گروه اجتماعی: شهردار تهران با بيان اينكه شهدا با تاثير از فرهنگ عاشورا و اهل بيت(ع) مسير زندگی خود را انتخاب كرده و به هدف متعالی دست يافتهاند،گفت: شهيدان به عنوان فرزندان حضرت ابراهيم(ع) در مكتب عيد قربان، با تمام وجود اين موضوع را باور كردند كه دلبستگی به دنيا، به منزله شرك به خداوند است.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) شعبه خراسان رضوی، محمد باقر قاليباف، شهردار تهران در بيست و هشتمين سالروز شهادت سردار سرلشگر هاشم ساجدی كه شب گذشته، چهارم آبان در منزل اين شهيد برگزار شد، گفت: انسان زمانی میتواند عيد بگيرد كه هر آنچه را دارد در راه خداوند قربانی كند، زيرا قرب و نزديكی به خداوند، قربانی میخواهد و البته اين قربانی نبايد تنها در سخن و ظواهر امر خلاصه شود.
وی با بيان اينكه شهدا با تاثير از فرهنگ عاشورا و اهل بيت(ع) مسير زندگی خود را انتخاب كرده و به هدف متعالی دست يافتهاند، تصريح كرد: شهيدان به عنوان فرزندان ابراهيم(ع)، با تمام وجود اين موضوع را باور كردهاند كه دلبستگی به دنيا، به منزله شرك به خداوند است.
شهردار تهران با بيان اينكه ما از كتب عاشورا بزرگترين درس را كه همانا فدايی دادن و فدا كردن خود بوده است، كسب كردهايم ، خاطرنشان كرد: واقعه عاشورا به همه ما ياد داد كه اگر بخواهيم در دنيا از بعد مادی و معنوی خوب زندگی كنيم بايد ياد بگيريم كه خوب بميريم.
قاليباف ادامه داد: شهيدان از عيد قربان، درس ايثار و فداكاری را فرا گرفته بودند و خداوند متعال نيز به عنوان پاداش، اجر ماندگاری را نصيب آنها كرد، چرا كه آنها به معنای حقيقی درك كرده بودند كه مشتری آنها كسی جز خداوند متعال نيست، لذا خود را به صاحب اصلی خويش فروختند.
وی از شهيدان به عنوان معلمان تربيتی نام برد و خاطرنشان كرد: درسی كه ما از فرهنگ شهادت میتوانيم بگيريم اين است كه شهدا در اوج اخلاص، عقلانيت، ديانت و اطاعت از ولايت، چشم بر همه ماديات بستند و با معرفت حقيقی از تمام تعلقات خود در راه خداوند گذشتند، زيرا آنها درككنندگان واقعی عيد قربان هستند.
این فرمانده دفاع مقدس اظهار كرد: ياد شهيد در واقع يادی از فرهنگ جهاد و شهادت است و در اين ميان كسانی كه حاضر به قربانی دادن و گذشتن از تعلقات دنيا نيستند، ناگزير میشوند كه از عزت خود دست بكشند و به بيراهه روی بياورند.
قاليباف با اشاره به جملهای از شهيد چمران، صحنههای نبرد را ملاك تشخيص مرد از نامرد دانست و تأكيد كرد: امروز، تنها راه نجات جامعه، تبعيت از فرهنگ جهاد و شهادت است.
وی افزود: بايد فرهنگ عاشورا و موضوع امر به معروف و نهی از منكر در جامعه به نحو مناسب و با اقدامات سلبی و نه ايجابی گسترش يابد تا جامعه به شكل مناسب از زندگی مؤمنانه برخوردار شود.
شهردار تهران با بيان اينكه درسهايی كه از مكتب عاشورا گرفتيم موجب شد تا در دوران دفاع مقدس مشكلات را تحمل كرده و به پيروزی دست يابيم، عنوان كرد: از فلسفه عاشورا بايد به اهميت موضوع امر به معروف و نهی از منكر توجه كرد و آن را به شكل گسترده در جامعه تسری داد تا شاهد شكلگيری زيست مؤمنانه در جامعه شويم.
قاليباف با بيان اينكه هر راهی كه بر خلاف سخن خداوند باشد، غير قابل مديريت و محكوم به شكست است، تصريح كرد: اگر بر مدار سنت الهی بگرديم، مطمئنأ هميشه در اوج خواهيم بود، ولی اگر از مدار خداوند خارج شويم، حتی با تلاش فراوان نيز راهی جز سقوط نخواهيم داشت.
وی افزود: با تمامی مشكلات موجود، باز هم شرايط كنونی جامعه از دوران جنگ سختتر نيست، چرا كه امروز از بركات حاصله از جنگ برخوردار هستيم، ولی متأسفانه بسياری به فرهنگ خودباوری دست نيافتهاند و بركات موجود را ناديده میگيرند.
قاليباف در پايان يكی از مشكلات اساسی جامعه را عدم استفاده از تقوا و خرد جمعی عنوان و خاطرنشان كرد: يكی از دلايل اصلی پيروزی شهدا در دوران دفاع مقدس، استفاده از خرد جمعی و دوری جستن از ماديات بوده است.
|