطي در چهارچوب نظري و تطابق يافته هاي تحقيق با آن مورد استفاده قرارگرفت.
يافته ها: نتايج حاصل نشان داد فرماندهان بر نهادينه کردن انضباط دانشجويان تاثير دارند، لذا بايد در انتخاب، آموزش، رشد و کنترل فرماندهان صف، دقت کافي به عمل آيد
.

 
كليد واژه: انضباط، نظم، نقش، فرمانده، دانشجويان، نهادينه کردن، دانشگاه علوم انتظامي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:39 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 7 : فصلنامه دانش انتظامي زمستان 1389; 12(4 (مسلسل 49)):229-256.
 
بررسي نقش قانون اساسي فدرال عراق بر افزايش مطالبات قومي ايران (با تاکيد بر کردستان)
 
پيشگاهي فرد زهرا,ميرزاده كوهشاهي نادر,ميرزاده كوهشاهي مهدي
 
 
 

تحولات چند سال اخير عراق تاثيرات چشمگيري بر اوضاع سياسي- اجتماعي همسايگان اين کشور داشته است. تصويب قانون اساسي فدرال عراق و مزاياي بي سابقه اي که در آن به گروه هاي قومي- مذهبي به خصوص کردها داده شد، باعث معطوف شدن همه نگاهها به اين کشور شد.
هدف از پژوهش فوق شناخت ميزان، علل و متغيرهاي دخيل در تاثيرپذيري اقوام ايراني بويژه کردها از تصويب قانون اساسي فدرال عراق و پيامدهاي آن است. در اين راستا فرض مولفان اين است که اين قانون باعث افزايش مطالبات قومي در ايران شده است و تلاش مولفان اين است که ضمن ارائه شواهدي به تبيين اين موضوع بپردازند، که اين شواهد از ميان داده هايي چون اظهارات نخبگان قومي، راهپيمايي ها، گردهمايي ها و تجمعات، رسانه ها و مصاحبه با عامه مردم جمع آوري شده است
.
در اين پژوهش مولفان درصددند با استفاده از روش توصيفي-تحليلي روشن کنند که آيا اين قانون تاثيري در مطالبات قومي ايران بويژه در کردستان دارد؟
نتيجه بررسي نشان مي دهد به دليل نزديکي جغرافيايي و تشابهات فرهنگي- مذهبي ايران و عراق قوميت هاي ايران نيز با تحت تاثير قرارگرفتن از اين جريان تحرکاتي را در جهت رسيدن به حقوق و مزاياي بيشتري انجام دادند که در اين ميان کردها نسبت به ساير اقوام فعال تر بودند که اين به خاطر خصوصيات ويژه اين قوم، تشابهات و همساني فرهنگي و پيوستگي سرزميني است.

 
كليد واژه: امنيت ملي، مطالبات قومي، گروه قومي، قانون اساسي فدرال
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:40 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 1 : فصلنامه دانش انتظامي تابستان 1389; 12(2 (مسلسل 47)):7-50.
 
نقش نيروي انتظامي در تامين امنيت اجتماعي
 
اعظم كريماني علي,مراديان محسن,عباسي علي
 
 
 

مرجع امنيت اجتماعي در اين مقاله جامعه و موضوع آن امنيت اجتماعي است. منظور از جامعه، مردمي است که در قلمرو جغرافيايي کشور ايران سکونت دارند و از گروه ها، طبقات، اقوام و مذاهب مختلف تشکيل شده اند. منظور از امنيت اجتماعي، آن بخش از اقدامات ايجابي دولت است که در راستاي ارتقا و تامين امنيت اجتماعي صورت مي گيرد و در حوزه ماموريت هاي ناجا قرار دارد. محقق تلاش کرده است تا اين نقش را کاملا برجسته سازد و سهم آن را در تامين امنيت اجتماعي کشور مشخص کند. در اين تحقيق از روش زمينه اي موردي با رويکرد همبستگي استفاده شده است. جامعه آماري تحقيق عبارتند از: کليه فرماندهان و مديران جايگاه هاي 18 (سرتيپي) و بالاتر در ستاد ناجا، فرماندهان انتظامي استان ها و همچنين استادان دانشگاه هايي که در زمينه امنيت اجتماعي صاحب نظر و صاحب اثر هستند. براي تعيين و اندازه گيري متغيرها و شاخص ها، از روش ميداني شامل تکميل پرسشنامه، مصاحبه با کارشناسان، تشکيل ميزگرد و طوفان مغزي و از روش اسنادي شامل فيش برداري از متون ديني و مستندات بالادستي و مطالعه اسناد و مدارک، استفاده شده است. متغيرهاي مستقل اين تحقيق پيش گيري از وقوع ناهنجاري ها و جرايم اجتماعي، نظارت بر حفظ انضباط اجتماعي، رعايت حقوق شهروندي، تعامل اجتماعي با نهادها، سازمان ها و بخش خصوصي و ارايه خدمات اجتماعي مي باشند. با توجه به ماهيت سوال هاي پژوهشي از ابزارهاي مناسب آماري نظير آزمون رتبه اي فريدمن، تحليل رگرسيوني و تحليل مسير استفاده شده و نقش هر متغير بر امنيت اجتماعي مشخص گرديده است. سپس با استفاده از نرم افزار ليزرل مهم ترين شاخص ها در هر متغير تعيين شده اند.
نتايج نشان مي دهند که ماموريت هاي اصلي نيروي انتظامي که در قالب نقش و به عنوان متغير مستقل تحقيق آورده شد، بر متغير وابسته امنيت اجتماعي تاثير معني دار و افزايشي دارد و با تغيير آنها مي توان امنيت اجتماعي را در جامعه پيش بيني و تبيين نمود. هر چند ميزان اين همبستگي و معني داري براي هر يک از مولفه هاي متغير مستقل و تاثير آن بر متغير وابسته متفاوت است.

 
كليد واژه: امنيت، امنيت اجتماعي، امنيت عمومي، پيشگيري، حقوق شهروندي، انضباط اجتماعي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:40 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 2 : فصلنامه دانش انتظامي تابستان 1389; 12(2 (مسلسل 47)):51-86.
 
تبيين رابطه بين سرمايه اجتماعي پليس و امنيت عمومي (ميزان بروز جرايم)
 
بيات بهرام*
 
* معاونت اجتماعي ناجا، دانشگاه عالي دفاع ملي
 
 

سرمايه اجتماعي براي پليس به عنوان ظرفيت و قابليت مشارکت مردم در توسعه نظم و امنيت عمومي از سال ها پيش تاکنون توجه نظريه پردازان علوم اجتماعي را به خود جلب کرده است. در مقاله حاضر با توجه به نظريه هاي سرمايه اجتماعي از يک سو و نظريه هاي آسيب هاي اجتماعي از سوي ديگر، مدل نظري استخراج و با تدوين فرضيه هاي تحقيق به آزمون آنها پرداخته شد. روش مطالعه از نوع پيشمايشي و واحد تحليل فرد است که جامعه آماري آن تمام افراد بالاي 18 سال ساکن شهر تهران اند. حجم نمونه 600 نفر بود که با توجه به دست نيافتن به برخي داده ها در فرايند جمع آوري اطلاعات به 587 نفر تقليل يافت. سرمايه اجتماعي پليس در اين تحقيق با سه بعد آگاهي، اعتماد و مشارکت عملياتي شد و براي امنيت عمومي شاخص ميزان بروز جرايم مدنظر قرار گرفت. پايايي روايي داده ها از طريق تحليل عاملي و آلفاي کرونباخ مورد تاييد قرار گرفت.
نتايج حاصل از تحقيق حکايت از آن دارد که بين سرمايه اجتماعي پليس با امنيت عمومي همبستگي معادل 0.17 (0.17=r) وجود دارد. از ميان ابعاد سه گانه سرمايه اجتماعي مورد بررسي در اين تحقيق، دو بعد اعتماد پليس و مشارکت با پليس اثر مثبت و معنادار قوي روي امنيت اجتماعي دارد. همچنين بعد آگاهي از فعاليت هاي پليس نيز بر امنيت عمومي تاثير دارد و در کل، ميزان سرمايه اجتماعي پليس بر امنيت عمومي تاثيرگذار است.

 
كليد واژه: سرمايه اجتماعي، امنيت عمومي، آگاهي، مشارکت، اعتماد
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:40 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 3 : فصلنامه دانش انتظامي تابستان 1389; 12(2 (مسلسل 47)):87-130.
 
مسووليت مدني ضابطين دادگستري
 
عباسلو بختيار*
 
* دانشگاه علوم انتظامي
 
 

ضابطين دادگستري جهت اجراي مهمترين وظيفه خود که همانا حفظ نظم و امنيت است، در صورتي که موجب خساراتي به ديگران اعم از متهم، مجرم، يا اشخاص ديگر شوند، با تحقق شرايطي عهده دار مسووليت مدني خواهند بود. به دليل تعدد و تنوع ماموريت هاي پليسي، مسووليت مدني نسبت به ساير مشاغل از تنوع بيشتري برخوردار است. در مجموع حوادث زيانباري که ضابطين دادگستري در آن مداخله دارند يا از طريق انجام فعل توام با تقصير يا انجام فعل بدون تفصير و يا ترک فعل تحقق مي يابد. گاهي حادثه زيانبار ناشي از فعل توام با تقصير آنها از قبيل تيراندازي، شکنجه، اجراي احکام مدني بدون دقت، تعقيب و گريز غير مجاز، بازداشت غير مجاز اشخاص و متوقف نمودن وسايل نقليه در محل غير مجاز توسط پليس راهنمايي و رانندگي واقع مي شود، که در اين قبيل موارد در مسووليت مدني آنها ترديدي نيست. در صورتي که حادثه زيانبار ناشي از فعل بدون تقصير آنها باشد که بلاواسطه منجر به حادثه زيانبار گردد، مسووليت جبران خسارت زيانديده بر عهده سازمان مربوط خواهد بود. چنان چه فعل آنها با وصف فوق به صورت غير مستقيم در حادثه زيانبار دخالت داشته باشد، به دليل اينکه مبناي مسووليت در اين مورد قاعده تسبيب است و شرط لازم براي تحقق مسووليت بر اساس اين قاعده تقصير است، بنابراين، فاقد مسووليت خواهند بود. گاهي حادثه زيانبار ناشي از ترک فعل يا ترک وظيفه توسط ضابطين مي باشد، از قبيل عدم مساعدت به اشخاصي که توسط ديگران در معرض ارتکاب جرم و جنايت واقع مي شوند يا عدم کنترل بازداشت شدگان يا متوقف ننمودن وسايل نقليه معيوب و رانندگان فاقد صلاحيت توسط پليس راهنمايي و رانندگي. در اين موارد نيز با وجود شرايطي به موجب قاعده تسبيب در مقابل زيانديده عهده دار جبران خسارت خواهند بود. ضمن تشريح مباني حقوقي مسووليت مدني، مصاديق وقايع زيانبار ناشي از ماموريت ضابطين با ذکر مثال هاي کاربردي، مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است. علاوه بر اين، موارد معافيت از مسووليت مدني تحت عناوين قاعده تحذير، اضطرار، پذيرش خطر توسط زيانديده، اعمال حاکميت، اجراي دستورات قضايي اشتباه يا نادرست و دفاع مشروع، بررسي شده است. در اغلب موارد با مطالعه تطبيقي، راه حل هاي مختلف مورد ارزيابي قرار گرفته و راه حل مناسب انتخاب شده است.

 
كليد واژه: مسووليت مدني، ضابطين دادگستري، فعل، تقصير، ترک فعل
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
جمعه 15 اردیبهشت 1391  10:40 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها