پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن
69: بررسي آلتراسيون و انطباق آن با ساختارهاي خطي و حلقوي در منطقه آلوت با استفاده از تصاوير ماهواره اي TM
|
معروفي نقدهي خسرو، محمدزاده محمدجعفر، فلاحت رضا |
كنفرانس مهندسي معدن ايران 1383;14-12 بهمن، 1383(1) |
کلید واژه: آلوت، تصوير TM، آلتراسيون، كروستا، ساختارهاي خطي و حلقوي |
خلاصه:
مهمترين قدم در اکتشاف، مشخص کردن واحد زمين شناسي بارور است که بر اساس عوارض سطحي ايجاد شده توسط عوامل دخيل در تشکيل کانسار شناخته مي شود. آلتراسيون ها يکي از اين عوارض مي باشند که در اثر واکنش بين سنگ ديواره با محلول هاي کانسارساز ايجاد مي گردند. همچنين تکتونيزم عميق پوسته اي که بصورت ساختارهاي خطي و حلقوي ظاهر مي شود، از طريق فرايندها و واکنش هاي گوناگون حاصل از آن، در تشکيل کانسارها دخالت دارد. لذا شناسايي چنين پديده هايي با اهميت مي باشد. منطقه آلوت متشکل از واحدهاي سنگي دگرگونه پرکامبرين و سازندهاي پالئوزوئيک زيرين مي باشد. از پالئوزوئيک فوقاني فقط آهک هاي پرمين مشاهده مي شود. مزوزوئيک تنها دربرگيرنده سنگهاي دگرگوني کرتاسه است و توده هاي نفوذي اکثرا در اثر عملکرد فاز کوهزايي لاراميد بوجود آمده اند. اطلاعات مورد استفاده در اين مطالعه، تصوير ماهواره اي TM و نقشه هاي توپوگرافي و زمين شناسي بود که بعد از انجام تصحيحات هندسي بر روي آن، افزايش کنتراست مناسب و فيلترگذاري مورد نياز اعمال گرديد. ساختارهاي خطي و حلقوي موجود در منطقه مورد شناسايي قرار گرفت و به نقشه درآمد. از روش آناليز مولفه هاي اصلي بر اساس تکنيک کروستا محل هايي که داراي آلتراسيون رسي و اکسيد آهني بود، مشخص گرديد. ساختارهاي عميق مشخص شده در اين مطالعه، ارتباط و هماهنگي خوبي با آلتراسيون هاي بدست آمده داشت که نشانگر مراحل تکوين سيستم کاني سازي و ارتباط آن با پديده هاي همراه مي باشد و مي تواند به عنوان مدلي در جهت شناسايي مناطق بارور در اين ناحيه مورد استفاده قرار گيرد. مدل بدست آمده نشانگر انطباق کنترل کننده هاي ساختماني با روند حاکم بر شمال غرب زون سنندج - سيرجان مي باشد.
|
70: طراحي شبكه اكتشاف بهينه كانسار آهن و منگنز شمس آباد اراك
|
احمدي رضا، خيرآبادي امير |
كنفرانس مهندسي معدن ايران 1383;14-12 بهمن، 1383(1) |
کلید واژه: شبكه اكتشاف، كانسار، نمونه گيري، روش تحليل، واريوگرام، زمين آمار |
خلاصه:
يکي از نيازهاي اساسي در تمامي مراحل عمليات اکتشافي تعيين موقعيت دقيق و بهينه کارهاي اکتشافي است. به طور کلي نحوه قرار گرفتن کارهاي اکتشافي را شبکه اکتشاف مي گويند. شبکه هاي اکتشافي انواعي دارند که انتخاب نوع شبکه به شرايط و خصوصيات زمين شناسي کانسار بستگي دارد. در مطالعه حاضر به عنوان يک مورد عملي طراحي نوع و ابعاد شبکه اکتشاف براي کانسار آهن و منگنز شمس آباد اراک صورت گرفته است. با توجه به شرايط زمين شناسي کانسار (کانسار لايه اي بوده و ماده معدني به صورت عدسي هايي در ميان آهکهاي ضخيم لايه قرار گرفته است) و نوع و ميزان اطلاعات اکتشافي موجود (نتايج برداشتهاي ژئوفيزيکي، داده هاي عيارسنجي ترانشه ها و تعداد معدودي گمانه عميق) طراحي شبکه کانسار با استفاده از دو روش تحليلي و زمين آماري انجام شده است.
با استفاده از روش تحليل که يک روش مبتني بر آمار کلاسيک است وبراي به دست آوردن يک ايده کلي و تعيين يک شبکه برداشت اوليه مورد استفاده قرار مي گيريد يک شبکه مستطيلي به ابعاد 130×150 متر تعيين گرديد. استفاده از روش زمين آماري و ترسيم واريگرامهاي امتدادي شبکه اکتشافي مستطيل شکلي با ابعاد 230×35 متر را نتيجه داد که با ابعاد شبکه بدست آمده از روش تحليل بسيار متفاوت است و يقينا روش زمين آماري با در نظر گرفتن همبستگي فاصله اي و توزيع فضايي داده و در نتيجه ميزان خطالي کمتر، دقيقتر بوده و نتايج آن به واقعيعت نزديکتر است.
|
سه شنبه 22 فروردین 1391 3:17 PM
تشکرات از این پست