گروه مؤسسات قرآنی مردمنهاد: افزايش جلسات خانگی با محوريت قرآن، احكام و عقايد دينی میتواند عاملی در افزايش نگرش جامعه به آموزش قرآن باشد كه اين استان تا كنون موفق به راهاندازی 10 جلسه خانگی شده است.
حشمتالله رستمی، مسئول دارالقرآن استان ايلام، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، در رابطه با نگرش جامعه به آموزش قرآن گفت: با توجه به برآوردی كه در استان ايلام شده است نگرش خانوادهها به برنامههای قرآنی با رشد روبهرو بوده است و استقبال از برنامههای قرآنی با توجه به استفاده نوجوانان از برنامههای قرآنی با پشتوانه خانوادهها بيشتر شده است.
وی در ادامه با اشاره به مراجعه خانوادهها به سازمان تبليغات اسلامی برای خدمات قرآنی، بيان كرد: مراجعه خانوادهها به اين سازمان خود نشاندهنده اين امر است كه آموزش قرآن وارد خانوادهها شده است و يكی از كارهای انجام شده در اين حوزه توسعه جلسات خانگی قرآن است.
رستمی اظهار كرد: دارالقرآن به مربيان و فعالان قرآنی استان اعلام كرده است تا اين گروه با اطلاعاتی كه در حوزه قرآن دارند برای خانواده و اقوام خود جلسات خانگی را با محوريت قرآن، احكام و عقايد دينی برگزار كنند كه تا كنون 10 جلسه خانگی قرآن در اين استان راهاندازی شده است.
رستمی: |
استان دارای 22 مؤسسه قرآنی است كه از بين اين تعداد يك مؤسسه به عنوان مركز تخصصی قرآن مشخص شده است كه فعاليتهای تخصصی قرآن استان به اين مؤسسه واگذار شده و بخشی از فعاليت اين مؤسسه نهادينه كردن اخلاق و راهبردهای قرآن در بين قشر جوان است |
مسئول دارالقرآن استان ايلام با تأكيد بر پيشبينی راهاندازی 50 جلسه خانگی قرآن در استان تا پايان سال جاری، اظهار كرد: تا كنون استقبال خوبی از اين جلسات خانگی صورت گرفته است كه اين خود نشان دهنده اين موضوع است كه مهارتها و تربيتهای قرآنی برای مردم به يك دغدغه تبديل شده است.
رستمی در رابطه با حمايت سازمان از اين موضوع اظهار كرد: سازمان نيز با ارائه منابع آموزشی، كتب، نرمافزار و ... از اين موضوع حمايت میكند و به قرآنآموزانی كه در دورههای آموزشی شركت میكنند بستههای آموزشی داده میشود تا به خانه برده و خانوادهها از اين منابع استفاده كنند و پيشبينی سازمان اين است كه اگر حمايت مالی از اين موضوع صورت گيرد میتوان در آيندهای نه چندان دور شاهد ارتقای فرهنگ قرآنی جامعه بود.
وی با اشاره به نقش مهم مؤسسات قرآنی در افزايش نگرش خانوادهها به آموزش قرآن گفت: قطعا كارهای قرآنی سازمان از طريق مؤسسات انجام میشود و هر قدر مؤسسات قرآنی در اين حوزه بيشتر وارد شوند فهم بيشتر در اين حوزه حاصل میشود. استان دارای 22 مؤسسه قرآنی است كه از بين اين تعداد يك مؤسسه به عنوان مركز تخصصی قرآن مشخص شده است كه فعاليتهای تخصصی قرآن استان به اين مؤسسه واگذار شده و بخشی از فعاليت اين مؤسسه نهادينه كردن اخلاق و راهبردهای قرآن در بين قشر جوان است.
رستمی اظهار كرد: دورههايی كه برگزار میشود براساس نيازسنجی است كه در منطقه صورت گرفته، به عنوان مثال تا كنون در اين استان با توجه به نياز علاقهمندان به حفظ قرآن 45 جلسه آموزش تخصصی حفظ قرآن راهاندازی شده است و مناطقی كه نياز به اين جلسات نداشتهاند و تقاضای آنها برگزاری محافل انس با قرآن بوده است محافل انس با قرآن و در مكانهايی كه نياز برگزاری دورههای آموزشی در رشتههای مختلف قرآنی بوده دورههای آموزشی برگزار شده است.
وی در رابطه با حضور كمرنگ مؤسسات قرآنی در حوزه پژوهش اظهار كرد: از نيازهای اساسی كارهای پژوهشی میتوان به حمايت و زمينه لازم پژوهشی و استقبال مراجعان مؤسسات قرآنی از برنامههای آموزشی و تأمين مالی مؤسسه از برگزاری اين كلاسها اشاره كرد كه باعث حضور كمرنگ مؤسسات در بخش پژوهش میشوند.
مسئول دارالقرآن استان ايلام تصريح كرد: طرحی به مؤسسات قرآنی ابلاغ شده است كه طی آن طرح مؤسسات موظف هستند استعدادهای قرآنی مراكز خود را شناسايی و به مركزی كه برای پرورش اين گروه در نظر گرفته شده است معرفی كنند تا كار پرورش استعدادهای قرآنی استان به صورت تخصصی انجام شود.
وی در پايان خاطرنشان كرد: برگزاری كلاسهای مهارتهای زندگی قرآنی با رويكرد اخلاق و قرآن برای والدين در هنگام حضور فرزندان در كلاسهای آموزش قرآن يك مؤسسه میتواند راهكار مناسبی جهت ارتقای سطح آگاهی تربيت دينی والدين باشد.
|