گروه اجتماعی: رئيس جمهور امروز 6 آبانماه در مراسم اختتاميه ششمين جشنواره بينالمللی فارابی، از ابوالفضل عليشاهی قلعه جوقی، برگزيده بخش جوان رشته فقه، اصول، علوم قرآنی و حديث تقدير كرد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، رئيس جمهور امروز 6 آبانماه در مراسم اختتاميه ششمين جشنواره بينالمللی فارابی از ابوالفضل عليشاهی قلعه جوقی، برگزيده اول بخش جوان رشته فقه، اصول، علوم قرآنی و حديث تقدير و لوح تقدير سازمان يونسكو، آيسسكو و مبالغی به عنوان اعتبار پژوهشی به وی اعطا كرد.
در اين مراسم همچنين عبدالله نورانی، به عنوان شخصيت پيشرو، سيدمحمدباقر حجتی به عنوان پيشكسوت علوم انسانی، محمدعلی معلم دامغانی به عنوان مفاخر پژوه برجسته، عبدالحميد نقره كار به عنوان نظريه پرداز برجسته و جليل تجليل و حجتالاسلام والمسلمين محمد محمدی ریشهری به دليل مجموعه آثار و خدمات علمی توسط رئيس جمهور تقدير شدند.
در ابتدای اين مراسم غلامرضا خواجهسروی، دبير ششمين جشنواره بينالمللی فارابی، به ارائه گزارشی از فعاليتها و روند جشنواره پرداخت و گفت: برگزيدگان اين جشنواره در عناوين آثار پژوهشی داخلی و خارجی و ساير برگزيدگان شامل پيشكسوت علمی حوزوی و دانشگاهی كشور، مفاخر پژوه برجسته، نظريه پرداز برجسته، مترجم برجسته، مصحح برتر، شخصيتهای پيشرو در حوزه علوم انسانی كه اخيرا مرحوم شدهاند، مؤسسه و مركز تحقيقاتی فعال و تأثيرگذار، نشريه علمی ـ پژوهشی فعال و تأثيرگذار و انجمن علمی تقدير میشوند.
خواجهسروی با اشاره به اهداف برگزاری اين جشنواره، عنوان كرد: وزارت علوم، تحقيقات و فناوری با احترام به سنتهای ملی، بومی و اسلامی و بهرهمندی از ظرفيتهای علمی دانشگاهی در مسير توسعه، پيشرفت و عدالت گام برمیدارد كه برگزاری جشنوراه بينالمللی فارابی از اين جمله است.
در ادامه اين مراسم در بخش فقه، اصول، علوم قرآن و حديث از ابراهيم فتح الهی به خاطر اثر روششناسی علوم قرآنی به عنوان برگزيده سوم بخش بزرگسال، محمد جانی پور به خاطر اثر اخلاق در جنگ، تحليل محتوای مكاتب اميرالمؤمنين علی(ع) و معاويه به عنوان برگزيده سوم بخش جوان توسط وزير علوم تحقيقات و فنآوری با اهدای لوح تقدير آيسسكو، يونسكو و اعتبار پژوهشی تقدير شد.
همچنين بنار براين گزارش حجتالاسلام و المسلمين علی اكبر رشاد به نمايندگی از پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی به عنوان مؤسسه پژوهشی شايسته تقدير و لوح تقدير آيسسكو، يونسكو به وی اعطا شد.
شيلا كنبی از آمريكا، گيورگی سانيكيدزه از گرجستان، پاتريك رينگنبرگ از سوئيس به عنوان برگزيدگان بخش خارجی مورد تقدير قرار گرفتند كه در ادامه مراسم نيز پاتريك رينگنبرگ به ارائه سخنرانی پرداخت.
غلامرضا فياضی به عنوان برگزيده سوم بخش بزرگسال، خسرو باقری نوع پرست به عنوان برگزيده بخش بزرگسال، سيديدالله يزدان پناه به عنوان برگزيده سوم بخش بزرگسال و محمدحسين فارياب نيز به عنوان برگزيده سوم بخش جوان در اين مراسم در بخش مربوط به فلسفه، كلام، اخلاق، اديان و عرفان تقدير شدند و هدايای خود را از سوی وزير علوم تحقيقات و فنآوری دريافت كردند.
پيش از تجليل و تقدير از نفرات برتر بخشهای مختلف علوم انسانی و اسلامی در اين جشنواره، پيام مدير كل سازمان يونسكو، آيسسكو قرائت شد و در ادامه نيز نماهنگ بزرگداشت مرحوم عبدالله نورانی پخش شد.
كامران دانشجو، وزير علوم تحقيقات و فنآوری در ادامه اين مراسم با اشاره به اينكه حدود 3 هزار اثر به دبيرخانه جشنواره ارسال شد، افزود: 900 داور مستقل با حدود 25 هزار نفر ساعت كار به داوری آثار پرداختند و نهايتا 35 اثر به عنوان اثار برگزيده انتخاب شدند و 7 نفر از آنها به عنوان شخصيتهای مؤثر در تحقيقات علوم انسانی و اسلامی هدايای خود را از رئيس جمهور دريافت میكنند.
در پايان اين مراسم، محمود احمدینژاد با اشاره به اين كه علوم انسانی علومی است كه راه كمال انسانی را تا رسيدن به خدا نشان میدهد، افزود: هر علمی كه دست انسان را بگيرد و افق بالاتری به روش بگشايد، علوم انسانی است و هر امر دانشی كه انسان را به مرتبه حيوانيت پايين بكشاند و به تعبير قرآن كريم به «أُوْلَئِكَ كَالأَنْعَامِ» بدل كند و نشانههای آن زياد است، علم نيست.
احمدینژاد در پايان سخنان خود با بيان اينكه آن علمی كه انسانها را جدا و طبقهبندی میكند، علم انسانی نيست، خاطرنشان كرد: علم انسانی آن است كه دلها را به يكديگر نزديك و مرزهای جعلی، تفاخر و اشرافيت را بردارد و البته بزرگترين موفقيت شيطان در تاريخ آن بوده كه علیرغم مجاهدت پيامبران برای نزديك كردن انديشهها، دلهای و حقيقت انسان كامل، توانسته غفلت تاريخی را بر بشر تحميل كند.
|