0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

توسعه مسجد النبی(ص)؛ بهانه عربستان برای تخريب آثار اسلامی

گروه بين‌الملل: روزنامه انگليسی «اينديپندنت» در شماره امروز، ششم آبان، اعلام كرد كه عربستان سعودی طرح توسعه مسجد النبی(ص) را بهانه‌ای برای تخريب آثار اسلامی و محو تاريخ اسلام در مدينه منوره قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «عدن الغد»، روزنامه انگليسی اينديپندنت در گزارشی با عنوان «عربستان تاريخ اسلام را با بلدوزر نابود می‌كند» آورده است: برنامه توسعه مسجد النبی(ص) در مدينه منوره كه پس از پايان موسوم حج امسال آغار می‌شود، با هدف ساخت يك مسجد بزرگ با گنجايش يك ميليون و ششصد هزار نمازگزار اجرا خواهد شد.

اين روزنامه می‌افزايد: اين برنامه مدافعان آثار باستانی و فعالان ديگر در عربستان را نگران كرده است، زيرا اين طرح كه تا غرب مسجد النبی(ص) پيش می‌رود، تعدادی از اماكن تاريخی اسلامی را تخريب می‌كند.

براساس گزارش اينديپندنت، در غرب مسجدالنبی(ص) مقبره رسول گرامی اسلام(ص) و خليفه اول و دوم(ابوبكر و عمر) وجود دارد و در اين برنامه هيچ طرحی برای صيانت و حفاظت از اين آثار وجود ندارد.

مدافعان آثار باستانی كه نگران اجرای اين طرح در مكه مكرمه هستند، اعلام كردند: عربستان تاكنون آثار ارزشمند زيادی را برای ساخت هتل‌های بزرگ، برج‌ها و مراكز تجاری از بين برده است.

بنابر گزارش اينديپندنت، مركز مطالعات «خليج فارس» در «واشنگتن» نيز تأكيد كرده است: طی 20 سال اخير 95 درصد آثار اسلامی در مكه و مدينه كه هزار سال قدمت دارند، تخريب شده است.

در اين گزارش تأكيد شده است: سفارت سعودی در لندن و وزارت امور خارجه عربستان هيچ پاسخی به سؤال‌های روزنامه اينديپندنت در اين خصوص نداده‌اند.

شنبه 6 آبان 1391  9:25 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

علوم انسانی از معبر مبانی و منطق اسلامی عبور می‌كند

گروه اجتماعی: رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی گفت: توليد علوم انسانی و اسلامی از معبر مبانی و منطق اسلامی عبور می‌كند و بايد مبانی علوم انسانی ـ اسلامی تبيين و روش‌شناسی معتبر دينی در توليد معرفت تعريف شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، حجت‌الاسلام علی‌اكبر رشاد، رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، در مراسم اختتاميه ششمين جشنواره بين‌المللی فارابی، با اشاره به اينكه علوم انسانی و اسلامی از معبر مبانی و منطق اسلامی عبور می‌كند، گفت: بايد مبانی علوم انسانی ـ اسلامی تبيين و روش‌شناسی معتبر دينی در توليد معرفت تعريف شود تا علوم انسانی بر پايه آنها توليد شود.

حجت‌الاسلام رشاد با اشاره به اينكه معيارهای علوم دينی و غير دينی به دو دسته ماهوی و هويتی تقسيم می‌شوند، افزود: مبانی معرفت و منطق معيارهای ماهوی هستند و در ميان ديگر معيارها نقش قابل توجهی دارند و علوم انسانی آنگاه اسلامی و دينی می‌‌شوند كه برخاسته از مبانی و انگارهای دينی و برآمده از روش‌شناسی موجود در دين باشند و دستگاهی معرفتی را پديد آورده باشند.

وی با اشاره به اينكه در پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، گام‌هايی در زمينه توليد علوم دينی در جريان است، افزود: يكی از اين گام‌ها توسعه مجموعه‌ای از فلسفه‌های مضاف است كه 43 نوع از اين فلسفه‌ها در دستور كار قرار دارد و برخی از آنها از جمله فلسفه سياست و فلسفه اقتصاد از پيش موجود بوده و در پژوهشگاه مورد مداقه قرار می‌گيرد.

حجت‌الاسلام رشاد ادامه داد: بخشی از فلسفه‌های مضاف نيز كه دارای عمری كوتاه در غرب هستند و پيشينه‌ای در اسلام ندارند، همچون فلسفه فيلم، تكنولوژی و فرهنگ در پژوهشگاه در حال توسعه هستند.

وی افزود: پاره‌ای ديگر از فلسفه‌های مضاف در پژوهشگاه تأسيس شده است كه در جهان و اسلام دارای پيشينه نبوده است، همچون فلسفه دينی، فلسفه اصول، فلسفه سنت و فلسفه فقه كه امروز صاحب نظران و متخصصانی در اين زمينه در حال فعاليت هستند و رشته‌هايی در اين خصوص تأسيس شده است.

حجت‌الاسلام رشاد با اشاره به تأسيس رشته منطق فهم دين در پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، گفت: نظريات مبنايی رشته منطق فهم دين طراحی و دفاع و نظام مبتنی بر آن نيز تهيه و منتشر و حدود 30 رساله دكتری در اين زمينه هدايت شده و هر دو نظام حوزوی و دانشگاهی اين رشته را پذيرفته‌اند.

