0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 13:35:36             شماره‌ خبر :981782
محفل انس با قرآن كريم در بوكان برگزار شد

گروه فعاليت‌های قرآنی: محفل نورانی انس با قرآن به همت كانون فرهنگی وحدت پايگاه شهيد شوانه حوزه شهری سپاه بوكان با حضور قاريان برجسته اين شهرستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به نقل از پايگاه خبری سپاه نيوز، محفل انس با قرآن در مسجد صاحب‌الزمان بوكان برگزار شد، در اين مراسم حجت‌الاسلام والمسلمين نجفيان سرپرست سازمان تبليغات اسلامی بوكان گفت: قرآن اين كتاب نور و رحمت نسخه شفابخشی است كه به انسان زندگی جاويد و حياتی ابدی می‌بخشد.

وی افزود: قرآن كريم همدم، يار و مونسی است كه برای زندگی اجتماعی و فردی برنامه‌های صحيح و شفافی دارد و خوشبخت آن كسی است كه قرآن او را پذيرفته است و در چنين محفل‌هايی حضور مستمر دارد.

در ادامه اين محفل نورانی امير ايزددوست فرمانده پايگاه شهيد شوانه گفت: در سال جديد در راستای وظايف قرآنی، ارتقاء سطح كيفی و كمی برنامه‌های قرآنی، ايجاد فضای معنوی و گسترش هر چه بيشتر عطر قرآن كريم اقدام به برگزاری محافل انس با قرآن و كلاس قرائت سطح يك و تبليغ گسترده قرآنی در اين پايگاه خواهيم كرد تا با توكل بر خدا در سال توليد ملی و حمايت از كار و سرمايه ايرانی در زمينه توليدات فرهنگی و قرآنی گام‌های موثر و قابل قبولی برداريم.

پايگاه شهيد شوانه حوزه شهری سپاه بوكان يكی از مجهزترين پايگاه‌های سپاه است كه دارای امكاناتی همچون مسجد، سالن اجتماعات، سالن ورزشی، كانون فرهنگی ورزشی وحدت، كتابخانه، كانون قرآن و عترت و هيئت قرآنی معارف است كه به يكی از قطب‌های فرهنگی، تبليغی، ورزشی و آموزشی در شهرستان بوكان تبديل شده است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:10 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

دوشنبه 21 فروردين 1391 13:38:59             شماره‌ خبر :981639
مديركل زندان‌های كرمان عنوان كرد:

حمايت از فعاليت‌های قرآنی، يكی از اولويت‌های زندان‌های كرمان

گروه فعاليت‌های قرآنی: مديركل زندان‌ها و اقدامات تامينی و تربيتی استان كرمان گفت: فعاليت‌های فرهنگی به ويژه قرآنی از اولويت‌های اصلی اين اداره كل است كه در سال جاری با جديت بيشتر و به طور كامل‌تر از اين فعاليت‌ها حمايت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی اداره‌كل زندان‌های استان كرمان، علی ولی‌نيا، مديركل زندان‌ها و اقدامات تامينی و تربيتی استان كرمان در اولين همايش مسئولان فرهنگی زندان‌های استان در سال 91 گفت: برنامه‌های فرهنگی زيربنا و اصل مهمی در اصلاح و تربيت مددجويان و ايجاد زمينه بازگشت سعادتمندانه آن‌ها به زندگی فردی و اجتماعی است.

وی در ادامه افزود: توجه هر چه بيشتر به آموزه‌های دينی، قرآنی و نماز، توسعه زيرساخت‌های فرهنگی و تجهيز نمازخانه‌ها از جمله مواردی است كه بايد مورد توجه ويژه در سال جديد باشد.

مديركل زندان‌ها و اقدامات تامينی و تربيتی استان كرمان بيان كرد: نبايد گذاشت كه فرصت‌های مددجويان زندان‌ها به بطالت سپری شود و بايد با برنامه‌های فرهنگی جامع، مدون و تاثيرگذار در راستای بهينه كردن اوقات فراغت مددجويان اقدام كرد.

وی شعار امسال سازمان زندان‌ها و اقدامات تامينی و تربيتی را «ارتقاء نظم و انضباط عمومی در زندان‌ها» دانست و گفت: با ارتقای هر چه بيشتر نظم و انضباط عمومی و در سايه امنيت زمينه تاثيرگذاری برنامه‌های فرهنگی و تربيتی نيز گسترش می‌يابد.

وی ادامه داد: رابطان فرهنگی زندان‌ها نيز در بخش‌های ارايه طرح و پيشنهادات خود برای اجرای برنامه‌های فرهنگی مناسب و نيز اجرای برنامه‌های تعيين شده از سوی مسئولان نقش مهمی را بر عهده دارند.

ولی نيا تاكيد كرد: واحدهای فرهنگی زندان‌ها بايد با توجه به افزايش 600 درصدی كه در سال 90 صورت گرفت، فعاليت‌های خود را ادامه داده و زمينه جذب هر چه بيشتر مددجويان به اين برنامه‌ها را فراهم كنند.

وی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان «توليد ملی، حمايت از كار و سرمايه ايرانی»، تصريح كرد: در اين سال بايد با تاكيد بر استفاده بهينه از منابع موجود نهايت تلاش خود برای تحقق فرمايشات رهبر معظم انقلاب اسلامی را به كار گرفت.

مديركل زندان‌ها و اقدامات تامينی و تربيتی زندان‌های استان كرمان در اين گردهمايی گفت: برنامه‌های فرهنگی زيربنای موفقيت در حوزه‌های مختلف است.

همچنين حجت‌الاسلام علی مقبلی، رئيس اداره فرهنگی و تربيتی زندان‌های استان كرمان اظهار كرد: طی سال‌های گذشته اقدامات بسيار خوبی در حوزه‌های فرهنگی انجام شده كه تداوم آن‌ها و نيز ارايه برنامه‌های جامع و جديدتر در اين رابطه مورد تاكيد است.

رئيس اداره فرهنگی و تربيتی زندان‌های استان كرمان در ادامه بيان كرد: برنامه‌های اصلاح و تربيت زندان‌های كشور در قالب 147 برنامه در بخش‌های مختلف آموزشی، مذهبی، ورزشی و هنری است.

حجت‌الاسلام مقبلی گفت: از مجموع برنامه‌های ابلاغ شده، 43 برنامه مذهبی، 34 برنامه قرآنی، 33 برنامه ورزشی، 19 برنامه هنری و 18 برنامه آموزشی مربوط به حوزه فرهنگی است، همچنين وی هدف از برگزاری اين همايش را توجيه برنامه‌های فرهنگی در سال جديد، هم‌انديشی و هم‌فكری برای اجرای هر چه بهتر برنامه‌ها در سال 91 اعلام كرد.

حجت‌الاسلام مقبلی اظهار كرد: زندان‌ها بر اساس فعاليت‌های آموزشی، مذهبی، ورزشی و هنری در پايان سال 90 مورد ارزيابی قرار گرفتند كه در نتيجه در بحث آموزش زندان رفسنجان و كانون اصلاح و تربيت رتبه اول، زندان بم رتبه دوم و زندان سيرجان رتبه سوم را از آن خود كردند و در بحث مذهبی زندان‌های كرمان، رفسنجان و جيرفت به ترتيب رتبه‌های اول تا سوم را كسب كردند و در بحث ورزشی كانون اصلاح و تربيت ماهان، زندان رفسنجان و جيرفت نيز اول تا سوم شدند و در رشته هنری زندان‌های سيرجان، رفسنجان و كهنوج و كانون اصلاح و تربيت اول تا سوم شدند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:11 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 14:54:56             شماره‌ خبر :981879
برگزاری دوره تربيت معلم قرآن در اداره تبليغات نجف‌آباد

گروه فعاليت‌های قرآنی: كارشناس قرآنی اداره تبليغات اسلامی نجف‌آباد از برگزاری دوره تربيت معلم قرآن ويژه بانوان در اين اداره خبر داد و گفت: كلاس‌های اين دوره آموزشی از روز 21 فروردين ماه آغاز شده است و تا اواخر ارديبهشت ماه ادامه دارد.

حميد اصلانی، كارشناس قرآن اداره تبليغات اسلامی نجف‌آباد، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: دوره تربيت معلم قرآن ويژه بانوان مربوط به برنامه‌های شش ماهه دوم سال گذشته است كه برگزاری آن به سال 91 هم كشيده شده است.

اصلانی افزود: در اين دوره عموم متقاضيان با حداقل مدرك ديپلم و نيز با شرايط سنی 18 تا 40 سال در اين دوره حضور دارند كه مجموع ساعات آموزشی اين دوره در حدود 260 ساعت است و در پايان اين دوره آموزشی به افراد برتر گواهی پايان دوره اهداء خواهد شد.

كارشناس قرآنی اداره تبليغات اسلامی نجف‌آباد تصريح كرد: اعطای مدرك معتبر و مورد تأييد سازمان دارالقرآن‌الكريم مشروط به پذيرفته شدن متقاضيان در آزمون شفاهی و كتبی پايان دوره است كه در ارديبهشت ماه برگزار خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری آزمون برای ورود به اين دوره گفت: معمولاً ظرفيت هر دوره بين 18 تا 25 نفر است كه ما در مرحله ثبت نام در حدود 50 نفر متقاضی داشتيم و پس از برگزاری آزمون ورودی 25 نفر موفق به حضور در كلاس‌های اين دوره شدند.

كارشناس قرآن اداره تبليغات اسلامی نجف‌آباد تصريح كرد: از جمله مواردی كه در اين دوره آموزش داده می‌شود، روانشناسی تربيتی رشد، اخلاق و تربيت اسلامی، روش تدريس و كلاس‌داری، روش حفظ قرآن كريم و فنون تدريس و معلمی است.

اصلانی در پايان به برگزاری دوره‌های مختلف آموزش قرآن در سال گذشته توسط اداره تبليغات اسلامی نجف‌آباد اشاره كرد و افزود: در سال گذشته بيشتر برنامه‌های برنامه‌ريزی شده را عملياتی كرديم كه با استقبال مطلوب شهروندان نيز همراه بوده است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:11 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 14:00:57             شماره‌ خبر :981775
بررسی داستان طالوت در برنامه «قرآن و هنر داستان» راديو قرآن

گروه فعاليت‌های قرآنی: برنامه «قرآن و هنر داستان» فردا، 22 فروردين‌ماه، به موجز بودن بيان داستان نهر و سپاه در ماجرای طالوت می‌پردازد.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) روابط عمومی راديو قرآن اعلام كرد، در برنامه راديويی «قرآن و هنر داستان» فردا، سه‌شنبه، 22 فروردين‌ماه با استناد به آيه 249 سوره بقره نظر محققان درباره حادثه نهر و سپاه طالوت بيان می‌شود.

توضيح بخش‌هايی از داستان طالوت و هنر داستانی اين آيه كه بخش مهمی را به طور موجز بيان كرده است نيز در اين برنامه بررسی می‌شود. در آيه 249 سوره مباركه بقره خداوند درباره داستان طالوت می‌فرمايد: «و چون طالوت با لشكريان [خود] بيرون شد گفت‏ خداوند شما را به وسيله رودخانه‏‌اى خواهد آزمود پس هر كس از آن بنوشد از [پيروان] من نيست و هركس از آن نخورد قطعا او از [پيروان] من است مگر كسى كه با دستش كفى برگيرد پس [همگى] جز اندكى از آنها از آن نوشيدند و هنگامى كه [طالوت ] با كسانى كه همراه وى ايمان آورده بودند از آن [نهر] گذشتند گفتند امروز ما را ياراى [مقابله با] جالوت و سپاهيانش نيست كسانى كه به ديدار خداوند يقين داشتند گفتند بسا گروهى اندك كه بر گروهى بسيار به اذن خدا پيروز شدند و خداوند با شكيبايان است.»

برنامه «قرآن و هنر داستان» كاری از گروه قرآن و انديشه راديو قرآن است كه شنوندگان می‌توانند اين برنامه را فردا از ساعت 16:5 به مدت 10 دقيقه از راديو قرآن بشنوند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:11 PM
تشکرات از این پست
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:24:55             شماره‌ خبر :981805
سردار فتحيان:

اخلاص، راز ماندگاری شهيد صياد شيرازی است

گروه سياسی: رئيس اداره بهداشت و درمان ستادكل نيروهای مسلح با ذكر اينكه شهيد صياد شيرازی چهره درخشان دفاع مقدس است، افزود: آنچه موجب ماندگاری او شد اخلاص بود، اين شهيد با خدا ارتباط قوی داشت و خود را برای خدا خالص كرد و خداوند نيز او را در صحنه‌های مختلف ياری كرد و اجر شهادت را به صياد شيرازی هديه كرد.

سردار نصر‌الله فتحيان، رئيس اداره بهداشت و درمان ستادكل نيروهای مسلح در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با گراميداشت سالگرد شهادت صياد شيرازی گفت: اين شهيد از نظر عبادی يك فرمانده معنوی بود و از جمله فرماندهانی بود كه در سختی عمليات نماز شب او ترك نمی‌شد.

وی با ذكر اينكه شهيد صياد شيرازی عبادت‌های فردی را به جا می‌آورد، عنوان كرد: اين شهيد به ائمه(ع) توسل داشت و در همه روزها قرآن تلاوت می‌كرد و رفتار دينی او الگويی برای همه رزمندگان اسلام بود.

اين فرمانده دوران دفاع مقدس تواضع شهيد صياد شيرازی را از ويژگی‌های منحصر به فرد اين شهيد دانست و افزود: تواضع نسبت به همه رزمندگان اسلام در اوج مسئوليت، شهيد صياد را محبوب دل‌های رزمندگان كرده بود و محبت و خدمت به يكديگر مورد توصيه او بود.

وی با بيان اينكه شهيد صياد شيرازی يك شخصيت جامع بود، اظهار كرد: اين شهيد در ميدان جنگ يك فرمانده مقتدر، در صحنه عبادات يك عارف و همچنين در عرصه نظامی آشنا به تخصص‌های مختلف بود و رزمندگان را در زمينه‌های مختلف راهنمايی می‌كرد.

فتحيان عنوان كرد: شهيد صياد شيرازی بين مجموعه نظاميان محبوبيت ويژه‌ای داشت و يك نظامی كارآمد بود كه در عمليات‌های مختلف نقش مهمی در پيروزی رزمندگان اسلام ايفا كرد كه عمليات مرصاد با هدايت اين شهيد ضربه بزرگی به منافقان زد.

وی با ذكر اينكه شهيد صياد شيرازی چهره درخشان دفاع مقدس است، افزود: آنچه موجب ماندگاری او شد اخلاص بود، اين شهيد با خدا ارتباط قوی داشت و خود را برای خدا خالص كرد و خداوند نيز او را در صحنه‌های مختلف ياری كرد و اجر شهادت را به صياد شيرازی هديه كرد.

رئيس اداره بهداشت و درمان ستادكل نيروهای مسلح با اشاره به تلاش‌های اين شهيد برای شكست دشمنان افزود: دشمن از نام شهيد صياد شيرازی واهمه داشت و صياد همه وقت خود را برای پيروزی در دفاع مقدس وقف كرد و بعد از جنگ نيز در با اخلاصی كه از او سراغ داشتيم، برای عظمت انقلاب اسلامی فعاليت كرد.

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:44 AM
تشکرات از این پست
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:28:40             شماره‌ خبر :982276
كارگاه «تدبر در قرآن» امروز در فرهنگ‌سرای قرآن برگزار می‌شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: كارگاه آموزش «تدبر در قرآن» از سوی فرهنگ‌سرای قرآن با هدف ترويج فرهنگ و مضامين قرآنی در سال جديد برگزار می‌شود.

ليلی اكبری‌پور، مدير روابط عمومی فرهنگ‌سرای قرآن، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اين خبر گفت: اين فرهنگ‌سرا با هدف نهادينه كردن فرهنگ قرآنی از طريق فهم و درك مفاهيم قرآن كريم از سوی آحاد مردم، كارگاه آموزش «تدبر در قرآن» را برگزار می‌كند.

وی در ادامه افزود: تدبر در قرآن كريم، يعنی تلاوت آيات قرآن كريم و عبور از الفاظ اين كتاب آسمانی و رسيدن به معنا، پيام‌ها، انذارها، درس‌ها و رهنمودهای قرآن كريم به اقشار مختلف مردم برای داشتن دنيا و آخرتی شايسته و ارزشمند است.

مدير روابط عمومی فرهنگ‌سرای قرآن اظهار كرد: در اين كارگاه شيوه‌های تدبر در قرآن كريم، پاسخ به شبهات مطرح شده در مورد قرآن كريم و شيوه‌های بهره‌مندی و درك مفاهيم قرآنی مطرح می‌شود، همچنين در اين كارگاه جلسات پرسش و پاسخ در مورد مسائل مطرح شده، برگزار می‌شود.

اكبری‌پور اظهار كرد: اين كارگاه با حضور اسماعيل عاكفی، كارشناس قرآنی كشورمان از امروز سه‌شنبه، 22 فروردين‌ماه، آغاز می‌شود و هر هفته در همين روز از ساعت 17 تا 18 در سالن شهيد محمدی فرهنگ‌سرای قرآن برگزار می‌شوند.

وی گفت: فعاليت مدرسه مكاتباتی قرآن‌ كريم فرهنگ‌سرای قرآن آغاز به فعاليت كرده و امسال نيز مانند سال‌های گذشته پذيرای مشتاقان فراگيران علوم قرآنی به صورت غير حضوری است.

مدير روابط عمومی فرهنگ‌سرای قرآن در پايان افزود: علاقه‌مندان برای شركت در كلاس‌های قرآنی به ويژه اين كارگاه آموزشی می‌توانند به فرهنگ‌سرای قرآن واقع در خيابان قزوين، نرسيده به ميدان شمشيری، نبش خيابان شهيد كاظمی مراجعه كنند.

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:44 AM
تشکرات از این پست
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:33:32             شماره‌ خبر :981893
مركز جهانی وقف در نيوزيلند تأسيس می‌شود

گروه بين‌الملل: مركز جهانی وقف به همت بنياد عربی علوم و فن‌آوری طی سه ماه آينده در نيوزيلند تأسيس می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی ahram، عبدالله عبدالعزيز النجار، رئيس بنياد عربی علوم و فن‌آوری، با اعلام اين خبر گفت: اين مركز با هدف اهتمام به مسائل مربوط به وقف و اموال وفقی و تحقق توسعه پايدار در جوامع عربی و اسلامی به‌ويژه كشورهای فقير، در نيوزيلند تأسيس خواهد شد.

عبدالله عبدالعزيز النجار در ادامه افزود: اين مركز پرداختن به مسائل مربوط به وقف به‌ويژه بهره‌مندی از سنت حسنه قربانی‌كردن در راستای خدمت به نيازمندان مسلمان در كشورهای مختلف جهان را در دستور كار قرار می‌دهد.

حسين بن يونس، دبيركل اوقاف نيوزيلند نيز تأكيد كرد: اين مركز وارد مسائل و فتواهای دينی نخواهد شد، اما مسائل مرتبط با امور مالی وقف و جنبه‌های رشد و توسعه مربوط به آن و استفاده از وقف برای خدمت به نيازمندان را مورد توجه قرار خواهد داد.

وی در پايان يادآور شد: مبارزه با فقر با استفاده از فن‌آوری‌های نوين و تقويت همكاری ميان مؤسسات جهانی وقف نيز از ديگر سياست‌های اين مركز خواهد بود.

بنياد عربی علم و فن‌آوری مؤسسه‌ای منطقه‌ای، بين‌المللی، مستقل و غير دولتی است كه در «شارجه» امارات واقع شده است، اين مؤسسه دفاتری در برخی كشورها و پايتخت‌های عربی دارد.

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:45 AM
تشکرات از این پست
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:31:05             شماره‌ خبر :981165
بررسی شيوه‌های حفظ و قرائت قرآن در جهان / 1
جبار الموسوی:

مؤسسه دارالقرآن كوفه در آموزش قرآن بر شيوه مفهومی تكيه می‌كند

گروه بين‌الملل: در مؤسسه دارالقرآن الكوفه علاوه بر آموزش حفظ و تلاوت قرآن كريم، معنا و مفهوم آيات نيز به قرآن‌آموزان آموزش داده می‌شود كه اين شيوه را می‌توان «تفسيری» يا مفهومی دانست.

جبار الموسوی، رئيس مؤسسه دار القرآن كوفه

جبار الموسوی، رئيس مؤسسه دارالقرآن الكريم كوفه، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: شيوه شرح و توضيح مفاهيم قرآن كريم در كنار آموزش حفظ اين كتاب آسمانی تأثير مهم و به‌سزايی دارد كه ما در مؤسسه قرآنی كوفه همواره شاهد آن بوديم.

وی افزود: شيوه‌ای كه ما در مؤسسه دارالقرآن الكوفه از زمان تأسيس تاكنون بر آن تكيه كرده‌ايم اين است كه علاوه بر آموزش حفظ و تلاوت قرآن كريم، معنا و مفهوم آيات نيز به قرآن‌آموزان آموزش داده می‌شود كه اين شيوه را می‌توان «تفسيری» يا «مفهومی» دانست.

جبار الموسوی تأكيد كرد: آموزش حفظ قرآن كريم در مؤسسه‌های قرآنی بدون آموزش تعاليم و آموزه‌های اين كتاب آسمانی كافی نيست و حافظ قرآنی كه از مفاهيم قرآن آگاهی نداشته باشد كار بيهوده و غيرمفيدی انجام داده است.

الموسوی خاطرنشان كرد: اين مؤسسه در كنار آموزش قرائت و حفظ قرآن كريم همواره دروس اخلاق اسلامی، مسائل زندگی روزمره و تعاليم اسلامی را داشته و اين دروس را برای شركت‌كنندگان در دوره‌های قرآنی اين مؤسسه تدريس می‌كند و دانش‌آموختگان در كنار حفظ و قرائت قرآن، چگونگی تعامل و رفتار با پدر و مادر خود و تعامل با جامعه را می‌آموزند.

رئيس مؤسسه دار القرآن كوفه با اشاره به اين‌كه پس از سال‌ها فعاليت در اين حوزه به لزوم در پيش گرفتن اين روش در آموزش قرآن دست يافتيم، گفت: تجربه نشان داده است كه حفظ قرآن به تنهايی كافی نيست، زيرا ممكن است كسی تمام قرآن را حفظ كند در حالی كه مفاهيم و آموزه‌های اين كتاب آسمانی برای او كاملا نامعلوم و نامفهوم باشند.

وی افزود: در مؤسسه دارالقرآن كوفه به دانشجو گفته می‌شود كه اين آيه قرآن شما را به احترام به والدين خود امر می‌كند، شما را به ياری‌دادن به فقراء و مستمندان امر می‌كند و آن آيه پايبندی به اخلاق را از شما می‌خواهد تا اين‌كه دانشجو بتواند آموزه‌های اين كتاب آسمانی را بهتر درك كند.

رئيس مؤسسه دارالقرآن كوفه در بخش ديگری از اين گفت‌وگو، درباره تاريخچه مؤسسه دار القرآن شهر تاريخی كوفه سخن گفت و افزود: اين مؤسسه قرآنی در سال 2007 ميلادی با تلاش و مشاركت شماری از جوانان علاقه‌مندان به فعاليت‌های قرآنی در اين شهر مقدس تشكيل و فعاليت خود را آغاز كرد.

 رئيس مؤسسه دارالقرآن كوفه:
آموزش حفظ قرآن كريم در مؤسسه‌های قرآنی بدون آموزش تعاليم و آموزه‌های اين كتاب آسمانی كافی نيست و حافظ قرآنی كه از مفاهيم قرآن آگاهی نداشته باشد كار بيهوده و غيرمفيدی انجام داده است

الموسوی با تاكيد بر اين‌كه موسسه دارالقرآن كوفه از سوی هيچ نهاد دولتی حمايت نمی‌شود، تصريح كرد: نخستين دوره آموزشی كه اين مؤسسه در سال 2007 ميلادی برگزار كرد به موفقيت ملموسی دست يافت و در همان دوره اين مؤسسه نوپا توانست 65 قاری قرآن را فارغ‌التحصيل كند.

وی خاطرنشان كرد: دومين دوره قرآنی مؤسسه دارالقرآن كوفه در آستان مقدس امام حسين(ع) برگزار شد و سپس اجرای دوره‌های قرآنی در مقر مؤسسه ادامه پيدا كرد و اين مؤسسه از بدو تأسيس يعنی از سال 2007 ميلادی تاكنون توانسته است ده‌ها قاری برجسته را فارغ‌التحصيل كند كه برخی از آنان از قاريان برجسته كشور عراق به شمار می‌آيند كه در محافل مختلف قرائت‌های بسيار زيبايی را اجرا می‌كنند.

وی درباره فعاليت‌های مؤسسه دارالقرآن كوفه تصريح كرد: يكی از فعاليت‌هايی كه اين مؤسسه از گذشته آن را انجام می‌داده و به تأثير آن بر دانشجويان قرآنی واقف است ديدار قرآن‌آموزان با علما در ساختمان مؤسسه و سخنرانی اين علما درباره ارتباط اخلاق و قرآن با جامعه برای دانشجويان است.

الموسوی درباره اين‌كه علاقه‌مندان از چه سنينی می‌توانند در مؤسسه قرآنی كوفه به يادگيری حفظ و قرائت قرآن بپردازند، گفت: حداقل سن برای نام‌نويسی در مؤسسه 15 سال است و معمولا بيشتر قرآن‌آموزان از مدارس برای نام‌نويسی و شركت در دوره‌های قرآنی می‌آيند.

وی درباره چگونگی انتخاب قرآن‌آموزان اظهار كرد: اعضای مؤسسه دارالقرآن كوفه بر اساس قانون و مجوزی كه دولت تصويب و به آن‌ها داده است می‌توانند برای بالابردن آگاهی قرآنی دانش‌آموزان به مدارس مختلف بروند و درباره قرآن با دانش‌آموزان سخن بگويند و در اين شيوه ما توانسته‌ايم كه دانش‌آموزان علاقه‌مند را تشخيص و آنان را برای شركت در دوره‌های قرآنی رهنمون شويم.

الموسوی اضافه كرد: بر اين اساس ما در ابتدای فعاليت 10 دانش‌آموز برجسته در قرائت و حفظ را از مدارس انتخاب نموديم و پس از آموزش‌های تخصصی، از آنان برای تدريس در مؤسسه استفاده كرديم و اكنون از استادان برجسته مؤسسه به‌شمار می‌‌آيند كه در زمينه آموزش حفظ و قرائت قرآن فعاليت می‌كنند.

 جبار الموسوی:
مؤسسه دارالقرآن الكريم كوفه از هيچ‌گونه حمايت دولتی بهره‌مند نيست و بيشتر بر همكاری‌های داوطلبانه طلبه‌های حوزه علميه نجف‌اشرف استواراست

وی با اشاره به اين‌كه تنها امكانات اين مؤسسه، مكان و استادان برجسته قرآنی است، تاكيد كرد: مؤسسه دارالقرآن الكريم كوفه از هيچ‌گونه حمايت دولتی بهره‌مند نيست و بيشتر بر همكاری‌های داوطلبانه طلبه‌های حوزه علميه نجف‌اشرف استوار بوده است.

الموسوی به نقش فعال و تأثيرگذار مؤسسات قرآنی در جامعه اشاره كرد و گفت: مؤسسه دارالقرآن الكريم كوفه تعامل بسيار خوبی با علما و شخصيت‌های دينی عراق دارد و در زمانی كه به اساتيد قرآنی نياز دارد از آيت‌الله آصفی، نماينده حضرت امام خامنه‌ای(مدظله العالی) در حوزه علميه نجف، می‌خواهد كه اساتيدی برای تدريس قرآن به اين مؤسسه بفرستد.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اين‌كه يادگيری قرآن در دوران كودكی و يادگيری آن در دوران بزرگسالی چه تفاوت‌هايی می‌كند، گفت: ميان اين دو تفاوت بسيار بزرگی وجود دارد و ما كه از نزديك به فعاليت در اين حوزه پرداخته‌ايم به خوبی آن را لمس می‌كنيم.

جبار الموسوی، رئيس مؤسسه دار القرآن كوفه در پايان خاطرنشان كرد: قرآن كريم رفتار قرآن‌آموز را تغيير می‌دهد، و شخصی پايبند به عبادات، دارای آرامش روحی و روانی، مهذب و با اخلاق را به بار می‌آورد كه اين تغييرات در دوران كودكی به صورت واضح‌تر و آشكارتری اتفاق می‌افتند در حالی كه در دوران بزرگسالی به اين راحتی شاهد چنين تغييراتی نيستيم.

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:45 AM
تشکرات از این پست
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:35:18             شماره‌ خبر :981886
مسجد طراز اسلامی/ 36
حجت‌الاسلام علی غضنفری:

انتظار جوانان از مساجد بايد آسيب‌شناسی و بررسی شود

گروه اجتماعی: عضو هيئت علمی دانشكده علوم قرآنی تهران تصريح كرد: انتظار جوان از مساجد بايد آسيب‌شناسی و بررسی شود به خصوص در رده‌های سنی دانش‌آموزی؛ با توجه به جمعيت جوان بعد از انقلاب درصد مساجد رشد زيادی نداشته و پررونق‌تر نشده است.

حجت‌الاسلام والمسلمين علی غضنفری، دكترای علوم قرآنی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) در بخش اول سخنان خود با بيان اين مطلب كه متأسفانه مساجد كشور ما مسئوليت مشخص و معينی ندارند، عنوان كرد: شورای رسيدگی به امور مساجد صرفا در بحث‌های خاصی دخالت محدود و جزئی دارد كه بايد اين اختيارات گسترده شود.
بخش اول مصاحبه را اينجا بخوانيد!

وی در بخش دوم سخنان خود، با مطرح كردن اين مسئله كلی كه اساساً بخش فرهنگی ما متولی معينی ندارد، تصريح كرد: كليه مجموعه سازمان‌ها و ارگان‌هايی كه بعد از انقلاب در زمينه فرهنگی احداث شده‌اند، نهادهايی كه بخش فرهنگی دارند، رسانه‌‌هايی مانند صدا و سيما كه به صورت مستقيم وارد وادی فرهنگی شده‌اند و ... هيچ‌كدام متولی اصلی مباحث فرهنگی محسوب نمی‌شوند.

اين دكترای علوم قرآنی با تأكيد بر اينكه بخش عمده مشكلات فرهنگی ما كه جزئی از آن را نيز بايد مساجد حل كنند، اگر تحت نظارت يك استراتژی بلند مدت از يك مركز قرار داشته باشد، قطعاً سامان بيشتری پيدا می‌كند، اظهار كرد: در اين صورت است كه نقش هر نهاد تبليغی و فرهنگی كاملاً مشخص شده و مورد بازخواست قرار می‌گيرد.

وی اين سؤال مهم را مطرح كرد كه: چه كسی در مملكت ما مسئول و ناظر مجموعه‌های فرهنگی است به نحوی كه بتواند از مسئولان بازخواست كند كه مشكل فرهنگی موجود در كشور زائيده نقص يا كم‌كاركرد چه سازمانی است.

 عضو هيئت علمی دانشكده علوم قرآنی تهران:
يكی از معضلات عمده مساجد ما هيئت‌امنای نابه‌سامان است. هيئت‌امنايی كه گاه وظيفه خود را نمی‌توانند انجام داده و اداره مساجد را به صورت موروثی انجام می‌دهند

حجت‌الاسلام غضنفری، مساجد را از اين وضعيت نابهنجار بی‌نصيب ندانست و با اشاره به مديريت موروثی بر برخی از مساجد سؤال كرد: تا چه حد بر عملكرد ائمه جماعات و متوليانی كه به صورت سليقه‌ای و وراثتی امامت جماعت مساجد را عهده دارند، نظارت می‌شود؟ شورای نظارت بر امور مساجد بايد نهاد قوی باشد كه بتواند بر همه موارد نظاره‌گر باشد نه اينكه برخی از مسائل جزئی را به صورت روزمره پيگيری كند.

وی در مورد راهكار كنونی برای خروج از مشكلات و وضعيت موجود، عنوان كرد: افرادی كه می‌خواهند برای مساجد كاری انجام دهند اول بايد يك آسيب‌شناسی در مورد مساجد انجام داده و از نظرات مؤمنان تأثيرگذار در مساجد، دانشگاهيان، اساتيد حوزه و محققان در اين زمينه كمك بگيرند.

اين دكترای علوم قرآنی با هشدار نسبت به تأثير سوء كم‌توجهی به مساجد عنوان كرد: اين ضعف پرتأثيری در دامنه انقلاب و جامعه است و نبايد تصور كرد كه اگر ما مساجد را امروز اينگونه رها كرديم فردا از همين رها كردن مساجد بزرگ‌ترين ضربه‌ها بر پيكره انقلاب و دين نخواهد خورد؛ اين تصور تصور باطلی است.

حجت‌الاسلام غضنفری، در تشريح ويژگی‌های اقتصادی مسجد طراز اسلامی، گفت: مسجد هر چه وابسته به مردم باشد توان اجرايی قوی‌تری خواهد داشت برای اينكه می‌تواند به صورت مستقل حرف بزند. البته اداره اقتصادی مساجد اشكال مختلفی دارند برخی مساجد موقوفه داشته و برخی ديگر از طريق مردم اداره می‌شود.

عضو هيئت علمی دانشكده علوم قرآنی تهران با تأكيد بر اينكه ورود دولت به مسئله مساجد اگر به صورت تحكمی و حاكميتی نباشد مشكل ساز نمی‌شود، گفت: يكی از معضلات عمده مساجد ما هيئت‌امنای نابسامان است. هيئت‌امنايی كه گاه وظيفه خود را نمی‌توانند انجام داده و اداره مساجد را به صورت موروثی انجام می‌دهند. همچنين ناهماهنگی بين ائمه جماعت و نهادهايی كه در مساجد شكل می‌گيرد مثل بسيج و ... يكی ديگر از مشكلات موجود در مساجد است.

اين دكترای علوم قرآنی تصريح كرد: مساجد امروز ما برای جوانان جاذبه ندارند، انتظار جوان از مساجد بايد آسيب‌شناسی و بررسی شود به خصوص در رده‌های سنی دانش‌آموزی. با توجه به جمعيت جوان بعد از انقلاب درصد مساجد رشد زيادی نداشته و پررونق‌تر نشده است و اين از مشكلات و گرفتاری‌هايی است كه بايد مركز رسيدگی به امور مساجد در مورد آن آسيب‌شناسی انجام دهد.

وی در پايان تصريح كرد: وضعيت فعلی و آمار مساجد و نمازگزاران دل‌شاد كننده نيست.

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:45 AM
تشکرات از این پست
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:42:29             شماره‌ خبر :981047
ملك‌محمدی خبر داد:

10 ارديبهشت‌؛ اجرای طرح «اخلاق در درمان» در دانشگاه علوم پزشكی تهران

گروه سلامت: مدير فرهنگی قرآن و عترت نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشكی تهران از اجرای طرح «اخلاق در درمان» از 10 ارديبهشت‌ماه جاری ميان كاركنان اين دانشگاه خبر داد.

محمد ملك‌محمدی، مدير فرهنگی قرآن و عترت نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشكی تهران، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، با بيان اينكه سال جاری سال تفسير قرآن‌ كريم در دانشگاه علوم پزشكی تهران خواهد بود، گفت: در اين طرح مقرر شده با مانور مناسب، به صورت گسترده و با كيفيت و كميت بالا شاهد برگزاری ويژه كلاس‌های تفسير قرآن‌ كريم باشيم.

وی از اجرای طرح اخلاق در درمان سخن به ميان آورد افزود: اين طرح هم‌اكنون در حال تدوين و شامل كليه پرسنل دانشگاه‌های علوم پزشكی می‌شود.

مدير فرهنگی قرآن و عترت نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشكی تهران، با بيان اينكه اين طرح از 10 ارديبهشت‌ماه آغاز خواهد شد، اظهار كرد: با توجه به اينكه بيشتر امور مجموعه با عوامل پرسنل درمان سر و كار دارد، ما نيز درصدد تقويت اين عزيزان در جهت افزايش انگيزه و روحيه در راستای خدمت به بيماران هستيم.

ملك‌محمدی با اشاره به برگزاری كارگاه آموزشی در قالب اردو‌های زيارتی، برپايی مسابقات احكام برای رابطين فرهنگی مجموعه را از ديگر برنامه‌های مركز فرهنگی قرآن و عترت نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشكی تهران برشمرد.

براساس گزارش ايكنا، مركز قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشكی تهران با همكاری شبكه بهداشت و درمان شهرری اقدام به برگزاری كلاس‌های دوره‌ای تفسير قرآن كريم در سال جديد كرده است.

بر اساس اين گزارش، اين كلاس‌ها به صورت ماهيانه برگزار می‌شود و تا پايان سال 1391 ادامه خواهد داشت كه اولين جلسه اين كلاس‌ها روز شنبه 19 فروردين ماه در سالن اجتماعات شبكه بهداشت و درمان شهر ری برگزار شد.

جلسه دوم اين كلاس‌ها در روز سه‌شنبه 12 ارديبهشت ماه برگزار خواهد شد و پس از آن هم هر ماه يك جلسه از اين كلاس‌ها با حضور اساتيد برجسته قرآن برگزار می‌شود و آخرين جلسه از اين سلسله كلاس‌ها در روز شنبه 12 اسفندماه سال 1391 به پايان خواهد رسيد.

يادآور می‌شود، افرادی كه علاقه‌مند به حضور در اين كلاس‌ها هستند می‌توانند با مركز فرهنگی قرآن و عترت و يا رابط فرهنگی شبكه بهداشت و درمان ری، تماس گرفته و ثبت‌نام كنند.

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:46 AM
تشکرات از این پست
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:48:03             شماره‌ خبر :982002
حجت‌الاسلام روحانی‌نژاد:

مخاطب اول «توليد ملی، حمايت از كار و سرمايه ايرانی» دولت است

گروه اجتماعی: معاون امور فرهنگی و تبليغ سازمان تبليغات اسلامی مخاطب اول برای تحقق شعار «توليد ملی، حمايت از كار و سرمايه ايرانی» را دولت دانست و تصريح كرد: دولت بايد ساز و كارهای لازم را با تقديم لوايح و گرفتن قوانين و از بين بردن دستورالعمل‌های دست و پاگيری كه بر سر راه توليد قرار گرفته است، مهيا كند.

حجت‌الاسلام والمسلمين حسين روحانی‌نژاد، معاون امور فرهنگی و تبليغ سازمان تبليغات اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمين حسين روحانی‌نژاد، معاون امور فرهنگی و تبليغ سازمان تبليغات اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) مخاطب اول برای تحقق شعار «توليد ملی، حمايت از كار و سرمايه ايرانی» را دولت دانست و تصريح كرد: دولت بايد ساز و كارهای لازم را با تقديم لوايح و گرفتن قوانين و از بين بردن دستورالعمل‌های دست و پاگيری كه بر سر راه توليد قرار گرفته است، مهيا كند.

وی تصريح كرد: توليدكنندگان و افراد مستعد برای توليد بايد شناسايی و مورد حمايت گيرند، اگر از افراد مستعد توليد حمايت جدی شوند آنان نيز انگيزه برای ارائه خدمات مطلوب پيدا می‌كنند. در بازاريابی جهانی نيز بايد به اين افراد كمك كرد تا بازار خوب داخلی و خارجی را كسب كنند.

حجت‌الاسلام روحانی‌نژاد ادامه داد: دولت بايد به مردم اعتماد كند و كار را به آن‌ها بسپارد، پس از آن با حمايت و هدايت مردم می‌تواند سبب افزايش توليد ملی با كيفيت شود.

وی با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت استفاده از توليدات داخلی گفت: اين رسالت بر عهده دستگاه‌های تبليغی و ترويجی است كه اين فرهنگ را با روش‌های مختلف به مردم آموزش دهند.

معاون امور فرهنگی و تبليغ سازمان تبليغات اسلامی اظهار كرد: شبكه‌های تلويزيونی و فضای شهری ما به مكانی برای تبليغ كالاهای خارجی مبدل شده است و افراد مرتبط با اين امر دليل آن را كسب درآمد عنوان می‌كنند، در صورتی كه شايسته است به منظور حفظ استقلال كشور اين منبع درآمد را در جای ديگر جست‌وجو كنند.

 حجت‌الاسلام روحانی‌نژاد:
رسالت فرهنگ‌سازی ضرورت استفاده از توليدات داخلی بر عهده دستگاه‌های تبليغی و ترويجی است كه اين فرهنگ را با روش‌های مختلف به مردم آموزش دهند

وی وظيفه توليدكنندگان را نيز خطير ارزيابی كرد و گفت: توليدكنندگان نيز بايد به كيفيت محصولاتی كه ارائه می‌دهند و خدمات پس از فروش آن توجه كافی داشته باشند. كالاهای توليدی بايد با خواسته‌ها و فرهنگ مردم يكسان باشد و گرنه مردم آن را پس می‌زنند.

وی افزود: اگر كالای مشابه خارجی كيفيت بهتر و قيمت پايين‌تری داشته باشد با وجود تمام تبليغاتی كه صورت می‌گيرد به طور حتم مردم مجددا به سراغ جنس خارجی خواهند رفت.

حجت‌الاسلام روحانی‌نژاد در پايان از ايجاد كارگروه ويژه پيرامون شعار «توليد ملی، حمايت از كار و سرمايه ايرانی» در سازمان تبليغات اسلامی خبر داد و افزود: اين كارگروه راه‌های تبليغی و ترويجی استفاده از كالاها و توليدات داخلی را در دستور كار خود قرار داده است.

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:46 AM
تشکرات از این پست
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 09:56:59             شماره‌ خبر :981427
قرآن و مباحث هرمنوتيك/19
نكونام تصريح كرد:

معانی عرفی و عقلی؛ تنها معانی قابل انتساب به قرآن كريم

گروه انديشه: عضو هيئت علمی دانشگاه قم اظهار كرد: اگر پيش‌فرض‌های مفسر منقح نباشد، اين امر بر تفسير او تأثير می‌گذارد؛ بنابراين تنها معنايی را می‌توان به قرآن نسبت داد كه عرفی (يعنی عرب عصر نزول آن معنا را شناخته باشد) و يا عقلی باشد (يعنی با آن فهم عرفی ملازمه عقلی داشته باشد).

جعفر نكونام، عضو هيئت علمی دانشگاه قم

جعفر نكونام، عضو هيئت علمی دانشگاه قم و نويسنده كتاب «درآمدی بر معناشناسی قرآن»، در گفت‏‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، در پاسخ به اين سؤال كه آيا فاصله زمانی مفسر با زمان پديد آمدن اثر بر فهم مراد مؤلف تأثير دارد؟، اظهار كرد: بی‌ترديد هر نوع ذهنيتی كه افراد داشته باشند، در فهم معنای متن تأثير دارد؛ اما اين‌گونه نيست كه انسان مانند ماشين منفعل باشد و از خود اختيار و قدرت گزينش نداشته باشد. انسان از قدرت انتخاب برخوردار است و می‌تواند برخی از گزاره‌‌ها را مورد اتكاء قرار داده و برخی ديگر را كنار نهد.

قرائن فهم مراد الهی

وی با بيان اين‌كه ما بايد برای فهم قرآن ذهنيت‌ها و دانش‌هايی را كه در عصر نزول وجود داشته، مورد مطالعه قرار دهيم نه آن ذهنيت ها و دانش هايی كه در اعصار ديگر پديد آمده است، افزود: قرائن فهم مراد الهی عبارتند از سياق آيات، زمان و مكان و شرايط و فضای نزول و مخاطبان آيات و بستری كه قرآن در آن نازل شده است و اگر ما به اين قرائن مراجعه كنيم، قرآن را به خوبی درك خواهيم كرد.

نكونام با تأكيد بر اين‌كه ما وقتی ذهنيت‌ها و دانسته‌های پديد آمده بعد از عصر نزول را مورد بهره‌برداری قرار نداديم، از تأثير آنها و فروغلتيدن در تفسير به رأی در امان هستيم، ادامه داد: اگر مشاهده می‌كنيم كه دانسته‌ها و دانش‌های مفسران در تفسير آنها تأثير دارد، به جهت آن است كه پيش‌فرض‌های آنها منقح نيست و تلقی آنان اين است كه مخاطب قرآن خود او يا مردم معاصر اوست.

تنها معنای عرفی و عقلی را می‌توان به قرآن نسبت داد

نويسنده كتاب «درآمدی بر معناشناسی قرآن» تصريح كرد: تلقی آن دسته از مفسران اين است كه هر معنايی را می‌توانيم به قرآن نسبت دهيم؛ در حالی‌كه تنها معنايی را می‌توان به قرآن نسبت داد كه يا عرفی باشد (يعنی عرب عصر نزول آن معنا را شناخته باشد) و يا عقلی باشد(يعنی با آن فهم عرفی ملازمه عقلی داشته باشد).

اين محقق و پژوهشگر در توضيح اين مطلب اظهار كرد: برای مثال در قرآن خطاب به مسلمانان مدينه كه پس از انجام مناسك حج، به جای ورود از در خانه‌های خود، پشت خانه را سوراخ كرده و وارد می‌‌شدند، آمده است كه: «وَأْتُواْ الْبُیُوتَ مِنْ أَبْوَابِهَا؛ به خانه‏ها از در [ورودى] آنها درآييد»(بقره/189). معنای عرفی اين آيه اين است كه از در خانه‌هايتان وارد شويد و ما اگر همين معنا را به اين آيه اسناد دهيم، درست است.

وی اضافه كرد: معنای عقلی آيه فوق اين است كه غرض اصلی موجود در ورای اين آيه را مورد توجه قرار دهيم و بپرسيم كه خداوند چرا چنين امری را خطاب به آنان فرموده است؟ پس از تنقيح مناط، به اين نتيجه خواهيم رسيد كه خداوند در واقع به آنان فرموده كه كار عقلايی انجام دهند و كار نابخردانه و زيان‌آور و مضر انجام ندهند. اين معنا، لازمه غير بين اين آيه است و ما می‌توانيم آن را با يك استدلال به اين آيه اسناد دهيم.

اين تلقی كه در قرآن آيات متشابه وجود دارد كه مردم آنها را نمی‌فهمند، ناصواب است. خداوند در اين آيات برای تقريب به ذهن و فهماندن مقصود، حقايق اخروی را به حقايق دنيوی تشبيه و به صورت مجاز بيان كرده است

وی در ادامه سخنان خود تصريح كرد: اما آنچه را كه بر مبنای عرفان، فلسفه يا علوم به آيات قرآن نسبت داده می‌شود و ربط عرفی و عقلی به آيه ندارد، نمی‌توانيم به قرآن نسبت دهيم. تبادر معانی عرفانی و فلسفی و علمی در مواجهه با آيات قرآن از قبيل تداعی معانی است و انتساب آنها به آيات قرآن، تفسير به رأی و افترا بر كلام الهی به شمار می رود كه ممنوع و حرام است.

عمده‌ترين خطاهای نوانديشان دينی در مواجهه با مباحث هرمنوتيك

عضو هيئت علمی دانشگاه قم در پاسخ به اين سؤال كه عمده‌ترين خطاهای نوانديشان دينی در مواجهه با مباحث هرمنوتيك و ورود آنها به عالم اسلام چه بوده است؟ بيان كرد: نمی‌توان گفت كه همه مباحثی كه درباره هرمنوتيك در غرب گفته شده، باطل است؛ چنان كه درباره مباحث تفسيری و علوم قرآن نيز نمی‌توان گفت كه همه آنچه كه عالمان مسلمان بيان كرده‌اند، حق است.

وی افزود: بايد با منطق به ارزيابی ديدگاه‌ها و نظريات پرداخت و اگر گزاره‌های مورد استناد هرمنوتيست‌ها يا مفسران اسلامی به لحاظ ماده و صورت صحيح باشد، بايد گفت كه آنها حقند، وگرنه باطلند. گزاره‌های حق آن است كه بديهی يا منتهی به بديهی و مدلل باشد و نيز صورت استدلال بر آنها درست بوده و قدر جامعی ميان اين گزاره‌های مورد استدلال وجود داشته باشد.

هرمنوتیک و پیش‌فرض‌های ذهنی

اين محقق و قرآن‌پژوه تصريح كرد: از جمله لغزش های هرمنوتيست‌ها اين است كه مفسر نمی‌تواند از قيد پيش‌فرض‌های خود رهايی پيدا كند و لذا هر متنی را همان گونه می فهمد كه پيش‌فرض‌هايش اقتضاء كرده است؛ در حالی كه چنين نيست و انسان بسان يك ماشين نيست كه وقتی اطلاعات خاصی به درون ذهن او ريخته شود، به طور اجتناب ناپذيری محصول خاصی توليد كند. انسان مختار است كه از ميان اطلاعات ذهنی اش، برخی را برگزيند و برخی را هم كنار نهد.

وی در پاسخ به اين سؤال كه راهكار يا راهكارهای انديشمندان مسلمان در كاهش پيش‌فرض‌ها در فهم معنای متن قرآن چيست؟، ادامه داد: انديشمندان مسلمان برای تفسير يا تأويل صحيح آيات قرآن شروطی را قرار داده اند؛ نظير اين‌كه شاهدی از لغت داشته باشد يا حديثی آن را تأييد كند و يا با ادله معتبر معارضت نداشته باشد.

تأویل و تفسیر

نويسنده كتاب «درآمدی بر معناشناسی قرآن» افزود: تلقی بسياری از آنان اين است كه اگر اين شروط رعايت شود، هيچ اشكالی ندارد كه از دانش‌های بشری برای تفسير يا تأويل آيات قرآن بهره‌برداری شود؛ بنابراين به نظر آنان هيچ اشكالی ندارد كه آنها به عنوان پيش‌فرض‌های فهم قرآن آنان مورد اتكاء قرار بگيرند.

نكونام عنوان كرد: اما من نگاه ديگری به تأويل دارم و اساساً تأويل قرآن را به معنای حمل قرآن بر هر معنايی كه آن را صحيح می دانيم يا حديثی با آن موافق است يا دليل معارضی ندارد، درست نمی دانم. به باور من، تأويل به معنای برگرداندن عبارت به معنای خلاف ظاهر، تفسير به رأی است؛ به جهت آن كه متكلم اگر بخواهد القای مقصود كند، بايد همان معنای ظاهر (و نه معنای خلاف آن) را اراده كند.

تبادر معانی عرفانی و فلسفی و علمی در مواجهه با آيات قرآن از قبيل تداعی معانی به شمار می رود و انتساب آنها به آيات قرآن، تفسير به رأی و افترا بر كلام الهی به شمار می رود كه ممنوع و حرام است

وی افزود: در تعريف ظاهر گفته‌اند كه آن عبارت است از معنايی كه به ذهن تبادر می‌يابد و سبقت می‌جويد. متكلم در يك كلام فصيح و بليغ بايد از الفاظ و تعابير خود همان معنايی را اراده كند كه به ذهن مخاطبان تبادر می‌يابد و سبقت می‌جويد و اراده خلاف آن مخل فصاحت و بلاغت دانسته می‌شود.

نكونام تصريح كرد: تبادر و ظهور هم در حقيقت است و هم در مجاز. برای مثال وقتی گفته می‌شود كه «شير در جنگل است»، شير در معنای حقيقی اش يعنی حيوان درنده تبادر و ظهور دارد و همان مراد متكلم است. اما وقتی گفته می شود، «فلانی شير است»، شير در معنای مجازی اش تبادر و ظهور دارد و همان بايد مراد متكلم باشد. بنابراين در هيچ يك از دو گزاره مذكور، هرگز معنای خلاف ظاهر مراد نيست.

اين محقق و قرآن‌پژوه تصريح كرد: اين تلقی كه در قرآن آيات متشابه وجود دارد كه مردم آنها را نمی‌فهمند، ناصواب است. خداوند در اين آيات برای تقريب به ذهن و فهماندن مقصود، حقايق اخروی را به حقايق دنيوی تشبيه و به صورت مجاز بيان كرده است. بشر در دنيا اموری مثل باغ، عسل، معين (شراب) و... را می‌شناخته و خداوند برای اين‌كه به او بفهماند كه جهان و حقايق ديگری وجود دارد، اين الفاظ را با قرائن صارفه يعنی به طريق مجاز برای بيان آن حقايق به كار برده است.

وی با ارائه مثالی از قرآن كريم در اثبات اين مطلب افزود: برای مثال قرآن می‌فرمايد: «وَ جَنَّةٍ عَرْضُها كَعَرْضِ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ؛ و باغی كه پهنايش به پهنای آسمان و زمين يعنی سراسر هستی است»(حديد/21) يا فرموده است: « وَ كَأْسٍ مِنْ مَعينٍ لا یُصَدَّعُونَ عَنْها وَ لا یُنْزِفُونَ(واقعه/18- 19)؛ و پياله‌[ها]یى از باده ناب روان [كه‏] نه از آن دردسر گيرند و نه بى‏خرد گردند».

عضو هيئت علمی دانشگاه قم در پايان خاطرنشان كرد: ما بايد همان ظاهر معنا و معنای آشكاری را كه به ذهن متبادر می‌شود، بگيريم. همان معنای آشكار مراد خداست و تأويل به معنای برگرداندن الفاظ قرآن به معنايی خلاف ظاهر، كاری ناصواب و تفسير به رأی است.

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:46 AM
تشکرات از این پست
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 14:58:06             شماره‌ خبر :981933
رستم‌نژاد بيان كرد:

خطبه فدكيه؛ محملی برای تبيين اصول دين و معرفی چهره واقعی مدعيان خلافت

گروه انديشه: فدك از نگاه مادی‌گرايانه برای اميرمؤمنان(ع) و زهرای مرضيه(س) ارزشی ندارد و خطبه فدكيه بهانه‌ای برای تبيين اصول و اركان دين (خداشناسی، پيغمبرشناسی و امام‌شناسی) و نيز نمايان كردن چهره واقعی سردمداران خلافت و هيئت حاكمه جامعه اسلامی است.

حجت‌الاسلام والمسلمين مهدی رستم‌نژاد، عضو هيئت علمی جامعةالمصطفی(ص)العالمية، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، با بيان اين‌كه «خطبه فدك» يا «فدكيه» يكی از شگفت‌انگيزترين خطبه‌هايی است كه در منابع شيعی و برخی منابع اهل سنت وارد شده است، اظهار كرد: اين خطبه به دنبال اعتراضاتی كه بعد از رحلت پيامبر اكرم(ص) و ماجرای «سقيفه» روی داد، از سوی حضرت فاطمه زهرا(س) بيان شد.

رستم‌نژاد با اشاره به اين‌كه با توجه به منابع تاريخی ظاهراً حضرت زهرا(س) روز جمعه، در مسجد پيامبر(ص) و در حضور جمع كثيری از صحابه به ايراد سخن پرداختند، خاطرنشان كرد: حضرت زهرا(س) در حقيقت منتظر چنين موقعيتی بودند، ايشان همراه با جمعی از اطرافيان خود از زنان هاشمی و زنانی كه از اصحاب سرّ حضرت زهرا(س) به‌شمار می‌آمدند، وارد مسجد شدند و در آنجا پرده‌ای آويختند و حضرت فاطمه(س) پس از ذكر مقدماتی وارد اصل بحث خطبه شدند.

عضو هيئت علمی جامعةالمصطفی(ص)العالمية با بيان اين‌كه به‌طور كلی می‌توان خطبه فدكيه را در هفت بخش تقسيم‌بندی كرد، ادامه داد: در اين خطبه اولاً حضرت به توحيد ذات ربوبی، برتری و منزه بودن خداوند اشاره كرده‌اند و به ثنای الهی و صفات واجب تعالی پرداخته‌اند كه معمول خطبه‌های پيامبر اكرم(ص)، اميرمؤمنان(ع) و اهل بيت(ع) ايشان همين بوده است.

وی افزود: بخش دوم خطبه به بيان عظمت پيامبر اكرم(ص) و شأن رفيع ايشان و اشاره به فلسفه بعثت می‌پردازد. فصل سوم اهميت قرآن و رابطه آن با اهل ‌بيت(ع) و اين‌كه بی‌توجهی به قرآن چه مشكلاتی را برای انسان و جامعه ايجاد می‌كند را بيان كرده و در ادامه به احكام و فلسفه احكام شرعی می‌پردازد.

اين مدرس حوزه و دانشگاه با تأكيد بر اين‌كه حضرت فاطمه(س) در بخش چهارم از خطبه فدكيه به بيان نسبت خود با پيامبر اكرم(ص) می‌پردازند، عنوان كرد: همچنين در اين بخش از خطبه ايشان خدمات پدر بزرگوارشان را به مردم گوشزد می‌كنند. در بخش پنجم حضرت به جرياناتی كه بعد از رحلت رسول اكرم(ص) اتفاق می‌افتد، در حمايت از مولای متقيان(ع) می‌پردازند و نوعی نگاه افشاگرانه در اين زمينه دارند. در اين قسمت از خطبه روی سخن حضرت زهرا(س) با سردمداران خلافت و كسانی است كه به هر نحوی بر مسند خلافت تكيه زده بودند.

رستم‌نژاد گفت: خطبه فدكيه در بخش ششم وارد داستان غصب باغ فدك می‌شود و حضرت عنوان می‌كنند كه فدك در تملك رسول خدا(ص) بود كه از طريق ارث به من بخشيدند. در اين بخش حضرت مسئولان دستگاه خلافت را به چالش می‌كشند كه چگونه است كه شما از پدران خود ارث می‌بريد و من نمی‌توانم از پدر خود ارث ببرم. در اين قسمت همچنين حضرت آياتی از قرآن را كه مربوط به ارث بردن فرزندان انبيا است، را مطرح می‌كنند.

وی با بيان اين‌كه در بخش هفتم روی سخن با مخاطبين عام يعنی مهاجرين و انصار است، اظهار كرد: حضرت زهرا(س) در اين موضع از كلام به ذكر خوبی‌های صحابه در عهد رسول خدا(ص) می‌پردازند و از سكوت نابجای امروزشان شكايت می‌كنند و از پيامدهای اين سكوت به ايشان هشدار می‌دهند كه اين رفتار بعدها منجر به چه مصائبی می‌شود و در نهايت حضرت به ايشان وعده عذاب الهی می‌دهند و مجلس را ترك می‌كنند.

عضو هيئت علمی جامعةالمصطفی(ص)العالمية در بيان اين‌كه چرا حضرت فاطمه زهرا(س) در خطبه فدكيه كمتر به بحث فدك و غصب آن می‌پردازند، عنوان كرد: قبل از ورود به جزئيات اين موضوع بايد توجه كرد كه حضرت علی(ع) در خطبه 45 نهج‌البلاغه به بحث فدك می‌پردازند. در اين جايگاه در حالی‌كه حضرت به ظاهر بر قدرت و خلافت نيز دست يافته بودند، كسی از ايشان در مورد فدك سؤالی می‌پرسد، حضرت در پاسخ می‌فرمايند: « بلی! كانت فی أيدينا فدكٌ من كلّ ما أظلّته السّماءُ، فشَحَّتْ عليها نفوسُ قومٍ، و سَخَتْ عنها نفوسُ قومٍ آخرين، ونعم الحَكَمُ اللَّهُ؛ آرى از ميان آنچه آسمان بر آن سايه افكنده تنها «فدك» در دست ما بود كه آن هم گروهى بر آن بخل و حسد ورزيدند و گروه ديگرى سخاوتمندانه آن را رها كردند و بهترين حاكم و داور (در اين داستان اندوهبار) خداست».

اين مدرس حوزه و دانشگاه افزود: حضرت علی(ع) در ادامه اين خطبه می‌فرمايند: «وما أصنعُ بفدك وغير فدك، والنّفسُ مَظانُّها فی غدٍ جَدَث تنقطع فی ظلمته آثارُها، وتغيب أخبارُها؛ مرا با فدك و غير فدك چكار؟ در حالى كه جايگاه فرداى هر كس قبر است، قبرى كه در تاريكيش، آثار او محو و اخبارش ناپديد مى‌شود».

رستم‌نژاد با تأكيد بر اين‌كه فدك از نگاه مادی‌گرايانه نه برای اميرمؤمنان(ع) ارزشی دارد و نه برای زهرای مرضيه(س)، خاطرنشان كرد: لذا حضرت زهرا(س) در اين خطبه به مسئله‌ای بسيار دقيق‌تر از فدك اشاره دارد. در اين خطبه به خداشناسی، پيغمبرشناسی و امام‌شناسی اشاره شده و اين سخنان در عرصه‌ای قرار گرفته كه سردمداران خلافت را مخاطب قرار می‌دهد و عنوان می‌كند شما كه ادعای رهبری جامعه و جانشينی پيامبر اكرم(ص) را داريد از ظواهر نصوص قرآن نيز آگاهی نداريد، چه‌رسد به اين‌كه بخواهيد از بطون قرآن آگاه شويد.

اين محقق و پژوهشگر با تأكيد بر اين‌كه حضرت زهرا(س) ابتدا از رابطه قرآن با اهل بيت(ع) و جايگاهی كه پيامبر اكرم(ص) برای اهل بيتشان تعريف می‌كنند، بحث به‌ميان می‌آورند و عنوان می‌كنند كه اهل بيت(ع) از باطن قرآن علاوه بر ظاهر آن آگاهی كامل دارند، عنوان كرد: حضرت زهرا(س) خليفه را به احتجاج می‌كشاند و از او می‌پرسد از ديدگاه شما پيامبران(ع) از خود ارثی باقی نمی‌گذارند، پس چرا در قرآن از ارث بردن سليمان(ع) از داود(ع) و يحيی(ع) از زكريا(ع) ذكر به ميان آمده است.

وی با اشاره به آيه شريفه «یَرِثُنِی وَیَرِثُ مِنْ آلِ یَعْقُوبَ؛ كه از من ارث برد و از خاندان يعقوب [نيز] ارث برد» تصريح كرد: حضرت زهرا(س) با بيان اين آيه در پی فهم مطلبی به مخاطبان خود هستند تا ايشان متوجه شوند كه در حقيقت بحث پيرامون فدك نيست، بلكه حقيقت مطلب اين است كه زمامداران خلافت حتی با ظاهر قرآن نيز آشنايی ندارند.

عضو هيئت علمی جامعةالمصطفی(ص)العالمية ادامه داد: حضرت زهرا(س) با تمام اين مقدمه‌چينی‌ها در اصل به دنبال بيان اين‌ نكته هستند كه به مردم بفهمانند كه جانشين رسول خدا(ص) نه‌تنها بايد از نصوص قرآن مطلع باشد، بلكه بايد بطون قرآن را نيز بشناسد، كه اهل بيت(ع) و اميرمؤمنان (ع) چنين هستند.

اين محقق و مدرس حوزه و دانشگاه با تأكيد بر اين‌كه نكته جالب توجه اين است كه خطاب حضرت فاطمه(س) در اين خطبه تنها به ابوبكر، به‌عنوان خليفه مسلمين نيست، خاطرنشان كرد: در حقيقت حضرت(س) در اين سخنان به دنبال بازپس‌گيری فدك نيستند، زيرا ايشان به قطع می‌دانند كه هيئت حاكمه به‌هيچ‌عنوان فدك را به اين خاندان بازپس نخواهند داد.

رستم‌نژاد افزود: بلكه حضرت زهرا(س) قصد دارند تا با اين سخنان به مردمی كه با گروه حاكم در جامعه بيعت كردند و به وجودشان راضی هستند، بفهمانند كه جانشينان پيامبر(ص) بايد از قرآن اطلاع داشته باشند، در حالی‌كه اين گروه چنين نيستند. لذا اگر حضرت بيش از اين به بحث فدك می‌پرداختند، متهم می‌شدند كه فقط به دنبال بازپس‌گيری فدك هستند و به‌نوعی تنها دنياخواهی منجر به اين مباحث شده است.

  
سه شنبه 22 فروردین 1391  11:47 AM
تشکرات از این پست
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 09:09:46             شماره‌ خبر :981128
محمد عباسی:

خدمت‌گزاری عبادتی است كه تن سالم و شاداب لازمه تحقق آن است

گروه سلامت: وزير ورزش و جوانان با بيان اينكه در دعاها به خصوص دعای كميل از خداوند می‌خواهيم به ما قوت جسمی دهد تا بتوانيم به شكل مناسب خدمت كنيم، اظهار كرد: خدمت كردن، عبادت بسيار مهمی است كه تن سالم و شاداب لازمه تحقق آن است.

محمد عباسی، وزير ورزش و جوانان

محمد عباسی، وزير ورزش و جوانان، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، با اشاره به ضرورت حفظ نشاط در جامعه تصريح كرد: شادابی در عبادت نيز نكته اساسی است كه توسط بزرگان يادآوری شده است؛ انسان موفق و شادابی كه روحيه و انگيزه خدمت‌گزاری را در خدماتش قرار داده است از مؤثرترين مواضعی است كه می‌تواند برای فرد ثواب داشته و ضمنا خودش را برای خدمت كردن آماده كند.

وی با اشاره به اينكه ما در عبادات و دعاهای خودمان و به خصوص در دعای كميل می‌گويم كه «يا رَبِّ قَوِّ عَلى خِدْمَتِكَ جَوارِحى» ادامه داد: ما دعا می‌كنيم كه خدا به ما قوت جسمی دهد تا بتوانيم خوب خدمت كنيم، اين بالاترين عبادت است و همه ما نيز قبول داريم كه خدمت كردن، عبادت بسيار مهمی است كه تن سالم و شاداب لازمه تحقق آن است و انسان حتی در سنين سالمندی روحيه كاركردن و موثر بودن را بايد داشته باشد.

عباسی با بيان اينكه رهبر معظم انقلاب نكته‌ای بسيار حكيمانه‌ای را در خصوص پرداخت به اين امر داشته‌اند، اظهار كرد: ايشان فرموده‌اند ورزش برای همه لازم است و برای سالمندان واجب است، يك تحقيق جامع جهانی نشان می‌دهد كه اگر كسی سه شرط غذای متناسب با سن، ورزش متناسب با سن و شادابی و خوش‌بينی را در خود ايجاد كند می‌تواند انسان موفقی در زندگی خود باشد.

وزير ورزش و جوانان ادامه داد: فدراسيون همگانی وزارت ورزش و جوانان نيز انجمنی را تحت عنوان انجمن ورزش سالمندی ايجاده كرده و ورزش‌های صبحگاهی را طراحی و اجرا می‌كند.

وی افزود: بخش بسيار مهمی از شادابی جامعه و بهره‌وری از مسير زندگی همه انسان‌ها چه فردی و اجتماعی مربوط به ورزش كردن است و اين نكته عالمانه كه ورزش می‌تواند مؤثرترين روش برای پيشگيری قبل از درمان باشد را جزو برنامه‌های زندگی خود قرار دهيم.

عباسی با بيان اين موضوع كه اين مسئله در شورای عالی ورزش يكی از تاكيداتی كه است كه همواره در تصميمات شورا مدنظر قرار داده می‌شود، اظهار كرد: امسال نيز به فضل خدواند در كشور برنامه‌های مشتركی خواهيم داشت كه بتوانيم اين سلامت و شادابی اجتماعی را در همه آحاد جامعه مخصوصا در سالمندان فراهم كنيم.

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:47 AM
تشکرات از این پست
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 09:12:28             شماره‌ خبر :981676
«ترجمه آموزشی قرآن مجيد» عنوان دوره‌ای آموزشی كه به زودی اجرا می‌شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: چاپی از قرآن كريم با نگاه آموزشی به ترجمه فارسی در سه هزار جلد از سوی انتشارات نسيم حيات عرضه خواهد شد كه براساس آن دوره آموزشی غير حضوری «ترجمه آموزشی قرآن مجيد» به اجرا گذاشته می‌شود.

 

حجت‌الاسلام و المسليمن رضا كريمی، مسئول واحد قرآن و انتشارات نسيم حيات، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: تمامی قرآن كريم در يك جلد با عنوان «ترجمه آموزشی قرآن مجيد» با نگاه آموزشی به ترجمه فارسی، نوشته حجت‌الاسلام و المسلمين محمدعلی رضايی‌ اصفهانی و با همكاری گروهی از قرآن‌پژوهان مؤسسه «پژوهش‌های قرآنی المهدی» و از سوی انتشارات «نسيم حيات» به چاپ رسيد.

وی بيان كرد: اين نخستين ترجمه گروهی قرآن كريم محسوب می‌شود كه در آن به ترجمه واژه به واژه لغات آيات ويژه نو‌آموزان و بيان نكات ادبی و تفسيری قرآن، جهت استفاده مدرسان جلسات تفسير، توجه شده است. در مجموع می‌توان گفت كه قرآنی با ترجمه فارسی برای استفاده عموم به چاپ رسيده است. اين كتاب در قطعه وزيری در هزار و 232 صفحه و به صورت دو رنگ به چاپ رسيده است.

كريمی بيان كرد: خطی كه برای چاپ اين قرآن استفاده شده، خط عثمان طه است. جاسازی صفحات آن براساس صفحات مشهور است (چاپ‌‌های مرسوم قرآن) يعنی رعايت صفحه راست و چپ شده است. اين جاسازی صفحات برای آن بود كه افرادی كه مشغول به حفظ قرآن هستند بتوانند از اين چاپ قرآن استفاده كنند چرا كه به طور معمول، قرآن‌هايی كه همراه با ترجمه و مفاهيم و بيان نكات تفسيری به چاپ می‌رسد، صفحات راست و چپ را رعايت نمی‌كنند و هر صفحه از قرآن، فقط در يك طرف به چاپ می‌رسد كه حفاظ نمی‌توانند از اين شيوه چاپ بهره‌مند شوند.

وی با بيان اينكه آماده‌سازی اين اثر، متناسب با جلسات آموزشی قرآن كريم است، افزود: واحد قرآن انتشارات نسيم حيات برآن است تا با توزيع كتاب «ترجمه آموزشی قرآن مجيد» طرح آموزشی غير حضوری را برای آن به اجرا گذارد. به قرآن‌آموزانی كه براساس اين كتاب، دوره‌های را گذارنده و در امتحانات شركت كنند گواهينامه آموزشی نيز اهداء می‌شود.

كريمی نحوه شركت در اين دوره‌ آموزشی را چنين بيان كرد: علاقه‌مندان می‌توانند با برقراری تماس تلفنی با شماره‌های 2- 02517749750 واحد قرآن نسيم حيات، تقاضای دريافت كتاب و فرم ثبت نام كنند كه برای اين عزيزان پست خواهد شد. با تكميل فرم ثبت نام، آنها به عنوان قرآن‌آموز اين طرح محسوب شده و به مدت يك سال دوره آموزشی را به صورت غير حضوری خواهند گذراند.

وی تصريح كرد: اين دوره يك‌ساله به طوری تنظيم شده است كه قرآن‌آموز با مطالعه پنج جزء اول قرآن به حدود 70 درصد ترجمه قرآن كريم مسلط می‌شود، چرا كه تشابه بين كلمات قرآن كريم وجود دارد. اين ميزان تسلط در كمتر از شش‌ماه حاصل می‌شود.

مسئول واحد قرآن و انتشارات نسيم حيات از چاپ كتاب ترجمه آموزشی قرآن مجيد در تيراژی سه هزارتايی خبر داد و گفت: در صورت تقاضا از سوی نهادها و ارگان‌ها با ارسال استادانی جهت توجيه، اين دوره آموزشی غيرحضوری در نهاد‌ها و سازمان برگزار می‌شود.

سه شنبه 22 فروردین 1391  11:47 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها