پاسخ به:مقالات بررسي كد اخلاق جهانگردي
3: ضمانت هاي اجرايي کد جهاني اخلاق جهانگردي
|
رحيم پور علي |
سمينار نقد و بررسي كد اخلاق جهانگردي 1386;آبان 1386(1) |
کلید واژه: گردشگري، اخلاق، کد جهاني اخلاق، ضمانت اجرايي |
خلاصه:
اخلاق علمى است كه به ما نشان مىدهد روابط گوناگون خود را چگونه تنظيم كنيم تا به هدف غايى از خلقت خويش دست يابيم. هدف غايي چيست؟ اين هدف چه ارتباطي با گردشگري و مباني توسعه اي آن دارد؟ چگونه کد اخلاق جهاني جهانگردي مي تواند بر اساس اصول کد اخلاق علاوه بر حفظ منابع فرهنگي و طبيعي منجر به تعالي و تعامل انسان ها در جوامع گوناگون شود؟
قطعا آنچه که ما از علم اخلاق، ابعاد و دامنه شمول آن مي توانيم دريابيم اين است که انسان يک موجود اخلاقي است و بخش عمده اي از اعمال و رفتار او در نتيجه آگاهي ها و آموزش هايي است که در فرايند زندگي او شکل مي گيرد.
در حوزه گردشگري توسعه بهينه و پايدار زماني حاصل مي شود که جامعه ميهمان و ميزبان اولا آگاهي و اطلاعات لازم را از اصول اخلاقي حاکم بر جوامع انساني مرتبط با آن را داشته باشند، ثانيا خود را موظف به رعايت آن اصول نمايند. اين امر ميسر نخواهد شد مگر فلسفه علم اخلاق و غايت زندگي را به واقع درک کنيم. سوابق و پيشينه تاريخي و درخشان مردم ايران نشان مي دهد که ايرانيان چه در قبل از اسلام و چه در دوره اسلامي همواره انسانيت خود را در راستاي ارزش ها و رعايت اصول اخلاقي و توجه و احترام ويژه به ميهمانان و آداب و رسوم حاکم بر آن جوامع جستجو کرده اند.
به نظر مي رسد اگر بناست سرزمين ايران به عنوان يکي از مقاصد مهم گردشگري در جهان معرفي شود بايستي مسوولان و متوليان برنامه ريزي در کشور با اجراي اصول ده گانه کد جهاني اخلاق گردشگري، زمينه و بستر لازم را از طريق اطلاع رساني و آموزش هاي مورد نياز بر طبق استانداردهاي مصوب بين المللي فراهم کنند. مقاله حاضر تلاش دارد تا با بررسي ابعاد مختلف گردشگري، ضمن توجه به اهميت موضوع اطلاع رساني و آگاه سازي در کد جهاني اخلاق گردشگري، زمينه اجرا و تحقق اصول ده گانه آن را در کشور فراهم کند.
|
جمعه 25 فروردین 1391 9:31 PM
تشکرات از این پست