پاسخ به:مقالات راهنمايي و مشاوره شغلي
26: طرح مطالعاتي کارآفريني در خصوص کمپوست و امکان سنجي ايجاد کسب و کار در اين زمينه در کشور
|
آذركمند سحر |
جشنواره راهنمايي و مشاوره شغلي 1386;بهمن 1386(1) |
کلید واژه: کارآفريني، زايدات آلي، امکان سنجي، کمپوست |
خلاصه:
واژه کارآفريني از کلمه فرانسوي Entrepreneur به معناي «متعهد شدن» نشات گرفته است. بنابر تعريف کارآفرين کسي است که متعهد مي شود مخاطره هاي يک فعاليت اقتصادي را سازماندهي، اداره و تقبل کند. کارآفريني عبارتست از فرآيند ايجاد ارزش از راه تشکيل مجموعه منحصر به فردي از منابع به منظور بهره گيري از فرصتها.
کارآفرين فردي است که مسووليت اوليه وي جمع آوري منابع لازم براي شروع کسب و کار است و يا کسي که منابع لازم براي شروع و يا رشد کسب و کاري را بسيج مي نمايد و تمرکز او بر نوآوري و توسعه فرآيند، محصول يا خدمات جديد مي باشد. به عبارت ديگر، کارآفرين فردي است که يک شرکت را ايجاد و اداره مي کند و هدف اصلي اش سودآوري و رشد است. مشخصه اصلي يک کارآفرين، نوآوري مي باشد.
با افزايش جمعيت بر ميزان توليد زايدات افزوده مي شود که مشکل زيست محيطي فراواني را به دنبال دارد، علاوه بر آن اين حجم قابل توجه زايدات بايد به طرز صحيح و اصولي مديريت شوند و نبايد تنها به دفن زايدات اکتفا کرد.
کمپوست يک روند تدريجي در طبيعت است که بوسيله آن مواد آلي با حضور هوا توسط ميکرو ارگانيسم ها و قارچ ها تجزيه مي شوند و حاصل آن کود با ارزشي است که مي تواند در جاهاي مختلف و حتي در باغچه هاي خانگي مورد استفاده قرار گيرد تا جايي که به کمپوست خانگي به عنوان «ثروتي که ديده نمي شود» اشاره شده است. فرهنگ سازي و آموزش مردم در جهت تبديل زباله هاي خانگي با شيوه ها و مسايل مربوطه به کمپوست، کاهش زباله هي تر در خانه ها (مبدا) و مزيت استفاده از کود حاصل از آن براي باغچه هاي منازل مسکوني حايز اهميت است.
در اين مقاله به امکان سنجي ايجاد واحدهاي توليد کود کمپوست در کشور و فازهاي مطالعاتي آن پرداخته شده است.
|
دوشنبه 28 فروردین 1391 8:19 PM
تشکرات از این پست