0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

يكشنبه 20 فروردين 1391 08:43:03             شماره‌ خبر :980515
پيام تسليت رئيس‌جمهور به مناسبت درگذشت مادر شهيد تندگويان

گروه سياسی: رئيس‌جمهور در پيامی درگذشت مادر شهيد محمدجواد تندگويان وزير نفت كابينه شهيد رجايی را تسليت گفت.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی رياست جمهوری، متن پيام محمود احمدی‌نژاد بدين شرح است:

بسم الله الرحمن الرحيم

انالله و انا اليه راجعون

درگذشت مادری مؤمنه و پرهيزگار حاجيه خانم «اشرف السادات مينونشان» والده مكرمه شهيد والا مقام محمدجواد تندگويان موجب تأثر و تألم فراوان گرديد.

آن مرحومه در دامان پاك خود فرزندی را تربيت كرد كه نماد مظلوميت و مقاومت شد. يقيناً روح پاك اين بانوی متقی در جوار رحمت الهی با فرزندش محشور خواهد بود.

اينجانب مصيبت درگذشت اين مادر فداكار را به خادمان ملت، مردم شريف و قدرشناس ايران اسلامی و خانواده محترم تندگويان تسليت عرض نموده و ‌از درگاه ايزد منان علو درجات آن فقيده سعيده را مسئلت می‌نمايم.

محمود احمدی‌نژاد

رئيس جمهوری اسلامی ايران


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:27 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

يكشنبه 20 فروردين 1391 08:48:40             شماره‌ خبر :979927
مسئول دارالقرآن‌الكريم اردبيل:

تربيت حفاظ قرآن جدی‌ترين برنامه سال 91 اداره تبليغات اردبيل است

گروه فعاليت‌های قرآنی: مسئول دارالقرآن‌الكريم اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل جدی‌ترين برنامه قرآنی سال 1391 در اين اداره كل را پرداختن به برنامه‌های آموزشی حفظ قرآن كريم دانست و گفت: اين برنامه‌ريزی در راستای منويات مقام معظم رهبری صورت گرفته است.

عزيز صابر، مسئول دارالقرآن‌الكريم اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: با توجه به منويات مقام معظم رهبری در مورد پرورش حفاظ قرآن در كشور اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل پرداختن به اين امر را يكی از جدی‌ترين برنامه‌های قرآنی خود در سال 1391 می‌داند.

صابر افزود: البته ما در سال گذشته نيز برنامه‌های بسيار خوبی را در زمينه آموزش حفظ قرآن كريم داشته‌ايم اما در برنامه سال 1391 تمركز بيشتری بر روی برنامه‌های آموزشی حفظ قرآن كريم خواهيم داشت.

وی در ادامه به برنامه‌های قرآنی اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل اشاره كرد و افزود: در سال گذشته برنامه‌های متنوعی در اين اداره كل برگزار شد كه از جمله مهم‌ترين برنامه‌های اين اداره كل برگزاری دوره‌های آموزش قرآن كريم بوده است.

مسئول دارالقرآن‌الكريم اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل تصريح كرد: از جمله دوره‌هايی كه به همت اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل برگزار شده است می‌توان به برگزاری دوره‌های تربيت معلم روخوانی و روان‌خوانی قرآن كريم، دوره‌های تربيت مربی قرآن كريم و دوره‌های تربيت آموزشيار قرآن كريم اشاره كرد.

صابر به سفر رئيس سازمان دارالقرآن‌الكريم به اين استان در هفته پايانی فروردين ماه اشاره كرد و گفت: ديدار با هيئت مديران مؤسسات قرآنی استان، بازديد از مؤسسات قرآنی استان و تجليل از فعالان و پيشكسوتان برتر استان از جمله‌ برنامه‌هايی است كه در اين سفر صورت خواهد گرفت.

وی در پايان به استقبال مردم از برنامه‌های قرآنی در استان اردبيل اشاره كرد و گفت: استقبال از برنامه‌های دينی و قرآنی در اردبيل هميشه پرشكوه بوده است و اميدواريم كه اين استقبال همچنان در سال جديد ادامه داشته باشد


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:27 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

يكشنبه 20 فروردين 1391 08:56:39             شماره‌ خبر :980236
محمد تيجانی:

شهيد صدر نظريه‌پرداز بيداری‌ اسلامی در جهان بود

گروه بين‌الملل: محمد تيجانی سماوی، اسلام‌پژوه تونسی در همايش «احيای انديشه شهيد محمدباقر صدر» كه ديروز، 19 فروردين، در شهر «نجف اشرف» برگزار شد، تأكيد كرد: شهيد صدر نظريه‌پرداز بيداری‌ اسلامی در جهان بود.

محمد تيجانی سماوی، اسلام‌پژوه تونسی

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از خبرگزاری نون، اين همايش به مناسبت گراميداشت سی‌و‌دومين سالروز شهادت آيت‌الله‌العظمی شهيد سيدمحمدباقر صدر و با شعار «شهيد صدر؛ پيشگام نهضت اسلامی جديد» در نجف برگزار شد.

علمای كشورهای مختلف جهان از جمله لبنان، تونس، سنگال، جمهوری اسلامی ايران، كنيا و همچنين تعدادی از انديشمندان و علمای عراق و نماينده آيت‌الله‌العظمی شيخ بشير نجفی از مراجع شيعيان عراق در نجف نيز در اين همايش حضور يافتند و در مراسم افتتاحيه به ايراد سخن پرداختند.

جلسات همايش در دو نوبت صبح و عصر برگزار و در اين جلسات 30 پژوهش علمی درباره انديشه و آثار شهيد صدر ارائه شد.

محمد تيجانی سماوی، انديشمند و متفكر تونسی و يكی از علمای اهل سنت مالكی مذهب كه شيعه شد، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری نون اظهار كرد: شهيد صدر نظريه‌پرداز حقيقی بيداری اسلامی كه جهان اسلام امروز شاهد آن است و همچنين نظريه‌پرداز انقلاب اسلامی ايران بود و وی آثار و تأليفات ارزشمندی در زمينه‌های مختلف فكری، فلسفی و اقتصاد و فقه اسلامی از خود به يادگار گذاشت.

حجت‌‌الاسلام‌والمسلمين سيدصدرالدين قبانچی، امام جمعه نجف اشرف، نيز در اين باره گفت: شهيد صدر بنيانگذار انقلاب اسلامی در عراق و كسی بود كه با نظريه‌های خود پايه‌های تغيير را در جامعه عراق بنيان نهاد.

قبانچی با اشاره به بيانات مقام معظم رهبری مبنی بر اين‌كه انقلاب اسلامی ايران بر اصول و مبانی فكری دو كتاب «فلسفتنا» و «اقتصادنا» شهيد صدر بنيان نهاده شده است، گفت: هدف از برگزاری اين همايش آشنايی با انديشه آيت‌الله‌العظمی شهيد سيدمحمدباقر صدر و آثار وی بود و بيانگر وفاداری ملت عراق و جهان اسلام به اين فيلسوف بزرگ است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:27 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 08:41:33             شماره‌ خبر :980517
آيت‌الله العظمی نوری همدانی:

علم توأم با توحيد و اخلاق مورد تأكيد اسلام است

گروه سياسی و اجتماعی: كسب علم با قصد خدمت انجام شود زيرا علم توأم با توحيد و اخلاق مورد تأكيد اسلام است و اسلام با ظهور خود چنين علمی را ايجاد كرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه قم، آيت‌الله العظمی حسين نوری همدانی، شب گذشته، 19 فروردين‌ماه در ديدار با رئيس جهاد دانشگاهی كشور در سخنانی با تسليت ايام فاطميه گفت: دو عنصر در كار شما قرار دارد كه از عناصر بسيار مهم اسلامی است؛ عنصر جهاد و دانشگاهی بودن و يا علم و جهاد كه اين دو موضوع برای تبيين و نشر اسلام دارای موقعيت بسيار مهمی است و خداوند هر دو را در اختيار شما قرار داده است.

وی ادامه داد: جهاد با جنگ تفاوت زيادی دارد؛ هر كاری كه انسان به قصد ارتقا و اعتلای اسلام در برابر دشمنان انجام دهد جهاد است و اينكه تصور كنيم جهاد و جنگ يكی است اشتباه است.

اين مرجع تقليد بيان كرد: علم در 80 جای قرآن مورد توجه قرار گرفته و قرآن از علم و عالمان تمجيد كرده است از اين رو بايد كسب علم با قصد خدمت انجام شود زيرا علم توأم با توحيد و اخلاق مورد تأكيد اسلام است و اسلام با ظهور خود چنين علمی را ايجاد كرد.

وی افزود: وقتی در غرب نه حوزه و دانشمند و علمی بود و غرب در جاهليت به سر می‌برد اسلام با طلوع خود دانشمندانی تربيت كرد و علم را در جهان گسترش داد. همه علومی كه در دنيای امروز شايع است همه از اسلام گرفته شده و اصطلاحات اين علوم ذاتا عربی است و عربی زبان اسلام و علمای اسلامی بوده است.

نوری همدانی بيان كرد: نام داروها، نام بيماری‌ها و اعضای بدن همه عربی بوده است و اين وضع در علم نجوم و گياه‌شناسی و فيزيك و شيمی نيز وجود دارد كه دليل آن است كه علوم در آغوش اسلام پديد آمده اما بعدها غرب علم را سكولار كرد.

وی افزود: در علم فلسفه در هر موضوع چهار علت فاعلی، غايی، مادی و صوری داريم كه علت غايی، پروردگار است و هدف غايی آن است كه انسان در همه عرصه‌ها پيشرفت كنند و به خدا برسد.

اين مرجع تقليد عنوان كرد: اما متأسفانه با توجه به غفلت مسلمانان جرياناتی بر روی كار آمدند كه اين مجد و عظمت از بين رفت.

وی با اشاره به شكل و ساختار حكومت در اسلام گفت: بايد پيامبر(ص) در رأس جامعه اسلامی باشد و اگر پيامبر(ص) نبود ائمه و در غير اين صورت ولی فقيه بر جامعه حاكم خواهد بود اما در صدر اسلام انحراف ايجاد شد و اولين قربانی اين انحراف هم فاطمه صديقه(س) است و خطبه ايشان نمايانگر انحرافی است كه ايجاد شد.

نوری همدانی اظهار كرد: شاهان در طول تاريخ اسلام عرصه سياست و اجتماع را از اسلام گرفتند و اسلام و علمای اسلام را منزوی كردند و بر مردم جهان مسلط شدند و مردم را دچار فقر فرهنگی و ... كردند.

اين مرجع تقليد ادامه داد: حاكمان ما در گذشته اين فرهنگ را القا كردند كه ما بايد راه پيشرفت را از غرب بگيريم و خودمان را به رنگ آنان در آوريم و فرهنگ و رفتارمان غربی باشد كه در دوره‌های ناصرالدين شاه و مظفرالدين‌شاه اين موضوع به شدت دنبال می‌شد.

اين مرجع تقليد تصريح كرد: با پيروزی انقلاب اسلامی استبداد از ايران قلع و قمع شد و نظام اسلامی ولايی ايجاد شد كه نعمت بسيار بزرگی است.

وی با بيان اينكه اين نظام نيازمند بازوانی است تأكيد كرد: شما بازوان قوی برای اين نظام هستيد و از جهت علم و فنون و از همه جهت می‌توانيد كمك اين نظام باشيد و بايد قدر اين موقعيت را بدانيد.

نوری همدانی با اشاره به شهادت سيدمحمدباقر صدر عنوان كرد: ايشان در تاريخ جايگاه بسيار بلندی دارد و امام ارادت زيادی به ايشان داشت.

وی با اشاره به آيه شريفه قرآن كه نبايد ثروت در دست عده‌ای از افراد جامعه باشد گفت: مردم دنيای امروز كه در منطقه و كشورهای غربی بيدار شده‌اند از ما پاسخ سؤالات خود را می‌خواهند كه البته شهيد صدر با نوشتن كتاب اقتصادنا در اين مسير گام برداشت.

نوری همدانی تأكيد كرد: جهاد دانشگاهی اين كتاب را به زبان انگليسی ترجمه كند تا غرب مدعی تمدن بداند ديدگاه اسلام درباره اقتصاد چيست.

وی در خاتمه تأكيد كرد: ما معتقديم اين انقلاب زمينه‌ساز ظهور است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:28 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 10:29:40             شماره‌ خبر :979722
ظرفيت‌های ژئوپليتيك شيعه در سياست خارجی نظام/9
دبير همايش ژئوپليتيك شيعه:

انقلاب اسلامی تشيع را به پديده‌ای ژئوپليتيك تبديل كرد

گروه سياسی: سيدعباس احمدی با اشاره به نقش انقلاب اسلامی در تغيير جايگاه نقش‌آفرينی تشيع گفت: تقريبا اعتقاد بر اين است كه تا انقلاب اسلامی ايران تشيع محدود بود به يك مكتب و مذهب و پيروانش به رسيدن به قدرت بيشتر به صورت يك آرمان می‌نگريستند و تا وقوع انقلاب اسلامی به پديده‌ای ژئوپليتيك تبديل نشده بود.

 

سيدعباس احمدی، استاد جغرافيای سياسی و ژئوپليتيك دانشگاه تهران و دبير همايش ژئوپليتيك شيعه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) درباره مفهوم ژئوپليتيك شيعه و اينكه آيا می‌توان تشيع را به عنوان يك مذهب، پديده‌ای ژئوپليتيك تلقی كرد، گفت: در ابتدا بايد به اين نكته مهم و اساسی توجه كرد كه اساسا چگونه يك مفهوم از جنس ايدئولولوژی يا مذهب می‌تواند ماهيتی ژئوپليتيك به خود بگيرد. به اعتقاد صاحب‌نظران، ژئوپليتيك از پيوند سه عنصر جغرافيا، سياست و قدرت به وجود می‌آيد و البته تعامل و كنش و واكنش‌هايی كه اين سه مفهوم می‌توانند با هم داشته باشند. وی در ادامه افزود: بنابراين قالب ژئوپليتيك همين سه عنصری است كه بيان شد. حالا ما هر پديده‌ای را كه بتوانيم در اين ظرف بگذاريم ژئوپليتيكی می‌شود مثل تشيع.

احمدی اظهار كرد: براين اساس وقتی كه اصطلاح ژئوپليتيك شيعه را به كار می‌بريم بايد ببينيم شيعه كه يك مكتب و مذهب است در اين ظرف سه عنصری قرار می‌گيرد يا خير. اولين عامل بيان شده جغرافيا بود. بنابراين بايد ديد شيعيان كه طبق آمار منابع حدود 140 تا 150 ميليون نفر هستند، چه جغرافيايی دارند و چگونه در قلمروهای خاص پراكنده شده‌اند. آيا قلمروی اشغال شده توسط آنها يك چارچوب و فضای خاص است؟ آيا سرزمين‌های شيعه‌نشين امكانات خاصی را در راستای تضعيف يا تقويت گروه‌های شيعه در اختيار می‌گذارد؟ اصلا آيا مناطق مسكون شده به وسيله شيعيان واجد انسجام و پيوستگی جغرافيايی – سياسی است يا نه بر عكس اين است؟ مثلا به صورت جزيره جزيره‌های پراكنده و دور از هم در سطح كره خاكی پراكنده هستند. آيا واقعا اين‌گونه است؟

وی عنوان كرد: نتيجه در هر يك از اين دو حالت فرق خواهد كرد. ما می بينيم كه حالت اول است. يعنی قلمروهای شيعه‌نشين جهان از انسجام و پيوستگی خاصی برخوردارند. ما می‌دانيم كه بيشتر جمعيت شيعه جهان در منطقه خليج فارس زندگی می‌كنند، يعنی تقريبا 70 درصد از جمعيت كل منطقه شيعه هستند؛ منطقه‌ای كه سه چهارم مرغوب ترين ذخاير نفتی دنيا در آن قرار دارد.

دبير همايش ژئوپليتيك شيعه ادامه داد: اگر محدوده اين خط كمربندی شيعه را كه به دور خليج فارس كشيده شده است وسيع‌تر نمائيم، ملاحظه خواهيم كرد كه بيشتر جمعيت شيعه در كانون‌های مهم ژئوپليتيك متمركز شده‌اند و منشأ تحولات جهانی در پنجاه سال گذشته بوده‌اند.

وی خاطرنشان كرد: درست است بيشتر اين شيعيان به صورت اقليت‌هايی محروم بوده و هستند ولی در نقاط مهم و حساس جغرافيايی قرار دارند و می‌توانند سرمنشأ تحولات آينده باشند. بدون شك اين امكانات و استعداد‌های بالقوه مناطق شيعه‌نشين امروزه كه با خود‌آگاهی و بيداری سياسی شيعيان همراه شده می‌تواند نويد‌بخش آينده‌ای بهتر برای آنان باشد.

احمدی اظهار كرد: عنصر دوم سياست است، در واقع خود اين سياست را در دو بخش می‌توان تشريح كرد؛ يكی در مورد انديشه و تفكر و اصول و آموزه‌های تشيع كه از جنس سياست است و ديگری در زمان و عصر حاضر، نوع نگاه شيعيان و علمای تشيع به سياست و قدرت است.

 سيد عباس احمدی:
قلمروهای شيعه‌نشين جهان از انسجام و پيوستگی خاصی برخوردارند. ما می‌دانيم كه بيشتر جمعيت شيعه جهان در منطقه خليج فارس زندگی می‌كنند. يعنی تقريبا 70 درصد از جمعيت كل منطقه شيعه هستند. منطقه‌ای كه سه چهارم مرغوب ترين ذخاير نفتی دنيا در آن قرار دارد

اين استاد دانشگاه تهران يادآور شد: يعنی تشيع مثل خيلی از مكاتب ديگر صاحب يك نظريه سياسی است كه كامل‌ترين و معروف‌ترين آن «ولايت فقيه» است كه در ايران پس از انقلاب اسلامی پياده شد.

وی افزود: عنصر سوم قدرت است كه كليد واژه اصلی ما در اين بحث است، تقريبا اعتقاد بر اين است كه تا انقلاب اسلامی ايران تشيع محدود بود به يك مكتب و مذهب و پيروانش به رسيدن به قدرت بيشتر به صورت يك آرمان می‌نگريستند، لذا عنصر سوم غايب بود، پس تشيع تا وقوع انقلاب اسلامی به پديده‌ای ژئوپليتيك تبديل نشده بود.

احمدی تأكيد كرد: در انقلاب ايران تشيع به قدرت رسيد آن هم در كشور مهمی چون ايران كه مركز جهان تشيع است و سپس به تدريج تشيع نقش‌آفرينی بين‌المللی خودش را آغاز كرد، در اينجا بايد به اين مطلب اشاره كرد كه تا قدرت نباشد نقش‌آفرينی بين‌المللی رخ نخواهد داد.

وی تصريح كرد: به عبارتی وقتی ما می‌گوييم تشيع به عنوان يك مذهب در صحنه بين‌المللی نقش‌آفرينی می‌كند، يعنی تا حد زيادی به قدرت دست يافته است، اگر پيوند ميان قدرت و تشيع محقق شده پس تشيع ماهيت ژئوپليتيكی پيدا كرده است.

دبير همايش ژئوپليتيك شيعه اظهار كرد: پس اينكه می‌گوييم ژئوپليتيك شيعه منظور ما اين است كه از يك مقطع زمانی خاص، تشيع از حالت يك مذهب صرف خارج شده و به يك پديده دارای بار سياسی تبديل شده است و در يك كشور بزرگ و مهم و دارای قدرت منطقه‌ای به طور كامل و در صحنه بين‌المللی و جهانی به صورت جسته و گريخته خودش را نشان می‌دهد.

وی ابراز كرد: يكی از دلايلی كه اين موضوع را اثبات می‌كند سيل انبوه مقاله‌ها و كتاب‌هايی است كه راجع به اين موضوع و اصطلاح نوشته می‌شود و محافل و همايش‌هايی است كه در گوشه و كنار جهان تشكيل می‌شود در حالی كه قبلا به اين صورت نبود.

احمدی عنوان كرد: اگر به كتاب‌هايی كه در باره سياست خارجی ايران قبل از انقلاب نوشته شده نگاه كنيم شايد پيدا كردن كلمه شيعه در اين كتاب‌ها كار مشكلی باشد، زيرا تشيع نقش چندانی در سياست خارجی ايران نداشت اما عكس اين را بعد از انقلاب می‌بينيم كه بدون شك هيچ كتابی چه در داخل و چه در خارج ايران نمی‌تواند راجع به سياست خارجی ايران بدون توجه به مفهوم و آرمان‌های تشيع نوشته شود.

احمدی در پاسخ به اين سؤال كه ژئوپليتيك شيعه چه تأثيری در موفقيت‌های سياست خارجی جمهوری اسلامی ايران داشته است، گفت: انقلاب اسلامی به عنوان يك تحول بزرگ در كانون جغرافيايی جوامع شيعی رخ داد و پس از آن ايران با ماهيت انقلابی و شيعی تلاش كرد تا نقش‌آفرينی خود را در عرصه منطقه‌ای و جهانی آغاز كند.

 سيد عباس احمدی:
اينكه می‌گوييم ژئوپليتيك شيعه منظور ما اين است كه از يك مقطع زمانی خاص، تشيع از حالت يك مذهب صرف خارج شده و به يك پديده دارای بار سياسی تبديل شده است و در يك كشور بزرگ و مهم و دارای قدرت منطقه‌ای به طور كامل و در صحنه بين‌المللی و جهانی به صورت جسته و گريخته خودش را نشان می‌دهد

وی اظهار كرد: قدرت‌يابی شيعه در كانون (ايران) يا به عبارتی برخوردار شدن آن از ماهيت ژئوپليتيك، باعث شد تا حوزه نفوذ ايران در مناطق پيرامونی گسترش يابد؛ چرا كه ايران مكمل‌های فضايی اطراف خود را كه از نظر مذهبی با او احساس سنخيت و اشتراك می‌كنند، جزء تعلقات ژئوپليتيك خود به شمار می‌آورد و نسبت به آنها حساسيت نشان می‌دهد.

اين استاد دانشگاه ادامه داد: به عبارتی ديگر ايران به عنوان كانون جوامع شيعی و وزنه‌ای قابل توجه در جهان اسلام، پس از انقلاب اسلامی نقش‌آفرينی منطقه‌ای و جهانی خود را در اين زمينه شروع كرد. فعاليت‌های مختلف فرهنگی، مذهبی، بهداشتی، درمانی، عمرانی، رسانه‌ای، ورزشی و ... در خارج از مرزها، حاكی از عملكرد بين‌المللی ايرانِ بعد از انقلاب است، به ديگر سخن اين نمونه‌ها نشانه حضور و نقش‌آفرينی قابل توجه ايران در ماورای مرزهای ملی‌اش است.

احمدی خاطرنشان كرد: از ديدگاه ژئوپليتيك، ايران در ابعاد مختلف، به خصوص از نظر عامل فرهنگ و تمدن ايرانی و بحث اسلام و تشيع، در دهه‌های اخير به صورت مركزی در ميان پيرامونی‌های خود عمل كرده است. در آينده نيز ايران با موقعيت منحصر به فرد خود در منطقه، با مجهز بودن به ابزار و امكانات طبيعی، جمعيتی، انرژی، نيروی انسانی و ... می‌تواند مديريت و رهبری دنيای شيعه و بخشی از جهان اسلام را بر عهده داشته باشد.

وی افزود: بنابراين بايد با ايجاد وحدت و همدلی در ميان فرقه‌های گوناگون شيعه مانع ضعف و از هم گسيختگی آنان شود و از طرفی ديگر با در پيش گرفتن يك استراتژی مشخص و حساب‌شده و برقراری مناسبات مطمئن و منطقی با پيرامونی‌های خود در جهت خنثی كردن ايده هلال شيعی بكوشد و در عين حال تلاش نمايد تا فرايند قدرت‌يابی شيعيان كه در سال‌های اخير حركت طبيعی خود را آغاز كرده و به سمت احقاق حقوق فراموش شده خود در جريان است تداوم يابد.

دبير همايش ژئوپليتيك شيعه در ادامه يادآور شد: بدون ترديد نتيجه اين فرايند كه برخورداری اكثريت و اقليت‌های شيعه از قدرت سياسی در كشورهای گوناگون منطقه به نسبت وزن جمعيتی خود است، می‌تواند احساس رضايت آنان را در پی داشته و در نتيجه به كاهش كدورت‌ها و اختلافات با ساير مذاهب اسلامی بی‌انجامد و در نهايت در مسير وحدت كلی تمام جهان اسلام قرار گيرد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:28 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 09:11:11             شماره‌ خبر :980433
مسجد طراز اسلامی/ 35
آيت‌الله هريسی:

مساجد بايد مانند دانشگاه اداره شود/ مسجد‌شناس باشيم

گروه اجتماعی: عضو مجلس خبرگان رهبری با تأكيد بر اين‌كه مساجد بايد مانند دانشگاه اداره شود و امام جماعت بايد قبل از همه در آن حضور داشته باشد و بعد از همه بايد از مسجد خارج شود، افزود: بايد مسجد‌شناس باشيم و اهداف و جايگاه مساجد را بدانيم و دست‌اندكاران مساجد را با اين اهداف انطباق دهيم.

آيت‌الله هاشم هاشم‌زاده هريسی، عضو مجلس خبرگان رهبری

آيت‌الله هاشم هاشم‌زاده هريسی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) در بخش اول سخنان خود به تشريح اهميت و جايگاه مساجد در اسلام پرداخت و با تأكيد بر لزوم تهيه دايرةالمعارف مساجد گفت: تمام مسائل مربوط به مساجد از جمله: آيات، روايات، اشعار، تاريخ مساجد، مساجد برجسته جهان، اهداف مساجد، هنرهای مساجد و ... بايد جمع‌آوری و به صورت دايرةالمعارف ارائه شود.
بخش اول مصاحبه را اينجا بخوانيد!

وی در ادامه به تشريح وظايف دست‌اندركاران مساجد پرداخت و گفت: مسجد‌سازان و تعمير‌كنندگان مساجد گروه اول دست‌اندركاران اين حوزه هستند كه بايد با ساخت مساجد متعدد و تجهيز آنها امكان بهره‌مندی عموم مردم را از مساجد فراهم كنند.

آيت‌الله هريسی افزود: مساجد بايد مراكز علمی، تربيتی، بهداشتی، مراكز خيريه و ... داشته باشد و مردم احساس نياز به مسجد داشته باشند، چرا كه مسجد خانه خداست و همه كارهای خوب بايد از خانه خدا نشأت بگيرد. در هر محله مسجد بايد نياز مردم را تأمين كند و مشكلات مردم را حل كند.

وی با اشاره به اينكه مساجد در ابعاد مختلف بايد ساخته شود تا هر گونه نياز در هر منطقه را تأمين كنند، اظهار كرد: مديران و متوليان مساجد گروه دوم دست‌اندركاران مساجد هستند؛ آنها از نيكوكارترين و با تقواترين، افراد جامعه بايد تشكيل شوند كه جناحی و سياسی نبوده و مسجد را به گروه و افراد خاص اختصاص ندهند، مدير، وارسته و مخلص باشند به نحوی كه جز خدا فكر ديگری نداشته باشند؛ افرادی كه خود را وقف مسجد كنند نه اينكه مسجد را وقف خود كنند.

مسجد بايد مبلغ، مربی و امام جماعت داشته باشد

آيت‌الله هريسی به نقش امام جماعت و مبلغان و مربيان مسجد اشاره كرد و گفت: مسجد بايد مبلغ، مربی و امام جماعت داشته باشد تا آموزشی كامل و در همه زمينه‌ها به مردم ارائه كند، حتی آموزش‌های كمك درسی به دانش‌آموزان.

وی با ابراز تأسف از اينكه در مورد امام جماعت مسئله‌ای وجود دارد كه رعايت نمی‌شود، اظهار كرد: امام جماعت بايد كسی باشد كه امامت جماعت كار اصلی او باشد نه كار جنبی وی؛ مسجد مسئوليت مستقل است و همه كارهای ديگر امام جماعت بايد در جنب اين كار قرار داشته باشد.

هريسی با تأكيد بر نقش محوری مساجد گفت: مساجد بايد مانند دانشگاه اداره شود و امام جماعت بايد قبل از همه در آن حضور داشته باشد و بعد از همه بايد از مسجد خارج شود.

 عضو مجلس خبرگان رهبری:
فعاليت مركز رسيدگی به امور مساجد نبايد فقط به نصب و عزل امام جماعت محدود باشد بلكه اين نصب و عزل‌ها را بايد به مردم سپرد و مردم هستند كه بايد تعيين كنند پشت سر چه كسانی نماز بخوانند

وی سومين دست اندكاران مساجد را مردم دانست و اظهار كرد: قرآن می‌گويد وقتی كه به مسجد می‌رويد با پاكيزگی و متانت حركت كنيد و با پاكيزه‌ترين و معطرترين لباس‌هايتان وارد مسجد شويد و فضای مسجد نيز بايد فضايی شادی‌آور باشد به نحوی كه مردم علاقه‌مند به حضور بيشتر در مسجد باشند.

وی با تأكيد بر اهميت وجود سعه‌صدر در مسئولان مساجد، اظهار كرد: بايد به حدی در مسئولان مساجد سعه‌صدر وجود داشته باشد كه همه افراد را به مسجد راه بدهند و زمينه حضور افراد بد و خوب شدن آنها را فراهم كنند. در مساجد بايد به عنوان خانه خدا برای همه بندگان خدا حرمت قائل شوند.

مردم بايد تعيين كنند پشت‌سر چه كسی نماز بخوانند

آيت‌الله هريسی با اشاره به فعاليت مركز رسيدگی به امور مساجد گفت: فعاليت اين مركز خوب است اما نبايد فقط برای نصب و عزل امام جماعت محدود باشد بلكه اين نصب و عزل‌ها را بايد به مردم سپرد و مردم هستند كه بايد تعيين كنند پشت سر چه كسانی نماز بخوانند. مركز امور مساجد بايد برای ساماندهی، جهت دهی و انجام تحقيقات مربوط به مساجد فعاليت كنند و كارهايی را انجام دهد كه مردم نمی‌توانند.

وی با تأكيد بر اينكه بايد از خداوند به دليل عدم ادای حق مساجد عذرخواهی كنيم، گفت: خدا بايد در هر محله‌ای خانه داشته باشد و در هر راه و مسيری نيز خانه داشته باشد تا بندگان خدا در هر جايی كه هستند بتوانند وارد خانه خداوند شوند.

هريسی همچنين گفت: بايد مسجد‌شناس باشيم و اهداف و جايگاه مساجد را بدانيم و سپس امام جماعت و دست اندكاران مساجد را با اين اهداف و عظمت مساجد انطباق دهيم.

وی با اشاره به اينكه برخی از روحانيان در چندين مسجد حضور دارند و نمی‌توانند به صورت كامل به هر كدام از مساجد رسيدگی كنند در حالی كه برخی از روحانيان امامت جماعت هيچ مسجدی را بر عهده ندارند، گفت: چرا بايد مساجد به اندازه‌ای جنبی تلقی شود كه مسجد را مانند گوشت قربانی در ميان افرادی كه وقت ندارند تقسيم كنند.

مساجد را به مردم بسپاريم

وی با اشاره به وجود تعداد زيادی سازمان و نهاد به عنوان متولی مسجد تصريح كرد: مساجد را به مردم بسپاريم، خود مردم بهتر از هر كسی می‌توانند مسجد را اداره كنند اما بايد يك نهاد و يا مركز به عنوان كمك‌رسانی بر مساجد نظارت كند و كارهای تحقيقاتی و علمی در مورد مساجد انجام دهد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:28 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 09:15:11             شماره‌ خبر :980229
پايان هفتمين دوره مسابقات بين‌المللی قرائت قرآن در هند

گروه بين‌الملل: هفتمين دوره مسابقات بين‌المللی قرائت قرآن كريم صبح امروز، 19 فروردين‌ماه، در شهر «بوپال» هند به كار خود پايان داد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «ibnlive»، در اين مسابقات كه به همت انجمن زينةالقرآن شهر بوپال برگزار شد، 14 قاری از 12 كشور مختلف به قرائت پرداختند.

اين شركت‌كنندگان از كشورهايی چون مصر، سوريه، مالزی، اندونزی، مراكش، تركيه، الجزاير، عراق و بنگلادش در اين مسابقات شركت كردند.

در پايان اين مسابقات قاريان الجزاير، مصر و عراق از سوی هيئت داوران به عنوان برترين قاريان معرفی شدند.

عكرمه صبری، خطيب مسجدالاقصی مهمان افتخاری اين مسابقات بود كه امامت نماز روز جمعه مسجد بوپال را بر عهده گرفت.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:29 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 09:22:35             شماره‌ خبر :980102
حميدرضا پگاه:

«قلاده‌های طلا» با وفاداری به فيلمنامه موضعی غيرجانبدارانه دارد

گروه هنر: بازيگر فيلم «قلاده‌های طلا» با بيان اينكه اين فيلم با وفاداری به فيلمنامه سعی دارد كاری جانبدارانه نباشد، از عده‌ای كه بدون تماشای فيلم، آن را نقد می‌كنند، انتقاد كرد.

حميدرضا پگاه، بازيگر فيلم سينمايی «قلاده‌های طلا» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) درباره تجربه نقش آفرينی در فيلم «قلاده‌های طلا» اظهار كرد: زمانيكه بازی در «قلاده‌های طلا» از طرف كارگردان به من پيشنهاد شد، با توجه به مضمونی كه از فيلم شنيده بودم، كمی دچار نگرانی شدم، اما وقتی فيلمنامه را خواندم بسياری از دلمشغولی‌‌هايم از بين رفت. در ضمن پس از ساخت هنگامی‌كه فيلم را تماشا كردم، ديدم كه فيلم با وفاداری به فيلمنامه سعی دارد كاری جانبدارانه نباشد.

وی افزود: در كلام ديگر من «قلاده‌های طلا» را كاری جاسوسی می‌دانم كه موضوع انتخابات را به عنوان بستر انتخاب كرده است.

اين بازيگر سينما در پاسخ به اين سؤال كه خوش ساخت بودن «قلاده‌های طلا» نشئت‌گرفته از امكانات فيلم است يا كارگردانی و فيلمنامه سبب شاخص شدن كار شده؟ گفت: من هميشه می‌گويم كه سينما همانند فوتبال يك كار گروهی است كه تنها با اتكا به يك فاكتور نمی‌توان در كاری خوب ارائه داد. در «قلاده‌های طلا» نيز خوشبختانه تمامی شرايط مناسب بود تا يك كار خوب ارائه شود.

وی درباره عكس‌العمل‌های پيش آمده در قبال اين فيلم چنين توضيح داد: بسياری از من يا همكارانم اين سؤال را می‌پرسيدند كه چرا در اين كار بازی كرده‌ايم در حالی كه آن فيلم را نديده، قضاوت كرده بودند، وليكن عده‌ای بسيار كمی هم كه فيلم را ديده بودند به كار انتقاد داشتند، البته در نمايش خصوصی كه مردم نيز حضور داشتند، من به عينه ديدم كه عكس‌العمل مرم نسبت به فيلم مثبت بود.

پگاه درخصوص ضعف فيلم نيز تصريح كرد: مشخص است كه هر فيلمی جدا از نكات مثبت، برخی نكات منفی نيز دارد. در خصوص «قلاده‌های طلا» هم اين ويژگی وجود داشت. در كلام ديگر با توجه به اينكه اين كار يك اثر سياسی است می‌بايست در آن به تمامی جوانب پرداخته شود، وليكن به دليل گستردگی موضوع شايد به بخش‌هايی از موضوع توجه نشد. اين مسئله نيز تا حدودی طبيعی است چون در فيلمی به اين وسعت مسلما نمی‌توان به تمام جوانب پرداخت.

وی در بخش ديگری از سخنان خود، از نوآوری در اين فيلم به نيكی ياد كرد و توضيح داد: در اين فيلم برای اولين بار گفته شد، كسانی كه در وزارت اطلاعات يا نيروی انتظامی كار می‌كنند همگی مثل ما هستند و ممكن است در برخی مواقع دچار اشتباه شوند، رويكردی كه به باورپذيری فيلم كمك بسيار كرد.

بازيگر سريال «تفنگ سرپر» با اشاره به اينكه چه اهرم‌هايی باعث رونق ژانر سياسی در سينما می‌شود، تاكيد كرد: برای رونق سياسی بايد از تابو كردن اينگونه فيلم‌ها بپرهيزيم تا بتوانيم در اين حوزه آثاری خلق كنيم تا باعث رونق اين ژانر شويم.

بازيگر فيلم سينمايی «شبانه روز» در پايان خاطرنشان كرد: فيلم «قلاده‌های طلا» می‌تواند سرآغاز توليد فيلم‌های سياسی باشد، به شرطی كه مديران و تصميم گيرندگان سينما در راه ساخت فيلم‌های مورد نظر با كسانی كه فكر می‌كنند در اين حوزه فيلمسازان يا فيلمنامه‌نويسان خوبی هستند، همكاری لازم را داشته باشند.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:29 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 09:30:07             شماره‌ خبر :980544
قرائتی خواستار شد؛

استفاده از آيات طبی قرآن در جهت تدوين كتاب درسی دانشگاه‌های علوم پزشكی

گروه سلامت: حجت‌الاسلام والمسلمين قرائتی با بيان اينكه چند هزار آيه و روايات طبی وجود دارد، اظهار كرد: بايست مباحث طبی از آيات قرآنی و روايات استخراج و در جهت تدوين كتاب درسی برای دانش‌گرايی پزشكی استفاده شود.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، مراسم سالمندان از نگاه قرآن و حديث شب گذشته 19 فروردين ماه با حضور وزير بهداشت، درمان و آموزش و پزشكی، حجت‌الاسلام والمسلمين محسن قرائتی و جمعی از سالمندان برگزار شد.

اين مراسم با ضبط تلويزيونی برنامه درس‌هايی از قرآن به ميزبانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی همراه بود و حجت‌الاسلام والمسلمين محسن قرائتی سالمندان را سرمايه ارزشمند عنوان كرد و افزود: سالمندان با طول عمر طولانی، كسب تجربه فراوان، رشد عقل و ارائه خدمات مايه بركت هستند.

حجت‌الاسلام قرائتی با بيان اينكه اگر چه اين افراد پير شده ولی فرزندان خود را می‌بينند و در كارهای خير شريك هستند، ادامه داد: قرآن كريم در احكام خود به سالمندان تخفيفات فراوانی داده همچون زمان اقامه نماز كه گفته شده مراعات سالمندان نگاه داشته و در صورت عدم توانايی روز، كفاره دهد و هر كه به آنها خدمت كند از نسل خود خير می‌بيند.

وی با بيان اينكه دانشكده پزشكی بايست معارف دينی متفاوت با ساير دانشگاه‌ها داشته باشند، تصريح كرد: هم اكنون چندين هزار آيه و روايت طبی وجود دارد و لازم است در دانشكده‌های پزشكی يكی سری اصول و قواعد اجرا و مابقی آنها روايات طبی باشد.

 قرائتی:
طی تحقيقاتی در خارج از كشور مشخص شده كه خوردن يك انجير با هفت زيتون يك سری خاصيت دارد كه با خوردن يك انجير و شش زيتون اين خصوصيات وجود ندارد. بنابراين از وزير بهداشت می‌خواهم بحث‌های طبابت، پزشكی و تغذيه را در اين حوزه بررسی كند

قرائتی افزود: در اين آيات در خصوص ميوه‌های گوناگون از جمله خرما، موز، انگور، و انار صحبت شده و مباحث ديگری همچون تغذيه، ساعت تغذيه، مقدار و نوع تغذيه و حتی به ظرفی كه در آن غذا می‌خوريم پرداخته شده است.

وی تأكيد كرد: بايد اين مباحث از آيات قرآنی استخراج و در جهت تدوين كتاب درسی برای دانشكده‌های پزشكی استفاده شود.

قرائتی در ادامه سخنان خود خاطر نشان كرد: سعی كنيد همواره با سالمندان با كرامت صحبت كنيد خدمت پدر و مادر را بر اساس رحمت قرار دهيد و از تجربيات آنها استفاده‌های لازم را ببريد.

وی همچنين خواستار راه‌اندازی سايت خنده حلال و استفاده از تجربيات سالمندان در جهت تكميل آن شد و افزود: بايست تلاش كنيم با استفاده خاطرات شيرين سالمندان اين سايت را راه‌اندازی و در كنار آن تجربيات سالمندان را گردآوری و تدوين كنيم.

قرائتی با بيان اينكه در قرآن يك بار نام انجير و هفت بار نام زيتون آمده است، بيان كرد: طی تحقيقاتی در خارج از كشور مشخص شده كه خوردن يك انجير با هفت زيتون يك سری خاصيت دارد كه با خوردن يك انجير و شش زيتون اين خصوصيات وجود ندارد. بنابراين از وزير بهداشت می‌خواهم بحث‌های طبابت، پزشكی و تغذيه را در اين حوزه بررسی كند.

قرائتی در ادامه برگزاری مراسم سالمندان از نگاه قرآن و حديث از قانون توسعه پنجم نيز سخن به ميان آورده و افزود: در اين قانون مقرر شده كليه دستگاه‌های اجرايی، مراكز آموزشی، بيمارستان‌ها، مراكز درمانی، مجموعه‌های ورزشی، مجتمع رفاهی، تفريحی و تجاری، اعم از دولتی و غير دولتی به احداث و اختصاص برای مسجد يا نماز خانه اقدام كنند.

وی تاكيد كرد: از همين رو بايست برای بيماران يك سنگ تيمم در نظر گرفته شود و دوره‌های برای توجيهی پرستاران برگزار شود. گاهی 10 دقيقه گفتگوی پزشك با يك جوان به اندازه ده ساعت سخنرانی ارزش دارد.

براساس گزارش ايكنا، با اعلام سازمان جهانی بهداشت، هفته سلامت از 18 فروردين ماه با برگزاری مراسماتی از قبيل: پياده روی 10 هزار سالمند شهر تهران در بوستان ولايت، سخنرانی عليرضا مصداق‌نيا معاون وزير بهداشت در خطبه‌های پيش از نماز جمعه، استقرار پايگاه ويزيت رايگان در محل‌های برگزاری نماز جمعه، اعزام پزشك به مساجد سراسر كشور، برپايی مراسم روز پرستار، اجرا شد.
گزارش تصويری مراسم را اينجا ببينيد!


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:29 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 09:30:11             شماره‌ خبر :980541
طالب‌تاش اعلام كرد:

فعاليت گسترده هيئت گزينش استادان «درس آشنايی با قرآن كريم» دانشگاه آزاد

گروه فعاليت‌های قرآنی: مدرسان «درس آشنايی با قرآن كريم» بايد از پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی كارت شناسايی به معنی مجوز تدريس اين درس را دريافت كنند؛ از سال تحصيلی جديد واحدهای دانشگاهی از مدرسانی كه مجوز ندارند، استفاده نمی‌كنند.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، عبدالمجيد طالب‌تاش، معاون پژوهشكده قرآن و عترت با بيان اين مطلب گفت: «درس آشنايی با روخوانی قرآن كريم» كه دربردارنده سه محور آشنايی با تجويد، قرائت متن قرآن و مفاهيم قرآن است ازجمله افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی است كه تأثير بسزايی در آشنايی بيشتر دانشجويان مقطع كارشناسی با فرهنگ و معارف قرآن كريم داشته است.

طالب‌تاش افزود: با توجه به جلسه مشتركی كه با حضور معاون فرهنگی و مديران كل فرهنگی دانشگاه با حجت‌الاسلام و المسلمين قرائتی و مديران مركز مهدويت برگزار شد و هماهنگی‌هايی كه در جهت اجرايی كردن مصوبات جلسه صورت گرفت، مطالبی در زمينه مهدويت تهيه شده است كه برای سال تحصيلی جديد، سلسله مباحثی از مهدويت نيز بر مفاهيم كتاب «درس آشنايی با روخوانی قرآن كريم» افزوده خواهد شد. اين مباحث می‌تواند تأثير بسزايی در آشنايی بيشتر دانشجويان با مسأله مهم فرجام‌شناسی جوامع بشری داشته باشد.

وی گفت: از آنجا كه شيوه تدريس درس آشنايی با قرآن، همچنين دانش روزآمد مدرسان می‌تواند رويكرد مثبت و يا منفی دانشجويان و علاقه‌مندی يا عدم علاقه‌مندی آنها نسبت به اين درس را رقم زند، هيأت گزينش درس آشنايی با قرآن پژوهشكده با هدف گزينش مدرسان تأثيرگذار و توانمند، فعاليت خود را گسترده‌تر كرده و از متقاضيان اين درس كه توسط واحدهای دانشگاهی معرفی شده‌اند مصاحبه علمی به عمل می‌آورد و در صورتی كه مصاحبه‌شونده از توانمندی و شايستگی لازم برخوردار باشد نسبت به صدور مجوز اقدام می‌كنند.

طالب‌تاش ادامه داد: به زودی برای مدرسان اين درس، كارت شناسايی تهيه می‌شود و در اختيار آنان قرار می‌گيرد. لذا تمامی مدرسان درس آشنايی با قرآن كريم بايد از پژوهشكده قرآن و عترت مجوز دريافت كنند و واحدهای دانشگاهی از كسانی كه مجوز ندارند در تدريس اين درس استفاده نمی‌كنند.

معاون پژوهشكده قرآن و عترت گفت: به منظور تسريع در انجام مصاحبه و صدور مجوز، هيأت گزينش در مناطق دانشگاهی حضور خواهند يافت و از متقاضيان مصاحبه به عمل می‌آورند. با چنين رويكردی در شش‌ماه گذشته از متقاضيان مناطق دانشگاهی 3، 4، 5، 8، 10، 11 و 17 در منطقه مصاحبه به عمل آمده است كه در مجموع از 155 نفر مصاحبه شده است.

وی گفت: با توجه به توانمندی و سطح علمی مصاحبه‌شوندگان به 27 نفر مجوز دوساله، به 73 نفر مجوز يكساله به 40 نفر مجوز يك ترم تدريس داده شده و تعداد 15 نفر از حد نصاب لازم برخوردار نبوده‌اند كه مردود اعلام شده‌اند.

طالب‌تاش بيان كرد: هيأت گزينش در شش‌ماهه نخست سال 1391 در مناطق باقيمانده حضور می‌يابد و از متقاضيان تدريس مصاحبه به عمل می‌آورد، لذا انتظار می‌رود تا پايان شهريورماه 1391 بررسی پرونده متقاضيان در اين مرحله به اتمام رسد.

معاون پژوهشكده قرآن و عترت گفت: برگزاری كارگاه‌های آموزشی برای تمامی مدرسان درس آشنايی با قرآن از ديگر برنامه‌های پژوهشكده است كه برگزاری دو كارگاه مقدماتی آغاز شده است و بيشتر مناطق دانشگاهی نسبت به اجرای اين دو كارگاه آموزشی اقدام كرده‌اند.

وی گفت: برنامه اين كارگاه‌ها به گونه‌ای است كه مدرسان پس از گذراندن يك دوره كارگاه آموزشی، مهارت‌های علمی و تجربی بيشتر كسب خواهند كرد كه قطعاً در ارتقای كيفی اين درس تأثيرگذار خواهد بود.

طالب‌تاش عنوان كرد: اينجانب در جلسه شورای هماهنگی فعاليت‌های قرآنی دانشگاه‌ها كه در محل نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری برگزار می‌شود، ضرورت و اهميت اين درس در سطح آموزش عالی را بازگو كرده‌ام كه با توجه به استقبالی كه از اين طرح شد به نظر می‌رسد ساير دانشگاه‌ها ازجمله وزارت علوم و وزارت بهداشت نيز به اين امر علاقه‌مند شده‌اند و در تدارك تعبيه اين درس در متون درسی دانشجويان هستند.

وی در پايان گفت: هر چند درس تفسير موضوعی قرآن و تفسير نهج البلاغه نيز در دانشگاه‌ها تدريس می‌شود اما درس آشنايی با قرآن با هدف كاربردی كردن مبانی تفسيری همراه با قرائت و روخوانی قرآن و آموزش تجويد متناسب با قرائت مورد نظر، رويكرد متفاوتی است كه اثربخشی آن مشهود است و می‌تواند مكمل درس تفسير قرآن باشد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:30 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 09:32:28             شماره‌ خبر :980574
تجليل از مترجم ارمنی قرآن كريم

گروه بين‌الملل: در مراسمی با حضور رايزن فرهنگی كشورمان در ايروان از ادوارد حق‌ورديان به‌ پاس ترجمه قرآن مجيد به زبان ارمنی تجليل شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اين مراسم كه با حضور جمعی از هنرمندان و نويسندگان ارمنی و ايرانی و به‌مناسبت شصتمين سال تولد اين مترجم قرآن و هنرمند برگزار شد، مدال طلای وزارت فرهنگ ارمنستان به او اهدا شد.

در ادامه، مهران شيراوند، رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در ارمنستان ضمن ارزيابی فعاليت‌های حق‌ورديان، وجود چنين هنرمندانی را باعث افتخار دو ملت دوست و همسايه ايران و ارمنستان دانست.

يادآور می‌شود، در اين مراسم كه با افتتاح نمايشگاه آثار نقاشی ادوارد حق‌ورديان آغاز شد، از كتاب جديد مجموعه اشعار وی رونمايی شد.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:30 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 09:35:55             شماره‌ خبر :979811
تبيين سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی در فضای مجازی/4
ابراهيم فياض تأكيد كرد:

نداشتن بلاغت اينترنتی از مهم‌ترين مشكلات ما در فضای مجازی است

گروه فضای مجازی: عضو هئيت علمی دانشگاه تهران ناآگاهی از بافت فضای مجازی و نداشتن بلاغت در سخن گفتن از طريق آن را از مهم‌ترين مشكلات اين حوزه دانست و گفت: ما نيازمند توجه به دانشی مركب از زيبايی‌شناسی، نشانه‌شناسی، فرايندشناسی و ... در قالب علم بلاغت اينترنتی هستيم.

ابراهيم فياض، عضو هئيت علمی دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) درخصوص شكل مواجهه فرهنگ ايرانی با فضای مجازی با بيان اين كه ايرانيان مردمانی زندگی‌محور و حيات‌محورند، اظهار كرد: همه برنامه‌ها و فعاليت‌ها در فرهنگ ما به زندگی و حيات برمی‌گردد و در واقع می‌توان گفت عقلانيت نزد مردم ما و در فرهنگ ما عقلانيت معطوف به زندگی است و نه عقلانيت معطوف به پيشرفت؛ يعنی اگر پيشرفت، زندگی روزمره ما را مختل كند آن‌را رها خواهيم كرد و حتی در مقابل آن مقاومت می‌كنيم.

تعارض عقلانيت پيشرفت‌محور با مولفه‌های زندگی اسلامی و ايرانی

فياض، عقلانيت اسلامی را نيز عقلانيتی معطوف به زندگی دانست و گفت: محل تحقق زندگی خانواده است و خانواده جايی است كه زندگی در آن و از طريق آن بسط پيدا می‌كند. بر اين اساس دومين مولفه فرهنگ ايرانی را می‌توان خانواده‌محور بودن دانست. در واقع در فرهنگ ما اگر چيزی با خانواده در تعارض قرار گيرد آن چه در تعارض با خانواده قرار گرفته رها می‌شود.

وی در ادامه احساسی بودن را ويژگی ديگر ايرانيان خواند و ادامه داد: خانواده‌محور بودن ايرانيان و بنای خانواده بر پايه عواطف و عشق موجب شده كه ايرانيان از عقلانيت خشك و فارغ از عاطفه دوری گزيده و در جهت جمع عقل و احساس بكوشند. در همين راستا همواره در فرهنگ ما سعی شده زندگی، خانواده، احساس و پيشرفت در كنار هم قرار گيرند.

فناوری اطلاعات و ارتباطات و رسانه‌های جديد به دليل ساختار شبكه‌ای و دوطرفه خود ماهيتی متفاوت با رسانه‌های نسل‌های پيشين دارد و قادر به شكستن محدوده‌های نگرش پيشرفت‌محور است

عضو هئيت علمی دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بروز آسيب‌های كنونی را ناشی از هجوم نگرش‌های پيشرفت محور دانست و افزود: هجوم اين نگرش و بروز آسيب‌های ناشی از آن باعث ايجاد نگرانی عمومی در سطح جامعه شده و اين نگرانی‌ها به دليل گرايشی در جامعه ماست كه ماكس وبر آن را عقلانيت معطوف به ارزش می‌نامد.

وازدگی مراجعه‌كنندگان به شبكه‌های اجتماعی

فياض با اظهار ترديد در مورد جدی شدن آسيب‌های ناشی از فرهنگ غربی در ايران و از طريق اينترنت گفت: در جايی كه شبكه‌های اجتماعی با وجود امنيت نسبی در اين شبكه‌ها، پس از مدتی جذابيت خود را برای افراد مراجعه‌كننده از دست می‌دهند من معتقد نيستم كه ديگر وجوه آسيب‌زای اينترنت بتواند در ايران رواج جدی پيدا كند.

وی با بيان اين كه وجه سرگرمی اينترنت نمی‌تواند در نهايت افراد را به صورت جدی درگير كند، افزود: افراد مراجعه‌كننده به شبكه‌های اينترنتی جز در موارد ضروری عموماً دچار وازدگی می‌شوند و اگر به افراط و تفريط هم گرايش پيدا می‌كنند يا به ضرورت و يا برآمده از وجود نيازهاست وگرنه هر كسی درنهايت جويای شكوفايی شخصيت خويش است و انسان‌ها فطرتاً پاكند.

اين دانش‌آموخته حوزه و دانشگاه يكی از مشكلات عرصه فرهنگی را از بين رفتن علم كلام در حوزه‌های علميه دانست و تصريح كرد: بدل شدن فقه در حوزه‌های علميه به يك فقه تقليلی و بدون ارجاع به علم كلام باعث ايجاد مشكل روشی در فقه شده و بنابراين جامعه دچار يك معضل معرفتی است وگرنه اينترنت به خودی خود نمی‌تواند مشكل‌ساز باشد.

محل تحقق زندگی خانواده است و خانواده جايی است كه زندگی در آن و از طريق آن بسط پيدا می‌كند. براين اساس دومين مولفه فرهنگ ايرانی را می‌توان خانواده محور بودن دانست. در واقع در فرهنگ ما اگر چيزی با خانواده در تعارض قرار گيرد آن چه در تعارض با خانواده قرار گرفته رها می‌شود

وی در خصوص اقدمات ضروری و عملی در فضای مجازی گفت: بايد با گفت‌وگو و وبلاگ‌نويسی برعليه ديدگاه‌های انحرافی از طريق همين فضا بر عليه رويه‌های موجود در آن اقدام كرد.

فياض با اشاره به اين‌كه اينترنت وجوه گوناگون و متعددی دارد، اظهار كرد: جهالت نسبت به يك پديده موجب مغلوب شدن در مقابل آن خواهد شد در حالی كه مطالعه می‌تواند ما را بر آن مسلط سازد. مطالعه در ادبيات رسانه و نسبت ارتباطات و رسانه با مفهوم پيشرفت و به خصوص مفهوم توسعه بايد به طور جدی و از زوايای گوناگون پيگيری شود در حالی كه ما در اين زمينه‌ها هيچ كار قابل توجهی انجام نداده‌ايم.

همسويی رسانه‌های نوين با الگوی زندگی ايرانی و ضرورت آموزش

وی با اشاره به اين‌كه فناوری‌های نوين ماهيتی متفاوت به رسانه بخشيده‌اند، گفت: برخلاف رسانه‌های پيشين كه ساختاری از بالا به پايين داشته و نماينده نگرش يك‌سويه و عقلانيت معطوف به پيشرفت بوده‌اند، فناوری اطلاعات و ارتباطات و رسانه‌های جديد به دليل ساختار شبكه‌ای و دوطرفه خود ماهيتی متفاوت با رسانه‌های نسل‌های پيشين دارد و قادر به شكستن محدوده‌های نگرش پيشرفت‌محور است.

اين مردم‌شناس با بيان اين كه چنين رسانه‌ای با گرايش ايرانی به زيستن در ساحت‌های مختلف عقلی، احساسی، اجتماعی و خانوادگی سازگار است، افزود: اين رسانه با ساختار شبكه‌ای و چندسويه و قابليت‌های بيشمار خود، امكان‌های زيادی را پيش روی زندگی‌محوری، خانواده‌محوری و احساس‌محوری قرار داده است و گستره وسيعی را برای خودنمايی و خوداظهاری فراهم كرده است.

متأسفانه دانشگاه‌های ما هميشه در پی تكرار حرف‌ها و تئوری‌های مطرح شده در كشورهای غربی هستند و هميشه عينك غرب را بر چشمان خود دارند و به دليل اينكه خود مستقيماً و به شكل استقرايی به طرف مطالعه و پژوهش نمی‌روند از ارائه تئوری ناتوانند

وی استفاده درست و آموزش را راهكار گذر از آسيب‌های احتمالی دانست و عنوان كرد: متأسفانه چنين آموزشی در كار نيست وگرنه نه افتادن بی‌اختيار در دامان تكنولوژی قابل قبول است و نه نفی آن. هر چند گاهی در نبود تكنولوژی آرامش زيادی نهفته است اما ضرورت‌های زمانه را نمی‌توان نفی كرد و اولين گام در اين راه مطالعه دقيق، شناخت ضرورت‌ها و آموزش است.

تسلط بر رسانه نيازمند مطالعه استقرايی آن است

فياض با بيان اين‌كه تنها راه ضرر نكردن و سود بردن در هر زمينه‌ای مطالعه است، گفت: هر جامعه‌ای از زاويه خود اما فارغ از تئوری بايد به پژوهش استقرايی درباره رسانه و فضای مجازی دست بزند تا بتواند به نگرش درستی در اين زمينه دست يابد. متأسفانه دانشگاه‌های ما هميشه در پی تكرار حرف‌ها و تئوری‌های مطرح شده در كشورهای غربی هستند و هميشه عينك غرب را بر چشمان خود دارند و به دليل اينكه خود مستقيماً و به شكل استقرايی به طرف مطالعه و پژوهش نمی‌روند از ارائه تئوری ناتوانند.

وی ادامه داد: در گذشته علمی به نام بلاغت وجود داشت كه به تحقيق در عناصر گفتار و نوشتار اختصاص داشت. بلاغ به معنای رساندن است. قبلاً كتاب و گفتار رسانه‌های ابلاغ پيام بوده‌اند و امروز اينترنت رسانه‌ای است كه ظهور كرده و بلاغت خاص خود را می‌خواهد كه بايد با تركيب زيبايی‌شناسی، نشانه‌شناسی، معنی‌شناسی و فرايندشناسی به آن دست يافت.

فياض با اشاره به نقص علم ارتباطات در كشور افزود: هر رسانه‌ای ساختار ارتباطی خاص خود را دارد و از مهم‌ترين مشكلات ما عدم توجه به شناخت اين رسانه و كسب بلاغت در سخن گفتن و عمل كردن از طريق آن است. ما نيازمند توجه به يك حوزه معرفتی‌ هستيم كه می‌توان آن را بلاغت اينترنتی گفت.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:30 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 10:05:47             شماره‌ خبر :980613
طی چند روز آينده؛

حقوق و مزايای دوران اسارت آزادگان برای اولين‌بار پرداخت می‌شود

گروه اجتماعی: حقوق معوق آزادگان در چند روز آينده با دستور رئيس‌جمهور و پيگيری‌های بنياد شهيد و امور ايثارگران، برای اولين بار در تاريخ انقلاب ايران پرداخت می‌شود.

كريمی، مشاور امور آزادگان رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) اظهار كرد: بخشی از حقوق و مزايای دوران اسارت آزادگان تا چند روز آينده از طريق كارت پول‌های بانك دی، توسط مراكز بنياد شهيد و امور ايثارگران استان‌ها و شهرستان‌ها در اختيار آزادگان قرار خواهد گرفت.

كريمی ضمن تشكر از توجه ويژه مجموعه دولت به امور آزادگان و مساعدت‌های رئيس‌جمهور گفت: مبنای پرداخت حقوق و مزايای دوران اسارت آزادگان برای هر ماه اسارت آنان 12 ميليون ريال است كه در اين مرحله بخشی از آن پرداخت می‌شود.

وی اضافه كرد: آزادگانی كه شاغل شركت‌های دولتی يا واگذار شده يا بانك‌ها بوده‌اند و يا از طريق بيمه‌ها حقوق می‌گيرند از چند روز آينده با دريافت معرفی‌نامه به دستگاه‌های مربوطه برای دريافت كل حقوق معوق خود اقدام كنند.

كريمی در پايان يادآور شد: مابقی آزادگان همچون؛ بازنشستگان وزارتخانه‌ها و نيروهای مسلح و غيره از طريق بنياد شهيد و امور ايثارگران حقوق خود را دريافت خواهند كرد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:31 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 09:39:08             شماره‌ خبر :980161
فهم قرآن و هرمنوتيك/8
علیرضا عظیمی‌فر تأکید کرد:

خطاناپذيری الفاظ قرآن؛ وجه مميز دانش تفسير از هرمنوتيك

گروه انديشه و علم: در دانش تفسير بر اساس قانون حجيت الفاظ كه از سيره عقلا به دست می‌آيد، آنچه از ظواهر الفاظ كشف می‌شود خطاناپذير است؛ اين قاعده در دانش هرمنوتيك وجود ندارد.

حجت‌الاسلام عليرضا عظيمی‌فر، نويسنده، محقق و قرآن‌پژوه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خوزستان، در ارتباط با تبيين مبانی مشترك دانش هرمنوتيك و تفسير كه آن را شامل 8 مؤلفه امكان فهم‌پذيری متن، قانونمندی تفسير و تأويل، روشمندی تفسير، پيروی از قواعد عمومی در فهم متن، استمداد از قواعد عرفی در فهم معنا، دوری جستن از پيش‌فرض‌ها و پيش‌دانسته‌ها، توجه نمودن به زبان مخصوص متن و نشان دادن معنای نهايی از متن دانست، در ادامه به برشمردن وجوه افتراق دانش تفسير اسلامی و هرمنوتيك پرداخت و گفت: بر اساس رأی انديشمندان مسلمان، از ويژگی‌های خاص دانش تفسير اسلامی آن است كه يك قانون عقلايی بر ظواهر الفاظ حاكم است؛ به اين معنا كه عقلا در هر ملت، نحله، مذهب و دين ظواهر الفاظ را رعايت می‌كنند. اين قانون عقلايی نشان می‌دهد كه الفاظ خطاناپذير هستند؛ به اين معنا كه آنچه از ظواهر الفاظ كشف می‌شود خطاناپذير است.

وی توضيح داد: گوينده وقتی سخنی می‌گويد شنونده از ظاهر آن معنايی را می‌فهمد. بر اساس سيره عقلا، اين فهم از ظاهر بيانگر خطاناپذير بودن الفاظ است. اين قاعده در دانش هرمنوتيك وجود ندارد در اين دانش، الفاظ را خطاپذير می‌دانند؛ در حالی در دانش تفسير، بر اساس قانون حجيت الفاظ كه از سيره عقلا به دست می‌آيد، الفاظ خطاناپذير هستند.

عظيمی‌فر ادامه داد: از ديگر ويژگی‌های خاص در دانش تفسير اسلامی آن است كه دانشمندان مسلمان عقيده دارند امكان فهم‌پذيری متن و كشف معانی الفاظ، در هر عصر و دوره‌ای وجود دارد و چنين نيست كه وقتی مفسر متنی را در يك دوره‌ تفسير كند، تفسير اين متن منجمد شود و امكان تفسير آن در دوره‌های ديگر نباشد.

وی اضافه كرد: لذا مفسران اسلامی به سيال بودن تفسير عقيده دارند، از اين جهت است كه از عصر اوليه كه دانش تفسير به وجود آمد تاكنون، مفسران ما تفسيرهای مختلفی را از الفاظ و متن كتاب خدا ارائه داده‌اند.

عظيمی‌فر ادامه داد: پس امكان فهم‌پذيری متن و كشف‌ معانی الفاظ در هر عصر و دوره وجود دارد اما در هرمنوتيك چنين تصوری ارائه نشده است، به باور دانشمندان هرمنوتيك، يك متن در هر دوره يك معنا بيشتر ندارد.

اين قرآن‌پژوه گفت: ديگر وجه افتراق دانش تفسير اسلامی و هرمنوتيك بهره‌گيری از قراين پيوسته و ناپيوسته در تفسير متن است؛ در هرمنوتيك به قراين و شواهد بيرون يا درون متن توجه نمی‌شود و تكيه‌گاه اصلی آنها فهم مقصود مؤلف و نويسنده است. اما در دانش تفسير قرآن، قائل به اين هستيم متنی كه گوينده آن را بيان كرده است، به همراه خود، يك سلسله قراين و شواهد دارد كه گاه در درون متن و گاه بيرون متن هستند.

وی خاطرنشان كرد: بنابراين در فهم و كشف معانی الفاظ آيات شريفه، لازم است مفسر به قرائن و شواهد درون آيات يا قرائن و شواهد بيرون از آيات، توجه داشته باشد و از آنها برای نزديك شدن به مقصود گوينده كمك بگيرد.

اين پژوهش‌گر خاطرنشان كرد: در دانش هرمنوتيك دو مؤلفه و عنصر وجود دارد كه كاملاً با دانش تفسير اسلامی در اين مؤلفه‌ها،‌ اختلاف و مغايرت پيدا می‌كند. انديشمندان دانش هرمنوتيك معتقدند كه متون بشری هستند؛ لذا فهم بشری بايد در آن نفوذ پيدا كند؛ در حاليكه ما معتقد هستيم كه قرآن كريم كتابی فرابشری و الهی است كه از ناحيه خداوند صادر شده است. با توجه به اينكه دانشمندان هرمنوتيك قائل به بشری بودن متون هستند، معتقدند متن بايد در قالب افكار و ايده‌های بشر تفسير شود.

نويسنده مقاله «بازكاوی نظريه بازتاب فرهنگ در قرآن» با اشاره به وحيانی بودن الفاظ قرآنی افزود: فرابشری بودن الفاظ آيات قرآن موجب می‌شود كه انسان در فهم برخی آيات آن عاجز باشد، به طور مثال در آيات مربوط به معاد و معراج پيامبر(ص)، بايد از دانش پيامبر و اهل‌بيت(ع) كه از طريق احاديث به ما رسيده است، ياری بجوييم. اين آيات بايد از طريق سخن معصوم فهم شود.

عظيمی‌فر ادامه داد: مؤلفه دوم در دانش هرمنوتيك كه نقطه دوم اختلاف اين دانش با تفسير اسلامی به حساب می‌آيد آن است كه در هرمنوتيك امكان دستيابی مفسر به فهم و كشف معنايی برتر وجود دارد. آنها معتقدند يك فهم می‌تواند فهم برتر شود اما در دانش تفسير اسلامی، اين باور مطرح است كه همه فهم‌ها يكسان هستند و فهم‌هايی كه بر اساس قواعد، ضوابط و اصول تفسيری به دست آمده‌اند، می‌توانند حجيت داشته باشند.

اين قرآن‌پژوه در ادامه اظهارات خود نكاتی در نقد هرمنوتيك يادآور شد و تصريح كرد: در دانش هرمنوتيك هيچ معنايی از متن جزم‌آور و قطعی نيست؛ در اين دانش، نسبيت حاكم است. بنابر چنين تصوری، اين نقد به دانشمندان هرمنوتيك مطرح است كه با توجه به اينكه آنان جزميت و قطعيت از فهم يك متن را نمی‌پذيرند، اين نسبيت دامنگير ايده‌ها و انديشه‌های آنان نيز می‌شود.

وی گفت: نقد ديگر به دانش هرمنوتيك، وجود پيش‌فرض‌ها و پيش‌دانسته‌ها است. آنان معتقدند پيش‌فرض‌ها و پيش‌دانسته‌ها، نقش اساسی در فهم يك متن دارند؛ در حالی كه در دانش تفسير معتقد هستيم مفسر نبايد پيش‌فر‌ض‌ها و پيش‌دانسته‌های خود را در فهم متن و كشف معانی الفاظ دخالت دهد.

عظيمی‌فر ادامه داد: سومين اشكالی كه بر هرمنوتيك وارد است تاريخ‌پذيری است؛ آنان قائل به اين هستند كه هر متنی در تاريخی معين صادر شده و ممزوج با تاريخ است. از اين رو، متن را بدون تاريخ آن نمی‌توان فهميد، در حالی كه ما معتقد هستيم گرچه هر متنی در تاريخ خاصی صادر شده است اما اين تاريخ می‌تواند فراگير باشد و معانی الفاظ در هر دوره و عصری به قوت خود باقی باشند؛ چنين نيست كه چون اين الفاظ در زمان خاصی از گوينده يا نويسنده صادر شده‌اند تنها بايد بر اساس آن تاريخ تفسير شوند؛ بلكه الفاظ در هر دوره و عصر می‌توانند معانی خود را داشته باشند.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:31 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

يكشنبه 20 فروردين 1391 08:29:10             شماره‌ خبر :980202
مهدی صالحی تأكيد كرد:

افزايش سطح مشاركت؛ سياست اصلی مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت

گروه فعاليت‌های قرآنی: سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت با اشاره به اينكه سياست اصلی اين مركز در دور جديد مديريتی، افزايش سطح مشاركت دانشجويان، اساتيد، كاركنان و خانواده‌های آن‌ها در برنامه‌های قرآنی وزارت بهداشت است، گفت: تشكيل مجمع مشورتی در راستای همين برنامه بوده است.

مهدی صالحی، سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: فعاليت‌‌های مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت حول سه محور پژوهشی، آموزشی و تبليغی و ترويجی برای اساتيد، دانشجويان، كاركنان و خانواده‌های كاركنان طراحی، برنامه‌ريزی و اجرا می‌‌شود. نكته مهمی كه وجود دارد و درصدد آن هستيم كه جا بيفتد اين است كه برنامه‌ها و فعاليت‌های قرآنی فعاليت‌های فوق برنامه نيستند.

صالحی افزود: بالاخره بايد طوری برنامه‌ريزی و با اعتقاد به اين برنامه‌ها نگاه كنيم كه برنامه‌های قرآنی بايد به عنوان اصل و روح ساری و جاری در همه فعاليت‌های فرهنگی و همه امور قرار بگيرد تا شاهد پيشرفت در آن فعاليت‌ها باشيم.

وی در ادامه با اشاره به اين‌كه بيش از دو سال از تأسيس رسمی مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت می‌گذرد تصريح كرد: فعاليت‌های خوبی در اين مركز اتفاق افتاده است و با لطف الهی و خلوص نيت و تلاش خوب دوستانی همچون رحيم قربانی و شهيد فيروزی و مرحوم بدر كه اين مركز را راه‌اندازی و امور آن را پيگيری كردند، شاهد فعاليت‌های قرآنی خوبی بوده‌ايم.

افزايش گستره مخاطبان فعاليت‌های قرآنی مركز قرآن و عترت

سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت عنوان كرد: نكته مهمی كه در اين زمينه وجود دارد و مد نظر عزيزان طراح و برنامه‌ريزان مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت بوده است و در دستور كار ما هم به شكل جدی قرار دارد اين است كه به نحوی برنامه‌ريزی كنيم كه بتوانيم جامعه مخاطبان‌مان را افزايش دهيم و گستره مخاطبان‌مان را در حوزه‌های دانشجويان، اساتيد، كاركنان و خانواده‌های آن‌ها وسيع‌تر كنيم و از اين بابت همانطور كه می‌دانيد دامنه فعاليتی كه ما داريم تعداد مشخصی از اساتيد و دانشجويان را شامل می‌شود كه در برنامه‌های مختلف ما به صورت مستمر و مداوم شركت می‌كنند.

صالحی گفت: سياست اصلی ما در دوره جديد فعاليت‌های مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت اين است كه برنامه‌ريزی خود را به‌نحوی قرار دهيم كه بتوانيم گستره مخاطب خودمان را با برنامه‌های متنوع و عام‌تری افزايش دهيم و بتوانيم تعداد بيشتری از افراد را در مجموعه وزارت بهداشت با همان دسته‌بندی‌ها به فعاليت‌های قرآنی مشغول كنيم.

تشكيل شورای مشورتی برای دريافت پيشنهادات سازنده

وی در ادامه افزود: در اين زمينه چيزی كه به صورت جدی در دستور كار ما قرار دارد بهره‌گيری از پيشنهادات و نظرات صاحب‌نظران و كارشناسان تحت عنوان مجمع مشورتی كارشناسان قرآنی مركز است كه در خصوص طرح‌ريزی و انجام فعاليت‌های مورد نياز و جديد كه بر اساس سليقه مخاطبان در گروه‌های مختلف كه در حوزه امور قرآنی است صورت می‌گيرد.

سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اينكه فعاليت در عرصه عترت كم‌رنگ‌تر از عرصه قرآن بوده است، تصريح كرد: فعاليتی كه مشخصاً در اين چند وقت نسبت به فعاليت قرآنی كم‌رنگ‌تر شده و جای خالی آن مشهود است، فعاليت در حوزه عترت بوده است كه يكی ديگر از برنامه‌های ما در مديريت اين مركز توجه بيشتر بر اجرای برنامه‌های عترت‌محور است.

صالحی به بحث در مورد طرح ارزيابی سطح قرآنی دانشجويان جديدالورود دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور و معايب و مزايای اين طرح پرداخت و در ادامه عنوان كرد: يكی از طرح‌های خوبی كه در مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت تصويب و اجرايی شد، طرح ارزيابی سطح قرآنی دانشجويان جديد‌الورود بود كه از سال گذشته آغاز شد و در بسياری از دانشگاه‌ها اين طرح با موفقيت برگزار شد و همچنان هم ادامه خواهد داشت.

عدم توجيه دانشگاه؛ علت عدم توفيق طرح ارزيابی سطح قرآنی در برخی دانشگاه‌ها

وی اظهار كرد: يكی از مشكلاتی كه باعث شد اين طرح در برخی از دانشگاه‌ها اجرايی نشود به دليل عدم توجيه دانشگاه‌ها بود وگرنه اصل اين طرح، اصل مقبول و مطلوبی داشت و در اكثر دانشگاه‌هايی كه اجرا شد بسيار مورد استقبال هم قرار گرفت و دانشجويان از آن استفاده كردند.

سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: بر اساس ارزيابی‌هايی كه ما در تعداد محدودی از دانشگاه‌هايی كه طرح با كيفيت مدنظر اتفاق نيفتاده بود به عمل آورديم متوجه شديم كه دليل عدم توفيق اين طرح در عدم توجيه دانشگاه بوده است كه ان‌شاء‌الله در سال جديد اين طرح را پخته‌تر اجرا خواهيم كرد.

صالحی در ادامه به بحث در مورد اجباری نبودن طرح ارزيابی سطح قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور پرداخت و افزود: بايد در اين زمينه برای كارشناسان قرآنی در دانشگاه‌ها كه متولی برگزاری اين طرح هستند جلسات توجيهی مجددی را برنامه‌ريزی كنيم و با يك طرح بسيار كارآمد و مطلوب در دور جديد اقدام به اجرای اين طرح كنيم، نكته مهم ديگری كه از نكات مبهم اين طرح بود بحث اجباری بودن حضور دانشجويان در اين طرح و نيز شرط لازم برای ثبت نام در ترم بعد بود كه اين امر به تعبيری باعث عدم توفيق اين طرح در برخی دانشگاه‌ها شده بود.

وی در همين ارتباط تصريح كرد: اين موضوع اصلاً ارتباطی با بحث ثبت نام دانشجويان و نيز پيش نياز بودن حضور در اين طرح برای ثبت نام مطرح نبوده است و مشخصاً ايراد كار به اينجا بر‌می‌گشت كه ما در قالب فرم‌هايی كه برای اين كار در نظر گرفته بوديم يكی از فرم‌ها عبارتی در آن درج شده بود كه «بعد از حضور در طرح ارزيابی سطح قرآنی، ثبت نام بلامانع است».

طرح ارزيابی سطح قرآنی از ابتدا هم اجباری نبوده است

سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت در پاسخ به اين سؤال كه آيا برای حضور در اين طرح اجباری وجود خواهد داشت، گفت: از همان ابتدای تصويب طرح هم هيچ اجباری برای حضور نبوده است و تنها اشكال در عبارتی بود كه ذكر شد و عبارت درستی در آن فرم تعبيه نشده بود و گرنه اين طرح هيچ ارتباطی با ثبت نام يا عدم ثبت نام دانشجويان در ترم‌های بعد ندارد و اين طرح به هيچ وجه اجباری نبوده است و از ابتدا هم همين گونه بوده است.

صالحی در ادامه به هفدهمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور اشاره و اظهار كرد: اين جشنواره آخرين مقدمات برگزاری خود را پشت سر گذاشته است و دوستان ما هم در دانشگاه ميزبان و هم در حوزه مركز قرآن و عترت در حال برنامه‌ريزی و آماده كردن مقدمات هستند و طبق قراری كه بر اساس برنامه‌ريزی مطابق تقويم آموزشی دانشگاه‌ها داشتيم و بر اساس سنتی كه از سال‌های قبل در جريان بود اين جشنواره هر سال در ارديبهشت ماه برگزار می‌شد كه موقعيت خوبی بود اما در اين دوره ما با توجه به برخی مناسبت‌های دينی و مذهبی كه در تقويم وجود دارد بر آن شديم تا اين مسابقات را از تاريخ سوم تا پنجم خردادماه برگزار كنيم كه به نوعی هفته آخر ارديبهشت ماه هم به حساب می‌آيد و عمده‌ترين دليل برگزاری اين مسابقات در اوايل خرداد ماه استفاده از مناسبت‌های دينی اين ايام بوده است.

حضور تيم داوری قوی در جشنواره قرآنی دانشجويان

وی در ادامه در پاسخ به اين سؤال كه چه تمهيداتی را برای برگزاری بهتر اين مسابقات نسبت به دوره‌های قبل انجام داده‌ايد گفت: مجموعه جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور با حضور داوران برجسته كشور برگزار خواهد شد كه استفاده از داوران سطح بالا خود به نوعی نشان دهنده انديشيده شدن تمهيدات لازم برای بالاتر بردن سطح اين مسابقات است.

سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت افزود: به نظر من آن چيزی كه تضمين كننده سطح كيفيت مسابقات است وجود هيئت داوران قوی است كه ما سعی كرده‌ايم مانند دوره‌های گذشته از داوران طراز اول كشور استفاده كنيم.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:31 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها