0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مسابقه حفظ «خطبه غدير» در خنداب برگزار می‌شود

گروه اجتماعی: معاون پرورشی اداره آموزش و پرورش خنداب از برگزاری مسابقه حفظ خطبه غدير در اين اداره خبر داد.

 

عباس رمضانی، معاون پرورشی اداره آموزش و پرورش خنداب در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) شعبه مركزی، گفت: مسابقه حفظ خطبه غدير در مقطع متوسطه برگزار می‌شود.

وی تصريح كرد: مسابقه نقاشی و خوشنويسی با محوريت غدير از جمله برنامه‌هايی است كه در مقطع ابتدايی در دهه ولايت و بصيرت‌افزايی برگزار می‌شود.

رمضاني همچنين از برگزاری مسابقه وبلاگ‌نويسی با موضوع غدير در مقطع متوسطه خبر داد و گفت: دانش‌آموزان با ميل و اشتياق در اين مسابقات حضور خواهند داشت كه اميد شركت دانش‌آموزان نسبت به مشابه سال قبل از روند خوبی برخوردار باشد.

وی با اشاره به اينكه در اين دهه مبارك جشن تكليف بيش از 400 دانش‌آموز دختر و پسر نيز برگزار می‌شود گفت: ديدار با سادات و همايش تجليل از سادات دانش‌آموز و كاركنان اين نهاد از ديگر برنامه‌هايی است كه در دستور كار قرار دارد.

اين مقام مسئول ادامه داد: حضور دانش‌آموزان و كاركنان اين نهاد در نماز عبادی ـ سياسی جمعه، 12 آبان‌ماه و راهپيمايی به مناسبت روز دانش‌آموز از جمله برنامه‌هايی است كه در اين دهه برگزار مي‌شود.

رمضانی در ادامه از حضور دانش‌آموزان در مراسم روز عرفه در مساجد اين شهرستان خبر داد و افزود: روز عرفه فرصتی مناسب برای پيدا كردن هويت درونی است؛ لذا دانش‌آموزان می‌توانند با شركت در اين مراسم معنوی به فيض عظيم نائل شوند.

معاون پرورشی آموزش و پرورش خنداب در پايان برپايی ايستگاه صلواتی، ويژه‌برنامه‌های مرتبط با غدير و برپايی مراسم جشن‌ در مدارس را از ديگر برنامه‌های اين اداره همزمان با هفته امامت عنوان كرد.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:29 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تشریح فعاليت‌های مؤسسه مهد قرآن و عترت محلات

گروه فعاليت‌های قرآنی: مدير مؤسسه مهد قرآن و عترت محلات برنامه‌های اين موسسه را از بدو تأسيس تاكنون تشريح كرد.

 

حجت‌الاسلام محمدرضا شفيعی، بنيانگذار موسسه مهد قرآن و عترت شهرستان محلات در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه مركزی، گفت: اين‌ مؤسسه به‌عنوان اولين مركز آموزش جامع قرآن كريم استان مركزی در سال 1378 با كمك خيران و مسئولان قرآنی تأسيس شد.

وی افزود: اين مؤسسه در گروه‌های سنی مختلف از خردسالان تا بزرگسالان با برگزاری كلاس‌های مختلف در رشته‌های حفظ، مفاهيم، ترتيل و تفسير قرآن كريم به علاقمندان ارائه خدمات می‌دهد.

حجت‌الاسلام شفيعی با بيان اينكه با گذشت 14 سال از فعاليت اين مؤسسه بيش از 5 هزار نفر قرآن‌پژوه در زمينه‌های تفسير قرآن و نهج‌البلاغه و ترجمه و مفاهيم قرآن كريم تربيت شده‌اند، اظهار كرد: آموزش بيش از 2 هزار نونهال قرآنی، آموزش بيش از يك هزار نفر حافظ از يك جزء تا كل قرآن كريم و تربيت بيش از 200 نفر كادر متخصص و مربی قرآنی جهت ارائه خدمات به قرآن‌آموزان از ديگر فعاليت‌های اين مهد قرآن است.

اين مقام مسئول در پايان خاطرنشان كرد: همچنين اين مهد قرآن با بهره‌گيری از وسايل كمك آموزشی با 10 كانون قرآن فعال در شهرستان زمينه تربيت بيش از 10 هزار نفر حافظ قرآن كريم را تا 3 سال آينده فراهم كرده است.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:29 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

آغاز طرح آموزش حفظ كل قرآن در مؤسسه قرآن و عترت نيايش بيرجند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: از سوی مؤسسه قرآن و عترت نيايش بيرجند طرح آموزش حفظ كل قرآن كريم اجرا شده است و تا دو سال آينده ادامه دارد.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، طرح‌های آموزش روانخوانی، صرف و نحو عربی، حفظ كل قرآن و فن معلمی از سوی مؤسسه قرآن‌ و عترت نيايش بيرجند اجرا می‌شود.

هم‌اكنون طرح آموزش حفظ كل قرآن كريم با حضور مرضيه زينلی، از اساتيد قرآن روزهای زوج از ساعت 16 تا 17 اجرا می‌شود كه قرآن‌آموزان با شركت در اين دور از جلسات معانی و مفهوم اجزای حفظ قرآن را فرامی‌گيرند.

گفتنی است در پايان حفظ هر جزء از قرآن كريم مؤسسه قرآن و عترت نيايش بيرجند آزمون برگزار می‌كند و كسانيكه بتوانند نمره قبولی را كسب كنند حائز رتبه قبولی خواهند شد.

يادآور می‌شود اين دور از جلسات از ابتدای آبان‌ماه در مؤسسه قرآن و عترت نيايش بيرجند آغاز شده است و تا دو سال آينده ادامه خواهد داشت.

اين مركز قرآنی در شهرستان بيرجند، خيابان مدرس بيست متری دوم شرقی، روبروی حسينيه گازاری‌ها واقع شده است و همه روزه از افراد متقاضی دوره‌های قرآنی ثبت نام به عمل می‌آورد.

خبرنگار: مرضيه ابراهيمی

 

جمعه 5 آبان 1391  8:29 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

طرح تربيت مربی ترجمه و مفاهيم قرآن در تهران اجرا می‌شود

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مديرمسئول كانون قرآن و عترت زينب كبری(س) تهران از اجرای طرح تربيت مربی ترجمه و مفاهيم قرآن كريم ويژه بانوان در قالب كلاس‌های حضوری و غير حضوری خبر داد.

 

معصومه زعفرانی‌بهروزی، مديرمسئول كانون قرآن و عترت زينب كبری(س) تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، با بيان اين خبر گفت: در راستای ترويج و توسعه فرهنگ قرآنی از سوی مؤسسه قرآنی كانون قرآن و عترت زينب كبری(س) تهران طرح‌ ترجمه و مفاهيم قرآن كريم در قالب 160 ساعت اجرا می‌شود.

اين مسئول ادامه داد: طرح فوق‌الذكر با نظارت و حمايت مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی كشور صورت می‌گيرد كه در نظر گرفته شده است اساتيد دوره با هماهنگی اين سازمان اعزام شوند.

وی ضمن بيان مطلب فوق به اجرای طرح ترجمه و مفاهيم قرآن ويژه بانوان قرآنی اشاره و تأكيد كرد: هم‌اكنون از متقاضيان اين دور از طرح قرآنی ثبت نام به عمل‌ می‌آيد و افراد مطلع باشند كه بعد از به حدنصاب رسيدن ثبت نام و برگزاری آزمون ورودی، كلاس‌های طرح تربيت مربی ترجمه و مفاهيم قرآن در مركز شهر برگزار خواهد شد.

اين مفسر قرآن كريم در ادامه برگزاری طرح تربيت مربی ترجمه و مفاهيم قرآن را در در قالب 160 ساعت حضوری و غير حضوری نام برد و گفت: كلاس‌ها براساس زمانبندی تعيين شده و با در اختيار داشتن امكانات مورد نياز طی جلسات حضوری و غير حضوری صورت می‌گيرند.

زعفرانی‌بهروزی هدف از برگزاری اين دور از طرح‌های تخصصی را شناسايی نيروهای مستعد و تربيت آنان جهت تدريس در دوره‌های آموزش مفاهيم قرآن عنوان كرد و گفت: انتظار می‌رود با برگزاری اين دوره، دانش‌آموختگان ضمن تعميق ارتباط خود با قرآن كريم، با فنون و روش‌های نوين، علمی و تخصّصی تدريس و آموزش مفاهيم قرآن آشنا شوند.

مديرمسئول كانون قرآن و عترت زينب كبری(س) تهران خاطرنشان كرد: پيش نياز شركت در طرح تربيت مربی ترجمه و مفاهيم قرآن كريم داشتن گواهينامه قبولی تربيت معلم روخوانی و روانخوانی قرآن است.

يادآور می‌شود بعد از برگزاری اين دروس قرآنی نيز آزمون برگزار خواهد شد و كسانيكه موفق به كسب رتبه بالا شوند از سوی كانون قرآن و عترت زينب كبری(س) گواهينامه قبولی دريافت می‌كنند.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:29 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

نوآوری فارابی درباره رابطه دين و فلسفه در شماره 9 «تاريخ فلسفه»

گروه انديشه: نهمين شماره فصل‌نامه علمی ـ پژوهشی «تاريخ فلسفه»، به صاحب امتيازی انجمن بين‌المللی تاريخ فلسفه، از سوی بنياد حكمت اسلامی صدرا منتشر شد.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، «نوآوری فارابی در باب رابطه دين و فلسفه: نظريه سلسله مراتبی زبان دين» به قلم نواب مقربی و قاسم پورحسن و «بررسی و تحليل انتقادی عقلانيت جديد در مقايسه با عقلانيت سنتی» نوشته حسين زمانيها، از جمله عناوين مقالات درج شده در شماره جديد اين فصل‌نامه علمی ـ پژوهشی است.

«جايگاه عقل فعال در تفكر ارسطو و نتايج برخاسته از تفسير آن با تأكيد بر يوحنای نحوی و ابن رشد» نوشته حسن فتحی و بيان كريمی و «سنجش نظری نسبت اخلاق و سياست در زردشت و ارسطو» نوشته مسلم عباسی و حاتم قادری، از ديگر عناوين نهمين شماره فصل‌نامه علمی ـ پژوهشی «تاريخ فلسفه» محسوب می‌شود.

يادآور می شود نهمين شماره فصل‌نامه علمی ـ پژوهشی «تاريخ فلسفه» به صاحب اميتازی انجمن بين المللی تاريخ فلسفه، مدير مسئولی آيت‌الله سيدمحمد خامنه‌ای و سردبيری حسين كلباسی اشتری منتشر شده است.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:30 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

طرح آموزش تدبر در قرآن ويژه كاركنان ناجا اجرا می‌شود

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: طرح آموزش تدبر در قرآن كريم ويژه كاركنان ناجا به مدت دو جلسه در هفته از سوی مؤسسه تدبر در كلام وحی قم با مديريت حجت‌الاسلام والمسلمين علی صبوحی‌طسوجی، از پژوهشگران قرآنی در استان قم صورت می‌گيرد.

 

مهدی صبوحی‌طسوجی، قائم مقام مديرعامل مؤسسه تدبر در كلام وحی استان قم، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، با بيان اين خبر اعلام كرد: پس از درخواست نيروی انتظامی از مؤسسه تدبر در كلام وحی استان قم جهت برگزاری دوره‌های آموزش تدبر در قرآن كريم، مقرر شده است تا اين مركز قرآنی برای كاركنان ناجا طرح فوق‌الذكر را برگزار كند.

اين پژوهشگر قرآنی در ادامه بيان كرد: هم‌اكنون طرح آموزش تدبر در قرآن كريم با مديريت حجت‌الاسلام والمسلمين علی صبوحی‌طسوجی، از پژوهشگران قرآنی به صورت فشرده در قالب دو جلسه در هفته با در برگيری پرسنل نيروی انتظامی كشور اجرا شده است.

وی هدف از برگزاری اين دور از جلسات قرآنی را آگاهی آحاد مردم جامعه با فهم و معانی آيات قرآن كريم نام برد و گفت: ناجا دارای سه بخش كلی است، فرماندهی، حفاظت و اطلاعات و همچنين بخش عقيدتی سياسی كه تمامی اين بخش‌ها جهت شركت در دوره‌های آموزش تدبر در قرآن كريم حضور می‌يابند.

اين مسئول يادآور شد: اين دور از كلاس‌ها به صورت مرحله‌ای انجام می‌شود و در هر مرحله تعدادی از افراد نيروی انتظامی طی دو نوبت صبح و بعد از ظهر حضور می‌يابند.

صبوحی‌طسوجی در پايان خاطرنشان كرد: اين دور از طرح قرآنی در قالب جلسات حضوری اجرا خواهد شد و افراد با شركت در آزمون پايانی در صورتی كه تمامی سؤالات را به صحيح پاسخ دهند موفق به دريافت گواهينامه از سوی مؤسسه تدبر در كلام وحی استان قم خواهند شد.

يادآور می‌شود اساتيد شركت‌كننده در طرح‌ آموزش تدبر در قرآن ويژه كاركنان ناجا از مؤسسه تدبر در كلام وحی استان قم حضور می‌يابند.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:30 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

راهيابی 800 نفر به مرحله سوم مسابقات «احسن‌الحديث 9»

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مسئول ستاد مسابقات احسن‌الحديث با اشاره به مشخص شدن اسامی مرحله قرعه كشی مسابقات «احسن‌الحديث 9» گفت: از بين بيش 87 هزار نفر شركت كننده در اين مسابقه 800 نفر به مرحله سوم راه يافتند.

 

علی فضيلتی، مسئول ستاد اجرايی مسابقات احسن‌الحديث اصفهان، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، با اعلام اين خبر گفت: 800 نفر از شركت‌كنندگان در مسابقات «احسن‌الحديث9» به مرحله سوم اين مسابقات كه مرحجپله قرعه‌كشی جوايز است راه يافتند.

وی در ادامه با زمان قرعه‌كشی جوايز گفت: جوايز اين دوره 250 كمك هزينه سفر به عتبات عاليات است كه مراسم قرعه‌كشی اين دوره در ماه صفر سال جاری انجام می‌شود.

فضيلتی افزود: مرحله اول مسابقات تفسير سوره «اسراء» يا «احسن‌الحديث 9» با شركت بيش از 87 هزار نفر از 1300 مركز قرآنی 9 و 10 ارديبهشت‌ماه جاری به صورت غيرحضوری در سراسر كشور برگزار شد.

وی اظهار كرد: ثبت نام از علاقه‌مندان برای شركت در اين مسابقه اسفندماه سال 90 به پايان رسيد و به دليل وجود متقاضی و استقبال علاقه‌مندان فاز دوم اين مسابقه نيز اوايل تيرماه با شركت بيش از 2 هزار متقاضی از 550 مركز قرآنی برگزار شد.

16 ماه تلاش برای برگزای مسابقات «احسن‌الحدیث9» در کشور

مسئول ستاد اجرايی مسابقات احسن‌الحديث بيان كرد: آزمون مرحله دوم مسابقه «احسن‌الحديث 9» 6 و 7 مهرماه سال جاری در سراسر كشور با حضور 8 هزار و 600 نفر از شركت‌كنندگان برگزار شد.

وی با تأكيد بر اين موضوع كه اين مسابقات در 29 استان برگزار شده است، افزود: اجرای اين طرح با همكاری مراكز، مؤسسات قرآنی، نمايندگی‌های ستاد و ... 16 ماه زمان برد كه استقبال خوبی از سوی شركت‌كنندگان روبه‌رو شد.

در پايان يادآور می‌شود، ستاد برگزاری مسابقات احسن‌الحديث كه مركز نشر معارف قرآن و نهج‌البلاغه است يك مؤسسه قرآنی مردمی متشكل از 7 نهاد قرآنی كشور از جمله سازمان تبليغات اسلامی، وزارت ارشاد اسلامی، مهد قرآن، دارالقرآن، جامعة‌القرآن و مؤسسه ثامن‌الائمه و مؤسسه روشندلان اصفهان بوده و در كل كشور مسابقات قرآنی برگزار می‌‌كند.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:30 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

قرآن بايد اساس فعاليت انجمن‌های ادبی قرار گيرد

گروه ادب: يكی از شاعران پيشكسوت كشورمان در رابطه با ضرورت راه‌اندازی انجمن‌های ادبی قرآنی با بيان اينكه مهمتر از راه‌اندازی انجمن، اهدافی است كه بايد در راستای توسعه ادبيات دينی باشد، اظهار كرد: قرآن بايد پايه و مبنای فعاليت انجمن‌های ادبی قرار گيرد.

محمدجواد محبت، شاعر پيشكسوت كشور

محمدجواد محبت، شاعر پيشكسوت كشور در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، با اشاره به تأثير قرآن در شعر و انجمن‌های ادبی گفت: تعدادی از شاعران ايمانی انجمن ادبی را تشكيل می‌دهند و اگر سخن می‌گويند، آن سخن بايد آميخته به شريعت باشد؛ چرا كه از روزگاران قديم قرآن پايه درك شعر و شاعر بوده است.

وی با اشاره به شعری از شيخ بهايی كه درباره مولوی سروده است افزود: شيخ بهايی می‌گويد؛ «من نمی‌گويم كه آن عاليجناب هست پيغمبر، ولی دارد كتاب/ مثنوی او چو قرآن مدل، هادی بعضی و بعضی را مذل»، اين بيت بيانگر اين است كه حق تعالی اهل تقوا را هدايت و اهل شرك را به گمراهی می‌اندازد.

محبت با اشاره به ويژگی اشعار حافظ و سعدی، نظامی و مولوی ادامه داد: تاريخ ادبيات ما به ويژه شعرهای حافظ و سعدی، نظامی و مولوی هر بهره‌ای گرفته از قرآن گرفته است. به عنوان مثال، حافظ می‌گويد: «هر چه كردم همه از دولت قرآن كردم» يا «قرآن زبر بخوانيد در چارده روايت» يا «نديدم خوش تر از شعر تو حافظ ‎/ به قرآنی كه اندر سينه داری» يا سعدی در جای جای سخنش متأثر از قرآن و احاديث رسول اكرم(ص) است.

وی ويژگی مثنوی مولوی را مورد اشاره قرار داد و گفت: مثنوی مولوی به قول شيخ بهايی «قرآن مدل» است و براهين آن يا از قرآن يا از احاديث نبوی است و مثنوی‌‌شناسان به اين نتيجه رسيده‌اند كه بيش از 700 حديث نبوی در مثنوی معنوی آمده است و يك سوم قرآن مجيد در مثنوی تفسير شده است.

محبت در ادامه افزود: وقتی پيشگامان و استادان سخن و كسانی كه در شعر و شاعری الگو، اسوه و نمونه هستند، مولوی و شعر او كه برگرفته از قرآن و حديث است را يكی از پنج ركن اساسی شعر می‌دانند و در روزگار ما كه انقلاب اسلامی است و اسلام پايه زندگی، برپايی و برقراری اين نظام است، بيش از پيش بايد به اين امر توجه شود.

وی در مقايسه شيوه سخن‌گويی در روزگار مولوی و حال حاضر ادامه داد: در روزگار مولوی شيوه سخن‌گويی شيوه ديگری بود و در زمان ما سخنوری به طرز ديگری از نظر تمثيل، ساختار و تدبير تغيير يافته است، ولی از نظر فطری هر دو همسان هستند.

 محمدجواد محبت:
افرادی مانند سيدعلی موسوی‌گرمارودی با توجه به اينكه اخيراً قرآن مجيد را به شيوه نثری خود كه مستحكم و دوست‌داشتنی است تأليف كرده می‌تواند با حضور در چنين انجمن‌هايی آن را غنا ببخشيد و در توسعه شعر و ادبيات قرآنی و دينی مؤثر باشد

اين شاعر با اشاره به اهميت و ضرورت راه‌اندازی انجمن‌های ادبی قرآنی تصريح كرد: هميشه نظرهای مثبت و منفی راجع به هر كاری وجود دارد، چرا كه منفی‌بافان در شب بودن ممكن است آن را شب قطبی و در روز بودن آن را به روز قطبی تعبير كنند؛ از اين رو بايد در هر كاری انصاف و عقل را رعايت كرد و منصفانه در رابطه با هر موضوعی نظر داد.

وی افزود: حقيقت را اگر كسانی كتمان می‌كنند از روی غرض است و كسانی ديگر آن را با گفتن حقيقت روشن‌تر می‌كنند؛ از اين رو به نظر می‌رسد راه‌اندازی اين انجمن‌ها طرح خوبی باشد، ولی مهمتر از آن اهدافی است كه بايد در راستای توسعه ادبيات دينی و آيينی داشت و در اين باره نمی‌توان پيش‌گويی كرد.

محبت با بيان اينكه افرادی بايد در اين زمينه پيشقدم باشند كه در توسعه شعر و ادبيات قرآنی مؤثر بوده‌اند، بيان كرد: افرادی مانند سيدعلی موسوی‌گرمارودی با توجه به اينكه اخيراً قرآن مجيد را به شيوه نثری خود كه مستحكم و دوست‌داشتنی است تأليف كرده و شعر «خط خون» از كلاسيك‌های ادبيات دينی ماست. اين شاعر می‌تواند با حضور در چنين انجمن‌هايی آن را غنا ببخشيد و در توسعه شعر و ادبيات قرآنی و دينی مؤثر باشد.

وی ادامه داد: شاعر و غزلسرای ديگر كشورمان عليرضا قزوه است كه در تمام شعرهايش و در شعرهای جنگ خود نيز پرتو علاقه به ائمه و رسول اكرم(ص) ديده می‌شود. اگر بخواهم واقعيت امر را بگوييم در شعر كمتر شاعری چنين جلوه‌ای كه در كار عليرضا قزوه وجود دارد ديده می‌شود.

گفتنی است، محمد‌جواد محبت متولد سال 1321 در كرمانشاه است. وی از شاعران فعال پيش از انقلاب محسوب می‌شود، از وی تاكنون «از خيمه‌های عاشورا»، «آن سوی چهره زرد خورشيد»، «موج عطرهای بهشتی» (سروده‌هايی برای رسول اكرم(ص)»، «خانه هل اتی»(شعرهای علوی)، «گريه دل ناصبوران»(شعرهای عاشورايی)، «گلوی سبز آواز»(مجموعه شعرهايی برای حضرت امام(ره)، «خاطرات سبز»(مجموعه شعر نوجوانان)، «از مرزهای فرياد»(دفتر سرودهای انقلابی) به چاپ رسيده است.

وی اكنون به عنوان يكی از چهره‌های مطرح حوزه شعر انقلاب و شعر آئينی معاصر شناخته می‌شود و ذهن و زبان بسياری از شاعران امروز اين حوزه، مديون و محصول آثار اوست.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:30 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

رايزنی برای انتقال نسخ خطی قرآن از بلاروس به ايران

سرويس ادب: رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ضمن اشاره به تمديد تفاهم‌نامه همكاری بين ايران و بلاروس از رايزنی اين سازمان با كتابخانه ملی بلاروس برای باز گرداندن برخی از نسخ خطی قرآن و كتب دينی به كشور خبر داد.

اسحاق صلاحی، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی

اسحاق صلاحی، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، درباره امضای تفاهم‌نامه ميان مركز اسناد سازمان اسناد و كتابخانه ملی با كشور بلاروس گفت: كتابخانه ملی با كتابخانه بلاروس تفاهم‌نامه‌ای را از قبل امضاء كرده بودند كه در ارديبهشت‌ماه امسال مهلت آن به پايان رسيد.

وی افزود: با ارتباطات و همكاری‌هايی كه بين دو كشور از سوی رايزن فرهنگی سفارت‌خانه جمهوری اسلامی در بلاروس انجام شد، طی بازديد از كتابخانه ملی و آرشيو، درخواست تمديد تفاهم‌نامه بين دو كشور را مطرح كرديم كه اين تفاهم‌نامه به مدت پنج سال تجديد و در 14 بند تنظيم شد.

وی درباره وجود نسخ خطی و قرآن در كتابخانه ملی بلاروس گفت: در نمايشگاه كتابخانه ملی بلاروس چند جلد نسخ خطی فارسی وجود داشت كه از آن جمله می‌توان به ديوان خيام، ديوان سعدی و چند جلد قرآن، كتب ادعيه و كتاب‌های نفيس هنری با قدمت تاريخی كه جزء نوادر محسوب می‌شوند اشاره كرد.

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملی در همين رابطه افزود: نسخ خطی قرآن و برخی كتاب‌های دينی كه در بلاروس موجود است داری ارزش فراوانی است و به راحتی نمی‌توان آنها را از طرف بلاروسی باز پس گرفت، اما با اين وجود تمام تلاش‌مان را در اين عرصه خواهيم كرد و تا به حال به نتايج مثبتی نيز رسيده‌ايم.

 صلاحی:
نسخ خطی قرآن و برخی كتاب‌های دينی كه در بلاروس موجود است داری ارزش فراوانی است و به راحتی نمی‌توان آنها را از طرف بلاروسی باز پس گرفت، اما با اين وجود تمام تلاش‌مان را در اين عرصه خواهيم كرد و تا به حال به نتايج مثبتی نيز رسيده‌ايم

صلاحی به ساير اسناد مربوط به جمهوری اسلامی در كتابخانه ملی بلاروس اشاره كرد و گفت: از ديگر موارد كه برای جمهوری اسلامی ايران حائز اهميت بود، وجود اطلس‌های موجود در آنجا است كه به قرون گذشته مربوط می‌شود و در ميان آنها نقشه قديمی و تاريخی ايران به نمايش گذاشته شده است.

وی در ادامه افزود: عليرغم اينكه مسئولان كشور بلاروس درگير همايش سالانه كتاب بودند، ليستی از اطلس‌ها كه يكی از آنها فقط درباره ايران بود و اطلس‌های بسيار قديمی را به نمايش گذاشتند كه ما هم تقاضا كرديم اسكنی از اطلس‌هايی كه در ارتباط با جغرافيای طبيعی و سياسی ايران است را در اختيارمان قرار دهند.

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی درباره نحوه دريافت اطلس‌ها عنوان كرد: اين كار معمولاً تبادلی است كه بين كتابخانه‌های جهان صورت می‌گيرد و در يكی از بندهای تفاهم‌نامه آورده شده است.

به گفته وی، چند نسخه از اطلس‌ها را در اختيار ما قرار دادند و بقيه را براساس تفاهم‌نامه و پيگيری‌هايی كه از طريق رايزن فرهنگی سفارت انجام می‌شود به كتابخانه ملی جمهوری اسلامی ايران هديه خواهند كرد.

رئيس مركز اسناد و كتابخانه ملی درباره تبادل دو طرفه اين همكاری اظهار كرد: ليستی از مجموعه اسناد، كتب، پايان‌نامه و مقالاتی را كه درباره كشور بلاروس در سازمان اسناد و كتابخانه ملی جمهوری اسلامی ايران بود، در غالب يك لوح فشرده به آنها داده شد كه مورد استقبال گسترده مسئولان كتابخانه بلاروس قرار گرفت.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:31 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

اهدای دو نسخه قرآن نفيس به كتابخانه مركزی آستان قدس رضوی

گروه ادب: رئيس اداره مخطوطات سازمان كتابخانه‌ها، موزه‌ها و مركز اسناد آستان قدس رضوی گفت: دو نسخه قرآن نفيس خطی طی ماه گذشته به كتابخانه مركزی آستان قدس رضوی اهدا شد.

 

سيدمحمدرضا فاضل‌هاشمی، رئيس اداره مخطوطات سازمان كتابخانه‌ها، موزه‌ها و مركز اسناد آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) اظهار كرد: دو نسخه قرآن نفيس خطی طی ماه گذشته به كتابخانه مركزی آستان قدس رضوی اهدا شد.

وی با اشاره به ويژگی‌های اين نسخ خطی گفت: اين نسخ ارزشمند مربوط به قرن سيزدهم هجری قمری بوده و توسط دو خیّر به كتابخانه آستان قدس رضوی اهدا شده است.

رئيس اداره مخطوطات اين سازمان افزود: يكی از نسخ كه تاريخ كتابت آن به قرن 13 هجری قمری بر می‌گردد دارای ابعاد 12 در 17 سانتی‌متر است و سرلوح و كتيبه و حاشيه منقش به گل و برگ دارد و اسامی سوره‌ها نيز به خط ثلث كتابت شده است.

فاضل‌هاشمی ادامه داد: اين نسخه دارای جلد مقوای روغنی با گل و برگ بوده و جعبه چوبی خاتم‌كاری آن نيز منقش به ترنج و سرترنج است.

وی در ادامه ويژگی‌های نسخه ديگر را مورد اشاره قرار داد و اظهار كرد: در ابتدای نسخه ديگری كه توسط يك خیّر اهدا شده، شش صفحه تمام تذهيب دارد و آيات قرآن نيز با خط نسخ خوش كتابت شده است.

فاضل‌هاشمی با بيان اينكه در ابتدای كتاب دعای قبل از تلاوت قرآن كريم آمده است، افزود: دو صفحه افتتاح اين نسخه دارای سرلوح و كتيبه در بالا و پايين صفحه است و اسامی سوره‌ها به خط ثلث نوشته شده است.

رئيس اداره مخطوطات سازمان كتابخانه‌ها، موزه‌ها و مركز اسناد آستان قدس رضوی با بيان اينكه كتابخانه آستان قدس رضوی بزرگترين گنجينه آثار نفيس قرآنی و دينی در جهان است تصريح كرد: از حدود قرن 11 هجری قمری،‌ مكان ويژه‌ای برای كتابخانه در نظر گرفته شد، ‌اما توجه جدی به جايگاه كتابخانه به اوايل قرن 14 شمسی برمی‌گردد كه همين امر مهمترين دليل شتاب در روند توسعه كتابخانه به شمار می‌رود.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:31 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

نيروی اندك دليل تأخير در نشر آثار شهيد مطهری است/ انتشار «آشنايی با قرآن» و «اتحاد اسلامی»

گروه ادب: قائم مقام انتشارات صدرا، دليل اصلی تأخير در نشر آثار شهيد مطهری را كمبود نيروی كار و زمان عنوان كرد و ادامه داد: اخيراً دو كتاب «آشنايی با قرآن» و «اتحاد اسلامی» از اين استاد شهيد منتشر شده است.

 

محمد كوكب، قائم مقام انتشارات صدرا در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) ضمن اعلام اين موضوع كه اين انتشارات را خود شهيد مطهری در زمان حيات خويش به دليل برخی نارضايتی‌ها از نوع تأليف آثارش در ساير رسانه‌ها بنيان نهاد و اين نام را برای آن انتخاب كرد، گفت: انتشارات صدرا ابتدا در شهر مقدس قم تأسيس شد.

قائم مقام انتشارات صدرا با اشاره به چاپ شانزده اثر از آثار ايشان در طول حيات شهيد مطهری، اظهار كرد: بعد از شهادت شهيد مطهری، شاگردان و علاقه‌مندان به ايشان تلاش كردند آثار استاد مطهری را تنظيم كنند و به همين منظور شورای نظارت بر نشر آثار استاد شهيد مطهری تأسيس شد.

كوكب ادامه داد: تا امروز حدود 100 جلد كتاب كه 65 عنوان را شامل می‌شود به چاپ رسيده و همچنين 28 جلد از مجموعه آثار نيز كه به صورت موضوعی دنبال می‌شود منتشر شده است.

وی ضمن اعلام چاپ يازده جلد از خاطرات استاد شهيد مطهری، از انتشار دوازدهمين جلد از اين مجموعه خبر داد و گفت: جلد دوازدهم از مجموعه خاطرات استاد شهيد مطهری در ماه آينده به چاپ خواهد رسيد.

قائم مقام انتشارات صدرا همچنين از انتشار حدود 12 جلد ديگر از آثار ايشان برای تكميل مجموعه‌ها خبر داد و افزود: از مجموعه آثار به جا مانده از شهيد مطهری حدود 12 اثر به جا مانده كه اميد است با سرعت بيشتری برای استفاده مشتاقان منتشر شود.

كوكب درباره تأخير در انتشار اين آثار گفت: اين موضوع كه روند كاری چاپ و نشر كند بوده است، صحيح به نظر می‌رسد، اما ذكر دو نكته در اين باره ضروری به نظر می‌رسد. نخست آنكه جمع‌آوری آثار با دقت بسياری صورت می‌پذيرد و اين خود از علل كندی محسوب می‌شود، هر چند كه علت اصلی نيست.

وی ادامه داد: دليل دوم و اصلی تأخير و طولانی مدت شدن اين كار با توجه به اينكه كار تنظيم آثار را علی مطهری و محمد مطهری انجام می‌دهند، كمی نيروی كار و زمان سبب ايجاد اين تأخير می‌شود. همچنين ورود علی مطهری به سياست در چند سال اخير سبب كمتر شدن وقت وی برای تنظيم آثار استاد شهيد مطهری شده است.

قائم مقام انتشارات صدرا اضافه كرد: به طور كلی قصور انجام شده است، ولی اين نكته نبايد از نظر مغفول بماند كه در زمينه امانت‌داری و كيفيت آثار حداكثر تلاش را به كار بسته‌ايم.

كوكب در پايان ضمن اعلام چاپ كتاب «گنج ‌خاطره» با موضوع خاطرات افراد مختلف از استاد شهيد مطهری، اعلام كرد: اخيراً نيز دو اثر از آثار استاد شهيد مطهری با نام «آشنايی با قرآن» و «اتحاد اسلامی» به زبان عربی ترجمه و به چاپ رسيده است.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:31 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

زندگی فرماندهان هوانيروز در «شجاعان» مكتوب می‌شود

گروه كودك و نوجوان: مجموعه كتاب «شجاعان» با محوريت فرماندهان نيروی هوايی ارتش جمهوری اسلامی ايران با همكاری مركز پويانمايی صبا منتشر می‌شود.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) «شجاعان» عنوان مجموعه‌ای است كه در آن زندگی تعدادی از فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس با الهام‌گيری از زندگی فرماندهان نيروی هوايی ارتش جمهوری اسلامی ايران به رشته تحرير درخواهد آمد.

در اين مجموعه كه تعداد آن هنوز به درستی مشخص نيست، زندگی فرماندهان هوانيروز ارتش در قالب داستان و با زبان تخيلی و روايی بازسازی می‌شود. در نگارش اين اثر تلاش شده تا نكات مهم اخلاقی اين فرماندهان از زندگی آنها استخراج و در قالب شخصيت‌های تخيلی پردازش شود.

اين مجموعه با توجه به اهميت انتقال ارزش‌های دفاع مقدس به نسل آينده و به منظور آشنايی نوجوانان با رشادت‌ها و آرمان‌های جنگ هشت ساله به رشته تحرير درخواهد آمد.

مجموعه «شجاعان» به قلم سياوش زرين‌آبادی و دانش گيتی به رشته تحرير درآمده و با همكاری مركز پويانمايی صبا منتشر و در بازار كتاب عرضه خواهد شد. اين اثر بر مبنای سريال انيميشنی «شجاعان» تا پايان سال آينده به نگارش درخواهد آمد.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:31 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

آغاز نشدن ثبت‌نام دانش‌آموزان در طرح «نور» را بررسی خواهيم كرد

گروه كودك و نوجوان: مشاور وزير آموزش و پرورش در امور قرآنی، كه پيش از اين از آغاز ثبت‌نام در طرح نور از نيمه مهر خبر داده بود، درباره دليل آغاز نشدن ثبت‌نام گفت: تمامی استان‌ها بايد ثبت‌نام‌های خود را آغاز می‌كردند و دليل آغاز نشدن ثبت‌نام در برخی از استان‌ها را بررسی خواهيم كرد.

 

محمد بنيادی، مشاور وزير آموزش و پرورش در امور قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به آغاز ثبت‌نام دانش‌آموزان و فرهنگيان علاقه‌مند به حفظ قرآن كريم در سايت مدرسه مجازی قرآن، اظهار كرد: براساس دستورالعمل اعلام شده به استان‌ها، تمامی ادارات آموزش و پرورش موظف به ثبت‌نام از دانش‌آموزان و فرهنگيان هستند و ثبت‌نام از نيمه مهر آغاز شده است.

وی در پاسخ به پرسش ايكنا مبنی بر اينكه برخلاف اخبار اعلام شده، ادارات آموزش و پرورش استان‌ها هنوز ثبت‌نام در اين طرح را آغاز نكرده‌اند و در مدرسه مجازی قرآن نيز بخشی به منظور آغاز ثبت‌نام در سال تحصيلی جديد در نظر گرفته نشده است، اظهار كرد: طی دو هفته آينده بررسی خواهيم كرد تا دليل عدم آغاز ثبت‌نام در ادارات آموزش و پرورش استان‌ها را بدانيم و تمامی استان‌هايی كه ثبت‌نام‌های خود را آغاز نكرده‌اند بايد هر چه زودتر آغاز كنند.

بنيادی با بيان اينكه اگر ثبت‌نام در طرح «نور» از سوی برخی از استان‌ها آغاز نشده، اين امر يك مشكل به حساب می‌آيد، ادامه داد: ثبت‌نام‌های طرح «نور» در سال گذشته از آذر آغاز شد، اما امسال به طور قطع، از آبان آغاز می‌شود و همزمان با ثبت‌نام دانش‌آموزان و فرهنگيان، اجرای اين طرح برای دومين سال متوالی نيز شروع می‌شود.

وی در ادامه يادآور شد: با آغاز ثبت‌نام در طرح نهضت ملی حفظ قرآن كريم، سه و نيم ميليون نفری كه سال گذشته ثبت‌نام كرده‌اند، امكان ثبت‌نام نخواهند داشت و فقط می‌توانند جزء‌هايی كه قرار است حفظ كنند را اعلام كنند و ساير دانش‌آموزانی كه تاكنون ثبت‌نام نكرده‌اند، می‌توانند ثبت‌نام كنند.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:31 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

نبود برنامه برای عرضه كتاب‌های دينی كودك در نمايشگاه‌های بين‌المللی

گروه كودك و نوجوان: مدير مسئول انتشارات شباويز با اشاره به ظرفيت خوب كتاب‌های دينی كودك و نوجوان از نظر محتوايی برای عرضه در نمايشگاه‌های بين‌المللی، به فعاليت‌های انجام شده در اين راستا اشاره و عنوان كرد: برنامه‌ای برای عرضه اين نوع آثار در رويدادهای فرهنگی در اين سطح نداريم.

 

فريده خلعتبری، مدير مسئول انتشارات شباويز، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به حضور ناشران كتاب كودك و نوجوان در شصت و چهارمين دوره نمايشگاه كتاب فرانكفورت گفت: غرفه‌های كودك و نوجوان در اين دوره از نمايشگاه فرانكفورت به دلايل مشكلات مالی و عدم حمايت از ناشران خصوصی محدود و كم بود.

وی با بيان اينكه بسياری از ناشران خصوصی موفق در حوزه كودك و نوجوان هستند كه نمی‌توانند به دليل مشكلات مالی در اين رويدادهای فرهنگی شركت كنند، ادامه داد: درآمد بسياری از اين ناشران محدود است و نمی‌توانند هزينه‌های بالای شركت در نمايشگاه‌های بين‌المللی را بپردازند. اين در حالی است كه سه غرفه موجود در نمايشگاه فرانكفورت بيشتر از كتاب‌های ناشران دولتی بود تا خصوصی.

مدير انتشارات شباويز به كيفيت آثار عرضه شده در نمايشگاه‌های بين‌المللی مانند نمايشگاه كتاب فرانكفورت اشاره و تصريح كرد: مشكل ما اين است كه برای چگونگی حضور در نمايشگاه‌های بين‌المللی برنامه‌ريزی درستی نداريم. كتاب‌هايی كه در اين نمايشگاه‌های بين‌المللی حضور دارند، بايد معيارهای جهانی را از منظر موضوع، ترجمه، تصويرگری و كيفيت دارا باشند.

‌اين كارشناس كتاب كودك با بيان اينكه بايد در نمايشگاه‌های بين‌المللی تاز‌ه‌ترين كتاب‌های منتشر شده در اين حوزه عرضه شود، ادامه داد: اين در حالی است كه برخی از آثار ارائه شده در شصت و چهارمين دوره نمايشگاه كتاب فرانكفورت مربوط به ده سال پيش می‌شد. هر غرفه در اين نوع نمايشگاه‌ها بايد نماينده نشر كودك و نوجوان باشد. بايد برنامه‌ای ترتيب داد تا در كنار آثار قديمی برای كودكان و نوجوانان، تازه‌ترين آثار آنها نيز ارائه شود.

به گفته نويسنده كتاب «شيرين‌تر از عسل»، مهمترين دليلی كه برای ايجاد چنين روندی در عدم برنامه‌ريزی برای شركت در نمايشگاه‌های بين‌المللی می‌توان داشت، تغيير‌های پياپی مسئولان فرهنگی كشور است. اين تغييرات معضل بزرگی برای عرصه فرهنگی كشور است كه نتايجح نامطلوبی چون عدم برنامه‌ريزی را به همراه داشته است. مديران جديد هم نمی‌توانند برنامه جدی و منظمی برای اين امر داشته باشد، چون زمان تصدی وی محدود و كوتاه است.

خلعتبری با بيان اينكه ما توانايی بالقوه در حوزه كتاب كودك و نوجوان داريم كه بايد شناسايی و سپس در اين حوزه برنامه‌ريزی كنيم، به ظرفيت منابع دينی و اخلاقی ويژه اين گروه سنی برای شركت در نمايشگاه‌ها اشاره كرد و يادآور شد: موضوعات اخلاقی و دينی موضوعاتی نيستند كه هيچ‌وقت رنگ كهنگی به خود بگيرند و تنها به اين بستگی دارد كه از چه زاويه‌ای به اين موضوعات نگاه و پرداخته شود.

اين ناشر برگزيده در نمايشگاه كتاب بلونيا به دلايل بی‌توجهی به منابع دينی كودك و نوجوان منتشر شده در كشور در نمايشگاه‌های بين‌المللی اشاره كرد و افزود: آنچه كه كتاب‌های ما در اين حوزه را غيرقابل عرضه می‌كند، تكرار مطالب به گونه غير ادبی است؛ به اين معنی كه هر كسی به خود اجازه می‌دهد كه در اين حوزه بنويسد. به همين خاطر است كه بسياری از آثار نوشته شده در اين مبحث از منظر ساختار ادبی مقبوليت ندارند و غيراصولی به رشته تحرير درآمده‌اند.

مدير مسئول انتشارات شباويز به فعاليت ديگر اديان الهی در انتقال ارزش‌های دينی در قالب كتاب به كودكان و نوجوانان اشاره و تصريح كرد: در حال حاضر بسياری از اديان مانند مسيحيت تلاش می‌كنند تا انديشه‌های خود را به شيوه‌های جذاب نويسندگی با استفاده از تصويريگری قوی و متناسب به كودكان آموزش دهند كه به دليل رعايت اين نوع استانداردها مخاطبان خود را نيز جذب می‌كنند.

توضيح در زمينه موضوعات دينی شيوه‌ای جديد متناسب با مخاطب جهانی را می‌طلبد. اين در حالی است كه نحوه پردازش و نگاه ما به اين موضوعات در سال‌های اخير به گونه‌ای بوده كه نتوانسته است امر انتقال ارزش‌‌ها را به درستی ايفا كند. نبايد فراموش كنيم كه عده زيادی از مخاطبان ما در كشورهای ديگر مسلمان هستند و عده زياد ديگری نيز به دليل فطرت خود خريدار اين نوع آثاراند

به گفته اين كارشناس حوزه نشر كودك، توضيح در زمينه موضوعات دينی شيوه‌ای جديد متناسب با مخاطب جهانی را می‌طلبد. اين در حالی است كه نحوه پردازش و نگاه ما به اين موضوعات در سال‌های اخير به گونه‌ای بوده كه نتوانسته امر انتقال ارزش‌‌ها را به درستی ايفا كند. نبايد فراموش كنيم كه عده زيادی از مخاطبان ما در كشورهای ديگر مسلمان هستند و عده زياد ديگری نيز به دليل فطرت خود خريدار اين نوع آثارند.

حضور فعال در نمایشگاه‌های بین‌المللی، حمایت همه‌جانبه مسئولان را می‌طلبد

بخش ديگر صحبت‌های خلعتبری به فعاليت ناشران ديگر كشورهای اسلامی اختصاص داشت. وی به فعاليت‌ كشورهايی مانند تركيه و مالزی اشاره كرد و رمز موفقيت آنها را در حمايت همه‌جانبه دولت از موضوعات فرهنگی عنوان و تصريح كرد: كشور تركيه در سال‌های اخير در تمامی زمينه‌های فرهنگی پيشرفت زيادی داشته و اين نتيجه توجه دولت و مسئولان به فرهنگ بوده است. تمامی بانك‌های تركيه هر كدام حامی يك ناشر است كه هزينه‌های آن را تأمين و در صورت خسارت، ميزان آن را پرداخت می‌كند. در مجموع بايد گفت كه دليل توفيق كشورهايی مانند تركيه در سال‌های اخير در حوزه فرهنگ به اين دليل است كه صنعت و تجارت اين كشورها، از فعالان عرصه فرهنگی حمايت می‌كنند.

مدير مسئول انتشارات شباويز ادامه داد: علاوه بر اين، دولت تركيه برای ترويج زبان تركی و كتاب‌های اين حوزه بودجه خوبی تخصيص داده است؛ به طوری كه اگر يك كتاب كه به زبان تركی نوشته شده بازاری برای خود در ديگر كشورها پيدا كند و يا به زبان‌های ديگر ترجمه شود، حمايت خواهد شد. اين در حالی است كه مسئولان فرهنگی ما از آثاری كه در جشنواره‌های بين‌المللی نيز برگزيده می‌شوند، حمايتی نمی‌كنند.

نويسنده كتاب «خانه اجاره‌ای» با بيان اينكه جهانی شدن هزينه دارد، افزود: علاوه بر تركيه و مالزی روند رو به رشدی را در فعاليت‌های كشورهای اسلامی مانند عربستان سعودی، عراق، قطر، افغانستان و... روبرو هستيم. ما ميراث غنی‌ای داريم كه به دليل كم‌توجهی به نام ديگر كشورها مانند تركيه به ثبت می‌رسند. همه اين عوامل نتيجه بی‌برنامگی ما در امور فرهنگی است.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:32 PM
تشکرات از این پست
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

همايش قرآنی «خطبه غدير» در يزد برگزار می‌شود

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: از سوی دارالقرآن ام‌الحسنين كوثر يزد همايش قرآنی «خطبه غدير» 11 آبان‌ماه جاری در يزد برگزار می‌شود.

 

بی‌بی‌شمسی حسينی، مديرمسئول مؤسسه قرآنی دارالقرآن ام‌الحسنين كوثر يزد، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، با بيان اين خبر گفت: در راستای فرارسيدن عيد غدير خم از سوی دارالقرآن ام‌الحسنين كوثر يزد همايش قرآنی «خطبه غدير» برگزار می‌شود.

وی در ادامه بيان كرد: اين همايش قرآنی 11 آبان‌ماه جاری برگزار می‌شود كه مقرر شده است در قالب برنامه‌هايی اعم از سرود، قرائت قرآن، سخنرانی، مسابقه، سخنرانی در مورد مهارت‌های زندگی و قرائت خطبه غدير صورت گيرد.

اين قاری قرآن ضمن بيان مطلب فوق اظهار كرد: برای برگزاری اين همايش قرآنی از اساتيد و كارشناسان قرآنی استان يزد بهره گرفته می‌شود تا در بخش‌های متفاوت به قرائت خطبه غدير و سخنرانی با موضوع فوق‌الذكر بپردازند.

حسينی در پايان يادآور شد: همايش قرآنی «خطبه غدير» با حضور قرآن‌آموزان، مربيان و كادر اجرايی مؤسسه دارالقرآن ام‌الحسنين كوثر يزد همه ساله در دهه ولايت به منظور توسعه و ترويج فرهنگ قرآنی برگزار می‌شود.

 

جمعه 5 آبان 1391  8:32 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها