0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 16:00:35             شماره‌ خبر :981130
رئيس‌جمهور:

انحصار در سياست فسادآور است/ ضرورت مشاركت همه ملت‌ها در مديريت جهانی

گروه سياسی: محمود احمدی‌نژاد با اشاره به اينكه همه دولت‌ها و ملت‌ها بايد در مديريت جهانی مشاركت داشته باشند، گفت: همه دولت‌ها و ملت‌ها بايد در مديريت جهانی مشاركت داشته باشند چرا كه همانطور كه انحصار در اقتصاد، فسادآور است، انحصار در سياست نيز موجب فساد خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری قرانی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی رياست جمهوری، محمود احمدی‌نژاد ظهر امروز، يكشنبه 20 فروردين در ديدار يوكيوها توياما، نخست وزير سابق ژاپن با بيان اينكه جمهوری اسلامی ايران معتقد است كه جهان بايد براساس عدل و دوستی اداره شده و هيچ دولتی اراده خود را بر ديگران تحميل نكند، گفت: همه دولت‌ها و ملت‌ها بايد در مديريت جهانی مشاركت داشته باشند چرا كه همانطور كه انحصار در اقتصاد، فسادآور است، انحصار در سياست نيز موجب فساد خواهد شد.

رئيس‌جمهور با بيان اينكه جهان بايد عاری از سلاح‌های كشتار جمعی و اتمی باشد، اظهار كرد: انفجار بمب اتم در ژاپن نه تنها به مردم اين كشور آسيب رساند بلكه عواطف همه ملت‌ها را در جهان تحت تاثير قرار داد.

احمدی‌نژاد با اشاره به اينكه مرزهای موجود در جهان تنها جنبه سياسی دارد و عواطف و روابط انسانی در قالب اين مرزبندی‌ها نمی‌گنجد، تصريح كرد: در فرهنگ ما هركس بی‌گناهی را مورد اذيت و آزار قرار داده و يا او را بكشد در واقع به همه انسان‌ها و ارزش‌های انسانی ظلم كرده است و از اين منظر جمهوری اسلامی ايران اساساً با بمب اتم و سلاح‌های كشتار جمعی مخالف است.

رئيس‌جمهور در بخش ديگری از سخنان خود با اشاره به تلاش‌ها و همكاری‌های داوطلبانه جمهوری اسلامی ايران در راستای اعتمادسازی در موضوع هسته‌ای ايران با آژانس بين‌المللی انرژی اتمی تصريح كرد: ايران نزديك به سه سال داوطلبانه همه موارد پروتكل الحاقی را رعايت كرد اما رئيس‌جمهور سابق آمريكا در پايان سال سوم ايران را محور شرارت اعلام كرد در حالی كه تمام تحقيقات علمی ما نيز در آن زمان متوقف شده بود.

احمدی‌نژاد با اشاره به اينكه جمهوری اسلامی ايران امروز نيز آماده مذاكره بوده و از هر پيشنهادی كه در جهت همكاری باشد استقبال می‌كند، گفت: گروه‌های مذاكره‌كننده، همواره به طور يك‌طرفه از ايران مطالبات دارند در صورتی كه ما معتقديم مذاكرات بايد دو طرفه باشد.

رئيس‌جمهور با بيان اينكه تمام فعاليت‌های جمهوری اسلامی ايران در موضوع هسته‌ای تحت نظر آژانس بين‌المللی اتمی قرار دارد، خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی ايران در گذشته پيشنهادهای خوبی برای مشاركت ساير كشورها در غنی‌سازی، فروش سوخت 20 درصد و تكميل نيروگاه‌ها ارائه كرد كه غربی‌ها آنها را نپذيرفتند و انگيزه‌ای برای حل موضوع هسته‌ای ايران از خود نشان ندادند. اما با اين حال ايران پيشنهادهای عملی برای نشست آينده دارد.

احمدی‌نژاد افزود: گروهی كه امروز در مقابل ملت ايران قرار گرفته‌اند روابط خوب و تنگاتنگی با برخی از كشورهايی كه دارای بمب اتم هستند، دارند، اما با اين احتمال و بهانه كه شايد ايران در آينده‌ای دور بخواهد بمب اتمی بسازد مدام ما را تحت فشار قرار می‌دهند.

رئيس‌جمهور تأكيد كرد: جمهوری اسلامی ايران در موضوع هسته‌ای هيچ‌چيز بيشتر از آنچه در چارچوب مقررات ان.‌پی.‌تی(NPT) آمده نمی‌خواهد.

احمدی‌نژاد با بيان اينكه ايران و ژاپن می‌توانند تلاش مشتركی برای ايجاد جهان عاری از سلاح اتمی داشته باشند، گفت: البته رسيدن به اين هدف كار دشواری است؛ چرا كه دارندگان سلاح اتمی در جهان هم دارای قدرت بوده و هم بر مراكز تصميم‌گيری تسلط دارند، اما تلاش‌های انسان‌دوستانه و متعالی در نهايت موفقيت‌آميز خواهند بود.

رئيس‌جمهور با بيان اينكه دولت‌های غربی با ايران مخالفت داشته و از هر فرصتی برای ضربه زدن استفاده می‌كنند، اظهار كرد: جمهوری اسلامی ايران مايل است با همه روابط دوستانه داشته و از همه پيشنهادات سازنده برای برقراری صلح در جهان استقبال می‌كند.

احمدی‌نژاد در بخش ديگری از اين ديدار روابط جمهوری اسلامی ايران و ژاپن در طول تاريخ را بسيار ممتاز و سازنده دانست و با بيان اينكه در سابقه روابط دو كشور هيچ نقطه تاريكی وجود ندارد، گفت: ريشه‌های فرهنگ ايران و ژاپن تشابهات بسيار زياد با يكديگر دارند.

رئيس‌جمهور با اشاره به اينكه در فرهنگ ما توجه به عدالت، انسان و ارزش‌های انسانی و فرهنگ و هنر از جايگاه ويژه‌ای برخوردار است، گفت: ما بيشتر به دنبال عشق و محبت هستيم تا كينه‌ورزی و دشمنی و از هرگونه مناسبات جهانی كه در دنيا دائماً دشمنی و كينه‌ورزی را ترويج می‌كند، بيزار هستيم و معتقديم كه همه انسان‌ها دارای احترام بوده و از حقوق مساوی برخوردار هستند.

يوكيوها توياما، نخست وزير سابق ژاپن در اين ديدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رئيس‌جمهور كشورمان، از كمك‌های انسان‌دوستانه ملت ايران به مردم ژاپن در حادثه سونامی سال گذشته اين كشور تقدير كرد و با تاكيد بر اينكه بايد به دنبال دنيايی بدون سلاح هسته‌ای باشيم گفت: اعتمادسازی بين‌المللی و احترام به مقررات و قوانين يكی از موضوعات مهم جامعه جهانی بشمار می‌رود كه بايد به طور جدی دنبال شود و اين در حالی است كه برخوردهای دوگانه آژانس انرژی اتمی در قبال برخی كشورها از جمله ايران خارج از عدالت است.

نخست‌وزير سابق ژاپن همچنين خواستار ارتقاء و گسترش همكاری‌های همه جانبه سياسی، اقتصادی و فرهنگی ميان تهران – توكيو شد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:40 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 17:09:50             شماره‌ خبر :981162
حجت‌الاسلام قائمی‌نیا:

مفهوم‌سازی آیات قرآن بی‌نظیر است

گروه اندیشه و علم: بر اساس قوانين حاكم بر زبان شناسی شناختی مي‌توانيم يك نحوه بی‌نظيری را در مفهوم سازی آيات پيدا كنيم كه به اعجاز شناختی قرآن تعبير مي‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) شعبه قم، حجت‌الاسلام والمسلمین«عليرضا قائمی‌نيا» شب گذشته 19 فروردین ماه در نشست علمی اعجاز شناختی قرآن در مؤسسه فهيم با بيان اين مطلب كه بحث زبان‌شناسی يكی از پربارترين مسائل مبتلا به امروز جهان اسلام است اظهار كرد: ما در بحث زبان‌شناسی می‌توانيم نوآوری داشته باشيم؛ در همين رابطه سه جريان در خصوص زبان‌شناسی قرن بيستم موجود است كه سومين آنها زبان‌شناسی شناختی است و در مطالعات قرآنی هم كاربرد دارد و در عين‌حال روشی جديد است.

وی افزود: زبان‌شناسی رشته‌ای است كه زبان‌ها را به صورت كلی بررسی می‌كند و به زبان خاصی تكيه ندارد و قواعدی مشترك را كه در همه زبان‌ها صدق می‌كند بررسی می‌كند.

عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم گفت: اصل ادعای زبان شناسی شناختی اين است كه معنا (معنای يك جمله يا كلمه) همان مفهوم‌سازی است كه گوينده انجام می‌دهد و چيزی كه گوينده می‌گويد آينه تمام‌نمای واقعيت نيست؛زبان در اول امر ذهن گوينده را نشان می‌دهد و به اين واسطه موقعيت‌های بيرون از زبان را هم نشان می‌دهد.

وی ادامه داد به طور مثال آبشاری كه از كوه پايين می‌آيد را به دو صورت می‌توانيم از آن خبر بدهيم؛1- بگوييم آب از بالای كوه سرازير می‌شود 2-آب از كوه به پايين می‌ريزد كه اين دو جمله در عين شباهت تفاوت عميقی دارد كه می‌فهماند در جمله اول گوينده موقعيت خود را بالای كوه تصور كرده است و در جمله دوم در پايين كوه وشايد در واقع گوينده در هر دو جمله در پايين كوه بوده است اما مهم چشم‌انداز اوست و گوينده دو مفهوم‌سازی از تصوير دارد و معنای هرعبارت در واقع همان پردازش اطلاعاتی است كه در آن عبارت هست.

حجت‌الاسلام قائمی‌نيا با تعريف عبارت شناختی به اطلاعات موجود در ذهن از بوجود آمدن پنج دانش در زمينه شناختی در اواخر قرن بيستم با عنوان علوم شناختی خبر داد كه زبان‌شناسی‌شناختی از جمله آنهاست و گفت هر پنج دانش به پردازش اطلاعات در ذهن بشر مرتبط است.

قائمی‌نيا با اشاره به اين مطلب كه به اعتقاد ما شيعيان، قرآن زبان خداست گفت: ما با قبول اين مطلب كه معنا مفهوم سازی و پردازش اطلاعات است و مي خواهيم معانی آيات قرآن را پيدا كنيم بايد به چگونگی پردازش آيات قرآنی در ذهن بپردازيم و با بررسی مفهوم سازی، با فرض دارا بودن ذهن از طرف خدا بايد ببينيم چگونه خداوند اين اطلاعات را در ذهن خود پردازش کرده است.

عضو هيئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اسلامی در خصوص ارتباط عميق مفهوم سازی قرآن با سياق گفت: گوينده عادی بشری به هيچ‌وجه نمی‌تواند اينچنين مفهوم‌سازی با سياق را لحاظ كند.

وی افزود: ما نمي‌خواهيم بگوييم قرآن دارای مجازات خوبی است بلكه مي‌گوييم بر اساس قوانين حاكم بر زبان شناسی شناختی مي‌توانيم يك نحوه بی‌نظيری را در مفهوم سازی آيات پيدا كنيم كه به اعجاز شناختی قرآن تعبير مي‌شود.

قائمی‌نيا با ذكر مثالی از قرآن در قضيه اصحاب كهف اولين استدلال خود را اينچنين آورد: در آيه «ينشرلكم ربكم من رحمة» يكی از مواردی كه از آن پردازش مختلفی شده است كلمه «رحمة» است. گاهی رحمت به عنوان يك منبع نورانی پردازش شده مانند همين آيه كه شاهد آن كلمه «ينشر» است كه يعنی چيزی كه از آن ساتع می‌شود و طبيعتا رحمت را به صورت يك منبع در نظر گرفته است كه مانند خورشيد نور را از بيرون از خود ساتع مي‌كند و گاهی به عنوان ظرف سه بعدی مانند قضيه حضرت لوط كه حضرت لوط وقتی از قوم خود كناره مي‌گيرد در آيه آمده «و ادخلناها فی الرحمة» كه در اينجا رحمت به قرينه آمدن حرف «فی» يك ظرف سه بعدی پردازش شده كه لوط وارد آن مي‌شود و هر دوی آنها با سياق همسازی دارند.

وی استدلال دوم خود را با ذكر آمار آورد و گفت: با بررسی هزار آيه از قرآن متوجه ارتباط عميق آيات با سياق شده است.

قائمی‌نيا با تاكيد به اين مطلب كه يكی از اصولی كه اين نحو تحليل دارد اين است كه هر چيزی در قرآن سر جايش آمده است و تفسير آنها به معانی ديگر بی‌مورد است گفت : اين نوع نگاه تصوير جذاب‌تری از قرآن و راه جديدی از تأمل بر قرآن را نشان می‌دهد.

وی در خاتمه یادآور شد: تكراری بودن آيات در قرآن بدين وسيله نفی می‌شود كه با توجه به سياق آيات مشابه بايد مفهوم سازی شود كه قطعا متفاوت از هم خواهند بود؛در نتيجه هيچ امری در قرآن تكرار نشده است و اين كار بوسيله زبان‌شناختی صورت می‌گيرد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:41 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 13:59:45             شماره‌ خبر :980899
نمايندگان ايران به مسابقات بين‌المللی قرآن «جايزه كويت» اعزام می‌شوند

گروه فعاليت‌های قرآنی: سازمان اوقاف و امور خيريه دو نفر از قراء و حفاظ را به عنوان نماينده جمهوری اسلامی ايران به مسابقات بين‌ المللی قرآن «جايزه كويت»، كه از 23 فروردين‌ماه آغاز می‌شود، اعزام می‌كند.

ولی ياراحمدی، مديركل دفتر آموزش و مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خيريه، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: محمدجواد محمدی‌مجد، حافظ كل قرآن كريم از استان خوزستان و رضا گلشاهی، قاری ممتاز قرآن كريم، برای حضور در مسابقات بين‌‌المللی حفظ، قرائت و تجويد قرآن موسوم به «جايزه كويت» اعزام می‌شوند.

وی بيان كرد: سومين دوره مسابقات بين‌ المللی قرآن جايزه كويت از 23 تا 30 فروردين‌ماه برگزار می‌شود و نمايندگان جمهوری اسلامی ايران در جمعی 90 نفره از 50 كشور، به رقابت می‌پردازند.

گفتنی است، اين مسابقات در چهار رشته حفظ كل قرآن با تجويد، رشته قرائات سبع، قرائت و تجويد قرآن و رشته بهترين فن‌آوری خدمت به قرآن برگزار می‌شود. جايزه اين رقابت‌ها 114 هزار دينار كويتی خواهد بود.

يادآور می‌شود، معاون وزارت اوقاف و امور اسلامی كويت در نشست مطبوعاتی اين مسابقات، گفت: 46 كشور شركت‌كننده در مسابقات، اسلامی هستند و نمايندگان چهار كشور غير اسلامی نيز در آن حضور دارند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:41 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 17:13:11             شماره‌ خبر :981148
به‌بهانه 20 فروردين؛ سالروز قطع رابطه سياسی آمريكا با ايران/

انقلابی كه عمق ذلت آمريكا را به ملت‌ها شناساند

گروه سياسی: آمريكا در نزد ملت ايران نمادی از استكبار است كه انقلاب اسلامی توانست در هر برهه‌ای از زمان، زخمی بزرگ به پيكر آن وارد كند و ملت‌های جهان با جرئتی كه از ملت ايران پيدا كردند، هر روز ابهت اين مستكبر زخم‌خورده را بيشتر می‌شكنند.

تسخير سفارت آمريكا در تهران در 13 آبان 58 توسط دانشجويان مسلمان پيرو خط امام(ره) و افشای اسناد جاسوسی موجب شد، آمريكا پايه‌های قدرت خويش را بيش از هر زمانی متزلزل ببيند، در همين راستا تلاش خود را برای مقابله با انقلاب اسلامی بيشتر كرد و در 20 فروردين 1359 رابطه سياسی خود را با ايران قطع كرد، اين اقدام آمريكا ناشی از به چالش كشاندن ابهت پوشالی اين كشور توسط يك ملت تازه انقلاب كرده بود و آمريكا در برابر خود رهبری الهی را ديد كه از جماران با هدايت كردن ملت بذر اميد و شجاعت را در دل آنها می‌كاشت.

انقلاب اسلامی از ابتدا ماهيت نه شرقی و نه غربی خود را به همه جهانيان نشان داد، انقلاب اسلامی در مقابله با آمريكا هيچگاه به دامان شوروی نرفت و برای قدرت گرفتن خود و اعلام وجود در برابر شيطان بزرگ از اردوگاه كمونيسم ياری نطلبيد، بلكه مبارزه خود را با دو جبهه ليبراليسم و كمونيسم ادامه داد.

تاريخ نشان داد كه اين آمريكا بود كه به رابطه با ايران نيازمند است، آمريكای مغرور و سلطه‌طلب با تجهيز صدام حسين خواست تا از ملت ايران انتقام بگيرد اما مجاهدت ملت در هشت سال دفاع مقدس برگ زرين ديگری به افتخارات ملت ايران اضافه كرد.

بسياری از فريب‌خوردگان داخلی همراه با دشمنان ملت اين قطع رابطه را خسارت بزرگی به كشور می‌دانستند، در ابتدای انقلاب ملت ايران كه زخم‌خورده از سال‌ها حضور آمريكا در ايران بود و اين قطع رابطه را جشن گرفت، با ناملايماتی از سوی برخی مدعيان روبرو شد، منافقينی كه زمانی خود را از مبارزان و طرفداران مبارزه‌ با امپرياليسم می‌دانستند، با رويگردانی از ملت به دامان آمريكا پيوستند و بر اين ملت و امام امت خرده گرفتند و اين پيروزی را به كام مردم تلخ كردند.

رويه آمريكا در طی 33 سال گذشته همراه با نفاق بوده است، استراتزی آمريكا مبارزه با نظام اسلامی بوده است و جمهوری اسلامی با آرمان‌های ضداستكباری هيچگاه با استكبار نمی‌تواند در يك ميز مذاكره كند، هرازگاهی دولت‌های مختلف آمريكا سخن از رابطه با ايران به زبان آوردند، اما كسانی كه با ساختار ايالت متحده آشنايی دارند، می‌دانند كه اين سخنان و مواضع تنها برای فشار به جمهوری اسلامی بوده است و مذاكره يك معامله‌ای است كه آمريكا خواهان تمام منافع اين معامله به نفع خود است.

يكی از مزايای قطع رابطه با آمريكا استفاده از حداكثر توان داخل برای رشد و ارتقا در همه ابعاد است، چنانكه امروز با وجود همه كارشكنی‌های آمريكا، ايران به دانش هسته‌ای دست پيدا كرده است و در بسياری از علوم ايران جزء 10 كشور اول جهان است.

در بعد منطقه‌ای نيز با وجود آنكه آمريكا بسيباری از ديكتاتورهای منطقه را با تهديد و يا تشويق‌های مقطعی همراه با خود كرده بود، اما انقلاب اسلامی با تكيه بر قدرت نرم خود ملت‌های اسلامی را بيدار كرده و ثمره اين بيداری دو سال قبل به بار نشست و چندين ديكتاتور يكی پس از ديگری سرنگون شدند و امروز نيز در ساير كشورهای اسلامی ملت‌های مسلمان با الگوگيری از جمهوری اسلامی به مقابله با ديكتاتورهای خود و آمريكا پرداختند.

اما شايد بتوان يكی از بزرگترين دستاوردهای انقلاب اسلامی را مقابله با رژيم صهيونيستی دانست، لابی صهيونيستی در هيئت حاكمه آمريكا نقش پررنگی دارد و دفاع ايران از ملت مظلوم فلسطين و تبديل كردن اين حمايت به عنوان يكی از اهداف انقلاب اسلامی توانست نه تنها ملت‌های اسلامی بلكه ساير ملت‌های جهان را نيز از عمق دسيسه‌های صهيونيسم بين‌الملل آگاه كند و رژيم صهيونيستی ديگر در حاشيه امن قرار ندارد.

اين روزها آمريكا سخن از تحريم و فشار به جمهوری اسلامی می‌گويد اما خود نيز می‌داند كه جمهوری اسلامی از چنان اقتداری برخوردار است كه آمريكا را در منطقه و ساير نقاط جهان با چالش روبه‌رو كند، كمتر سياستمداری چنين روزهايی را برای آمريكا پيش‌بينی می‌كرد كه جمهوری اسلامی پس از سه دهه در چنين سطحی از اقتدار قرار بگيرد كه مقامات آمريكا توسط دولت‌های مختلف از ايران درخواست كمك و ياری در موضوعات مختلف داشته باشند.

نسل كنونی كه دوران سياه حضور آمريكا در ايران را به ياد ندارد، می‌تواند حضور فعلی آمريكا در كشورهای منطقه را به چشم خود ببيند، حضوری كه جز ويرانی و تضعيف اعتماد به نفس ملی برای مردم منطقه ثمره‌ای نداشته است، اما اين نسل و جوانان ساير كشورها به راحتی می‌توانند قدرت ايران اسلامی را در مقايسه با آمريكا مشاهده كنند.

سه دهه عدم حضور آمريكا در ايران نتايج فراوانی داشته است و مردم شعار مرگ بر آمريكا را خود تفسير كردند، فرهنگ توانستن، اتكای به خود، وحدت، تبعيت از رهبری، بصيرت، حضور به موقع و بسياری از مفاهيم ارزشمند كه اين ملت مبدع آن بود، از اين شعار «مرگ بر آمريكا» نصيب ملت ايران شد؛ شعاری كه شعورها را تقويت كرد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:41 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 08:29:10             شماره‌ خبر :980202
مهدی صالحی تأكيد كرد:

افزايش سطح مشاركت؛ سياست اصلی مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت

گروه فعاليت‌های قرآنی: سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت با اشاره به اينكه سياست اصلی اين مركز در دور جديد مديريتی، افزايش سطح مشاركت دانشجويان، اساتيد، كاركنان و خانواده‌های آن‌ها در برنامه‌های قرآنی وزارت بهداشت است، گفت: تشكيل مجمع مشورتی در راستای همين برنامه بوده است.

مهدی صالحی، سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: فعاليت‌‌های مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت حول سه محور پژوهشی، آموزشی و تبليغی و ترويجی برای اساتيد، دانشجويان، كاركنان و خانواده‌های كاركنان طراحی، برنامه‌ريزی و اجرا می‌‌شود. نكته مهمی كه وجود دارد و درصدد آن هستيم كه جا بيفتد اين است كه برنامه‌ها و فعاليت‌های قرآنی فعاليت‌های فوق برنامه نيستند.

صالحی افزود: بالاخره بايد طوری برنامه‌ريزی و با اعتقاد به اين برنامه‌ها نگاه كنيم كه برنامه‌های قرآنی بايد به عنوان اصل و روح ساری و جاری در همه فعاليت‌های فرهنگی و همه امور قرار بگيرد تا شاهد پيشرفت در آن فعاليت‌ها باشيم.

وی در ادامه با اشاره به اين‌كه بيش از دو سال از تأسيس رسمی مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت می‌گذرد تصريح كرد: فعاليت‌های خوبی در اين مركز اتفاق افتاده است و با لطف الهی و خلوص نيت و تلاش خوب دوستانی همچون رحيم قربانی و شهيد فيروزی و مرحوم بدر كه اين مركز را راه‌اندازی و امور آن را پيگيری كردند، شاهد فعاليت‌های قرآنی خوبی بوده‌ايم.

افزايش گستره مخاطبان فعاليت‌های قرآنی مركز قرآن و عترت

سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت عنوان كرد: نكته مهمی كه در اين زمينه وجود دارد و مد نظر عزيزان طراح و برنامه‌ريزان مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت بوده است و در دستور كار ما هم به شكل جدی قرار دارد اين است كه به نحوی برنامه‌ريزی كنيم كه بتوانيم جامعه مخاطبان‌مان را افزايش دهيم و گستره مخاطبان‌مان را در حوزه‌های دانشجويان، اساتيد، كاركنان و خانواده‌های آن‌ها وسيع‌تر كنيم و از اين بابت همانطور كه می‌دانيد دامنه فعاليتی كه ما داريم تعداد مشخصی از اساتيد و دانشجويان را شامل می‌شود كه در برنامه‌های مختلف ما به صورت مستمر و مداوم شركت می‌كنند.

صالحی گفت: سياست اصلی ما در دوره جديد فعاليت‌های مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت اين است كه برنامه‌ريزی خود را به‌نحوی قرار دهيم كه بتوانيم گستره مخاطب خودمان را با برنامه‌های متنوع و عام‌تری افزايش دهيم و بتوانيم تعداد بيشتری از افراد را در مجموعه وزارت بهداشت با همان دسته‌بندی‌ها به فعاليت‌های قرآنی مشغول كنيم.

تشكيل شورای مشورتی برای دريافت پيشنهادات سازنده

وی در ادامه افزود: در اين زمينه چيزی كه به صورت جدی در دستور كار ما قرار دارد بهره‌گيری از پيشنهادات و نظرات صاحب‌نظران و كارشناسان تحت عنوان مجمع مشورتی كارشناسان قرآنی مركز است كه در خصوص طرح‌ريزی و انجام فعاليت‌های مورد نياز و جديد كه بر اساس سليقه مخاطبان در گروه‌های مختلف كه در حوزه امور قرآنی است صورت می‌گيرد.

سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اينكه فعاليت در عرصه عترت كم‌رنگ‌تر از عرصه قرآن بوده است، تصريح كرد: فعاليتی كه مشخصاً در اين چند وقت نسبت به فعاليت قرآنی كم‌رنگ‌تر شده و جای خالی آن مشهود است، فعاليت در حوزه عترت بوده است كه يكی ديگر از برنامه‌های ما در مديريت اين مركز توجه بيشتر بر اجرای برنامه‌های عترت‌محور است.

صالحی به بحث در مورد طرح ارزيابی سطح قرآنی دانشجويان جديدالورود دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور و معايب و مزايای اين طرح پرداخت و در ادامه عنوان كرد: يكی از طرح‌های خوبی كه در مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت تصويب و اجرايی شد، طرح ارزيابی سطح قرآنی دانشجويان جديد‌الورود بود كه از سال گذشته آغاز شد و در بسياری از دانشگاه‌ها اين طرح با موفقيت برگزار شد و همچنان هم ادامه خواهد داشت.

عدم توجيه دانشگاه؛ علت عدم توفيق طرح ارزيابی سطح قرآنی در برخی دانشگاه‌ها

وی اظهار كرد: يكی از مشكلاتی كه باعث شد اين طرح در برخی از دانشگاه‌ها اجرايی نشود به دليل عدم توجيه دانشگاه‌ها بود وگرنه اصل اين طرح، اصل مقبول و مطلوبی داشت و در اكثر دانشگاه‌هايی كه اجرا شد بسيار مورد استقبال هم قرار گرفت و دانشجويان از آن استفاده كردند.

سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: بر اساس ارزيابی‌هايی كه ما در تعداد محدودی از دانشگاه‌هايی كه طرح با كيفيت مدنظر اتفاق نيفتاده بود به عمل آورديم متوجه شديم كه دليل عدم توفيق اين طرح در عدم توجيه دانشگاه بوده است كه ان‌شاء‌الله در سال جديد اين طرح را پخته‌تر اجرا خواهيم كرد.

صالحی در ادامه به بحث در مورد اجباری نبودن طرح ارزيابی سطح قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور پرداخت و افزود: بايد در اين زمينه برای كارشناسان قرآنی در دانشگاه‌ها كه متولی برگزاری اين طرح هستند جلسات توجيهی مجددی را برنامه‌ريزی كنيم و با يك طرح بسيار كارآمد و مطلوب در دور جديد اقدام به اجرای اين طرح كنيم، نكته مهم ديگری كه از نكات مبهم اين طرح بود بحث اجباری بودن حضور دانشجويان در اين طرح و نيز شرط لازم برای ثبت نام در ترم بعد بود كه اين امر به تعبيری باعث عدم توفيق اين طرح در برخی دانشگاه‌ها شده بود.

وی در همين ارتباط تصريح كرد: اين موضوع اصلاً ارتباطی با بحث ثبت نام دانشجويان و نيز پيش نياز بودن حضور در اين طرح برای ثبت نام مطرح نبوده است و مشخصاً ايراد كار به اينجا بر‌می‌گشت كه ما در قالب فرم‌هايی كه برای اين كار در نظر گرفته بوديم يكی از فرم‌ها عبارتی در آن درج شده بود كه «بعد از حضور در طرح ارزيابی سطح قرآنی، ثبت نام بلامانع است».

طرح ارزيابی سطح قرآنی از ابتدا هم اجباری نبوده است

سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت در پاسخ به اين سؤال كه آيا برای حضور در اين طرح اجباری وجود خواهد داشت، گفت: از همان ابتدای تصويب طرح هم هيچ اجباری برای حضور نبوده است و تنها اشكال در عبارتی بود كه ذكر شد و عبارت درستی در آن فرم تعبيه نشده بود و گرنه اين طرح هيچ ارتباطی با ثبت نام يا عدم ثبت نام دانشجويان در ترم‌های بعد ندارد و اين طرح به هيچ وجه اجباری نبوده است و از ابتدا هم همين گونه بوده است.

صالحی در ادامه به هفدهمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور اشاره و اظهار كرد: اين جشنواره آخرين مقدمات برگزاری خود را پشت سر گذاشته است و دوستان ما هم در دانشگاه ميزبان و هم در حوزه مركز قرآن و عترت در حال برنامه‌ريزی و آماده كردن مقدمات هستند و طبق قراری كه بر اساس برنامه‌ريزی مطابق تقويم آموزشی دانشگاه‌ها داشتيم و بر اساس سنتی كه از سال‌های قبل در جريان بود اين جشنواره هر سال در ارديبهشت ماه برگزار می‌شد كه موقعيت خوبی بود اما در اين دوره ما با توجه به برخی مناسبت‌های دينی و مذهبی كه در تقويم وجود دارد بر آن شديم تا اين مسابقات را از تاريخ سوم تا پنجم خردادماه برگزار كنيم كه به نوعی هفته آخر ارديبهشت ماه هم به حساب می‌آيد و عمده‌ترين دليل برگزاری اين مسابقات در اوايل خرداد ماه استفاده از مناسبت‌های دينی اين ايام بوده است.

حضور تيم داوری قوی در جشنواره قرآنی دانشجويان

وی در ادامه در پاسخ به اين سؤال كه چه تمهيداتی را برای برگزاری بهتر اين مسابقات نسبت به دوره‌های قبل انجام داده‌ايد گفت: مجموعه جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور با حضور داوران برجسته كشور برگزار خواهد شد كه استفاده از داوران سطح بالا خود به نوعی نشان دهنده انديشيده شدن تمهيدات لازم برای بالاتر بردن سطح اين مسابقات است.

سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت افزود: به نظر من آن چيزی كه تضمين كننده سطح كيفيت مسابقات است وجود هيئت داوران قوی است كه ما سعی كرده‌ايم مانند دوره‌های گذشته از داوران طراز اول كشور استفاده كنيم.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:41 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 09:35:55             شماره‌ خبر :979811
تبيين سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی در فضای مجازی/4
ابراهيم فياض تأكيد كرد:

نداشتن بلاغت اينترنتی از مهم‌ترين مشكلات ما در فضای مجازی است

گروه فضای مجازی: عضو هئيت علمی دانشگاه تهران ناآگاهی از بافت فضای مجازی و نداشتن بلاغت در سخن گفتن از طريق آن را از مهم‌ترين مشكلات اين حوزه دانست و گفت: ما نيازمند توجه به دانشی مركب از زيبايی‌شناسی، نشانه‌شناسی، فرايندشناسی و ... در قالب علم بلاغت اينترنتی هستيم.

ابراهيم فياض، عضو هئيت علمی دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) درخصوص شكل مواجهه فرهنگ ايرانی با فضای مجازی با بيان اين كه ايرانيان مردمانی زندگی‌محور و حيات‌محورند، اظهار كرد: همه برنامه‌ها و فعاليت‌ها در فرهنگ ما به زندگی و حيات برمی‌گردد و در واقع می‌توان گفت عقلانيت نزد مردم ما و در فرهنگ ما عقلانيت معطوف به زندگی است و نه عقلانيت معطوف به پيشرفت؛ يعنی اگر پيشرفت، زندگی روزمره ما را مختل كند آن‌را رها خواهيم كرد و حتی در مقابل آن مقاومت می‌كنيم.

تعارض عقلانيت پيشرفت‌محور با مولفه‌های زندگی اسلامی و ايرانی

فياض، عقلانيت اسلامی را نيز عقلانيتی معطوف به زندگی دانست و گفت: محل تحقق زندگی خانواده است و خانواده جايی است كه زندگی در آن و از طريق آن بسط پيدا می‌كند. بر اين اساس دومين مولفه فرهنگ ايرانی را می‌توان خانواده‌محور بودن دانست. در واقع در فرهنگ ما اگر چيزی با خانواده در تعارض قرار گيرد آن چه در تعارض با خانواده قرار گرفته رها می‌شود.

وی در ادامه احساسی بودن را ويژگی ديگر ايرانيان خواند و ادامه داد: خانواده‌محور بودن ايرانيان و بنای خانواده بر پايه عواطف و عشق موجب شده كه ايرانيان از عقلانيت خشك و فارغ از عاطفه دوری گزيده و در جهت جمع عقل و احساس بكوشند. در همين راستا همواره در فرهنگ ما سعی شده زندگی، خانواده، احساس و پيشرفت در كنار هم قرار گيرند.

فناوری اطلاعات و ارتباطات و رسانه‌های جديد به دليل ساختار شبكه‌ای و دوطرفه خود ماهيتی متفاوت با رسانه‌های نسل‌های پيشين دارد و قادر به شكستن محدوده‌های نگرش پيشرفت‌محور است

عضو هئيت علمی دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بروز آسيب‌های كنونی را ناشی از هجوم نگرش‌های پيشرفت محور دانست و افزود: هجوم اين نگرش و بروز آسيب‌های ناشی از آن باعث ايجاد نگرانی عمومی در سطح جامعه شده و اين نگرانی‌ها به دليل گرايشی در جامعه ماست كه ماكس وبر آن را عقلانيت معطوف به ارزش می‌نامد.

وازدگی مراجعه‌كنندگان به شبكه‌های اجتماعی

فياض با اظهار ترديد در مورد جدی شدن آسيب‌های ناشی از فرهنگ غربی در ايران و از طريق اينترنت گفت: در جايی كه شبكه‌های اجتماعی با وجود امنيت نسبی در اين شبكه‌ها، پس از مدتی جذابيت خود را برای افراد مراجعه‌كننده از دست می‌دهند من معتقد نيستم كه ديگر وجوه آسيب‌زای اينترنت بتواند در ايران رواج جدی پيدا كند.

وی با بيان اين كه وجه سرگرمی اينترنت نمی‌تواند در نهايت افراد را به صورت جدی درگير كند، افزود: افراد مراجعه‌كننده به شبكه‌های اينترنتی جز در موارد ضروری عموماً دچار وازدگی می‌شوند و اگر به افراط و تفريط هم گرايش پيدا می‌كنند يا به ضرورت و يا برآمده از وجود نيازهاست وگرنه هر كسی درنهايت جويای شكوفايی شخصيت خويش است و انسان‌ها فطرتاً پاكند.

اين دانش‌آموخته حوزه و دانشگاه يكی از مشكلات عرصه فرهنگی را از بين رفتن علم كلام در حوزه‌های علميه دانست و تصريح كرد: بدل شدن فقه در حوزه‌های علميه به يك فقه تقليلی و بدون ارجاع به علم كلام باعث ايجاد مشكل روشی در فقه شده و بنابراين جامعه دچار يك معضل معرفتی است وگرنه اينترنت به خودی خود نمی‌تواند مشكل‌ساز باشد.

محل تحقق زندگی خانواده است و خانواده جايی است كه زندگی در آن و از طريق آن بسط پيدا می‌كند. براين اساس دومين مولفه فرهنگ ايرانی را می‌توان خانواده محور بودن دانست. در واقع در فرهنگ ما اگر چيزی با خانواده در تعارض قرار گيرد آن چه در تعارض با خانواده قرار گرفته رها می‌شود

وی در خصوص اقدمات ضروری و عملی در فضای مجازی گفت: بايد با گفت‌وگو و وبلاگ‌نويسی برعليه ديدگاه‌های انحرافی از طريق همين فضا بر عليه رويه‌های موجود در آن اقدام كرد.

فياض با اشاره به اين‌كه اينترنت وجوه گوناگون و متعددی دارد، اظهار كرد: جهالت نسبت به يك پديده موجب مغلوب شدن در مقابل آن خواهد شد در حالی كه مطالعه می‌تواند ما را بر آن مسلط سازد. مطالعه در ادبيات رسانه و نسبت ارتباطات و رسانه با مفهوم پيشرفت و به خصوص مفهوم توسعه بايد به طور جدی و از زوايای گوناگون پيگيری شود در حالی كه ما در اين زمينه‌ها هيچ كار قابل توجهی انجام نداده‌ايم.

همسويی رسانه‌های نوين با الگوی زندگی ايرانی و ضرورت آموزش

وی با اشاره به اين‌كه فناوری‌های نوين ماهيتی متفاوت به رسانه بخشيده‌اند، گفت: برخلاف رسانه‌های پيشين كه ساختاری از بالا به پايين داشته و نماينده نگرش يك‌سويه و عقلانيت معطوف به پيشرفت بوده‌اند، فناوری اطلاعات و ارتباطات و رسانه‌های جديد به دليل ساختار شبكه‌ای و دوطرفه خود ماهيتی متفاوت با رسانه‌های نسل‌های پيشين دارد و قادر به شكستن محدوده‌های نگرش پيشرفت‌محور است.

اين مردم‌شناس با بيان اين كه چنين رسانه‌ای با گرايش ايرانی به زيستن در ساحت‌های مختلف عقلی، احساسی، اجتماعی و خانوادگی سازگار است، افزود: اين رسانه با ساختار شبكه‌ای و چندسويه و قابليت‌های بيشمار خود، امكان‌های زيادی را پيش روی زندگی‌محوری، خانواده‌محوری و احساس‌محوری قرار داده است و گستره وسيعی را برای خودنمايی و خوداظهاری فراهم كرده است.

متأسفانه دانشگاه‌های ما هميشه در پی تكرار حرف‌ها و تئوری‌های مطرح شده در كشورهای غربی هستند و هميشه عينك غرب را بر چشمان خود دارند و به دليل اينكه خود مستقيماً و به شكل استقرايی به طرف مطالعه و پژوهش نمی‌روند از ارائه تئوری ناتوانند

وی استفاده درست و آموزش را راهكار گذر از آسيب‌های احتمالی دانست و عنوان كرد: متأسفانه چنين آموزشی در كار نيست وگرنه نه افتادن بی‌اختيار در دامان تكنولوژی قابل قبول است و نه نفی آن. هر چند گاهی در نبود تكنولوژی آرامش زيادی نهفته است اما ضرورت‌های زمانه را نمی‌توان نفی كرد و اولين گام در اين راه مطالعه دقيق، شناخت ضرورت‌ها و آموزش است.

تسلط بر رسانه نيازمند مطالعه استقرايی آن است

فياض با بيان اين‌كه تنها راه ضرر نكردن و سود بردن در هر زمينه‌ای مطالعه است، گفت: هر جامعه‌ای از زاويه خود اما فارغ از تئوری بايد به پژوهش استقرايی درباره رسانه و فضای مجازی دست بزند تا بتواند به نگرش درستی در اين زمينه دست يابد. متأسفانه دانشگاه‌های ما هميشه در پی تكرار حرف‌ها و تئوری‌های مطرح شده در كشورهای غربی هستند و هميشه عينك غرب را بر چشمان خود دارند و به دليل اينكه خود مستقيماً و به شكل استقرايی به طرف مطالعه و پژوهش نمی‌روند از ارائه تئوری ناتوانند.

وی ادامه داد: در گذشته علمی به نام بلاغت وجود داشت كه به تحقيق در عناصر گفتار و نوشتار اختصاص داشت. بلاغ به معنای رساندن است. قبلاً كتاب و گفتار رسانه‌های ابلاغ پيام بوده‌اند و امروز اينترنت رسانه‌ای است كه ظهور كرده و بلاغت خاص خود را می‌خواهد كه بايد با تركيب زيبايی‌شناسی، نشانه‌شناسی، معنی‌شناسی و فرايندشناسی به آن دست يافت.

فياض با اشاره به نقص علم ارتباطات در كشور افزود: هر رسانه‌ای ساختار ارتباطی خاص خود را دارد و از مهم‌ترين مشكلات ما عدم توجه به شناخت اين رسانه و كسب بلاغت در سخن گفتن و عمل كردن از طريق آن است. ما نيازمند توجه به يك حوزه معرفتی‌ هستيم كه می‌توان آن را بلاغت اينترنتی گفت.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:42 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 08:48:40             شماره‌ خبر :979927
مسئول دارالقرآن‌الكريم اردبيل:

تربيت حفاظ قرآن جدی‌ترين برنامه سال 91 اداره تبليغات اردبيل است

گروه فعاليت‌های قرآنی: مسئول دارالقرآن‌الكريم اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل جدی‌ترين برنامه قرآنی سال 1391 در اين اداره كل را پرداختن به برنامه‌های آموزشی حفظ قرآن كريم دانست و گفت: اين برنامه‌ريزی در راستای منويات مقام معظم رهبری صورت گرفته است.

عزيز صابر، مسئول دارالقرآن‌الكريم اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: با توجه به منويات مقام معظم رهبری در مورد پرورش حفاظ قرآن در كشور اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل پرداختن به اين امر را يكی از جدی‌ترين برنامه‌های قرآنی خود در سال 1391 می‌داند.

صابر افزود: البته ما در سال گذشته نيز برنامه‌های بسيار خوبی را در زمينه آموزش حفظ قرآن كريم داشته‌ايم اما در برنامه سال 1391 تمركز بيشتری بر روی برنامه‌های آموزشی حفظ قرآن كريم خواهيم داشت.

وی در ادامه به برنامه‌های قرآنی اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل اشاره كرد و افزود: در سال گذشته برنامه‌های متنوعی در اين اداره كل برگزار شد كه از جمله مهم‌ترين برنامه‌های اين اداره كل برگزاری دوره‌های آموزش قرآن كريم بوده است.

مسئول دارالقرآن‌الكريم اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل تصريح كرد: از جمله دوره‌هايی كه به همت اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل برگزار شده است می‌توان به برگزاری دوره‌های تربيت معلم روخوانی و روان‌خوانی قرآن كريم، دوره‌های تربيت مربی قرآن كريم و دوره‌های تربيت آموزشيار قرآن كريم اشاره كرد.

صابر به سفر رئيس سازمان دارالقرآن‌الكريم به اين استان در هفته پايانی فروردين ماه اشاره كرد و گفت: ديدار با هيئت مديران مؤسسات قرآنی استان، بازديد از مؤسسات قرآنی استان و تجليل از فعالان و پيشكسوتان برتر استان از جمله‌ برنامه‌هايی است كه در اين سفر صورت خواهد گرفت.

وی در پايان به استقبال مردم از برنامه‌های قرآنی در استان اردبيل اشاره كرد و گفت: استقبال از برنامه‌های دينی و قرآنی در اردبيل هميشه پرشكوه بوده است و اميدواريم كه اين استقبال همچنان در سال جديد ادامه داشته باشد.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:42 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 09:30:11             شماره‌ خبر :980541
طالب‌تاش اعلام كرد:

فعاليت گسترده هيئت گزينش استادان «درس آشنايی با قرآن كريم» دانشگاه آزاد

گروه فعاليت‌های قرآنی: مدرسان «درس آشنايی با قرآن كريم» بايد از پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی كارت شناسايی به معنی مجوز تدريس اين درس را دريافت كنند؛ از سال تحصيلی جديد واحدهای دانشگاهی از مدرسانی كه مجوز ندارند، استفاده نمی‌كنند.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، عبدالمجيد طالب‌تاش، معاون پژوهشكده قرآن و عترت با بيان اين مطلب گفت: «درس آشنايی با روخوانی قرآن كريم» كه دربردارنده سه محور آشنايی با تجويد، قرائت متن قرآن و مفاهيم قرآن است ازجمله افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی است كه تأثير بسزايی در آشنايی بيشتر دانشجويان مقطع كارشناسی با فرهنگ و معارف قرآن كريم داشته است.

طالب‌تاش افزود: با توجه به جلسه مشتركی كه با حضور معاون فرهنگی و مديران كل فرهنگی دانشگاه با حجت‌الاسلام و المسلمين قرائتی و مديران مركز مهدويت برگزار شد و هماهنگی‌هايی كه در جهت اجرايی كردن مصوبات جلسه صورت گرفت، مطالبی در زمينه مهدويت تهيه شده است كه برای سال تحصيلی جديد، سلسله مباحثی از مهدويت نيز بر مفاهيم كتاب «درس آشنايی با روخوانی قرآن كريم» افزوده خواهد شد. اين مباحث می‌تواند تأثير بسزايی در آشنايی بيشتر دانشجويان با مسأله مهم فرجام‌شناسی جوامع بشری داشته باشد.

وی گفت: از آنجا كه شيوه تدريس درس آشنايی با قرآن، همچنين دانش روزآمد مدرسان می‌تواند رويكرد مثبت و يا منفی دانشجويان و علاقه‌مندی يا عدم علاقه‌مندی آنها نسبت به اين درس را رقم زند، هيأت گزينش درس آشنايی با قرآن پژوهشكده با هدف گزينش مدرسان تأثيرگذار و توانمند، فعاليت خود را گسترده‌تر كرده و از متقاضيان اين درس كه توسط واحدهای دانشگاهی معرفی شده‌اند مصاحبه علمی به عمل می‌آورد و در صورتی كه مصاحبه‌شونده از توانمندی و شايستگی لازم برخوردار باشد نسبت به صدور مجوز اقدام می‌كنند.

طالب‌تاش ادامه داد: به زودی برای مدرسان اين درس، كارت شناسايی تهيه می‌شود و در اختيار آنان قرار می‌گيرد. لذا تمامی مدرسان درس آشنايی با قرآن كريم بايد از پژوهشكده قرآن و عترت مجوز دريافت كنند و واحدهای دانشگاهی از كسانی كه مجوز ندارند در تدريس اين درس استفاده نمی‌كنند.

معاون پژوهشكده قرآن و عترت گفت: به منظور تسريع در انجام مصاحبه و صدور مجوز، هيأت گزينش در مناطق دانشگاهی حضور خواهند يافت و از متقاضيان مصاحبه به عمل می‌آورند. با چنين رويكردی در شش‌ماه گذشته از متقاضيان مناطق دانشگاهی 3، 4، 5، 8، 10، 11 و 17 در منطقه مصاحبه به عمل آمده است كه در مجموع از 155 نفر مصاحبه شده است.

وی گفت: با توجه به توانمندی و سطح علمی مصاحبه‌شوندگان به 27 نفر مجوز دوساله، به 73 نفر مجوز يكساله به 40 نفر مجوز يك ترم تدريس داده شده و تعداد 15 نفر از حد نصاب لازم برخوردار نبوده‌اند كه مردود اعلام شده‌اند.

طالب‌تاش بيان كرد: هيأت گزينش در شش‌ماهه نخست سال 1391 در مناطق باقيمانده حضور می‌يابد و از متقاضيان تدريس مصاحبه به عمل می‌آورد، لذا انتظار می‌رود تا پايان شهريورماه 1391 بررسی پرونده متقاضيان در اين مرحله به اتمام رسد.

معاون پژوهشكده قرآن و عترت گفت: برگزاری كارگاه‌های آموزشی برای تمامی مدرسان درس آشنايی با قرآن از ديگر برنامه‌های پژوهشكده است كه برگزاری دو كارگاه مقدماتی آغاز شده است و بيشتر مناطق دانشگاهی نسبت به اجرای اين دو كارگاه آموزشی اقدام كرده‌اند.

وی گفت: برنامه اين كارگاه‌ها به گونه‌ای است كه مدرسان پس از گذراندن يك دوره كارگاه آموزشی، مهارت‌های علمی و تجربی بيشتر كسب خواهند كرد كه قطعاً در ارتقای كيفی اين درس تأثيرگذار خواهد بود.

طالب‌تاش عنوان كرد: اينجانب در جلسه شورای هماهنگی فعاليت‌های قرآنی دانشگاه‌ها كه در محل نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری برگزار می‌شود، ضرورت و اهميت اين درس در سطح آموزش عالی را بازگو كرده‌ام كه با توجه به استقبالی كه از اين طرح شد به نظر می‌رسد ساير دانشگاه‌ها ازجمله وزارت علوم و وزارت بهداشت نيز به اين امر علاقه‌مند شده‌اند و در تدارك تعبيه اين درس در متون درسی دانشجويان هستند.

وی در پايان گفت: هر چند درس تفسير موضوعی قرآن و تفسير نهج البلاغه نيز در دانشگاه‌ها تدريس می‌شود اما درس آشنايی با قرآن با هدف كاربردی كردن مبانی تفسيری همراه با قرائت و روخوانی قرآن و آموزش تجويد متناسب با قرائت مورد نظر، رويكرد متفاوتی است كه اثربخشی آن مشهود است و می‌تواند مكمل درس تفسير قرآن باشد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:42 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 09:58:53             شماره‌ خبر :980534
حجت‌الاسلام غلامی:

برنامه‌های ترم پنجم مدرسه قرآن سازمان صنايع هوايی 31 فروردين آغاز می‌شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی اظهار كرد: كلاس‌های ترم پنجم مدرسه تخصصی قرآن كريم سازمان صنايع هوايی 31 فروردين‌ماه طی مراسم ويژه‌ای آغاز می‌شود.

حجت‌الاسلام غلامی، رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی

حجت‌الاسلام و المسلمين علی غلامی، رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی نيروهای مسلح، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: فعاليت‌های قرآنی در سازمان صنايع هوايی نيروهای مسلح در سال 1391 با جديت بيشتری دنبال می‌شود و در اين مسير به دنبال تربيت بيشتر قرآن‌آموز در اين سازمان هستيم.

وی در ادامه افزود: در همين راستا كلاس‌های ترم پنجم مدرسه تخصصی قرآن كريم سازمان صنايع هوايی با حضور علاقه‌مندان به معارف و مفاهيم قرآنی روز 31 فروردين‌ماه سال جاری از ساعت هشت تا 10 صبح طی مراسم ويژه‌ای افتتاح می‌شود.

رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی اظهار كرد: اين مراسم با تلاوت آياتی از قرآن كريم توسط محمدرضا ابوالقاسمی، پيس‌كسوت قرآنی كشورمان آغاز می‌شود، سپس سرود جمهوری اسلامی ايران پخش می‌شود.

حجت‌الاسلام غلامی تصريح كرد: در ادامه اين مراسم نماآهنگی از فعاليت‌های آموزشی مدرسه تخصصی قرآن كريم سازمان صنايع هوايی پخش می‌شود، سپس حجت‌الاسلام و المسلمين سيدجمال‌الدين ميرمحمدی، رئيس سازمان عقيدتی ــ سياسی وزارت دفاع و پشتيبانی نيروهای مسلح در مورد فعاليت‌های قرآنی در اين وزارتخانه به ويژه در سازمان صنايع هوايی نيروهای مسلح سخنرانی می‌كند.

وی گفت: در اين مراسم مهدی قره‌شيخ‌لو، قاری بين‌المللی كشورمان آياتی از قرآن كريم را تلاوت خواهد كرد، سپس از قرآن‌‌آموزان برتر ترم چهارم مدرسه تخصصی سازمان صنايع هوايی و استادان اين مدرسه قرآنی با اهداء لوح تقدير و جوايز ارزنده تجليل و تكريم به عمل خواهد آمد. ‌

 حجت‌الاسلام غلامی:
با برنامه‌ريزی‌های انجام شده برای آموزش رشته‌های مختلف قرآنی در سازمان صنايع هوايی، اميدواريم در سال 1391 شاهد شكوفايی فعاليت‌های قرآنی در اين سازمان باشيم

رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی عنوان كرد: امسال نيز مانند سال‌های گذشته مسابقات قرآن كريم ويژه كاركنان و خانواده‌های آنان در سازمان صنايع هوايی برگزار می‌شود و در اين راستا سعی داريم به مفاهيم متعالی قرآن كريم بيشتر توجه شود، زيرا در كنار تلاوت قرآن كريم درك مفاهيم آن بسيار حائز اهميت است.

حجت‌الاسلام غلامی بيان كرد: در راستای فرمايشات مقام معظم رهبری در خصوص تربيت 10 ميليون حافظ قرآن كريم در كشور، سازمان صنايع هوايی نيروهای مسلح مدرسه حفظ قرآن كريم را در سال گذشته راه‌اندازی كرد و امسال رشته حفظ قرآن مورد توجه و عنايت ويژه‌ای قرار خواهد گرفت تا بتوانيم حافظان قرآن كريم را تربيت و وظيفه خود را در اين مسير انجام دهيم.

وی اظهار كرد: برای پيشبرد هر چه بهتر تربيت حافظان قرآن كريم از استادان برجسته و طراز اول كشوری حفظ قرآن استفاده می‌كنيم و در اين راه تلاش می‌كنيم كه قرآن‌آموزان از نوين‌ترين روش‌های حفظ قرآن استفاده كنند.

رئيس عقيدتی ــ سياسی سازمان صنايع هوايی تصريح كرد: در گذشته آموزش‌های قرآن كريم در اين سازمان به صورت پراكنده، غير منسجم و به صورت مقطعی و با فراز و نشيب فراوان در برخی از صنايع برگزار می‌شد، اما با تاسيس مدرسه تخصصی قرآن كريم ضمن صرفه‌جويی در هزينه‌ها، علوم قرآنی منسجم و با برنامه‌ريزی منظمی دنبال می‌شود.

حجت‌الاسلام غلامی گفت: با توجه به آسيب‌شناسی و كارشناسی انجام شده، بسياری از مديريت‌ها برای در اختيار قرار دادن نيروهای خود جهت حضور در كلاس‌های قرآنی ناهماهنگ بودند، با اجرای طرح جامع قرآنی اين مشكل برطرف شد و تمامی كلاس‌های علوم قرآنی در روز پنجشنبه هر هفته در مدرسه تخصصی قرآن كريم اين سازمان برگزار می‌شود.

وی در پايان افزود: با برنامه‌ريزی‌های انجام شده برای آموزش رشته‌های مختلف قرآنی به ويژه آموزش روخوانی و حفظ قرآن كريم در سازمان صنايع هوايی، اميدواريم در سال 1391 شاهد شكوفايی فعاليت‌های قرآنی در اين سازمان باشيم.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:43 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 08:50:03             شماره‌ خبر :980125
آغاز ثبت نام كلاس‌های آموزش قرآن در فرهنگ‌سرای اشراق

گروه فعاليت‌های قرآنی: فرهنگ‌سرای اشراق برای فصل بهار اقدام به ثبت نام دوره‌های جديد كلاس‌های آموزشی با محوريت قرآن كريم كرده است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، در راستای ترويج فرهنگ قرآنی فرهنگ‌سرای اشراق اقدام به ثبت نام دوره‌های مختلف به ويژه دوره‌های علوم قرآنی برای ترم بهار كرده است.

بنابر اين گزارش، اين دوره‌های علوم قرآنی شامل رشته‌های تجويد، مفاهيم، ترجمه، صوت و لحن و ... است كه علاقه‌مندان می‌توانند در اين رشته‌ها ثبت نام و سپس در آن شركت كنند.

از ديگر دوره‌ها اين فرهنگ‌سرا شامل آموزش در رشته‌های ‌هنرهای تجسمی مانند طراحی سياه قلم، مدادرنگی و آبرنگ، خوشنويسی، معرق و منبت، داستان‌نويسی، هنرهای خانگی مانند آشپزی، شيرينی‌پزی، گليم بافی، موسيقی، كلاس‌های كودك، زبان انگليسی، فوريت‌های پزشكی، كلاس‌های ورزشی و ديگر رشته‌ها است.

علاقه‌مندان جهت ثبت نام در اين كلاس‌ها می‌توانند به فرهنگ‌سرای اشراق واقع در فلكه دوم تهرانپارس، انتهای خيابان جشنواره، مراجعه و يا شماره تلفن 13-77324112 تماس گيرند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:43 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 10:43:44             شماره‌ خبر :980652
برگزاری نشست شناخت امام زمان(عج) از منظر قرآن در فرهنگ‌سرای اخلاق

گروه فعاليت‌های قرآنی: نشست شناخت امام زمان(عج) از منظر قرآن امروز، 20 فروردين‌ماه، در فرهنگ‌سرای اخلاق برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، در راستای ترويج فرهنگ قرآنی به ويژه درك موضوع مهدويت، نشست شناخت امام زمان(عج) از منظر قرآن كريم، امروز، يكشنبه، 20 فروردين‌ماه، از ساعت 15 تا 16:30 بعد از ظهر در فرهنگ‌سرای اخلاق برگزار می‌شود.

بنابر اين گزارش، اين نشست در خصوص موضوعاتی از قبيل چگونگی شناخت امام زمان(عج)، انديشه‌های مهدوی، مفهوم انتظار فرج، ظهور و حكومت حضرت مهدی(عج) و ... از منظر قرآن كريم و احاديث ائمه معصومين(ع) مورد بحث و بررسی قرار می‌گيرد.

نشست شناخت امام زمان(عج) از منظر قرآن با حضور خانم نيلچی‌زاده، كارشناس مذهبی كشورمان برگزار می‌شود و در پايان اين نشست جلسه پرسش و پاسخ در مورد مسائل مطرح شده برپا خواهد شد.

همچنين مسابقه پيامكی «خليج فارس» به مناسبت روز ملی خليج فارس، امروز، يكشنبه، 20 فروردين ماه در فرهنگ‌سرای اخلاق برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان برای استفاده از اين برنامه‌ها می‌توانند به فرهنگ‌سرای اخلاق واقع در ميدان شهدا، خيابان پيروزی، خيابان شكوفه، خيابان شهيد كاظمی، جنب پارك گلزار مراجعه كنند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:43 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 11:16:41             شماره‌ خبر :980693
برگزاری محفل انس با قرآن در زندان مركزی بوشهر

گروه فعاليت‌های قرآنی: محفل انس با قرآن كريم با حضور مددجويان در زندان مركزی بوشهر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از روابط عمومی اداره كل زندان‌های استان بوشهر، در راستای برنامه‌های ستاد كاهش آسيب رفتارهای پرخطر اجتماعی و آشنايی مددجويان با فرهنگ غنی قرآنی و همچنين به مناسبت آغاز سال جديد، مراسم انس با قرآن كريم با شركت بيش از 100 نفر از مددجويان و با حضور موسوی، رئيس زندان مركزی بوشهر، مسئول فرهنگی اين زندان و جمعی از كاركنان در محل نمازخانه داخلی زندان مركزی برگزار شد.

در اين جلسه موسوی ضمن تبريك آغاز سال جديد، گفت: بسيار مايه افتخار است كه اولين برنامه جمعی سال نو با مراسم انس با قرآن كريم آغاز شده است، زيرا اگر انسان با اين كتاب بزرگ الهی مأنوس شود، به طور يقين راه هدايت خود را در هر دو جهان پيدا كرده است.

وی در ادامه افزود: قرآن كريم از هنگام نزول تاكنون سرچشمه پيدايش و سرمايه پرورش بزرگترين و پاكترين روح‌ها و دل‌انگيز‌ترين هنرها در عرصه‌های گوناگون در همه اكناف عالم و در پهنه تاريخ پر افتخار فرهنگ و تمدن اسلامی بوده، به همين دليل ريشه تمامی گرفتاری‌ها و مشكلات، ترك و دوری جستن از اين كتاب آسمانی است كه محيط زندان می‌تواند، محيطی مناسب جهت تمسك جستن به قرآن كريم و در نهايت رفع گرفتاری‌ها است.

رئيس زندان مركزی بوشهر ضمن بر شمردن فعاليت‌ها و اقدامات چشمگير سال گذشته كه با همكاری همه افراد اجراء شده بود، توصيه‌هايی نيز به مددجويان ارائه و خواهان حضور بيشتر آنان در كارگاه‌ها با توجه به وجود امكانات و فضای كافی شد و عنوان كرد: با حضور در كارگاه علاوه بر كسب درآمد برای خود در محيط زندان می‌توان مقداری از هزينه خانواده را نيز تامين كرد، همچنين با فراهم بودن امكانات ورزشی لازم و حضور در برنامه‌های ورزشی از سكون و بی‌تحركی پرهيز و سلامت جسمی و روحی خود را تضمين كنند.

در اين محفل قاريان شهرستان بوشهر آياتی از قرآن كريم را تلاوت كردند كه مورد توجه و تشويق حاضران در اين مراسم قرار گرفت.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:43 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 11:18:59             شماره‌ خبر :980074
اجرای طرح «تفسير قرآن در خانه» از سوی واحد قرآن و انتشارات «نسيم حيات»

گروه فعاليت‌های قرآنی: مسئول واحد قرآن و انتشارات نسيم حيات ضمن اعلام خبر رونمايی از كتاب‌های منتشر شده «تفسير قرآن در خانه» در نمايشگاه كتاب از اجرای طرحی با همين نام و با استفاده از اين منابع از سوی اين مركز قرآنی خبر داد.

 

حجت‌الاسلام و المسليمن رضا كريمی، مسئول واحد قرآن و انتشارات نسيم حيات، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: انتشارات نسيم حيات در كنار چاپ كتب قرآنی و دينی، چند سالی است كه پس از تبيين طرح و برنامه‌های قرآنی خود مجری اجرای آن می‌شود كه نمونه آن طرح «قرآن در خانه» است. خوشبختانه اين طرح مورد استقبال عموم به ويژه نهادها و سازمان‌ها قرار گرفته است.

وی طرح جديد اين مركز قرآنی را با عنوان طرح «تفسير قرآن در خانه» معرفی كرد و افزود: كتب طرح تفسير در خانه (جزء‌های يك تا پنج قرآن) نيز به چاپ رسيده است كه در نمايشگاه كتاب از آن رونمايی می‌شود. همچنين انتشارات نسيم حيات، تفسير يك جلدی قرآن، تأليف حجت‌‌الاسلام محمدعلی رضايی‌ اصفهانی را به چاپ رسانده است.

كريمی افزود: اين كتاب، تفسير كاملی از قرآن است و در نوع خود، كار نويی محسوب می‌شود كه متن آن به شيوه‌ای روان و خوش‌فهم به نگارش درآمده است. مخاطبان آن عموم مردم به ويژه جوانان از قشر دانشجو هستند. نكات روان‌شناسی و جامعه‌شناسی در خلال تفسير آيات و مرتبط با آن بيان شده و سعی شده است تا ترجمه دقيق و برابری در اين مجموعه ارائه شود.

اين پژوهشگر قرآنی عنوان كرد: در چكيده تفسير قرآن نوشته حجت‌‌الاسلام رضايی‌ اصفهانی در تفسير آيات به شأن نزول‌ آيه و سوره توجه شده و در بخش‌هايی نيز نكات و اشارات مهم آيات به صورت جملاتی كوتاه نوشته شده است. آموز‌ه‌ها و پيام‌های تربيتی از آيه بيان شده كه با نيازهای زمان قابل تطبيق است. همچنين ديدگاه مشهور مفسران در بيان تفسير آيات مورد توجه است، اما اختلاف تفسيری مفسران، فقط در موارد ضروری بيان شده است. در مجموع اين كتاب براساس آموزه‌های مكتب اهل بيت (ع) سازمان يافته است.

كريمی در ادامه چنين توضيح داد: كتاب مذكور، چكيده تفسير قرآن 22 جلدی «مهر» است. تفسير كامل و جامع مهر نيز نوشته حجت‌الاسلام رضايی‌ اصفهانی، پژوهشگر دينی و قرآنی و استاد حوزه و دانشگاه است كه پيش از اين به چاپ رسيده است.

وی با اشاره به اجرای طرح‌ سراسری «قرآن در خانه» كه با همكاری بيت القرآن امام علی (ع) همچنان اجرا می‌شود، تصريح كرد: همچنين تمامی كتاب‌های آموزشی بيت‌القرآن امام علی (ع) توسط انتشارات نسيم حيات به چاپ می‌رسد.

كريمی كه مؤلف مجموعه كتاب‌های تفسير در خانه است، گفت: شركت در طرح تفسير در خانه، می‌تواند آموزش تكميلی برای افرادی محسوب شود كه در طرح «قرآن در خانه» شركت كرده‌اند كه جزئيات اجرای اين طرح و شركت در آن به زودی اعلام می‌شود. واحد قرآن نسيم حيات با همكاری ديگر مؤسسات قرآنی، طرح‌های قرآنی را ويژه كاركنان و خانواده كاركنان نهادها، ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی به اجرا می‌گذارد، البته هدف اين مجموعه اجرای اين طرح برای عموم است.

گفتنی است، واحد قرآن و انتشارات نسيم حيات به نشانی، قم، ميدان معلم، بلوار سميه، خيابان شهيدين، پلاك 87 واقع شده است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:44 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 11:19:52             شماره‌ خبر :980740
برگزاری نشست كارشناسان قرآن و عترت بسيج دانشجويی در اوايل ارديبهشت

گروه فعاليت‌های قرآنی: نشست كارشناسان مركز قرآن و عترت بسيج دانشجويی مراكز استان‌ها برای بررسی و طراحی برنامه‌های قرآنی سال 91 دهه اول ارديبهشت ماه برگزار می‌شود.

رحيم قربانی، رئيس مركز قرآن و عترت بسيج دانشجويی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: هفته گذشته نشستی را با مسئولان و معاونت‌های بسيج دانشجويی استان‌ها در آبعلی برگزار كرديم و در اين نشست كه دو روزه برگزار شد در مورد كليه برنامه‌های بسيج دانشجويی از جمله برنامه‌های قرآنی بحث و تبادل نظر شد.

قربانی در ادامه افزود: امروز نيز نشستی با حضور مسئولان بسيج دانشجويی برگزار شد كه در اين نشست برنامه‌های مختلف بسيج دانشجويی در سال 90 مورد ارزيابی و بررسی قرار گرفت كه بخشی از صحبت‌های اين نشست در مورد برنامه‌های قرآنی بسيج دانشجويی بود.

رئيس مركز قرآن و عترت بسيج دانشجويی در ادامه تصريح كرد: در اين نشست برنامه‌های مختلف بسيج از جمله مسائل مربوط به حوزه قرآن و عترت بررسی شد و نقطه نظرات حاكی از افزايش كمی و كيفی فعاليت‌های قرآن و عترت بسيج دانشجويی در استان‌ها بود.

وی عنوان كرد: در اين نشست تصميم گرفته شد كه نشست تخصصی با كارشناسان مراكز قرآن و عترت بسيج دانشجويی مراكز استان‌ها در اوايل ارديبهشت ماه و دهه اول اين ماه برگزار شود.

قربانی در ادامه اظهار كرد: در اين نشست در مورد برنامه‌های مركز قرآن و عترت بسيج دانشجويی در سال 1391 بحث و تبادل نظر خواهد شد و در مورد طراحی و برنامه‌ريزی برنامه‌های جديد در اين مركز تصميم گيری خواهد شد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:44 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 11:22:42             شماره‌ خبر :977834
20 فروردين؛ آخرين مهلت ثبت نام جشنواره قرآنی دانشگاه علمی كاربردی

گروه فعاليت‌های قرآنی: آخرين مهلت ثبت نام برای حضور در هشتمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های جامع علمی كاربردی تا روز يكشنبه، 20 فروردين ماه، اعلام شده است؛ به احتمال قوی اين مهلت تمديد خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، هشتمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه علمی كاربردی در سه مرحله دانشگاهی، استانی و كشوری و در پنج بخش شفاهی، كتبی، پژوهشی، ادبی و هنری برگزار می‌شود.

بر اساس اين گزارش، آخرين مهلت ثبت نام برای حضور در اين مسابقات تا روز يك‌شنبه 20 فروردين ماه اعلام شده است اما سيدعلی فلاح، مدير فرهنگی دانشگاه جامع علمی كاربردی، در گفت‌وگو با خبرنگار ايكنا از تمديد اين زمان صحبت به ميان آورده است.

در هشتمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌ جامع علمی كاربردی متسابقين در پنج بخش مسابقه می‌دهند كه هر بخش دارای تعداد رشته‌های مجزايی است، در بخش شفاهی رشته‌های قرائت تحقيق، قرائت ترتيل، ‌حفظ 1 جزء قرآن كريم (حفظ جزء 1 يا جزء 30 )، ‌حفظ 3 جزء، حفظ 5 جزء، حفظ 10 جزء، ‌حفظ 20 جزء و حفظ كل قرآن كريم در نظر گرفته شده است.

اين گزارش می‌افزايد، مسابقات بخش شفاهی در رشته‌های مختلف از هفته اول ارديبهشت 1391 در مرحله استانی برگزار خواهد شد و نفرات برگزيده اين مرحله به مسابقات كشوری راه خواهند يافت.

همچنين رشته‌های بخش كتبی اين جشنواره عبارتند از فرازهای قرآن و عترت، ديدگاه و سيره معصومين(ع)، مفاهيم قرآنی و قرآن‌شناسی كه متقاضيان ثبت نام می‌توانند از يكم تا دهم ارديبهشت 1391 از طريق سايت جشنواره برای حضور در اين مسابقات ثبت نام كنند.

در بخش ادبی اين جشنواره كه در رشته‌های شعر،‌ داستان، نمايشنامه و فيلمنامه و با موضوع آيات، مضامين و معارف سوره مباركه «والعصر» برگزار می‌شود مهلت ارسال آثار تا 31 فروردين ماه تعيين شده است.

بر اساس اين گزارش در بخش هنری نيز متسابقين در رشته‌های خوشنويسی، طراحی و نقاشی، ‌تواشيح، ‌نماآهنگ،‌ عكس و ‌تذهيب شركت می‌كنند كه موضوع اين بخش نيز مضامين و معارف سوره مباركه «والعصر» و زمان ارسال آثار تا 31 فروردين 1391 در نظر گرفته شده است.

در رشته‌های بخش پژوهشی شركت كنندگان در رشته‌های پژوهش يا كتاب قرآنی (غير از پايان‌نامه)، مقاله قرآن و عترت، نرم‌افزار و وبلاگ‌نويسی با موضوع قرآن و علوم مختلف (شامل مباحث بين رشته‌ای قرآنی، و مباحث مربوط به اعجاز علمی و زيبايی‌های ادبی و جاذبه‌های قرآن) و قرآن و بيداری اسلامی به رقابت خواهند پرداخت.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:44 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها