0

دانلود مقالات مهندسی معدن

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 30: اكتشاف سنگهاي تزييني (نما) با استفاده از سيستم اطلاعات جغرافيايي
يوسفي مهيار، آقاجاني حميد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  سيستم اطلاعات جغرافيايي، سنگ تزييني (نما)، مدل توصيفي
خلاصه:

در اكتشاف هميشه هزينه و زمان مساله مهمي بوده است. براي به حداقل رساندن اين پارامترها و نيز كاهش ريسك عمليات اكتشاف، مي توان از سيستم اطلاعات جغرافيايي استفاده كرد. از مهمترين قابليتهاي اين سيستم كه در اكتشاف سنگ تزييني مي توان از آن استفاده كرد پرسش و پاسخ و جستجو مي باشد. يعني پاسخ به دو سوال 1 ـ ويژگيهاي يك موقعيت خاص چيست؟ 2 ـ در چه جاهايي اين ويژگيها وجود دارند؟ موقعيت خاص، منطقه اي است كه در آن خصوصيات لازم براي يك سنگ تزييني مناسب صدق كند، البته در مورد اكتشاف سنگ تزييني اين خصوصيات تحت عنوان پارامترهاي توصيفي از مدل هدف انتخاب و تعريف مي شوند و پس از جمع آوري داده هاي لازم و ذخيره سازي آنها، به منظور جستجوي ذخيره مورد پي جويي، به كمك نرم افزارهاي مربوطه پردازش هاي لازم انجام شده و براي هر يك از معيارهاي مدل هدف نقشه اي دوتايي تهيه مي گردد و در نهايت تمام نقشه هاي دوتايي را كه هر يك به تنهايي فقط يك پارامتر از مدل هدف را مشخص مي كنند با هم تركيب نموده و خروجي نقشه اي خواهد بود كه در آن مناطق مناسب براي اكتشاف سنگ تزييني با كد 1 و يك رنگ جداگانه نسبت به مناطق نامناسب با كد 0 مشخص شده اند.

 31: مدلسازي پتانسيل معدني طلا و فلزات پايه در ناحيه ماهنشان با استفاده از سيستم اطلاعات جغرافيايي
يوسفي مهيار، خالوكاكايي رضا
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  مدلسازي پتانسيل معدني، سيستم اطلاعات جغرافيايي، وزنهاي نشانگر
خلاصه:

ناحيه ماهنشان در استان زنجان و در شمال غربي ايران واقع است. هدف از مطالعه حاضر تهيه نقشه پتانسيل معدني در اين ناحيه با استفاده از سيستم اطلاعات جغرافيايي مي باشد. يكي از روشهاي تهيه نقشه پتانسيل معدني به كمك سيستم اطلاعات جغرافيايي، استفاده از روش وزنهاي نشانگر است. در اين روش با توجه به مشخصات و ويژگيهاي نقاط معلوم مي توان به جستجوي نقاط مشابه پرداخت. در منطقه مورد مطالعه، از 20 انديس معدني شناخته شده و نيز داده هاي مربوط به مطالعات ژئوفيزيك هوايي، تصاوير ماهواره اي، زمين شناسي، زمين شناسي اقتصادي و بررسي هاي ژئوشيميايي رسوبات رودخانه اي استفاده شده و پس از انجام محاسبات مربوط به وزنهاي نشانگر و به دست آوردن نقشه هاي دوتايي براي داده هاي اوليه، تمامي نقشه ها با هم تركيب و تلفيق شده و يك نقشه پيشبيني پتانسيل معدني كه احتمال وجود كاني سازي در كليه قسمتهاي آن مشخص مي باشد، تهيه گرديده است و در نهايت با توجه به تمام بررسيهاي به عمل آمده و انطباق آنها با زمين شناسي، مناطق داراي الويت براي پي جويي مس، سرب، روي و طلا معرفي شده اند.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:12 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 32: بررسي هاي دورسنجي در محدوده كوه خوني تا كوه كال كافي
آقاجاني حميد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  دورسنجي، تصوير سازي، مولفه اصلي، فيلتر كردن، بارزسازي، نقاط اميدبخش
خلاصه:

استفاده از داده هاي ماهواره اي به دليل ميدان ديد فرامنطقه اي، تكرار داده ها در مدت زمان كم، دسترسي آسان، چند باندي بودن، توانايي بارز سازي و فراهم نمودن تصاوير رنگي جهت مشخص كردن واحدها و پديده هاي مختلف و غيره سبب صرفه جويي در زمان، هزينه و نيروي انساني با كسب دقت بيشتر در بررسيهاي مختلف منابع معدني شده است.
بررسيهاي دور سنجي در محدوده مورد مطالعه با بهره گيري از داده هاي ماهواره لندست هفت انجام گرفته است. هدف از انجام اين پروژه شناسايي و معرفي نقاطي از محدوده كه داراي پتانسيل بالاتري از نظر تمركز مواد معدني هستند، بر اساس روشهاي مورد استفاده در فن آوري دورسنجي مي باشد. اين بررسي در چهار مرحله گردآوري داده هاي زمين شناسي موجود، منابع و ذخاير معدني شناخته شده و داده هاي ماهواره اي موجود، پردازش آنها، تفسير اطلاعات بدست آمده و ارايه نتايج و معرفي مناطق اميد بخش معدني انجام شده است.
حاصل اين بررسي ها تهيه نقشه هاي ماهواره‌اي موضوعي مانند واحدهاي سنگي مختلف اعم از آذرين و دگرگوني، شكستگي ها، دگرسانيها و نواحي اميد بخش بوده است. بر اساس اين نقشه ها و تفسير اطلاعات، نواحي زير براي كنترل زميني و انجام مراحل بعدي معرفي شده اند:
نواحي كال كافي يك، دو و سه، نواحي اميد بخش كوه خوني يك و دو، محدوده اميد بخش جنوب و محدوده كوه كشكي.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:13 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 33: تخمين ذخيره و تعيين ريسك همراه با تخمين بروش شبيه سازي زمين آماري متوالي گوسي
سعيد ساناز
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  شبيه سازي زمين آماري، شبيه سازي متوالي گوسي (SGS)، تخمين ذخيره، ريسك
خلاصه:

روش شبيه سازي زمين آماري(Geostatistical Simulation) در سال 1970 توسط ژورنل (A. Journel) مطرح گرديد و از آن پس در صنايع مختلفي چون معدن، محيط زيست، نفت و گاز بطور گسترده اي مورد استفاده قرار گرفته است. مهمترين خاصيت شبيه سازي زمين آماري توليد مجموعه اي از مدلها (تصاوير) كه دامنه اي از حالتهاي ممكن را شامل مي شوند، به همراه در صد احتمال رخداد آنها و همچنين تعيين ريسک همراه با هر مرحله از عمليات مي باشد. داده هاي لازم براي استفاده در اين پروژه، از داده هاي 56 گمانه که در سالهاي متفاوت در کانسار حفاري شده اند، به دست آمده است. جهت انجام مطالعات از 2738 داده که نتايج آناليزها در گمانه ها مي باشند، استفاده شد. مطالعات آماري انجام شده، چولگي بالايي را براي عيار نشان دادند. بطوريکه توزيع عيار در کانسار بسيار شبيه توزيع L مي باشد. جهت شناسايي آنيزوتروپي منطقه مطالعات زمين آماري با رسم واريوگرام هاي جهتي بروي داده ها صورت گرفت. اين مطالعات نشان دادند که کانسار در جهت کمترين تغيير پذيري و در جهت بيشترين تغييرپذيري را دارد.
براي انجام شبيه سازي متوالي گوسي (Sequential Gaussian Simulation, SGS)، داده ها به استاندارد نرمال تبديل شده و سپس 100 بار شبيه سازي شدند (بدين ترتيب 100 تحقق (Realization)) حاصل شد. اعتبار سنجي صورت گرفته بروي نتايج شبيه سازي نشان داد که هر 100 تحقق معتبر مي باشند.
سپس نقشه هاي E-type و احتمال و نمودارهاي عيار - تناژ براي اين کانسار رسم شد. با رسم نقشه هاي E-type براي تمام ترازهاي کانسار، ذخيره متوسط 7/10 ميليون تن با عيار حد 2 درصد براي اين کانسار تخمين زده شد. سپس نقشه هاي احتمال، احتمال گذر از عيار حد 2 درصد را براي تمامي بلوک هاي کانسار در احتمال هاي 50 و 84 درصد محاسبه کردند. همچنين نمودارهاي عيار - تناژ ريسک همراه با استخراج اين مقدار ماده معدني را تعيين کرده و نشان دادند که تغييرات تناژ ماده معدني با عيار حد 2 درصد از 37/10 تا 06/12 ميليون تن مي باشد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:13 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 34: بررسي اكتشافي به منظور تعيين وضعيت محيطي سولفات سديم كوير ميقان اراك
قديمي عروس محله فريدون
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  پلايا، سولفات سديم، محيط تبخيري
خلاصه:

حوضه آبريز كوير ميقان اراك حوضه بسته اي بوده كه تمامي زهكش هاي سطحي و زيرزميني آن وارد پلايايي بنام كوير ميقان اراك شده كه در مركز حوضه آبريز قرار دارد. امروزه اين كوير به دليل دارابودن بيش از 30 ميليون تن ذخيره سولفات سديم در خاورميانه رتبه اول را دارد. حواشي حوضه را كوهها و تپه هاي عمدتا غيرتبخيري و تنها بخش كوچكي از حوضه را تپه هاي تبخيري تشكيل مي دهد. بخش اخير مهمترين قسمت حوضه بوده كه املاح تبخيري عمده را وارد كوير مي كند. محيطهاي تشكيل دهنده حوضه را مخروط افكنه، آبرفت رودخانه اي، دشت دامنه اي و اراضي پست تشكيل داده و سولفات سديم در بخش اراضي پست متمركز شده است. در گذشته (اوايل كواترنري) درياچه مركزي كوير وسعت بسيار زيادي داشته و پهنه تبخيري در (حفاريهاي چاههاي عميق) مناطقي كه امروزه كشاورزي روستاييها و شهر اراك در آن قرار دارند ادامه داشته است. اراضي پست كوير شامل پهنه هاي ماسه اي، پهنه گلي در بخش حاشيه اي و پهنه تبخيري در مركز كوير است. اما بررسي نمودار چاههاي حاشيه كوير و ترسيم مقاطع محيط اكتشافي سولفات سديم نشان دهنده تغييرات سولفات سديم در مقاطع عمودي و افقي از نظر ضخامت و تركيب مي باشد. در اين تحقيق ضمن بررسي محيطهاي حوضه آبخيز ميقان در عهد حاضر، وضعيت محيطي كوير حاوي سولفات سديم مشخص گرديد، آنگاه با استفاده از حفاريهاي حاشيه اي، ارزيابي محيطي گذشته از نظر سولفات تعبير و تفسير و پتانسيل حوضه از نظر ماده معدني جهت اكتشافات بررسي شد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:13 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 35: طبقه بندي مواد منفجره مصرفي در معادن بر اساس انديس قدرت
اكبري دهخوارقاني افشين
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  انفجار معدني، قدرت، انديس قدرت، سرعت انفجار، طراحي انفجار، انتخاب ماده منفجره، خرج ويژه، شاخص انفجارپذيري سنگ
خلاصه:

مواد منفجره اي همچون آنفو علي رغم برخورداري از دانسيته و سرعت انفجار (VOD) پايين - در صورت طراحي صحيح - خردايش مطلوبي را در انفجارهاي معدني سبب مي شوند. با توجه به اين مساله ارايه عاملي مستقل از دانسيته و سرعت انفجار، براي شناخت و طبقه بندي قدرت مواد منفجره ضروري به نظر مي رسد. تاکنون خردايش مطلوب بدست آمده توسط آنفو با وجود سرعت انفجار پايين را يک استثنا بر شمرده اند. در صورتيکه ميتوان آنرا به کمک انديس قدرت پيشنهادي در اين تحقيق از نظر علمي به خوبي توجيه نمود. بدين منظور، در اينجا قدرت مواد منفجره مرسوم در معدنکاري بر مبناي تعريفي از شيمي فيزيک که در فن انفجار در معادن متداول نبوده است، ارايه گرديد و براي داشتن يک مبناي مقايسه و همچنين کنترل ارتباط موجود بين قدرت محاسبه شده و مطلوبيت خردايش، تمامي قدرتهاي محاسبه شده را بر قدرت آنفو که خردايش حاصل از آن مطلوب مي باشد، تقسيم شد تا انديس قدرتي که فاقد بعد باشد بدست آيد. بررسي داده هاي قدرت نشان داد مواد منفجره اي مثل آنفو و آلومينيم - آنفو که علي رغم سرعت انفجار کم ايجاد کننده خردايش مطلوبي هستند، از قدرت بالايي برخوردارند، همچنانکه بررسي داده هاي انديس قدرت نشان مي دهد که آلومينيم - آنفو انديس قدرتي نزديک به نيترو گلسيرين دارد و يا انديس قدرت آنفو که برابر واحد است بيش از ماده پر سرعتي مثل تي ان تي مي باشد. درصورتيکه دانسيته، سرعت انفجار و حتي انرژي وزني اين مواد بسيار کمتر از نيتروگلسيرين و تي ان تي است. علاوه بر اين، بررسي ضريب همبستگي داده هاي قدرت بر حسب دانسيته و سرعت انفجار نشان مي دهد که قدرت و به تبع آن انديس قدرت مستقل از دانسيته و سرعت انفجار ميباشند. لذا در اين تحقيق پيشنهاد گرديد تا براي طراحي انفجارهاي معدني با هدف انتخاب نوع ماده منفجره، به جاي دانسيته و سرعت انفجار از انديس قدرت که ضمن مستقل بودن از دانسيته و سرعت انفجار، توجيهي بهتر از رفتار مواد منفجره ارايه ميکند، استفاده شود. به همين منظور رابطه موجود بين خرج ويژه آنفو و شاخص انفجارپذيري سنگ براي محاسبه خرج ويژه ساير مواد منفجره بوسيله انديس قدرتهاي بدست آمده در اين تحقيق اصلاح (Modify) گرديد. نتايج حاصله مبين دقت اين روابط در قياس با روابط مرسوم که اصلاح آنها به کمک نسبت انرژي وزني (RWS) صورت گرفته است، ميباشد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:13 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 36: شبيه سازي عددي حركت پالپ در منطقه سايش، در سطح تماس گلوله و بدنه آسيا با استفاده از CFD
شجاعي فرد محمدحسن، رياحي علي، رفيعي اميرآرش، نورپور عليرضا
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  توربولانس، آشفتگي، ديناميك سيالات محاسباتي، آسياي گلوله اي، سايش ضربه
خلاصه:

امروزه ديناميک سيالات محاسباتي (CFD) کاربرد گسترده اي در شاخه هاي مختلف مهندسي يافته است. امتياز استفاده از اين روش انعکاس فرآيندهايي است كه به طور معمول در نگاه اول پيچيدگي خاصي دارند. اساس اين روش بر مبناي محاسبات مکانيک سيالات استوار بوده و با استفاده از قابليت هاي نرم افزاري امکان انجام حجم قابل توجهي از محاسبات را ميسر مي سازد. آسياهاي گلوله اي به عنوان زيرمجموعه اي از تجهيزات خردايش، داراي کاربردهاي متفاوتي در صنايع وابسته به مهندسي معدن، متالورژي و شيمي مي باشند. بررسي ها نشان داده که فرآيندهاي متنوع مکانيکي - شيميايي پيچيده اي در زمان خردايش حادث مي شود. به طور کلي سه مولفه سايش، اصطکاک و ضربه در خردايش مواد معدني موثر بوده که به منظور رسيدن به شرايط بهينه به حداکثر ضربه و حداقل سايش نيازمنديم.
در مقاله حاضر رفتار پالپ به عنوان سيال در منطقه سايش آسياي گلوله اي مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و بر اساس نتايج حاصل از شبيه سازي CFD، تغييرات عوامل ويسکوزيته، سرعت، فشار و دما نسبت به تغييرات قطر گلوله ارزيابي شد. در پايان مشخص گرديد که عوامل ويسکوزيته، سرعت و دما نسبت به افزايش قطر گلوله داراي روند صعودي هستند. همچنين براي هر يک از موارد فوق توزيع عوامل در شبکه سيال مشخص گرديد.

 37: بررسي تاثير افزايش كمك فيلتر بر كارايي عمليات فيلتراسيون در كارخانه زغالشويي زرند
ايران منش احد، بنيسي صمد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  فيلتراسيون، كمك فيلتر، زغالسنگ، رطوبت كيك، ضخامت كيك
خلاصه:

در مدار فيلتراسيون كارخانه زغالشويي زرند كنسانتره فلوتاسيون كه بصورت پالپ است، براي جداسازي جامد از آن و كاهش رطوبت جامد وارد مرحله فيلتراسيون مي شود. فيلتر از سطح متخلخلي كه منافذ آن براي عبور مايع مناسب هستند ولي از عبور دانه هاي جامد جلوگيري مي كنند، تشكيل شده است. معمولا براي كاهش رطوبت ذرات زير10mm  از فيلترهاي تحت خلا گردان و از نوع ديسكي براي ذرات زير0/6mm  استفاده مي شود. با توجه به اينكه كنسانتره فلوتاسيون زغال 85% زير 0/ 5mm است، لذا روش فيلتراسيون خلا در كارخانه زغالشويي زرند انتخاب شده است. با توجه به لزوم استفاده از كمك فيلتر بدليل وجود بيش از 50% ذرات كوچكتر از 75 ميكرون در پالپ ورودي، آزمايش افزودن كمك فيلتر با 4 مقدار 250، 300، 350 و 400 گرم بر تن انجام شد كه مقدار 400 گرم بر تن كمك فيلتر بهترين كارايي را با افزايش ضخامت كيك 5/7 ميلي متر و كاهش درصد رطوبت كيك 3/1 درصدي نسبت به مقادير ديگر ايجاد كرد. همچنين با انجام آزمايش در مقدار بهينه 400 گرم بر تن در يك شيفت كاري كارخانه به مدت 5 ساعت نتايج به دست آمده با توجه به نوسانات سيستم بررسي شد كه مقدار افزايش ضخامت 1/5 ميلي متر و كاهش درصد رطوبت 1 درصدي حاصل شد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:14 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 38: نحوه كنترل سطح در سلول فلوتاسيون ستوني كارخانه نيمه صنعتي مجتمع مس سرچشمه
يحيايي محسن، بنيسي صمد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  كنترل سطح، كنترل PID، سلول فلوتاسيون ستوني
خلاصه:

كنترل خودكار با رشد كمي و كيفي صنايع مختلف، رشد چشمگيري داشته است. كنترل خودكار كه بخش مهم و ناگسستني از فرآيند هاي صنعتي امروز است، در صنعت فرآوري مواد معدني نيز، عليرغم پيچيدگي هاي موجود، در مراحل مختلف از جمله فلوتاسيون، كاربرد دارد. استفاده از سيستم كنترل در مرحله فلوتاسيون، در بالابردن كارآيي اين بخش و جلوگيري از اتلاف مواد معدني با ارزش، مواد شيميايي و انرژي، تاثير قابل توجهي دارد. سلول فلوتاسيون ستوني كه در سال هاي اخير جايگزين سلول هاي فلوتاسيون مكانيكي شده است، از جهت بكارگيري شيوه هاي كنترل اتوماتيك، شرايط مناسب تري دارد. به منظور امكان سنجي استفاده از سلول ستوني در كارخانه پرعياركني مجتمع مس سرچشمه، در سال 1378، يك سلول ستوني در مقياس نيمه صنعتي، به قطر  26cmو طول550cm ، طراحي و ساخته شد و در كارخانه پرعياركني نيمه صنعتي نصب گرديد. براي تعيين موقعيت سطح مشترك پالپ و كف، از ميله هدايت سنج به طول و قطر 180cm و 1/5cm، استفاده شد و مقدار مطلوب (Setpoint) با تنظيم دبي باطله سلول توسط پمپ دور متغير انجام گرديد. با توجه به شيوه كنترلي استفاده شده، تابع انتقال فرآيند تنظيم سطح در سلول و حلقه بسته كنترل پسخور (Feedback) تعيين شد و براي تنظيم پارامترهاي تابع كنترل، آزمايش تنظيم كنترل كننده انجام گرديد. با انجام آزمايش تنظيم كنترل كننده، براي حالتي كه از كنترل تناسبي - انتگرالي و مشتقي استفاده شود، بهره كنترل تناسبي ((Kp، 0/22، زمان انتگرال (Ti)، 37/5 ثانيه و زمان مشتق (Td)، 9/4 ثانيه بدست آمد. آزمايش هاي انجام شده در سيستم دو فازي آب/هوا، نشان داد كه اين شيوه كنترل سلول از دقت خوبي برخوردار است.

 39: كاهش آهن در محلول سولفات آلومينيم حاصل از ليپينگ بوكسيت با اسيد سولفوريك
منعمي محمد، سالاري محمدمهدي
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  سولفات آلومينيم، بوكسيت، كاهش آهن، ليچينگ، اسيد سولفوريك، جاروسايت
خلاصه:

لطفا براي مشاهده چکيده به متن کامل (PDF) مراجعه فرماييد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:14 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 40: پرعيار سازي کنسانتره ايلمنيت قره آغاج اروميه به روش ذوب
ايران نژاد مهدي، منتجم مهدي
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  ايلمنيت، تيتانومنيتيت، سرباره سازي، فروشويي سرباره، پرعيار سازي
خلاصه:

جهت پرعيار سازي کنسانتره ايلمنيت و حذف آهن موجود در شبکه ايلمنيت و يا بازيابي لاملهاي ريز ايلمنيت داخل منيتيت، مي توان از روش سرباره سازي و فروشويي سرباره استفاده کرد.
نمونه ها بعد از آماده سازي با عمليات اکسيداسيون و احيا، جهت ذوب به داخل بوته هاي گرافيتي ريخته شده، سپس توسط کوره تامن ذوب گرديدند. در اثر ذوب دو فاز آهن خام و سرباره تشکيل مي شود. تيتانيم به همراه ناخالصي هاي همراه، وارد فاز سرباره مي گردد. پارامترهاي مورد مطالعه در سرباره سازي عبارتند از دما، زمان ذوب، نوع و درصد روانساز.
جهت خالص سازي دي اکسيدتيتانيم سرباره، از روش فروشويي استفاده شد که به موجب آن فاز شيشه اي باطله و آهن در اسيد حل مي گردد و رسوب دي اکسيد تيتانيم پرعيار تشکيل مي شود. جهت فروشويي سرباره، اسيد سولفوريک 4 درصد و زمان 2-1 ساعت مناسب تشخيص داده شده است.
نتايج حاصل از آزمايشهاي سرباره سازي نشان دادکه روانساز مناسب به ميزان 5 درصد براي سرباره سازي کنسانتره ايلمنيت، کربنات سديم و ترکيب کربنات سديم و دولوميت است که مي توان سرباره اي با عيار دي اکسيد تيتانيم 5/77 درصد بدست آورد. همچنين در اثر فروشويي دو مرحله اي سرباره کربنات پتاسيم، روتيل مصنوعي با عيار دي اکسيد تيتانيم 91 درصد به دست آمد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:14 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 41: بررسي تاثير سختي خوراك بر توان مصرفي آسياهاي خودشكن در مدار خردايش كارخانه فرآوري سنگ آهن گل گهر
اكبري نسب احمد، سام عباس، بنيسي صمد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  آسياي خودشكن، سختي (قابليت خردايش)، انرژي مصرفي، گل گهر، دانه بندي، آزمايش تعيين سختي
خلاصه:

معمولا تغيير سختي سنگ معدن در آسياهاي نوع خودشكن باعث نوسان چشمگير در ظرفيت و نهايتا توليد كارخانه مي شود. به عبارت ديگر، ظرفيت اين نوع آسياها به شدت وابسته به خصوصيات خوراك ورودي به آنهاست بطوريكه كارآيي مناسب فرآيند نرم كني در آسياهاي نوع خودشكن به خصوصيات قطعاتي از سنگ معدن كه واسطه خردايش را تشکيل ميدهند، بستگي دارد، در اين ارتباط، يکي از مهمترين پارامترها، سختي (grindability) يا قابليت خردشدن سنگ معدن است كه بيانگر ميزان مقاومتي است كه سنگ معدن در مقابل خردايش از خود نشان مي دهد. بنابراين، روشي كه قابليت پيش بيني رفتار و ارزيابي عملكرد آسياهاي نوع خودشكن در مقابل سنگهاي معدني با خصوصيات خردايشي مختلف را با زمانبري و هزينه معقول داشته باشد، مورد نياز است .در اين تحقيق، ضمن مروري بر تحقيقات گذشته در اين زمينه، با ارايه روشي سازگار با استاندارد موجود و بررسي بازه تغييرات سختي در سنگ معدن ورودي به كارخانه فرآوري سنگ آهن گل گهر، ارتباط بين سختي سنگ معدن و توان مصرفي آسياي خودشكن مشخص گرديد .ميزان نوسانات انرژي مصرفي آسياي خودشكن در گذشته نيز مورد بررسي قرار گرفته است. همچنين قابليت اطمينان به روشهاي نمونه گيري از كارخانه و تقسيم نمونه مورد ارزيابي قرار گرفت .مقايسه نتايج دانه بندي خوراك و محصول آزمايش تعيين سختي و دانه بندي خوراك و محصول آسياي خودشكن نشان داد كه محدوده دانه بندي آزمايش تعيين سختي در حد واسط دانه بندي خوراک و محصول آسياي خودشکن قرار دارد و اندازه P64 محصول آزمايش تعيين سختي تقريبا برابر با اندازه P80 محصول آسياي خودشکن کارخانه است.

 42: بهينه سازي محدوده معدنكاري روباز با شيب ديواره كمتر از 1:1 با استفاده از الگوريتم برنامه ريزي پويا
جلالي سيدمحمداسماعيل، عطايي پور مجيد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  معدن، روباز، بهينه سازي، محدوده نهايي، شيب ديواره
خلاصه:

در ميان الگوريتمهاي دو بعدي اي که تاکنون براي تعيين محدوده بهينه معدنکاري روباز ارايه شده است، الگوريتم برنامه ريزي پويا بدليل بهره مندي از يک پشتوانه رياضي غني و ارايه تضمين در تعيين محدوده بهينه معدنکاري داراي مقبوليت و اعتبار بيشتري است. با کاربرد اين الگوريتم مي توان محدوده بهينه معدنکاري روباز را با شيب هاي 1:1 و يا بيش از آن مثلا 2:1 يا 3:1 (بر حسب ابعاد بلوک ها)، در مدلهاي اقتصادي دو بعدي تعيين نمود. اما گاهي شرايط ژئومکانيکي توده سنگ در تمام يا بخش هايي از معدن به گون هاي است که حتي شيب 1:1 نيز تامين کننده پايداري ديواره نهايي معدن نمي باشد. در اين شرايط الگوريتم برنامه ريزي پويا نمي تواند راه حلي براي تعيين محدوده بهينه معدنکاري روباز با شيب کمتر از 1:1 ارايه دهد و ضرورتا بايد ساختار ابعادي مدل بلوکي و ابعاد بلوک ها به نحو مناسبي تغيير يابد. در اين مقاله الگوريتم جديدي بر پايه الگوريتم برنام هريزي پويا ارايه شده است که با استفاده از آن مي توان محدوده بهينه معدنکاري را براي شيب هاي کمتر از 1:1 مثلا شيب 1:2 تعيين نمود. در الگوريتم پيشنهاد شده در اين مقاله، با ساخت مدلهاي اقتصادي مياني و نهايي، محدوديت حداکثر شيب ديواره معدن بدون ايجاد تغيير در ابعاد بلوکهاي مدل اقتصادي اوليه، به مدل اقتصادي نهايي منتقل و الگوريتم مورد نظر براي يافتن محدوده بهينه معدنکاري بر روي آن اجرا مي شود. 

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:14 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 43: انتخاب ترکيب بهينه گلهاي حفاري پايه آبي جهت كاهش آسيب شيميايي به مخزن
عاقبتي مهدي، رنجبر محمد، يونسي رضا
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  گل حفاري، خسارت به سازند، ترشوندگي، زاويه تماس، آ بتر، نفت تر
خلاصه:

با توجه به اهميت ترشوندگي در بهره برداري از مخازن نفتي، اثر گلهاي حفاري پايه آبي بر كاني هاي مخزن مورد بررسي قرار گرفت. اين مطالعه بر روي كاني هاي كوارتز و كلسيت با استفاده از روش زاويه تماس انجام شد. اين اولين بار است كه اين مطالعه با استفاده از روش طراحي آزمايش انجام مي شود. نتايج اين مطالعه نشان داد که Biovis و استر، زاويه تماس قطره آب شور 3% را بر روي هر دو كاني افزايش داده اند. بنابراين مي توان پيش گويي كرد كه در غلظتهاي بالاي اين مواد، ترشوندگي به حالت خنثي و كمي نفت تر نزديك مي شود و از بازدهي توليد نفت در هنگام بهره برداري مي كاهد. همچنين با استفاده از تحليلهاي آماري، ساختار بهينه گل جهت اجتناب از آسيب شيميايي به مخزن ارايه گرديد.

 44: معرفي شاخصي جهت تعيين ميزان شستشوپذيري زغالسنگ مطالعه موردي: خوراك كارخانه زغالشويي زرند
كازراني نژاد رضا، بنيسي صمد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  زغالسنگ، شاخص شستشوپذيري، مدلسازي، جدايش ثقلي، غرق و شناورسازي
خلاصه:

يكي از عوامل دخيل در مقدار راندمان كارخانه هاي زغالشويي، ميزان شستشوپذيري خوراك آن است. در گذشته شاخص هاي متعددي از جمله SWI, GWI و WINSA براي کمي کردن شستشوپذيري زغالسنگ ها تعريف شده است اما همه اين شاخص ها تمام نيازهاي كارخانه زغالشويي را برآورده نمي كنند. يكي از علل اين امر اين است كه اين شاخص ها براي كل دامنه منحني شستشوپذيري تعريف شده اند در حاليكه با توجه به نياز مشتري، دامنه خاصي از منحني براي فرآيند تغليظ اهميت دارد و روند منحني در خارج از اين بازه تاثيري در كاركرد کارخانه ندارد. از اينرو يک شاخص شستشوپذيري جديد به نام Majumder Washability Index) MWI) معرفي شده است كه اساس آن بر مبناي وجود مقدار مواد با چگالي نزديك به چگالي جدايش در روش هاي ثقلي است. با استفاده از اين شاخص مي توان خاكستر مطلوب كنسانتره و چگالي جدايش بهينه براي شستشوي يك زغالسنگ خاص را تعيين نمود. با استفاده از داده هاي غرق و شناورسازي آزمايشگاهي، مقايسه خواص شستشوپذيري چندين زغال از معادن مختلف تامين كننده خوراك کارخانه زغالشويي زرند در دامنه ابعادي (10-1+) ميليمتر، نشان داده شده است.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:14 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 45: بازيابي و استحصال واناديوم از کانسنگ آهن چغارت
طباطبايي سيدعباس، قربان كريمي غلام حسين
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه: 
خلاصه:

يكي از عمده ترين منابع واناديوم، سنگ آهن هاي تيتانيوم و واناديوم دار است كه ذخاير عظيمي از آن در مناطق آهن دار ايران مركزي وجود دارد و از جمله مي توان به ذخيره سنگ آهن چغارت با عيار %0.3- 0.5V2O5  اشاره كرد. جهت بررسي امكان بازيابي و استحصال واناديوم از كانسنگ آهن چغارت، پس از تهيه نمونه نماينده معدن، در آغاز مطالعات شناسايي واناديوم از ديدگاه فرآوري صورت گرفت. با انجام مطالعات كاني شناسي و در پي آن به كمك ميكروسكوپ الكتروني مشخص شد كه واناديوم كاني مستقل ندارد و به صورت جانشيني به جاي آهن سه ظرفيتي، در شبكه منيتيت متمركز شده است. پس از انجام مطالعات لوله ديويس، درجه آزادي كاني منيتيت واناديوم دار زير 150 ميكرون تعيين شد و در ادامه مشخص شد كه روش پرعيار سازي مغناطيسي شدت پايين به شيوه تر، جهت توليد يك كنسانتره منيتيت واناديوم دار مناسب است. پس از مراحل خردايش، در مرحله پرعيارسازي به كمك دو نوع جداكننده مغناطيسي شدت پايين شامل بلوريبون و اريز، در مقياس آزمايشگاهي و نيمه صنعتي، از كانسنگ با عيار % 0.4V2O5، كنسانتره منيتيت با عيار بيش از % 0.45V2O5 و بازيابي بيش از 94 درصد حاصل گرديد. در مرحله استحصال واناديوم، كنسانتره منيتيت پس از آميختن با مقدار معين نمك كربنات سديم و گندله سازي، به مدت زمان معين در دماي حدود  1000oCتشويه شده و سپس تحت فرآيند ليچنيگ با آب به كمك همزن قرار گرفت. پارامترهاي موثر بر فرآيند استحصال واناديوم شامل دماي تشويه، دانه بندي خوراك تشويه، مدت زمان تشويه و غلظت نمك مي باشد كه مقدار بهينه هر كدام به ترتيب 1100oC، زير 106 ميكرون، 3 ساعت و %13 تعيين گرديد. در مطالعات اكسيداسيون مشخص شد هر چه اكسيداسيون كنسانتره در طي تشويه كامل تر صورت گيرد، بازيابي واناديوم بيشتر خواهد بود. در مرحله تشويه نمکي - ليچينگ با آب، از تشويه كنسانتره منيتيت چغارت به جرم 1 كيلوگرم با عيار 22/0 درصد واناديوم، در يك مرحله ليچينگ، محلولي با حجم 3000cc و عيار600ppm  واناديوم و بازيابي بيش از 80 درصد حاصل گرديد.

 46: کاني شناسي ماسه هاي گرانيتي منطقه شير کوه يزد از ديدگاه فرآوري
ايران نژاد مهدي، اربابيان محمدعلي
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  ماسه گرانيتي، کوارتز، فلدسپات، ميکا، درجه آزادي، ميکروسکوپ
خلاصه:

در حاشيه توده بزرگ گرانيتي شير کوه استان يزد ذخيره عظيمي از ماسه هاي گرانيتي، در اثر فرسايش در طول ساليان متمادي در منطقه اي به وسعت ٤٠٠ کيلومتر مربع در منطقه «نير» و عمدتا در حوالي رودخانه «بوزان»، تشکيل شده است. کاني هاي تشکيل دهنده اين کانسار عموما ميکا، فلدسپات و کوارتز است و پتانسيل مناسبي جهت استحصال اين سه ماده معدني مي باشد. جهت تهيه کنسانتره اين کاني ها مطالعات ميكروسكوپي بر روي ٢٥ عدد مقطع نازک تهيه شده از نمونه معرف کانسار و فراکسیون های مختلف آن و همچنین تعدادی آنالیز شیمیایی XRF  و XRD انجام گرفت. بر اساس این مطالعات d80 نمونه اولیه ابعاد 2360 میکرون و درجه  آزادي کاني ميکا ٦٣٠ ميکرون تعيين گرديد. به دليل هوازدگي کانسار، کاني هاي ثانويه کلسيت، آپاتيت و کلريت و همچنين پديده سرسيتي شدن بر روي دانه هاي فلدسپات مشاهده شد که مي توانند تاثير نامطلوبي در عمليات جدايش کاني ها بگذارند. در نمونه اوليه، مقدار درصد کاني هاي ميکا و فلدسپات در فراکسيون هاي پايين تر از ٨٤٠ ميکرون به بيش از دو برابر افزايش و از مقدار کوارتز کاسته مي شود. با مقايسه ميكاي دانه شماري شده و نتايج آناليز شيميايي با استفاده از تغييرات تيتانيوم و واناديوم مقدار درصد ميکاي موجود در هر محصول بدست آمد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:15 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 47: بررسي تاثير پيريت بر دمپهاي باطله معدن مس سرچشمه
سلطان محمدي وحيد، اكبري حميد، اصانلو مرتضي
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  پيريت، دمپ، هوازدگي پيريت
خلاصه:

مشکل عمده بسياري از باطله هاي معادن فلزي، اسيدزايي در اثر هوازدگي سولفيدها و بويژه پيريت مي باشد. باطله هايي که حاوي پيريت مي باشند و در يک محيط خنثي يا قليايي دپو شده باشند، در اثر هوازدگي پيريت در مدت چندين ماه و حتي چندين سال خاصيت اسيدي قوي را بوجود مي آورند، لذا در چنين باطله هايي به pH اوليه و اندازه گيري شده در محل نمي توان اعتماد نمود و بايستي اسيد توليد شده در اثر هوازدگي پيريت را نيز در نظر گرفت. بر همين اساس و به عنوان يک مطالعه موردي، pH سه دامپ شماره 5، 15 و 31 معدن مس سرچشمه و تاثير هوازدگي پيريت بر آن مورد مطالعه قرار گرفت که بر اين اساس pH اين دمپها قبل از تاثير پيريت با استفاده از محلول بافر به ترتيب 5/5، 6 و 6 بدست آمد و پس از تاثير هوازدگي پيريت به ترتيب 43/3، 45/4 و 9/4 تخمين زده شد و در ادامه با توجه به شرايط و امکانات موجود راه حلهاي مناسب و قابل انجامي از جمله خنثي سازي توسط آهک، ايجاد يک پوشش ارگانيکي بر روي باطله ها و استفاده از لايه نفوذ ناپذير روي باطله ها به منظور جلوگيري از افزايش خاصيت اسيدي محيط ارايه شد.

 48: استفاده از رسيدهاي ثانويه انكساري و مدل سازي در اكتشاف ذخاير منگنز لايه اي با شيب كم
صمدي لطيف، مهرابي بهزاد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  اكتشاف منگنز، لرزه نگاري انكساري، لايه كم سرعت، رسيدهاي انكساري ثانويه، مدل فيزيكي - زمين شناسي
خلاصه:

اکتشاف منگنز به دليل ويژگيهاي فيزيکي و شيميايي عنصر منگنز و کانه هاي حاوي آن مشکل است. از نظر ژئوشيميايي منگنز عنصري متحرک تا نسبتا متحرک بسته به شرايط محيطي محسوب مي شود. به همين دليل روش هاي ژئوشيميايي با محدوديت هاي بسياري در زمينه اکتشافات منگنز مواجه هستند. معمولا از روش ليتوژئوشيميايي و ميزان منگنز و يا نسبت منگنز به آهن در اکتشافات ژئوشيميايي استفاده شده است. در منابع علمي عنوان مي شود که روش هاي ژئوفيزيکي در اکتشاف منگنز موثر نيستند. کانسار هاي منگنز عکس العمل خوبي نسبت به ميدان هاي فيزيکي نظير الکتريکي و مغناطيسي دارند و در شرايط مساعد در مواردي که سطح آب هاي زير زميني در منطقه بالاست ميدان هاي الکتريکي طبيعي (SP) خودپذيري مغناطيسي بالايي را نسب به سنگ هاي ميزبان نشان مي دهند. با اين وجود اکتشاف کانسار هاي منگنز با روش هاي ژئوفيزيکي مذکور نيز در اکثر موارد عملا با توجه به وضعيت زمين شناسي و ساختاري مشکل است. کانسارهاي رسوبي منگنز عموما بصورت لايه اي و با شيب کم در ميان تشکيلات ديگر نظير مارن، ماسه سنگ و آهک قرار داشته و آنومالي دريافت شده از اين کانسارها در سطح زمين در تمام جهات محسوس و يکنواخت است و مبناي مقايسه براي تشخيص وجود ندارد. روش لرزه نگاري انکساري روشي است که در صورت همراه بودن با مدل فيزيکي - زمين شناسي مي تواند نتيجه خوبي را در رديابي کانسارهاي رسوبي منگنز که با لايه کم سرعت پوشيده شده اند داشته باشد. در مطالعه اخير از روش لرزه نگاري انکساري بر اساس رسيدهاي ثانويه انکساري (امواج انکساري ايجاد شده در مرز لايه کم سرعت دوم و لايه سوم که در محدوده بين فاصله حدي و فاصله همپوشاني ثبت شده اند) همراه با مدل تحليلي جهت اکتشاف منگنز در محدوده جنوب غربي استان قم استفاده شده است. نتايج بدست آمده نشان مي دهد که در صورت تهيه مدل فيزيکي - زمين شناسي دقيق سازند و محاسبات تحليلي سينماتيک امواج، همراه با مطالعات لرزه اي صحرايي و تفسير هم زمان لرزه نگاشت ها با مدل مي توان بخوبي از اين روش در اکتشاف ذخاير منگنز لايه اي کم شيب با وجود لايه کم سرعت در بين طبقات استفاده کرد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:15 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 49: تحليل اجزا محدود نمونه CNSR جهت تعيين چقرمگي شكست مواد سنگي
آيت الهي محمدرضا، اشتري عليرضا، محمدآبادي مهدي
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  مکانيک شکست، مکانيک سنگ، روش اجزا محدود، چقرمگي شکست
خلاصه:

مکانيک شکست، بررسي فرايند رشد ترک در يک قطعه تحت حوزه معين تنش مي باشد. با فهم مکانيزم شکست در سنگ ها مي توان در طراحي سازه هاي سنگي با کنترل رشد ترک، کاربرد هاي فراواني يافت. ميزان مقاومت ماده در برابر جوانه زني و پيشرفت ترک، چقرمگي شکست ناميده مي شود و به عنوان مهم ترين پارامتر ترک در مکانيک شکست مورد استفاده قرار مي گيرد. به منظور تعيين مقدار چقرمگي شکست مواد تست هاي ويژه اي بر روي نمونه هاي ترکدار صورت مي پذيرد. يکي از تست هاي متداول چقرمگي شکست مواد سنگي تست بارگذاري کششي بر روي نمونه CNSR مي باشد که توسط استاندارد ISRM معرفي و تاييد شده است. در اين تحقيق يک مدل اجزا محدوده سه بعدي از اين قطعه مدل سازي و تحليل شده، به دنبال آن پارامترهاي موثر نوک ترک استخراج شده اند. بررسي روند تغييرات اين پارامتر ها در کليه نقاط جبهه ترک و با افزايش طول ترک به منظور فهم مکانيزم شکست صورت پذيرفته است.

 50: بررسي عملكرد ماشين آلات بارگيري معدن سنگ آهن چادرملو و بهبود شرايط موجود
عطايي محمد، زماني فرج اله
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  ماشين آلات، بارگيري، معدن سنگ آهن چادرملو
خلاصه:

معدن سنگ آهن چادرملو تجهيز شده و از سال 1376 مورد بهره برداري قرار گرفته است. در حال حاضر ساعتهاي قابل توجهي از عمر مفيد تعدادي از ماشين آلات بارگيري موجود باقيمانده است. در اين مطالعه در ابتدا شرايط فعلي ماشين آلات بارگيري از نظر ظرفيت کاري مورد بررسي قرار گرفته است. بدين منظور داد ههاي عملياتي - تاريخي اين ماشينها براي يک دوره يک ساله جمع آوري و سپس اين اطلاعات پردازش شده است. مطالعات نشان داده است که مي توان بهره وري شاولها را تا حدود 93 درصد افزايش داد. در اين خصوص تامين به هنگام قطعات يدکي از اهميت ويژ هاي برخوردار است. تناسب هندسي ماشين آلات بارگيري با شاخصهاي هندسي معدن در آحاد مختلف عملياتي و ماشين آلات نسبت به يکديگر مورد بررسي قرار گرفته است. بررسي ها نشان داده است که ماشين آلات بارگيري مشکل عمده اي از اين لحاظ ندارند. با توجه به برنامه توليد هفده سال باقيمانده از عمر معدن و بررسي عملکرد آنها در دوره مطالعه، تعداد ماشين آلات بارگيري در سالهاي آتي پيش بيني شده است.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:15 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 51: تعيين نيازهاي فعلي و آتي مشاينهاي چالزي معدن سنگ آهن چادرملو
عطايي محمد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  ماشين آلات، چالزني، معدن، سنگ آهن
خلاصه:

معدن سنگ آهن چادرملو از سال 1376 مورد بهر برداري قرار گرفته است. در حال حاضر مقدار قابل توجهي از عمر مفيد تعدادي از ماشين آلات چالزني موجود باقيمانده است. در اين مطالعه در ابتدا شرايط فعلي ماشين آلات چالزني از نظر ظرفيت کاري مورد بررسي قرار گرفته است. بدين منظور داده هاي عملياتي – تاريخي اين ماشين آلات براي يک دوره يک ساله جمع آوري و سپس اين اطلاعات پردازش شده است. مطالعات نشان داده است که با استفاده از سيستم تک ضرب در چالزني مي توان ظرفيت چالزني در ساعتهاي فعال ماشين هاي موجود را در سنگ آهن و باطله به ترتيب 17 و 40 درصد افزايش داد. تناسب هندسي ماشين آلات با شاخص هاي هندسي معدن مورد بررسي قرار گرفته است. بررسي ها نشان داده است که به علت کوتاه بودن بلندي دکل ماشينهاي چالزني، ظرفيت آنها براي حفر چالها بصورت تک ضرب کم است. با توجه به برنامه توليد هفده سال باقيمانده از عمر معدن و بررسي عملکرد آنها در دوره مطالعه، تعداد ماشين آلات چالزني لازم در سالهاي آتي پيش بيني و زمان مناسب براي خريد ماشين آلات جديد پيشنهاد شده است.

 52: توسعه نرم افزار به منظور تعيين حد روباز - زيرزميني
ياوري مهدي، كيومرثي محمدرضا
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  راهكار نيلسون، حد روباز - زيرزميني
خلاصه:

تعيين حد روباز زيرزميني براي کانسارهايي با گسترش عمقي از سطح زمين و امکان استخراج زيرزميني، يکي از اولين تصميماتي است که بايد در فرآيند طراحي معدن اخذ شود. مدل ارايه شده توسط(1982-1992) Dan Nilsson  بر مبناي انتخاب عمقي که در آن مجموع ارزش خالص فعلي دو روش روباز و زيرزميني بيشينه باشد، عمل مي نمايد .در اين مقاله پس از اعمال اصلاحاتي در تعيين حد روباز و تهيه داده هاي لازم به منظور بيشينه سازي ارزش خالص فعلي، مدل نيلسون تکميل شده است

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:15 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 53: افزايش ضريب اطمينان توده هاي اشباع و ناپايدار با استفاده از اليافهاي مصنوعي
خسروي فريدون، ترابي معصومي امير
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  روش تعادل حدي، روش عددي، ضريب ايمني، اليافهاي صنوعي (ژئوگريدها)
خلاصه:

تحليل پايداري شيبهاي سنگي و خاکي يکي از مهمترين بخشهاي طراحي معادن، تونلها، راههاي کوهستاني، سدها و به طور کلي پروژه هايي که احتمال پتانسيل لغزش بر روي شيب شيرواني ها وجود دارد، مي باشد. در اين مقاله ابتدا خلاصه اي از روشهاي تحليل پايداري شيب و مزيت استفاده از روشهاي عددي آورده شده است. در ادامه به بررسي کلي شيبهاي ناحيه غرب کشور که در ضلع شمالي شهر سنندج قرار دارد پرداخته شده است. با استفاده از نتايج بدست آمده و استفاده از نرم افزار FLAC3D نمودار کلي ضريب ایمني در شیبها و شرایط مختلف رسم شده است و با بررسي نمودار حاصله پيشنهادهايي جهت استفاده از اليافهاي مصنوعي ارايه گرديده است. در انتها يک نمونه از اين شيب مورد تحليل قرار گرفته است.

 54: تخمين بار سقف در تونلهاي معدن زغال سنگ طبس با استفاده از اندازه گيري برجا
جعفري احمد، پژمان فرد حسن، يوسفي مهدي
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  بار سقف، همگرايي سنجي، با سنج، نگهداري تونل، معادن زغال سنگ
خلاصه:

تخمين بار سقف در تونل هاي معادن هميشه مورد علاقه محققين بوده است. طراحي نگهداري بهينه تونل ها تنها بر اساس تخمين دقيق اين پارامترها ممکن است. در اين تحقيق تونل هاي معادن زغال سنگ پروده ۵ طبس به منظور ارزيابي بار سقف و همچنين اندازه گيري همگرايي تونل ابزاربندي شد. مقاله حاضر شامل مروري بر طرح و ساخت ابزار مذکور و نتايج بدست آمده مي باشد. نتايج نشان مي دهد که پيشروي جبهه کار به ميزان ۲ الي ۳ برابر عرض تونل بر افزايش بار سقف موثر بوده و پس از آن تاثير چنداني ندارد. همچنين مطابق اندازه گيري هاي مذکور ضريب بارگذاري سقف 1.37 برآورد شد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:16 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها