0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 11:00:28             شماره‌ خبر :982522
با قرائت پیام رئیس جمهور؛

همايش بين‌المللی «دين در آيينه هنر» در همدان آغاز شد

گروه فرهنگ و هنر: امروز، 22 فروردين‌ماه همايش بين‌المللی «دين در آيينه هنر» با قرائت پیام رئیس جمهور و با ادای احترام به مقام شامخ شهدا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه همدان، سه‌شنبه، 22 فروردين‌ماه ، همايش بين‌المللی «دين در آيينه هنر» با ادای احترام ميهمانان حاضر در همايش و جمعی از دانشگاهيان به مقام شامخ شهدا آغاز به كار كرد.

در این مراسم انديشمندانی از كشورهای مختلف از جمله ايتاليا، مصر، الجزاير، سوئد، مالزی، روسيه، آلمان، هند، اسكاتلند و سوئيس حضور پیدا کردند و پيام رئيس‌ جمهور قرائت شد.

محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور کشورمان به همايش بين‌المللی «دين در آيينه هنر» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان پيامی ارسال كرد.

در اين پيام كه توسط استاندار همدان قرائت شد، آمده است: امیدواریم اين همايش نقطه عطفی در بيان و تبيين نقش هنر در دين و روابط اجتماعی و انسانی باشد. خداوند متعال باشكوه و عظمت و با كمال و جلال خويش و پرتوی حسنش در عالم تجلی و عشق و زيبايی پديدار شد و اين انسان بود كه در ميان تمامی كائنات بار سنگين امانت را كه آسمان‌ها و زمين و كوه‌ها از پذيرفتن آن امتناع كرده و از آن هراس داشتند به دوش كشيد و در تمامی دوران‌ها و زمان‌ها در جست‌وجو و درك و فهم و كشف و شهود و بيان اين حقيقت اسرارآميز در بهترين و ماندگارترين قالب‌ها و روش‌ها يعنی هنر بوده است.

در بخش ديگری از اين پيام آمده است: هنری كه از ستايش فطری هنرمند در برابر حقيقت سرچشمه می‌گيرد و می‌كوشد شمه‌ای از جمال آن حقيقت را در برابر درك خود و تمامی هستی متجلی كند و آفرينش آثار هنری توسط انسان روايتی از اين درك روحانی و ناله‌ای از اين فهم عرفانی است كه مانند چشمه ساری زلال از درون ذهن و هويت هنرمند به جريان افتاده و آماده ظهور و بروز در صفحه هستی و صحنه اجتماع می‌شود.

رئيس جمهور در پیام خود تأكيد كرده است: اگر اين تراوشات پاك و زلال در مسير حركت خود به زشتی‌ها و كدورت‌ها آلوده نشود موجب تقويت و باروری نهال‌ها و ريشه‌ها و اصل‌ها و نسل‌ها می‌شود و حيات پاك و معقول را به انسان‌ها هديه می‌بخشد كه می‌تواند گامی مؤثر در تقليل دردها و رنج‌های بشريت و اصلاح و شكوفا ساختن عقل‌ها و باورها و انديشه‌ها و كردارهای آنان باشد.

در ادامه پیام آمده است: چنين هنری نه تنها دينی و متعالی و انسانی است بلكه از مطلوبيت والايی برخوردار است كه از ضروريات زندگی محسوب می‌شود و با وجود تنوع مكاتب هنری كه هر كدام ريشه در زمينه‌های فرهنگی و فلسفی و محتوای خاصی داشته است شايسته است كه نوابغ هنری با مغز و روان و روح پاك و احساس و ادراك و نبوغ سرشار، خويش را در بهره‌برداری از اصول عالی مشترك انسانی فعال ساخته و بدون توجه به تمايلات بی اساس افراد و قدرت‌های ضد دين و بشر و هنر اصيل و متعالی آنان را به كشف يك زندگی و حيات سالم رو به سوی جذابيت كمال اعلا و بهره‌برداری بهينه از آن رهنمون سازند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر لزوم برگزاری چنین همایش‌هایی در پیام خود، آورده است: برگزاری چنين همايش‌هايی كه با حضور انديشمندان، فيلسوفان، دين پژوهان و هنرمندان داخلی و خارجی برگزار می‌شود می‌تواند نقطه عطفی در بيان و تبيين نقش هنر در دين و روابط اجتماعی و انسانی در جهان و عاملی مفيد و سازنده برای ايجاد زبان همدلی و همدردی در ميان ملل و اديان و مذاهب و فرهنگ‌های متفاوت و بازگشت فراگير و همه جانبه به ارزش‌های اصيل دينی و انسانی باشد.

يادآور می‌شود در اين مراسم معنوی مارش نظامی در جوار آرامگاه پنج شهيد گمنام هشت سال دفاع مقدس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و با حضور ميهمانان همايش نواخته شد، اجرای

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:51 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

سه شنبه 22 فروردين 1391 11:54:44             شماره‌ خبر :982469
اعطای گواهی حفظ به دانش‌آموزان موفق در طرح نهضت ملی حفظ قرآن

گروه كودك و نوجوان: اداره‌كل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش، گواهی حفظ قرآن به دانش‌آموزانی كه 70 درصد از جزءهای مشخص‌شده را حفظ كرده باشند، اعطا می‌كند.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) همزمان با اجرای طرح نهضت ملی حفظ قرآن كريم از سوی وزارت آموزش و پرورش، هر يك از دانش‌آموزان بنا به شرايط فردی، تحصيلی و ميزان محفوظات قرآنی بخشی از قرآن را برای حفظ انتخاب كرده‌‌اند و در صورتی كه اين دانش‌آموزان موفق شوند 70 درصد از جزء‌های مشخص شده را حفظ كنند، به عنوان دانش‌آموزان موفق در اين طرح شناخته شده و گواهی حفظ قرآن دريافت می‌كنند.

براساس اعلام اداره‌كل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش، دانش‌آموزان شركت‌كننده در طرح نهضت ملی حفظ قرآن، حفظ يك جزء تا 30 جزء قرآن را انتخاب كرده و از زمان شروع طرح به حفظ جزء‌های در نظر گرفته شده، پرداخته‌اند و اين دانش‌آموزان در صورت دريافت گواهی حفظ قرآن از سوی آموزش و پرورش به عنوان حافظ قرآن تلقی خواهند شد.

اعطای گواهی حفظ قرآن به ترتيب از يك جزء تا 30 جزء آغاز می‌شود و دانش‌آموزان پس از حفظ هر جزء از قرآن كريم يك گواهی حفظ دريافت خواهند كرد و علاوه بر اين، نام آنان در بانك اطلاعاتی حافظان قرآن كريم نيز ثبت می‌شود.

بنابراين گزارش، آزمون مرحله مدرسه‌ای اين طرح در حال برگزاری است و پس از برگزاری مرحله مدرسه‌ای اين آزمون، مرحله منطقه‌ای، از 3 جزء، 6 جزء و 10 جزء و آزمون مقطع استانی نيز از 20 جزء و 30 جزء قرآن كريم برگزار خواهد شد.

يادآور می‌شود، مرحله كشوری طرح نهضت ملی حفظ قرآن كريم تابستان91 با حضور دانش‌آموزان و فرهنگيان حافظ قرآن كريم در تهران برگزار خواهد شد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:58 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

سه شنبه 22 فروردين 1391 11:52:11             شماره‌ خبر :982449
درخواست برای تظاهرات گسترده عليه رژيم آل‌سعود در 25 فروردين‌ماه

گروه بين‌الملل: مخالفان رژيم آل سعود برگزاری تظاهرات «شكستن محدوديت‌ها» در عربستان هم‌زمان با جمعه اين هفته، 25 فروردين‌ماه، به‌منظور تحقق اصلاحات را خواستار شدند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی arabi-press، مخالفان آل‌سعود اعلام كردند: اين تظاهرات روز جمعه به منظور اجرای اصلاحات و محاكمه عاملان قتل و كشتار شهروندان شيعی عربستان در المنطقه الشرقيه(منطقه شيعه‌نشين عربستان) برگزار خواهد شد.

طبق فراخوان مخالفان رژيم آل‌سعود قرار است طی اين هفته كه به «شكستن محدوديت‌ها» نامگذاری شده است، تظاهرات گسترده در عواميه و جزيره تاروت و جمعه آينده نيز تظاهرات مركزی در استان شيعه‌نشين قطيف برگزار شود.

همچنين شهروندان سعودی، ديروز 21 فروردين‌ماه، در شهر «عواميه» تحصن كردند و لغو صلاحيت محمد الفهد، حاكم منطقه شرقيه، به دليل كشتار فعالان شيعی را خواستار شدند.

در همين راستا، شيخ عبدالكريم الحبيل، امام جماعت مسجد «العباس» در منطقه «الربيعه» استان قطيف، اظهار كرد: تنها راه‌حل بحران در عربستان، تداوم جنبش‌های مردمی تا تحقق كامل مطالبات به‌ويژه آزادی فعالان شيعی بازداشت‌شده است.

براساس اين گزارش، تظاهرات فعالان شيعی در عربستان به‌منظور انجام اصلاحات در اين كشور طی هفته‌های گذشته در تعدادی از شهرهای شرق عربستان برگزار شده است و صدها تن از جوانان در خيابان تجاری قطيف واقع در نزديكی مركز صنعت نفت عربستان دست به تظاهرات زدند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:58 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

سه شنبه 22 فروردين 1391 11:47:32             شماره‌ خبر :982610
به منظور شناسايی طلاب نمونه كشور؛

جشنواره حضرت علی اكبر(ع) در قم برگزار می‌شود

گروه حوزه‌های علميه: مدير برنامه‌ريزی فرهنگی معاونت تهذيب حوزه‌های علميه از برگزاری جشنواره حضرت علی اكبر(ع) در قم خبر داد.

حجت‌السلام و المسلمين فاطمی‌نيا، مدير برنامه‌ريزی فرهنگی معاونت تهذيب حوزه‌های علميه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) بيان كرد: طبق سنوات گذشته و با هدف معرفی الگوهای برتر از بين طلاب جوان نمونه و موفق و همچنين تشويق و قدر دانی از تلاش‌ها و زحمات آن‌ها جشنواره حضرت علی اكبر(ع) برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اينكه اين جشنواره در ميان جوانان كشور در همه سازمان‌ها و نهادها برگزار می‌شود ادامه داد: در بخش حوزه‌های علميه متولی برگزاری جشنواره معاونت تهذيب است؛ اين جشنواره با همكاری اداره فرهنگی معاونت تهذيب و مركز سازماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در ميان طلاب برگزار می‌شود.

فاطمی نيا با ذكر اينكه جشنواره حضرت علی اكبر(ع) اواخر ارديبهشت ماه برگزار می‌شود بيان كرد: اين جشنواره پس از طی مراحل مختلف و بررسی سوابق ارسالی به دبيرخانه جشنواره توسط كميته‌های تخصصی و با نظر نهايی داوران برگزار خواهد شد و از بين طلاب سراسر كشور عده‌ای مورد تشويق قرار گرفته و طی مراسم ويژه‌ای جوايز نفيسی به آنها اهدا خواهد شد.

وی ادامه داد: اين جشنواره در 10 محور موفقيت علمی و تحصيلی، فعاليت‌های آموزشی و تدريس، فعاليت‌های تبليغی مستمر در مناطق محروم و تبليغ موفق در خارج از كشور، شايستگی‌ها و فعاليت‌های اخلاقی و تربيتی، پژوهش و تأليف كتاب و مقاله، طرح و برنامه و ابتكار علمی، فناوری نو و ابتكاری در عرصه تبليغ، مديريت فرهنگی، مهارت در عرصه‌های هنری و مهارت در عرصه رسانه برگزار می‌شود.

مدير برنامه‌ريزی فرهنگی معاونت تهذيب حوزه‌های علميه عنوان كرد: اين جشنواره در بين طلاب خواهر و برادر سراسر كشور برگزار می‌شود و طلاب از دو طريق می‌توانند برای شركت در اين جشنواره ثبت نام كنند.

وی با اشاره به اينكه طلاب 14 تا 29 سال می‌توانند در اين جشنواره شركت كنند اظهار كرد: طلاب می‌توانند با مراجعه به سايت معاونت تهذيب و به صورت اينترنتی و يا با مراجعه به معاونين تهذيب در دفاتر استان‌ها و مدارس نسبت به ثبت نام در اين جشنواره اقدام كنند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:58 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:31:43             شماره‌ خبر :981995
مرتضی خدمتكار خبر داد:

ثبت‌ نام 50 هزار نفر در آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن در سراسر كشور

گروه فعاليت‌های قرآنی: رئيس اداره آموزش مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی از ثبت نام 50 هزار نفر برای شركت در هشتمين آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن كه اول ارديبهشت ماه برگزار می‌شود، خبر داد.

مرتضی خدمتكار، رئيس اداره آموزش مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) ضمن اعلام اين خبر افزود: هشتمين آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن كريم روز جمعه، اول ارديبهشت از ساعت 9 تا 12:30 در سراسر كشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: اين آزمون در سه بخش حفظ قرآن كريم شامل حفظ 5 جزء، 10 جزء، 20 جزء و حفظ كل قرآن كريم، ترجمه و مفاهيم قرآن كريم در سطوح مقدماتی و تكميلی، نوجوانان، جوانان و بزرگسال و صرف و نحو عربی كه خود به عنوان مقدمه ترجمه و مفاهيم قرآن كريم مطرح هستند، برگزار می‌شود.

اين حافظ قرآن كريم خاطرنشان كرد: رشته صرف و نحو عربی برای نخستين بار به آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن كريم اضافه شده است. از آنجا كه از دوره قبل، يعنی دوره هفتم، آزمون همه رشته‌ها به صورت هم‌زمان برگزار می‌شود، بنابراين هر شخص می‌تواند فقط در يك رشته شركت كنند.

رئيس اداره آموزش مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی تصريح كرد: در دوره هشتم از اين آزمون، حدود 50 هزار نفر به شيوه اينترنتی ثبت نام كردند كه در اين بين 10 هزار نفر در بخش حفظ قرآن كريم و 40 هزار نفر در بخش ترجمه و مفاهيم قرآن كريم ثبت نام كردند كه اين تعداد به نسبت دوره هفتم آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن كريم رشد كرده است.

وی ضمن ارائه آمار مقايسه‌ای شركت كنندگان گفت: در دوره هفتم اين آزمون كه در مهرماه سال 90 برگزار شد، 37 هزار نفر شركت كردند و در دوره ششم آن كه در ارديبهشت ماه سال 90 برگزار شد نيز 50 هزار نفر شركت كردند.

خدمتكار در تحليل عدم رشد شركت كنندگان آزمون هشتم به نسبت سال گذشته اظهار كرد: بودجه آموزشی مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی در سال 90 به صورت كامل تحقق نيافت و به همين خاطر تعداد شركت‌كنندگان اين دوره با آزمون مشابه در سال گذشته كه در ارديبهشت ماه برگزار شد تقريباً برابر بود.

رئيس اداره آموزش مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی توضيح داد: البته باوجود عدم تحقق اعتبارات لازم در زمينه آموزشی، پيش بينی‌می‌كرديم كه تعداد ثبت‌ نام كنندگان در آزمون هشتم كمتر از اين باشد و با اين روند، ثبت نام 50 هزار نفر در آزمون، با مقايسه با اعتبارات موجود، به عنوان رشد محسوب می‌شود.

وی ضمن ابراز اميدواری از رشد اعتبارات لازم در بخش آموزشی بيان كرد: خوشبختانه با تحقق بودجه نيم درصد فعاليت‌های قرآنی و رشد اعتبارات دستگاه‌های قرآنی و مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی، اميد است بخشی از كمبود اعتبارات در سال 90 طی سال جاری جبران شود.

وی اضافه كرد: بيشترين تعداد ثبت‌ نامی‌ها در هشتمين آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن كريم به ترتيب مربوط به استان خراسان رضوی با 5500 نفر و استان اصفهان با 4700 نفر است.

رئيس اداره آموزش مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی در پايان خاطرنشان كرد: يكی از برنامه‌هايی كه اين اداره در سال 90 طراحی كرده بود، دوره‌های تربيت مربی تدبر در قرآن كريم بود كه تاكنون بيش از 70 درصد از اهداف از پيش طراحی شده برای برپايی اين دوره‌ها نيز تحقق يافته است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:59 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 12:05:08             شماره‌ خبر :982463
سيدمحمد سيادتی:

طب اسلامی كوتاه‌ترين راه دستيابی به سلامت است

گروه سلامت: يك محقق طب اسلامی گفت: طب اسلامی با تأكيد بر پيشگيری از بيماری‌ها قبل از درمان، كوتاه‌ترين و مؤثرترين راه دستيابی به سلامتی است.

سيدمحمد سيادتی، محقق طب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به اين مطلب، گفت: آيات قرآنی، روايات و احاديثی كه از ائمه اطهار(ع) در باب سلامتی به ما رسيده خيلی متكی به داروها نيست و آنجه نسبت به آن در اين روايات و احاديث توصيه شده است حفظ سلامتی و پيشگيری قبل از درمان است.

 

وی با اشاره به اينكه تاكيدات موجود در اسلام در مورد پيشگيری قبل از درمان، مهم ترين تفاوت ديدگاه مكتب اسلامی نسبت به ديگر مكاتب در حوزه سلامت است، افزود: از ديگر تفاوت‌های مكتب اسلامی در حوزه سلامت آن است كه مكاتب ديگر فقط به جسم می‌پردازند در حاليكه روايات ما متكی است بر حفظ سلامت و تعادل روح و جسم به طوری كه تأثيرات روح بر جسم از اهميت فوق العاده‌ای برخوردار است.

سيادتی با اشاره به ديگر تفاوت‌های مكتب اسلامی در حوزه سلامت با مكاتب ديگر، گفت: بر اساس روايات و احاديث خيلی نيازمند دارو و تجهيزات پزشكی نيستيم زيرا همانطور كه گفته شد مبنای كار در اسلام تاكيد بر پيشگيری قبل از درمان است و با حفظ سلامتی و در تلاش برای ارتقای آن خيلی نيازمند دارو و درمان نخواهيم بود.

وی افزود: اسلام پيش از آنكه بيماری به سراغ ما بيايد راه‌های حفظ و ارتقای سلامتی را به ما نمايانده است.

بی‌توجهی سيستم بهداشت و درمان كشور نسبت به توصيه‌های مكتب اسلام در حوزه سلامت

اين محقق طب اسلامی با انتقاد از سيستم بهداشت درمان در كشورمان، گفت: سيستم بهداشت و درمان در كشور ما نسبت به توصيه‌های مكتب اسلامی در حوزه سلامت چندان توجهی نداشته و شايد توجه به اينگونه توصيه‌ها را به حوزه خود مربوط نمی‌داند.

 سيادتی:
رسانه‌ها بايد ارتباط محققان طب اسلامی را با مردم برقرار‌ كنند به طوری كه در سال‌های آينده ديدگاه‌های روايی اسلام در طب به صورت فرهنگ در جامعه ساری و جاری شود

وی با اشاره به ضرورت نقش رسانه‌ها در آگاهی رساندن و اطلاع‌رسانی به مردم نسبت به توصيه‌ها و نكات مربوط به سلامت در مكتب اسلامی، افزود: رسانه‌ها بايد ارتباط محققان طب اسلامی را با مردم برقرار‌ كنند به طوری كه در سال‌های آينده ديدگاه‌های روايی اسلام در طب به صورت فرهنگ در جامعه ساری و جاری شود.

سيادتی با اشاره به مذاكرات انجام شده با وزارت بهداشت و وزارت علوم برای گنجاندن طب اسلامی در قالب يك واحد دانشگاهی در تمام دانشگاه‌های كشور و برای تمامی رشته‌ها، افزود: حفظ سلامتی و نكات طبی اسلامی در ارتقای سلامتی نيازمند تخصص در پزشكی نيست و می‌توان اين نكات را به همه دانشجويان ارايه داد تا با عمل به اين نكات ارزنده همه در جامعه جسم و بدنی سالم داشته باشند.

وی با اشاره به ضرورت تعامل دانشگاه‌ها با حوزه‌ها، گفت: ادبيات روايات اسلامی، عربی است و تاييد صحت و سقم و گردآوری مطالب آن در تخصص حوزه‌ها است ولی كارهای تخصصی درمانی بيشتر به دانشگاه‌های علوم پزشكی مربوط است و بايد در دانشگاه‌ها زمينه به كار گيری نكات و توصيه‌های اسلامی در جامعه فراهم شود.

سيادتی گفت: در حال حاضر نيز برخی از اساتيد دانشگاه و روحانيان و متخصصان طب اسلامی، خود مطالب مربوط به حفظ الصحه را در دانشگاه‌ها به دانشجويان علاقمند ارايه می‌كنند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:59 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 10:08:22             شماره‌ خبر :982416
غروی عنوان كرد:

روش سلوكی آيت‌الله قاضی مبتنی بر قرآن و روايات بود

گروه حوزه‌های علميه: دبير علمی كنگره بزرگداشت عارف بالله سيدعلی آقاقاضی تاكيد كرد: روش سلوكی آيت‌الله قاضی مبتنی بر قرآن و روايات بود و شاگردان اين مرجع عالی‌قدر طعم اين روش را چشيده‌اند و به اين نتيجه رسيده‌اند كه در اسلام اگر هم عرفانی وجود دارد بايد توام با شريعت باشد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمين احمد غروی، دبير علمی كنگره بزرگداشت عارف بالله سيدعلی آقاقاضی، در گفت و گو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) بيان كرد: كنگره بزرگداشت فقيه متاله و عارف بالله آيت الله سيدعلی آقا قاضی طباطبايی تبريزی آبان ماه امسال همزمان با يك صد و چهل و هشتمين سالگرد ولادت آن عالم فرزانه با حضور انديشمندان و فرهيختگان حوزه و دانشگاه در تبريز برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اهداف برگزاری اين كنگره ادامه داد: اداره ارشاد تبريز در نظر دارد با استفاده از برگزاری كنگره‌هايی از اين دست سيره و روش سلوكی علمای تبريز را احيا كند كه بزرگداشت مقام آيت‌الله قاضی اولين كنگره خواهد بود و در گام بعدی كنگره‌ای هم برای بزرگداشت آيت‌الله طباطبايی برگزار خواهد شود.

غروی با تاكيد بر اينكه بشر برای يافتن مسير صحيح معنوی و عرفانی خود و يافتن كرامت حقيقی انسانی بايد زندگی بزرگانی چون سيدعلی آقا قاضی را مطالعه كند تصريح كرد: آيت‌الله قاضی شاگردان بزرگی دارد كه هر يك از آنها در زمينه عرفان حرفی برای گفتن دارند.

وی ادامه داد: در حال حاضر جوانان ما گرايشاتی به عرفان‌واره‌های كاذب دارند كه برگزاری كنگره‌هايی از اين دست و ترويج آراء و نظرات عرفای اسلامی می‌تواند گامی مهم در جهت ترويج عرفان اسلامی باشد.

غروی تصريح كرد: روش سلوكی آيت‌الله قاضی مبتنی بر قرآن و روايات بود و شاگردان اين مرجع عالی‌قدر طعم اين روش را چشيده‌اند و به اين نتيجه رسيده‌اند كه در اسلام اگر هم عرفانی وجود دارد بايد توام با شريعت باشد.

دبير علمی كنگره بزرگداشت عارف بالله سيدعلی آقاقاضی با اشاره به بخش‌های فراخوان مقاله اين كنگره بيان كرد: عناوين فراخوان در دو بخش زندگانی و حيات علمی و همچنين سيره عملی و روش تربيتی آن عالم فرزانه است.

حجت الاسلام و المسلمين غروی، خاندان، مقام و منزلت فقهی، اساتيد اخلاقی و عرفانی، اساتيد فقهی، شاگردان و تربيت يافته‌گان و آثار آيت الله قاضی را از عناوين بخش زندگانی و حيات علمی فراخوان مقالات اين كنگره برشمرد.

دبير علمی كنگره بزرگداشت عارف بالله سيدعلی آقاقاضی عنوان كرد: آموزه های اخلاقی و عرفانی در حوزه‌های علميه، جايگاه عرفان و اخلاق در نجف اشرف، سلوك اخلاقی، سيره و روش تربيتی، انديشه‌های عرفانی آيت‌الله قاضی، نقش علمی و عملی شاگردان آيت الله قاضی در حوزه‌های علميه، تجلی تمسك به اهلبيت در روش تربيتی، مطالعه تطبيقی سلوك در مكتب عرفانی آيت الله قاضی و مكاتب عرفانی معاصر، ضرورت و شرايط استاد در سلوك عرفانی آن عارف بالله و همچنين دستورالعمل‌های اخلاقی و مبانی آن در سيره آيت الله سيدعلی آقا قاضی طباطبايی از عناوين بخش دوم فراخوان است.

وی تصريح كرد: علاقه‌مندان تا 20 ارديبهشت‌ماه برای ارسال چكيده مقالات و تا 31 تيرماه برای ارسال اصل مقالات فرصت دارند؛ مقالات ارسالی حداكثر در 15 صفحه A4 با رعايت اصول نگارشی و فنی، همراه با لوح فشرده حاوی فايل word و pdf مقاله باشد.

لازم به ذكر است، علاقه‌مندان برای كسب اطلاعات بيشتر می‌توانند به دبيرخانه كنگره واقع در تبريز، خيابان جمهوری اسلامی، پشت مسجد آيت الله انگجی، انتهای بن بست فتوره چی پلاك 14 مراجعه و يا طی ساعت 9 تا 14 هر روز با شماره‌های 5237002 و 5237421 0411 تماس بگيرند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:59 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 12:30:02             شماره‌ خبر :982368
جبهه عمل اسلامی لبنان:

فلسطين معيار ارزيابی جنبش‌های بيداری در منطقه است

گروه بين‌الملل: پايبندی به مسئله فلسطين هدف حقيقی و معيار اساسی برای ارزيابی هرگونه حركت ملی يا جنبش بيداری اسلامی در منطقه است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «المنار»، جبهه عمل اسلامی لبنان با انتشار بيانيه‌ای با بيان اين مطلب گفت: آزادسازی فلسطين و پيروزی نهايی آن عليه رژيم‌ صهيونيستی هدف نهايی تمامی مجاهدان و مقاومان است.

در اين بيانيه آمده است: همايش بين‌المللی حمايت از قدس كه امروز، 22 فروردين‌ماه، با حضور علمای فلسطين، سوريه، لبنان و اردن و با شعار «الأقصی؛ فرياد حق در وجدان امت اسلامی» در دمشق، پايتخت سوريه برگزار می‌شود، گام بسيار مهم و ضروری در اين مرحله حساس كنونی است.

جبهه عمل اسلامی لبنان در ادامه به اهميت نقش ارتش اين كشور در ايجاد نظم و امنيت در جامعه لبنان تاكيد و عنوان كرد: بايد از طريق متوقف‌ ساختن تحريك‌های فرقه‌ای و بستن پرونده‌های جنجالی، امنيت را در درون جامعه لبنان گستراند.

جبهه عمل اسلامی لبنان در پايان بيانيه خود بر لزوم رعايت حقوق اقليت‌های لبنانی در قانون جديد انتخابات تاكيد و خاطرنشان كرد: عدالت و تعادل قوا در قانون انتخاباتی كه قرار است در آينده نزديك وضع شود بايد رعايت شود و اين قانون بايد شرايطی را برای رقابت تمامی احزاب و گروه‌های لبنانی فراهم كند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:00 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 12:45:14             شماره‌ خبر :981812
حضرت زهرا(س)؛ واقعيات و شبهات/1
آيت‌الله حيدری:

تشكيك در مورد مظلوميت و شهادت مهمترين شبهه در مورد حضرت زهرا(س) است

گروه اجتماعی: مهم‌ترين شبهه‌ای كه در مورد حضرت زهرا(س) مطرح شده است،‌ بحث تشكيك در مورد مظلوميت و شهادت حضرت است و كسانی‌كه مطرح‌شدن شهادت آن حضرت مرتبط با عقايد و مذهب آنان نيست، تلاش كردند تشكيك کنند كه حضرت زهرا(س) به مرگ عادی به سوی خدا رفته است.

آيت‌الله محسن حيدری، نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خوزستان، عنوان كرد: در زمينه حيات طيبه حضرت فاطمه زهرا(س) و ابعاد زندگی سياسی، معنوی، اجتماعی و خانوادگی آن حضرت كتاب‌های زيادی نوشته شده است. در گذشته و در حال حاضر اين كتب به زبان‌های مختلف از جمله عربی و فارسي ترجمه شده‌اند و در سال‌های اخير نيز به بركت انقلاب اسلامی گرايش مردم و به ويژه جوانان به شناخت اهل‌بيت(ع) از جمله حضرت زهرا(س) بيشتر شده است.

وی ادامه داد: از سوی ديگر مطرح شدن شبهات و شبهه‌افكنی‌های بسيار از سوی دشمنان اسلام و اهل‌بيت(ع) باعث تقويت انگيزه علما، محققان و نويسندگان شد و در اين زمينه كتاب‌های زيادی نوشته‌ شده كه به اين جهت كتابخانه شيعه غنی است.

آيت‌الله حيدری افزود: اگر چه ادعا نمی‌كنيم كه همه ابعاد وجودی حضرت فاطمه زهرا(س) و مظلوميت و شخصيت آن حضرت نگاشته و تبيين شده است و بيشتر از اين كار بايد صورت بگيرد، اما آن‌چه كه انجام شده، قابل قبول است.

نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری عنوان كرد: مهم‌ترين شبهه‌ای كه در مورد حضرت زهرا(س) مطرح شده است،‌ بحث تشكيك در مورد مظلوميت و شهادت حضرت است. كسانی كه مطرح شدن شهادت آن حضرت با عقايد و مذهب آنان مربوط نمي‌باشد، تلاش كردند، تشكيك و انكار كنند كه حضرت زهرا(س) به مرگ عادی به سوي خدا رفته است.

وی افزود: البته بيان اين مطلب بيهوده و برخلاف واقعيت‌های تاريخ اسلام است. كتب اهل سنت مملو از برخوردهای نابكارانه و ظالمانه خلفا با حضرت فاطمه زهرا(س) است.

آيت‌الله حيدری اظهار كرد: بحث تهديد حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) در مورد به آتش كشيدن خانه آنان در كتابی مانند كتاب «الإمامه و السياسه» تاليف «ابن قتيبه دينوری» آمده است. همچنين مسائل ديگری همچون بحث تهاجم دشمن و سقط جنين حضرت زهرا(س)، لگدزدن به فاطمه زهرا(س)، نواختن سيلی در كتب‌های مختلف تصريح شده است.

نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: در كتب شيعه اين مطلب متواتر است. حديث امام كاظم(ع) كه می‌فرمايد: «إنَّ فاطمه صِدِّيْقَةٌ شَهِيدةٍ» در مورد حضرت زهرا(س) صراحت دارد؛ بنابراين اين مطلب واضح است و از آن جا كه شهادت حضرت زهرا(س) و مظلوميت آن برهان قاطع شيعه است همواره ائمه هدي(ع) و شيعه نسبت به مظلوميت حضرت اهتمام داشته‌اند. در سال‌های اخير و در پي توجه و عنايت مقام معظم رهبری و مراجع بزرگوار تقليد توجه و اقبال مردم نسبت به برگزاری سوگواری حضرت فاطمه(س) منتشر شده است.

آيت‌الله حيدری در پاسخ به اين پرسش كه در اين دوره با توجه به شرايط موجود بيشتر بايد به كدام يك از ابعاد وجودی شخصيت حضرت زهرا(س) پرداخته شود و سعي در تهيه آثاری در اين ارتباط شود، گفت: بايد به همه ابعاد وجودی حضرت زهرا(س) پرداخته شود. در ابعاد فردی و خانوادگی، سياسی، اجتماعی و مسائل مختلف عقيدتی و تاريخی تلاش كرد. شخصيت حضرت زهرا(س) به همه مردم شناسانده شود، تحقق اين مهم نبايد تنها برای مردم كشورمان باشد بلكه براي همه مردم دنيا باشد. حضرت زهرا(س)، بايد به عنوان الگوی برتر برای زنان عالميان شناسانده شود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:00 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 13:13:05             شماره‌ خبر :982600
برگزاری دومين سمينار مسابقات بين‌المللی قرآن در امارات

گروه بين‌الملل: دومين سمينار مسابقات بين‌المللی قرآن كشورهای مختلف جهان به همت مسئولان مسابقات بين‌المللی قرآن جايزه دبی، 18 ارديبهشت‌ماه سال جاری، در امارات برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از روزنامه «البيان» چاپ امارات، اين سمينار دو روزه به‌منظور هماهنگی تلاش‌ها و همكاری بيشتر بين مسئولان برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن در سراسر جهان در هتل «البستان روتانا» دبی برگزار خواهد شد.

ابراهيم محمد بوملحه، رئيس كميته برگزاركننده مسابقات قرآن جايزه دبی، ديروز، 21 فروردين‌ماه، طی نشستی مطبوعاتی در منطقه «الطوار» امارات اظهار كرد: اين سمينار با همكاری كميته برگزاركننده مسابقات قرآن جايزه دبی و انجمن جهانی حفظ قرآن برگزار خواهد شد.

ابراهيم محمد بوملحه در ادامه افزود: نخستين سمينار بين‌المللی مسابقات بين‌المللی قرآن در شهر «جده» عربستان برگزار شد و نايب‌رئيس كميته برگزاركننده مسابقات قرآن جايزه دبی و شمار ديگری از مسئولان اين مسابقه در آن حضور يافتند.

وی همچنين خاطرنشان كرد: برگزاری سمينار مسابقات بين‌المللی قرآن از پيشنهادات نخستين همايش انجمن جهانی حفظ قرآن در سال گذشته است كه در آن بر اهميت همكاری و تعامل بين مؤسسات قرآنی جهان به‌ويژه در برگزاری رقابت‌های بين‌المللی قرآن تأكيد شد.

رئيس كميته برگزاركننده مسابقات قرآن جايزه دبی در پايان تأكيد كرد: اين سمينار با برگزاری نمايشگاه عكس و منشورات مؤسسه بين‌المللی قرآن جايزه دبی همراه خواهد بود و در شش جلسه برگزار می‌شود.

 ابراهيم محمد بوملحه:
اين سمينار با برگزاری نمايشگاه عكس و منشورات جايزه قرآن دبی همراه خواهد بود و در شش جلسه برگزار خواهد شد

ابراهيم محمد بوملحه همچنين تأكيد كرد: روند برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن مالزی و عربستان و مسابقات قرآن جايزه دبی در نخستين جلسه اين سمينار بررسی خواهد شد و رقابت‌های قرآنی امارت، انجمن جهانی حفظ قرآن و اردن نيز محور مورد بررسی در دومين جلسه اين سمينار است.

وی اظهار كرد: سومين جلسه اين سمينار به بحث و گفت‌وگو درباره مسابقات بين‌المللی قرآن اختصاص خواهد يافت و نقش «رسانه‌ها و فن‌آوری در برگزاری مسابقات قرآن» نيز در جلسه چهارم بررسی می‌شود.

بوملحه يادآور شد: پنجمين جلسه سمينار نيز جلسه عمومی بحث و گفت‌وگو خواهد بود و در جلسه ششم بيانيه پايانی سمينار منتشر و قرائت خواهد شد.

وی در پايان گفت: كميته برگزاركننده مسابقات قرآن جايزه دبی از بيش از 10 سال پيش تلاش‌هايی به‌منظور هماهنگی بين مسئولان برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن در كشورهای مختلف جهان و تبادل تجربيات آنان انجام داده است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:00 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 13:15:40             شماره‌ خبر :982654
با نظارت بشار اسد؛

همايش بين‌المللی «حمايت از قدس» در دمشق آغاز شد

گروه بين‌الملل: همايش بين‌المللی «حمايت از قدس» صبح امروز، 22 فروردين، با نظارت بشار اسد، رئيس‌جمهور سوريه در «دمشق»، پايتخت اين كشور، آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی lebanonfiles، اين همايش با شعار «مسجدالاقصی؛ فرياد حق در وجدان امت» و به همت وزارت اوقاف سوريه و با همكاری مجمع علمای مسلمان لبنان در كتابخانه ملی «الاسد» دمشق آغاز شد.

علمای مسلمان سوريه، اردن، فلسطين و لبنان از شركت‌كنندگان در اين همايش هستند و در جلسه نخست آن با عنوان «قدس و مسجدالاقصی» محورهايی همچون «قدس؛ مسئله امت اسلام و مسئوليت مسلمانان»، «مسئله قدس در ترازوی قوانين و معيارهای بين‌المللی»، «نقش علمای امت در ياری‌رساندن به قدس» بررسی شد.

«نقش سوريه در دفاع از قدس و سرزمين‌های عربی اشغال‌شده» و «يهودی‌سازی قدس و هتك‌ حرمت مسجدالاقصی و مقدسات توسط صهيونيست‌ها» از ديگر محورهای مورد بررسی در اين جلسه بود.

دومين جلسه همايش حمايت از قدس در دمشق با محوريت «نقش علمای شام در حمايت از قدس در مرحله كنونی» برگزار می‌شود و در اين جلسه «ابعاد توطئه بين‌المللی عليه سوريه برای ضربه‌زدن به مواضع ملی اين كشور»، «انديشه تكفيری و فتاوای تحريك‌كننده و فرقه‌ای و خطر آن برای وحدت امت» نيز مورد بحث و بررسی قرار می‌گيرد.

بخش ديگری از اين جلسه به بررسی محورهايی همچون «يكپارچگی علمای بلاد شام در مبارزه با تندروی، طايفه‌گرايی و چالش‌های تهديدكننده امت اسلام و راه‌های رويارويی با آن» و همچنين «مسئوليت علمای بلاد شام در رويارويی با توطئه عليه سوريه» اختصاص دارد و در سومين جلسه همايش نيز بيانيه پايانی منتشر و پيشنهادها ارائه خواهد شد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:00 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 12:31:05             شماره‌ خبر :981954
استفاده نکردن از نمادهای قرآنی در مشهد به دليل حفظ حرمت اسمای الهی است

گروه فرهنگ و هنر: مدير امور هنری شهرداری مشهد دليل استفاده كمتر از نمادها و المان‌های قرآنی در نوروز 91 را حفظ حرمت و قداست اسمای الهی در شهر مشهد دانست.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، جای خالی نمادهای قرآنی میان 515 المان بهاری مشهد، موضوع گزارش و پيگيری‌های اين خبرگزاری بود كه چرا میان المان‌های بهاری مشهد، نمادهای قرآنی ديده نمی‌شود.

به دليل آنكه مشهد لقب پايتخت معنوی ايران را به خود اختصاص داده است و تنها در ايام نوروز ميزبان بيش از 7 ميليون زائر از سراسر كشور است، نيازمند پرداختن بيشتر به موضوعات معنوی دينی و قرآنی بيشتر احساس می‌شود.

هر چند زائرانی كه مشهد را برای سفرهای نوروزی خود انتخاب می‌كنند بيش از هر چيز به معنويت اين شهر توجه دارند تا اينكه به پايتخت معنوی ايران سفر كنند و زيبايی و تنوع شهر مد نظر آن‌ها باشد.

هادی مظفری، مدير امور هنری شهرداری مشهد در گفت‌وگو با ايكنای خراسان رضوی، با بيان اينكه دليل استفاده كمتر از نمادهای قرآنی حفظ حرمت و قداست اسمای الهی است، تصريح كرد: در بهار 91 به اين موضوع توجه داشتيم اما به دليل اين‌كه ممكن است حرمت و قداست آيات و اسمای الهی حفظ نشود مجبور هستيم، كمتر از اين نمادها استفاده كنيم.

وی با اشاره به محورهای فراخوان آثار هنری در بهار 91، عنوان كرد: بهار و رستاخيز طبيعت، امام رضا(ع) و زيارت، بازنمايی خاطرات مردم و آیين‌های نوروزی و سنت‌های از جمله محورهای فراخوان آثار هنری در شهر مشهد بود.

وی ادامه داد: جاری شدن لبخند به لب‌های مردم و ايجاد شور و نشاط از توصيه‌های اسلام است و هنرمندان نيز بر اساس اين 4 محور آثار خود را ارائه كردند.

مظفری با بيان اينكه حفظ قداست موضوعات دينی، كار و ارائه آثار هنری را سخت می‌كند، ابراز كرد: در اين راستا يكی از المان‌های دائم مشهد به نام بسم‌الله در منطقه 7 شهری واقع در بولوار فرودگاه نصب شده است كه اثر استاد حقيقی از هنرمندان برجسته كشور است.

مدير امور هنری شهرداری مشهد افزود: در منطقه 4 واقع در ميدان عسگريه نیز المان بسم‌الله با موضوعيت دينی و قرآنی نصب شده است.

وی با اشاره به نقاشی‌های ديواری با موضوعيت دينی و قرآنی، اظهار كرد: در نقاشی ديواری و ايجاد آثار هنری با موضوعيت دينی و قرآنی ممكن است بعد از مدتی ديوار و ساختمان كه بر روی آن اثر نقش بسته است تخريب شود و قداست آن رعايت نشود و به همين دليل بايد در مكان اثر اين موضوع مد نظر گرفته شود.

وی يادآور شد: المان دوچرخه پدری كه در سال گذشته در ميدان استقلال و امسال نيز دوچرخه خياطی به‌عنوان يادگار مادری نصب شده است، در خاطرات مردم تأثير به‌سزايی دارد و خوشحال كردن مردم نیز از تأكيدات دين مبين اسلام است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:01 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 12:42:23             شماره‌ خبر :982679
با اعتبار 8 ميليارد ريال؛

بزرگترين مؤسسه قرآنی ـ مردمی استان اصفهان تأسيس می‌شود

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدير‌عامل دارالقرآن العظيم نجف‌آباد اصفهان با اشاره به تأسيس ساختمان اين دارالقرآن با اعتبار 8 ميليارد ريالی گفت: تا كنون بيش از نيمی از پروژه ساخت اين دارالقرآن با 40 سال سابقه فعاليت با اعتبار 4 ميليارد ريال از كمك‌های مردمی و وقف خيران تأسيس شده و برای تكميل آن به 4 ميليارد ريال اعتبار ديگر نياز است.

محمود هاديان، مديرعامل دار‌القرآن العظيم نجف آباد در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) در رابطه با تأسيس يكی از بزرگترين مراكز قرآنی مردم‌نهاد در نجف‌آباد گفت: در حال حاضر مؤسسه دارالقرآن العظيم نجف آباد استان اصفهان با سابقه 40 سال فعاليت در عرصه آموزش‌های قرآنی در اين شهرستان، در جواز حوزه‌ علميه جديد اين شهرستان دوره‌های آموزشی خود را برگزار می‌كند و در ايام تابستان با افزايش داوطلبان به خصوص از ميان دانش‌آموزان در 40 شعبه از شهر حاجی‌آباد تا كهريسنگ اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی علوم قرآنی می‌كند.

وی با اشاره به سابقه ۴۰ سابقه مركز دارالقرآن نجف آباد گفت: با افزايش فعاليت‌های اين مركز، ساختمانی با مساحت دو هزار و 400 متر مربع برای بنای اين مركز در نظر گرفته شد كه از 4 سال گذشته تا كنون ساخت اين مجتمع مردم‌نهاد آغاز شده است و با تكميل ساختمان جديد اين مركز در چهار طبقه و دو هزار و 400 متر مربع زير بنا، ضمن تجميع فضاهای آموزشی و اداری دار‌القرآن العظيم، سالن‌های مطالعه، اجتماعات، سايت كامپيوتر و مخزن كتاب‌های قرآنی نيز در اختيار علاقه‌مندان فعاليت‌های قرآنی قرار خواهد گرفت.

هاديان در ادامه افزود: در مدت چهار سال گذشته با صرف بيش از 4 ميليار ريال اعتبار اين پروژه ۶۰ درصد پيشرفت فيزيكی داشته است و برای تكميل ساختمان اين مركز به 4 ميليارد ريال اعتبار ديگر نيازمنديم كه البته تا كنون تمامی هزينه‌های درنظر گرفته شده برای ساخت اين مركز مردمی تأمين شده است.

مديرعامل دار‌القرآن العظيم نجف‌آباد تصريح كرد: در راستای ساخت اين مجموعه و ساير فعاليت‌های دارالقرآن العظيم شهرستان تا اين لحظه پنج باب خانه توسط خيران و خانواده معظم شهدا به صورت وقف در اختيار اين مركز قرار گرفته است.

وی بيان كرد: دار‌القرآن العظيم نجف‌آباد فعاليت خود را پيش از پيروزی انقلاب آغاز و در حال حاضر دارای پنج شعبه ثابت و بيش از ۴۰ شعبه تابستانه ويژه برگزاری كلاس‌های قرآنی اوقات فراغت دانش‌آموزان در نقاط مختلف شهرستان از حاجی‌آباد تا كهريسنگ است كه اين شعبه‌های تابستانی در ايام فراغت دانش‌آموزان در مساجد، حسينيه‌ها و مدارس داير خواهد شد.

هاديان با تأكيد بر لزوم گسترش فضای آموزشی اين دارالقرآن العظيم در آينده نزديك گفت: با توجه به برگزاری دوره‌های تربيت معلم در اين مؤسسه كه هر ساله با استقبال گسترده‌ای در چندين كلاس برگزار می‌شود، نياز به فضای بيشتری برای آموزش و تهيه امكانات جانبی برای شركت‌كنندگان وجود دارد كه به همين خاطر مخزن كتاب‌های قرآنی به منظور تهيه و تسهيل ارائه كتاب‌های مرتبط اين رشته به فراگيران نيز در يكی از بخش‌های اين مركز راه‌اندازی می‌شود.

وی با اشاره به پيشينه اين مركز قرآنی خاطرنشان كرد: دارالقرآن العظيم نجف‌آباد به عنوان مؤسسه‌ای با سابقه فعاليت 40 ساله، از پيش از انقلاب با برگزاری جلسات قرآن در منازل فعالان قرآنی به مدت 7 شب در هفته راه‌اندازی شد و پس از انقلاب نيز با در نظر گرفته شدن فضايی جداگانه فعاليت‌های خود را گسترش و انسجام بخشيد و پس از كسب مجوز فعاليت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1363 فعاليت رسمی خود را آغاز كرد و در سال‌های 59، 60، 61 و 62 دوره‌های قرآنی خود را به صورت متمركز‌تر در مدارس و مساجد شهرستان برگزار می‌كرد كه هم‌اكنون نيز دانش‌آموزان آن زمان با حضور در جلسات قرآنی كنونی اين مركز به تداوم فعاليت‌های قرآنی اين مؤسسه كه می‌توان آن را جزء بزرگترين و پر سابقه‌ترين مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد خطاب كرد، كمك می‌كنند.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:01 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 10:38:55             شماره‌ خبر :982399
جای خالی نمادهای قرآنی در فضای شهر/ 71
نادر قشقايی:

طراحی فضای شهری بايد معرّف آموزه‌های تشيع برای ساير جوامع باشد

گروه هنر: كارشناس و مشاور شورای علمی حجم‌سازی سازمان زيباسازی شهر تهران تأكيد كرد: خوب است به عنوان كشوری اسلامی فضاهای دينی را در كشور خودمان طراحی كنيم تا شيعيان را به عنوان ارتباط‌دهنده همه جوامع به يكديگر معرفی كنيم.

 

نادر قشقايی، كارشناس و مشاور شورای علمی حجم‌سازی سازمان زيباسازی شهر تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) اظهار كرد: هر اثری كه مورد تأييد سازمان زيباسازی شهرداری تهران و گروه كارشناسی آن قرار گرفته باشد، قابليت نصب در سطح شهر را داراست. براساس تبصره‌ای كه از طرف وزارت كشور به سازمان زيباسازی ابلاغ شده هر اثر حجمی كه قرار است در سطح شهر تهران نصب شود، بايد براساس قاعده مورد ارزيابی قرار گرفته و كارشناسی شود؛ همچنين قابليت مكان مورد نظر برای نصب آن تائيد شود.

وی در پاسخ به اين سؤال كه آيا معتقديد همه آنچه كه به عنوان نمادهای شهری در سطح شهر ديده می‌شود كارشناسی شده است، اظهار كرد: اصولا بايد اينگونه باشد و براساس اين فرايند تنها اگر نگاه كارشناسی بر اثر صورت بگيرد قابليت نصب دارد. چون عده‌ای از كارشناسان دارای تخصص در اين زمينه مسئول هستند تا با در نظر گرفتن نگاه شهری موجبات اين را فراهم كنند تا آسيب بصری ايجاد نشود و اثر نصب شده بتواند نگاه جمع و مردم را انتقال دهد.

قشقايی در پاسخ به اين سئوال كه با توجه به اينكه نمادهايی كه قرار است از سوی شهرداری نصب شود بايد مورد تائيد وزارت ارشاد نيز قرار بگيرد، آيا آنچه كه در سطح شهر داريم در اين حد كارشناسی شده است؟ گفت: مسلما در اين حد نيست؛ چون اگر قرار بود اين قدر نظم وجود داشته باشد، همه شرايطی كه از آن به عنوان نظم شهری و نگاه كارشناسانه ياد می‌كنيم بايد در سطح شهر ديده می‌شد؛ ولی متأسفانه به اين شكل نيست و بخشی از شهر براساس سليقه‌ افرادی كه پول بيشتری دارند شكل گرفته است. برخی از المان‌ها در شهر ما هيچ سنخيتی با شرايط اقليمی ندارند، ما شاهد برج‌ها يا ساختمان‌هايی هستيم كه به هيچ عنوان همگونی با محيط خود ندارند.

طراح و سازنده «يادمان شهيد رجايی» در ميدان بهشت تهران در مورد انجام كار كارشناسی شده به ذكر مثال پرداخت و گفت: شما نيز ممكن است نمونه‌هايی از كشورهای مختلف را سراغ داشته باشيد. به عنوان مثال من در شهر ونيز شاهد نصب يك شير آبخوری در يك پارك بودم. عده‌ای آمدند و بررسی كردند كه بهترين مكان برای نصب شير آب كجاست و براساس معيارهای متعدد محلی را انتخاب و تائيد كردند. بعد سنگفرش‌های قديمی را شماره‌گذاری كردند و برداشتند. پس از آن عده ديگری آمدند و شير آبی را كه برای آن محل طوری طراحی شده بود كه از لحاظ شكل و ظاهر با فضای مورد نظر همخوانی داشته باشد را نصب كردند. پس از انجام كار عده ديگری آمدند و آن را از لحاظ كيفی و ارزشی تائيد كردند.

وی ادامه داد: دقت كرديد كه اين فرايند تنها برای نصب يك شير آبخوری روی داد. اگر تمام روابطی كه ما انتظار داريم و گروه‌های كارشناسی كه نسبت به اين روابط آشنايی دارند و دوستانی كه مسئوليت اين ارتباط را در بخش‌های مختلف اجرايی و ترميم شهر و خيابان‌ها، معماری و آثار هنری پذيرفته‌اند براساس اصول و قاعد‌ه‌ای به صرف هزينه هزينه بپردازند ما هم در شهر خود می‌توانيم چنين نتايجی را دريابيم.

مدير واحد مجسمه‌سازی مركز هنرهای تجسمی تصريح كرد: به عنوان مثالی نقض می‌توان به اجرای طرح ايجاد مسير دوچرخه‌سواری دانشجويان دانشگاه تهران از خوابگاه به طرف دانشگاه نظری انداخت. اين مسير از خيابان كارگر شمالی آغاز شد و به طرف بلوار كشاورز آمد تا به دانشگاه تهران برسد. در اين بين هزينه‌های مختلفی برای اجرای اين طرح اعمال شد، حتی قسمتی از مسير بلوار كشاورز برای ايجاد مسير دوچرخه سواری تخريب شد در حالی كه اين كار در جريانی غيركارشناسانه قرار گرفته بود. اين طرح از سوی دانشجويان استقبال نشد و با كمی تحقيق و بررسی می‌شد آن را پيش‌بينی كرد.

وی اضافه كرد: برخی از مسئولان طی سفرهای خارجی برداشت‌هايی سطحی از عملكرد شهرسازی در شهرهای مختلف می‌كنند و عوامل مخفی و كارشناسی‌های پشت صحنه و پژوهش‌های قبل از اجرا در اين كارها را نمی‌بينند و با تكيه بر برداشت ظاهری خود آن نمونه‌ها را در شهری مثل تهران اجرا می‌كنند.

طراح و سازنده نقش برجسته جهادگران در سد مارون بهبهان اظهار كرد: البته نمونه‌های كارا و موثر هم در اين ميان نيز وجود دارد كه در نتيجه كارشناسی و همفكری با كارشناسان با ديدگاه‌های مختلف انجام شده است. نمونه آن از بين بردن بخشی از ترافيك در شهر و يا اعمال بستن كمربند ايمنی در جامعه است كه برای همه مفيد بوده است. اين نوع عملكرد می‌تواند در ديگر بخش‌ها و رشته‌ها نيز اعمال شود و معماری، شهرسازی، حتی ساختن يك پارك برای كودكان را تحت تاثير قرار دهد.

 قشقايی:
مطلوب است كه مسئولان هماهنگ‌كننده ارتباطات بين‌المللی، مخصوصا در جهت زيباسازی شهری، در سفرهای تحقيقاتی مسئولان به كشورهای مختلف، حضور هنرمندان در كنار مسئولان را ضروری بدانند تا با همفكری آنان شهری زيباتر را داشته باشيم

عضو رسمی مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: بعد از سی و سه سال به فكر احداث موزه‌ای با عنوان موزه جنگ افتاده‌ايم كه البته هزينه بسيار زيادی هم صرف آن شده است؛ گر چه اين موضوع مطلوب است اما هر چه كه به طور وسيع‌تر و كارشناسانه‌تر با آن برخورد شود می‌تواند ماندگارتر، كاراتر و موثرتر مورد استفاده مردم قرار گيرد.

وی در مورد هنری كه در جهت انتقال مفاهيم قرآنی كاربرد بيشتری دارد گفت: اين قابليت در اقلب هنرها مخصوصا گرافيك، مجسمه‌سازی و خوشنويسی وجود دارد، همچنين در اين زمينه از بخش‌هايی از قابليت‌های سينما و تئاتر هم می‌توان استفاده كرد تا اين نوع نگاه به طور وسيع‌تری انتقال يابد. در همين راستا اولين موزه با نام موزه «محمد رسول‌الله (ص)» در كشور عربستان ايجاد شده است، در حالی كه بهتر بود در اين زمينه پيش‌قدم می‌شديم. خوب است به عنوان كشوری اسلامی چنين فضايی را در كشور خودمان طراحی كنيم تا شيعيان را به عنوان ارتباط‌دهنده همه جوامع به يكديگر معرفی كنيم.

قشقايی به عنوان كسی كه با ارگان‌های مختلف برای خلق اثر هنری ارتباط داشته است گفت: در فراخوان‌هايی كه برای زيباسازی و ترميم شهر از طرف امور حجم سازمان زيباسازی اعلام می‌شود، همه علاقه‌مندان شركت می‌كنند. موضوع مورد نياز اعلام می‌شود و در پی آن كارها و آثار دريافت می‌شود.گروه كارشناسی و عوامل متخصص با تكيه بر نگاهی كه منطبق بر شرايط باشد و بتواند نياز سازمان را پاسخگو باشد آثاری را انتخاب می‌كنند و آثار برگزيده وارد چرخه كاری می‌شود.

وی افزود: اين امور براساس اصول و قواعد شكل می‌گيرد؛ اما اگر قرار باشد انتخاب آثار براساس اعمال سليقه انجام شود، فضای بصری مطابق با كار كارشناسی شده نخواهد بود. در نظر گرفتن عوامل محيطی چون نور، حجم، رنگ، اندازه و محيط اطراف اثر از امور تخصصی است كه بايد به دست كارشناسان آن حوزه سپرده شود و آثار بر آن اساس انتخاب شوند.

طراح و سازنده يادمان سردار شهيد صياد شيرازی در اتوبان صياد شيرازی گفت: در طی 6 سال گذشته تمام فعاليت‌هايی كه به صورت تخصصی صورت گرفته به گروه داوران متخصص سپرده شده كه كارشناسان آن گروه مورد تائيد عموم هنرمندان هستند. البته كارهايی هم به شكل سفارش‌های خاص نصب شده و با صرف هزينه‌های زياد برخی آثار كه نامتناسب با محيط تشخيص داده شده‌اند مشكلات زيادی را برای هم هنرمند و هم مسئولان به وجود آورده است. معمولا پس از اعلام نارضايتی هزينه‌ای نيز برای تخريب آن اعمال شده و نيز محيط آن را نيز تحت تاثير قرار داده است.

وی اضافه كرد: در مورد نماد ميدان انقلاب بنده اطلاعات چندانی ندارم، اما نماد ميدان انقلاب می‌تواند با در نظر گرفتن سبقه تاريخی آن و هماهنگی با ورودی ‌های مترو در آن، به شكلی دربيايد كه ورودی‌های مترو به شكل نشانه‌ای كه خود را بر محيط تحميل نكرده و منتقل كننده حسی خوب در ميان شهروندان باشد ظاهر شود.

وی در پايان پيشنهاد كرد: مطلوب است كه مسئولان هماهنگ‌كننده ارتباطات بين‌المللی، مخصوصا در جهت زيباسازی شهری، در سفرهای تحقيقاتی مسئولان به كشورهای مختلف، حضور هنرمندان در كنار مسئولان را ضروری بدانند تا با همفكری آنان شهری زيباتر را داشته باشيم.

يادآور می‌شود، نادر قشقايی، كارشناس و مشاور شورای علمی حجم‌سازی سازمان زيباسازی شهر تهران، عضو رسمی مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری، عضو هيئت مديره انجمن مجسمه‌سازان ايران است و مديريت واحد مجسمه‌سازی مركز هنرهای تجسمی را برعهده دارد.

همچنين ساخت مجسمه‌هايی چون «شهيد چمران» در ساوه؛ «محمد الدوره» در فرهنگسرای بهمن؛ «سياوش در آتش» در اصفهان؛ «پرنده» در باغ‌مجسمه خانه هنرمندان ايران؛ «نيم‌تنه جلال آل احمد» در شهرستان هشتگرد؛ «سقا» و «پيامبران صلح» در باغ‌مجسمه مركز هنرهای تجسمی؛ «يادمان شهيد رجايی» در ميدان بهشت تهران؛ نقش برجسته جهادگران در سد مارون بهبهان؛ يادمان سردار شهيد صياد شيرازی در اتوبان صياد شيرازی، يادمان شهيد رجايی در قزوين و مجسمه و يادمان شهيد همت در بزرگراه شهيد همت از آثار وی است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:01 AM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 13:39:22             شماره‌ خبر :982735
سردار باقرزاده عنوان كرد:

تبديل ذخاير جنگ به محصولات پايه؛ كاركرد پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس

گروه اجتماعی: رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس عنوان كرد: كاركرد پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس بايد تبديل ذخاير جنگ به محصولات پايه باشد. ما بايد اين مطالب را در اختيار دانشگاه‌ها قرار دهيم و دانشگاه‌ها نيز علوم ديگری را از عمق آن تهيه و به صورت دروس و علوم غنی به جامعه ارائه دهند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، مراسم معارفه رئيس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس امروز، 22 فروردين‌ماه، با حضور سردار باقر‌زاده، رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برگزار شد.

وی محوريت فعاليت‌های بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس را طی سال‌های گذشته، تبليغی دانست و اظهار كرد: ايجاد پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گامی در جهت حركت به سوی تحقيقات و پژوهش و جلوگيری از فعاليت‌های تبليغی صرف بوده است.

سردار باقرزاده بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس را مجموعه‌ای به هم پيوسته دارای سه عرصه مرتبط «زايش، تبيين و عرضه» دانست و گفت: توليد مجموعه‌ای كه بايد استخراج شود همچون سوابق، مدارك و اسناد با بخش زايش مرتبط می‌شود كه پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شايسته‌ترين بخش برای انجام اين عمل است.

از نظر باقرزاده اولين گام در كار استخراج شناسايی و كدگذاری عنوان شد كه اين امر در بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با شناسايی اسناد و مدارك و تشكيل آرشيو دفاع مقدس ميسر می‌شود. همچنين گام بعدی ورود به مطالعات چگونگی استخراج و داير كردن كارگاه‌های استخراج است.

 باقرزاده:
پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس بايد دانشگاه‌ها را در زمينه ورود به مسائل دفاع مقدس ياری كند

وی فعاليت‌های آموزشی پژوهشگاه را در مرحله دوم اولويت عنوان كرد و گفت: فعاليت‌های پژوهشی مقدم هستند و كاركرد پژوهشگاه بايد تبديل ذخاير جنگ به محصولات پايه باشد. ما بايد اين مطالب پايه را در اختيار دانشگاه‌ها قرار دهيم و دانشگاه‌ها نيز علوم ديگری را از عمق آن تهيه و به صورت دروس و علوم غنی به جامعه ارائه دهند.

رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس وضعيت دانشگاه‌ها را در رابطه با دفاع مقدس در چهار موضع «ابهام در نقش، كم باری نقش، گران‌باری نقش و ناسازگاری نقش» برشمرد و گفت: پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس بايد دانشگاه‌ها را در زمينه ورود به مسائل دفاع مقدس ياری كند.

وی در پايان خواستار رسيدگی به چند مورد توسط مديريت جديد شد و گفت: تدوين نظام پژوهش در رابطه با دفاع مقدس، تدوين نظام آموزشی در حوزه دفاع مقدس از دبستان تا دانشگاه و در حوزه‌های علميه، تدوين تاريخ جامع دفاع مقدس، تدوين چشم‌انداز حوزه اسناد دفاع مقدس، ساماندهی مسئله روايت‌گری و صدور مجوز و سطح‌بندی راويان، اهتمام به ترجمه كتب مرجع دفاع مقدس و ورود و نفوذ به حوزه‌های اسنادی ديگری كشورهای مرتبط با دفاع مقدس به وسيله تفاهم‌نامه از جمله اموری است كه بايد مورد بررسی جدی قرار گيرد.

سردار باقرزاده در پايان سردار «هادی پيری» را به عنوان رئيس جديد پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس معرفی و برای روح پرفتوح سردار احمد سوداگر رئيس پيشين اين پژوهشگاه آرزوی علو درجات كرد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 23 فروردین 1391  12:01 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها