0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 13:44:00             شماره‌ خبر :981768
با هدف ترويج فرهنگ اهدای عضو؛

فراخوان ششمين جشنواره فرهنگی نفس اعلام شد

گروه سلامت: واحد پيوند اعضای دانشگاه علوم پزشكی شهيد بهشتی(بيمارستان دكتر مسيح دانشوری) با همكاری جمعيت حمايت از پيوند اعضای ايرانيان، ششمين جشنواره فرهنگی «نفس» را در راستای ترويج فرهنگ مقدس اهدای عضو از بيماران مرگ مغزی با موضوع «اهدای عضو، اهدای زندگی» برگزار می‌‌كند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، ششمين جشنواره فرهنگی نفس با هدف ترويج و بسط فرهنگ اهدای عضو، نجات جان بيماران نيازمند پيوند اعضا، ايجاد ارتباط نزديك بين هنر و فرهنگ مقدس اهدای عضو و مشاركت مردم و هنرمندان در بسط و توسعه فرهنگ اهدای عضو برگزار می‌شود.

اين جشنواره در بخش‌های مسابقه نقاشی، عكس، پوستر، كاريكاتور، تصوير سازی، جمله كوتاه، شعر، داستان كوتاه، انيميشن، مجسمه‌سازی برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند تا 15 ارديبهشت‌ماه آثار خود را به دبيرخانه همايش ارسال كنند.

ستاد برگزاری جشنواره نفس از علاقه‌مندان و هنرمندان دعوت كرده با ارسال آثار خود به آدرس پستی: تهران، خيابان شهيد باهنر(نياوران)، دارآباد، بيمارستان دكتر مسيح دانشوری، بخش پيوند اعضا، صندوق پستی634 - 19575كد پستی 1955841452 برای شركت در جشنواره اقدام كنند.

همچنين فقط آثار بخش جمله كوتاه، شعر و داستان كوتاه می‌توانند به جای ارسال پستی به همراه مشخصات كامل صاحب اثر به پست الكترونيكی admin@ehda.ir ارسال شوند.

علاقه‌مندان برای كسب اطلاعات بيشتراز شرايط عمومی شركت در جشنواره و نحوه ارسال آثار به آدرس اينترنتی www.ehda.ir مراجعه كنند و يا در ساعات اداری با تلفن‌های 26109966 و 26109419 (واحد فراهم‌آوری اعضای پيوندی دانشگاه علوم پزشكی شهيد بهشتی) تماس حاصل كنند.

جوايز جشنواره در هر بخش حداقل به ۳ اثر برگزيده بر طبق نظر داوران به نام كشور در آن رشته تعلق خواهد گرفت.

كليه شركت‌كنندگان لازم است به همراه آثار، مشخصات فردی از جمله نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، آدرس و شماره تلفن خود را نيز ارسال كنند. (علاوه بر ارسال مشخصات به صورت جدا گانه، درج نام و شماره تلفن بر روی آثار الزاميست).


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  10:58 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 14:04:06             شماره‌ خبر :981852
زمان ثبت‌ نام متقاضيان اعتكاف سال 91 مسجد گوهرشاد اعلام شد

گروه اجتماعی: زمان ثبت‌ نام از متقاضيان شركت در مراسم اعتكاف سال 91 مسجد گوهر شاد حرم رضوی اعلام شد.

محمود ممتاز، معاون اماكن متبركه و امور زائران آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، با بيان اينكه برنامه‌ريزی‌های اجرايی اعتكاف سال 91 از اسفندماه سال گذشته آغاز شده است، گفت: سال گذشته 65 هزار نفر متقاضی شركت در مراسم اعتكاف مسجد گوهرشاد بودند كه در نهايت 4 هزار نفر در اين مراسم شركت كردند.

ممتاز ادامه داد: امسال پيش‌بينی می‌شود بيش از 130 هزار نفر از سطح كشور و جهان اسلام متقاضی ثبت‌ نام در مراسم اعتكاف مسجد گوهر شاد حرم رضوی باشند.

ممتاز افزود: امكان ثبت‌ نام در مراسم اعتكاف حرم رضوی برای تمام افراد از كل كشور و همچنين غير ايرانی‌ها با مراجعه به ايگاه اينترنتي www.etekaf.ir و همچنين سامانه پيام كوتاه 30000008 از تاريخ اول تا 20 ارديبهشت‌ماه فراهم است. از ميان متقاضيان به قيد قرعه 4 هزار نفر برای شركت در مراسم اعتكاف مسجد گوهرشاد حرم رضوی انتخاب می‌شوند.

وی با اشاره به اينكه همچون سنوات گذشته همه از حق مساوی برای استفاده از اين مراسم برخوردار هستند، افزود: مراسم اعتكاف حرم رضوی يك نمونه ايده‌آل از اعتكاف در سطح كشور به لحاظ معنوی و فرهنگی است كه در كنار فضای ملكوتی حرم مطهر در حاشيه، خدماتی نيز به معتكفان ارائه می‌شود.

معاون اماكن متبركه آستان قدس رضوی خاطرنشان كرد: امكان افزايش ظرفيت اعتكاف‌كنندگان برای مسجد گوهرشاد وجود ندارد و حتی احتمال كاهش تعداد نفرات در اين مراسم از نظر افزايش خدمات نيز وجود دارد.

وی ادامه داد: سال گذشته حدود 30 مسجد در سطح شهر پذيرای معتكفان بودند و اين نشان از رشد مراسم اعتكاف در مساجد سطح شهر مشهد و تمايل مردم برای استفاده از اين فضای معنوی دارد.

وی يادآور شد: اين روند نشان از حاكم شدن انضباط بر اين مراسم است كه هر فردی كه نتوانست در مراسم حرم شركت كند، مساجد سطح شهر برای پذيرایي از او آماده است.

وی ابراز كرد: متقاضيان اعتكاف ايام‌البيض ماه رجب سال 1433 قمری، از تاريخ 15 خردادماه 91 به‌مدت 3 روز در مسجد گوهرشاد حرم مطهر رضوی معتكف می‌شوند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  10:59 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 09:48:32             شماره‌ خبر :981470
همايش بين‌المللی «اخلاق و اديان» برگزار می‌شود

گروه حوزه‌های علميه: دبير اجرايی همايش بين‌المللی «اخلاق و اديان» از برگزاری اين همايش در 9 و 10 اسفندماه سال جاری خبر داد.

حجت‌الاسلام سيدعباس حسينی دبير اجرايی همايش بين‌المللی اخلاق و اديان در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) بيان كرد: دين و اخلاق، به عنوان دو منبع هدايت و فضيلت و سعادت، هميشه مورد توجه و اهتمام جامعه بشری بوده و هستند. به همين دليل، اين دو موضوع از همان ابتدای رواج مباحث عقلانی و فلسفی، از موضوعات هميشگی انديشمندان و مكاتب فكری و فلسفی بوده است.

وی ادامه داد: اخلاق دينی، بخش عظيمی از معارف و توصيه‌های همه اديان در طول تاريخ بوده و از حيث عقلانيت، رابطه متقابل، تأثير دين در تشكيل اخلاقی كامل در جامعه بشری و توان مبانی اخلاق دينی در حل مسائل مربوطه، معمولا آوردگاه انديشه و قلم اهل فكر بوده و آثار و پژوهشهای متعددی را موجب شده است.

حسينی تصريح كرد: در راستای غنی‌سازی پژوهش‌های حوزه اخلاق و دين، بررسی منابع، مواد و توان اديان در حوزه مسائل اخلاقی، جلب پژوهش‌های كاربردی و ارائه پژوهش‌هايی در معرفی اخلاق اسلامی، پژوهشكده علوم وحيانی معارج وابسته به بنياد بين‌الملی علوم وحيانی إسراء، همايش بين‌المللی اخلاق و اديان را برگزار می‌كند.

دبير اجرايی همايش اخلاق و اديان عنوان كرد: اين همايش بين‌المللی در پنج محور مبانی معرفتی اخلاق، اخلاق در اسلام، اخلاق در يهوديت و مسيحيت، اخلاق در آيين‌های شرقی و اديان و مسائل اخلاقی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به موضوعات محور مبانی معرفتی اخلاق اظهار كرد: دين و اخلاق، عقلانيت و اخلاق دينی، جايگاه عواطف و احساسات در اخلاق دينی، ارزيابی مكاتب اخلاقی از منظر دينی، اطلاق و نسبيت ارزش‌های اخلاقی در اديان، معنا و امكان اخلاق واحد جهانی و نقدهای متفكران سكولار بر اخلاق دينی از جمله موضوعاتی هستند كه برای محور اول همايش در نظر گرفته شده است.

حسينی ادامه داد: محور دوم همايش با عنوان اخلاق در اسلام شامل موضوعاتی از قبيل رويكردهای اخلاقی (نقلی، فلسفی، عرفانی و ...)، منابع اخلاقی در اسلام، اسوه‌های اخلاقی، نظام اخلاقی اسلام، اخلاق، حقوق و فقه اسلامی، نقش اخلاق در تاريخ و تمدن اسلامی، نقش اخلاق اسلامی در تحولات انديشه اخلاقی متاخر می‌شود.

وی رويكردها و مكاتب اخلاقی يهودی (فريسی، صدوقی و...)، رويكردها و مكاتب اخلاقی (اخلاق كاتوليك، ارتودكس، پروتستان و...)، منابع اخلاقی در يهوديت و مسيحيت و نظام‌های اخلاقی يهوديت و مسيحيت را از جمله موضوعات محور اخلاق در يهوديت و مسيحيت برشمرد.

دبير اجرايی همايش اخلاق و اديان اظهار كرد: اخلاق در آيين‌های شرقی محور چهارم اين همايش بين‌المللی است كه موضوعاتی همچون نظام‌های اخلاقی آيين های شرقی، رويكرد اخلاقی فرق بودايی، راه‌های نجات در اخلاق هندويی و بودايی، منابع اخلاقی در هندوئيسم و بوديسم را در بر می‌گيرد.

وی آخرين محور اين همايش را اديان و مسائل اخلاقی برشمرد و عنوان كرد: اخلاق پزشكی (ژنتيك، شبيه‌سازی، آسان مرگی و...)، اخلاق محيط زيست، اخلاق رسانه و فناوری‌های اطلاعاتی، اخلاق سياسی و اخلاق خانواده موضوعاتی اين محور همايش هستند.

حسينی 30 خرداد ماه سال 91 را آخرين مهلت ارسال چكيده مقالات برشمرد و عنوان كرد: علاقه‌مندان تا 30 شهريور ماه سال 91 فرصت دارند اصل مقالات خود را به دبيرخانه همايش به نشانی قم، 75 متری عمار ياسر، نبش 30 متری شهيد قدوسی، بنياد بين‌المللی علوم وحيانی إسراء ارسال و يا برای كسب اطلاعات بيشتر با شماره 7777793 تماس بگيرند


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  10:59 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 14:11:48             شماره‌ خبر :981853
حمايت از پايان‌نامه‌های برتر دانشجويی توسط مركز طبع و نشر قرآن

گروه ادب: مدير اجرايی و ارتباطات مركز طبع و نشر قرآن كريم از حمايت پايان‌نامه‌های دانشجويان در مقطع تحصيلات تكميلی و چاپ آنها در قالب كتاب از سوی اين مركز خبر داد.

 

محمد بابايی، مدير اجرايی و ارتباطات مركز طبع و نشر قرآن كريم، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، با اشاره به برنامه‌های اين مركز در سال 91 و چشم‌اندازهای فعاليت مركز در راستای نهادينه كردن فرهنگ قرآنی در سال جاری گفت: مركز طبع و نشر قرآن كريم در نظر دارد تا برای هدفمند كردن پژوهش‌های قرآنی در زمينه‌های مختلف، از همه پايان‌نامه‌هايی كه در مقطع تحصيلات تكميلی اعم از كارشناسی ارشد و دكتری كه با موضوعات مطرح شده از سوی اين مركز انجام شده است حمايت مادی و معنوی كند.

وی ادامه داد: بسياری از پايان‌نامه‌هايی كه در اين حوزه به رشته تحرير درمی‌آيند، به دليل نپرداختن به موضوعات ضروری و كاربردی، در قفسه‌ كتابخانه‌ها خاك می‌خورند و با وجود صرف هزينه و انرژی بسيار بدون استفاده رها می‌شوند، از اين رو مركز طبع و نشر در راستای هدفمند كردن موضوعات پژوهش‌های دانشگاهی در اين راستا، اقدام به ارائه موضوعات جديد كرده است.

مدير اجرايی و ارتباطات مركز طبع و نشر قرآن كريم به موضوعات تعيين شده اشاره و تصريح كرد: موضوعات متنوعی در زمينه كتابت، رسم‌الخط، ترجمه و تفسير و... از سوی پژوهشگران اين حوزه تعريف و مشخص شده است.

بابايی به نحوه حمايت از اين پايان‌نامه‌ها اشاره كرد و افزود: امكان استفاده از كتابخانه غنی مركز طبع و نشر، بهره بردن از راهنمايی و مشاوره اساتيد شاخص در موضوعات طراحی شده، حمايت مالی و در صورت امكان انتشار پايا‌ن‌نامه‌های برتر در قالب كتاب، از جمله برنامه‌های در نظر گرفته شده برای حمايت از اين نوع فعاليت‌های پژوهشی است.

وی در پايان تأكيد كرد: تاكنون مذاكرات متعددی با دانشگاه‌ها و مراكز پژوهشی به منظور اجرا كردن طرح مورد نظر انجام شده است كه اكنون در دست بررسی است. با اين حال استقبال مراكز دانشگاهی و دانشجويان از اين موضوعات بسيار خوب بود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  10:59 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 13:38:49             شماره‌ خبر :981836
با حضور محسن رضايی؛

پژوهشكده «دين و سياست» در دانشگاه قم افتتاح می‌شود

گروه انديشه و علم: پژوهشكده «دين و سياست» فردا، 22 فروردین‌ماه با حضور محسن رضايی در دانشگاه قم افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه قم، پژوهشكده «دين و سياست» با هدف انجام كارهای تحقيقی درباره موضوعات مورد تفاهم ميان اين دانشگاه و مجمع تشخيص مصلحت و با حمايت مجمع تشخيص مصلحت نظام، فردا افتتاح می‌شود.

افتتاح اين پژوهشكده با پيام آيت‌الله العظمی نوری همدانی و سخنرانی محسن رضايی، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام انجام می‌شود.

در اين مراسم كه از ساعت 8 در كتابخانه آيت‌الله قاضی دانشگاه قم برگزار می‌شود آيت‌الله بهشتی، رئيس اين دانشگاه نيز سخنرانی می‌كند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:00 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 09:12:14             شماره‌ خبر :981423
اسكندرجوی تاكيد كرد:

فضايل زندگی حضرت زهرا(س) قابل احصا نيست

گروه حوزه‌های علميه: حضرت زهرا(س) در كنار رشد علمی جنبه‌های معنوی زندگی خود را هم ارتقا داده‌اند و تعادلی ميان دين و دنيا ايجا كرده‌اند؛ فضايل و مناقب زندگی حضرت زهرا(س) قابل احصا نيست و ايشان از نظر فردی، اجتماعی، سياسی و رشد معنوی الگويی كامل برای زن مسلمان هستند.

مرضيه اسكندرجوی، عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) در مورد تبيين ابعاد شخصيتی حضرت زهرا(س) برای الگوگيری زنان جامعه امروز بيان كرد: با توجه به اقتضائاتی كه زندگی بشر امروز دارد مسئله اشتغال زنان مسئله‌ای مهم برای جامعه ما است؛ نيمی از جامعه انسانی ما را در ايران زنان تشكيل می‌دهند و می‌توان گفت مسئله اشتغال از ابتدای زندگی اجتماعی بشر مورد توجه بوده است.

وی ادامه داد: در ابتدای زندگی بشر ما مسئله اشتغال زنان را در كنار مردان در مزارع و منزل داشتيم و مسئله اشتغال امر جديدی نيست اما بايد گفت زن مسلمان با ديگر زنان تفاوت‌هايی دارد كه اين تفاوت‌ها همه ابعاد زندگی او از جمله اشتغال را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

اسكندرجوی عنوان كرد: زن مسلمان محور خانواده است و الويت و وظيفه اصلی او در خانه است از سوی ديگر وقتی مشكلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه را مشاهده می‌كند تلاش می‌كند تا با كمك به مردان در حل اين مشكلات گام بردارد.

وی با تاكيد بر اينكه زنان شاغل ما بايد الگويی داشته باشند بيان كرد: حضرت زهرا(س) الگوی كاملی است كه زنان ما می‌توانند از آن حضرت در زندگی خود بهره ببرند؛ حضرت زهرا(س) وقتی زندگی مشترك خود با حضرت علی(ع) را آغاز می‌كند كارها را از روز اول با همسر خود تقسيم می‌كند.

عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با تاكيد بر اينكه در زمينه اشتغال زنان بايد از الگوی فمينيستی پرهيز كنيم اظهار كرد: حضرت زهرا(س) كارهای خانه را انتخاب می‌كند برای اينكه بتواند به تربيت فرزندان و وظيفه‌ای كه در ارتباط با خانواده خود دارد عمل كند و از سوی ديگر با وجود اينكه دختر پيامبر خدا است در منزل شاغل است؛ گندم آسياب می‌كند، نان می‌پزد و ....

وی ادامه داد: حضرت زهرا(س) حضور اجتماعی هم در اجتماع داشته‌اند و هنگامی كه ضرورت ايجاب می‌كند برای دفاع از ولايت همه هستی خود را به ميدان می‌آورد و يا در مسئله فدك با سخنرانی در مسجد تلاش می‌كند حقايق فراموش شده را به مسلمين يادآوری كند.

اسكندرجوی تصريح كرد: زنانی كه حضرت زهرا(س) را الگوی خود قرار داده‌اند بايد توجه كنند كه وظيفه اصلی زن مسلمان خانواده است و وظيفه‌هايی مانند اشتغال از وظايف فرعی زن در جامعه هستند.

وی با تاكيد بر اينكه زن مسلمان نبايد به خاطر مسائل مادی وظيفه اصلی خود را اشتغال قرار دهد بيان كرد: مسئله تربيت نسل صالح وظيفه زن است و مسئولان بايد تمهيداتی برای حضور اجتماعی زنان بيانديشند كه اولويت اصلی آنها كه تربيت فرزند است تامين شود و در عين حال زنان هم حضوری اجتماعی داشته باشند و بتوانند نقش‌های اجتماعی را بر عهده بگيرند.

اسكندرجوی با تاكيد بر اينكه اسلام با اشتغال زنان مخالف نيست بيان كرد: اشتغال زنان بايد در محدوده مشخصی باشد و اسلام اين اجازه را به زنان نمی‌دهد كه هر شغلی را بر عهده بگيرند، اسلام خانواده را ركن اصلی جامعه و زن را محور خانواده می‌داند.

عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) تصريح كرد: حضرت زهرا(س) در مسايل سياسی دخالت می‌كند و در دفاع از حق حضرت علی(ع) دست فرزندان خود را می‌گيرد و به در خانه‌های انصار و مهاجر می‌رود و يا هنگاميكه مسئله فدك پيش می‌آيد در مسجد سخنرانی می‌كند و از حق خود دفاع می‌كند لذا اين مسائل حاكی از اين است كه آن حضرت در همه ابعاد فردی، اجتماعی و سياسی كامل بوده‌اند.

وی ادامه داد: حضرت زهرا(س) محور خانه بوده‌اند و از سوی ديگر هنگامی كه ضرورت ايجاب می‌كند حضور اجتماعی داشته‌اند و هنگاميكه مسئله دفاع از ولايت پيش می‌آيد از جان خود می‌گذرد و در راه ولايت به شهادت می‌رسد و همه اين وقايع به ما می‌فهماند كه انديشه حضرت زهرا(س) حفظ تعادل در امور بوده است.

عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) بيان كرد: اگر ما تعادل را در زندگی حفظ نكنيم زندگی ما كاريكاتوری می‌شود و در يك جا افراط می‌كنيم و در جايی تفريط و اين مناسب زنان جامعه ما نيست.

وی در پاسخ به اين سوال كه چه ويژگی‌هايی را برای زن مسلمان مورد تاييد اسلام می‌توان در جامعه امروز بر شمرد اظهار كرد: زن مسلمان در جامعه امروز بايد هم رشد علمی داشته باشد و هم ابعاد معنوی زندگی خود را ارتقا دهد، اگر زنی رشد علمی داشته باشد ولی از نظر معنوی و اخلاقی رشد نداشته باشد آسيب آن هم متوجه فرد و هم متوجه جامعه می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس تاكيد اسلام دين بايد در كنار دنيا باشد و رشد علمی هم بايد در كنار رشد معنوی باشد، ما حضرت زهرا(س) را الگوی خود قرار می‌دهيم برای اينكه آن حضرت تمامی اين خصوصيات را دارند فضايل و مناقب زندگی حضرت زهرا(س) قابل احصا نيست و ايشان از نظر فردی، اجتماعی، سياسی و رشد معنوی الگويی كامل برای زن مسلمان هستند


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:00 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 15:42:11             شماره‌ خبر :981998
همايش ملی «نهج‌البلاغه و علوم انسانی» در همدان برگزار می‌شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: دومين همايش ملی «نهج‌البلاغه و علوم انسانی» نيمه اول ارديبهشت‌ماه جاری در دانشگاه بوعلی سينا برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه همدان، دومين همايش ملی «نهج‌البلاغه و علوم انسانی» نيمه اول ارديبهشت‌ماه در دانشگاه بوعلی سينا در همدان برگزار می‌شود. از اهداف برگزاری اين همايش نشر مبانی و معانی فرهنگی و دينی با توجه به مفاهيم و مصاديق نهج‌البلاغه، شناسايی ابعاد گوناگون شخصيت امير‌المومنين(ع) و انديشه جامع آن حضرت، بهره‌مندی از كلام امام علی(ع) در حوزه‌های گوناگون برای حل مشكلات و معضلات جامعه، تفسير و تحليل تخصصی آموزه‌های نهج‌البلاغه در گرايش‌های مختلف و به‌كارگيری نتايج پژوهش‌ها در نظريه‌پردازی، نقد و مناظره‌ها همچنين بهره‌گيری از نهج‌البلاغه جهت اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها و محافل عمومی و به‌ويژه در حوزه علوم انسانی عنوان شده است.

محورهای همايش ملی نهج‌البلاغه و علوم انسانی در حوزه اجتماعی شامل؛ الگوی نظام سياسی در نهج‌البلاغه، نظارت بر زمامداران در نهج‌البلاغه، بيت‌المال در نهج‌البلاغه، برخورداری زمامداران از امكانات در نهج‌البلاغه، برخورد با جرائم در نهج‌البلاغه و ضابطه‌گرايی و رابطه‌گرايی در نهج‌البلاغه از جمله موارد مطرح شده در اين حوزه است.

از ديگر مباحث اين همايش در حوزه سياسی، تعريف جايگاه و منزلت انسانی و ضمانت سياسی آن از ديدگاه نهج‌البلاغه، نسبت اخلاق و سياست از ديدگاه نهج‌البلاغه، رابطه عرفان و سياست از ديدگاه نهج‌البلاغه، نظريه انقلاب و اصلاح از ديدگاه نهج‌البلاغه است.

در حوزه علوم اقتصادی نيز محورهای عدالت اقتصادی از ديدگاه امام علی(ع) در نهج‌البلاغه، انواع فقر و راه‌های مقابله با آن از ديدگاه امام علی(ع) در نهج‌البلاغه و وظايف اقتصادی دولت ديدگاه امام علی(ع) در نهج‌البلاغه ذکر شده است.

يكی ديگر از حوزه‌های اين همايش روانشناسی با محورهای ابعاد رشد در نهج‌البلاغه، خانواده و شيوه‌های فرزند‌پروری در نهج‌البلاغه، الگوی شخصيت سالم از منظر نهج‌البلاغه، آسيب‌شناسی روانی در نهج‌البلاغه، آرامش روانی در نهج‌البلاغه همچنين نهج‌البلاغه و روابط انسانی است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:00 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 14:32:56             شماره‌ خبر :981792
با حضور شخصيت‌های سياسی؛

هفته «گراميداشت فلسطين» در لبنان افتتاح شد

گروه بين‌الملل: هفته «گراميداشت فلسطين» ديروز، 20 فروردين، با حضور شخصيت‌های سياسی واقع در قصر «اونيسكو» در شهر «بيروت»، پايتخت لبنان، افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی lebanonfiles، اين مراسم به همت انجمن «ميراث ملی فلسطين» و در راستای سلسله برنامه‌های مربوط به گراميداشت «روز زمين»(سالروز مصادره منطقه «الجليل» فلسطين توسط صهيونيست‌ها) بعد از ظهر ديروز در قصر اونيسكو افتتاح شد.

فعاليت‌های هفته گراميداشت فلسطين در لبنان تا 24 فروردين ادامه دارد و با برنامه‌های مختلفی از جمله برگراری نمايشگاه، شب شعر و نمايش فيلم‌های سينمايی همراه خواهد بود.

اشرف دبور، سفير فلسطين در لبنان، حميدرضا دهقانی، كاردار سفارت جمهوری اسلامی ايران در لبنان و مسئولان سياسی، حزبی و شخصيت‌های مردمی در مراسم افتتاحيه هفته گراميداشت فلسطين حضور يافتند.

گروه سرود «بيت اطفال الصمود» در ابتدای اين مراسم به اجرای سرود مشترك لبنان و فلسطين برای حاضران پرداخت و در ادامه هاشم نورالدين، عضو انجمن فرهنگی ـ اجتماعی «قدس» قصيده‌ای با نام «ابن الارض»(فرزند زمين) قرائت كرد.

فتحی ابوالعردات، نماينده سازمان آزادی‌بخش فلسطين، نيز در ادامه مراسم ضمن سخنانی گفت: امروز قدس شريف مرحله سختی را در رويارويی با دشمن صهيونيستی پشت سر می‌گذارد و رژيم اسرائيل هر روز با مصادره منازل، غارت املاك فلسطينی‌ها و آزادگذاشتن شهرك‌نشينان در حمله به ساكنان قدس، تجاوزهای خود را ادامه می‌دهد.

احمد مللی، عضو شورای سياسی حزب‌الله به نمايندگی از مقاومت لبنان نيز در ادامه به ايراد سخن پرداخت و سخنرانی ابوعماد رامز، نماينده ائتلاف ملی فلسطين و ايمان شنن، رئيس انجمن نظارت بر بيماران سرطانی «العون و الامل» از ديگر برنامه‌های مراسم بود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:01 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 15:10:09             شماره‌ خبر :981921
حميد شاه‌آبادی:

ساختار اقتصادی شعار سال، نافی رسالت هنر در اين عرصه نيست

گروه هنر: معاون امور هنری وزارت ارشاد اسلامی گفت: اين تصور كه چون شعار جاری ساختاری اقتصادی دارد، مسئوليت مراكز هنری را در قبال آن كمرنگ می‌‌كند، اشتباه محض است، بنابراين ما در تمامی بخش‌ها سعی می‌كنيم سياست‌گذاری‌هايمان در مسير مورد نظر اين شعار باشد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، نخستين نشست مطبوعاتی حميد شاه‌آبادی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 91 امروز بيست‌ويكم فروردين ماه در تالار وحدت برگزار شد.

شاه‌آبادی در ابتدای اين جلسه با تبريك سال نو به اهالی مطبوعات گفت: سال 91 به حق از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «توليد ملی، حمايت از كار و سرمايه ‌ايرانی» نامگذاری شده است؛ نامگذاری كه برای تك تك مردم ايران مسئوليتی سنگين در پيش دارد. در همين راستا مراكز هنری هم رسالت خود می‌دانند كه با تمام توان در مسير اين شعار ارزشمند قدم بردارند. در ضمن اين تصور كه چون اين شعار، ساختاری اقتصادی دارد، مسئوليت مراكز هنری را در قبال آن كمرنگ می‌كند اشتباه محض است، بنابراين ما در تمامی بخش‌ها سعی می‌كنيم سياست‌گذاری‌هايمان در مسير مورد نظر اين شعار باشد.

وی افزود: اين روزها همچنين مصادف است با نوزدهمين سال شهادت سيد شهيدان اهل قلم، مرتضی آوينی؛ شهيدی كه تفكر و انديشه‌های نابش كه نشئت گرفته از باورهای اسلامی و انقلابی بود، راه رسيدن به هنر ارزشی را به ما نشان داد. اميدواريم ما نيز در عملكرد خود ادامه دهنده راه اين شهيد باشيم.

شاه‌‌آبادی در ادامه جلسه عملكرد هنر در بخش‌های تجسمی، نمايشی و موسيقی در سال 90 را اينگونه توصيف كرد: سال گذشته سالی پركار برای هنر بوده است. سالی كه در آن تنها شاهد رشد كمی آثار نبوديم، بلكه رشد كمی نيز شاخصه مهم توليدات بود.

معاون امور هنری وزارت ارشاد ادامه داد: در عرصه هنرهای تجسمی، اكسپوهای مختلفی در داخل و خارج از كشور برگزار شد كه بيشتر آنها نيز موضوعاتی ارزشی داشتند. در ضمن نمايشگاه‌های مختلفی با محوريت انقلاب اسلامی، تروريسم و غزه در داخل و خارج از كشور برگزار شد. حوزه نمايشی نيز از رشدی مشابه بهره می‌برد كه از آن جمله می‌توان به برگزاری جشنواره‌های مختلف اشاره كرد. نمود بارز اين ادعا را می‌توان در روی صحنه رفتن 4172 نمايش مشاهده كرد.

وی به مطلب فوق اضافه كرد: در حوزه نمايش همچنين ما جشنواره‌ مقاومت را به صورت سراسری برگزار كرديم و 19 كتاب هم در حوزه نمايش چاپ و روانه بازار شد. در عرصه موسيقی نيز سعی كرديم از رشد مطلوب برخوردار باشيم تا بتوانيم صيانت مناسبی از موسيقی محلی و ملی داشته باشيم، همچنين تلاشمان اين بود كه به موسيقی پاپ هم سامان مناسبی دهيم تا به نوعی موسيقی ملی‌مان آسيبی وارد نشود.

اين مدير هنری در ادامه به آثار خلق شده در عرصه موسيقی اشاره كرد و گفت: برگزاری جشنواره موسيقی مقامی گامی بود كه در راستای حمايت از موسيقی ملی و محلی انجام شد، همچنين در مناسبت‌های مختلف سفنونی‌های مختلفی چون غدير و 9 دی را با اركستر بزرگ اجرا كرديم كه به بازار عرضه شد.

شاه‌آبادی گفته خود را چنين تكميل كرد: در عرصه موسيقی، آلبومی با عنوان «گلباران» به بازار عرضه شد كه به مناسبت ورود مقام معظم رهبری به كرمانشاه و استقبال بی‌نظير مردم از ايشان توليد و عرضه شد. در ضمن آلبومی ويژه ارتحال سال گذشته تهيه و به بازار عرضه شد.

وی در ادامه اين جلسه برنامه‌های سال آتی را در بخش‌های ذكر شده چنين تشريح كرد: در عرصه هنرهای تجسمی ما اكسپوهای مختلف هنری برگزار خواهيم كرد كه اولين آن در بهار برگزار خواهد شد. در عرصه هنرهای نمايشی هم سعی داريم به تئاترهای خيابانی بيشتر توجه كنيم. در ضمن از ارديبهشت امسال كه افتتاحيه آن است ما شاهد راه‌اندازی تئاتر خانگی خواهيم بود. خواسته‌ای برای انجام آن مطالعات دقيق انجام شده است.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد در پايان خاطرنشان كرد: در عرصه موسيقی نيز تلاش داريم قطعات مختلفی را در خصوص مشاهير و مناسبت‌های مختلف خلق و عرضه كنيم. در ضمن امشب بيست‌ويكم فروردين ماه از دو قطعه موسيقی كه درباره شهيد احمد روشن و سيد شهيدان اهل قلم مرتضی آوينی سرائيده شده توسط وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمايی خواهد شد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:01 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 10:35:49             شماره‌ خبر :981156
سير تكاملی هنرهای تجسمی از بدو انقلاب تاكنون/ 10
مرتضی گودرزی ديباج:

هنر انقلاب براساس بنيان‌های دينی، ملی و انقلابی به جامعه متعهد است

گروه هنر: مدير مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری اظهار كرد: هنر انقلاب مخصوص سال‌های آغازين انقلاب نيست، هنری است كه نسبت به جامعه خودش براساس بنيان‌های دينی و ملی و انقلابی متعهد است.

 

مرتضی گودرزی ديباج، مدير مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری و پژوهشگر و مدرس دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) اظهار كرد: بعد از انقلاب به مناسبت‌های مختلف در تقويم سالانه روزهای مختلفی به نام‌های مختلف اعم از شخصيت‌ها و اتفاق‌ها و رويدادهای مهم نام‌گذاری شد، برخی از آن ها تلخ و برخی شيرين است و يادمان همه آنها سير تجربه انقلاب است كه در دوره معاصر برای ما اتفاق افتاده است و همه آنها برای ما ارزشمند است.

وی افزود: نام‌گذاری روزی به نام هنر انقلاب، ضرورتی بود كه خلأ آن از مدت‌ها قبل احساس شده بود و اگرچه با تأخير سی ساله اما بهرحال با عنوان هنر انقلاب نام‌گذاری شد كه با سالروز شهادت هنرمند شهيد مرتضی آوينی همزمان است.

گودرزی گفت: آنچه كه بايد در يادمان اين روز آن را زنده نگه‌ داريم و به آن بپردازيم و توجه كنيم اصل هنر انقلاب است كه به نظر می‌رسد مقدار زيادی به آن مديونيم. هنگامی كه انقلاب متولد می‌شود و نهضت اسلامی ما به پيروزی می‌رسد هنری همراه با آن ظهور پيدا می‌كند كه با جريان نهضت اسلامی، شعارها و خاستگاه مردم همراهی می‌كند و اين نوع فعاليت هنری به دلايلی هنر انقلاب ناميده می‌شود.

وی ادامه داد: از آن دلايل يكی ژانر ويژه‌ای است كه اختصاصا در پيروزی انقلاب ديده می‌شود؛ البته جرقه‌های هنر انقلاب به دلايلی پيش از اين در ادوار گذشته به نوعی ديده شده بود، اما در دوره انقلاب با توجه به زمينه‌های مناسبی كه از نظر فرهنگی، اجتماعی و سياسی فراهم شده بود به شكل وسيع و جدی مطرح می‌شود.

رئيس مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری اظهار كرد: هنرمندان براساس باور و رويكردهايی كه نسبت به انقلاب و رويدادهای آن دارند، اعم از بنيان‌های اعتقادی آن و شعارهايی كه داده می‌شود، حركت و حضور مردمی، رهبری واحد و موارد مختلفی كه به عنوان اركان و مشخصه‌های انقلاب اسلامی ما مطرح است، در طی فعاليت هنری خود به موارد مذكور توجه نشان داده و با نوعی نگاه متعهدانه به آنها اثر می‌آفرينند. اين آثار دارای شاخصه‌هايی است كه براساس ارزيابی‌های انجام شده به عنوان شناسنامه هنرمندان مطرح می‌شود، چنين فعاليتی را هنر انقلاب می‌ناميم.

وی با اشاره به ويژگی‌های هنر انقلاب عنوان كرد: هنر انقلاب، در وهله اول هنر متعهدی است و چون متعهد است در دوره‌های مختلفی كه انقلاب پشت سر می‌گذارد رفتارهای متفاوتی را نشان داده است. مثلا در سال‌های آغازين انقلاب هنر انقلاب با مردم همراهی می‌كند كه شعارهای خيابانی ترجمه تصويری و صوتی پيدا می‌كنند، هنرمند برای آن فرم و فضا می‌آفريند و به شكل آثار هنری در بياورد.

گودرزی ادامه داد: هنر انقلاب سعی می‌كند با مردم به بی‌واسطه‌ترين طريق و با ابزارهای مختصر ارتباط برقرار كند و با جريان انقلاب همراهی كند، اما اگر ضرورتی احساس كند، كه اين امر در دوره‌های بعد اتفاق افتاد ـ تذكر هم می‌دهد. هنر انقلاب از آنجا كه متعهد است آنجا كه احساس می‌كند توده مردم از چيزی غافل‌اند و غفلتی به معنای عام يا خاص اتفاق افتاده است متذكر می‌شود، بنابراين وظيفه متذكرانه آن در حوزه امر به معروف و نهی از منكر خود را نشان می‌دهد.

عضو هيئت علمی دانشگاه سوره اضافه كرد: گاهی اوقات در لايه‌های زيرپوستی اجتماع اتفاقاتی صورت می‌گيرد كه مردم يا مسئولان از آن غافلند و هنر آن را تذكر می‌دهد، بعضی وقت‌ها نياز است كه هنر انقلاب اميد بدهد، بنابراين چشم‌اندازهای آينده را ترسيم می‌كند و افق روشن و اميدبخشی را برای مردم به تصوير می‌كشد و اينچنين اميدواری می‌دهد.

وی گفت: هنر انقلاب در پيش از انقلاب هنر معترض بوده است و قبل‌تر از آن در ادواری كه بعد از 1341 توسط رهبری حضرت امام شكل می‌گيرد هنر سياه است كه با نزديكی به انقلاب به هنر اعتراض تبديل می‌شود و پس از هنر انقلاب با جريان پيروزی همراهی می‌كند. هنگام جنگ تحميلی اين هنر كه همان هنر متعهدی است كه هنگام جنگ خود را در موضع‌ای می‌بيند كه بايد با مردم همراهی كند به همين خاطر در جريان جنگ اميدبخشی می‌كند و به دفاع ترغيب و تشويق می‌كند و ايثار و شهادت و از خودگذشتگی را تبليغ و ترويج می‌كند؛ افق سرخ كربلا را به رزمندگان و به مردم ما نشان می‌دهد و آنان را در آن افق قرار می‌دهد، اينجا تعهد هنرمند به طور ديگری خود را نشان می‌دهد.

گودرزی ديباج اظهار كرد: گاهی هنر انقلاب احساس می‌كند دشمن به لايه‌های درون مردم نفوذ كرده، آنجا موضع دشمن‌شناسی و معرفی دست‌های دشمن را تذكر می‌دهد. پس از جنگ نيز خود را به صورت ديگری نشان می‌دهد، بنابراين هنر انقلاب مخصوص سال‌های آغازين انقلاب نيست، هنری است كه نسبت به جامعه خودش براساس بنيان‌های دينی و ملی و انقلابی متعهد است. اين هنر از نظر ما هنر انقلابی محسوب می‌شود و هنرمندی كه با اين منظور متعهدانه كار می‌كند هنرمند انقلاب است.

وی ادامه داد: بنايراين چون اين هنر، اين ويژگی و اين فعاليت هنری خط درخشان و طلاگونه‌ای در جريان فعاليت‌های هنری كشور دارد لازم بود اين روز نام‌گذاری شود و هر ساله درباره اين ماجرا بحث و مباحثه علمی صورت بگيرد و مفاهيم آن تبيين و ترويج شود و شاكله و شاخصه‌های آن برای جوانان ما عرضه و ارائه شود.

مؤلف كتاب «هنر دينی يك سؤال و دغدغه‌های ناپيدا» اظهار كرد: شهيد آوينی به عنوان هنرمندی كه فعاليت‌، تئوری‌ها و فرضيه‌های او و نگاهی كه از درون به غرب دارد به عنوان يكی از شاخصه‌های عملی هنرمندان شاخص هنر انقلاب برای ما مطرح است. انديشه‌های او با همه زوايايی كه می‌شود به آن نگاه كرد يكی از شاخصه‌هايی است كه می‌تواند يكی از منابع رجوع برای هنرمندان ما باشد.

وی كه پروژه مفصل پژوهشی‌ای را از 10 سال پيش با عنوان «هنر متعهد اجتماعی و دينی در ايران» آغاز كرده است درباره آن گفت: در آستانه روز هنر انقلاب، دو كتاب «گرافيك انقلاب» و «نقاشی انقلاب» از مجموعه پژوهش‌های من منتشر شده است. يكی از آنها به زبان عربی ترجمه شده و هر دو به انگليسی نيز ترجمه شده و در حال انتشار در امريكاست.

وی افزود: مجلد سوم اين مجموعه در حدود 700 صفحه در حال آمادگی است و به زودی به زير چاپ می‌رود و هنر جامع انقلاب ناميده شده و مباحث نقاشی و گرافيك به اضافه بحث مجسمه‌سازی و حضور نهادها در آن مطرح شده است. بقيه مجلد‌های اين پژوهش با موضوعيت هنر دفاع مقدس با ويژگی‌های خاص خودش انتشار خواهد يافت.

يادآور می‌شود، تأليف كتاب‌های متعددی مانند «جست‌وجوی هويت در نقاشی معاصر ايران»، مجموعه كتاب‌‌های تجزيه و تحليل آثار«هنر مدرن»، «آسيب‌شناسی نقد هنری»، «عامل دگرگونی نوين»، «هنر دينی يك سؤال و دغدغه‌های ناپيدا»، «تاريخ نقاشی ايران از آغاز تا عصر حاضر» و «معرفت هنر معاصر» از جمله آثار مدير مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری به‌شمار می‌آيد.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:01 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 14:27:21             شماره‌ خبر :981901
حجت‌الاسلام واعظی:

مردم نياز واقعی به عرضه درست مسايل دينی دارند

گروه فرهنگ و هنر: مردم در دنيای امروز نياز واقعی به عرضه درست و صحيح و دلچسب دينی و تذكرات اخلاقی دارند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه قم، حجت‌الاسلام والمسلمين احمد واعظی، رئيس دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم امروز، 21 فروردين ماه در مراسم رونمايی از توليدات رسانه‌ای دفتر تبليغات اسلامی گفت: دفتر تبليغات اسلامی بايد فعاليت محور باشد و فعاليت‌ها را منعكس كند.

وی ادامه داد: هدف از انعكاس فعاليت‌ها هم بايد اين باشد كه ارائه گزارشی از كارهای خود به مردم و مسئولان داشته باشيم اما نبايد به اين كار بسنده شود.

واعظی بيان كرد: بايد معرفی ما با هدف ارشاد و راهنمايی مردم برای بهره‌گيری از خدمات ما باشد و خودنمايی و بزرگنمايی هدف نباشد زير مصداق غش در معامله محسوب خواهد شد.

رئيس دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم يادآور شد: نه تنها نبايد خدمات را بزرگ كرد بلكه برخی كارها كه مخلصانه برای خداست نبايد بيان شود و خدمات ارائه شده هم بدون غلو و بزرگنمايی عرضه شود و ارتباط گيری با هدف اطلاع رسانی به آحاد مردم برای بهره‌گيری از كارهای توليد شده و در دست اجرا انجام شود.

واعظی تصريح كرد: توليدات رسانه‌ای دفتر بايد با برقراری ارتباطات مناسب به درون خانه‌های مردم راه يابد و مورد استفاده مخاطبان قرار گيرد.

وی افزود: حوزه با وجود كارهای بسيار ارزشمندی كه در عرصه علمی و ... كرده است در عرضه بيرونی موفق نبوده است.

واعظی با تأكيد بر اخلاص در امور و كارها تأكيد كرد: آنچه باعث ماندگاری كار و اثری می‌شود اخلاص است همان طور كه قرآن كريم می‌فرمايد آنچه در نزد خداوند است باقی و آنچه برای دنياست نابودشدنی است.

وی ادامه داد: مردم در دنيای امروز نياز واقعی به عرضه درست و صحيح و دلچسب دينی و تذكرات اخلاقی دارند.

رئيس دفتر تبليغات اسلامی بيان كرد: وقتی پيامبر از جبرئيل می‌خواهد او را موعظه كند و ائمه(ع) خود را نيازمند تذكر می‌دانستند و آنان خود را از موعظه و تذكر بی‌نياز نمی‌دانستند ما به مراتب به اين موضوع نياز داريم.

واعظی بيان كرد: دنيای امروز ما دنيای پر وسوسه و آميخته با التذاذات نفسانی است و بايد تنبهات و كوشش ما در اخلاقی‌كردن جامعه بيشتر باشد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:02 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 08:46:07             شماره‌ خبر :981009
تلاوت قرآن «مهدی عباسی» در دانشگاه شهيد بهشتی

گروه فعاليت‌های قرآنی: كارشناس قرآن مديريت امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه شهيد بهشتی از برگزاری محفل انس با قرآن كريم با حضور مهدی عباسی، قاری بين‌المللی در اين دانشگاه خبر داد.

مجيد طالبی، كارشناس قرآن مديريت امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه شهيد بهشتی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) ضمن اعلام اين خبر افزود: كانون قرآن و حديث دانشگاه شهيد بهشتی با همكاری بخش مديريت فرهنگی در نيم‌سال اول تحصيلی سال 90، سری سوم سلسله‌ محافل انس با قرآن كريم با عنوان «كرسی‌های تلاوت» را بعد از اجرای دو دوره موفقيت‌آميز دنبال می‌كند.

وی افزود: در اين راستا نخستين جلسه اين محافل انس با قرآن كريم با عنوان «كرسی‌های تلاوت» با قرائت «كريم منصوری»، قاری بين‌المللی يك‌شنبه، 17 مهرماه سال گذشته در مسجد دانشگاه شهيد بهشتی، بعد از اقامه نماز ظهر و عصر برگزار شد. «محمدحسين سعيديان»، «سعيد طوسی»، «رحيم خاكی»، «حسن فرح‌بخش»، «محمدرضا پورزرگری» از جمله قاريانی بودند كه در دوره‌های پيشين اين برنامه‌های كرسی‌های تلاوت شركت كردند.

طالبی خاطرنشان كرد: در كنار برگزاری اين محافل انس با قرآن كريم، مسابقه فرهنگی نيز ويژه دانشجويان آن دانشگاه در نظر گرفته شد كه از نفرات برتر آن بعد از قرائت قاری بين‌المللی با اهدای جوايزی تجليل به عمل می‌آمد.

وی گفت: اين كرسی‌های تلاوت يك هفته در ميان برگزار می‌شود و جلسه امروز، يكشنبه 20 فروردين اولين جلسه اين برنامه در سال جديد بود كه در آن، مهدی عباسی، قاری بين‌المللی كه پيش از اين نيز در اين مراسم در دوره‌های قبل حضور پيدا كرده بود، در مسجد دانشگاه شهيد بهشتی به اجرای برنامه پرداخت.

كارشناس قرآن مديريت امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه شهيد بهشتی تصريح كرد: پيش از اين، كرسی‌های تلاوت قرآن در دو دوره قبلی كه در سال 88 برگزار شد، مختص قرائت قرآن بود كه در آن هر هفته دوشنبه‌ها يك قاری بين‌المللی حضور می‌يافت و بعد از نماز ظهر و عصر به تلاوت آياتی چند از كلام‌الله مجيد می‌پرداخت.

وی درباره ديگر برنامه‌های اين كانون افزود: طرح «يك تكه آسمان» كه درباره سيره عملی حضرت رسول اكرم(ص) است؛ به‌صورت 30 فلش‌كارت تهيه و بين دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتی توزيع شده است. در پايان، آزمون تستی از مطالب اين فلش‌كارت‌ها گرفته و به برندگان جوايز نفيسی اهدا می‌شود.

كارشناس قرآن مديريت امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه شهيد بهشتی، تصريح كرد: طرح چشمه معرفت، با محوريت تفسير موضوعی قرآن كريم از آيت‌الله‌العظمی ناصر مكارم شيرازی در تاريخ 23 ارديبهشت ماه و ديدار با جانبازان سرافراز دفاع مقدس در بيمارستان ساسان نيز در ماه ارديبهشت از ديگر برنامه‌های اين كانون قرآن و عترت است.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:02 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 08:48:16             شماره‌ خبر :980789
پنجمين نشست قرآنی جامعه دندانپزشكان تهران اول ارديبهشت برگزار می‌شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: پنجمين نشست قرآنی فرهنگی جامعه دندانپزشكان تهران كه اولين جلسه اين نشست در سال جديد به حساب می‌آيد، روز جمعه اول ارديبهشت ماه در كلينيك فوق تخصصی شهيد منتظری برگزار می‌شود.

رحيم قربانی، رئيس مركز قرآن و عترت بسيج دانشجويی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: پنجمين نشست قرآنی فرهنگی جامعه دندانپزشكان تهران با تغييراتی نسبت به نشست‌های قبلی روز جمعه اول ارديبهشت ماه و با حضور جمعی از دندانپزشكان علاقه‌مند به برنامه‌های قرآنی و دينی برگزار خواهد شد.

قربانی افزود: در اين نشست كه بعد از نماز مغرب و عشاء در كلينيك فوق تخصصی شهيد منتظری برگزار می‌شود، علاوه بر تلاوت قرآن توسط قاريان ممتاز و برجسته در مورد بحث‌های قرآنی و نيز تفسير سوره‌هايی از قرآن صحبت خواهد شد.

رئيس مركز قرآن و عترت بسيج دانشجويی تصريح كرد: از جمله تغييراتی كه در اولين نشست قرآنی فرهنگی جامعه دندانپزشكان تهران در سال جديد در نظر گرفته شده، اين است كه در دور جديد نشست‌ها تلاش شده است تا از اساتيد قرآنی متنوع‌تری برای حضور در نشست‌ها استفاده شود.

وی در ادامه عنوان كرد: با توجه به اين‌كه در چهار نشست قبلی از ابوالفضل بهرام‌پور به عنوان مفسر قرآن دعوت می‌شد، در دور جديد نشست‌ها از مفسران و كارشناسان برجسته‌ای همچون حجت‌الاسلام والمسلمين شهاب مرادی، حجت‌الاسلام‌ والمسلمين محسن قرائتی و ... دعوت خواهد شد.

قربانی اظهار كرد: در اين نشست تصميم گرفته‌ايم كه از خود دندانپزشكان بيشتر استفاده كنيم به اين صورت كه بخشی از جلسه با تلاوت آياتی از قرآن توسط دندانپزشكان و نيز بيان ديدگاه‌های دندانپزشكان در مورد مسائل قرآنی و دينی خواهد بود.

يادآور می‌شود، پيش از اين قرار بود پنجمين نشست قرآنی فرهنگی جامعه دندانپزشكی در نوزدهم اسفندماه سال گذشته برگزار شود كه به دليل انتخابات مجلس به بعد از سال موكول شد، اين نشست‌ها در كلينيك فوق تخصصی شهيد منتظری كه در خيابان نجات‌الهی، خيابان سپند غربی واقع شده است برگزار می‌شود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:03 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 16:12:40             شماره‌ خبر :981979
با حضور آيت‌الله مصباح يزدی؛

سلسله جلسات علم دينی ويژه استادان دانشگاه‌های قم برگزار می‌شود

گروه انديشه و علم: سلسله جلسات علم دينی توسط آيت‌الله محمدتقی مصباح يزدی و به همت نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان قم برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه قم، به نقل از روابط عمومی نهاد رهبری دانشگاه‌های استان قم، حجت‌الاسلام والمسلمين محمدمهدی كرمی، رئيس نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان قم با اعلام خبر برگزاری سلسله جلسات علم دينی ويژه استادان دانشگاه‌های قم گفت: اين طرح در راستای طرح معرفت‌افزايی كه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها مورد تأكيد است اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: جلسات دينی مذكور همچنين در امتداد طرح ضيافت انديشه استادان كه همزمان با ماه مبارك رمضان سال گذشته برگزار شد، برگزار خواهد شد.

رئيس نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان قم، افزود: اين جلسات پنج‌شنبه‌ها از ساعت 18 الی 20 در سالن اجتماعات مؤسسه آموزشی ـ پژوهشی امام خمينی برگزار می‌شود.

یادآوری می‌شود؛ شروع اين جلسات از 24 فروردين‌ماه سال جاری است و استادان و نخبگان دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی استان قم می‌توانند جهت ثبت‌نام به آدرس nahad.qom.ac.ir مراجعه يا با شماره 2855940 تماس بگيرند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:03 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 16:08:44             شماره‌ خبر :981962
به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی؛
کارشناس هنری حوزه علمیه قم:

لازمه تقویت هنر انقلاب اسلامی تربیت هنرمندان مؤمن است

گروه فرهنگ و هنر: اگر می‌خواهيم هنر انقلاب خوب رشد و اعتلا پيدا كند، بايد به هنرمند جوان مؤمن تكيه كرد.

حجت‌الاسلام والمسلمين سيداحمد بطحایی، كارشناس هنری معاونت تهذيب حوزه‌های علميه و مدير كل اداره فرهنگ و دانشجويی مدرسه اسلامی هنر قم در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه قم، به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی گفت: بی‌شك هم قبل و هم بعد از انقلاب ما با گرايشی در ميان هنرمندان مواجه بوديم كه بعدها به هنر انقلاب مصطلح شد.

وی در بيان اهميت هنر در انقلاب اسلامی افزود: انسان چگونه می‌تواند مثلا وضع زندان‌های رژيم پهلوی را تصور كند؟ در مطالعه تاريخ نمی‌شود و كسی حوصله ندارد كه همه گذشته را بخواند؛ اينها را جز در هنر (داستان، شعر، فيلم، عكس و...) نمی شود بيان كرد.

بطحایی تصریح کرد: هنر فقط سرگرمی نيست و می‌تواند بهترين روای و ناقل تاريخ باشد.

مديركل اداره فرهنگ مدرسه اسلامی هنر درباره هنر انقلاب افزود: وقتی يك ملتی، حركت انقلابی عظيمی انجام می‌دهد، اهدافی دارد؛ اين اهداف را ما بايد با همه وسايل تعقيب كنيم؛ ممكن است اين اهداف بعضی جاها تضييع شود ولی ما بايد جبران كنيم و هنر هم يكی از جاهايی است كه خيلی خوب می شود در اين زمينه كار كرد.

اين نويسنده در ادامه درباره ارتباط عميق هنر و انقلاب تصريح كرد: وقتی انقلاب اكتبر تحقق پيدا می‌كند، در طول 10-15سال تعداد زيادی كتاب، فيلم، قصه و جزوه در سطوح مختلف راجع به مبانی فكری اين انقلاب نوشته شد.

وی افزود: در كشورهايی كه باد آن انقلاب به آنها رسيده، ديگر مردم احتياج ندارند كه از كتاب‌های آنها استفاده كنند. آن قدر فضای ذهنی پر شده است كه روشن فكرهای ساير كشورها می‌نشينند راجع به مبانی ارزشی و فكری انقلاب اكتبر كتاب می‌نويسند.

وی با اشاره به اثرگذاری هنر در ماندگاری انقلاب‌ها و شخصيت‌ها افزود: چند سال بعد از مرگ «گاندی» شخصيت برجسته‌ای مانند «رومن رولان» يك كتاب جيبی در 220 صفحه در مورد شخصيت او نوشت كه همچنان برجسته ترين كتاب درباره بيوگرافی يك انسان انقلابی است.

بطحایی با بیان اینکه رومن رولان از روی شيفتگی به گاندی این اثر را نوشته است تأکید کرد: اگر مثلا يك چنين كتابی در مورد حضرت امام باشد شايد بيشتر از هر تاريخی بتواند شخصيت امام(ره) را به آيندگان بشناساند؛ چون يك چنین كتابی با هنر آن هم هنر اسلامی آميخته می‌شود.

وی درباره كتاب‌های هنری انقلاب گفت: ما هنوز در مورد بسياری از مسائل انقلاب كتاب نداريم؛ دستگاهی به نام پهلوی در اين كشور بود و اگر جوان درباره دربار، سازمان دربار، عناصر دربار و كارهای دربار بپرسد هيچ كس نيست كه جواب بدهد چون كتاب در اين زمينه خيلی كم داريم و تنها كتاب‌های تاريخی كافی نيست.

مشاور ناظر گروه داستان مدرسه اسلامی هنر قم درباره قدرت هنر در انقلاب‌ها تشريح كرد: دنيا از ابزار هنر عليه انقلاب ما استفاده می‌كند؛ آن وقت در كشور خودمان اگر به هنرمندی گفته شود كه شما مثلا اين فيلم را در خدمت انقلاب و در دفاع از انقلاب بساز، فورا می‌گويد كه ما نمی‌توانيم هنر را برای اهداف سياسی به كار ببريم و هنر برای هنر است! اين بدان معناست كه دشمن به ما می‌گويد ما با اين حرف‌ها شما را می‌كوبيم و شما نمی‌توانيد از اين حربه برای دفاع از خودتان استفاده كنيد.

بطحايی در مقايسه هنر قبل و بعد از انقلاب گفت: اگر امروز را با قبل از انقلاب مقايسه كنيم، ما وضعمان خيلی خوب است؛ اما با آنچه كه بايد باشيم مقايسه كنيم، نه؛ عقبيم من اعتقاد دارم ما هنوز در زمينه‌های هنری داستان‌نويسی، شعر، هنرهای تجسمی و سينما كاستی‌های زيادی داريم.

بطحايی درباره هنرمندانی كه به انقلاب خدمت می‌كنند گفت: انقلاب وقتی می‌تواند خودش را در قالب هنر بياورد كه هنرمند خودی داشته باشد؛ خودش هنرمندش را پرورش بدهد البته يك عده از جوان‌ها دارند اين كارها انجام می‌دهند كه خيلی هم خوب است.

وی جوانان را از قدرت‌های خوب انقلاب دانست و افزود: اگر می‌خواهيم هنر انقلاب خوب رشد و اعتلا پيدا كند، بايد به هنرمند جوان مؤمن تكيه كرد؛ او می‌تواند از اسلام، انقلاب و از اين كشور دفاع كند جوان اگر به خودباوری برسد می‌تواند كارهای بزگی انجام بدهد.

بطحايی در قسمت پايانی سخنانش گفت: ما بايد جوانان را به اين هشياری برسانيم كه قانع نباشند؛ مثلا كتابی مثل دن آرام، نوشته شوخولف تا نوشته شود 10 سال طول می‌كشد اما اگر جوان ما انگيزه داشته باشد و قانع نشود به چند اثر هنری، قطعا می‌تواند در حد جهانی حرف داشته باشد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

دوشنبه 21 فروردین 1391  11:04 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها