پاسخ به:دانلود مقالات پتروشیمی
46: عوامل لازم براي نوآوري در سازمانها و فعاليتهاي تحقيق و توسعه
|
خان سفيد نصيرالدين |
كنفرانس پتروشيمي ايران 1387;2-1 مرداد، 1387(1) |
کلید واژه: نوآوري، فرايند، تحقيق و توسعه |
خلاصه:
از جمله مهمترين ابزارها براي پيشرفت صنعت و سازمان و پيشتاز بودن آن در سطح بين المللي، نهادينه كردن و استفاده از نوآوري است.تاثير اين ابزار قدرتمند هنگامي به صورت چشم گير و پايدار نمايان مي شود كه بستر و شرايط بروز و بهره ور شدن آن به صورت منظم و فرايند محور آماده باشد. نوآوري به صورت اتفاقي و شانسي بوجود نمي آيد بلكه بايد محيط و شرايطي مناسب براي آن فراهم شود ضمن اينكه ساختار و فرهنگ سازمانها نيز بايد براي اين امر آماده باشد. سازمانهاي نوين براي استفاده از اين منبع مهم تغييراتي را در خود ايجاد كرده اند كه آنها را با سازمانهاي سنتي متمايز كرده است.
با توجه به وظيفه و مسووليت واحدهاي تحقيق و توسعه يكي از راه هاي مناسب براي نهادينه كردن و پرورش نوآوري و كسب مزيتهاي رقابتي، تنظيم فرايندها و ساختار اين واحدهاست. اين واحدها بايد بتوانند فعاليتهايي از قبيل، هدايت، بررسي بازاري و فني ايده ها و طرح ها-توليد و ارايه محصول به صورت آزمايشي-بازنگري و رفع نواقص محصول و ارايه به بازار-توليد و انتقال تكنولوژي را پوشش دهد. روشهاي فعاليت واحدهاي تحقيق و توسعه و مهارتهاي آنها بسته به پبچيدگي بازار هدف، تخصصي بودن فعاليت، نوع و مقدار دانش مورد استفاده، جايگاه شركت در صنعت مربوطه، تركيب نيروي انساني و محدوديتهاي مالي و ... انتخاب مي شود. فرايندي كردن عملكرد يعني كم كردن وابستگي فعاليتها به شخص و قابليت اثربخشي بيشتر و هزينه كمتر ضمن اينكه در فعاليتهاي تحقيق و توسعه اي بايد به مديريت دانش و فناوري توجه ويژه اي به عمل آيد.
در اين مقاله نوآوري و فرايند تحقيق و توسعه بررسي مي شود و كوشيده شده تا مدلي براي واحدهاي تحقيق و توسعه ايراني پيشنهاد شود
|
پنج شنبه 24 فروردین 1391 5:55 PM
تشکرات از این پست