پاسخ به:مقالات توانمنديها، موانع و راهكارهاي توسعه گردشگري استان سمنان
21: بررسي تاثير صنعت جهانگردي بر نظام اجتماعي منطقه اي
|
قدرتي محمدرضا |
همايش ملي توانمنديها، موانع و راهكارهاي توسعه گردشگري استان سمنان 1386;29 بهمن، 1386(1) |
کلید واژه: جهانگرد، سازمان جهاني جهانگردي، فرهنگ، جامعه، بوم شناسي، اقتصاد، توسعه |
خلاصه:
نيك مي دانيم كه جهانگردي گسترده ترين صنعت خدماتي است، به يقين «جهانگردي» در سده آينده، با سرعتي بيش از گذشته و امروز گسترش خواهد يافت. اگر تا ديروز مهمترين عامل و انگيزه گردشگري، اطلاعات دريافتي از منابع محدود نوشتاري موجود (كتاب، روزنامه، سياحت نامه و عكس) مي شد، اما امروزه شاهراه هاي اطلاعاتي، برنامه هاي ماهواره اي، توليدات ديداري - شنيداري درون مرزي، در همه كشورها، موجب شده تا خيل عظيمي از مخاطبان با انگيزه ديدار و بهره گيري از ويژگي هاي گردشگري از نقطه اي به نقطه اي نقل مكان كنند.
امروزه بيشتر كشورهاي جهان در رقابتي نزديك و تنگاتنگ در پي بهره گيري از مزاياي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و به ويژه دريافت سهم بيشتري از درآمد و بالا بردن سطح اشتغال ناشي از بهينه سازي اين صنعت خدماتي در كشورهاي متبوع خود هستند. پژوهش حاضر بر پايه روش اسنادي (Documentary study) مي باشد كه اختصاص به كتب و مقالات منتشر شده در اين زمينه دارد.
اين پژوهش بر آن است كه به تاثير جهانگردي از جنبه هاي مثبت و منفي بر سطوح اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و زيست محيطي بپردازد. زيرا تاثير جهانگردي بر هر منطقه اي چه به صورت مستقيم و چه به صورت غير مستقيم قابل رويت است. جهانگردي بر هر منطقه اثرات اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و زيست محيطي مي گذارد، و اين اثرات هم از جنبه هاي مثبت و هم از جنبه هاي منفي بايد درنظر گرفته و بررسي شود. جهانگردي مي تواند موجب اشتغال، تبادل فرهنگي و توجه به آثار فرهنگي گردد كه توجه به هر كدام از اين ها خود گامي در توسعه اين صنعت است.
|
جمعه 25 فروردین 1391 10:48 AM
تشکرات از این پست