وی با اشاره به ضرورت توليد معيارهای لازم برای توليد علم، گفت: كار بر روی فلسفه مضاف، كاری دشوار است و بايد مورد حمايت قرار گيرد تا اين توليدات علمی و معرفتی به نتيجه لازم دست يابند.

شنبه 6 آبان 1391  9:25 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تقدير از برگزيده جوان رشته فقه، اصول، علوم قرآنی و حديث توسط رئيس جمهور

گروه اجتماعی: رئيس جمهور امروز 6 آبان‌ماه در مراسم اختتاميه ششمين جشنواره بين‌المللی فارابی، از ابوالفضل عليشاهی قلعه جوقی، برگزيده بخش جوان رشته فقه، اصول، علوم قرآنی و حديث تقدير كرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، رئيس جمهور امروز 6 آبان‌ماه در مراسم اختتاميه ششمين جشنواره بين‌المللی فارابی از ابوالفضل عليشاهی قلعه جوقی، برگزيده اول بخش جوان رشته فقه، اصول، علوم قرآنی و حديث تقدير و لوح تقدير سازمان يونسكو، آيسسكو و مبالغی به عنوان اعتبار پژوهشی به وی اعطا كرد.

در اين مراسم همچنين عبدالله نورانی، به عنوان شخصيت پيشرو، سيدمحمدباقر حجتی به عنوان پيشكسوت علوم انسانی، محمدعلی معلم دامغانی به عنوان مفاخر پژوه برجسته، عبدالحميد نقره كار به عنوان نظريه پرداز برجسته و جليل تجليل و حجت‌الاسلام والمسلمين محمد محمدی ری‌شهری به دليل مجموعه آثار و خدمات علمی توسط رئيس جمهور تقدير شدند.

در ابتدای اين مراسم غلامرضا خواجه‌سروی، دبير ششمين جشنواره بين‌المللی فارابی، به ارائه گزارشی از فعاليت‌ها و روند جشنواره پرداخت و گفت: برگزيدگان اين جشنواره در عناوين آثار پژوهشی داخلی و خارجی و ساير برگزيدگان شامل پيشكسوت علمی حوزوی و دانشگاهی كشور، مفاخر پژوه برجسته، نظريه پرداز برجسته، مترجم برجسته، مصحح برتر، شخصيت‌های پيشرو در حوزه علوم انسانی كه اخيرا مرحوم شده‌اند، مؤسسه و مركز تحقيقاتی فعال و تأثيرگذار، نشريه علمی ـ پژوهشی فعال و تأثيرگذار و انجمن علمی تقدير می‌شوند.

خواجه‌سروی با اشاره به اهداف برگزاری اين جشنواره، عنوان كرد: وزارت علوم، تحقيقات و فناوری با احترام به سنت‌های ملی، بومی و اسلامی و بهره‌مندی از ظرفيت‌های علمی دانشگاهی در مسير توسعه، پيشرفت و عدالت گام بر‌می‌دارد كه برگزاری جشنوراه بين‌المللی فارابی از اين جمله است.

در ادامه اين مراسم در بخش فقه، اصول، علوم قرآن و حديث از ابراهيم فتح الهی به خاطر اثر روش‌شناسی علوم قرآنی به عنوان برگزيده سوم بخش بزرگسال، محمد جانی پور به خاطر اثر اخلاق در جنگ، تحليل محتوای مكاتب اميرالمؤمنين علی(ع) و معاويه به عنوان برگزيده سوم بخش جوان توسط وزير علوم تحقيقات و فن‌آوری با اهدای لوح تقدير آيسسكو، يونسكو و اعتبار پژوهشی تقدير شد.

همچنين بنار براين گزارش حجت‌الاسلام و المسلمين علی اكبر رشاد به نمايندگی از پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی به عنوان مؤسسه پژوهشی شايسته تقدير و لوح تقدير آيسسكو، يونسكو به وی اعطا شد.

شيلا كنبی از آمريكا، گيورگی سانيكيدزه از گرجستان، پاتريك رينگنبرگ از سوئيس به عنوان برگزيدگان بخش خارجی مورد تقدير قرار گرفتند كه در ادامه مراسم نيز پاتريك رينگنبرگ به ارائه سخنرانی پرداخت.

غلامرضا فياضی به عنوان برگزيده سوم بخش بزرگسال، خسرو باقری نوع پرست به عنوان برگزيده بخش بزرگسال، سيديدالله يزدان پناه به عنوان برگزيده سوم بخش بزرگسال و محمدحسين فارياب نيز به عنوان برگزيده سوم بخش جوان در اين مراسم در بخش مربوط به فلسفه، كلام، اخلاق، اديان و عرفان تقدير شدند و هدايای خود را از سوی وزير علوم تحقيقات و فن‌آوری دريافت كردند.

پيش از تجليل و تقدير از نفرات برتر بخش‌های مختلف علوم انسانی و اسلامی در اين جشنواره، پيام مدير كل سازمان يونسكو، آيسسكو قرائت شد و در ادامه نيز نماهنگ بزرگداشت مرحوم عبدالله نورانی پخش شد.

كامران دانشجو، وزير علوم تحقيقات و فن‌آوری در ادامه اين مراسم با اشاره به اينكه حدود 3 هزار اثر به دبيرخانه جشنواره ارسال شد، افزود: 900 داور مستقل با حدود 25 هزار نفر ساعت كار به داوری آثار پرداختند و نهايتا 35 اثر به عنوان اثار برگزيده انتخاب شدند و 7 نفر از آنها به عنوان شخصيت‌های مؤثر در تحقيقات علوم انسانی و اسلامی هدايای خود را از رئيس جمهور دريافت می‌كنند.

در پايان اين مراسم، محمود احمدی‌نژاد با اشاره به اين كه علوم انسانی علومی است كه راه كمال انسانی را تا رسيدن به خدا نشان می‌دهد، افزود: هر علمی كه دست انسان را بگيرد و افق بالاتری به روش بگشايد، علوم انسانی است و هر امر دانشی كه انسان را به مرتبه حيوانيت پايين بكشاند و به تعبير قرآن كريم به «أُوْلَئِكَ كَالأَنْعَامِ» بدل كند و نشانه‌های آن زياد است، علم نيست.

احمدی‌نژاد در پايان سخنان خود با بيان اينكه آن علمی كه انسان‌ها را جدا و طبقه‌بندی می‌كند، علم انسانی نيست، خاطرنشان كرد: علم انسانی آن است كه دل‌ها را به يكديگر نزديك و مرزهای جعلی، تفاخر و اشرافيت را بردارد و البته بزرگ‌ترين موفقيت شيطان در تاريخ آن بوده كه علی‌رغم مجاهدت پيامبران برای نزديك كردن انديشه‌ها، دل‌های و حقيقت انسان كامل، توانسته غفلت تاريخی را بر بشر تحميل كند.

شنبه 6 آبان 1391  9:25 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

افزايش ديدگاه‌های اسلام‌ستيزانه در فرانسه

گروه بين‌الملل: نتايج يك نظرسنجی جديد حاكی از آن است كه اكثريت مردم فرانسه معتقدند كه اسلام نقش بسيار مؤثری در جامعه آن‌ها دارد و حدود نيمی از فرانسوی‌ها، مسلمانان را تهديدی برای هويت ملی‌شان تلقی می‌كنند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «OnIslam»، مؤسسه افكار عمومی فرانسه(IFOP) در گفت‌وگو با روزنامه فرانسوی «فيگارو» با اعلام اين خبر گفت: نتايج اين نظرسنجی جديد از منفی‌تر شدن مواضع مردم فرانسه نسبت به مسلمانان در مقايسه با سال‌های گذشته خبر می‌دهد.

نتايج اين نظرسنجی حاكی از آن است كه مردم فرانسه معتقدند تأثير اسلام بر جامعه آنان بسيار زياد است.

در اين ميان 43 درصد فرانسوی‌ها حضور مسلمانان در اين كشور را تهديدی برای هويت ملی خود تلقی می‌كنند و تنها 17 درصد معتقدند كه حضور مسلمانان سبب غنی‌سازی جامعه فرانسه شده است.

همچنين اين نظرسنجی نشان داد كه 43 درصد مردم فرانسه با ساخت مساجد جديد در اين كشور مخالف هستند كه اين رقم نشان‌دهنده افزايش 39 درصدی مخالفت فرانسوی‌ها با ساخت مساجد، از سال 2010 تاكنون است.

نتايج اين نظرسنجی از افزايش مخالفان استفاده از حجاب اسلامی در اماكن عمومی فرانسه نيز خبر داد.

اين در حالی است كه رهبران مسلمان سياستمداران فرانسوی را مسئول افزايش اسلام‌هراسی در اين كشور می‌دانند.

«محمد موسوی»، رئيس شورای فرانسوی دين اسلام (CFCM) می‌گويد: تلاش برای مرتبط كردن اسلام با وقايع ناخوشايند، منجر به افزايش اسلام‌هراسی در اين كشور شده است.

«نيكولا ساركوزی»، رئيس‌جمهوری سابق فرانسه برای خريدن رأی‌های راستگرايان اين كشور، اقدامات متعددی را برای محدود كردن آزادی‌های مسلمانان انجام داد.

بيش از 6 ميليون مسلمان در فرانسه زندگی می‌كنند و اين كشور در ميان كشورهای اروپايی بيشترين تعداد مسلمانان را داراست.

در سال 2004 كشور فرانسه استفاده از حجاب را در اين كشور ممنوع كرد و به دنبال آن برخی كشورهای اروپايی نيز اين حركت را تكرار كردند.

شنبه 6 آبان 1391  9:26 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

فراخوان گسترده اساتيد دانشگاه‌ها به كنگره شهدای جهاد علمی

گروه اجتماعی: جشنواره مقاله‌های علمی كنگره شهدای جهاد علمی به بيش از هفت هزار استاد دانشگاه در سراسر كشور فراخوان داد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، به نقل از ستاد خبری و اطلاع رسانی كنگره شهدای جهاد علمی، رمضان شعبانی، دبير جشنواره كنگره شهدای جهاد علمی، با بيان اين مطلب گفت: اين جشنواره با محوريت عناوين ششگانه: ارتباط روحيه ولايت مداری بر بصيرت شهدای جهاد علمی، نقش فرهنگ انقلاب اسلامی بر رويكرد علمی شهدای جهاد علمی، تأثير تربيت اسلامی در خودسازی شهدای جهاد علمی، نقش خانواده و تأثير محيط كار در موفقيت شهدای جهاد علمی و تاثير فرهنگ ايثار و شهادت بر رشد و ارتقای علم جهادی فراخوان داده است.

شعبانی افزود: جشنواره شهدای جهاد علمی در تاريخ 15 آذرماه برگزار می‌شود و علاقه‌مندان تا آخر آبان ماه فرصت دارند مقاله‌های خود را به دبيبرخانه اين جشنواره ارسال كنند.

وی تصريح كرد: تمام آثار بايد بافونت 14تايپ شود و تعداد صفحات بين 10 تا 20 صفحه تنظيم و به همراه لوح فشرده آن به دبيرخانه اسال شود، همچنين مقاله‌ها از حيث ساختار بايد شامل عنوان، چكيده، مقدمه، نتيجه‌گيری و منابع باشد.

شنبه 6 آبان 1391  9:26 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

اعلام اسامی مجروحان و 3 شهيد ايرانی انفجار امروز بغداد

گروه سلامت: معاون عتبات عاليات مركز پزشكی حج و زيارت هلال احمر، اسامی مجروحان و سه شهيد ايرانی حادثه تروريستی امروز، شنبه، 6 آبان در شهر بغداد را اعلام كرد.

علی حيدری، معاون عتبات عاليات مركز پزشكی حج و زيارت هلال احمر، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، با اشاره به حادثه تروريستی امروز، شنبه، 6 آبان ماه، در شهر بغداد كه منجر به كشته شدن سه زائر و مجروح شدن 16 زائر ايرانی شد، اسامی اين زائران را اعلام كرد.

براساس اعلام حيدری، مسعود عليزاده، معصومه نصر‌آبادی و سيدمحمد پازه‌بان اسامی سه شهيد حادثه ترويستی امروز بغداد هستند.

معاون عتبات عاليات مركز پزشكی حج و زيارت هلال احمر همچنين گفت: سيدحسين پازه‌بان، طاهره حسينی، حسن مزروعی، فاطمه دانشوری، حسام سلمانی، اسمائيل حاجی خوانی، اكرم محمدی، فاطمه حمامی نصر‌آبادی، عارف جمالی و احمد جان جانی اسامی مجروحان اين حادثه هستند.

لازم به ذكر است اتوبوس منفجر شده حامل كاروان زائران ايرانی از شهر كاشان بود.

شنبه 6 آبان 1391  9:26 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

سی و پنجمين دوره مسابقات قرآن در لار برگزار شد

گروه فعاليت‌های قرآنی: سی و پنجمين دوره مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خيريه در شهرستان لار برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه فارس، سيد ابوفاضل بوستانی، رئيس اداره اوقاف و امور خيريه لار شنبه، 6 آبان‌ماه در جمع خبرنگاران گفت: مرحله شهرستانی سی و پنجمين دوره مسابقات قرآن اداره اوقاف و امور خيريه در اين شهرستان برگزار شد.

وی با اشاره به رشته‌های برگزاری اين دوره از مسابقات افزود: اين مسابقات در رشته‌های حفظ، قرائت و ترتيل قرآن كريم در جوار حرم مطهر حضرت ميرعلی‌بن الحسين(ع) لارستان برگزار شد.

بوستانی تصريح كرد: در اين مسابقات در گروه سنی زير 16 سال رشته حفظ ۱ جزء حسين موسوی، امير حسين منتظر قائم و علی رهروی در قسمت برادران و در قست خواهران سيده مريم موسوی، زهرا موسوی و فاطمه فرخواری، حفظ 5/2 جزء در قسمت برادران حبيب‌الله مصدق، سيد مهدی موسوی و علی‌رضا آدر و در بخش خواهران فاطمه مكرمی، ناهيد آتش فراز و فاطمه غياثی، حفظ ۵ جزء فرزانه عبدالحسينی، زهرا كريم پور و پريسا اكبری، حفظ ۱۰ جزء فائزه سهرابی و در رشته قرائت بخش برادران علی‌رضا غلامی، محمد رضا غلامی و سجاد آفرين، در بخش خواهران عاليه مقدسی، فاطمه دستان و مريم عدلی و در رشته ترتيل بخش برادران ناصر عزيزی، محمد محتشم‌زاده و جلال باقرزاده و در بخش خواهران طاهره شاه‌محمدی، فاطمه جاهدی و زهرا اسماعيل‌زادگان حائز رتبه‌های برتر شدند.

رئيس اداره اوقاف و امور خيريه لار ادامه داد: در گروه سنی برادران بزرگسال حفظ ۱۰ جزء برادران محمود محمدی، مسعود بحری و رضا فرخاری، خواهران راضيه رضايی، مدينه حيدری و زهرا رضايی، حفظ ۲۰ جزء خديجه موسوی، ليلا موسوی و شمسی عبادی، حفظ ۳۰ جزء معصومه البرز، فريده مدرسی و گلناز حجاب، در رشته قرائت بخش برادران علی پردانش، مهدی ايزد‌پناه و محمد جعفر كارگر، بخش خواهران مريم بيابان گر، عرفانه غلامی و آسيه ايزدپناه و در ترتيل حبيب‌الهم خاشعی، مصطفی خورشيدسوار و مهدی روزگار و خواهران مريم رايگان، خديجه كارگر و الهام اوحدی برگزيدگان اين دوره از مسابقات بودند.

شنبه 6 آبان 1391  9:26 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

رونمايی از 3 اثر در كنگره بين‌المللی امام‌ علی‌النقی(ع)

گروه ادب: كنگره بين‌المللی امام ‌علی‌النقی(ع)، فردا، 7 آبان، با حضور معاون وزير ارتباطات، رياست مركز اسناد انقلاب اسلامی، يكی از اعضای شورای انقلاب فرهنگی، قائم مقام شورای تبليغات اسلامی، يكی از اعضای مجمع تشخيص مصلحت نظام و جمعی از اهالی ادب برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، كنگره بين‌المللی امام‌ علی‌النقی(ع) با رونمايی از سه اثر برجسته و ارزشمند با موضوع امام هادی(ع) كه برگزيده اين كنگره در قالب ترانه است، برگزار می‌شود.

در اين مراسم كه روز يكشنبه، 7 آبان، در مؤسسه سوره مهر و با حضور معاون وزير ارتباطات، رياست مركز اسناد انقلاب اسلامی، يكی از اعضای شورای انقلاب فرهنگی، قائم مقام شورای تبليغات اسلامی، يكی از اعضای مجمع تشخيص مصلحت نظام و جمعی از اهالی ادب برگزار می‌شود.

اين كنگره با تلاوت آيات قرآن كريم و سرود ملی آغاز و با سخنرانی يك مدعو داخلی و يكی از مهمانان خارجی ادامه می‌يابد. سپس به تقدير از برگزيدگان اولين كنگره بين المللی امام علی النقی(ع) پرداخته می‌شود.

همچنين در اين كنگره از سه اثر برجسته و ارزشمند با موضوع امام هادی(ع) كه با توجه به زيبايی و كيفيت بالای اين آثار قرار است برای اولين بار رونمايی و پخش شود، رونمايی می‌شود.

نام اين سه اثر ترانه حضرت ماه به خوانندگی و آهنگسازی حامد زمانی، شعر مهدی سيار و تنظيم از اميد رهبران، ترانه دهمين باران به آهنگسازی و خوانندگی و شعر صادق شيخ زاده و تنظيم از سهيل ابراهيم‌پور كاری از گروه توتيا و ترانه امام علی‌النقی(ع) به آهنگسازی محمد پيرزاده و علی ‌رمضانی، تنظيم شاهين كزازی و به خوانندگی علی‌ رمضانی و گروه همخوانی الزهرا(س) است. همچنين اين آئين در روز يكشنبه از ساعت 18 در تالار انديشه حوزه هنری با حضور چند نفر از شخصيت‌های برجسته جهان اسلام برگزار خواهد شد.

شنبه 6 آبان 1391  9:26 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

واقعه غدير خم در شهرستان ميناب بازسازی خواهد شد

گروه اجتماعی: رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ميناب گفت: براساس هماهنگی‌های صورت گرفته بازسازی واقعه غدير با حضور 900 نفر از هنرمندان و عوامل اجرايی در روز عيد غدير در اطراف رودخانه ميناب برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه هرمزگان، رضا اوژند، رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ميناب صبح امروز ششم آبان‌ماه در جلسه هماهنگی برنامه بازسازی واقعه غديرخم كه با حضور جمعی از هنرمندان و پيشكسوتان و نماينده سپاه و هيأت رزمندگان ميناب برگزار شد٬ اظهار كرد: هدف از اين نشست، هم فكری و مشاركت درخصوص بازسازی واقعه عظيم غديرخم است كه بازسازی نمادين آن می‌تواند در درك بهتر فلسفه آن برای نسل‌های جوان و نوجوان مؤثر باشد.

وی با پيش‌بينی استقبال خوب مردم از اين برنامه افزود: از اهداف اجرای اين برنامه و برگزاری جشن ولايت و روز ميثاق و بيداری اسلامی، تقويت اتحاد بين اهل تسنن و شيعه و آشنا نمودن عموم مردم با واقعه غدير به صورت ملموس است.

رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ميناب اضافه كرد: بازسازی واقعه غديرخم با همكاری فرمانداری، سپاه، هيأت رزمندگان و گروههای مختلف فرهنگی-هنری به ويژه هنرمندان تئاتر انجام می‌شود.

اوژند با اشاره به اهميت اين كار و تاكيد براينكه بايد از ظرفيتهای موجود در اجرای بهتر اين برنامه بهره ببريم افزود: براساس هماهنگی‌های صورت گرفته بازسازی واقعه غدير با حضور 900 نفر از هنرمندان و عوامل اجرايی در روز عيد غدير در بستر رودخانه ميناب برگزار می‌شود.

وی همچنین با اشاره به تاثیر عمیق هنرهای نمایشی بر مخاطبان عام گفت: بدیهی است که ما چندین بار واقعه غدیرخم را از بزرگان خود و همچنین کتاب‌های مختلف شنیده و خوانده‌ایم اما وقتی بازسازی این واقعه عظیم اسلامی را به چشم ببینیم، درک آن برای ما بهتر از پیش می‌شود

شنبه 6 آبان 1391  9:27 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

زمينی با نيت احداث حسينيه در كازرون وقف شد

گروه اجتماعی: زمينی به مساحت 850 متر مربع با ارزش 600 ميليون ريال در كازرن وقف شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه فارس، حجت‌الاسلام عمران جمشيدی، سرپرست اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان كازرون شنبه، 6 آبان‌ماه در جمع خبرنگاران گفت: قطعه زمينی به مساحت 850 متر مربع با نيت احداث حسينيه در روستای مهرنجان وقف شد.

حجت‌الاسلام جمشيدی خاطرنشان كرد: اين موقوفه با ارزش 600 ميليون ريال توسط خير انديش ارجمند نوذر اسكندری به ثبت رسيده است.

وی در بخش ديگری از سخنانش با تأكيد بر اهميت وقف در آئين اسلامی تصريح كرد: يكى از بارزترين مصداق‌هاى تزكيه، صدقه است و كامل‌ترين مصداق صدقه، وقف است.

سرپرست اداره اوقاف كازرون ادامه داد: به واسطه وقف، اصل مال انسان ثابت مى‌ماند و فرع (منافع) آن نيز با دوام و ثباتِ آن اصل، جريان خواهد داشت و هيچ صدقه‌اى چون وقف چنين مزیّتى جاودانه ندارد.

شنبه 6 آبان 1391  9:27 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تاريخ و مذهب در كنار هم موجب شكل‌گيری تمدن سفارش شده اسلام می‌شود

گروه اجتماعی: رئيس دفتر آيت‌الله العظمی شيرازی گفت: تاريخ و مذهب اگر در كنار هم قرار گيرند باعث شكل‌گيری تمدنی می‌شود كه اسلام و انبياء نيز به آن سفارش كرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه فارس، حجت‌الاسلام سيدمرتضی شيرازی، رئيس دفتر آيت‌الله العظمی شيرازی شنبه، 6 آبان‌ماه در ديدار با معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری شيراز، با بيان اينكه ارتباط خوبی بين حوزه معاونت فرهنگی شهرداری و جامعه روحانيت و طلاب وجود دارد، گفت: با توجه به سبقه فرهنگی و تاريخی شيراز، اقدامات خوبی صورت گرفته است.

وی با تأكيد بر اينكه برای شيراز هرچقدر كار كنيم جا دارد و سرمنشأ هر كار فرهنگی كه ما انجام می‌دهيم بايد ريشه‌دار باشد، افزود: تاريخ و مذهب اگر در كنار هم قرار گيرند باعث شكل‌گيری تمدنی می‌شود كه اسلام و انبياء نيز به آن سفارش كرده‌اند.

حجت‌الاسلام شيرازی تصريح كرد: سنگ بنای تمامی اديان بر پايه امور فرهنگی گذاشته شده است، به‌همين دليل جايگاه امور فرهنگی بسيار پراهميت است.

رئيس حوزه علميه سفيران هدايت شيراز تأكيد كرد: عنوان سومين حرم اهل‌بيت(ع) برای شيراز بايد يك محور باشد و همه كارها در قالب اين نامگذاری قرار گيرد.

رئيس دفتر آيت‌‌الله‌ العظمی شيرازی از برگزاری جشنواره «شيراز، سومين حرم اهل‌بيت(ع)» در آينده‌ای نزديك خبر داد و اظهار كرد: معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری شيراز به‌عنوان بازوی توانمند اجرايی در اين جشنواره است.

حجت‌الاسلام شيرازی با اشاره به چاپ كتب مختلف و گنجاندن آن‌ها در برنامه درسی پايه ابتدايی به ابتكار معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری شيراز و با همكاری آموزش و پرورش فارس در سطح مدارس فارس، گفت: اقدامات بسيار خوبی در اين حوزه صورت گرفته است كه بايد استمرار داشته باشد و اين حركت شهرداری بسيار پسنديده است و مردم بايد بدانند كه كار شهرداری فقط در حوزه عمرانی نيست و در عرصه فرهنگی هم حضور موفقی دارد.

شنبه 6 آبان 1391  9:27 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

جای خالی طلاب و روحانيون در برخی مكان‌ها احساس می‌شود

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری شيراز گفت: در بعضی مكان‌ها، جای خالی طلاب و روحانيون را احساس می‌كنيم كه بايد رفع شود زيرا حضور پر رنگ آن‌ها موجب تسری اشاعه فرهنگ دينی اسلامی در جامعه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه فارس، محمد فرخ‌زاده، معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری شيراز شنبه، 6 آبان‌ماه در ديدار با حجت‌الاسلام شيرازی رئيس دفتر آيت‌الله العظمی شيرازی ضمن ارائه گزارش اقدامات عمرانی، شهرسازی، فرهنگی و اجتماعی، حمل و نقل و ... درخصوص سومين حرم اهل‌بيت(ع) با بيان اينكه در تمامی برنامه‌ها محوريت را سومين حرم اهل‌بيت(ع) قرار داده‌ايم، گفت: شهرداری شيراز در بحث طرح تعريض بلوار هجرت، پروژه 9 دی، بين‌الحرمين، فضاسازی شهری و اصلاح و نصب تابلوهای جديد به‌منظور راهنمايی زائران برای تشرف به حرم مطهر گام‌های بلندی برداشته است.

وی با اشاره به چاپ كتاب شاهچراغ(ع) به 3 زبان توسط اين حوزه معاونت گفت: ساخت سكو در تمام بوستان‌ها و ساخت 18 نمازخانه و 2 مسجد نيز توسط حوزه معاونت فنی آغاز شده و اين مجموعه‌‌ها در سال جاری و ابتدای سال آينده ساخته خواهد شد.

فرخ‌زاده با بيان اينكه در بعضی مكان‌ها، جای خالی طلاب و روحانيون را احساس می‌كنيم، خاطرنشان كرد: هرچه حضور مبلغان دينی در جامعه با توجه به تخصصی كه دارند، پررنگ‌تر باشد، اشاعه فرهنگ اسلامی و دينی سرعت بيشتری می‌گيرد.

معاون فرهنگی شهرداری شيراز در پايان خاطرنشان كرد: آماده هرگونه همكاری در راستای فراهم كردن زيرساخت‌ها برای حضور مبلغان دينی در اماكن عمومی به‌منظور ارائه مشاوره و انجام كارهای فرهنگی به شهروندان به‌ويژه نسل سوم و چهارم انقلاب هستيم.

شنبه 6 آبان 1391  9:27 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسی تعالی فرهنگی از ديدگاه قرآن و عترت در «فرهنگ متعالی»

گروه هنر: مجموعه برنامه تركيبی 5 قسمتی «فرهنگ متعالی» با محوريت بررسی تعالی فرهنگی از ديدگاه قرآن و عترت با حضور ابوالقاسمی، مؤذن و رسولی، از امشب ساعت 2 بامداد به روی آنتن شبكه قرآن و معارف سيما می‌رود.

رضا خوبی،تهيه‌كننده تلويزيون، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، از پخش مجموعه برنامه‌های «فرهنگ متعالی» طی يك هفته آينده خبر داد و اظهار كرد: مجموعه 5 قسمتی «فرهنگ متعالی» با محوريت بررسی تعالی فرهنگی از ديدگاه قرآن و عترت طی يك هفته آينده از شبكه قرآن و معارف سيما پخش می‌شود.

وی افزود: اساس اوليه اين كار بر اساس همايشی بود كه در دانشگاه آزاد واحد يزد با عنوان همايش ملی تعالی فرهنگی از نگاه قرآن و عترت برگزار شد. در آن همايش از دانشجويان، اساتيد و پژوهشگرانی كه در اين زمينه فعاليت داشتند، دعوت شد تا مقالات و پژوهش‌های خود را ارائه دهند.

تهيه‌كننده «فرهنگ متعالی» عنوان كرد: اين برنامه صرفا به گزارش همايش نمی‌پردازد، بلكه محتوامحور است و آيتم‌هايی در آن طراحی شده است كه هم غنای برنامه را بالا ببرد و هم مخاطب را جذب كند. برنامه براساس 5 آيتم كلی مفهوم‌شناسی تعالی فرهنگی، فرصت‌ها، راهكارها و برنامه‌ها، چالش‌ها و آسيب‌شناسی طبقه‌بندی شده است. در هر برنامه آيتمی به معرفی شهر يزد و تاريخچه مذهبی آن تعلق دارد. در بخش ديگر صاحبان مقاله چكيده مقاله را در محدوده زمانی كوتاهی ارائه كرده‌اند.

وی اضافه كرد: از ميان 60 نفر ارائه‌كننده مقاله، 15 نفر از كسانی كه مقالات آنها قابليت رسانه‌ای شدن داشت را بر اساس ارتباط موضوع مقاله آنها با موضوع برنامه انتخاب شدند و در اين 5 برنامه به ارائه چكيده مقالات خود پرداختند. در آيتم ديگری از برنامه با اشخاص تأثيرگذار در قشرهای مختلف جامعه مثل قاری‌ها، اساتيد، دانشجويان در رشته‌های مختلف، هنرمندان و پژوهشگران در مورد موضوع برنامه مصاحبه شده است. در آيتمی ديگر با حضور سه كارشناس، موضوع برنامه را از جنبه‌های مختلف بررسی كنيم.

خوبی عنوان كرد: كارشناس قرآن برنامه احمد ابوالقاسمی است كه برنامه را از بعد قرآنی بررسی می‌كند. هادی مؤذن، كارشناس فرهنگی برنامه است و رضا رسولی موضوع را از بعد معارفی و روايات منصوب به عترت بررسی خواهد كرد.

وی متذكر شد: در پايان برنامه، جمع‌بندی موضوع به صورت نريشن ارائه می‌شود.

تهيه‌كننده برنامه توليدی «فرهنگ متعالی» اظهار كرد: در اين برنامه توجه به فرهنگ متعالی از نگاه قرآن و عترت موضوع تازه‌ای است كه كمتر به آن پرداخته شده است. ارائه چنين موضوعی از اهميت بالايی برخوردار است، در برنامه‌های تركيبی معمولا از مجری برای اتصال آيتم‌ها استفاده می‌شود، ما در اين برنامه سعی كرديم با استفاده از مونتاژ موازی از زمان حداكثر بهره را ببريم، بدين طريق كه هنگامی كه پاسخ يك سؤال توسط چند كارشناس ارائه شده است، مونتاژ به گونه‌ای صورت گرفته است كه در پی طرح سؤال مخاطب شاهد پاسخ‌گويی هر سه كارشناس باشد و بين دريافت پاسخ فاصله‌ای ايجاد نشود.

وی ادامه داد: برای تأثيرگذاری و ارتباط بيشتر بيننده با برنامه، كارشناس را با بيننده روبرو نكرديم و كارشناس برنامه با دوربين يا بيننده صحبت نمی‌كند بلكه بيننده نفر سومی است كه شاهد پاسخ‌گويی كارشناس به نفر دوم است.

خوبی تصريح كرد: دراين برنامه با استفاده از انيميشن، وله‌های مرتبط و گرافيك‌‌های بالا سعی در بالا بردن سطح كيفی و جذابيت برنامه داشتيم.

«فرهنگ متعالی» در 5 قسمت 30 دقيقه‌ای برای گروه تامين برنامه شبكه قرآن و معارف سيما تهيه شده است. عوامل آن عبارتند از: تهيه‌كننده رضا خوبی؛ كارگردان محمد كريمی دونات؛مدير توليد طائفی و نويسنده فريبا زكی ‌شمس‌آبادی.

اين برنامه ساعت 2 بامداد روزهای يك‌شنبه 7 آبان‌ماه، سه‌شنبه 9 آبان‌ماه، پنج‌شنبه 11 آبان‌ماه، شنبه 13 آبان‌ماه و يكشنبه 14 آبان‌ماه روی آنتن شبكه قرآن و معارف سيما می‌رود.

شنبه 6 آبان 1391  9:27 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

نمایشگاه «محراب انديشه» در قم افتتاح شد

گروه هنر: نمايشگاه ارايه توانمندی ها و دستاوردهای كانون های فرهنگی و هنری مساجد استان قم با عنوان محراب انديشه عصر امروز ششم آبان ماه در حرم مطهر حضرت معصومه(س) افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)شعبه قم، اين نمايشگاه عصر امروز با حضور حجت الاسلام والمسلمين سيدمحمد سعيدی، امام جمعه قم و توليت آستان حضرت معصومه(س)، سيدمرتضی اسماعيلی طبا مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم همچنين جمعی از مسئولان كانون های فرهنگی و هنری مساجد و موسسات فرهنگی، دينی و قرآنی برگزار شد.

حجت الاسلام سعید روحانی مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان قم در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه در سخنانی تصریح کرد: این نمایشگاه با ابلاغ دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در 14 استان در سال جاری برگزار شد که اختتامیه این نمایشگاه ها از امروز در قم آغاز به کار می کند و در مابقی استان ها نیز در سال آینده برگزار خواهد شد.

روحانی بیان کرد: 45 غرفه از جمله بخش بین الملل در این نمایشگاه به ارایه دستاوردهای فرهنگی و هنری خود در عرصه دینی می پردازند که ایجاد بخش بین الملل از جمله اختصاصات این نمایشگاه در مقایسه با دیگر نمایشگاه هاست.

همچنین حجت الاسلام سیدمحمد سعیدی در حاشیه این نمایشگاه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی با بیان اینکه مساجد روز به روز در نظام اسلامی وضعیت بهتری پیدا می کنند عنوان کرد: مساجد پایگاه حرکت های مردمی در طول انقلاب اسلامی بوده است و امروز نیز باید این نقش برای مساجد محفوظ بماند.

سیدمرتضی اسماعیلی طبا مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگاران بیان کرد: این نمایشگاه در 45 غرفه و با حضور 12 کشور برگزار شده و مساجد 12 کشور اسلامی به مردم معرفی خواهد شد.

وی با بیان اینکه به بعد هنری در فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد توجه کمتری صورت گرفته است تاکید کرد: باید به بعد هنری فعالیت ها در کنار بعد فرهنگی توجه بیشتری صورت گیرد و همین امر می تواند منجر به تولید فیلم نامه های بسیار خوب و ارایه آثار هنری بهتری در فضای فرهنگی جامعه منجر شود و نباید از آن غافل شد.

این نمایشگاه دارای بخش هایی مانند مساجد جهان اسلام، موسسه شیعه شناسی، خبرگزاری های ایکنا و المصطفی نیوزر، ایده پردازی، کانون تخصصی مشاوره و کانون های مختلف فرهنگی و هنری و ... است.

نمایشگاه محراب اندیشه از امروز ششم آبان ماه به مدت یک هفته در صحن جواد الائمه(ع) حرم حضرت معصومه(س) دایر است و آئین اختتامیه آن 12 آبان ماه در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.

 

 

شنبه 6 آبان 1391  9:28 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

كلاس‌های پيش‌دبستانی قرآنی در مؤسسه رضوان ايلام برگزار شد

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: كلاس‌های پيش‌دبستانی قرآنی در مؤسسه رضوان دهلران از توابع ايلام آغاز شده است و به مدت 9 ماه آموزشی ادامه می‌يابد.

معصومه جام‌سحر، مدير مسئول مؤسسه رضوان دهلران از توابع ايلام، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، با اعلام اين خبر گفت: كلاس‌های پيش‌دبستانی قرآنی از اول مهرماه در مؤسسه رضوان دهلران از توابع ايلام آغاز شده است و به مدت 9 ماه آموزشی ادامه می‌يابد.

وی در ادامه افزود: كلاس‌های اين دوره در طول هفته برگزار شده و فراگيران در قالب بازی، شعر، قصه، داستان و نقاشی با مضامين قرآنی آشنا شده و در پايان دوره به حفظ سور كوتاه قرآن می‌پردازند.

مدير مسئول مؤسسه رضوان دهلران از توابع ايلام اظهار كرد: مسئوليت برگزاری كلاس‌های اين دوره بر عهده فاطمه خدا كرمی از مربيان با تجربه و كارآزموده مؤسسه است.

جام‌سحر در پايان خاطرنشان كزد: در اين دوره فراگيران به آموزش حروف الفبای قرآن طبق كتاب‌های استاد وكيل می‌پردازند.

مدير مسئول مؤسسه رضوان دهلران در پايان خاطرنشان كرد: در پايان دوره با هدف علاقه‌مند كردن فراگيران در كلاس‌های آموزشی اين مؤسسه جشن پايان‌دوره برای فراگيران برگزار خواهد شد.

شنبه 6 آبان 1391  9:28 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها