پاسخ به:مقالات همايش ملي انسان، محيط زيست و توسعه پايدار
![](http://seminar.sid.ir/JSidPortlets/image/abspaper.gif) 24: بررسي اثرات ضد قارچي اسانسهاي آويشن، مرزه، اكاليپتوس، ليمو، نعناع و باريجه بر روي قارچAS.parasiticus، عامل فساد محصولات كشاورزي ![](http://seminar.sid.ir/JSidPortlets/image/pdf.png)
|
شهركي رضا، شيباني صفت مهدي، حدادخداپرست محمدحسين |
همايش ملي انسان، محيط زيست و توسعه پايدار 1388;اسفند 1388(1) |
کلید واژه: اسانس، ضدقارچ، As.parasiticus، افلاتوكسين |
خلاصه:
در اين پژوهش اثرات ضدقارچي شش اسانس گياهي آويشن، مرزه، اكاليپتوس، ليمو، نعناع و باريجه بر روي قارچAs.parasiticus كه از مهمترين جنسهاي عامل فساد در محصولات كشاورزي مي باشد مورد بررسي قرار گرفت. قارچ اسپرژيلوس پارازينيكوس بعنوان يكي از شابع ترين عوامل ايجاد كننده فساد در محصولات كشاورزي باغي و مواد غذايي مطرح مي باشد كه قادر به توليد سم خطرناكي موسوم به افلاتوكسين است. اين سم بعنوان يكي از قويترين عوامل سرطانزا شناخته شده است و عضو اصلي بدن كه مورد حمله آن قرار مي گيرد كبد است كه در مراحل پيشرفته باعث سرطان كبد و در نهايت مرگ مي شود افلاتوكسين به حرارت مقاوم بوده و جهت خنثي كردن آن به دماي بالاي 100 درجه سانتي گراد بمدت طولاني نياز است.
در اين پژوهش براي انجام آزمايشات از کشت خالص ليوفيليزه قارچ As.parasiticus استفاده شد. ابتدا قارچ فعال شده، سپس سوسپانسيون 106 اسپورهاي آن در محيط هاي کشت آزمايشگاهي در مجاورت غلظت هاي مختلف (بين 200 تا1000 ppm ) از اسانسهاي مورد آزمايش قرار گرفت.
پس از طي شدن دوره رشد، ميزان رشد قارچ از طريق اندازه گيري وزن ميسل توليد شده ارزيابي گرديد. در نهايت نتايج از نظر آماري مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت تا مناسبترين اسانس و ميزان MCI (کمترين غلظت بازدارنده) هر يک از اسانسها تعيين گرديد.
نتايج بررسي ها و تجزيه و تحليل ها بيانگر اين مطلب بود كه از ميان اسانسها مورد آزمايش دو اسانس آويشن و مرزه بيشترين اثر بازدارندگي را بر رشد قارچ As.parasiticus داشته و بترتيب در غلظتهاي 200 و 400 ppm از رشد قارچ بطور كامل جلوگيري نمودند.
|
یک شنبه 27 فروردین 1391 5:27 PM
تشکرات از این پست