پاسخ به:مقالات بررسي و تحليل اصول، مباني، مدلها و راهكارهاي علمي و اجرايي اصلاح الگوي مصرف
11: نقش سازمانهاي غيردولتي در اصلاح الگوي مصرف
|
رضازاده حسين |
بررسي و تحليل اصول، مباني، مدلها و راهكارهاي علمي و اجرايي اصلاح الگوي مصرف 1388;آبان 1388(1) |
کلید واژه: سازمانهاي غيردولتي، جامعه مدني، اصلاح الگوي مصرف، مشارکت، فرهنگ سازي، نظارت |
خلاصه:
در دنياي آشفته كنوني با توجه به تغييرات سريع و پرشتاب نياز به حركتهاي جمعي (فكري و جسمي) انسانها جهت اداره امور عمومي مي باشد. در اين راستا، نقش مشاركتي سازمان هاي غير دولتي و تشكل هاي محلي به خوبي مي تواند مشكل گشا باشد. داوطلبانه بودن خدمات اين گونه سازمان ها و لمس نزديك تر معضلات - به دليل تشكيل شدن بي واسطه آن از سوي افراد جامعه - سبب خواهد شد تا سازمان هاي غير دولتي به خوبي بتوانند ضمن شناخت جنبه هاي آشكار و پنهان اين گونه معضلات، با كارآيي بيشتري به رفع آنها بپردازند. اين سازمانها به دليل مردمي بودنشان از نفوذ اجتماعي قابل توجهي برخوردارند و اين امتيازي است كه دستگاههاي دولتي به راحتي قادر به كسب آن نيستند.
امروزه نياز به كالاهاي مصرفي و خدمات يك نياز ضروري و اجتناب ناپذير است كه هرگونه اختلال در توليد و توزيع آنها مي تواند جامعه و مديريت آن را به چالش بكشاند و علاوه بر زيانهاي مادي صدمات و زيانهاي معنوي را نيز متوجه مصرف كننده نمايد. همچنين با توجه به محدوديت شديد منابع مادي و اهميت بهره وري در رشد و توان رقابتي سازمانها، اصلاح الگوي مصرف و بهينه كردن استفاده از امكانات مادي كشور براي رفع احتياجات فردي و اجتماعي از ضروري ترين نيازهاي فعلي کشور است.
با توجه به اينکه اصلاح الگوي مصرف در بيشتر موارد يک امر داوطلبانه است، بنابراين با فرهنگ سازي، اطلاع رساني و اقدامات تبليغي و ترويجي مناسب ميتوان گامهاي موثري را در اين راستا برداشت. بر همين اساس سازمانهاي غيردولتي که ماهيتي داوطلبانه، مشارکتي، غيردولتي، غيرسياسي و غيرانتفاعي دارند مي توانند بيشترين تاثيرگذاري را در اين خصوص داشته باشند. اين سازمانها تعهد اجتماعي بالايي دارند، همواره با مردم در ارتباط بوده و از توانايي نوآوري و خلاقيت عملي برخوردارند.
سازمانهاي غيردولتي، هم توانايي تاثيرگذاري بر رفتار افراد در زمينه اصلاح الگوي مصرف داشته و هم توانايي نظارت بر اصلاح الگوي مصرف و بهينه سازي مصرف در سازمانهاي عمومي را دارا مي باشند. بنابراين زمينه سازي، هدايت و حمايت از سازمانهاي داوطلبانه فعال در زمينه اصلاح الگوي مصرف از عوامل اصلي موفقيت جامعه در اين خصوص مي باشد.
|
جمعه 25 فروردین 1391 2:49 PM
تشکرات از این پست