گروه مؤسسات قرآنی مردمنهاد: رئيس مؤسسه قرآنی بشرای وحی تهران با تأكيد بر اين مطلب كه تعاليم قرآن در مقام علم و دانش، اعتقاد و عمل در سطح ملی و بينالمللی است، اظهار كرد: اشاعه فرهنگ قرآنی در جامعه نيازی به تجهيزات و امكانات ندارد.
مهری هاشمی، پژوهشگر قرآنی، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، با بيان اين موضوع كه نهادينه كردن فرهنگ قرآنی در جامعه به خصوص ميان نوجوانان و جوانان همراه با درك معانی آيات قرآن سازنده است، گفت: مؤثرترين شكل ارتباط با قرآن درك عميق، تفسير قرآن و دريافت معانی آن است و قرآن به عنوان فرستاده الهی بزرگترين منبع تعليم و تربيت دينی و اخلاقی میباشد كه پيروان خود را به سوی بهترين زندگی هدايت میكند.
رئيس مؤسسه قرآنی بشرای وحی تهران ضمن بيان مطلب فوق مأنوس شدن با قرآن كريم، مستقيمترين راهها نام برد و گفت: كسانی كه با قرآن مأنوسند به كمك قرآن حق را از باطل تشخيص میدهند و برای مأنوس شدن با اين كلام الهی عشق و علاقه به پروردگار لازم است.
وی حضور مؤسسات قرآنی ـ مردمی جهت توسعه فرهنگ قرآنی را مؤثر دانست و افزود: مؤسسات قرآنی از بدو تأسيس، تاكنون توانستهاند فرهنگ قرآنی را در جامعه به گونهای رواج دهند كه با علاقه روز افزون جوانان و مشتاقان وحی الهی مواجه شويم.
مهری هاشمی: |
مؤسسات قرآنی با توجه به مردمی بودنشان و هدايت فرآيندهای آموزشی، پژوهشی و تبليغی ترويجی قرآن كريم نقش بسزايی در آگاهسازی آحاد مردم جامعه دارند |
وی در ادامه اظهار كرد: به اين دليل مؤسسات قرآنی مهمترين عامل در بسط و توسعه فرهنگ قرآنی نام برده میشوند كه با درك، نياز و ضرورت جامعه برخورد دارند در واقع نمره خوبی را به عملكرد مؤسسات قرآنی سطح جامعه داد اما اين مهم نيازمند مديريت قوی از سوی مديران هر مؤسسه است.
هاشمی از جمله ويژگیهای يك مدير موفق قرآنی مؤسسه را داشتن تذهيب نفس، علم و ايمان به خدا و ائمه معصوم(ع) نام برد و گفت: اگر در هر مؤسسه قرآنی يك مدير باتجربه و دارای علوم قرآنی كافی وجود داشته باشد بالطبع میتوان شاهد توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه باشيم.
تعالیم قرآن در مقام علم و دانش، اعتقاد و عمل در سطح ملی و بینالمللی است
اين مداح اهلبيت(ع) در پاسخ به اين سؤال كه هماكنون مؤسسات قرآنی با چه موانع و محدوديتهايی جهت توسعه فرهنگ قرآنی مواجه هستند، گفت: اشاعه فرهنگ قرآنی در جامعه نيازی به تجهيزات و امكانات ندارد، به طور كلی تعاليم قرآن در مقام علم و دانش، اعتقاد و عمل در سطح ملی و بينالمللی است.
رئيس مؤسسه قرآنی بشرای وحی ضمن بيان مطلب فوق تأكيد كرد: كسی با قرآن باشد و به آن عمل كند میتواند در يك محيط اداری و فرهنگی به فعاليت بپردازد كه اين عمل موجب جاذبه ميان افراد ديگر خواهد شد و با تحقق اين امر، كيفيت كار هر سازمان بالا میرود.
اين مسئول در ادامه ارزيابی و نظارت بر فعاليت قرآنی مؤسسات قرآنی را از جمله راهكارهای مؤثر در نوع پرورش تعاليم قرآنی در جامعه عنوان و تصريح كرد: اگر از سوی سازمانهای متولی جريانهای قرآنی نظارت مستمر بر عملكرد مؤسسات قرآنی وجود داشته باشد بالطبع سطح برنامههای آموزشی و پژوهشی مؤسسات قرآنی ارتقا میيابد.
اين مبلغ دينی و قرآنی اهتمام ويژه به توسعه فرهنگ قرآنی در ميان اقشار تأثيرگذار همچون فرهيختگان و نخبگان قرآنی را از سوی مؤسسات قرآنی ـ مردمی به منظور ارتقای سطح توان اين مراكز سازنده دانست.
هاشمی در پاسخ به اين سؤال كه همافزايی و ارتقای فعاليتهای قرآنی مؤسسات چه نقشی در توسعه فرهنگ قرآنی جامعه دارد، بيان كرد: مؤسسات قرآنی با توجه به مردمی بودنشان و هدايت فرآيندهای آموزشی، پژوهشی و تبليغی ترويجی قرآن كريم نقش بسزايی در آگاهسازی آحاد مردم جامعه دارند كه اين مهم میتواند در توسعه فرهنگ قرآنی جامعه مؤثر باشد.
وی در پايان خاطرنشان كرد: ارتقابخشی نظام تعليم و تربيت مؤسسات قرآنی ـ مردمی كشور نيازمند تقويت ايمان و اعتقاد به قرآن كريم و تمسك به تعاليم آن است كه اين مورد بايد از سوی مديران قرآنی اين مراكز صورت گيرد.
|