0

بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 2 : علوم و فناوري اطلاعات پاييز 1387; 24(1 (پياپي 55)):37-50.
 
ارزيابي تارنما (وب سايت) ها توسط کودکان و نوجوانان و کتابداران کودک و نوجوان
 
پشوتني زاده ميترا*,منصوري علي
 
* دانشگاه شهيد چمران اهواز
 
 

امروزه اينترنت با تمامي ويژگي ها و جذابيت هاي خود، وسعت و گستردگي روزانه و تنوع اطلاعاتي و بسياري موارد ديگر توانسته خود را به عنوان معتبرترين و روزآمدترين منبع اطلاعاتي در دسترس همگان قرار دهد. آگاهي و توجه به اين نکته که هر کسي مي تواند بدون هيچ گونه بازنگري و کنترلي به انتشار هرگونه مطلبي در اين شبکه عظيم بپردازد، مي تواند هشدار و تذکر کوچکي در نحوه استفاده و يافتن اطلاعات معتبر از اينترنت باشد. خوشبختانه براي اين کار ابزارها، معيارها و سياهه هاي متفاوتي براي گروه هاي سني و افراد مختلف تهيه شده است. يکي از اين گروه ها کودکان و نوجوانان هستند که مقيد کردن آنها به مطالعه کتاب و ديگر محمل هاي سنتي در عصر اطلاعات و ارتباطات، منطقي به نظر نمي رسد. بنابراين در اين پژوهش ابتدا اهميت آشنايي با روش ها و ابزارهاي متعدد ارزيابي صفحات وب بيان شده و سپس ابزاري براي آموزش نحوه ارزيابي تارنم ها به کودکان و نوجوانان، معرفي شده و در نهايت کتابداران را با معيارهاي گزينش مناسب ترين تارنم ها براي اين گروه سني آشنا مي نمايد.

 
كليد واژه: معيارهاي ارزيابي، كودكان و نوجوانان، كتابداران كودك و نوجوان، quick
 
 
 
 
چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391  10:23 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 3 : علوم و فناوري اطلاعات پاييز 1387; 24(1 (پياپي 55)):51-78.
 
بررسي و تحليل محتواي پايان نامه هاي جهانگردي در ايران
 
زكي محمدعلي*
 
* دانشگاه امام حسين (ع)
 
 

جهانگردي به مثابه رشته اي علمي، داراي سابقه کوتاه دانشگاهي در ايران مي باشد. کارکرد دانشگاه ها در زمينه جهانگردي به دو بخش مشخص آموزشي (تربيت نيروي ماهر و متخصص) و پژوهشي (انجام طرح هاي تحقيقاتي و انجام پايان نامه) بخش پذير است. اهميت کارکرد پژوهشي دانشگاه ها، محققان را بر آن مي دارد تا به بررسي و تحليل محتواي پايان نامه هاي تحصيلات تکميلي درحوزه جهانگردي بپردازند.
هدف اساسي مقاله حاضر، بررسي گرايش هاي پژوهشي درتحقيقات جهانگردي ايران است كه به تحليل محتواي 155 پايان نامه تحصيلات تكميلي دانشگاه هاي دولتي ايران طي سال هاي 85-1344 خواهد پرداخت. داده هاي پژوهش با مراجعه به پايگاه اينترنتي پژوهشگاه اطلاعات ومدارك علمي ايران (وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري) استخراج و جمع آوري گرديده است. جهت تجزيه و تحليل هاي آماري از برنامه
«Spss» در محيط ويندوز و روش هاي آماري شامل تحليل توصيفي (يك متغيره و دو متغيره) استفاده گرديد. متغيرهاي مستقل پژوهش شامل جنس، تعداد صفحات، رشته تحصيلي، نوع دانشگاه و زمان دفاع از پايان نامه مي باشند. گرايش هاي پژوهشي جهانگردي به عنوان متغير وابسته درنظر بوده كه در قالب 22 موضوع فرعي و 11 گرايش (موضوع) اصلي طبقه بندي شده اند.
نتايج نهايي پژوهش بيانگر آن است که بيشترين گرايش هاي پژوهشي در تحقيقات جهانگردي در ايران، به چهار موضوع اختصاص داشته است: مجموعه و مجتمع هاي جهانگردي، توسعه جهانگردي، ابعاد و اثرات اقتصادي جهانگردي و برنامه ريزي جهانگردي. کمترين و بيشترين تحقيقات جهانگردي درايران، به ترتيب مربوط به دوران دفاع مقدس (2 درصد) و سال هاي 1376 تاکنون مي باشد (67 درصد).

 
كليد واژه: تحقيق جهانگردي، پايان نامه هاي دانشگاهي، تحليل محتوا
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391  10:23 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 8 : علوم و فناوري اطلاعات پاييز 1387; 24(1 (پياپي 55)):203-217.
 
مكان يابي کتابخانه هاي عمومي کشور: ضرورت و مولفه ها (با تاکيد بر سامانه اطلاعات جغرافيايي)
 
مختارپور رضا*
 
* دانشگاه شهيد چمران اهواز
 
 

در نوشته حاضر، در چهار بخش در ظاهر مجزا، اما به هم مرتبط، موضوعات زير دست مايه كار نويسنده قرار گرفته است: در بخش نخست، ضمن تبيين ضرورت پرداختن به موضوع مكان يابي كتابخانه هاي عمومي كشور از سوي كتابداران، نقش آنان در فرآيند توزيع جغرافيايي كتابخانه هاي عمومي كشور تشريح گرديده است. در بخش بعد، مهم ترين عناصر و مولفه هاي مكان يابي كتابخانه هاي عمومي، مندرج در دستنامه موسسه معماران آمريكا، پس از هنجاريابي و تطابق با ويژگي هاي كتابخانه هاي عمومي ايران، معرفي شده است. در ادامه، ضمن ارايه تعريفي از سامانه اطلاعات جغرافيايي، اجزاي تشكيل دهنده اين فناوري رايانه محور تبيين گرديده است و در نهايت، مقاله با تعيين مراحل مكان يابي كتابخانه هاي عمومي از طريق سامانه اطلاعات جغرافيايي خاتمه مي يابد.

 
كليد واژه: مكان يابي، كتابخانه هاي عمومي، سامانه اطلاعات جغرافيايي، ساج
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391  10:23 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 4 : علوم و فناوري اطلاعات پاييز 1387; 24(1 (پياپي 55)):79-115.
 
کتاب هاي الکترونيکي از ديدگاه متخصصان اطلاع رساني شاغل در کتابخانه هاي مرکزي دانشگاه هاي شهر تهران
 
فهيمي فر سپيده*,غائبي امير
 
* دانشگاه الزهرا (س)
 
 

کتابخانه هاي دانشگاهي به دليل نياز فزاينده به منابع اطلاعاتي روزآمد با مساله فراهم آوري، سازماندهي، دسترس پذير نمودن منابع (اعم از چاپي و الکترونيکي) مواجه هستند. از اين رو پژوهش درباره فوايد و مشکلات فراهم آوري منابع الکترونيکي و هم چنين بررسي ويژگي ها و کاستي هاي کتاب هاي الکترونيکي از اهميت خاصي برخوردار است. روش پژوهش، پيمايشي و ابزار جمع آوري داده ها، پرسشنامه و مصاحبه است. نمونه آماري مورد مطالعه، متشکل از 60 نفر کتابدار دانشگاهي شاغل در شش دانشگاه شهر تهران است.
بر اساس نتايج اين پژوهش، در نظر کتابداران، قابليت چند رسانه اي مهم ترين عامل در افزايش تمايل کاربران و اشغال فضاي کم به ويژه براي کتاب هاي چند جلدي و مرجع، آساني انتخاب، امانت کتاب به صورت هم زمان و غيره به ترتيب از مهم ترين عوامل تمايل کتابداران نسبت به کتاب هاي الکترونيکي است
.
يافته ها نشان مي دهند، مشکلات سخت افزاري و نرم افزاري، نبود فهرست همگاني در زمينه کتاب هاي الکترونيکي، پايين بودن سطح آشنايي کاربران، نفوذگرهاي موجود و عواملي نظير خستگي چشم هنگام مطالعه اين کتاب ها و غيره از جمله مشکلات مربوط به اين کتاب ها در نظر کتابداران دانشگاهي مورد مطالعه است
.

 
كليد واژه: کتاب الکترونيکي، کتابداران دانشگاهي، متخصصان اطلاع رساني
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391  10:23 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 5 : علوم و فناوري اطلاعات پاييز 1387; 24(1 (پياپي 55)):117-139.
 
كاربرد فراگيري الكترونيكي در سازمان
 
كاظمي حميد*,بابايي محمود
 
* پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران
 
 

پديده فراگيري الكترونيكي، به عنوان يكي از جنبه هاي كاربرد فناوري اطلاعات در سازمان ها، داراي ويژگي هايي است كه توجه سازمان ها را به خود جلب كرده است. ويژگي هاي برجسته فراگيري الكترونيكي به سازمان ها كمك مي كند تا با استفاده از فناوري هاي نوين اطلاعاتي و ارتباطي، جريان تغييرات در سازمان را به سمت مورد نظر هدايت كرده و گونه اي آموزش مستمر را در سازمان پديد آورند. اين مقاله، با تشريح ويژگي هاي فراگيري الكترونيكي، كاربرد فراگيري الكترونيكي در سازمان ها و جايگاه آن در خط مشي هاي سازمان، چالش هاي پيش روي استفاده از فراگيري الكترونيكي در سازمان را مورد بررسي قرار مي دهد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391  10:24 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 7 : علوم و فناوري اطلاعات پاييز 1387; 24(1 (پياپي 55)):173-202.
 
مهندسي معکوس در کتابداري و اطلاع رساني
 
حاجي زين العابديني محسن*
 
* دانشگاه شهيد چمران اهواز
 
 

براي توليد يک محصول جديد، دو شيوه اصلي وجود دارد که عبارتند از: مهندسي مستقيم و مهندسي معکوس. در مهندسي مستقيم هدف، توليد محصولي است که نياز به آن احساس مي شود و هيچ طرح از قبل آماده اي از آن محصول وجود ندارد و بايد تمامي فرآيندهاي توليد از پايه آغاز شوند. در مهندسي معکوس هدف، توليد محصولي جديد با استفاده از محصولي است که پيش از آن توليد شده است. تفاوت مهندسي معکوس با نسخه برداري از محصولات در اين است که در مهندسي معکوس، محصولي جديد توليد مي شود و تنها از محصول اوليه به عنوان الگو و براي صرفه جويي در سرمايه ها (اعم از مالي، زماني و نيروي انساني) و زمان استفاده مي شود. بر اساس آموزه هاي تفکر استعاري، استفاده از روش هاي آزمايش شده حوزه اي از علوم براي رفع مشکلات حوزه هاي ديگر، شيوه اي مرسوم و معقول است که باعث صرفه جويي و افزايش بهره وري مي شود. در کتابداري و اطلاع رساني با بسياري از مسايل سروکار داريم که به مدد راهکارهاي پاسخ گرفته در حوزه هاي ديگر مانند راهکارهاي مهندسي معکوس، ارايه راه حل هاي جديد و مناسب براي آنها امکان پذير خواهد شد. در اين نوشته، ضمن معرفي و تبيين مهندسي معکوس، به برخي مصاديق و کاربردهاي آن در فعاليت هاي کتابداري و اطلاع رساني اشاره شده است. کاربردهاي مهندسي معکوس در سازماندهي اطلاعات، خدمات مرجع، نرم افزارهاي رايانه اي، پايگاه هاي اطلاعاتي و مطالعات رفتار اطلاع يابي توضيح داده شده و مزاياي استفاده از آن نيز تبيين شده است. به کارگيري مهندسي معکوس در فعاليت هاي کتابداري و اطلاع رساني، به علت استفاده ايده هاي نابي كه از پيش خلق شده و ترکيب و تلفيق آنها، باعث صرفه جويي فراوان در وقت و سرمايه ها شده و طرح هاي خلاقانه نويني را پديد مي آورد که نتيجه آن خدمات بهتر و رضايت استفاده کنندگان از خدمات خواهد بود.

 
كليد واژه: مهندسي معکوس، سازماندهي اطلاعات، مهندسي معکوس رايانه اي، خدمات مرجع، تفکر استعاري، رفتار اطلاع يابي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
چهارشنبه 13 اردیبهشت 1391  10:24 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

1 : فصلنامه خانواده پژوهي زمستان 1390; 7(28):401-419.
 
بررسي اعتبار و روايي مقياس نگرش هاي مربوط به انتخاب همسر
 
سپهري صفورا*,حسن زاده توكلي محمدرضا
 
* دانشگاه شهيد بهشتي، دانشكده علوم تربيتي و روان شناسي، گروه روان شناسي
 
 

امروزه براي اکثر افراد در جوامع مختلف فرايند انتخاب همسر مساله اي مهم و مشکل است. انتخاب فرد مناسب براي ازدواج يکي از پراسترس ترين تصميمات فرد در طول زندگي مي باشد. افراد براي يافتن فرد مناسب ازدواج به شدت تلاش و سعي مي کنند قبل از ازدواج دريابند آيا انتخاب صحيحي کرده اند. اما متاسفانه زيربناي اساسي تلاش افراد در انتخاب فرد مناسب از باورها يا انتظارات غيرواقعي نشات مي گيرد.
کوب، لارسون و واتسون (2003)، جهت بررسي اين باورها، مقياس نگرش هاي مربوط به انتخاب همسر را ساختند که 7 باور غيرمنطقي را مورد ارزيابي قرار مي داد: زندگي مشترک، تنها و فقط يکي، عشق کافي است، آساني تلاش، زوج متضاد، ايده آل نگري و اطمينان کامل. پژوهش حاضر اعتبار و روايي نسخه فارسي اين مقياس را مورد بررسي قرار داد و بر اساس تحليل عامل به استخراج باورها پرداخت که عبارت بودند از: عشق باوري، تجربه محوري، ايده آل نگري، متضادجويي، آسان بيني و خوش باوري. موفقيت تحليل عاملي در نشان دادن ساختار زيربنايي پرسشنامه و ميزان قابل توجه واريانس تبيين شده توسط آن را مي توان به عنوان شاهدي بر روايي در نظر گرفت. اعتبار پرسشنامه از سويي با استفاده از آلفاي کرونباخ و از سوي ديگر بر اساس ميزان بالاي واريانس تبيين شده توسط تحليل عاملي تاييد شد.

 
كليد واژه: باورهاي غيرمنطقي، باورهاي محدودکننده، انتخاب همسر
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
پنج شنبه 14 اردیبهشت 1391  11:13 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 
مقايسه کيفي و کمي رضايت زناشويي در زنان شاغل با تاکيد بر همساني و عدم همساني منزلت شغلي زوجين
 
ذوالفقاري داود*,تبريزي سميرا
 
* تهران، سيدخندان، خيابان عراقي، ساختمان پزشكان نگارستان
 
 

اشتغال زنان باعث تاثير بر روابط زن و شوهر، روابط فرزندان و هم چنين رضامندي زناشويي مي گردد و مسائلي هم چون همساني و غير همساني پايگاه اجتماعي را در روابط زناشويي وارد مي نمايد. هدف عمده در اين پژوهش بررسي رابطه بين منزلت شغلي زوجين و ميزان رضايت از زندگي زناشويي است. در اين پژوهش 60 نفر به طور تصادفي براي گروه نمونه انتخاب شدند که از بين آن ها 15 نفر به صورت تصادفي در گروه نمونه کيفي و 45 نفر در گروه نمونه کمي قرار گرفتند. در بخش کيفي از مصاحبه سازمان يافته و در بخش کمي از پرسش نامه رضامندي زناشويي Enrich استفاده شده است.
نتايج بخش کيفي پژوهش: گروه نمونه کيفي با منزلت شغلي يکسان، شغل را فعاليتي براي به دست آوردن استقلال مالي عنوان کرده اند. در گروه نمونه کيفي با منزلت شغلي بالاتر مرد، پس از استقلال مالي، به ترتيب اولويت، در اجتماع بودن، سرگرمي، مفيد بودن و دوري از انجماد فکري مطرح شده است. در گروه نمونه کيفي با منزلت شغلي بالاتر زن، پس از استقلال مالي، کمک به تامين معاش، در اجتماع بودن و بهبود روحيه عنوان گرديده است
.
زماني که منزلت شغلي زن و شوهر با هم برابر است، مزيت هاي زن شاغل در برابر محدوديت هاي او نسبت به زن خانه دار بيشتر است و زماني که شغل آن ها در دو سطح مختلف قرار بگيرد، محدوديت هاي آن بيشتر مي شود و اين باز هم زماني پررنگ تر است که منزلت شغلي زن نسبت به مرد در مرتبه بالاتري قرار گرفته باشد. نتايج بخش کمي اين پژوهش: ميانگين رضايت کلي زناشويي در گروه منزلت شغلي همسان زوجين (182) از گروه هاي منزلت شغلي ناهمسان زوجين (117.54 و 154.47) بيشتر است.

 
كليد واژه: رضامندي زناشويي، اشتغال، وضعيت تاهل، سطح اشتغال
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
پنج شنبه 14 اردیبهشت 1391  11:14 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 3 : فصلنامه خانواده پژوهي زمستان 1390; 7(28):435-462.
 
تبيين جامعه شناختي روابط جنسي آنوميک در ايران
 
آزادارمكي تقي*,شريفي ساعي محمدحسين
 
* تهران، گيشا، دانشكده علوم اجتماعي
 
 

رابطه جنسي «پيش از ازدواج» (آنوميک) در ايران در حال افزايش است و سياست غالب، ناديده گرفتن آن است. پژوهش حاضر به دنبال کشف عوامل اجتماعي موثر، در بروز و شکل گيري اين روابط است. اين تحقيق، يک پژوهش با رويکرد کيفي است. در اين تحقيق با 34 نفر از مرداني که اين گونه روابط را تجربه کرده اند مصاحبه گرديد. يافته ها نشان مي دهند که مواردي چون احساس نياز، حس کنجکاوي و کسب تجربه، شبکه روابط اجتماعي و گروه هاي دوستي سوژه، بيکاري و شرايط اقتصادي، فشار فرهنگي، افزايش سن ازدواج، افزايش تکنولوژي هاي ارتباطي نوين و پيدايش ارزش هاي جديد فرهنگي در جامعه، از جمله مهم ترين عوامل پيدايش و گسترش اين روابط هستند.
ساز و کار گرايش به اين گونه روابط، مکانيسمي پيچيده و چندمرحله اي دارد. نيازها به سوژه براي ارضاي آن ها فشار وارد مي كنند. سوژه به دنبال راه هاي مشروع و فرهنگي ارضاي نياز است. اگر راه هاي فرهنگي و مشروع ارضاي نيازها براي همه فراهم نباشد كساني كه به طور مشروع و قانوني نتوانند آن نيازها را برطرف كنند دچار آنومي مي شوند. در اين مرحله، سوژه آنوميك، به دنبال راه هاي فرهنگي جديد براي تامين نيازهاي خود مي گردد. شيوه هاي جديد فرهنگي، زمينه را براي شکل گيري روابط پيش از ازدواج فراهم مي کنند
.

 
كليد واژه: نياز، نياز جنسي، نياز عاطفي، هم باليني، آنومي، محروميت نسبي، سبک زندگي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
پنج شنبه 14 اردیبهشت 1391  11:14 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 
بررسي نقش ادراك جهت گيري هدف والدين و الگوي ارتباطي خانواده در جهت گيري هدف دانش آموزان
 
كشاورزي سميه*,فيروزبخت سميرا,فولادچنگ محبوبه
 
* شيراز، كوي ارم، دانشگاه شيراز، دانشكده روان شناسي و علوم تربيتي، بخش روان شناسي تربيتي
 
 

هدف پ‍ژوهش حاضر، بررسي نقش ادراك تاكيد هدف والدين و الگوي ارتباطي خانواده در جهت گيري هدف دانش آموزان است. نمونه پ‍ژوهش شامل 300 دانش آموز دختر (160) و پسر (140) مقطع دبيرستان شهر شيراز است كه به روش خوشه اي چند مرحله اي تصادفي انتخاب شدند. ابزارهاي پژوهش شامل مقياس ادراك تاكيد هدف والدين (فرايدل و همكاران، 2007)، پرسشنامه تجديدنظر شده الگوي ارتباطي خانواده (كوئرنر و فيتزپاتريك، 2002) و پرسشنامه جهت گيري هدف (اليوت و مك گريگور، 2002) مي شود.
براي تحليل داده هاي پژوهش از روش آماري تحليل رگرسيون چندگانه به شيوه گام به گام استفاده شد.
نتايج نشان دادند جهت گيري گفت و شنود، ادراك تاكيد هدف تسلطي والدين و ادراك تاكيد هدف عملكردي والدين پيش بيني كننده مثبت و معنادار جهت گيري هدف تسلطي فرزندان مي باشند.
جهت گيري گفت و شنود و ادراك تاكيد هدف عملكردي والدين نيز پيش بيني كننده مثبت و معنادار جهت گيري عملكردي گرايشي هستند. برعكس، جهت گيري همنوايي و ادراك تاكيد هدف عملكردي والدين پيش بيني كننده مثبت و معنادار جهت گيري هدف عملكرد اجتنابي دانش آموزان مي باشند.

 
كليد واژه: ادراك تاكيد هدف والدين، الگوي ارتباطي خانواده، جهت گيري گفت و شنود، جهت گيري همنوايي، جهت گيري هدف دانش آموزان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
پنج شنبه 14 اردیبهشت 1391  11:14 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 5 : فصلنامه خانواده پژوهي زمستان 1390; 7(28):479-492.
 
بررسي رابطه کمال گرايي مادران و دختران: پديده انتقال بين نسلي
 
شريفي درآمدي پرويز,نيكنام ماندانا*,گيوه چي الناز
 
* گروه مشاوره، دانشكده علوم انساني، دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقيقات تهران
 
 

هدف پژوهش حاضر، بررسي رابطه كمال گرايي مادران با کمال گرايي دختران شان است. پژوهش حاضر، توصيفي از نوع همبستگي است. تعداد 202 نفر از دانش آموزان دختر دبيرستان هاي تهران بر اساس نمونه گيري خوشه اي انتخاب و با تکميل مقياس کمال گرايي فراست (FMPS) به همراه مادران شان در اين پژوهش شركت كردند.
داده هاي پژوهش توسط تحليل هاي همبستگي و رگرسيون مورد بررسي قرار گرفت
.
يافته هاي پژوهش نشان دادند بين كمال گرايي، ابعاد کمال گرايي (مثبت و منفي)، و خرده مقياس هاي کمال گرايي مادران، به استثناي خرده مقياس نظم، و دختران آن ها همبستگي مثبت معناداري (
p<0.01) وجود دارد. هم چنين مشخص شد كه كمال گرايي، ابعاد آن و خرده مقياس هاي آن، به جز خرده مقياس نظم، در مادران مي تواند تغييرات مربوط به موارد مشابه را در دختران آن ها به صورت معنادار پيش بيني كند (p<0.01). بر اساس يافته هاي اين تحقيق، خصوصيات کمال گرايانه مادران در دختران آن ها منعکس مي شوند.

 
كليد واژه: كمال گرايي، کمال گرايي مثبت و منفي، انتقال بين نسلي، مادران، دختران
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
پنج شنبه 14 اردیبهشت 1391  11:14 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 6 : فصلنامه خانواده پژوهي زمستان 1390; 7(28):493-519.
 
بررسي رابطه بين ابعاد الگوهاي ارتباطات خانوادگي-دانشگاهي و گرايش هاي تفکر انتقادي دانشجويان با واسطه گري ارضاي نيازهاي روان شناختي پايه
 
كورش نيا مريم*,لطيفيان مرتضي
 
* شيراز، كوي ارم، دانشكده روان شناسي و علوم تربيتي، دانشگاه شيراز، بخش روان شناسي تربيتي
 
 

هدف از اين مطالعه بررسي اثر واسطه اي ارضاي نيازهاي روان شناختي پايه در رابطه بين ابعاد الگوهاي ارتباطات خانوادگي-دانشگاهي و گرايش هاي تفکر انتقادي دانشجويان است. در اين مطالعه 437 دانشجوي کارشناسي (275 دختر و 162 پسر) كه با روش نمونه گيري خوشه اي تصادفي چند مرحله اي از بين دانشجويان دانشگاه شيراز انتخاب شده بودند، شرکت داده شدند.
شركت كنندگان ابزار تجديد نظر شده الگوهاي ارتباطات خانواده، ابزار الگوهاي ارتباطات استادان، نسخه عمومي مقياس ارضاي نيازهاي پايه و ابزار گرايش هاي تفکر انتقادي کاليفرنيا را تكميل كردند. حاصل آزمون ساختار هفت عاملي ابزار گرايش هاي تفکر انتقادي کاليفرنيا که توسط فاسيونه و همکارانش مطرح شده، ساختار عاملي جديدي با چهار گرايش بود. نتايج تحليل مسير و شاخص هاي برازش نکويي مدل از اثر واسطه اي ارضاي نيازهاي روان شناختي پايه حمايت کرد. الگويي که بدان شکل ارضاي نيازهاي روان شناختي پايه در رابطه بين ابعاد الگوهاي ارتباطات خانوادگي-دانشگاهي و گرايش هاي تفکر انتقادي دانشجويان اثر واسطه اي دارد، در مورد هر يک از گرايش ها متفاوت بود. در اين مطالعه، اين الگوها و دلالت هاي آن ها مورد بحث قرار گرفته است
.

 
كليد واژه: ابعاد الگوهاي ارتباطات خانواده، ابعاد الگوهاي ارتباطات استادان، ارضاي نيازهاي روان شناختي پايه و گرايش هاي تفکر انتقادي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
پنج شنبه 14 اردیبهشت 1391  11:14 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 7 : فصلنامه خانواده پژوهي زمستان 1390; 7(28):519-538.
 
مباني حقوقي حمايت از درآمد ايام زناشويي زوجه مطلقه
 
باريكلو عليرضا*
 
* قم، كيلومتر 5 جاده قديم تهران
 
 

يکي از مسائل مهم زوجه مطلقه، فقدان حمايت حقوقي موثر از درآمد ايام زندگي مشترک است. اگرچه قانون گذار ايراني بر مبناي قاعده استيفا از او حمايت کرده ولي شروطي براي حاکميت اين قاعده، يعني، دستور مرد، انجام عمل، اجرت داشتن و عدم قصد تبرع، لازم است که دو شرط آن، يعني عدم تبرع و دستور زوج در اغلب روابط زوجين محقق نيست، در نتيجه، عملا از زوجه حمايت موثر نمي شود.
به همين دليل لازم است قواعد ديگري مانند، قاعده مشارکت، تسبيب و غرور نيز مورد توجه قرار گيرند که از حيث موضوع مناسب تر و از حيث حمايت نيز موثرترند.

 
كليد واژه: استيفا، قاعده، شراکت، نحله، سهم، تسبيب، غرور
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
پنج شنبه 14 اردیبهشت 1391  11:14 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 1 : فصلنامه خانواده پژوهي پاييز 1390; 7(27):267-280.
 
اخلاق گرايي نه قانون گذاري: سهم اخلاق در پهنه خانواده
 
عليرضا پوراسماعيلي*,مظفري مصطفي
 
* دانشگاه تربيت معلم سبزوار، دانشكده الهيات و معارف اسلامي، گروه حقوق
 
 

خانواده، كانون گرم مهر و محبت و عشق ورزي است و پاي قوانين و مقررات بدان كوتاه؛ زيرا هيچ قانون گذاري نمي تواند براي عشق و محبت نورزيدن ضمانت اجرا بگذارد و ممتنع را به عشق ورزي وادارد. از اين روست كه اصل دهم قانون اساسي به سهم عوامل اخلاقي در خانواده توجه کرده، برنامه ريزان را به ساده كردن تشكيل خانواده سفارش مي كند.
در واقع، خانواده بر پايه سنت ها، باورها و اخلاق استوار است بنابراين باورها و اخلاق در آن در مقايسه با قانون و مقررات سهم بيشتري دارند و هر جا قانون گذار در نهاد خانواده دستي برده، نتايجي به بار آورده كه به بنيان خانواده آسيب رسانيده است.
اين نوشتار پي جوي سهم عوامل اخلاقي در خانواده است و با اين رويکرد، نيم نگاهي هم به لايحه جديد حمايت از خانواده افکنده است. از اين رو، نمونه هاي جدي و شايعي را برگزيده تا درستي اين نظر را محك زند كه فقيهان در فقه نخواسته اند نكاح را با ديگر نهادهاي حقوقي برابر دانسته و قواعد عمومي قراردادها را درباره آن اجرا كنند؛ زيرا به درستي دريافته اند كه خانواده از اخلاق تاثير مي پذيرد و بنيان آن بر پايه اخلاق استوار است.

 
كليد واژه: اخلاق، خانواده، مهر، حق حبس، عبادت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
پنج شنبه 14 اردیبهشت 1391  11:15 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بانک مقالات گوناگون از کلیه رشته ها

 2 : فصلنامه خانواده پژوهي پاييز 1390; 7(27):281-292.
 
رابطه نستوهي و رضامندي زناشويي در زوج هاي جوان ايراني
 
شيوراني منا,آزادفلاح پرويز*,اللهياري عباسعلي
 
* تهران، بزرگراه جلال آل احمد، زير پل نصر (گيشا)، دانشگاه تربيت مدرس، دانشكده علوم انساني، گروه روان شناسي
 
 

ارزيابي نقش سازه هاي شخصيتي و متغيرهاي روان شناختي در رضامندي زناشويي توجه بسياري از پژوهشگران را به خود جلب نموده است. در اين حوزه، متغير نستوهي اهميت قابل توجهي دارد. اين مطالعه صد نفر از زنان متاهل ساکن در خوابگاه هاي متاهلي يکي از دانشگاه هاي تهران را در برمي گيرد که به شيوه نمونه گيري در دسترس انتخاب شدند. اين گروه صد نفري دو پرسشنامه «رضامندي زناشويي انريچ» و «زمينه يابي ديدگاه هاي شخصي» را تکميل نمودند. داده ها با استفاده از روش تحليل رگرسيون مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
نتايج بررسي هاي آماري نشان داد سازه شخصيتي نستوهي با رضامندي زناشويي، همبستگي مثبت و معناداري دارد و آن را پيش بيني مي کند. هم چنين تحليل رگرسيون گام به گام مويد آن بود که مولفه تعهد از متغير نستوهي بيشترين سهم را در پيش بيني نمره کل رضامندي زناشويي و اکثر زيرمقياس هاي آن دارد. پس از آن مولفه کنترل و در نهايت مولفه چالش طلبي در تعيين رضامندي زناشويي و زيرمقياس هاي آن سهم دارند. نتايج اين پژوهش همسو با پيشينه پژوهشي، نقش نستوهي را در تعديل تنيدگي و مواجهه و مقابله موثر با عوامل تنيدگي زا تاييد مي نمايد
.

 
كليد واژه: نستوهي، رضامندي زناشويي، زوج هاي جوان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
پنج شنبه 14 اردیبهشت 1391  11:16 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها