گروه خبرنگاران افتخاری / حسین امیری: رابط خبری اداره تبليغات اسلامی گناباد از برگزاری نشست بررسی فعاليتهای قرآنی و فرهنگی روستاهای اين شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، حسين اميری، رابط خبری اداره تبليغات اسلامی گناباد با اعلام اين خبر، گفت: به منظور بررسی مسايل و مشكلات فرهنگی و برنامهريزی برای پشتيبانی از فعاليتهای قرآنی و شوراهای فرهنگی در روستاهای گناباد، نشست مشترك فرماندار، بخشداران، شوراهای اسلامی و دهياران اين شهرستان روز 17مهرماه برگزار شد.
وی افزود: اين نشست با حضور فرماندار، رئيس اداره تبليغات اسلامی، بخشداران بخشهای مركزی و كاخك، مدير جهاد كشاورزی، دهياران و شوراهای اسلامی 21 روستای دارای روحانيون مستقر و هجرت در محل اداره تبليغات اسلامی شهرستان گناباد برگزار شد.
رئيس اداره تبليغات اسلامی شهرستان گناباد در اين نشست با ذكر آيه 41 سوره حج، به وظايف همگانی و بهويژه نخبگان حوزه روستايی اشاره كرد و گفت: از آيه مباركه چنين دريافت مىشود كه دعوت به ارزشها و هشدار از ضد ارزشها يك وظيفه انسانى و اسلامى است و بر همگان لازم است كه در زندگى از بهترين و شايستهترين راهها به انجام اين وظيفه قيام كنند.
حجتالاسلام محمدرضا رحمانی با بيان اينكه خدمت در جامعه اسلامی از نعمتهای الهی است، ادامه داد: اسلام هر كاری را كه با قصد قربت انجام شود، آن را عبادت میداند.
وی با اشاره به اينكه با كار فرهنگی میشود چهره دين را به نسل جوان نشان داد، افزود: چه كاری بالاتر از اينكه جوانان را جمع كنيم و در اين اجتماعات آداب دين، سيره پيامبران و ائمه(ع) را بيان كنيم.
رحمانی با عنوان اينكه شايد اشتباه حقوقی و اقتصادی قابل جبران باشد، تصريح كرد: اگر در كار فرهنگی دچار اشتباه شويم، جبران كردن آن كار مشكل خواهد بود.
حجتالاسلام رحمانی: |
در روستاهايی كه خانه عالم وجود ندارد، دستاندركاران روستا با آماده كردن مكان كوچك و مناسب، زمينه حضور و اعزام مبلّغ در ايام مناسبتی را فراهم كنند |
رئيس اداره تبليغات اسلامی شهرستان گناباد با بيان اينكه روحانيون پيامرسانانی هستند كه پيام الهی، سيره و سنت رهبران دينی و فرهنگ و معارف اسلامی را به مردم میرسانند، ادامه داد: حضور يك روحانی در روستاها علاوه بر اقامه نماز جماعت سه وعده، بيان احكام و معارف اسلامی و ارائه مشاوره، در كاهش آسيبهای اجتماعی اعم از بزهكاری، كاهش تشكيل پرونده در مراجع قضايی و حل اختلافات قومی و قبيلهای مؤثر است.
حجتالاسلام رحمانی با بيان اينكه در روستا روحانی فقط مسئول كفن و دفن اموات و خواندن خطبه عقد نيست، افزود: در روستا روحانی به عنوان محور و ستون همه برنامهها و فعاليتهای فرهنگی بايد از سوی شوراها و دهياریها حمايت و پشتيبانی شود.
وی با اشاره به اينكه حضور اعضای شورا و دهيار در مراسم نماز جماعت و برنامههای فرهنگی و مذهبی موجب تقويت و دلگرمی روحانی میشود، گفت: روحانيون مستقر در روستاها از تنها افرادی هستند كه در همه ايام بهصورت شبانهروزی و در ايام غم و شادی در روستا حضور دارند و اين نيازمند همراهی ويژه از سوی مسئولان و دستاندركاران روستا است.
حجتالاسلام رحمانی با بيان اينكه آموزش روخوانی و روانخوانی و تفسير قرآن، احادث و روايات، نهجالبلاغه، ارائه مشاوره، برگزاری گفتمانهای دينی، پاسخ به شبهات اعتقادی و دينی و مقابله با خرافات از مهمترين وظايف روحانی است، تصريح كرد: برای اينكه روحانی بتواند با جوانان و نوجوانان ارتباط داشته و در جهت هدايت و راهنمايی آنان كار كند، همه والدين و روستائيان بايد روحانی را پشتيبانی و حمايت كنند.
رئيس اداره تبليغات اسلامی شهرستان گناباد با تقدير و تشكر ويژه از فرماندار گناباد برای پيگيری ساخت خانه عالم در روستاها طی چند سال گذشته، گفت: در روستاهايی كه خانه عالم وجود ندارد، دستاندركاران روستا با آماده كردن مكان كوچك و مناسب، زمينه حضور و اعزام مبلّغ در ايام مناسبتی را فراهم كنند.
وی اضافه كرد: شناسايی آسيبهای اجتماعی و اعلام آن به روحانی و همكاری در جهت كاهش و از بين بردن آن، جلوگيری از ساخت و سازهای عمرانی بی مورد در حوزه مساجد و هيئتها و صرف بودجه در امور فرهنگی، جلوگيری از برگزاری جلسات با محوريت فقط مداح و توجه به استفاده لازم از جلسات مذهبی، حمايت از ساخت و ساز خانه عالم و پيگيری جهت راهاندازی خانه قرآن در روستاها از مهمترين درخواست های اداره تبليغات اسلامی گناباد از شوراها و دهياران شهرستان است.
حجتالاسلام رحمانی با اشاره به اينكه مدير فرهنگی روستا بايد روحانی باشد و همه بايد در اجرای طرحهای فرهنگی هميار روحانی باشيم، گفت: با توجه به كمبود بودجه در حوزه فرهنگی، شوراها و دهياریها بودجههای مرتبط با حوزه فرهنگی را با مشورت روحانی فقط در همان موضوع هزينه كنند.
|