0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

نشريه «ولايت» به زبان تائی منتشر شد

گروه فرهنگ و هنر: نخستین شماره نشريه «ولايت» به زبان تائی در تايلند منتشر شد.

 

به گزرش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه منطقه شرق و جنوب شرق آسیا، نخستین شماره نشريه ولايت(AL WILAYAT) به همت مجمع محبين ولايت فقيه این کشور منتشر شد.

اخبار و اطلاعات دقيق درباره روند حركت بيداری اسلامی در كشورهای عربی و خاورميانه، ترجمه بيانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به زبان تائی و رهنمودهای حضرت امام خمينی(ره) راحل از جمله موضوعات این نشریه است.

بنا بر این گزارش، این نشریه در راستای اطلاع‌رسانی صحيح درباره روند بيداری اسلامی و آشنا کردن جوامع مسلمان و غيرمسلمان این کشور با ولايت فقيه به چاپ رسیده است.

لازم به ذکر است، اين نشريه دارای 40 صفحه رنگی است و به‌صورت رايگان از سوی مجمع محبین ولایت فقیه تایلند به منزل شهروندان علاقه‌مند این کشور ارسال می‌شود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:40 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

تعهد نسبت به ارزش‌ها مهمترين مسئله در الگوگيری از حضرت فاطمه(س) است

گروه سياسی و اجتماعی: استاد حوزه و دانشگاه با تأكيد براينكه حضرت زهرا(س) الگويی عام برای همه اقشار مختلف جامعه است تأكيد كرد: مهمترين برنامه‌ای كه به‌عنوان الگوگيری از زندگی حضرت می‌توان برای بهره در زندگی امروز به آن توجه داشت، تعهد نسبت به ارزش‌ها است.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمين علی‌اكبر ميرزايی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه هرمزگان، اظهار كرد: يكی از مهمترين مسائلی كه می‌توانيم راجع به تمام بزرگان دينی صحبت كنيم، مبحث الگوبرداری و نمونه قرار دادن آن اشخاص است.

وی در اين مصاحبه كه به‌مناسبت سالروز شهادت حضرت زهرا(س) صورت گرفت، در تكميل مطلب فوق افزود: مهمترين مسئله در بحث الگوگيری اين است كه ما بايد بدانيم چگونه می‌توانيم معصومين را الگوی تمام و كمال زندگی خود قرار دهيم و زمانی كه اين مباحث را بدانيم می‌توانيم از امامان معصوم(ع) به صورت شايسته در زندگی بهره ببريم.

ميرزايی با اشاره به ديدگاه و نظر قرآن‌ كريم درباره الگوبرداری خاطرنشان كرد: قرآن درباره الگوبرداری می‌فرمايد: «پيامبر برای شما الگويی نيكو است» و با توجه به فرمايشات پيامبر عظيم‌الشأن اسلام درباره حضرت فاطمه(س)، آن حضرت يكی از بهترين الگوها برای انسان‌ها است.

اين استاد حوزه و دانشگاه با تأكيد براينكه برای الگوبرداری كردن دو راه اهميت بسياری دارد، اضافه كرد: راه ظاهری و راه باطنی، دو مسئله‌ای است كه بايد به آن توجه ويژه‌ای شود.

وی در توضيح راه ظاهری گفت: اين روش همان درك و فهميدن زندگی‌نامه بزرگان است و بعنوان مثال اگر بخواهيم از حضرت فاطمه زهرا(س) الگوبرداری كنيم، ابتدا بايد زندگی‌نامه آن حضرت را بدانيم و شرايط ايشان در زمان حيات دنيوی را مدّنظر داشته باشيم.

مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه هرمزگان همچنين با بيان توضيح درباره راه باطنی در مبحث الگوبرداری بيان كرد: منظور از اين الگوبرداری، اين نيست كه تنها به زمان خود آن حضرت ارتباط داشته باشد و می‌تواند درباره شرايطی حکم کند كه برای هميشه جاری و قابل لمس باشد.

ميرزايی تأكيد كرد: منظور اصلی از الگوبرداری باطنی همان شرايط و سازوكاری است كه يك الگوی بزرگ مانند حضرت زهرا(س) توانسته با پيمودن آن راه، به درجات عالی معنوی برسد.

حجت الاسلام ميرزايی درك شرايط از راه‌هايی كه بزرگان برای رسيدن به درجات عالی پيموده‌اند در الگوگيری را مهم توصيف و تصريح كرد: معنای واقعی الگوبرداری اين است كه ظاهر و باطن يك حركت را بفهميم.

وی با اشاره به اينكه در دين برای پيمودن مسير، راه‌ها و راهكارهايی مشخص شده است گفت: برای قرارگرفتن در مسير حقيقی دين سه راه اهميت فوق‌العاده دارد كه بدون توجه به آنها نمی‌توان در مسير حقيقی و مدنظر قرار گرفت.

استاد حوزه و دانشگاه راه اول برای قرار گرفتن در مسير حقيقی را اخلاص بيان كرد و ادامه داد: راه دوم نيز انجام واجبات و ترك محرمات و راه سوم نيز مراقبت و حراست از كارها است.

ميرزايی اذعان كرد: بنابراين اگر ما بخواهيم يك الگوبردار نمونه باشيم و بزرگان، قرآن، پيامبر و اهل‌بيت را الگوی خود قرار دهيم بايد به سه مسئله اخلاص، انجام واجبات و ترك محرمات و همچنين مراقبت و حراست و چيزهايی كه بدست آورده‌ايم، توجه بيشتری داشته باشيم.

مسئول دفتر نمايندگی ولی‌فقيه در دانشگاه هرمزگان انجام كارها همراه با رضای خدا را الزامی ارزيابی كرد و افزود: جهاد با نفس كه همواره مورد تأكيد بزرگان دينی قرار گرفته همان مسئله حراست و مراقبت از داشته‌ها و بدست آورده‌ها است.

وی وجود حضرت فاطمه(س) برای راهيابی و ورود به مسير حق را بسيار حائز اهميت دانست و بيان كرد: مباحث ذكرشده مجموعه‌ای از شرايط لازم برای الگوبرداری از حضرت فاطمه زهرا(س) است.

حجت‌الاسلام ميرزايی در ادامه بحث پيرامون چگونگی بهره‌گيری بانوان مسلمان از آن حضرت، توضيح داد: فاطمه زهرا(س) به‌عنوان همسری مهربان و مادری فداكار، تنها، الگو برای بانوان نيستند.

اين نويسنده كتب دينی با بيان اينكه می‌توان حضرت را الگويی بهتر برای بانوان و زنان دانست، اظهار كرد: الگويی كه قرار است هر انسانی برای خود داشته باشد عام و يا خاص بوده كه حضرت فاطمه زهرا(س) الگويی عام هستند و علاوه بر زنان، می‌توانند الگويی بسيار مناسب برای مردان و همچنين همه رده‌های سنی اعم از بانوان و آقايان باشند.

ميرزايی با پاسخ به اين سؤال كه زنان چگونه می‌توانند حضرت فاطمه(س) را در زندگی روزمره خود الگو قرار دهند، پاسخ داد: متأسفانه روی مسئله عفاف كار فرهنگی كمتری شده و بيشتر به موضوع حجاب پرداخته شده، درحالی كه ما همواره مسئله حجاب و عفاف را با يكديگر ذكر می‌کنيم و اين دو مبحث مهم را پيوست يكديگر می‌دانيم.

استاد حوزه و دانشگاه با تأكيد براينكه عفاف بالاتر و مهمتر از حجاب است توضيح داد: حجاب يعنی رعايت كردن شئونات ظاهری، در حالی كه عفاف يعنی رعايت شئونات باطنی.

وی درهمين رابطه افزود: ما زمانی می‌توانيم ظاهر را حفظ كنيم كه باطن درستی داشته باشيم، پس به اين نتيجه می‌رسيم كه عفاف بالاتر از حجاب است و بايد به آن توجه بيشتری شود.

ميرزايی اين ويژگی حضرت فاطمه(س) را خصوصا برای بانوان بسيار مهم توصيف كرد و گفت: اين مسئله نكته‌ای بسيار مهم است كه ما می‌توانيم تا حد زيادی از زندگی دختر پيامبر اسلام درس بگيريم.

مسئول نمايندگی ولی‌فقيه در دانشگاه هرمزگان با اشاره به مهمترين مسائلی كه موجب شده ايشان الگوی تمام اقشار مختلف جامعه باشند گفت: الگوهای عام اين ويژگی را دارند كه در تمام فصول و زمان الگو باشند، درحالی كه الگوهای خاص اينگونه نيستند و تنها در مقطعی خاص می‌توانند الگو باشند.

وی اظهار كرد: كسی كه بتواند در تمام موارد و خصوصا خصوصيات اخلاقی و تربيتی الگوی اقشار مختلف باشد، بايد از جانب خدا مشخص شود و تشخيص و شناسايی آن فرد برای انسان‌های معمولی كار ساده‌ای نيست.

اين استاد حوزه و دانشگاه با اظهار اينكه خداوند افرادی بسيار خاص را الگوی ما قرار داده ادامه داد: تنها اين افراد می‌توانند برای ما شرايطی را بوجود بياورند كه بتوانيم در جامعه رشد كنیم و در مسير حق قرار بگيريم.

وی با تأكيد براينكه انبيا و اوليا را خداوند برای ما الگو قرار داده گفت: بنابراين، همين مسائل است كه ما می‌تواينم حضرت زهرا(س) را الگوی عام بدانيم و در مباحث مختلف از ايشان الگوبرداری كنيم.

ميرزايی در ادامه با پاسخ به اين سؤال كه مهمترين الگوی اخلاقی حضرت فاطمه(س) كه می‌توان امروز در جامعه به آن توجه بيشتری داشت چیست، گفت: مهمترين برنامه‌ای كه بعنوان الگو می‌توان برای بهره در زندگی امروز بدان توجه داشت، تعهد نسبت به ارزش‌ها است.

اين نويسنده كتب دينی گفت: اگر در زندگی حضرت زهرا(س) دقت كنيم به اين نكته می‌رسيم كه حضرت متعهد و پايند به اصول و ارزش‌ها بودند و اين نكته بسيار مهمی است.

مسئول دفتر نمايندگی ولی‌فقيه در دانشگاه هرمزگان با تأكيد براينكه پايبند بودن يعنی گريزان نبودن از ارزش‌ها، ادامه داد: پايبندی يعنی اينكه ارزش‌های دينی هميشه برای ما مهم باشد.

وی با بيان اينكه گاهی مشاهده می‌شود عده‌ای در شرايطی خاص بدنبال ارزش‌های دينی هستند خاطرنشان كرد: متأسفانه گاهی برخی از افراد ارزش‌های دينی را اصل قرار نمی‌دهند و نگاه می‌كنند كه آيا ارزش‌های دينی به نفعشان است يا نه، كه اگر نباشد به آن توجهی نمی‌كنند.

ميرزايی با تأكيد بر پايندی حضرت فاطمه(س) به اصول دينی گفت: اين مسئله يعنی اينكه ايشان همواره به اصول و ارزش‌های دينی پايبند بودند و همواره آن را در زندگی مدنظر داشتند كه اين مسئله می‌تواند مهمترين مسئله در الگوگيری افراد باشد.

وی در انتها نيز ضمن تسليت به مناسبت فرارسيدن شهادت مظلومانه حضرت فاطمه(س) اظهار كرد: ايشان از معصومينی هستند كه نقل شده خلقت عالم بخاطر وجود مقدس این حضرت بوده و اميدواريم از رهروان واقعی مكتب فاطمی و همچنين با الگوگيری از حضرت، پايبند واقعی به اصول دينی باشيم.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:40 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

فرهنگ صحيح زيارت برای مردم تبيين شود

گروه اجتماعی: زيارت يك جريان تك بعدی نيست و نيازمند زمینه‌سازی است و فرهنگ صحيح آن را نيز بايد برای مردم تبيين كرد.

حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر، نماينده منتخب مردم مشهد در مجلس نهم شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، با بیان این مطلب گفت: زيارت يك جريان تك بعدی نيست، بلكه فرآيندی چند بعدی است كه بايد به همه ابعاد آن توجه كافی شود.

وي بيان كرد: ابعاد سياسی، اجتماعی و فردی زيارت در كنار بعد معنوی آن به‌صورت صحيح برای مردم تبيين شود و باید برای رسيدن به نقطه مطلوب از تمام ظرفيت‌های موجود در سطح كشور استفاده كرد.

پژمان‌فر تأكيد كرد: نبايد برای زيارت يك فضای حداقلی تعريف كرد، بلكه بايد با تلاش بيشتر از اين محدوديت‌ها عبور كرده و فرهنگ ناب زيارت را ارائه كنيم.

وی با اشاره به ضرورت ارائه برنامه‌های آموزشی و فرهنگی در ميقات‌الرضا، يادآور شد: مردم ايران، به دليل علقه‌های مذهبی بالا، به امامزاده‌ها و ميقات‌الرضا مراجعه بسياری دارند كه بايد در زمينه امور فرهنگی و معنوی در ميقات‌الرضا برنامه‌ريزی بيشتری انجام شود.

نماينده منتخب مردم مشهد و كلات در مجلس نهم افزود: سخنرانی و ارائه برنامه‌های آموزشی كوتاه برای زوار حرم رضوی در ميقات‌الرضا يك ضرورت فرهنگی است كه بايد به آن توجه بيشتری شود تا زوار با آمادگی روحی و معنوی بالاتری به استقبال زيارت امام هشتم(ع) بروند.

پژمان‌فر تصريح كرد: سازمان اوقاف و امور خيريه تنها متولی بخشی از امور مربوط به ميقات‌الرضا است و رسيدن به تمامی اهداف مدنظر مقام معظم رهبری، نيازمند همكاری ساير نهادهای دولتی به‌صورت مادی و معنوی است.

وی خاطرنشان كرد: اگر نگاهی تحليلی به تاريخ اسلام داشته باشيم، مشاهده می‌كنيم كه مردم همواره ارتباطی عاطفی و بسيار قوی با بقاع متبركه و امامزاده‌ها داشته‌اند و اين امر بايد در زمان برنامه‌ريزی‌های فرهنگی از سوی مسئولان امر همواره مورد توجه باشد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:40 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

برگزاری دوره‌های آشنايی با معارف اسلامی در مركز اسلامی وين

گروه بين‌الملل: دوره‌های آشنايی با «معارف و مبانی اسلامی» از 11 تيرماه سال جاری به همت مركز اسلامی امام علی(ع) وين در اين مركز آغاز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از روابط عمومی مركز اسلامی امام علی(ع) وين، اين دوره‌ها ويژه جوانان 15 تا 18 ساله است كه نام‌نويسی برای شركت در آن از ديروز، 15 فروردين‌ماه، آغاز شده و تا 29 ارديبهشت‌ماه سال جاری ادامه دارد.

اين دوره‌ها در دو برهه زمانی برگزار می‌شود كه دوره اول از 11 تير آغاز می‌شود و تا 30 تير ادامه دارد و دوره دوم نيز از اول شهريورماه سال جاری آغاز می‌شود و تا 10 شهريور ادامه خواهد داشت.

برنامه‌های اين دوره‌ها شامل كلاس‌های معرفتی، خودشناسی، عقيدتی، خداشناسی، فلسفه احكام، دغدغه‌های جوانان، زن در اسلام(ويژه دختران)، بحث آزاد و حلقه‌های آزادانديشی است.

اقامه نماز جماعت، برنامه‌های گروهی توليد فيلم و كليپ، اردو و ديگر برنامه‌های تفريحی نيز از ديگر فعاليت‌های اين دوره‌ها اعلام شده است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:41 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

بيشترين واردات قرآن به تاجيكستان از جمهوری اسلامی ايران است

گروه فعاليت‌های قرآنی: اكثر كتاب‌های دينی به‌ويژه قرآن كريم كه به جمهوری تاجيكستان وارد می‌شود، از جمهوری اسلامی ايران است.

صفی‌الدين، نماينده وزارت فرهنگ جمهوری تاجيكستان در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، با بيان اين مطلب گفت: همه مسائل دينی و مذهبی جمهوری تاجيكستان در قالب همكاری جمهوری اسلامی ايران، روز به روز در اين كشور رو به افزايش است.

وی با بيان اينكه در كشور ما قاريان خوش صدايی وجود دارد كه در طول سال و در عيدهای فطر و قربان به تلاوت می‌پردازند، در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر تعاملات كشور ايران با تاجيكستان در مسائل قرآنی و دينی، يادآور شد: اكثر كتاب‌های دينی به‌ويژه قرآن كريم كه به جمهوری تاجيكستان وارد می‌شود از جمهوری اسلامی ايران است.

وی اظهار كرد: در كشور تاجيكستان شرايط وسيعی برای فراگيری قرآن كريم فراهم شده است و جمهوری تاجيكستان توجه ويژه‌ای به اين موضوع دارد زيرا اين يكی از مطالبات و نيازهای مردم تاجيكستان است.

نماينده وزارت فرهنگ جمهوری تاجيكستان با اشاره به توليد و نشر قرآن كريم، تصريح كرد: سال گذشته توسط مؤسسه دولتی عرفان تعدادی بالغ بر 10 هزار كتاب قرآن چاپ و در تمامی مساجد جمهوری تاجيكستان، شهر دوشنبه و نواحی آن رايگان توزيع شد.

صفی‌الدين خاطرنشان كرد: در شهر دوشنبه تعدادی مغازه وجود دارد كه به شكل قانونی، ادبيات دينی و قرآنی را به مردم اين شهر عرضه می‌كنند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:41 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

اولويت پايش و مراقبت سلامت جانبازان ضايعه نخاعی در سال جاری

گروه سلامت: رئيس مركز ضايعات نخاعی بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: پايش و مراقبت سلامت جانبازان دچار ضايعه نخاعی، اولويت نخست برنامه‌های سال 91 مركز ضايعات نخاعی بنياد شهيد و امور ايثارگران است.

مسعود جوادی، رئيس مركز ضايعات نخاعی بنياد شهيد و امور ايثارگران در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به اين مطلب، گفت: پايش و مراقبت سلامت جانبازان دچار ضايعه نخاعی در اولويت نخست برنامه‌های سال 91 مركز ضايعات نخاعی بنياد شهيد و امور ايثارگران قرار دارد و برنامه‌های تحقيقاتی در اولويت‌های بعدی اين مركز همچنان ادامه می‌يابد.

وی با اشاره به اينكه تعريف اصلی سلامت، احساس رضايت‌مندی فرد از زندگی است، افزود: به منظور ارتقای رضايت‌مندی جانبازان و خانواده‌های آنان برنامه‌های پايش سلامت و مراقبت از جانبازان كه دارای جنبه‌های مختلفی است در سال جاری در اولويت قرار می‌گيرد تا افراد با خود مراقبتی، فرا گرفتن نكات آموزشی جديد در مراقبت از خود و يا ارتقای حمايت و نظارت در وضعيت سلامت جانبازان توسط خانواده‌هايشان و پزشكان پايش از وضعيت سلامتی بهتری برخوردار شوند و زندگی سالم‌تری داشته باشند.

جوادی با اشاره به اينكه سلامت فقط مربوط به بحث‌های درمانی نيست، افزود: سلامت دارای جنبه‌های مختلفی از جمله: اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است كه همه اين عوامل به عنوان حلقه‌های ارتقای سلامتی و با در كنار هم قرار گرفتن موجب ارتقای سلامتی افراد می‌شود.

وی با اشاره به برنامه‌های آموزشی مركز ضايعات نخاعی بنياد شهيد و امور ايثارگران، عنوان كرد: در سال جاری با ارايه آموزش به پزشكان، جانبازان و خانواده‌های آنان از طريق برگزاری اردوهای فرهنگی، بهداشتی، توزيع بروشور، لوح فشرده و چاپ كتاب و مقاله ادامه می‌يابد و علاوه بر آن برخی مباحث آموزشی و بروز نيز از طريق سايت مركز ضايعات نخاعی در اختيار علاقه‌مندان قرار می‌گيرد.

جوادی با اشاره به انجام برخی از تحقيقات سال گذشته در خصوص پيوند سلولی و ترميم آسيب نخاعی در ايران، گفت: برخی تحقيقات توسط دانشمندان و گروه‌های دانشگاهی در زمينه زنده نگاه داشتن سلول‌های عصبی و بهره‌مندی از قابليت‌های آن در زمينه ترميم ضايعات نخاعی انجام شده است و همچنان ادامه دارد ولی هنوز شاهد نتايج كاربردی برای جانبازان و افراد قطع نخاع و يا آسيب‌ديده نيستيم.

وی با اشاره به اينكه انجام اين تحقيقات هزينه‌بر و زمان‌بر است، ابراز اميدواری كرد: با به نتيجه رسيدن تحقيقات دانشمندان ايرانی در اين زمينه شاهد به كارگيری روش‌های درمانی اين تحقيقات در جهان باشيم.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:41 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شرط سنی ثبت‌ نام بدون نوبت افراد بالای 80 سال در حج تمتع امسال وجود ندارد

گروه اجتماعی: مديركل حوزه رياست و روابط عمومی سازمان حج و زيارت با اشاره به اينكه طی دو سال گذشته زائران بالای 80 سال بدون نوبت به حج تمتع اعزام شدند از نبود اين شرط در ثبت ‌نام سال جاری خبر داد.

علی اكبر غيرتی مدير كل حوزه رياست و روابط عمومی سازمان حج و زيارت

علی‌اكبر غيرتی، مديركل حوزه رياست و روابط عمومی سازمان حج و زيارت در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، با اشاره به اينكه طی دو سال گذشته شرط سنی برای اعزام زائران به حج تمتع اجرايی شد، گفت: طی دو سال گذشته زائران بالای 80 سال بدون نوبت به حج تمتع اعزام شدند.

غيرتی از لغو اين شرط برای ثبت‌نام در حج تمتع سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به كاهش متقاضيان و رفع مشكل موجود در سال جاری فقط افرادی كه اولويت‌ تشرف آنها اعلام شده است، می‌توانند برای اعزام در كاروان‌ها ثبت‌نام كنند.

وی با اشاره به اينكه پذيرش و نام‌نويسی مشمولان حج تمتع امسال در كاروان‌ها از 17 فروردين ماه جاری آغاز می‌شود، گفت: در اين مرحله از اعزام زائران ايرانی به خانه خدا، دارندگان اسناد بانك ملی تا 20 مرداد ماه سال 84، می‌توانند نام‌ويسی كنند.

غيرتی همچنين درباره جزئيات پذيرش و نام‌نويسی مشمولان در كاروا‌ن‌ها اعلام كرد: زمان پذيرش متقاضيان دارای اولويت تشرف در كاروان‌ها برای همه استان‌ها به‌ جز تهران، قم و البرز، 17 فروردين‌ ماه و در استان‌های تهران، قم، البرزو قزوين 18 فروردين‌ ماه جاری است.

مديركل حوزه رياست و روابط عمومی سازمان حج و زيارت يادآور شد: در مراحل بعدی ثبت‌نام و در صورت تكميل نشدن ظرفيت كاروان‌ها، دارندگان اسناد بانك ملی تا دهم شهريور ماه سال 84 نيز به ترتيب فراخوان می‌شوند.

بنابر اعلام سازمان حج و زيارت، افرادی كه در سال های 1360،1363 ،1377 و 1378 برای حج تمتع در بانك ملی ثبت‌نام كرده‌اند بايد پيش از ثبت‌نام در كاروان‌های انتخابی، برای تبديل سند خود به 10 ميليون ريال نيز اقدام كنند.

همچنين سازمان حج و زيارت اعلام كرد: برای ثبت‌نام در كاروان‌ها، 10 روز مهلت در نظر گرفته شده و چنانچه در زمان تعيين‌ شده، ظرفيت كاروان‌‌های استان‌ها تكميل نشود، اين سازمان از اولويت‌های بعدی دعوت به عمل می‌آورد


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:41 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

توليدات مذهبی صداوسيما صرفا پاسخ‌گوی قشری خاص است/ توفيق رسانه ملی برابر شبكه‌های ماهواره‌ای

گروه هنر: سلحشور درباره برنامه‌های غيرنمايشی به ويژه كارهای مذهبی تلويزيون گفت: برنامه‌های غيرنمايشی سيما كه رويكردی دينی و قرآنی به موضوعات دارند را تنها برای قشر مذهبی مناسب می‌دانم، اما برای قشری كه به نوعی خاكستری و سياه هستند اين توليدات تأثيرات لازم را ندارند.

فرج‌الله سلحشور، كارگردان تلويزيون در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اعلام اينكه تلويزيون در مجموع توانست در سال 90 به لحاظ عملكرد، نمره مثبتی دريافت كند، اظهار كرد: پخش سريال‌هايی نظير «مختارنامه»، «شوق پرواز» و چند كار ارزشی ديگر سبب شد در حوزه توليدات نمايشی سال 90، سالی موفق برای تلويزيون باشد، هر چند در اين سال مجموعه‌ای چون «خنده‌ بازار» نيز بود كه همانند «برره» فرهنگ را به سخره گرفته بود، وليكن اين يك كار نمی‌تواند در مقابل آثار فاخر تلويزيون آنچنان كه بايد قد علم كند.

وی افزود: البته ممكن است آثار سطحی و سخيف ديگری هم در تلويزيون توليد شود، ولی به واسطه تيزهوشی و دقت نظر مسئولان تلويزيون اين توليدات روی آنتن نرفت. عملكردی كه در جای خود قابل تقدير است و اين اميد را زنده می‌كند كه در سال 91 شاهد سالی موفق‌تر برای تلويزيون باشيم.

بازيگر فيلم سينمايی «پرواز در شب» در پاسخ به اين سؤال كه سال گذشته در حوزه برنامه‌های غيرنمايشی به ويژه در حوزه كارهای مذهبی تلويزيون چه عملكردی داشته؟ تصريح كرد: من برنامه‌های غيرنمايشی سيما كه رويكردی دينی و قرآنی به موضوعات دارند را تنها برای قشر مذهبی مناسب می‌دانم، اما برای قشری كه به نوعی خاكستری و سياه هستند اين توليدات تأثيرات لازم را ندارند، چون به محض مشاهده اينگونه برنامه‌ها، كانال تلويزيون را عوض می‌كنند.

اين فيلمساز گفته خود را چنين تكميل كرد: به نظر من زبان نصحيت و سخنرانی برای تلويزيون آنچنان مناسب نيست و نمی‌تواند كاركرد داشته باشد، بنابراين به دليل عدم جذابيت لازم معمولا اينگونه كارها فراگير نمی‌شوند.

سلحشور در پاسخ به اين سؤال كه، چرا برنامه‌ «هنگام درنگ» كه ميزگردی سه نفره بود، توانست در جذب تماشاگر موفق باشد؟ گفت: برنامه «هنگام درنگ» مرتبط به يك اثر بسيار جذاب تلويزيون (مختارنامه) بود كه توانست آحاد مخاطبان را جذب كند، اما ديگر برنامه‌های كارشناسی سيما در حوزه مسائل دينی چنين اهرمی را ندارند، پس بايد برای آنان سياستی انديشيد كه جذابيت با آنها همراه شود.

وی با بيان اينكه راه جذاب‌تر شدن برنامه‌های دينی و قرآنی، نمايشی كردن آنهاست، بيان كرد: نظر شخصی من اين است كه نمايشی كردن برنامه‌ها و مضامين مذهبی سيما می‌تواند به جذابيت اين كارها كمك كند. در ضمن با تقويت شبكه قرآن می‌توان تا حد بسيار زيادی در جهت رسيدت به اهداف مورد نظر پيش رفت، حتی من معتقدم كه سريال‌های عظيم قرآنی هم از طريق شبكه‌ قرآن می‌تواند توليد شود.

كارگردان سريال «يوسف پيامبر(ع)» در پايان خاطرنشان كرد: خوشبختانه رشد كمی و كيفی كارهای تلويزيونی سبب شده كه از تأثيرگذاری و تعدد مخاطبان شبكه‌های ماهواره‌ای كاسته شود. رويكردی كه به نوعی در راستای مبارزه با تهاجم فرهنگی است. در ضمن برنامه‌های تحليلی كه سيما از برنامه‌های ماهواره نشان می‌دهد سبب شده كه مردم بيشتر از گذشته به پوچ بودن برنامه‌های ماهواره پی ببرند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:41 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 


دومين دوره مسابقات قرآن بيمارستان‌های استان تهران برگزار می‌شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: مشاور فرهنگی بيمارستان خاتم‌‌الانبياء(ص) تهران اظهار كرد: دومين دوره مسابقات قرآن كريم كاركنان بيمارستان‌های استان تهران شهريورماه سال جاری برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمين محمودرضا ذكاوت، مشاور فرهنگی بيمارستان خاتم‌‌الانبياء(ص) تهران و دبير دومين دوره مسابقات قرآن كاركنان بيمارستان‌های استان تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: در راستای ترويج و گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه به ويژه در بين كاركنان بيمارستان‌ها، دومين دوره مسابقات قرآن كريم كاركنان بيمارستان‌ها استان تهران اواخر شهريورماه سال جاری در بيمارستان خاتم‌‌الانبياء(ص) تهران برگزار می‌شود.

وی در ادامه افزود: اين دوره از مسابقات با توجه به طرح ملی حفظ قرآن كريم، در رشته‌های حفظ جزء سی قرآن كريم، حفظ دو جزء از قرآن به دلخواه، حفظ پنج جزء قرآن كريم به دلخواه، حفظ 15 جزء، حفظ 20 جزء، قرائت تحقيق، قرائت ترتيل قرآن كريم و تفسير سوره مباركه حجرات برگزار خواهد شد.

دبير دومين دوره مسابقات قرآن كاركنان بيمارستان‌های استان تهران اظهار كرد: آيين‌نامه مسابقات قرآن كريم بيمارستان‌های استان تهران روز دوشنبه، 14 فروردين‌ماه، با حضور مسئولان اين حوزه مورد بررسی و در نهايت به تصويب رسيد و اين آيين‌نامه به زودی به بيمارستان‌های استان تهران ابلاغ خواهد شد.

حجت‌الاسلام ذكاوت تصريح كرد: طبق برنامه مرحله مقدماتی دومين دوره مسابقات قرآن بيمارستان‌های استان تهران را بايد خود بيمارستان‌ها برگزار كنند و برگزيدگان اين مرحله به مرحله نهايی كه در اواخر شهريورماه سال جاری در بيمارستان خاتم‌‌الانبياء(ص) تهران برگزار می‌شود، راه خواهند يافت.

وی گفت: خوشبختانه در اولين دوره اين مسابقات كه سال گذشته برگزار شد با استقبال پزشكان، پرستاران و كاركنان بيمارستان‌های استان تهران روبرو شد، به گونه‌ای كه 700 نفر در آن حضور يافتند و امسال اين مسابقات با انسجام بيشتری برگزار می‌شود.

مشاور فرهنگی بيمارستان خاتم‌‌الانبياء(ص) تهران عنوان كرد: طبق برنامه‌ريزهای انجام شده در سال جاری تعداد شركت كنندگان در دومين دوره مسابقات قرآن كريم كاركنان بيمارستان‌های استان تهران به بيش از 1500 نفر خواهد رسيد.

حجت‌الاسلام ذكاوت بيان كرد: در 110 بيمارستان استان تهران مسابقات مرحله مقدماتی قرآن كريم برگزار می‌شود و خوشبختانه فعاليت‌های قرآنی در بيمارستان‌های استان تهران رشد چشمگيری داشته است و ثمره اين تلاش‌ها در مسابقات قرآن كريم به ظهور خواهد رسيد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:41 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

مرحله نهايی مسابقات قرآن كريم اروپا در آلمان برگزار می‌شود

گروه بين‌الملل: مرحله نهايی بيست‌و‌چهارمين دوره مسابقات قرآن كريم اروپا، بيستم فروردين‌ماه، در شهر «ووپرتال» آلمان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «igmg»، مرحله نهايی بيست‌و‌چهارمين دوره مسابقات قرائت قرآن كريم با عنوان «فَأَیْنَ تَذْهَبُونَ»، به همت انجمن اسلامی «ملی گوروش»(Millî Görüş) با حضور نفرات برتر مسابقات مقدماتی كه در كشورهای مختلف اروپايی ترتيب داده شده بود، برگزار خواهد شد.

اين دوره از مسابقات كه ويژه پسران و دختران 10 تا 18 سال است، امسال با حضور چهار شركت‌كننده در هر يك از گروه‌های سنی 10 تا 13 سال و 14 تا 18 سال برگزار می‌شود.

نفرات برتر اين دوره از مسابقات پس از كسب مقام‌ در شهرهای محل سكونت خود، به مرحله كشوری راه يافتند و سپس، برای راه‌يابی به مرحله منطقه‌ای، در كشور فرانسه و برخی شهرهای آلمان به رقابت پرداختند و در نهايت، برندگان مرحله سوم برای حضور در فينال اين مسابقات برگزيده شدند.

برگزاری نمايشگاه خوشنويسی اسلامی، عرضه كتب دينی به زبان‌های مختلف اروپا، نمايش فعاليت‌های انجمن اسلامی ملی «گوروش» در كشورهای مختلف دنيا و رونمايی رسمی از پايگاه اينترنتی «مسابقات قرآن كريم اروپا» به آدرس «www.igmg-kuran.de» به زبان‌های تركی و آلمانی از ديگر برنامه‌‌های اين دوره از مسابقات خواهد بود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:41 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

چهارشنبه 16 فروردين 1391 11:11:49             شماره‌ خبر :978283
سردبير روزنامه «الأنوار» مصر:

موج دوم اعتراضات در عربستان از براندازی رژيم آل سعود خبر می‌دهد

گروه بين‌الملل: هدف از صدور بيانيه اعتراض‌آميز دو هزار فعال فرهيخته سعودی، شكل‌گيری موج دوم اعتراضات در عربستان به‌منظور مخالفت علنی با قيموميت آل‌ سعود است كه از براندازی رژيم حاكم خبر می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی شبكه ماهواره‌ای العالم، عادل الجوجری، سردبير روزنامه «الانوار» مصر، اظهار كرد: بيانيه‌ای كه بيش از دو هزار فعال فرهيخته در عربستان امضا كردند، بيانگر مخالفت با قيموميت آل‌ سعود است و از شكل‌گيری موج دوم اعتراضات در اين كشور حكايت دارد.

عادل الجوجری در ادامه افزود: اين بيانيه منشوری فكری است كه طايفه‌‌ای بودن تحركات و اعتراضات در شرق عربستان را نفی كرده و با اجرای برنامه‌هايی استراتژيك در نهايت به تغيير حكومت در عربستان منجر خواهد شد.

وی خاطرنشان كرد: ما اكنون شاهد موج دوم اعتراضات در عربستان هستيم كه با موج اول كه با مشاركت گسترده نخبگان و فرهيختگان همراه بود، متفاوت است و امروز اعتراضات در عربستان از قشر فرهيخته فراتر رفته و با مشاركت عامه شهروندان سعودی به‌ويژه جوانان همراه است.

براساس اين گزارش، گروهی از جوانان سعودی با صدور بيانيه‌ای قيموميت آل‌ سعود و در رأس‌بودن علمای وهابی در عربستان را رد كردند. اين بيانيه توسط بيش از دو هزار و يكصد تن از دانشگاهيان كه بيشتر از جوانان سعودی بودند، امضا شد.

در اين بيانيه موروثی‌بودن قدرت در عربستان با اشاره به روی كار بودن آل‌ سعود و در رأس‌بودن وهابيون در جامعه، محكوم شد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:42 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

چهارشنبه 16 فروردين 1391 11:25:25             شماره‌ خبر :978403
آيت‌الله خاتمی؛ خطيب جمعه اين هفته تهران

گروه سياسی: نماز عبادی ـ سياسی جمعه اين هفته تهران به امامت آيت‌الله سيداحمد خاتمی، عضو هيئت‌رئيسه مجلس خبرگان رهبری اقامه می‌شود.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، اين مراسم از ساعت 11:45 با قرائت كلام‌الله مجيد توسط «سيدمحمد موسوی» قاری ممتاز كشور در دانشگاه تهران آغاز می‌شود و در ادامه به مناسبت ايام فاطميه «اسد‌الله عرب سرخی» از مداحان اهل بيت(ع) به مداحی می‌پردازد.

همچنين در ادامه «مصداقی‌نيا» معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به مناسبت هفته سلامت گزارشی ارائه می‌كند و سپس حجت‌الاسلام‌و‌المسلمين سيديدالله شيرمردی مسئول ستاد نماز جمعه تهران در خصوص عملكرد دوسالانه ستاد نماز جمعه تهران و نيز سال «توليد ملی، حمايت از كار و سرمايه ايرانی» به عنوان سخنران پيش از خطبه‌ها سخنرانی می‌كند.

همچنين حجت‌الاسلام والمسلمين مقدسی نيز دقايقی به بيان مسائل شرعی می‌پردازد.

نماز جمعه اين هفته تهران پس از ايراد خطبه‌ها، به امامت آيت‌الله سيد احمد خاتمی عضو هيئت‌ رئيسه مجلس خبرگان رهبری در دانشگاه تهران اقامه می‌شود.

لازم به ذكر است اذان ظهر جمعه به افق تهران ساعت 13:07 است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:42 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

چهارشنبه 16 فروردين 1391 11:27:01             شماره‌ خبر :978384
همدان؛ ميزبان هفدهمين جشنواره قرآنی دانشجويان علوم پزشكی كشور

گروه فعاليت‌های قرآنی: هفدهمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور از دوم تا پنجم خردادماه سال جاری به ميزبانی دانشگاه علوم پزشكی همدان برگزار می‌شود.

مهدی صالحی، سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: هفدهمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور نيز مانند سال گذشته بر اساس محورهای تعيين شده برگزار می‌شود.

صالحی افزود: بر همين اساس اين مسابقات در رشته‌های قرائت، حفظ، ترجمه، مفاهيم و تفسير، پژوهشی و هنری و با حضور دانشجويان خانم و آقا در هفته اول خردادماه سال 91 برگزار می‌شود.

وی در ادامه به بحث در مورد تعيين ميزبانی اين دوره از رقابت‌ها پرداخت و تصريح كرد: برای ميزبانی هفدهمين دوره مسابقات سراسری قرآن كريم دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور، در ابتدا ابلاغيه‌ای برای همه دانشگاه‌های علوم پزشكی ارسال شد و طبيعتاً هر دانشگاهی كه توانايی اين ميزبانی را داشت درخواست خود را برای ميزبانی مطرح كردند.

سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت عنوان كرد: پس از بررسی درخواست‌ها و اعزام گروه‌های كارشناسی و نيز بررسی شرايط ميزبانی دانشگاه‌ها، دانشگاهی كه بهترين شرايط را دارا باشد به عنوان ميزبان معرفی می‌شود كه ما در دوره هفدهم، دانشگاه‌ علوم پزشكی همدان را به عنوان ميزبان اين دوره انتخاب كرديم.

صالحی در ادامه اظهار كرد: از اين بين دانشگا‌ه‌هايی كه به عنوان گزينه‌های نهايی برای تعيين ميزبانی رقابت داشتند دانشگاه‌ علوم پزشكی زنجان، دانشگاه علوم پزشكی كرمان، دانشگاه علوم پزشكی شيراز و دانشگاه علوم پزشكی همدان بود كه در نهايت و با سنجيده شدن تمامی جوانب همدان به عنوان ميزبان هفدهمين دوره جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور انتخاب شد.

وی ضمن اشاره به اين‌كه جشنواره‌های قرآنی وزارت بهداشت پس از برگزاری دوره‌های متمادی به پختگی رسيده است، گفت: در بخش كتبی جشنواره قرآنی اساتيد و كاركنان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور بيش از 6000 نفر شركت كرده بودند كه اين امر نشان می‌دهد اگر اطلاع‌رسانی خوبی صورت بگيرد می‌توانيم از مشاركت بيشتری بهره‌مند شويم.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:42 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

چهارشنبه 16 فروردين 1391 11:51:03             شماره‌ خبر :978397
غربت بقيع هم حكايتی است ز شعرهای بی‌نشانی تو ...

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: می‌گويند بانوی بی‌نشانی و قبرت پيدا نيست، مادرم پس چگونه غم خفته در لابه‌لای خاك غريب بقيع را برای خود تفسير كنم وقتی می‌دانم بوی فاطمه(س) هنوز از كوچه پس كوچه‌های مدينه به مشام می‌رسد و آسمان از رد آن سيلی هنوز كبود مانده است.

 

می‌گويند بانوی بی نشان، می‌گويند آرامگاه تو پيدا نيست، می‌گويند وصيت نمودی مزارت پنهان بماند اما مادر چرا هر گاه نام بقيع می‌آيد دلمان اين همه ابری می‌شود و چشمانمان در غم بقيع و خاك غربتش رو به آسمان خدا می‌بارد؟

می‌گويند دخت نبی اكرم(ص) بودی و به گفته خود نبی(ص)، سرور زنان جهانيان، می‌گويند نماز كه می‌خواندی ستاره زمين می‌شدی و آسمانيان درخشش وجودت را به نظاره می‌نشستند، می‌گويند مهريه‌ات آب بوده و فدك ميراثی كه از پيامبر مهربانی برايت بر جای ماند، اما فاطمه جان، شكستن در و ميخی‌ كه پهلويت را شكافت يعنی چه؟

می‌گويند سالروز ميلادت را روز مادر نامگذاری كرده‌اند، چون برترين مادر دنيا بودی و سرآمد همه اين فرشتگان زمينی اما داستان فرزندی كه در بطن وجودت شهادت را چشيد و آغوش مادری‌ات را در بهشت برين معنا كرد را چگونه مادرانه برای فرزندم بازگو كنم؟

می‌گويند آن زمان كه خداوند از آسمان‌ها به زمين دعوتت كرد، آن زمان كه متولد شدی و در آغوش خديجه دختر خويلد به امر خدا لب به سخن گشودی و بر نبوت پدرت شهادت دادی، نبی مكرم اسلام(ص) فاطمه تو را نام نهاد، فاطمه يعنی جدا شده و بريده شده و و علت اين نامگذاری بر طبق احاديث نبوی، آنست كه: پيروانتان، به سبب شما از آتش دوزخ بريده، جدا شده و بركنارند، اما فاطمه جان چگونه آتشی كه پيروان ظاهری پدر بزرگوارتان بر جان خانه آرام شما افكندند را معنا كنم و چگونه تفسير زيبای فاطمه بودن را در ميان واژه‌های مهربانی تو و خاندان پاكی كه از تو بر جای مانده، تفسير كنم؟

می‌گويند، جان علی بودی و علی جانت و برای دفاع از ولايت زمان خود، برای دفاع از امام مظلوم و همسر مهربانت، مردانه در كوچه پس كوچه‌های مدينه دويدی تا ولايت زنده بماند و خطبه‌های فدكت در جان مسجد پيچيد و بر جای ماند، اما فاطمه جان آنهايی كه آن روزها سكوتت را به هر قيمتی خواستار بودند آيا امروز می‌بينند مدينه هنوز بوی مظلوميت را می‌دهد و آسمان غم‌گرفته آن هنوز از برای تو شعر باران می‌سرايد؟

بانوی بی نشان من، نشان از مادری‌ات هنوز در فاطميه بر روی پيراهن‌های عزای عاشقانت باقی است و محبتت در قطره قطره اشك‌های مادرانی می‌درخشد كه در مجلس سوگواری‌ات از در آغوش كشيدن فرزندان تازه متولد شده خويش، شرم دارند، مبادا مادر غريبشان به ياد محسنی بيافتد كه هرگز در آغوش نكشيد.

فاطمه جان، بانوی من، می‌گويند ام ابيها بودی و مادر پدر، می‌گويند در روزگار گرسنگی فرزندان كمك به ايتام و نيازمندان را واجب‌تر از سير كردن فرزندان كوچكت می‌دانستی، می‌گويند انفاق را همچون نص صريح آيات قرآن از بهترين اموال خود، با اهدای لباس شب وصالت به تكامل رساندی، اما مادر جان پس چگونه لحظات وداع يتيمان و مردم خواب مدينه را با تو می‌توان معنا كرد، آن زمان كه تابوتت آرام و بی‌صدا كوچه‌های مدينه را پشت سر می‌گذارد...

مادر جان می‌گويند مادر جهانيانی و بغض فروخورده تمام شيعيان غم كوچه‌های مدينه است، پس برای آمدن فرزندت دستان دعای ما را بگير و از خدا فرجش را هم‌نوا با يتيمانت بطلب تا اين بغض فرو خورده را در روزگار ظهور با انتقام از كسانی كه بال‌های بهشتی‌ات را خاكی كردند، بشكنيم.

بانوی بی نشان مدينه، تو كه مادر تمام يتيمان بودی و دست مادری‌ات حتی بر سر پدرت هم كشيده می‌شد، پس چگونه اشك‌های فرزندات را كه با گام‌های خسته ‌همراه با پدر، پيكر مادر جوان خود را تشييع می‌كردند و آرام و بی‌صددا می‌باريدند، از گونه‌هايشان نزدودی؟

مادرم، مهريه‌ات آب بوده و فرزندت را تشنه لب در صحرای كربلا شهيد كردند، چگونه می‌توانم اين تاريخ ظلم بر تو و فرزندات را هضم كنم، چگونه می‌توانم از كشتی پهلو گرفته‌ای بگويم و بسرايم كه هر روز و هر شب غم بقيع با اينكه نشانی در آن باقی نگذاشته‌ای، غم غريبی من است؟

چگونه در سفر به مدينه هميشه غريب كه در پيش دارم، قدم‌های خسته و زمينی‌ام را بر خاك پاك كوچه‌هايی برسانم كه روزگاری شاهد مظلوم‌ترين حوادث تاريخ اسلام بوده است و چگونه در آن لحظات ديدار با شهر پيغمبر تاب بيارم غم كوچه‌های غريب و روزهايی كه بر تو گذشت؟


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:42 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

چهارشنبه 16 فروردين 1391 11:27:01             شماره‌ خبر :978384
همدان؛ ميزبان هفدهمين جشنواره قرآنی دانشجويان علوم پزشكی كشور

گروه فعاليت‌های قرآنی: هفدهمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور از دوم تا پنجم خردادماه سال جاری به ميزبانی دانشگاه علوم پزشكی همدان برگزار می‌شود.

مهدی صالحی، سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: هفدهمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور نيز مانند سال گذشته بر اساس محورهای تعيين شده برگزار می‌شود.

صالحی افزود: بر همين اساس اين مسابقات در رشته‌های قرائت، حفظ، ترجمه، مفاهيم و تفسير، پژوهشی و هنری و با حضور دانشجويان خانم و آقا در هفته اول خردادماه سال 91 برگزار می‌شود.

وی در ادامه به بحث در مورد تعيين ميزبانی اين دوره از رقابت‌ها پرداخت و تصريح كرد: برای ميزبانی هفدهمين دوره مسابقات سراسری قرآن كريم دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور، در ابتدا ابلاغيه‌ای برای همه دانشگاه‌های علوم پزشكی ارسال شد و طبيعتاً هر دانشگاهی كه توانايی اين ميزبانی را داشت درخواست خود را برای ميزبانی مطرح كردند.

سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت عنوان كرد: پس از بررسی درخواست‌ها و اعزام گروه‌های كارشناسی و نيز بررسی شرايط ميزبانی دانشگاه‌ها، دانشگاهی كه بهترين شرايط را دارا باشد به عنوان ميزبان معرفی می‌شود كه ما در دوره هفدهم، دانشگاه‌ علوم پزشكی همدان را به عنوان ميزبان اين دوره انتخاب كرديم.

صالحی در ادامه اظهار كرد: از اين بين دانشگا‌ه‌هايی كه به عنوان گزينه‌های نهايی برای تعيين ميزبانی رقابت داشتند دانشگاه‌ علوم پزشكی زنجان، دانشگاه علوم پزشكی كرمان، دانشگاه علوم پزشكی شيراز و دانشگاه علوم پزشكی همدان بود كه در نهايت و با سنجيده شدن تمامی جوانب همدان به عنوان ميزبان هفدهمين دوره جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور انتخاب شد.

وی ضمن اشاره به اين‌كه جشنواره‌های قرآنی وزارت بهداشت پس از برگزاری دوره‌های متمادی به پختگی رسيده است، گفت: در بخش كتبی جشنواره قرآنی اساتيد و كاركنان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور بيش از 6000 نفر شركت كرده بودند كه اين امر نشان می‌دهد اگر اطلاع‌رسانی خوبی صورت بگيرد می‌توانيم از مشاركت بيشتری بهره‌مند شويم.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:42 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها