0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 16:02:57             شماره‌ خبر :982915
آيت‌الله حسينی بوشهری:

هدف سياست در اسلام هدايت و تعالی انسان است

گروه انديشه و علم: هدف سياست در اسلام، هدايت و تعالی انسان و نه كسب قدرت برای تسلط بر ديگران است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه قم، آيت‌الله سيدهاشم حسينی‌بوشهری، امام جمعه قم امروز، 22 فروردين‌ماه در مراسم افتتاحيه پارك علم و فناوری و مركز رشد علوم انسانی در تالار معصوميه استانداری قم با بيان اين مطلب تصريح كرد: در مركز رشد علوم انسانی سخن از بومی كردن يافته‌های علوم انسانی و افزايش و رشد بنيه علمی، فرهنگی و اقتصادی و رساندن آن به مرحله تجاری‌سازی است.

وی ادامه داد: يكی از مشكلات جامعه ما كه جلوه پررنگی هم دارد اين است كه ما تصور می‌كنيم علت ترقی غرب گرايش به علوم تجربی بوده است و اين باور در دانشجويان و محصلان ما پديد آمده و در انتخاب رشته‌هايشان علوم تجربی را در اولويت قرار می‌دهند.

وی افزود: اين مسئله درست نيست و همين دنيای غرب توجهشان به علوم انسانی اگر بيشتر از علوم تجربی نباشد كمتر نيست.

آيت‌الله حسينی بوشهری تصريح كرد: ظهور عالمان و فيلسوفان بزرگ در غرب گواه اين مدعاست كه فرهنگ آنان بوده كه باعث تغييرات صنعتی و تجربی شده است.

امام جمعه قم عنوان كرد: علوم انسانی خميرمايه و عنصر سازنده و هدايتگر فرهنگی و تعيين‌كننده روابط سياسی و اجتماعی هر كشور است و بنيادهای ديگر كشور نيز بر اين مبنا استوار می‌شود.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه تصريح كرد: تغييرات گسترده در نظام آموزشی در كشورهای پيشرفته از رهگذر علوم انسانی است و در اينجا نقش حوزه و دانشگاه نقشی بی‌بديل است؛ اگر در قم نتوانيم محصولاتی توليد كنيم كه از نظر تجاری بهره‌وری داشته باشد در نقاط ديگر كشور امكان كمتری خواهد داشت.

وی تأكيد كرد: بايد اين ذهنيت را كه كاری از علوم انسانی ساخته نيست تغيير دهيم و تئوری‌های دانش بنيان را برای ارتقاء علوم انسانی انجام دهيم.

حسينی بوشهری با ارايه پيشنهاداتی ادامه داد: رهبری بارها فرموده‌اند كه علوم انسانی بايد بومی‌سازی شود زيرا رنج‌آور است كه ما در دانشگاه‌ها كتاب‌هايی بخوانيم و تدريس كنيم كه آرزوها و خواسته‌های جوامع ديگری بود و ما برای خودمان پيگيری می‌كنيم.

امام جمعه قم بيان كرد: دانشگاه‌های ما بدون تعارف در تسخير تئوری‌های انديشمندان غربی در رشته‌های مختلف هستند و در يك كلام در دانشگاه‌های ما شيوه‌های آموختن انديشه‌های متفكران غرب تدريس می‌شود نه راه انديشيدن و ما بايد از اين مرز گذر كنيم و بايد راه انديشيدن به دانشجو منتقل شود.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در تبيين اين موضوع مثالی زد و اظهار كرد: يكی از مهمترين مفاهيم علوم سياسی مسئله قدرت و سياست است؛ در سياست اسلامی اولين هدف هدايت و نه قدرت است اما در فرهنگ غرب، سياست وسيله‌ای برای كسب قدرت است و نه تدبير در امر هدايت جامعه.

وی با تأكيد بر كاربردی كردن يافته‌های علوم انسانی بيان كرد: بسياری از پايان‌نامه‌های دانشجويان علوم انسانی انتزاعی است و جايش در كتابخانه‌ها است و به درد جامعه نمی‌خورد.

وی تاكيد كرد: حوزه نقش بسيار مهمی در اين موضوع دارد و بايد موضوعاتی كه امروز در تجاری‌سازی و توليد محصول می‌تواند نقش داشته باشد توسط مركز رشد علوم انسانی رصد شود تا در سال آينده شاهد شكوفايی اين اقدامات باشيم.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:05 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 16:12:51             شماره‌ خبر :982899
برگزاری دهه بزرگداشت امام علی‌النقی(ع) در فضای مجازی

گروه فضای مجازی: جمعی از فعالان فضای مجازی با هدف نشر معارف اهل‌ بيت(ع) اقدام به برگزاری «دهه بزرگداشت امام علی‌النقی(ع) در فضای مجازی» كرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، جمعی از فعالان فضای مجازی با هدف نشر معارف اسلامی و در اولين گام اقدام به برگزاری «دهه بزرگداشت امام علی‌النقی(ع) در فضای مجازی» كرده‌اند.

در بيانيه اين فعالان مجازی آمده است:

جمعی از كاربران فضای مجازی و شبكه‌های اجتماعی با توجه به ضرورت و اهميت نشر معارف اهل بيت(ع) در فضای مجازی تصميم گرفتيم كه از امكانات اين فضا در راستای رسالت خود برای جامه عمل پوشاندن به اين هدف مقدس استفاده كنيم.

با توجه به اين هدف به پيشنهاد جمعی از كاربران تصميم گرفتيم كه دهه‌ای را به عنوان «دهه بزرگداشت امام علی‌النقی(ع) در فضای مجازی» معرفی كنيم تا در اين دهه تمركز فعاليت‌های خودمان را بر روی اين هدف بگذاريم.

انتخاب امام علی‌النقی(ع) برای شروع اين حركت به اين دليل بود كه احساس كرديم در راستای معرفی ابعاد وجودی اين امام همام از طرف ما كم‌كاری صورت پذيرفته است و معارف اين امام عزيز آن‌گونه كه بايسته و شايسته است در جامعه و به‌خصوص در فضای مجازی بيان نشده است.

اعتقاد ما بر اين بود كه اين حركت بايد حركتی جامع باشد كه طی آن تمام افرادی كه به اين هدف معتقد هستند بتوانند در زمينه توان و تخصص خود سهمشان را در عملی شدن اين هدف ادا نمايند. با توجه به اين امر با هماهنگی‌هايی كه با دوستان خود در برخی خبرگزاری‌ها، سايت‌های خبری و تحليلی، نهادهای توليد محتوا و افراد توانمند در توليد محتوا داشتيم اين دوستان ضمن استقبال از اين ايده تعهد كردند كه به اندازه توان خود در اين دهه محتوا در رابطه با امام دهم توليد نمايند و نيز محتواهای توليد شده را بازنشر نمايند.

بی‌ترديد محتواهای توليد شده در قالب‌هايی چون حديث، زندگی‌نامه و روايات، پوستر، كليپ، دل‌نوشته، عكس و تحليل زندگی امام هادی(ع) و نيز محتواهای توليد شده به زبان‌هايی غير از زبان فارسی توسط كاربران فضای مجازی بازنشر خواهد شد.

انشاءالله تصميم داريم كه در هئيتی كه روز شهادت امام هادی(ع) توسط فعالان مذهبی فضای مجازی برگزار خواهد شد محتواهای توليد شده و تجميع شده را در قالب مكتوب يا به‌صورت نرم‌افزار ارائه نماييم.

شايان ذكر است سوژه روز «دهه بزرگداشت امام علی‌النقی(ع) در فضای مجازی» در شبكه اجتماعی افسران برای تجميع اين محتواها در نظر گرفته شده است.»


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:05 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 16:07:28             شماره‌ خبر :982918
احمدی‌نژاد:

مديران و حاكمان در حوزه‌ مسئوليت خود عدالت را رعايت كنند

گروه سياسی و اجتماعی: رئيس جمهور قدم اول در راستای رسيدن به سعادت، كمال و قله‌های پيشرفت و عزت را حركت در راستای عدالت عنوان كرد و افزود: مديران و حاكمان موظف هستند كه در حوزه‌ی مسئوليت خود عدالت را رعايت كنند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه هرمزگان، محمود احمدی‌نژاد در سفر به استان هرمزگان از دور چهارم سفرهای استانی هيئت دولت به استان‌ها امروز، 22 فروردین‌ماه در جمع مردم بندرعباس اظهار كرد: مردم اين منطقه همواره در طول تاريخ در برابر ظلم و ستم و زورگويان ايستادگی كرده و نام خود را در تاريخ ثبت كرده‌اند.

وی با بيان اينكه تمام پيامبران الهی بلافاصله پس از دعوت به توحيد، مردم را به سمت عدالت و اجرای آن دعوت كرده‌اند ادامه داد: خداوند متعال مردم و حاكمان را به اجرای عدالت دعوت كرده است و از مردم خواسته است كه در اين راستا قيام كنند.

رئيس جمهور ايران قدم اول در راستای رسيدن به سعادت، كمال و قله‌های پيشرفت و عزت را حركت در راستای عدالت عنوان كرد و افزود: مديران و حاكمان موظف هستند كه در حوزه‌ی مسئوليت خود عدالت را رعايت كنند.

احمدی‌نژاد ادامه داد: دوستی‌ها نبايد مانع تحقق اين موضوع شود و حتی دشمنی با دشمنان نيز نبايد مانع از اعمال اجرای عدالت شود و اين فرمان الهی است كه در رابطه با دشمنانتان با عدالت رفتار كنيد و هيچ عاملی نبايد شما را از مرز عدالت و حركت در آن راستا خارج كند.

وی با تأكيد بر اين كه مهمترين مأموريت حركت در راستای عدالت است تصريح كرد: در صحنه‌ی داخلی و بين‌المللی دولت تلاش دارد كه كارها را براساس عدالت به جلو ببرد، دولت در توزيع بودجه‌های عمرانی، رفاهی، سرمايه گذاری صنعتی و كشاورزی و ديگر بخش‌ها عدالت را پايه كار خود قرار داده است.

رئيس جمهور در ادامه ديدار مردمی با بندر عباسی‌ها گفت: مشكلات موجود در جهان ناشی از بی‌عدالتی عده‌ی قليلی است؛ كسانی كه حاضرند همه‌ی جهان را به خاك و خون بكشانند تا جيب‌های خود را پر كنند. عده‌ قليلی كه در رأس چند كشور برای خود حق بيشتری قائل هستند و به خود حق می‌دهند كه در امور تمام ملت‌ها دخالت كنند.

وی با اشاره به دشمنی مستكبران با ملت ايران گفت: علت اين دشمنی اين است كه ملت ايران معادلات ظالمانه‌ی آنها را نپذيرفته و گفته است می‌خواهيم روی پای خود بايستيم و نه به كسی ظلم می‌كنيم و نه زير بار ظلم می‌رويم.

رئيس جمهور با بيان اينكه متأسفانه اجرای عدالت در داخل كشور نيز بعضی مخالفين دارد اظهار كرد: عده قليلی هستند كه پيشرفت، رفاه توده‌های مدرمی، آبادانی كشور و توليد و توزيع عادلانه را به نفع خود نمی‌دانند و با هر قدمی برای عدالت مخالف بوده و سنگ‌اندازی می‌كنند.

احمدی‌نژاد تصريح كرد: 50 سال ثروت ملت در جيب عده‌ای قليلی بوده كه امروز همه بايد بسيج شويم تا حداقل 50 سال ثروت خود ملت در جيب خودشان باشد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:06 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:28:40             شماره‌ خبر :982276
كارگاه «تدبر در قرآن» امروز در فرهنگ‌سرای قرآن برگزار می‌شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: كارگاه آموزش «تدبر در قرآن» از سوی فرهنگ‌سرای قرآن با هدف ترويج فرهنگ و مضامين قرآنی در سال جديد برگزار می‌شود.

ليلی اكبری‌پور، مدير روابط عمومی فرهنگ‌سرای قرآن، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اين خبر گفت: اين فرهنگ‌سرا با هدف نهادينه كردن فرهنگ قرآنی از طريق فهم و درك مفاهيم قرآن كريم از سوی آحاد مردم، كارگاه آموزش «تدبر در قرآن» را برگزار می‌كند.

وی در ادامه افزود: تدبر در قرآن كريم، يعنی تلاوت آيات قرآن كريم و عبور از الفاظ اين كتاب آسمانی و رسيدن به معنا، پيام‌ها، انذارها، درس‌ها و رهنمودهای قرآن كريم به اقشار مختلف مردم برای داشتن دنيا و آخرتی شايسته و ارزشمند است.

مدير روابط عمومی فرهنگ‌سرای قرآن اظهار كرد: در اين كارگاه شيوه‌های تدبر در قرآن كريم، پاسخ به شبهات مطرح شده در مورد قرآن كريم و شيوه‌های بهره‌مندی و درك مفاهيم قرآنی مطرح می‌شود، همچنين در اين كارگاه جلسات پرسش و پاسخ در مورد مسائل مطرح شده، برگزار می‌شود.

اكبری‌پور اظهار كرد: اين كارگاه با حضور اسماعيل عاكفی، كارشناس قرآنی كشورمان از امروز سه‌شنبه، 22 فروردين‌ماه، آغاز می‌شود و هر هفته در همين روز از ساعت 17 تا 18 در سالن شهيد محمدی فرهنگ‌سرای قرآن برگزار می‌شوند.

وی گفت: فعاليت مدرسه مكاتباتی قرآن‌ كريم فرهنگ‌سرای قرآن آغاز به فعاليت كرده و امسال نيز مانند سال‌های گذشته پذيرای مشتاقان فراگيران علوم قرآنی به صورت غير حضوری است.

مدير روابط عمومی فرهنگ‌سرای قرآن در پايان افزود: علاقه‌مندان برای شركت در كلاس‌های قرآنی به ويژه اين كارگاه آموزشی می‌توانند به فرهنگ‌سرای قرآن واقع در خيابان قزوين، نرسيده به ميدان شمشيری، نبش خيابان شهيد كاظمی مراجعه كنند.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:06 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:31:43             شماره‌ خبر :981995
مرتضی خدمتكار خبر داد:

ثبت‌ نام 50 هزار نفر در آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن در سراسر كشور

گروه فعاليت‌های قرآنی: رئيس اداره آموزش مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی از ثبت نام 50 هزار نفر برای شركت در هشتمين آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن كه اول ارديبهشت ماه برگزار می‌شود، خبر داد.

مرتضی خدمتكار، رئيس اداره آموزش مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) ضمن اعلام اين خبر افزود: هشتمين آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن كريم روز جمعه، اول ارديبهشت از ساعت 9 تا 12:30 در سراسر كشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: اين آزمون در سه بخش حفظ قرآن كريم شامل حفظ 5 جزء، 10 جزء، 20 جزء و حفظ كل قرآن كريم، ترجمه و مفاهيم قرآن كريم در سطوح مقدماتی و تكميلی، نوجوانان، جوانان و بزرگسال و صرف و نحو عربی كه خود به عنوان مقدمه ترجمه و مفاهيم قرآن كريم مطرح هستند، برگزار می‌شود.

اين حافظ قرآن كريم خاطرنشان كرد: رشته صرف و نحو عربی برای نخستين بار به آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن كريم اضافه شده است. از آنجا كه از دوره قبل، يعنی دوره هفتم، آزمون همه رشته‌ها به صورت هم‌زمان برگزار می‌شود، بنابراين هر شخص می‌تواند فقط در يك رشته شركت كنند.

رئيس اداره آموزش مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی تصريح كرد: در دوره هشتم از اين آزمون، حدود 50 هزار نفر به شيوه اينترنتی ثبت نام كردند كه در اين بين 10 هزار نفر در بخش حفظ قرآن كريم و 40 هزار نفر در بخش ترجمه و مفاهيم قرآن كريم ثبت نام كردند كه اين تعداد به نسبت دوره هفتم آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن كريم رشد كرده است.

وی ضمن ارائه آمار مقايسه‌ای شركت كنندگان گفت: در دوره هفتم اين آزمون كه در مهرماه سال 90 برگزار شد، 37 هزار نفر شركت كردند و در دوره ششم آن كه در ارديبهشت ماه سال 90 برگزار شد نيز 50 هزار نفر شركت كردند.

خدمتكار در تحليل عدم رشد شركت كنندگان آزمون هشتم به نسبت سال گذشته اظهار كرد: بودجه آموزشی مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی در سال 90 به صورت كامل تحقق نيافت و به همين خاطر تعداد شركت‌كنندگان اين دوره با آزمون مشابه در سال گذشته كه در ارديبهشت ماه برگزار شد تقريباً برابر بود.

رئيس اداره آموزش مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی توضيح داد: البته باوجود عدم تحقق اعتبارات لازم در زمينه آموزشی، پيش بينی‌می‌كرديم كه تعداد ثبت‌ نام كنندگان در آزمون هشتم كمتر از اين باشد و با اين روند، ثبت نام 50 هزار نفر در آزمون، با مقايسه با اعتبارات موجود، به عنوان رشد محسوب می‌شود.

وی ضمن ابراز اميدواری از رشد اعتبارات لازم در بخش آموزشی بيان كرد: خوشبختانه با تحقق بودجه نيم درصد فعاليت‌های قرآنی و رشد اعتبارات دستگاه‌های قرآنی و مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی، اميد است بخشی از كمبود اعتبارات در سال 90 طی سال جاری جبران شود.

وی اضافه كرد: بيشترين تعداد ثبت‌ نامی‌ها در هشتمين آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن كريم به ترتيب مربوط به استان خراسان رضوی با 5500 نفر و استان اصفهان با 4700 نفر است.

رئيس اداره آموزش مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی در پايان خاطرنشان كرد: يكی از برنامه‌هايی كه اين اداره در سال 90 طراحی كرده بود، دوره‌های تربيت مربی تدبر در قرآن كريم بود كه تاكنون بيش از 70 درصد از اهداف از پيش طراحی شده برای برپايی اين دوره‌ها نيز تحقق يافته است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:06 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:32:53             شماره‌ خبر :981917
راه‌اندازی مركز مشاوره‌ قرآنی در استان خراسان جنوبی

گروه فعاليت‌های قرآنی: كارشناس قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان جنوبی از راه‌اندازی مركز مشاوره‌ قرآنی در استان خراسان جنوبی خبر داد.

احمد ضيايی، كارشناس قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان جنوبی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) ضمن اعلام اين خبر افزود: يكی از موثرترين راه‌‌های خنثی‌سازی توطئه دشمنان در عرصه فرهنگی، گسترش موضوعات قرآنی بين همه آحاد جامعه به خصوص نسل جوان است.

وی ادامه داد: به اين منظور اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان جنوبی قصد دارد مركز مشاوره قرآنی را در سطح استان راه‌اندازی كند كه به عنوان شروع كار، دو مورد آموزش‌های روانشناسانه و مشاوره به فعالان قرانی و همچنين آشناسازی مشاوران با مفاهيم كاربردی قرآنی را در دست كار دارد.

وی تصريح كرد: در موضوعات روانشناسی و مشاوره خانواده، كمتر مطلبی پيدا می‌شود كه دين مبين اسلام و آيات قرآن كريم برای آن راهكاری ارائه نكرده باشد و به همين خاطر اشنايی دو گروه مشاوران خانواده و همچنين فعالان و مربيان قرآنی با اين موضوعات می‌تواند نقش مهمی در قرآنی شدن جامعه ايفا كند.

كارشناس قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان جنوبی خاطرنشان كرد: همچنين اين اداه كل قصد دارد همچون ساير سال‌های قبل نمايشگاه علوم قرآنی را از تاريخ 29 تيرماه تا سوم مردادماه سال جاری برگزار كند كه در آن محصولات قرآنی با تخفيف ويژه برای بازديدكنندگان ارائه می‌شود.

ضيايی بيان كرد: حضور فعالان و مربيان قرآنی در مساجد برای جذب بيشتر نوجوانان و جوانان، دوره تربيت مربی داور مسابقات قرآن، تدوين فيلم‌های قرآنی به ويژه با موضوع نماز، برگزاری محافل انس با قرآن كريم، تهيه تئاترهای قرآنی و ... از ديگر فعاليت‌های اين اداره كل در شش ماه نخست سال جاری است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:07 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:43:23             شماره‌ خبر :981408
حجت‌الاسلام‌ شهيدی‌پور:

تكرار مسابقات قرآن بدون نوآوری باعث دلزدگی شركت‌كنندگان می‌شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: داور بين‌المللی كشورمان بر اين باور است كه برگزاری مسابقات قرآن به تعداد زياد در كشور كار خوب و پسنديده‌ای است و می‌تواند مفيد و مؤثر واقع شود، اما تكرار مسابقات قرآن بدون نوآوری باعث دلزدگی شركت‌كنندگان می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمين محمدرضا شهيدی‌پور، داور بين‌المللی و از پيشكسوتان قرآنی كشور، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: رقابت در مسائل قرآنی جدی است و جوانان ما دوست دارند در علوم و فنون قرائت، حفظ قرآن و مفاهيم آن با هم رقابت داشته باشند و وجود اين رقابت‌ها بسيار مناسب و در خور تقدير است، منتها ما بايد برنامه‌هايی داشته باشيم كه اين رقابت را جدی‌تر برگزار كنيم.

حجت‌الاسلام شهيدی‌پور افزود: ما بايد با ارائه برنامه‌های متنوع سعی در جدی كردن بحث رقابت در مسابقات قرآن داشته باشيم و به خصوص بايد در بخش آموزش و پژوهش زمينه بهتر و كامل‌تری را برای اين رقابت‌ها به وجود بياوريم.

زمينه پرورش استعداد قاريان جوان در استان‌ها كم است

وی در ادامه تصريح كرد: خيلی از قاريان ما در استان‌ها استعدادهای بسيار خوبی دارند اما زمينه پرورش و رشد برای اين افراد فراهم نشده است، ما بايد اين زمينه را فراهم كنيم و امكان رشد اين افراد را فراهم آوريم، امكان اينكه اين افراد بتوانند در فعاليت‌های قرآنی مركز كشور حضور داشته باشند كم است، اما سازمان اوقاف می‌تواند بخشی از هزينه‌هايی را كه صرف برنامه‌های قرآنی و مسابقات می‌كند، صرف اين بكند كه استان‌ها از اساتيد برجسته و مبرز قرآنی بهره‌مند شوند.

اين پيشكسوت قرآنی عنوان كرد: قبلاً اين برنامه وجود داشت كه اساتيد قرآنی هر ماه يكبار به استان‌ها می‌رفتند و در يك عنوان مباحث فنی تدريس می‌كردند و اين كار بسيار خوبی بود به خصوص كه در مراحل بالاتر كارهای اردويی را با حضور قاريان برتر استان‌هايی كه در زمينه قرائت دارای استعداد بودند اما زمينه‌های رشد آنان فراهم نشده بود نيز برگزار می‌شد.

مسابقات قرآن در كشور بايد بيشتر جدی گرفته شود

حجت‌الاسلام شهيدی‌پور اظهار كرد: مطمئن هستم كه اگر كارهای آموزشی قرآن در كشور جدی گرفته شود شاهد استقبال بيش از حد مردم از مسابقات قرآن خواهيم بود. الان روحيه رقابت در سطح مسابقات قرآن كشور چندان ديده نمی‌شود، ما در حال حاضر برنامه قوی برای مسابقات قرآن نداريم به طوری كه بعضاً در برنامه برگزاری مسابقات قرآن شاهد اين هستيم كه در فاصله كوتاه يك يا دو ماهه چندين مسابقه قرآن با حضور شركت كنندگان يكسان برگزار شده است.

وی با اشاره به اينكه تكرار مسابقات قرآن بدون اينكه تحول و نوآوری در آن به وجود بيايد باعث دلزدگی شركت كنندگان می‌شود، گفت: اينكه مسابقات قرآن زيادی در كشور برگزار شود فی‌نفسه كار خوب و پسنديده‌ای است و می‌تواند مفيد و مؤثر واقع شود اما زمان برگزاری و افراد حاضر در مسابقات بايد با يك سطح‌بندی مناسبی همراه باشد.

اگر مسابقات قرآن رويكرد محور باشند خروجی‌های آن مشخص خواهد بود

داور بين‌المللی مسابقات قرآن افزود: ما بايد به اين سمت برويم كه هر مسابقه قرآنی كه در كشور برگزار می‌شود دارای رويكرد خاص خودش باشد، به عنوان مثال مسابقات سازمان اوقاف با رويكرد تلاوت، سازمان ديگر با رويكرد حفظ، مفاهيم و ساير رويكردها باشد، اگر اين‌گونه باشد همه چيز از ابتدا مشخص خواهد بود و ما می‌توانيم پس از پايان مسابقات خروجی‌های آن را به طور واضح داشته باشيم.

حجت‌الاسلام شهيدی‌پور تصريح كرد: اگر هر مسابقه قرآنی كه در كشور برگزار می‌شود از بالاترين سطح تا سطوح پايين آن دارای رويكرد باشد به‌گونه‌ای كه ما بتوانيم بعد از برگزاری مسابقات خروجی‌های آن را مشاهده كنيم و اين خروجی‌ها برای همه عوامل برگزار كننده و شركت كنندگان قابل لمس باشد، آن وقت است كه ما می‌توانيم بگوييم در راستای شكوفايی استعدادهای قرآنی كشور گام برداشته‌ايم.

قاريان بايد به تلاوت متدبرانه روی بياورند

وی در ادامه به بحث تلاوت متدبرانه اشاره و اظهار كرد: بحث ديگری كه در اينجا مطرح است اين است كه ما بايد در برنامه‌های خودمان توجه به رويكرد ارائه قرائت متدبرانه را داشته باشيم يعنی قراء ما بيايند 10 يا 20 سوره از قرآن را با القاء معنا و مفهوم تلاوت كنند، چيزی كه در حال حاضر كمتر ديده می‌شود، ما بايد در اين زمينه بيشتر به اين امر بها بدهيم كه قاری چقدر می‌تواند مخاطبان را جذب قرائت خود كند. منظور ما از مخاطب، مخاطبان فنی و حرفه‌ای نيست.

اين پيشكسوت قرآنی ضمن اشاره به اين‌كه بايد قراء ما به سمت تلاوت متدبرانه حركت كنند، عنوان كرد: در حال حاضر تقريباً چنين چيزی در زمينه قرائت ترتيل اتفاق افتاده است و ما می‌بينيم كه در ماه مبارك رمضان قرائت ترتيل به چه حدی از اثربخشی در انس مردم با قرآن رسيده است و شنيدن آيات علاوه بر اجر زيادی كه دارد دارای تأثيرگذاری فراوانی نيز هست.

توجه به تلاوت‌های معنامحور و مردم محور

حجت‌الاسلام شهيدی‌پور در ادامه به بحث قرائت معنامحور و مردم‌محور در تلاوت‌های قاريان قرآن اشاره كرد و گفت: مطمئناً در بحث تغيير و تحول در مسابقات قرآن بايد بحث قرائت معنامحور و بحث قرائت مردم‌محور (به اين معنا كه ما نياز مخاطب را در نظر بگيريم كه چگونه است و بر آن اساس تلاوت‌های زيبا ارائه دهيم) را در نظر داشته باشيم.

اين داور بين‌المللی مسابقات قرآن افزود: نكته ديگری كه در اينجا مطرح است بحث توجه و استفاده از پژوهش‌های قرآنی است، يعنی ما بياييم كاری بكنيم كه قاريان و حافظان قرآن ما به برنامه‌های پژوهشی قرآن هم ورود پيدا كنند و در كنار كار حفظ و قرائت خود يك كار پژوهشی كه متناسب با فعاليت خودشان باشد هم انجام دهند.

مسابقات قرآن در كشور مخاطبان كمی دارد

وی تصريح كرد: بحث ديگری كه مطرح است اين است كه ما بياييم برای پژوهش‌هايی كه توسط همين قراء صورت می‌گيرد امتيازات ويژه‌ای را در نظر بگيريم، اگر اين كارها را انجام دهيم مطمئناً مسابقات قرآن ما رشد خواهد يافت و اين مسابقات مخاطب خودش را پيدا خواهد كرد، بايد تعارف را كنار بگذاريم و بگوييم كه حقيقتاً مخاطبان مسابقات قرآن كم هستند و در حال حاضر می‌بينيم كه خود قراء حوصله حضور در سالن مسابقات قرآن را ندارند چه برسد به مخاطبان و تماشاگران مسابقات، پس بايد برای اين نواقص كارهای اساسی صورت گيرد.

اين پيشكسوت قرآنی كشور به تفاوت سليقه داوران با مخاطبان خاص مسابقات قرآن اشاره و عنوان كرد: بحث ديگری كه در اينجا مطرح است بحث داوری است كه ما بايد در امر داوری مخاطب خاص را هم مد نظر داشته باشيم به عنوان مثال ما می‌گوييم از نظر داوران فلان شركت كننده نفر اول است اما در نزد مخاطب خاص كه پيگير جدی مسابقات قرآن است شخص ديگری نفر اول در نظر گرفته می‌شود در حالی كه از نظر فنی، داوران شخص خاصی را در نظر دارند اما می‌بينيم در برخی موارد اين نظر با نظر مخاطبان خاص مغايرت دارد.

تلاش برای نزديكی نظر مخاطبان خاص با نظر داوران مسابقات قرآن

حجت‌الاسلام شهيدی‌پور با اشاره به اينكه بايد تلاش كنيم كه نظر مخاطبان خاص و داوران تا حد ممكن به هم نزديك شود، گفت: در اين زمينه بايد از خود بپرسيم كه آيا حقيقت تلاوت در آيين‌نامه مسابقات نيامده است يا اينكه اين تفاوت‌ها بر اساس سليقه است؟، يعنی مردم چيزی را می‌پسندند كه داوران درك نمی‌كنند يا اينكه مخاطبان خاص نظرات داوران را درك نمی‌كنند، ما بايد بياييم بررسی كنيم كه چگونه به سطحی برسيم كه نظر مخاطبان خاص را به نظر داوران مسابقات نزديك كنيم.

وی افزود: ما در اين مورد بايد بررسی كنيم كه ديدگاه مخاطبان خاص برای تعيين نفرات برتر بر چه اساسی شكل گرفته است، آيا آن‌ها صوت و لحن را ملاك قرار می‌دهند يا اينكه فصاحت و تأثيرگذاری تلاوت است كه شرايط نفرات برتر را در نزد آن‌ها تعيين می‌كند.

اين داور بين‌المللی مسابقات قرآن در پايان به سخنی از پيامبر اكرم(ص) در مورد تلاوت زيبا و تأثيرگذار اشاره و تصريح كرد: پيامبر اكرم (ص) در حديثی می‌فرمايند كه فردی تلاوت زيباتری دارد كه احساس خداترسی در قرائتش نمايان باشد. ما بايد بررسی كنيم كه در بين قراء ما تا چه حد اين مسئله رعايت می‌شود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:07 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 09:12:28             شماره‌ خبر :981676
«ترجمه آموزشی قرآن مجيد» عنوان دوره‌ای آموزشی كه به‌زودی اجرا می‌شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: چاپی از قرآن كريم با نگاه آموزشی به ترجمه فارسی در سه هزار جلد از سوی انتشارات نسيم حيات عرضه خواهد شد كه براساس آن دوره آموزشی غير حضوری «ترجمه آموزشی قرآن مجيد» به اجرا گذاشته می‌شود.

 

حجت‌الاسلام و المسليمن رضا كريمی، مسئول واحد قرآن و انتشارات نسيم حيات، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: تمامی قرآن كريم در يك جلد با عنوان «ترجمه آموزشی قرآن مجيد» با نگاه آموزشی به ترجمه فارسی، نوشته حجت‌الاسلام و المسلمين محمدعلی رضايی‌ اصفهانی و با همكاری گروهی از قرآن‌پژوهان مؤسسه «پژوهش‌های قرآنی المهدی» و از سوی انتشارات «نسيم حيات» به چاپ رسيد.

وی بيان كرد: اين نخستين ترجمه گروهی قرآن كريم محسوب می‌شود كه در آن به ترجمه واژه به واژه لغات آيات ويژه نو‌آموزان و بيان نكات ادبی و تفسيری قرآن، جهت استفاده مدرسان جلسات تفسير، توجه شده است. در مجموع می‌توان گفت كه قرآنی با ترجمه فارسی برای استفاده عموم به چاپ رسيده است. اين كتاب در قطعه وزيری در هزار و 232 صفحه و به صورت دو رنگ به چاپ رسيده است.

كريمی بيان كرد: خطی كه برای چاپ اين قرآن استفاده شده، خط عثمان طه است. جاسازی صفحات آن براساس صفحات مشهور است (چاپ‌‌های مرسوم قرآن) يعنی رعايت صفحه راست و چپ شده است. اين جاسازی صفحات برای آن بود كه افرادی كه مشغول به حفظ قرآن هستند بتوانند از اين چاپ قرآن استفاده كنند چرا كه به طور معمول، قرآن‌هايی كه همراه با ترجمه و مفاهيم و بيان نكات تفسيری به چاپ می‌رسد، صفحات راست و چپ را رعايت نمی‌كنند و هر صفحه از قرآن، فقط در يك طرف به چاپ می‌رسد كه حفاظ نمی‌توانند از اين شيوه چاپ بهره‌مند شوند.

وی با بيان اينكه آماده‌سازی اين اثر، متناسب با جلسات آموزشی قرآن كريم است، افزود: واحد قرآن انتشارات نسيم حيات برآن است تا با توزيع كتاب «ترجمه آموزشی قرآن مجيد» طرح آموزشی غير حضوری را برای آن به اجرا گذارد. به قرآن‌آموزانی كه براساس اين كتاب، دوره‌های را گذارنده و در امتحانات شركت كنند گواهينامه آموزشی نيز اهداء می‌شود.

كريمی نحوه شركت در اين دوره‌ آموزشی را چنين بيان كرد: علاقه‌مندان می‌توانند با برقراری تماس تلفنی با شماره‌های 2- 02517749750 واحد قرآن نسيم حيات، تقاضای دريافت كتاب و فرم ثبت نام كنند كه برای اين عزيزان پست خواهد شد. با تكميل فرم ثبت نام، آنها به عنوان قرآن‌آموز اين طرح محسوب شده و به مدت يك سال دوره آموزشی را به صورت غير حضوری خواهند گذراند.

وی تصريح كرد: اين دوره يك‌ساله به طوری تنظيم شده است كه قرآن‌آموز با مطالعه پنج جزء اول قرآن به حدود 70 درصد ترجمه قرآن كريم مسلط می‌شود، چرا كه تشابه بين كلمات قرآن كريم وجود دارد. اين ميزان تسلط در كمتر از شش‌ماه حاصل می‌شود.

مسئول واحد قرآن و انتشارات نسيم حيات از چاپ كتاب ترجمه آموزشی قرآن مجيد در تيراژی سه هزارتايی خبر داد و گفت: در صورت تقاضا از سوی نهادها و ارگان‌ها با ارسال استادانی جهت توجيه، اين دوره آموزشی غيرحضوری در نهاد‌ها و سازمان برگزار می‌شود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:07 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 09:38:17             شماره‌ خبر :982314
حجت‌الاسلام غلامی:

منظور از حفظ قرآن حضور آيات قرآن در قلب و ذهن افراد است

گروه فعاليت‌های قرآنی: رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی اظهار كرد: منظور از حفظ قرآن كريم اين است كه آيات نورانی قرآن كريم همواره در قلب و ذهن افراد حضور داشته باشد و فرد كارهای فردی و اجتماعی خود را با دستورات قرآنی مطابقت دهد تا به اين وسيله در مسير الهی قرار گيرد.

حجت‌الاسلام غلامی، رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی نيروهای مسلح

حجت‌الاسلام و المسلمين علی غلامی، رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی نيروهای مسلح، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: در راستای فرمايشات مقام معظم رهبری در خصوص تربيت 10 ميليون حافظ قرآن كريم در كشور، سازمان صنايع هوايی نيروهای مسلح، مدرسه حفظ قرآن كريم را در سال گذشته راه‌اندازی كرد و امسال رشته حفظ قرآن مورد توجه ويژه‌ای قرار می‌گيرد.

وی در ادامه افزود: برای پيشبرد هر چه بهتر و بيشتر تربيت حافظان قرآن كريم از استادان برجسته و طراز اول كشوری حفظ قرآن كريم استفاده كرده و خواهيم كرد و در اين راه تلاش می‌كنيم كه قرآن‌آموزان از روش‌های به روز حفظ قرآن استفاده كنند.

رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی اظهار كرد: رواياتی كه از ائمه معصومين(ع) به ما رسيده بيان‌گر اهميت حفظ قرآن كريم است و اين بزرگان دين بر اين امر تاكيد كرده‌اند و رهبر معظم انقلاب اسلامی نيز در همين راستا خواستار تربيت 10 ميليون حافظ قرآن كريم شده‌اند.

حجت‌الاسلام غلامی تصريح كرد: فعاليت‌های قرآنی در ميهن اسلامی ما بعد از انقلاب شكوهمند اسلامی رشد روزافزونی داشته و در اين ميان قاريان برجسته‌ای تربيت شده‌اند كه در جهان اسلام رتبه‌های برتر را در مسابقات قرآن جهانی كسب كرده‌اند.

وی گفت: تاكنون در كشور از لحاظ تربيت حافظ قرآن كريم پيشرفت‌هايی داشته‌ايم، اما اين پيشرفت‌ها در حد نام جمهوری اسلامی ايران نيست و به همين خاطر بايد تلاش كنيم تا با به كارگيری روش‌های جديد حافظان قرآن كريم را در كشور افزايش دهيم.

رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی عنوان كرد: منظور از حفظ قرآن كريم اين است كه آيات نورانی قرآن كريم همواره در قلب و ذهن افراد حضور داشته باشد و فرد كارهای فردی و اجتماعی خود را با دستورات قرآنی مطابقت دهد تا به اين وسيله در مسير الهی قرار گيرد.

حجت‌الاسلام غلامی بيان كرد: در همين راستا سازمان صنايع هوايی نيروهای مسلح آموزش‌های حفظ قرآن كريم را همراه با آموزش درك مفاهيم قرآن كريم برگزار می‌كند تا ضمن حفظ آيات الهی معانی و مفاهيم اين آيات در ذهن قرآن‌آموزان نهادينه شود.

وی اظهار كرد: در ترم چهارم مدرسه تخصصی قرآن كريم كه سال گذشته برگزار شد، هفت كلاس آموزش حفظ قرآن كريم برای علاقه‌مندان داير شد كه خوشبختانه با استقبال بسيار خوب كاركنان و خانواده‌های كاركنان سازمان صنايع هوايی روبرو شد.

رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی تصريح كرد: كلاس‌های آموزش حفظ قرآن كريم در دو گروه آقايان و بانوان برگزار شد كه در اين ميان چهار كلاس ويژه آقايان و سه كلاس ويژه بانوان برگزار شد كه پس از پايان دوره آزمون حفظ قرآن كريم برگزار شد و به كسانی كه امتياز حد نصاب را كسب كردند، گواهينامه حافظ قرآن كريم اهداء شد.

حجت‌الاسلام غلامی گفت: اولين كلاس حفظ قرآن مدرسه تخصصی قرآن كريم سازمان صنايع هوايی با حضور حجت‌الاسلام و المسلمين فاطمی‌زاده، حافظ كل قرآن كريم و با شركت 18 نفر با ميانگين سنی 30 سال برگزار شد، همچنين دومين كلاس حفظ قرآن مدرسه تخصصی قرآن كريم سازمان صنايع هوايی با حضور محمد احراری، حافظ كل قرآن كريم و با شركت 18 نفر با ميانگين سنی 30 سال برگزار شد.

وی عنوان كرد: سومين كلاس حفظ قرآن مدرسه تخصصی قرآن كريم سازمان صنايع هوايی با حضور ياسر عصری، حافظ كل قرآن كريم و با شركت 20 نفر با ميانگين سنی 20 سال برگزار شد، همچنين چهارمين كلاس حفظ قرآن مدرسه تخصصی قرآن كريم سازمان صنايع هوايی با حضور بهروز راضی، حافظ كل قرآن كريم ويژه نوجوانان با شركت 30 نفر با ميانگين سنی هفت تا 9 سال برگزار شد.

رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی بيان كرد: پنجمين كلاس حفظ قرآن مدرسه تخصصی قرآن كريم سازمان صنايع هوايی ويژه بانوان با حضور آمنه موحدی‌نژاد، حافظ كل قرآن كريم و با شركت 14 نفر با ميانگين سنی 27 سال برگزار شد، همچنين ششمين كلاس حفظ قرآن مدرسه تخصصی قرآن كريم سازمان صنايع هوايی ويژه بانوان با حضور منصوره سرمدی، حافظ كل قرآن كريم با شركت 24 نفر با ميانگين سنی 25 سال برگزار شد.

حجت‌الاسلام غلامی در پايان افزود: هفتمين كلاس حفظ قرآن مدرسه تخصصی قرآن كريم سازمان صنايع هوايی ويژه بانوان با حضور زهرا ساری‌خان، حافظ كل قرآن كريم و با شركت 18 نفر با ميانگين سنی 23 سال برگزار شد و اميدواريم ترم پنجم اين مدرسه كه روز 31 فروردين‌ماه آغاز می‌شود با استقبال قرآن‌آموزان به ويژه در رشته حفظ قرآن كريم روبرو شود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:08 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 10:46:36             شماره‌ خبر :982350
طالب‌تاش اعلام كرد:

6 ارديبهشت؛ آغاز داوری آثار جشنواره پژوهش‌های قرآنی دانشگاه آزاد

گروه فعاليت‌های قرآنی: معاون پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی زمان شروع داوری آثار ارسالی به هفدهمين جشنواره پژوهش‌های قرآنی اين دانشگاه را ششم ارديبهشت ماه اعلام كرد.

عبدالمجيد طالب‌تاش، معاون پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) ضمن اعلام اين خبر افزود: برگزاری موفق شانزدهمين جشنواره هنر و ادبيات دينی و پژوهشی‌های قرآنی در معاونت فرهنگی در كنار مسابقات سراسری قرآن و عترت(ع) نشان از برنامه‌ريزی و توجه اين حوزه به آشنايی هر چه بيشتر دانشجويان و استادان با ساحت‌های مختلف قرآن و عترت(ع) دارد.

معاون پژوهشكده قرآن و عترت ضمن تشريح چگونگی هفدهمين جشنواره هنر و ادبيات دينی و پژوهشی يادآوری كرد: طبق آيين‌نامه جامعی كه در مهرماه 1390 به مناطق 17 گانه و واحدها و مراكز آموزشی ابلاغ شده است، كليه آثار قرآنی دانشجويان و استادان در سه بخش هنرهای دينی، ادبيات دينی و پژوهش‌های دينی كه شامل 21 رشته است، توسط كانون‌های قرآن و عترت واحدهای دانشگاهی گردآوری و پس از بررسی اوليه آثار برگزيده انتخاب و جهت مشاركت در جشنواره سراسری ارسال خواهد شد.

طالب‌تاش گفت: در سال جاری جهت برگزاری مرحله نهايی داوری، بخش پژوهشی كه شامل نرم‌افزار، وبلاگ، پايان‌نامه و مقالات قرآنی دانشجويان و استادان است توسط دبيران شورای قرآن و عترت مناطق در تاريخ‌های ششم و چهاردهم ارديبهشت‌ماه سال جاری تحويل دبيرخانه منطقه 12 واحد كرج خواهد شد.

وی بيان كرد: همچنين بخش ادبيات دينی كه شامل داستان‌نويسی، نمايشنامه نويسی، شعر، پويا نمايی، فيلم كوتاه، طراحی و عكس می‌باشد و بخش آثار هنری شامل خط (شكسته نستعليق - نسخ- ثلث - نستعليق)، سياه قلم، نقاشی خط، نقاشی، قالی بافی، مشبك، تذهيب است، توسط دبيران شورای قرآن و عترت مناطق از تاريخ دهم لغايت سيزدهم ارديبهشت ماه سال جاری تحويل دبيرخانه مشترك منطقه 3 (واحدهای ساری و نور) خواهد شد.

طالب تاش يادآوری كرد: كليه آثار هنری، ادبيات دينی و پژوهش‌های قرآنی در دبيرخانه‌های مربوطه جمع‌آوری شده و ظرف مدت دو ماه داوری انجام و برگزيدگان اين دوره از جشنواره از طريق سايت تسنيم اعلام خواهد شد.

وی گفت: اختتاميه اين جشنواره با حضور رئيس دانشگاه و معاون فرهنگی و ساير مسئولان واحدها و مناطق دانشگاهی در مهرماه سال جاری در منطقه سه (واحد نور) برگزار خواهد شد و از برگزيدگان اين دوره تقدير به عمل خواهد آمد.

معاون پژوهشكده قرآن و عترت در پايان يادآوری كرد: معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در جهت مشاركت‌افزايی دانشجويان و استادان در‌ فعاليت های قرآنی در سال جاری با برگزاری جشنواره هنر و ادبيات دينی و مسابقات سراسری قرآن و عترت(ع) زمينه حضور بيش از 250000 دانشجو و استاد در اين برنامه‌ها را فراهم كرده است كه اين سطح از حضور همچنان به عنوان يك رويداد مهم دانشگاهی در صدر فعاليت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه قرار دارد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:08 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 09:51:26             شماره‌ خبر :982370
برگزاری دوره آموزش قرآن در مركز قرآن و عترت بسيج دانشجويی قم

گروه فعاليت‌های قرآنی: يك دوره آموزشی يك روزه برای اعضای كانون‌های قرآن و عترت بسيج دانشجويی استان قم روز جمعه، 25 فروردين ماه، در دانشكده علوم قرآنی برگزار می‌شود.

الهامه صباری‌فرد، مسئول مركز قرآن و عترت بسيج دانشجويی استان قم، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: مركز قرآن و عترت بسيج دانشجويی استان قم برای انس و تدبر بيشتر اعضای كانون‌های قرآن و عترت به قرآن كريم اقدام به برگزاری نشستی يك روزه كرده است.

صباری‌فرد افزود: اين نشست كه از صبح روز جمعه، 25 فروردين ماه، آغاز و تا غروب ادامه خواهد داشت با حضور تعدادی از اعضای كانون‌های قرآن و عترت بسيج دانشجويی برگزار می‌شود كه در اين دوره بيش از 50 نفر حضور خواهند داشت و از برنامه‌های آموزشی اين دوره بهره خواهند برد.

مسئول قرآن و عترت بسيج دانشجويی استان قم در ادامه با اشاره به اينكه در اين نشست در مورد تشكيلات بسيج دانشجويی بحث خواهد شد، تصريح كرد: همچنين در اين دوره علاوه بر حضور رحيم قربانی، رئيس مركز قرآن و عترت بسيج دانشجويی، لطفيان، از اساتيد برجسته قرآن به بحث‌های معرفتی خواهند پرداخت.

وی در ادامه اظهار كرد: يكی ديگر از برنامه‌های اين نشست يك روزه، برگزاری كلاس تدبر در قرآن با حضور اسفندياری، از اساتيد برجسته قرآن است كه اين برنامه با توجه به توصيه‌های فراوانی كه به بحث تدبر در قرآن شده است اجرا می‌شود.

صباری‌فرد ضمن اشاره به احتمال تغيير در محل برگزاری اين نشست يك روزه عنوان كرد: محل برگزاری اين نشست دانشكده علوم قرآنی تعيين شده است كه احتمال تغيير ميزبان اين نشست وجود دارد.

مسئول مركز قرآن و عترت بسيج دانشجويی در پايان با اشاره به برگزاری برنامه‌های قرآنی متنوع در مركز قرآن و عترت بسيج دانشجويی استان قم گفت: برنامه‌هايی را كه برای سال جديد طراحی و برنامه‌ريزی كرده‌ايم پس از تصويب و ابلاغ اجرايی خواهد شد.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:09 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 11:54:55             شماره‌ خبر :982547
3 هزار قرآن‌آموز در كلاس‌های قرآنی تبليغات اسلامی قائم‌شهر شركت كردند

گروه فعاليت‌های قرآنی: كارشناس قرآنی اداره تبليغات اسلامی قائم‌شهر با اشاره به اينكه سه هزار نفر در دوره‌های آموزشی اين اداره شركت كرده‌اند، گفت: اين تعداد مربوط به همه دوره‌هايی است كه در سال گذشته برگزار شده است.

رضا شيرآقايی، كارشناس قرآن اداره تبليغات اسلامی قائم‌شهر، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: اداره تبليغات اسلامی قائم‌شهر در سال گذشته اقدام به برگزاری دوره‌های مختلف آموزش قرآن كريم كرد كه در شش ماهه اول سال با استقبال خوبی همراه شد.

وی در ادامه با اشاره به حضور بيش از سه هزار نفر در كلاس‌های آموزشی اين اداره افزود: در اين دوره‌ها كلاس‌های مختلف قرآنی در قالب نهضت قرآن‌آموزی، طرح نسيم حيات، طرح بينات، دوره‌های آموزشی تربيت معلم قرآن كريم، آموزش مفاهيم و حفظ قرآن، روخوانی، روانخوانی و تجويد در مناطق مختلف شهری و روستايی برگزار شد.

كارشناس قرآن اداره تبليغات اسلامی قائم‌شهر در ادامه تصريح كرد: ما برای سال جديد نيز برنامه‌های متنوعی را اجرا خواهيم كرد كه مهم‌ترين اين برنامه‌ها در ماه مبارك رمضان برگزار خواهد شد و پيش‌بينی ما اين است كه استقبال از برنامه‌های امسال به مراتب بيشتر از سال‌های قبل باشد.

شيرآقايی اظهار كرد: از جمله برنامه‌هايی كه ما در سال 91 و در شش ماهه اول سال اجرا می‌كنيم بحث برگزاری دوره‌های آموزشی قرائت قرآن كريم از سطح يك تا پنج است و بخش ديگر نيز دوره‌های تربيت معلم روخوانی و روان‌خوانی قرآن كريم، تربيت معلم صوت و لحن قرآن كريم و تربيت معلم حفظ قرآن كريم است كه بر اساس زمانبندی از قبل تعيين شده اجرا خواهند شد.

وی برنامه‌های مربوط به ماه مبارك رمضان امسال را نيز طرح با قرآن در رمضان دانست و عنوان كرد: در طرح با قرآن در رمضان هر روز يك جزء از قرآن كريم توسط قاريان برتر به صورت ترتيل قرائت می‌شود كه اين برنامه هر روز در يكی از مساجد سطح قائم‌شهر برگزار خواهد شد.

كارشناس قرآن اداره تبليغات اسلامی قائم‌شهر در ادامه با اشاره به اينكه در مجموع 23 خانه قرآن روستايی و موسسه قرآنی در سطح قائم‌شهر دارای مجوز و فعاليت رسمی هستند گفت: بيشتر برنامه‌هايی كه اداره تبليغات اسلامی آنها را طراحی و برنامه‌ريزی می‌كند توسط مؤسسات قرآنی با هماهنگی اين اداره برگزار می‌شود.

شيرآقايی در پايان به ديگر برنامه‌های قرآنی اداره تبليغات اسلامی قائم‌شهر در سال جديد اشاره كرد و افزود: طرح قرآنی 1444، برگزاری كرسی‌های تلاوت قرآن كريم، برگزاری مجمع قاريان و حافظان قرآن كريم و مجمع هم‌افزايی مربيان قرآن كريم از جمله برنامه‌هايی است كه اداره تبليغات اسلامی قائم‌شهر در برنامه اجرايی خود در سال 91 قرار داده است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:09 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 11:52:42             شماره‌ خبر :982583
برگزاری بيش از 5 هزار برنامه قرآنی در سال 90 در ندامتگاه كرج

گروه فعاليت‌های قرآنی: مدير ندامتگاه كرج اظهار كرد: در سال 1390 بيش از پنج هزار برنامه قرآنی در ندامتگاه كرج برگزار شده است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی اداره‌كل زندان‌های استان البرز، علی محمدی، مدير ندامتگاه كرج با بيان اين خبر به تشريح عملكرد واحد فرهنگی و تربيتی ندامتگاه كرج در سال 1390 پرداخت.

وی برگزاری مطلوب برنامه‌ها و فعاليت‌های قرآنی شامل جلسات تلاوت قرآن كريم، روخوانی، روان‌خوانی، صوت، تجويد قرآن و برگزاری محافل قرآنی و مسابقات حفظ، قرائت و ترتيل ویِژه مددجويان با حضور قاريان و حافظان قرآن كريم استان البرز را از اقدامات واحد دارالقرآن ندامتگاه كرج برشمرد.

مدير ندامتگاه كرج به برگزای بيش از 11 دوره مسابقات ورزشی شامل فوتسال، واليبال، تنيس روی ميز، دارت و كشتی و حضور 1037 نفر از مددجويان در اين مسابقات اشاره كرد و گفت: واحد تربيت بدنی ندامتگاه كرج موفق به برگزاری بيش از 500 دوره آموزشی ورزش‌های مختلف از جمله فوتسال، دارت، يوگا و كشتی برای مددجويان سالن‌های مختلف ندامتگاه شد و با حضور تيم‌های مختلف در مسابقات كشوری موفق به كسب مقام سوم در رشته كشتی، كسب كاپ اخلاق در مسابقات تنيس روی ميز مددجويان زندان‌های كشور شده است.

محمدی توجه به حرفه‌آموزی و اشتغال مددجويان را از اولويت‌های مهم فرهنگی و تربيتی در سال 90 برشمرد و افزود: واحد اشتغال و حرفه‌آموزی ندامتگاه كرج با برگزاری 15 دوره آموزشی فنی و حرفه‌ای در رشته‌های پيرايشگری، برق صنعتی، آموزش سرود، نگهداری خودرو، برق ساختمان و ... با حضور 1002 نفر موفق به برگزاری 1788 ساعت دوره آموزشی برای مددجويان شده است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:09 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

چهارشنبه 23 فروردين 1391 08:26:27             شماره‌ خبر :983219
3 انتصاب جديد در سازمان دارالقرآن الكريم

گروه فعاليت‌های قرآنی: طی احكام جداگانه‌ای از سوی رئيس سازمان دارالقرآن الكريم، مدير دفتر رياست، مدير امور ارتباطات و سرپرست دفتر طرح و برنامه منصوب شدند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به نقل از روابط عمومی سازمان دارالقرآن الكريم، با توجه به تغيير چارت تشكيلاتی، همچنين اهداف سند راهبردی سازمان دارالقرآن، طی احكام جداگانه‌ای از سوی مهدی قره‌شيخلو، رئيس اين سازمان، حجت‌الاسلام و المسلمين موسی صفی‌خانی به سمت مدير دفتر رياست، جواد تجليان به سمت مدير امور ارتباطات و سيدجعفر صادقی به سمت سرپرست دفتر طرح و برنامه منصوب شدند.

در اين احكام آمده است، از آنجا كه سند راهبردی، سازمان دارالقرآن الكريم را در افق سال 1404 هـ . ش «سازمانی بالنده، مشاركت‌جو و مبتنی بر فرزانگی و دانايی» عنوان نموده كه «ضمن ايفای نقش مؤثر در عرصه‌های كلان امور قرآنی با بهره‌گيری از توانايی‌های بالفعل و بالقوه خود و ظرفيت‌های موجود كشور»، می‌بايد پايه‌گذار افق‌ها و فعاليت‌های نوين و اثرگذار در راستای كاربردی ‌نمودن آموزه‌های قرآن‌ كريم باشد، ضروری است در جهت تحقق اين مهم و ايجاد هماهنگی در بين واحدهای مختلف سازمان و زمينه‌سازی برای نظارت مطلوب بر عملكرد واحدها، تلاش مضاعف صورت پذيرد.

شايان ذكر است، سازمان دارالقرآن الكريم در چارت تشكيلاتی خود دارای دو دفتر شامل دفتر رياست و دفتر طرح و برنامه، همچنين چهار معاونت شامل معاونت‌های آموزش و پژوهش، نظارت بر چاپ و نشر قرآن كريم، ارتباطات و فن‌‌آوری اطلاعات و اداری و پشتيبانی بوده كه هر معاونت دارای دو تا سه اداره تخصصی است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:27 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

چهارشنبه 23 فروردين 1391 08:48:28             شماره‌ خبر :983260
در تركيه؛

نشست اتاق تجارت و صنايع كشورهای اسلامی برگزار می‌شود

گروه بين‌الملل: بيست‌و‌هشتمين نشست اعضای اتاق تجارت و صنايع سازمان همكاری اسلامی، امروز، 23 فروردين‌ماه، در شهر استانبول تركيه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «risalehaber»، بيست‌و‌هشتمين نشست اعضای اتاق تجارت و صنايع سازمان همكاری اسلامی با حضور بازرگانان و كارشناسان مسائل اقتصادی از 57 كشور مسلمان‌نشين تا ساعاتی ديگر در استانبول آغاز خواهد شد.

اتحاديه اتاق‌های بازرگانی و بورس تركيه به‌عنوان ميزبان اين نشست با صدور بيانيه‌ای، ضمن اعلام اين خبر، تأكيد كرد: مراسم افتتاحيه اين نشست با حضور «بولنت آرينچ»؛ مشاور نخست‌وزير، «اكمل‌الدين احسان‌اوغلو»؛ دبيركل سازمان همكاری اسلامی، ««شيخ صالح كامل»؛ رئيس اتاق تجارت و صنايع اسلامی و نمايندگان كشورهای عضو برگزار می‌شود.

بررسی عضويت اتاق تجارت و صنايع اسلامی برزيل، اتحاديه اتاق‌های بازرگانی پاكستان، كميسيون توسعه توليدات حلال پاكستان، شورای تجاری چين و كشورهای عربی، اتاق بازرگانی كشورهای عربی و برزيل و برخی اتحاديه‌های ديگر در اتاق تجارت و صنايع كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی از جمله برنامه‌های اين نشست به شمار می‌رود.

همچنين، در بخش ديگری از بيست‌و‌هشتمين نشست اعضای اتاق تجارت و صنايع سازمان همكاری اسلامی، اصلاحات مربوط به اساس‌نامه اين نهاد اسلامی به تصويب اعضا خواهد رسيد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:28 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها