0

دانلود مقالات مهندسی معدن

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

دانلود مقالات مهندسی معدن

 1: تخمين ذخيره کانسار با تکنيک شبکه عصبي مصنوعي
شهابي فر مريم
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  تخمين ذخيره، شبکه عصبي مصنوعي، شبکه پرسپترون، شبکه با تغذيه پيشرو، فضاي تخمين
خلاصه:

در مقاله حاضر از تکنيک شبکه عصبي مصنوعي براي تخمين ذخيره يک کانسار واقع در ايران مرکزي استفاده شده است .در اين کانسار داد ه ها فقط از نوع گمانه است و داده هاي تونل و ترانشه در دسترس نمي باشد. در کل تعداد 57 حلقه چاه در نظر گرفته شده اند .براي ارزيابي شبکه طراحي شده، داده هاي چهارچاه به طور کامل بعنوان داده هاي مجموعه اعتبارسنجي انتخاب شدند و مابقي گمانه ها براي مجموعه داده هاي آموزشي در نظر گرفته شدند. يک سري از شبکه هاي پرسپترون) شبکه با تغذيه پيشرو (با پارامترهاي متفاوت آموزش داده شدند و در نهايت پارامترهايي براي شبکه در نظر گرفته شد که پاسخ شبکه آموزش ديده براي داده هاي سري اعتبارسنجي به پاسخ واقعي نزديکتر بود. پس از آموزش شبکه عصبي توسط باقي داد هها، صحت تخمين داد ههاي اعتبارسنجي73  درصد بدست آمد .شبکه آموزش ديده براي تخمين کل بلوک ها در فضاي تخمين به کار رفت به طوريکه عيار هر بلوک برابر ميانگين عيار تخمين زده شده 25 زير بلوک قرار گرفت .منحني عيار-  تناژ به ازاي مقادير مختلف عيار حد ترسيم گشت و همچنين امکان ترسيم پلان هاي طبق هبندي کانسنگ و باطله در افقهاي مختلف ( 73افق و هر يک با ضخامت 5 متر) وجود دارد .بر اساس اين تخمين تناژ در کانشار هفت ميليون تن با عيار متوسط 7.86% با در نظر گرفتن عيار حد چهار درصد بدست آمد.

 2: اهميت مطالعات مينرالوژيك بر روي سرباره هاي ذوب قديمي در پاراژنز كانيهاي فلزي
امامي سيدمحمدامين
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  متالورژي، آركئومتالورژي، اكتشاف معدن، سرباره، پتروگرافي، ژئوشيمي
خلاصه:

مطالعات آركئومتالورژيك بر روي سرباره هاي قديمي ذوب فلز در پاره اي موارد نشانگر وجود كانيهاي ارزشمند ديگري در رگه اصلي معدني مي باشد. مطالعه بر روي پاراژنز كانيهاي بوجود آمده در بافت سرباره ها، و شرايط پايداري اين كانيها ما را به سمت فهم تكنولوژي مورد استفاده جهت استحصال فلزات در دنياي قديم راهنمايي مي كند. در اين راستا فازهاي مختلف سرباره بر اساس نوع فلز استخراج شده مورد بررسي و تفسير قرار مي گيرند تا بدين وسيله فرضيه اي جهت چگونگي استحصال و به آوري مواد معدني معين گردد. مطالعات پترولوژيك بر روي سرباره هاي معادن فلزي مشهور دنيا نظير سرچشمه (Cu) و گل گوهر (Fe) در ايران، ريو تينتو (Cu) و مونت رومرو (Ag) در اسپانيا [10]، تيمنا (Cu) در اردن [1]، ين شي و چنگ چو (Cu/Sn) در تايلند [2]، كارتاگو (Cu/Ag) در تونس و حتي كرو تولاهوئن (Cu/Turquoise) در شيلي [3] باعث درك اين مهم گرديده است كه سرباره شناسي حتي در جهت نوع كاني سازي و اكتشاف برخي مواد معدني كاربرد فراواني دارد. اين مطالعات در ايران در معدن مس چاه موسي در طرود مورد بررسي قرار گرفت و نتايج آزمايشات شيميايي در صد زيادي از فلزاتي نظير آنتيمون، بيسموت، آرسنيك و نقره را در ذخيره اصلي معدن به اثبات مي رساند. در اين راستا مطالعه بر روي مقاطع ميكروسكپي و پديدار گشتن فازهاي ثانويه چون دوميكيت در مس ما را به سمت يك صنعت آلياژسازي در اين ناحيه راهنمايي مي كند.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:09 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 3: معرفي روشي جهت تعيين پارامترهاي ژئومكانيكي واقعي منطقه به كمك روشهاي عددي
نوريان مجيد، شهريار كورش
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  مكانيك سنگ، روشهاي عددي، پارامترهاي ژئومكانيكي، تحليل برگشتي، تونل
خلاصه:

در بعضي از موارد در زمان ايجاد يك سازه، اندازه گيري هاي ژئومكانيكي صحرايي صورت مي گيرد که علاوه بر بررسي پايداري سازه، در ارزيابي مجدد اطلاعات زمين شناسي و پارامترهاي ژئوتکنيکي ورودي طراحي نيز از آنها استفاده مي شود. در اين مقاله با فرض داشتن منحني هاي همگرايي بدست آمده از نتايج ابزاربندي، روشي بكار گرفته شده كه مي توان توسط آن و با بكارگيري روشهاي عددي، پارامترهاي ژئومكانيكي واقعي منطقه را با تحليل رفتار خروجي بدست آمده، پيش بيني كرد. در اين روش با تکيه برتکنيک هاي تحليل برگشتي، از روش سعي و خطا استفاده مي شود، بطوريكه با معرفي خصوصيات و پارامترهاي قطعي مدل (نظير هندسه مدل، شرايط مرزي و ...) و در نظر گرفتن پارامترهاي مجهول (نظير چسبندگي و زاويه اصطکاک داخلي)، مدلهاي مختلفي توسط يك برنامه عددي ساخته مي شود. روند ساخت مدل تا مشابه ساختن منحني هاي همگرايي مدل ساخته شده با منحني هاي همگرايي بدست آمده از نتايج ابزاربندي ادامه مي يابد تا شرايط براي هر دو منحني يکسان شود. در نهايت با مقايسه بين منحني هاي همگرايي و تاييد مدل نهايي ساخته شده، پارامترهاي ژئومکانيکي منطقه تعيين مي شود. در ادامه اين مقاله ضمن تشريح روش مذكور به نحوه بكارگيري اين روش در تعيين پارامترهاي ژئومکانيکي واقعي تونل انتقال آب لواسان تهران پرداخته كه يك برنامه عددي به روش تفاوت محددود شده است. در اين قسمت از نرم افزار FLAC 4.0 مي باشد، استفاده شده است.

 4: بررسي كانسار پرليت جنوب نير - اردبيل با نگرش خاص به كاربردهاي نوين آن در صنعت
اسدي فرزاد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  پرليت، ريوليت، ميوسن، شيشه، انبساط، پوميس
خلاصه:

از نظر سنگ شناسي، پرليت جز سنگهاي ريوليتي آبدار با جلاي مرواريدي است. پرليت منبسط ماده سبك وزني است كه از حرارت دادن سريع و ناگهاني پرليت بدست مي آيد (دماي 1200-700 سانتيگراد) آب تركيبي مهمترين نقش را در اين زمينه داراست. محدوده مورد مطالعه واقع در 28 كيلومتري جنوب نير از استان اردبيل ميباشد. خاستگاه پرليت مزبور در ارتباط با ولكانيسم ريوليتي زمان ميوسن است. منطقه در طي ميوسن مياني، حركات كششي مهمي را پشت سر گذاشته و در نتيجه هورست و گرابنهايي در آن ايجاد شده و رسوبات تبخيري ميوسن به شدت جابجا گرديده و باعث ايجاد گنبدهاي گچي شده است مسلما نقش اين قبيل حركات در بيرون ريزي سريع گدازه ها و بالاخص گدازه هاي ريوليتي تاثير فراوان داشته و پرليت ها هم كه رابطه تنگاتنگ با اين قبيل سنگها دارند در منطقه تشكيل گرديده است. بنابراين بين پرليت زايي و تكتوينك منطقه رابطه غير قابل انكاري وجود دارد. پرليت موجود در منطقه از نظر سنگ شناسي در واقع نوعي ريوليت آبدار، در حدود 3.32 درصد آب ميباشد كه در زمره بهترين نوع پرليتهاي موجود قرار گرفته و بر خلاف اكثر پرليتهاي منطقه تبريز - ميانه كه داراي بافت كلاسيك (دانه مرواريدي) هستند، پرليت نير داراي بافت جرياني و بسيار متراكم و در مطالعات ميكروسكوپي مشخص شد كه داراي بلورهاي فلدسپات در متن شيشه اي، هم ميباشد. پس از انجام آزمايشات XRF و XRD و تستهاي فيزيكي (انبساط) مشخص گرديد كه پرليت هاي موجود از لحاظ كاربردي در جايگاه بهتري نسبت به ديگر معادن قرار داشته و با توجه به گستردگي و دارا بودن ذخيره مناسب مي توان الويت خاصي را براي اين محدوده در نظر گرفت.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:09 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 5: روشهاي شبكه اي موثر در مديريت پروژه هاي اكتشافي
صدري مريم، سكاكي سيدحميد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  CPM ،GERT ،PERT
خلاصه:

پروژه را مي توان مجموعه اي از فعاليتها تعريف كرد كه بايد در زمان معين انجام گيرند. پس زمان يك عامل كليدي در زمينه مديريت پروژه به حساب مي آيد. متداولترين ابزار براي تهيه برنامه زمانبندي پروژه، استفاده از شيوه هاي شبكه اي مانند روش مسير بحراني (CPM)، روش ارزيابي و بازنگري پروژه ها (‍PERT) و روش گرافيكي ارزيابي و بازنگري پروژه ها (GERT) مي باشد. در روش CPM براوردهاي زمان قطعي فعاليت و در روش PERT برآوردهاي زمان احتمالي مورد استفاده قرار مي گيرد، در حاليكه روش GERT براي پروژه هايي به كار مي رود كه در آنها فعاليتهايي وجود دارند كه اجرا يا عدم اجراي آنها جنبه احتمالي دارد. در مراحل مختلف معدنكاري با عوامل طبيعي سروكار داريم و اين عوامل مي توانند دچار تغييرات (گاها ناگهاني) شوند، يك عدم اطمينان از وقوع پديده هاي قابل پيش بيني وجود دارد. ماهيت احتمالي، هم شامل فعاليتهاي معدني و هم زمان اجراي برخي فعاليتها مي شود. پس با توجه به احتمال پذيري فعاليتهاي معدني - به خصوص اكتشاف - استفاده از برنامه ريزي PERT، به خصوص GERT موثر به نظر مي رسد زيرا آگاهي از ميزان احتمال وقوع فعاليتها، مسوول پروژه را در تصميم گيريها كمك خواهد نمود. همچنين در اجراي پروژه در شرايطي كه احساس مي شود تكميل آن در موقع مقرر امكان پذير نيست، مي توان با استفاده از احتمال زمان مورد انتظار تصميم مناسبي اتخاذ كرد.    

 6: مدل سازي انتشار آلودگيهاي نفتي در خاكهاي ماسه اي رس دار با استفاده از روش اجزا محدود
عاطفي سعيد، محمدي كورش
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  مدلسازي، آلودگي نفتي، اجزا محدود، لنز رسي
خلاصه:

مطالعات انجام شده نشان مي دهد که يکي از مسايل مهم در آلودگي هاي نفتي، ماندگاري اين مواد در زمين مي باشد. لذا در برخي از موارد بعد از صرف نظر هزينه هاي هنگفت جهت پاکسازي منطقه از مواد نفتي، بعد از گذشت چند سال دوباره اين مواد اثرات منفي خود را در منطقه نشان داده اند که اين اثرات عمدتا ناشي از آزاد شدن مواد به دام افتاده در داخل زمين مي باشد. در اين تحقيق نيز سعي شده است تا اين مساله به صورت آزمايشگاهي و با استفاده از يک مدل فيزيکي مورد بررسي قرار گرفته و نتايج آن با حاصل از مدل رياضي MOFAT مقايسه شود. نتايج ضمن اينکه به فهم بهتر حرکت آلودگي در محيط خاک با لنز رسي کمک نمود، ميزان انطباق نسبتا خو مدل رياضي با نتايج آزمايشگاهي نشانگر ميزان دقت کا و کارايي نرم افزار به کار رفته مي باشد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:10 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 7: معرفي نرم افزار براي انتخاب شاول و كاميون در معادن روباز
ياوري مهدي، موسوي سيدولي
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  نرم افزار، معدن روباز، ماشين آلات، روش هاي انتخاب، هزينه هاي عملياتي و مالكيت، شاول، كاميون
خلاصه:

در اين مقاله برنامه كامپيوتري به زبان ويژوال بيسيك براي انتخاب سيستم شاول - كاميون معرفي مي شود. روش هاي به كار گرفته شده شامل روش هايي همچون روش اهارا، روش سلسله مراتب تحليلي، روش كلاسيك، روش ضرايب تفضيلي، روش صفي، روش هاي تخصيص ثابت و غيره مي باشند. اين نرم افزار قابليت انتخاب تعداد، تعيين توان توليد و تخمين هزينه هاي مالكيت و عملياتي ماشين آلات را دارد. اين نرم افزار داراي بانك هاي اطلاعاتي شامل بانك اطلاعاتي شاول، كاميون، مواد معدني همراه با مشخصات مواد، بانك اطلاعاتي هزينه برخي از ماشين آلات و بانك اطلاعاتي گزارش خروجي برنامه همراه با قابليت حذف و اضافه كردن اطلاعات مي باشد. بانك هاي اطلاعاتي برنامه از نوع Access هستند. نرم افزار قابليت راهنمايي كاربر را در حين كار با ارايه فرم هاي خاصا دارد و با پيغام هاي مناسب در مواقع مورد نياز به كاربر هشدار مي دهد. نرم افزار انتخاب شاول - كاميون داراي قابليت ارايه گزارش هاي خروجي و همچنين رسم نمودارهاي نتايج مي باشد. همچنين قابليت انتقال خروجي هاي برنامه به نرم افزارهاي Word , Excel، Notepad در اين برنامه وجود دارد. اين برنامه براي طرح توسعه معدن سنگ آهن چادرملو به كار گرفته شد كه نتايج  آن ارايه شده اند.

 8: طراحي محدوده بهنيه نهايي در معادن روباز با روش مخروط شناور دو و مقايسه آن با روش لرچ و گروسمن
خالوكاكايي رحمان
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  روش لرچ و گروسمن، گراف تئوري، روش مخروط شناور، محدوده بهينه، معادن روباز، روش مخروط شناور دو
خلاصه:

قبل از استخراج مواد معدني به روش روباز، لازم است که اندازه و شکل نهايي معدن به منظور تعيين ميزان ذخيره قابل استخراج و ميزان باطله برداري و همچنين تعيين محل سد باطله و ديگر سيسات سطحي، طراحي شود. محدوده معدن تابع پارامترهاي مختلفي مي باشد که ممکن است در  طول عمر معدن، بدليل تغيير اين پارامترها چندين بار بازنگري شود. بنابراين استفاده از کامپيوتر براي طراحي مجدد در کوتاهترين زمان ممکن ضروري است. پس از اختراع کامپيوتر و استفاده همه جانبه آن، الگوريتمهاي مختلفي نظير روش مخروط شناور، روش گراف تئوري لرچ و گروسمن و جهت طراحي محدوده بهينه نهايي معرفي شده است. از ميان اين الگوريتمها، روش گراف تئوري لرچ و گروسمن تنها روشي است که قادر است محدوده بهينه واقعي را در تمام مدلها محاسبه نمايد. پيچيدگي اين روش و نياز به وقت کامپيوتري بالا جهت حصول به جواب از معايب روش مذکور مي باشد. روش مخروط شناور به دليل اينکه در مدت زمان کمتري قادر است محدودۀ بهينه را محاسبه نمايد و همچنين به دليل سادگي، از ساير الگوريتمها بيشتر استفاده مي شود. اين الگوريتم در بعضي از حالات قادر به تعيين محدوده بهينه نيست. به همين دليل روش مخروط شناور دو براي بر طرف نمودن بعضي از معايب روش مذکور توسط رايت ارايه و ادعا شده است که اين روش قادر به تعيين محدوده بهينه واقعي مي باشد. در اين مقاله روش مخروط شناور دو براي بهينه بودن، مورد  بررسي قرار گرفته شده است. براي اين منظور يک برنامه کامپيوتري به زبان برنامه نويسي C++ تهيه شد و کارايي روش مذکور براي مدلهاي مختلف بررسي و نتايج آن با حاصل از روش گراف تئوري لرچ و گروسمن مقايسه گرديد

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:10 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 9: سيستم گسل كامپيوتري كاميون ها در معادن و بررسي امكان اجراي آن در معادن ايران
سركيسيان آربي، محسني سعيد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  معدن، بارگيري، باربري، گسل، بهينه سازي، سخت افزار، نرم افزار
خلاصه:

با تلفيق رشته هاي مختلف علمي و فني همچون رياضيات و کامپيوتر نوآوري هاي فراواني در زمينه معدنکاري پديد آمده است. سيستم توزيع کامپيوتري کاميون ها در معادن با هدف بهينه سازي راندمان ماشين آلات و توليد و همچنين تکميل مديريت معدن و با به کارگيري الگوريتم ها، نرم افزارها و سخت افزارهاي پيشرفته و هوشمند، نمونه اي از اين نوآوري ها مي باشد. در اين مقاله سيستم توزيع کامپيوتري کاميون ها در معادن بررسي شده و طرح اجراي اين سيستم در ايران مطرح مي گردد.

 10: كاربرد روش فركتالي طيف توان - مساحت در جدايش آنومالي از زمينه
فداكارالقلنديس يونس
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  جدايش آنومالي از زمينه، فركتال و مولتي فركتال، روش طيف توان
خلاصه:

در چند سال اخير، هندسه فرکتال در عرصه علوم فني، به خوبي توانسته است وارد شود؛ با گسترش اين علم در رشته هاي مهندسي، کاربردهاي آن روز به روز بيشتر و متنوع تر مي شود. يکي از روش هاي بسيار نوين در عرصه پردازش فرکتالي که در مورد اکتشافات ژئوشيميايي مورد توجه واقع شده است. در اين روش با انتقال داده ها از حوزه مکان به «طيف توان - مساحت» است روش فرکتالي حوزه فرکانس با استفاده از تبديلات دو بعدي فوريه، جوامع فرکانسي مربوط به سيگنال ژئوشيميايي (داده هاي ژئوشيميايي) در يک تحليل بعد فرکتالي از هم تفکيک مي شوند. بدين منظور با محاسبه طيف توان فرکانسي مربوط به سيگنال بدست آمده و تحليل فرکتالي رفتار آن، فيلترهاي ديجيتالي طراحي مي شود. در نهايت با استفاده از اين فيلتر ها، جوامع آنومالي از مقادير زمينه جدا مي گردد. در اين مقاله با استفاده از داده هاي واقعي مربوط به رسوبات آبراهه اي، قابليت و توانايي اين روش مورد بررسي قرار گرفت و در نهايت نشان داده شد که اين روش از قابليت هاي بالقوه و با ارزشي در تحليل ضمني فرايندهاي چندگانه موثر در غني شدگي (يا تهي شدگي) عناصر داشته و مي تواند به عنوان يک روش مورد اعتماد معرفي شود.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:10 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 11: بررسي كاني شناسي و فرآوري نمونه كانسنگ فلدسپات چغايي
قرباني علي
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  كانسنگ فلدسپات، فرآوري، جدايش آهن
خلاصه:

کانسار فلدسپات چغايي در جنوب غربي همدان واقع شده است. جهت بررسي کاني شناسي و فرآوري آن، نمونه دريافت شده براي بررسي هاي مورد نظر آماده گرديد. بطور کلي نمونه از اجزا شيميايي SiO2، Al2O3، Fe2O3، O2Na، K2O، CaO و MgO تشکيل شده است و عيار مجموعه آهن آن که بصورت Fe2O3 بيان شده است بيش از 63/0 درصد مي باشد. جرم مخصوص واقعي نمونه 61/2 گرم بر سانتيمتر مکعب و ضريب کار آن برابربا 9/10 کيلو وات ساعت بر تن متريک تعيين شد. بررسي هاي انجام شده نشان داده است که براي حصول درجه آزادي مناسب بايد تا ابعاد 80 درصد ريز تر از 150 ميکرون خرد شود و سپس مورد نرمه گيري قرار گيرد (حذف مواد ريزتر از 10 ميکرون).
در اين مقاله براي آرايش نمونه از روشهاي نرمه گيري، جدايش مغناطيسي و فلوتاسيون استفاده گرديد و مناسب ترين مسير فرآوري استفاده از خردايش، نرمه گيري و فلوتاسيون تشخيص داده شد. از مواد شيميايي مختلفي که در آزمايشهاي فلوتاسيون بکار گرفته شد، مناسبترين آنها اسيد سولفوريک، آئرو 801، آئرو 805 و روغن کاج بود و بهترين PH در محدوده 5/2 تا 3 تعيين گرديد. از نتيجه اين آزمايشها مقدار آهن مجموعا به % 1/0  Fe2O3کاهش داده شد و در اين حالت وزن کنسانتره 3/69 درصدِ وزن خوراک مي باشد.

 12: بررس تاثير نرخ هوادهي بر عملكرد سلول ستوني فلوتاسيون
باراني بيرانوند كيانوش، كليني سيدمحمدجواد، بهروزي كورش
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  فلوتاسيون ستوني، چادرملو، هماتيت
خلاصه:

سلول فلوتاسيون ستوني يك ماشين فلوتاسيون است كه در اكثر معادن آمريكا، كانادا، آفريقا و استراليا جايگزين سلولهاي مكانيكي معمولي شده است. در اين تحقيق تاثير افزايش نرخ هوادهي بر روي عملکرد هيدروديناميکي و متالورژيکي سلول فلوتاسيون ستوني آزمايشگاهي مورد بررسي قرار گرفته است. نتايج آزمايشهاي با سلولي از جنس پي وي سي شفاف و به قطر و ارتفاع بترتيب 4/7 و 153 سانتيمتر و با نمونه هماتيت از محل خوراک سلولهاي رافر مدار فلوتاسيون معمولي هماتيت کارخانه فرآوري چادرملو نشان مي دهد که با افزايش نرخ هوادهي از مقدار 1 ليتر بر دقيقه (1/0 سانتيمتر بر ثانيه) تا 7/2 ليتر بر دقيقه (26/0 سانتيمتر بر ثانيه)، ماندگي هوا در ناحيه جمع آوري ابتدا افزايش مي يابد (ناحيه جريان حبابي). اما در مقادير بالاتراز 7/2 ليتر بر دقيقه ديگر ماندگي گاز افزايش نمي يابد و ماندگي گاز در جا رخ مي دهد (ناحيه جريان آشفته). با افزايش نرخ هوادهي، نرخ باياس در ناحيه جريان حبابي كاهش و در ناحيه جريان آشفته افزايش مي يابد اما ارتفاع ناحيه كف و زمان ماند ميانگين در هر دو ناحيه بترتيب افزايش و كاهش مي يابند. در ناحيه جريان حبابي با افزايش نرخ هوادهي بازيابي در محصول سرريز (کف) افزايش و در ته ريز كاهش مي يابد اما در ناحيه جريان آشفته با افزايش نرخ هوادهي بازيابي در محصول سرريز كاهش و در محصول ته ريز افزايش مي يابد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:10 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 13: فرآوري کانسنگ تيتانيم قره آغاج اروميه
مهديلو اكبر، ايران نژاد مهدي
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  کانسنگ تيتانيم، کانسار سنگي، ايلمنيت، منيتيت، تيتانومنيتيت، پرعيارسازي، جدايش ثقلي و مغناطيسي
خلاصه:

کانسار سنگي تيتانيم قره آغاج در 36 کيلومتري شمال غربي اروميه در استان آذربايجان غربي واقع شده است. نتايج مطالعات اکتشافي نشانگر وجود 208 ميليون تن کانسنگ با عيار 5/8 درصد دي اکسيد تيتانيم مي باشد. مطالعات کاني شناختي نشان  مي دهد که کاني هاي عمده کانسنگ را ايلمنيت، منيتيت و کاني هاي سيليکاته نظير پيروکسن، اوليوين، پلاژيوکلاز و بعضي کاني هاي ثانويه تشکيل مي دهند. کاني ايلمنيت عمدتا به صورت دانه اي بوده ولي بعضا لامل هايي از ايلمنيت نيز در داخل منيتيت ديده مي شود. درجه آزادي ايلمنيت در نمونه سينه کارها و نمونه گمانه‌ها به ترتيب 150 و 105 ميکرون مي باشد.
نتايج آزمايشهاي جدايش نشان مي دهد كه با استفاده از تركيب مايع سنگين کلريسي (با وزن مخصوص 4) و جداکننده مغناطيسي تر - شدت پايين، کنسانتره ايلمنيت با عيار 5/43 درصد دي اکسيد تيتانيم و بازيابي 3/61 به دست مي آيد. با استفاده از ميز لرزان، کنسانتره مرکب از ايلمنيت و منيتيت با عيار 30 درصد دي اکسيد تيتانيم و بازيابي بيش از 50 درصد حاصل مي‌شود. با ترکيب ميزلرزان و جداکننده مغناطيسي تر - شدت پايين، کنسانتره نهايي ايلمنيت با عيار 5/44 درصد دي اکسيد تيتانيم و بازيابي حدود 45 درصد به دست مي آيد. در نهايت، تركيب دو مرحله ميز لرزان و دو مرحله جدايش مغناطيسي شدت پايين براي پرعيار سازي كانسنگ تيتانيم قره آغاج پيشنهاد مي گردد.                                       

 14: سيستم زهكشي و كنترل تراوش سد رسوبگير طرح مس سونگون
سروري مجيد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  سد رسوبگير، سد سنگريزه اي، زهكشي، زهكش پنجه اي
خلاصه:

سد رسوبگير طرح مس سونگون شامل: سد اصلي، پنجه سنگريزه اي و سد كنترل تراوش مي باشد. بدنه سد اصلي از تخليه بخش درشت دانه باطله كارخانه تغليظ (ماسه نرم، +75mm) ساخته خواهد شد. ارتفاع سد بطور پيوسته ترفيع مي يابد بطوريكه در پايان عمر معدن ارتفاع شيرواني ماسه اي بالغ بر 170 متر خواهد شد. به منظور فراهم نمودن امكان تخليه باطله در سالهاي اوليه راه اندازي كارخانه، يك سد اوليه (Starter) به ارتفاع حدود 64 متر با استفاده از مصالح سنگريز (Rock fill) ساخته خواهد شد. ناحيه بالادست اين سد از مصالح رسي (Clay) با نفوذپذيري كم مي باشد و يك ترانشه آببند اين مصالح را به سنگ كف متصل خواهد ساخت. طراحي سد اصلي بگونه اي است كه بعنوان يك سد آببند كامل تلقي نمي گردد اين ويژگي به دليل وجود يك سد كنترل تراوش در پايين دست سد مزبور مي باشد. سد اوليه در طول 2 سال اول بهره برداري، پر خواهد شد و شيرواني ماسه اي پايين دست به ارتفاعي خواهد رسيد كه به عنوان شيرواني پايين دست سد اصلي عمل نمايد.
هر چند كه در پي، جناحين و محدوده نهايي دامنه پايين دست سد اوليه يك سيستم زهكشي با استفاده از ترانشه هاي زهكشي طراحي شده كه با مصالح فيلتر و زهكش پر خواهد شد، اما بمنظور زهكشي كامل و ايجاد شرايط پايداري مناسب براي شيرواني ماسه اي، يك پنجه سنگريزه اي در منتهي اليه دامنه پايين دست با ارتفاع حدود 72 متر در نظر گرفته شده است. پايين دست پنجه سنگريزه اي، سد كنترل تراوش وجود دارد اين سد تنها به منظور جمع آوري و نگهداشتن جريانهاي سطحي محدوده سد باطله و تراوشهاي پي و خروجي زهكشها مي باشد (ارتفاع اين سد حدود 10 متر مي باشد) كه توسط يك سيستم پمپاژ به مخزن سد اصلي برگشت داده مي شود. بدنه سد كنترل تراوش به صورت سد ناحيه بندي شده مي باشد و آببندي پي و جناحين آن با استفاده از ترانشه آببند و پرده تزريق كامل صورت خواهد گرفت. فلسفه كنترل تراوش در سد رسوبگير فوق بر اين پايه استوار است كه با استفاده از يك شيرواني ماسه اي تراوا، تعبيه زهكشهاي عمقي و پنجه سنگريز، زه آب بدنه و پي به مخزن سد كنترل تراوش با هد بسيار كم هدايت شود.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:10 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 15: تعيين شيب پايدار ديواره هاي معدن سنگ آهن چادرملو
بداغ آبادي سعيد، عطايي محمد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  پايداري شيب، پارامترهاي مقاومتي توده سنگ، رده بندي توده سنگ
خلاصه:

تعيين شيب پايدار يكي از مراحل اوليه و مهم در طراحي معادن روباز مي باشد. معدن چادرملو با ذخيره اي بالغ بر 400 ميليون تن سنگ آهن در شمال شرق يزد واقع شده و تحليلهاي انجام شده نشان از ناپايداري ديواره هاي آن در آينده دارد، لذا شيب پايدار براي ديواره هاي اين معدن با استفاده از نرم افزار CLARA تعيين شده است. بدين منظور در ابتدا با توجه به مقاطع زمين شناسي تهيه شده توسط كارشناسان روسي، نقشه ليتولوژي معدن تهيه و زونهاي مختلف بر روي ديواره هاي پيت معدن مشخص شده است. سپس سنگهاي منطقه با توجه به خواص ژئوتكنيكي مشابه به 6 زون تقسيم و با استفاده از رده بندي MRMR و معيار شكست هوك و براون، چسبندگي (c) و زاوية اصطكاك (f) براي زونهاي مختلف محاسبه شده است. مقادير مقاومت فشاري تك محوره و چگالي سنگهاي مختلف از آزمايشهاي انجام شده در معدن بدست آمده است. شيب پايدار با دو منظور طراحي و پايداري در هر مقطع با روش قطعات و با استفاده از نرم افزار CLARA تعيين شده است. در روش اول ضريب اطمينان در هر زون براي ارتفاعهاي مختلف از 15 تا 225 متر در شيبهاي مختلف و با هدف طراحي محاسبه و بصورت گرافهايي كه براي طراحي مجدد معدن استفاده مي شود، ارايه شده است. در روش دوم شيب پايدار براي 14 مقطعي كه تحليل پايداري بر روي آنها انجام شده بود، محاسبه شده است. در نهايت شيب پايدار در هر زون و شيب پايدار سراسري در هر مقطع ارايه شده است.

 16: شرايط آماده سازي کنسانتره تيتانيم دار قره آغاج اروميه جهت سرباره سازي
ايران نژاد مهدي، منتجم مهدي
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  ايلمنيت، تيتانومنيتيت، اکسيداسيون، احيا، پزودوبروکايت، سرباره سازي
خلاصه:

در سرباره سازي کنسانتره ايلمنيت و تيتانومنيتيت، ‌شرايط آماده سازي نقش مهمي دارد. از جمله پارامترهاي مهم آماده سازي،‌ شرايط اکسيداسيون و احيا کنسانتره قبل از ذوب مي باشد. آزمايش هاي اکسيداسيون در محدوده دمايي 1050oC-700 و در زمان هاي 5/1، 3، 5/4 و 6 ساعت در بوته هاي سراميکي انجام شده است. آزمايشهاي احياء نيز در در محدوده دمايي1000-1200oC  و در زمان هاي 5/0،‌ 1،‌ 5/1 و 2 ساعت در بوته هاي گرافيتي انجام گرفته است. شرايط مناسب اکسيداسيون براي کنسانتره ايلمنيت دماي 1000oC و زمان 6 ساعت و براي کنسانتره تيتانومنيتيت دماي 1050oC و زمان 6 ساعت مي باشد. اکسيداسيون کنسانتره ايلمنيت و تيتانومنيتيت در دماي 1000oC موجب تشکيل فاز پزودوبروکايت شده و در نتيجه تاثير بسزايي بر روي سينتيک احيا مي گذارد. احيا کامل کنسانتره ايلمنيت با 10 درصد کربن در دماي 1150oC و زمان 1 ساعت و براي کنسانتره تيتانومنيتيت در دماي 1100oC و زمان 5/1 ساعت رخ مي دهد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:10 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 17: مدلسازي جريان آب زيرزميني در محدوده معدن سنگ آهن سه چاهون به كمك نرم افزار MODFLOW
محمدخاني محمد، كتيبه همايون
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  مدلسازي آب زيرزميني، معدن روباز سه چاهون، خشك اندازي
خلاصه:

حضور آب در معدن روباز سه چاهون از همان ابتداي معدنکاري اوليه باعث بروز مشکلات عديده اي شده است. به منظور طراحي سيستم مناسب خشک اندازي يک معدن روباز، لازم است ابتدا جريان آب زيرزميني پيرامون آن مورد بررسي و مطالعه قرار گيرد. در اين راستا اطلاعات حاصل از انجام مطالعات اوليه شامل زمين شناسي، تکتونيک، هيدرولوژي و هيدروژئولوژي و و همچنين نتايج حاصل از آزمايشات صحرايي مورد تحليل و تجزيه قرار داده شدند. اطلاعات بدست آمده از آزمايشات صحرايي شامل ضرايب هيدروديناميکي و ساير پارامترهاي توده سنگ پردازش شدند. براي مدلسازي جريان آب زيرزميني از نرم افزار MODFLOW استفاده شده است. در اين مدلسازي، كاليبراسيون مدل در حالت پايدار، اعتبار مدل را بالغ بر 97 درصد نشان مي دهد. مطالعات نشان مي دهند كه وجود زونهاي خرد شده در سنگ كف (با شيب تقريبي قائم) عامل اصلي حضور آب زيرزميني در معدن و پيرامون آن مي باشند. اين زونها آب را در راستاي جنوب شرق به شمال غرب هدايت نموده و به محدوده معدن منتقل مي نمايند. با توجه به مطالعات انجام يافته، راهكار پيشنهادي جهت خشك اندازي معدن و پيرامون آن استفاده از چاههاي آبكشي مي باشد، هر چند كه در اين مورد جاي بررسيهاي بيشتري وجود دارد.

 18: بررسي كاربرد سنگهاي آهن معادن چاه گز، زرند و ساغند در توليد آهن
تقي زاده محمدحسن
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه: 
خلاصه:

سنگ آهن مهمترين ماده اوليه مصرفي در كارخانجات توليد آهن و فولاد مي باشد كه در روشهاي مختلف توليد، بصورت دانه بندي شده و يا تغليظ شده مورد استفاده قرار مي گيرد.  در حال حاضر تعدادي از معادن بزرگ سنگ آهن كشور جهت رفع نيازهاي فعلي در حال بهره برداري مي باشند، لكن با در نظر گرفتن برنامه هاي افزايش ظرفيت فولاد كشور در سالهاي آتي، استفاده از ساير معادن سنگ آهن نيز ضروري بوده و بايستي مورد شناسايي، اكتشاف و استخراج قرار گرفته و متناسب يا كيفيت آنها در واحدهاي توليد آهن و فولاد به روشهاي احيا مستقيم، كوره بلند و يا ساير روشهاي موجود مورد استفاده قرار گيرند.  معادن چاه گز، زرند و ساغند در ناحيه آهن خيز بافق قرار داشته و قرار بر اين است كه از سنگ آهن معادن زرند و چاه گز نيز براي برنامه هاي مورد نظر فعلي توسعه فولاد كشور استفاده گردد. بررسيها و آزمايشاتي كه بر روي اين معادن انجام گرفته نشاندهنده اين است كه اين سنگها داراي تركيبات مگنتيتي همراه مقداري كانيهاي گوگرددار، پيريت و پيروتيت است. تحقيقاتي كه جهت استفاده از سنگهاي دانه بندي شده معادن فوق الذكر جهت توليد آگلومرات (زينتر) و ضريب حذف گوگرد آنها در جريان پخت و ارزيابي كيفيت آنها در مقايسه با سنگ آهن معدن چغارت (بافق) انجام گرديده نشاندهنده اين است كه:
سنگ آهن معدن چاه گز با مقدار فسفر تا 180/0 درصد و مقدار آهن حداقل 60 درصد مي تواند در توليد آگلومرات (زينتر) مورد نياز كوره هاي بلند استفاده گردد و مشخصات ذوب بهتري را براي كوره هاي بلند نسبت به سنگ آهن معدن بافق فراهم سازد، لكن سنگهاي گوگرددار معادن زرند و ساغند بدون تغليظ اوليه در كارخانجات توليد آهن و فولاد قابل استفاده نمي باشند و بايستي مورد فراوري قرار گيرند.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:10 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 20: مقايسه بهينه سازي پيشروي ها بر اساس كمينه كردن نسبت باطله به ماده معدني (w/o) و بيشينه كردن NVP
نجات فلاح
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  معدن روباز، برنامه ريزي توليد، سكانس، استخراج، فاز، پيشروي
خلاصه:

به منظور استخراج پيت, محدوده نهايي به يکسري پيت هاي لانه‌اي (تو در تو) تقسيم مي شود بگونه اي که اولين پيت بالاترين سود به ازاي استخراج هر بلوک موجود در آن را دارد. بتدريج که استخراج تا پيت نهايي ادامه پيدا مي کند از سود حاصل از استخراج هر بلوک در پيت هاي توليد شده کاسته مي شود تا اينکه بلوک هاي موجود در بزرگترين پيت (پيت نهايي) کمترين سود حاصل از استخراج را دارند.
اين روش در همه شرايط ممکن است کارآيي لازم را نداشته باشد زيرا طراحي با ارزش ترين پيت ها الزاما باطله برداري مورد نياز جهت رسيدن به بلوک هايي با بهترين عيار را موجب نمي شوند. بعبارتي ديگر روش ويتل بهينه‌ بودن پيشروي ها را در صورتيكه به باطله برداري اوليه نياز باشد، تضمين نمي كند. داگدلن و رمضان  بيان داشته‌اند که ممکن است بهترين بلوک کانه، بلوکي باشد که علاوه بر داشتن عيار بالا به حداقل باطله برداري نيز نياز داشته باشد.
در مقاطع کم عيار و نيازمند باطله برداري،
NPV حاصل از عمليات معدنکاري به روش کمينه کردن نسبت w/o بيشتر از روش ويتل است اما در مقاطع پرعيار و بدون باطله برداري روش ويتل NPV بالاتري خواهد داد. به منظور بدست آوردن NPV بيشينه، پيشروي هايي با نسبت باطله برداري کمينه بايد همراه با پيشروي هاي طراحي شده قبلي جهت گسترش زمانبندي ها استفاده شوند.

 21: پيش بيني نرخ نفوذ TBM با استفاده از شبكه عصبي
ياوري مهدي، مهدوري سعيد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  TBM، نرخ نفوذ، شبكه عصبي، تونل گاوشان
خلاصه:

در اين مقاله ابتدا برخي از روش هاي پيش يني نرخ نفوذ TBM مرور شده و سپس نرخ نفوذ با منظور کردن پارامترهاي نوع سنگ، درصد کوارتز، مقاومت فشاري تک محوره، قطر ديسک، نيروي نفوذ هر ديسک و RQD با استفاده از شبکه عصبي پيش بيني شده است. با حذف RQD و درصد کوارتز از پارامترهاي ورودي، حساسيت شبکه نسبت به حذف اين پارامترها مورد بررسي قرار گرفته است. مقايسه نتايج شبکه عصبي با مدل تجربي گراهام، توانايي شبکه عصبي در پيش بيني نرخ نفوذ و پيش بيني نرخ نفوذ TBM تونل گاوشان با استفاده از شبکه عصبي و مدل گراهان بخش هاي پاياني اين تحقيق را تشکيل مي دهد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:11 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 19: تلفين سيستم هاي تعيين موقعيت ماهواره اي GPS و GLONASS و افزايش دقت موقعيت يابي در معادن روباز
جودكي غلام رضا
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  GALILEO, LONASS, GPS، معدن روباز، تعيين موقعيت ايستا، تعيين موقعيت پويا
خلاصه:

سيستم تعيين موقعيت ماهواره اي امروزه سيستمي توانا براي تعيين موقعيت مكاني اشيا بصورت ايستا و پويا مي باشد. انواع سيستم هاي تعيين موقعيت ماهواره اي كه امروز موجود مي باشد عبارتند از :
1-GLOBAL POSITIONING SYSTEM (GPS)
2-GLOBAL NAVIGATION SATELLITE SYSTEM (GLONASS)
3-GALILEO SATELLITE POSITIONING SYSTEM
سيستم GPS سيستم تعيين موقعيت ماهواره اي است كه در حال حاضر شامل 28 ماهواره مي باشد كه توسط وزارت دفاع امريكا پرتاب شده اند و اطلاعات تعيين موقعيت خود را در باندهاي L-BAND به زمين ارسال مي دارند. سيستم GLONASS سيستم تعيين موقعيت ماهواره اي است كه در حال حاضر داراي 21 ماهواره مي باشدكه در دوره جنگ سرد توسط روس ها به فضا پرتاب شده است و آن سيستم نيز اطلاعات خود را در باند L-BAND به زمين مراسله مي كند. سيستم تعيين موقعيت ماهواره اي GALILEO سيستم تعيين موقعيت ماهواره اي ديگر است كه در حال حاضر توسط اتحاديه اروپا و آژانس فضايي اروپا در حال طراحي و در سال 2005 اولين ماهواره آن به فضا پرتاب خواهد گرديد.هر كدام از اين سيستم ها به تنهايي مي توانند كار موقعيت يابي را براي اشيا ساكن و متحرك انجام دهند ولي در پاره اي از موارد مانند موقعيت يابي باربرهاي مواد معدني، تيغه ها و مته هاي حفاري در معادن روباز، استفاده از يك نوع سيستم تعيين موقعيت ماهواره اي كافي نمي باشد اين عدم كفايت بعلت كاسته شدن تعداد ماهواره هاي رديابي شده بخاطر شرايط محيطي از جمله ديواره هاي معدن مي باشد. كاهش تعداد ماهواره هاي رديابي شده باعث پايين آمدن دقت تعيين موقعيت و حتي گاهي عدم تعيين موقعيت مي گردد .در اين مقاله سعي گرديده است كه ابتدا ضمن معرفي مختصر سيستم تعيين موقعيت هاي ماهواره اي ذكر شده در بالا و ضرورت كاربرد آنها در مديريت معادن روباز، نحوه افزايش دقت تعيين موقعيت حاصله از تركيب دو سيستم تعيين موقعيت ماهواره اي GPS و GLONASS مورد بررسي قرار گرفته و نتايج آن براي يك معدن روباز در حال پيشرفت نشان داده شود.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:11 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 22: بهينه سازي عوامل موثر برفروشويي توده اي معدن مس سرچشمه با در نظر گرفتن عامل تراکم خاک
رحماني فيروزجايي مجيد، خدادادي دربان احمد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  ليچينگ، بهينه سازي، ضريب تراکم، دانسيته خشک، اسيد سولفوريك
خلاصه:

تعيين شرايط بهينه در ليچينگ توده اي از گامهاي اساسي و نخستين در طراحي عمليات ليچينگ مي باشد. پارامترهاي مهمي همچون درجه حرارت، دانه بندي، غلظت اسيد و دبي آن و زمان ليچينگ بر روي فرآيند ليچينگ تاثير مستقيم دارند که بايد قبل از طراحي فرآيند بهينه شوند. مساله مهم اينجاست که در فرايند فروشويي نتايج آزمايشگاهي به ندرت قابل کاربرد در عمليات صنعتي مي باشد. يکي ازدلايل آن اين است که اثر تراکم خاک که مساله بسيار مهمي در فروشويي توده اي مي باشد در آزمايشات ليچينگ ستوني در نظر گرفته نمي شود. از اين رو در اين تحقيق آزمايشات فروشويي ستوني با استفاده از ماده شستشو دهنده اسيد سولفوريک بر روي نمونه خاک اکسيده معدن مس سرچشمه با ضرايب تراکم مختلف انجام شد و به اين ترتيب ميزان بهينه دانسيته خشک و ضريب تراکمي را که در آن حداکثر بازيابي مس حاصل مي شود معرفي مي گردد.

 23: بررسي پارامترهاي موثر در حذف مغناطيسي پيريت از زغال سنگ طبس با استفاده از طراحي آزمايشگاهها
عبدالهي محمود، شهبازي بهزاد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  فرآوري، پيريت، زغال سنگ، جداكننده مغناطيسي، طبس
خلاصه:

يکي از مهمترين ناخالصيهاي موجود در زغال سنگ، گوگرد است که به شکلهاي مختلف آلي، پيريتي يا مارکاسيتي و سولفاتي در آن يافت مي شود. از جمله معايب وجود گوگرد در زغال مي توان به کاهش ارزش حرارتي زغال و افزايش آلودگي محيط زيست به دليل تشکيل گازهاي S2O و H2S اشاره کرد. يکي از روشهاي جدايش فيزيکي مواد استفاده از خاصيت تاثيرپذيري مغناطيسي آنها است.
زغال سنگ از نظر مغناطيسي، ماهيتي ديامنيتيت ولي پيريت ماهيتي پارامنيتيت دارد، بنابراين انتظارمي رود که با استفاده از جداکننده هاي مغناطيسي تر شدت بالا بتوان پيريت را از زغال سنگ حذف نمود. در اين مقاله نحوه جدايش پيريت از زغال سنگ طبس (مزينو 1) توسط جداکننده مغناطيسي تر شدت بالا مورد مطالعه قرار مي گيرد، تا تاثير چهار فاکتور مختلف دانه بندي، درصد وزني جامد در پالپ، شدت ميدان مغناطيسي و قطر گلوله هاي جداکننده مغناطيسي بر ميزان حذف پيريت از زغال سنگ تعيين گردد. در شرايطي که دانه بندي نمونه 150- ميکرون، درصد وزني جامد در پالپ 10%، قطر گلوله ها 5 ميليمتر و شدت ميدان مغناطيسي 2 تسلا باشد، بيشترين ميزان حذف پيريت برابر با 73/46% بدست مي آيد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:11 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 24: تفسير خام منحني هاي سونداژ الكتريكي با استفاده از روش منحني گراديان
پيروز ايرج
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  تفسير خام، منحني گراديان، سر منحني، عمق اكتشاف
خلاصه:

امروزه اغلب، تفسير منحني هاي سونداژ الكتريكي توسط نرم افزارهايي از قبيل RESIX و يا VES و غيره انجام مي شود. انجام اينگونه تفسيرها مستلزم اين است كه، مفسر در ابتداي كار يك مدل اوليه را به نرم افزار بدهد. اين مدل بايد دقيق و حتي المقدور برابر مدل واقعي زمين شناسي تحت الارض منطقه مورد اندازه گيري باشد. بنابراين، تعيين اين مدل معمولا كار ساده اي نمي باشد. مفسر براي تعيين اين مدل مي تواند از دو روش مختلف استفاده نمايد. روش اول اين است كه مفسر تنها با نگاه گردن به روند تغييرات منحني صحرايي، مدل مذكور را حدس بزند. مسلم است كه توسط اين روش، مدل مذكور با خطاي زيادي حدس زده مي شود. روش دوم، روش تطبيق منحني صحرايي با منحني هاي استاندارد (سر منحني ها) مي باشد. روش اخيرالذكر نسبت به روش اول داراي خطاي كمتري مي باشد ولي روشي وقتگير و خسته كننده مي باشد. نويسنده اين مقاله سعي نموده است كه در اين تحقيق يك روش سومي را ارايه دهد كه ضمن اينكه ضخامت هر لايه در زير سطح زمين بطور نسبتا دقيق محاسبه مي گردد، كاربرد آن سريع و آسان نيز مي باشد.
اساس كار اين روش بر دو اصل مشروحه زير استوار مي باشد:
اصل اول اين است كه در سونداژهاي الكتريكي كه با آرايش ونر برداشت مي شوند، عمق اكتشاف، برابر فاصله الكترودي آرايش مربوطه مي باشد. اصل دوم اين است كه، طول هر نقطه عطف در روي منحني صحرايي (اندازه گيري شده توسط آرايش ونر)، برابر است با عمق فصل مشترك دو لايه متوالي در زير سطح زمين مورد اندازه گيري. يا بعبارت ديگر، توسط مشتق گرفتن از منحني صحرايي مذكور، يك منحني جديد بدست مي آيد كه فواصل بين نقاط ماكزيمم و مينيمم متوالي در روي آن، به ترتيب ضخامت لايه هاي متوالي را در زير سطح زمين مورد اندازه گيري، به ما مي دهد.

 25: تحليل سيستم باربري معدن سنگ آهن چادرملو
عطايي محمد، زماني فرج اله
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  ماشین آلات، باربری، معدن، سنگ آهن
خلاصه:

معدن سنگ آهن چادرملو با استفاده از ماشين آلات اصلي و کمکي تجهيز شده و از سال 1376 مورد بهره برداري قرار گرفته است. در حال حاضر ساعات قابل توجهي از عمر مفيد ماشين آلات باربري موجود باقيمانده است. در اين مطالعه در ابتدا شرايط فعلي ماشين آلات باربري از نظر ظرفيت کاري مورد بررسي قرار گرفته است. بدين منظور داده هاي عملياتي – تاريخي اين ماشين آلات براي يک دوره يک ساله جمع آوري و سپس اين اطلاعات پردازش شده است. مطالعات نشان داده است که با افزودن بر ساعات فعال موثر، بهره وري کاميونهاي موجود 80 تا 100 درصد قابل افزايش است. در اين خصوص تامين به هنگام قطعات يدکي از اهميت ويژه اي برخوردار است. با توجه به برنامه توليد هفده سال باقيمانده از عمر معدن و بررسي عملکرد آنها در دوره مطالعه، تعداد ماشين آلات باربري در سالهاي آتي پيش بيني و زمان مناسب براي خريد ماشين آلات جديد پيشنهاد شده است.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:11 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 26: شبيه سازي حالت پايدار هيدروسيكلون در صفحه گسترده Excel
ايران نژاد مهدي، فرزانگان اكبر، رضويان سيدمحمد
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  هيدروسكلون، شبيه سازي، مدل سازي، صفحه گسترده اكسل
خلاصه:

مدلسازي رياضي و شبيه سازي رايانه اي، روشهاي موثر و مفيدي جهت طراحي، تحليل، بهينه سازي و كنترل خودكار عمليات واحد مختلف مي باشند كه در صنايع فرآوري مواد معدني اخيرا گسترش فراواني يافته است. با توجه به اينكه طبقه بندي مواد دانه اي از زيرفرآيندهاي مهم در مسيرهاي فرآوري به شمار مي رود، مدلسازي و شبيه سازي هيدروسيكلون ها كه بيشترين كاربرد را در طبقه بندي دارند، حايز اهميت است. در اين مقاله سعي شده است تا به كمك صفحه گسترده اكسل (Excel) يك برنامه شبيه سازي براي هيدروسيكلون ارايه شود. مدلي كه در اين شبيه ساز مورد استفاده قرار گرفته است، مدل شناخته شده پليت (Plitt) براي هيدروسيكلون است. پارامترهاي مدل پليت شامل حد جدايش تصحيح شده، تيزي (دقت) جدايش، تقسيم جريان بين سرريز و ته ريز و افت فشار مي باشند. همچنين مقادير ثابتي كه بر اساس آنها اين متغيرها تعيين مي شوند شامل قطر، دهانه ورودي، ته ريز و سرريز هيدروسيكلون و همچنين ويژگيهاي بار ورودي مي باشد. مدل رايج پليت مستقل از توزيع اندازه خوراک بود به همين خاطر اين مدل توسط فلينتاف (Flintoff) و همكارانش در سال 1987 اصلاح و ارايه شد و براي دقت بيشتر، ضرايب كاليبراسيون به روابط محاسبه پارامترها اضافه شد. از مزاياي اين شبيه ساز، قابليت و سادگي كاربرد صفحه گسترده نسبت به نرم افزارهاي تخصصي (كه عمدتا تحت سيستم عامل DOS هستند) مي باشد. همچنين دسترسي و آشنايي اغلب كاربران به محيط اكسل، دسترسي آسان و سريع به داده ها جهت اصلاح يا تغيير شرايط عملياتي، بررسي نحوه عملكرد هيدروسيكلون و ارايه داده هاي محصول به شكل جدول و نمودار جهت بررسي و تحليل سريعتر و بهتر، از ديگر مزاياي اين شبيه ساز مي باشد. 

 27: شبيه سازي نرم افزاري عملكرد مدار خردايش تر واحد نيمه صنعتي فرآوري تيتانيوم كهنوج
دهقان رضا، دهقان اميرآرش، نصرآبادي مهدي
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  شبيه سازي، خردايش، سرند، موازنه جرم، شاخص هاي كارايي، واحد نيمه صنعتي كهنوج
خلاصه:

مدارهاي خردايش داراي جايگاه مهمي در واحدهاي فرآوري مواد معدني هستند دليل اين امر مصرف انرژي بالا، هزينه هاي قابل توجه و اهميت رساندن مواد معدني به ابعاد درجه آزادي مي باشد. در واحد نيمه صنعتي فرآوري تيتانيوم كهنوج نيز يكي از بخش هاي مهم فلوشيت به مدار خردايش اختصاص يافته است. اين موارد شامل آسياي ميله اي و سرندهاي ترومل مي باشد.
در مطالعات اخير سعي شد تا مدار خردايش تر واحد نيمه صنعتي كهنوج در ابتدا از نظر موازنه جرم شبيه سازي نرم افزاري شده و سپس با استفاده از نتايج نمونه برداري ظرفيت موثر هر يك از تجهيزات تعيين گردد. در نهايت پس از شناخت نقاط قوت و ضعف مدار و تغييرات عملكرد آن متناسب با افزايش ظرفيت تغييراتي در مدار حاصل شد تا علاوه بر افزايش ظرفيت خوراك دهي از ٨ به ١٣ تن بر ساعت،شاخص هاي كارايي تجهيزات از محدوده بهينه خود خارج نشود. خوشبختانه تغييرات اعمال شده موثر واقع شد و در حال حاضر مدار خردايش تر واحد نيمه صنهتي كهنوج پس از افزايش ظرفيت، در محدوده كارايي مطلوبي فعال م يباشد.

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:12 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات مهندسی معدن

 28: نقد و اصلاح محيط معادل پيشنهادي سيتارام در تخمين مدول تغيير شكل پذيري توده سنگ
قزوينيان عبدالهادي، باقري مهدي
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه:  محيط معادل سيتارام، فاكتور درزه، مدول دگر شكل پذيري، تحليل محيط پيوسته، تحليل محيط ناپيوسته، مقاومت توده سنگ
خلاصه:

يکي از پارامترهاي مهم اساسي جهت طراحي سازه هاي زيرزميني مدول تعيير شکل پذيري مي باشد. برآورد مدول و مقاومت توده سنگ، مشکل و پيچيده است. سيتارام در سال 2000 رابطه اي را جهت برآورد مدول توده سنگ معرفي کرد. در رابطه پيشنهادي وي، مدول توده سنگ با توجه به ضريب a تعيين مي شود. ضريب a با توجه به تنش محصور کننده حداقل تعيين مي گردد. تصحيح رابطه سيتارام، کاربرد رابطه مذکور بسط داده شده است. جهت بررسي کارايي رابطه اصلاح شده سيتارام، نتايج مدلسازي محيط پيوسته با نتايج مدلسازي محيط ناپيوسته مقايسه گرديد. اين مقايسه حالي از آن است که رابطه اصلاح شده سيتارام از کارايي مناسبي برخوردار است.

 29: مطالعات زمين شناسي اقتصادي ژئوشيميايي معادن مس عباس آباد شاهرود و برآورد پتانسيل معدني آنها
علي نيا فيروز، دهقان نژاد مهديه
كنفرانس مهندسي معدن ايران  1383;14-12 بهمن، 1383(1)
کلید واژه: 
خلاصه:

منطقه مورد مطالعه در شمال شرق ايران در منتهي اليه شرق استان سمنان و بين شهرهاي شاهرود و سبزوار واقع است. مطالعات ميکروسکوپي و سنگ شناسي منطقه مشخص نمود که کانه سازي مس در درون سنگهاي آتشفشاني داراي ترکيب الکالي اوليوين بازالت - تراکي آندرزيت بازالت بوده و يا درون ولکانوکلاسيک هاي داراي ترکيب مشابه سنگهاي فوق الذکر انجام گرفته است. مطالعات مينرالوگرافي و کانه سازي مشخص شد که کانه سازي کالکوسيت - ديژنيت به مقدار کم کالکوپيريت و بورنيت به صورت اوليه بوده کالکوسيت معمولا از حاشيه دانه ها و يا از شکستگي بتدريج به کوليت و بعضا به کوپريت و به مقدار کم نيز به تنوريت تبديل مي شود. ماگنتيت و هماتيت به صورت پراکنده در داخل سنگ وجود دارد. آلتراسيون بازر در اين کانسارها سريستي و سيليسي و کربناتي و به مقداري کم زئوليت و کلريتي ميباشد. جهت تعيين روند گسلها و درزه ها مطالعات درزه نگاري منطقه انجام شد و به وسيله نرم افزار Wintek مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. جهت مدلل نمودن منشا رگه اي گرمابي کانسارهاي منطقه در امتداد عمود بر رگه کانه سازي در معادن دامن جلا و معدن بزرگ نمونه برداري و منحني حاصله نوعي کانه سازي رگه اي گرمابي را مشخص نمود. همچنين جهت مشخص نمودن ادامه کانه سازي در عمق در کانسارهاي دامن جلا و معدن بزرگ از افقهاي مختلف نمونه برداري و در آنها مقادير عناصر فوق کانساري، تحت کانساري تعيين و منحني شاخص منطقه بندي در هر دو کانسار دلالت بر ادامه کانه سازي در عمق دارد.
نتايج حفاري هاي انجام شده در کانسار معدن بزرگ و دامن جلا و وجود مقادير مس بالاي 2/1 درصد نيز دلالت بر کانه سازي در عمق مي باشد، با توجه مقدار حداقل 000/000/2 تن کانسنگ مس با عيار 2/1 درصد مس موجود در منطقه و ادامه کانه سازي در عمق وجود پتانسيل معدني مس قابل برداشت در منطقه را تاييد مي کند

 
 
سه شنبه 22 فروردین 1391  3:12 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها