گروه اجتماعی: يك كارشناس فرهنگی مذهبی گفت: كسی كه در محضر خداوند متعال، ولايت مطلقه را درک كرده است و به ولايت الهی رسيده است، به مقام ناجی نيل خواهد كرد و سعادتی بيش از اين نيست كه حجاج بيتاللهالحرام، به مقام ناجی در دنيا نيز دست يابند.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، شعبه زنجان، عصر روز گذشته پنجم آبان ماه، حجتالاسلام مسعود طاووسیفرد، كارشناس مسائل مذهبی، با اشاره به اينكه علامه حسنزاده آملی سفر حج جسمانی را بر سفر روحانی افراد عارف مقايسه كرده است، گفت: سفر روحانی ـ عرفانی افراد برای شناخت خداوند سبحان، از سوی افراد با ايمان صورت میگيرد و سفر حج جسمانی، مخصوص كسانی است كه استطاعت مالی داشته و به خانه خدا سفر میكنند.
وی افزود: فردی كه میخواهد به سفر حج راهی شود، با خانواده و اطرافيان خود وداع میكند، در حالیكه كسی كه برای سير معنوی شناخت عارفانه قدم بر میدارد، هر چيزی را كه غير از خداست رها كرده و با دلبستگی دنيوی خود وداع میكند، از اين رو به مقام فنای توحيد خواهد رسيد.
اين كارشناس مسائل مذهبی، با تأكيد براينكه عارف بالله در عشق الهی غوطهور شده و چيزی جز خداوند سبحان نمیبيند، ابراز كرد: عارف صاحبخانه، برای رسيدن به فنای الهی موقعيت و زمان خاصی نياز ندارد اما سفر حج تنها در ماه مبارك ذیالحجه بر حاجيان واجب میشود.
حجتالاسلام طاووسیفرد تصريح كرد: مسافر بيتاللهالحرام، سفر آفاق كرده و در عالم مادی و فيزيكی خلقت حركت میكند، در حالی كه عارف باالله سير انفس كرده و حديث نبوی و علوی «من عرف نفسه، فقد عرف ربه» برای او مصداق پيدا میكند.
وی، با اشاره به اينكه عارف به معنای كسی است كه به شناخت میرسد، اظهار كرد: انسان عارف، با شناخت خود، خدا و كيفيت ارتباط بين بنده و خالق، در حال حركت در عرش بوده و همانگونه كه در احاديث، قلب مؤمن محل عرش الهی معرفی شده است، انسان عارف به درجه سير در عرش الهی نايل میآيد.
اين مدرس حوزه علميه امام صادق(ع) زنجان، خاطرنشان كرد: حاجی سعی صفا و مروه میكند و عارف برای شناخت خدا و انسان شدن، سعی كرده و روحش را صفا میدهد و حاجيان از عرفان به مشعر كوچ میكنند و عارفان از دنيا به محشر.
حجتالاسلام طاووسی فرد عنوان كرد: كسی كه در محضر خداوند متعال، ولايت مطلقه را درك كرده است و به ولايت الهی رسيده است، به مقام ناجی نيل خواهد كرد و سعادتی بيش از اين نيست كه حجاج بيتاللهالحرام، به مقام ناجی در دنيا نيز دست يابند.
اين كارشناس مسائل مذهبی در پايان يادآور شد: توجه به تفسير و مضامين ادعيه قرائت شده توسط حجاج در سرزمين وحی، سبب میشود كه درك آنان از اين سفر معنوی افزايش يافته و برای رسيدن به مقام عرفا آماده شود.
|