0

کودکان از 4 سالگی رفتارهای تمسخر آمیز را می فهمند

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

کودکان از 4 سالگی رفتارهای تمسخر آمیز را می فهمند




  • تا چندی پیش محققان تصور می‌کردند کودکان تا سن 10 سالگی معانی کلمات طعنه‌دار را نمی‌فهمند. اما اکنون دانشمندان به این نتیجه رسیدند که کودکان حتی قبل از رفتن به مدرسه به خوبی مفهوم کلمات کنایه‌ای و اشاره‌های غیر مستقیم را دریافت می‌کنند.

خبر آنلاین : در گزارشی که در نشریه روانشناسی رشد بریتانیا به چاپ رسیده هم‌چنین آمده است که بسیاری از کودکان خودشان هم در صحبت‌های روزانه خود از استهزا و طعنه استفاده می‌کنند و موضوعی را به طور غیر مستقیم به دوستان هم سن و سال خود انتقال می‌دهند. این مطالعات نشان می‌دهد والدین هنوز هم به بسیاری از قابلیت‌های فوق‌العاده کودکان خود پی نبرده‌اند و شاید اگر بدانند در پشت چهره معصوم کودکانشان ممکن است چه تفکرات و قابلیت‌هایی نهفته باشد شگفت زده شوند.
در بخشی از این مطالعات، محققان به خانه 39 خانواده که دارای 2 فرزند بودند رفتند تا شیوه ارتباط والدین با فرزندانشان را بررسی کنند.
آن‌ها چهار نوع مختلف زبان را امتحان کردند تا نوع درک کودکان از آن‌ها را بسنجند. گفتگوی اغراق‌آمیز و طعنه‌آمیز نمونه‌ای از بیان‌هایی بود که دانشمندان امتحان کردند. در این تحقیقات مشخص شد بر خلاف تصور بسیاری از ما تقریبا همه کودکان از سن 4 سالگی معنی حداقل یک گفته طعنه‌آمیز را درک می‌کنند.
البته این بدان معنا نیست که کودکان محتوای همه مکالماتی را که بین بزرگسالان رد و بدل می‌شود متوجه می‌شوند، اما در عین حال این تحقیقات نشان می‌دهد والدین نباید بسیاری از توانایی‌های نهفته فرزندانشان را دست کم بگیرند و در مقابل آن‌ها از هر کلام و هر شیوه گفتاری استفاده کنند.
درست است که کودکان معنای بسیاری از اصطلاحات غیر لفظی را تا سن 6 سالگی متوجه نمی‌شوند، اما در عوض برخی از طعنه‌ها و اغراق‌ها به خوبی توسط کودکان فهمیده می‌شود. برای مثال اگر شما در مورد یک موجود خیالی اغراق کنید ممکن است کودک شما متوجه نادرست بودن گفته شما شده و آن را یک دروغ تصور کند.
استفانی الکساندر از دانشگاه مانتریال که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: قبلا تصور می‌شد کودکان تا رسیدن به سن 8 یا 10 سالگی معنی استهزا یا طعنه را نمی‌فهمند. اما توجه به این نکته مهم است که بدانیم تحقیقات گذشته در محیط های آزمایشگاهی انجام شده بود، اما ما این مطالعات را در خانه انجام دادیم. چون در محیط خانه کودکان احساس امنیت بیش‌تری داشتند، یافته‌های ما دقیق‌تر و بیش‌تر به واقعیت شبیه بود.
در این مطالعات هم‌چنین مشخص شد والدین از شیوه‌های مختلفی برای بیان کلمات طعنه‌آمیز به کودکانشان استفاده می‌کنند. مادرها بیشتر به پرسیدن سئوالهای تاکیدی تمایل دارند و پدرها طعنه های سرزنش آمیز را ترجیح می دهند.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 28 شهریور 1389  1:02 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:کودکان از 4 سالگی رفتارهای تمسخر آمیز را می فهمند

ممنون آموزنده و خوب بود .

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 29 شهریور 1389  8:16 AM
تشکرات از این پست
leila0033
leila0033
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1388 
تعداد پست ها : 4855
محل سکونت : تهران

پاسخ به:کودکان از 4 سالگی رفتارهای تمسخر آمیز را می فهمند

ممنونم

با تشکر از شما دوست عزیز به خاطر همکاری با تالار فسقلی ها
ان شالله شاهد فعالیت های بیشتر شما در این تالار
فسقلی ها باشیم 

فسقلی ها رو فراموش نکنید

 


 

شنبه 10 مهر 1389  11:40 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها