0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 12:33:24             شماره‌ خبر :978523
به‌مناسبت گراميداشت سالروز شهادت آيت‌الله محمدباقر صدر/
شهيد صدر؛ فيلسوفی فراتر از زمان و داعيه‌دار تقريب در جهان اسلام

گروه بين‌الملل: آيت‌الله‌العظمی شهيد سيدمحمدباقر صدر در علم و انديشه، وسعت‌نظر، ذوق و استعداد، نابغه بود كه توانست با انديشه‌ها، تأليفات و سخنان ارزشمند خود تمدن رفيع اسلامی را با مبانی علمی و استوار، در مقابل تمدن غرب عرضه دارد و به‌عنوان داعيه‌دار تقريب در جهان اسلام فراتر از زمان خود حركت كند.

آيت‌الله العظمی شهيد سيد محمدباقر صدر

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، امروز، 19 فروردين 91 مصادف با سی‌و‌دومين سالروز شهادت آيت‌الله‌العظمی سيد‌محمدباقر صدر است، شهيدی كه از انديشه‌ها و نظريات خود مدرسه‌ای اسلامی و فكری اصيلی ساخت كه از گستردگی و تنوع بسياری برخوردار شد، وی با تأليفات ارزشمند خود افق‌های وسيعی را در معرفت اسلامی گشود.

نگاهی مختصر به زندگی علمای بزرگ نشان می‌دهد كه آنان بيش و پيش از هر چيز به نفس خويش می‌پرداختند و تلاش می‌كردند كه دل خود را از هرگونه ناپاكی و آلودگی پيراسته و مظهر كمال اخلاقی شوند، شهيد صدر نيز يكی از علمای برجسته معاصر است كه علاوه بر مراتب علمی و فلسفی از لحاظ رعايت اصول اخلاقی و آراستگی به ارزش‌های معنوی نيز يكی از نوادر بود.

آيت‌الله‌العظمی شهيد سيدمحمدباقر صدر، ثمره شجره طيبه‌ای از عالمان پاك نهاد و از خاندانی است كه همگی از چهره‌های تابناك عرصه دين، علم و فضيلت، مرجعيت و فقاهت، جهاد فكری و مجاهدت‌های سياسی و مردمی بودند، بنابراين در اين گزارش به بهانه سالروز شهادت شهيد صدر تلاش شده است، علاوه بر نگاهی به زندگينامه اين عالم فقيد، ديدگاه شاگردانش درباره وی، گزيده‌ای از سخنان و بيانات شهيد صدر و شمه‌ای از ويژگی‌های فردی و اخلاقی وی ارائه ‌شود:

زندگينامه:

شهيد آيت‌الله سيدمحمد باقر صدر در بيست و پنجم ذی القعده سال 1353 هجری قمری مصادف با 1934 ميلادی و 1313 هجری شمسی در شهر «كاظمين» ديده به جهان گشود. پدرش سيد حيدر صدر، از دانشمندان بزرگ شيعه عراق و مادرش دختر عبدالحسين آل ياسين از مردان برجسته علمی و مذهبی عراق بود.

شهيد صدر در سه سالگی پدرش را از دست داد و تحت سرپرستی برادر بزرگ آيت‌الله سيداسماعيل صدر و دايی خود پرورش يافت. دروس ابتدائی خود را در مدرسه «منتدی النشر» فرا گرفت و در همان دوران ابتدايی بر فراز منبری كه در صحن كاظمين قرار داشت به ايراد خطبه می‌پرداخت، وی در 12 سالگی برای گذراندن دوره عالی حوزه به نجف اشرف رفت و در محضر شيخ محمدرضا آل ياسين و آيت‌الله سيد اسماعيل خوئی شاگردی نمود. شهيد صدردر سن 17 سالگی به درجه اجتهاد رسيد و در سن 25 سالگی تدريس خود را در دروس عالی برای دانش‌پژوهان حوزه آغاز كرد و از عالی‌ترين كرسی تدريس برخوردار شد.

از شاگردان شهيد صدر می‌توان از شهيد سيدمحمدباقر حكيم، نورالدين اشكوری، سيد محمود هاشمی شاهرودی، شيخ محمدرضا نعمانی، سيدكاظم حسينی حائری، محمدعلی تسخيری و شيخ محمدباقر ايروانی را نام برد. وی در سال 1377 هـ ق حزب الدعوه الاسلاميه را تأسيس نمود.

شهيد صدر بيش از 24 كتاب در زمينه‌های مختلف علوم دينی و اجتماعی به رشته تحرير در آورد كه برخی از آنان عبارتند از: اقتصادنا، الاسس المنطقيه لااستقراء، الاسلام يقود الحياة، البنك اللاربوی فی الإسلام، بحوث حول الولايه، فلسفتنا، المعالم الجديدة للاصول، فدك فی التاريخ، بحوث حول المهدی (ع)، الفتاوی الواضحه؛ همچنين، مطالعات و پژوهش‌های شگرف و عميق وی در مسائل كلان همچون هستی‌شناسی، انسان‌شناسی، معرفت‌شناسی، فلسفه تاريخ، ولايت، پاسخگوی بسياری از شبهات پژوهشگران است.

نبوغ و استعداد درخشان شهيد صدر همراه با مبارزات سياسی‌ وی در صحنه اجتماعی باعث شد كه ديدگاه‌های وی كه حاصل درك عميق از مفاهيم دينی بود هنوز از تازگی و طراوت خاصی برخوردار باشد.

شهيد صدر چهار بار توسط حزب بعث عراق بازداشت شد. در سال 1392 هجری قمری در حالی كه در بيمارستان بستری بود و در سال 1397 بعد از مراسم اربعين حسينی و در سال 1399 به دنبال پيروزی انقلاب اسلامی ايران و بار چهارم در سال 1400 هجری قمری مطابـق با 19 فروردين 1359 هجری شمسی به دستور صدام حسين بود كه اين بار وی را پس از دستگيری به همراه خواهرش بنت الهدی در تاريخ 22 جمادی الاول به شهادت رساندند.

شهيد صدر از منظر شاگردان

«سيدمنذر الحكيم» از شاگردان شهيد صدر و از مؤلفان و نويسندگان حوزه علميه قم آشنايی با شهيد صدر را اين گونه تبيين می‌كند: حدود سال 1350ق پيش از آنكه افتخار شاگردی در محضر درس علامه شهيد سيد محمد باقر صدر را داشته باشم در نجف اشرف با نوشته‌ها و شاگردان ايشان آشنا شدم و در مجالس ويژه و خارج از درس ايشان حاضر شده و سپس در سال‌های 51 تا 53 به‌طور مستقيم از درس خارج فقه و اصول ايشان بهره‌مند شدم و پس از آن تاكنون با نوشته‌های معظم‌له دمساز بوده و شيفته افكار، نظريات و روش ايشان هستم.

الحكيم با اشاره به اين‌كه بسياری از نظريات، ديدگاه‌ها و تأليفاتی كه امروزه در اختيار جامعه علمی حوزوی و دانشگاهی است؛ مرهون بركات اين شهيد بزرگوار و توجه دقيق ايشان به بحث اساسی و مهم «روش شناسی» است، گفت: از آنجا كه اهميت مبحث روش‌شناسی در علوم مختلف مانند علم استنباط و همچنين تحليل مسائل بر كسی پوشيده نيست، در حقيقت می‌توان گفت، نگاه تاسيسی اين عالم پرتلاش به علم روش‌شناسی امروزه عرصه‌‌های جديد و متنوعی را برای قلم زدن در اختيار انديشمندان معاصر قرار داده است.

علامه عبدالهادی الفضلی، از شاگردان دروس فقه شهيد صدر اول و از علمای شيعه عربستان و برنده جايزه بين‌المللی «فارابی» در سال 2008 ميلادی در تهران معتقد است «اجتهاد منحصر به فرد، اطلاعات گسترده علمی و فرهنگی شهيد صدر، ديدگاه وی نسبت به زندگی، فهم واقعيت فقه اسلامی و پيگيری و بررسی اختلاف فكری جهان از جمله عواملی بود كه آيت‌الله‌العظمی شهيد سيدمحمدباقر صدر را در ابتكارات علمی وی در كتاب «اقتصادنا» ياری كرد كه نقش فهم واقعيت فقه اسلامی در اين زمينه بسيار نافذتر است.»

 آيت‌الله هاشمی شاهرودی:
از نتايج و ثمره‌های ويژگی ممتاز مكتب شهيد صدر اين بود كه افق‌ها و چشم‌اندازهايی از دانش بشری به روی وی گشوده شد كه قبل از مكتب شهيد صدر تكرار نشده بود، اين ابداع و نوآوری در پژوهش‌های اقتصادی وی زياد به چشم می‌خورد، به گونه‌ای كه وی موضوعات و مباحث جديدی در فقه اسلامی بررسی و مكتب اقتصاد اسلامی را كشف می‌كند

آيت‌الله سيدمحمود هاشمی شاهرودی، رئيس پيشين قوه قضائيه جمهوری اسلامی ايران و از شاگردان و دانش‌آموختگان مكتب شهيد صدر نيز تأكيد دارد: از نتايج و ثمره‌های ويژگی ممتاز مكتب شهيد صدر اين بود كه افق‌ها و چشم‌اندازهايی از دانش بشری به روی وی گشوده شد كه قبل از مكتب شهيد صدر تكرار نشده بود، اين ابداع و نوآوری در پژوهش‌های اقتصادی وی زياد به چشم می‌خورد، به گونه‌ای كه وی موضوعات و مباحث جديدی در فقه اسلامی بررسی و مكتب اقتصاد اسلامی را كشف می‌كند و استدلال‌ها و نظريات ابتكاری در زمينه بانكداری اسلامی بدون ربا مطرح می‌كند، به‌طوری‌كه شهيد صدر در اين عرصه مبتكری است كه پيش از وی كسی اين موضوعات را مطرح نكرده است.

آيت‌الله محسن اراكی، مؤسس مركز اسلامی لندن، عضو سابق شورای خبرگان رهبری و از مؤلفان و نويسندگان حوزه علميه ايشان در‌باره نخستين برخورد خود با شهيد صدر می‌گويد: نخستين برخورد نزديك من با شهيد محمدباقر صدر(ره)، حدود چهل سال پيش در حالی‌كه نوجوانی بيش نبودم اتفاق افتاد، روزی در كوچه با ايشان برخورد و با ايشان سلام و احوال‌پرسی كردم و شهيد صدر با من بسيار گشاده‌رو و صميمی برخورد كرد؛ گويی سال‌ها با هم آشنا بوديم و مدت‌ها با هم رفاقت قديمی داشتيم و حتی تا مسيری با هم گرم صحبت بوديم تا آن‌گاه كه ايشان قصد ادامه مسير خويش را داشتند و هنگام جدا شدن نيز از من اجازه گرفتند و در همان برخورد نخستين، اخلاق پيغمبرگونه و درس‌آموز ايشان را مشاهده كردم.

وی با بيان اين‌كه هيبت، تواضع و مهر و محبت وصف‌ناشدنی شهيدصدر نسبت به همه، حتی دشمنان بعثی خود، ديگران را جذب شخصيت ايشان می‌كرد، تأكيد دارد: در رفتار، كردار، تواضع و فنای فی الله بودن شهيدصدر خلقيات پيامبر اكرم(ص) مشاهده می‌شد و وی برای خود وجودی مستقل از رضای الهی قائل نبود، محضر شهيدصدر محضر خدا و پيامبران بود و با حضور در محضر ايشان انسان احساس می‌كرد در محضر حضرت رسول اكرم(ص) نشسته است.

وی خاطرنشان كرد: يكی ديگر از امتيازات شهيد‌ صدر كه نشئت گرفته از نبوغ منحصر به‌فرد ايشان است، آموختن علوم و فنون مختلف بدون كمك‌گرفتن از اساتيد و صاحبان آن فنون است، شهيد صدر به تنهايی و با اعتماد بر نبوغ خويش، مطالعه‌ی گسترده‌ای در علوم و فنون مختلف از جمله فقه، اصول و رياضيات داشتند و از طريق اين مطالعات عميق و گسترده بر اين علوم تسلط كامل يافتند.

آيت‌‌الله «سيدعلی ‌‌اكبر حائری» ديگر شاگرد شهيد صدر و از انديشمندان و مدرسان سطوح خارج حوزه علميه نجف اشرف شخصيت شهيد صدر را اين گونه می‌بيند: «استاد شهيد ما سعی می‌كرد كه ارتباط خود را با تمامی مراجع و به‌وی‍ژه مراجع آگاه همچون امام خمينی(ره) محكم كند و هميشه با مراجع بزرگ ديدار داشته‌ و از انديشه‌های آنان بهره‌ می‌برد؛ از جمله اين مراجع مرحوم آيت‌الله خوئی است كه شهيد صدر از وی با عنوان «السيد الأستاذ» ياد می‌كرد و برای وی احترام خاصی قائل بود.»

آيت‌الله محمدعلی تسخيری، دبيركل مجمع جهانی تقريب مذاهب اسلامی درباره جنبه تقريب‌گرايانه انديشه‌های شهيد صدر معتقد است: مرحوم صدر عاشق اجرای شريعت اسلامی در تمامی جهان اسلام بودند و روزی كه خبر پيروزی انقلاب اسلامی در ايران را شنيد، بسيار خوشحال شد و خدمت مرحوم حضرت امام خمينی(ره) نامه‌های زيادی فرستاد و اعلام آمادگی كرد كه خود و مرجعيتش را در خدمت انقلاب اسلامی قرار دهد.

وی اضافه كرد: معلوم است، فردی همچون شهيد صدر كه بينش و خرد انسانی وسيع داشت و تمامی جهان اسلام و مسائل و مشكلات آن مورد اهتمام وی بود، به‌طور طبيعی ديدگاه تقريبی و وحدت‌گرايانه داشته باشد، مرحوم صدر از طلايه‌داران تحقق وحدت و همبستگی در جهان اسلام بود و من ديدگاه‌های ايشان در زمينه وحدت را با ديدگاه مرحوم حضرت امام خمينی(ره) و مرحوم استاد شهيد مطهری(ره) مقايسه می‌كنم، يعنی ميان ديدگاه، روش و فكر اين بزرگان يك تطابق و هماهنگی وجود داشت و اميدوارم جهان اسلام از نو، مرحوم صدر را بشناسد و از اين فكر اصيل عميق قرآنی ـ اسلامی به بهترين وجه استفاده كند.

گزيده‌ای از سخنان شهيد صدر

شهيد صدر در علم و انديشه، وسعت‌نظر، ذوق و استعداد نابغه بود و توانست با انديشه‌ها، تأليفات و سخنان ارزشمند خود تمدن رفيع اسلامی را با مبانی علمی و استوار در مقابل تمدن غرب عرضه دارد، تمامی افكار، انديشه‌ها و سخنان و بيانات ايشان سرشار از نكات پندآموز و ارزشمند است، بياناتی كه تفكر و تعمق در آن‌ها خالی از لطف نيست.

مرجعيت راه و هدف است

شهيد صدر در باب مرجعيت می‌گويد: «مرجعيت امری شخصی و فردی نيست، بلكه راه و هدفی است و هر مرجعيتی كه اين هدف و راه را محقق كند، مرجعيت صالح و شايسته‌ است كه بايد با تمام اخلاص به آن ايمان داشت»؛ وی همچنين به مراجع در ايران توصيه می‌كند: «مرجعيت در ايران بايد از هر چيزی كه باعث تضعيف شأن و جايگاه آن می‌شود، دوری كند».

سختی‌ها مكتبی انسان‌ساز است

آيت‌الله صدر مصيبت‌ها و بيماری‌ها و مشكلات در زندگی را انسان‌ساز می‌داند و در اين زمينه می‌گويد: مشكلات و سختی‌ها مكتبی انسان‌ساز است كه در اين مكتب رابطه انسان با خداوند متعال تكامل می‌يابد و ايمان انسان به واسطه اين رنج و مشكلات در خداوند قادر ذوب می‌شود، خداوندی كه اگر آن را از دست دهيم، چيزی نمی‌يابيم و اگر آن را بيابيم، چيزی از دست نداده‌ايم».

نامه شهيد صدر به فرزند خود

آيت‌الله سيد محمد باقر صدر همچنين در نامه‌ای به فرزند خود می‌نويسد: «فرزند عزيزم همان بدان كه پدر تو معصوم نيست و گاهی در درك و فهم برخی مسائل دچار اشتباه و خطا می‌شود، اما از حسن عنايات خداوند به انسان اين است كه فرزند صالحی به وی عطا می‌كند كه او را به خطاها و اشتباهات متنبه گرداند».

وی در ادامه به فرزند خود توصيه می‌كند: «همانا شيوه صحيح زندگی‌كردن برای تو و دوستانت اين است كه خودتان را كوچك نشماريد و فضای بسته‌ای برای خود ايجاد نكنيد كه اين مسأله شما را از حوزه جدا می‌كند» و ادامه می‌دهد: «هر انسانی در اتخاذ هر تصميمی كه در محدوده فهم وی از مسائل و موضوعات مختلف باشد، آزاد است، اما اين مسأله تا زمانی است كه انسان می‌خواهد به تنهايی زندگی كند، اما اگر اين انسان می‌خواهد در چارچوب يك نظام و سازمان جامع‌ و بزرگتر زندگی كند، انتظار می‌رود كه بر اساس روابط حاكم بر اين سازمان دخل و تصرف و تصميم‌گيری كند».

هدايت گمراهان وظيفه صالحان است

آيت‌الله سيد محمد باقر صدر به وظيفه خطير و مهم صالحان و آگاهان جامعه اشاره می‌كند و می‌گويد: «هركس كه در دست خود چراغ هدايت را حمل می‌كند(هدايت يافته است)، اما مردمی را می‌بيند كه در گمراهی و تاريكی هستند، وی مسئول است كه راه‌ را برای آنان روشن و اين مردم گمراه‌شده را هدايت كند و نبايد نسبت به اين مردم گمراه، موضع منفی اتخاذ كند و بگويد اين مسائل ارتباطی به من ندارد، من در نور و هدايت و آنان در تاريكی و گمراهی هستند، چگونه به ميان اين گمراهان بروم، نه، اين شخص كه چراغ هدايت را در دست دارد بايد در ميان اين افراد گمراه بيايد و آنان را به راه حق و درست هدايت كند».

 شهيد صدر:
اجتهاد واقعی وقتی تحقق پيدا می‌كند كه مجتهد، در متن زمان حضور يابد و واقعيت‌ها و پديده‌های گوناگون سياسی، اجتماعی، اقتصادی را بشناسد، سپس در چارچوب اصول و مبانی برگرفته از قرآن كريم و سنت نبوی(ص)، پاسخ آن‌ها را بيابد

شهيد صدر، در طول زندگی، اجاره‌نشين بودند و در خانه درويشانه‌ای زندگی می‌كردند، تاجر صالحی، مبلغی جهت خريد منزل به ايشان می‌دهد، اما قبول نمی‌كند و می‌گويد: «من از قبول‌كردن اين كمك مالی معذور هستم، زيرا از اين دنيا همان اندازه برای من كافی است كه بتوانم مسئوليت‌های دينی خود را انجام دهم و اين هدف در اجاره‌نشينی نيز محقق می‌شود» و تاجر می‌گويد: «پس با اين پول برای فرزندانتان خانه بخريد»، در پاسخ می‌فرمايد: «فرزندانم به من تأسی كنند كه اجاره‌نشينم، پدرم هم منزل شخصی نداشت».

شايد بتوان گفت، فلسفه وجودی تمام انبيا و اولياء الهی زينت‌بخشيدن انسان‌ها به اخلاق الهی و معنوی است و نگاهی مختصر به زندگی علمای بزرگ نشان می‌دهد كه آنان بيش از هر چيز و قبل از هر چيز به نفس خويش می‌پرداختند و تلاش می‌كردند كه دل خود را از هرگونه ناپاكی و آلودگی پيراسته و مظهر كمال اخلاقی شوند، شهيد صدر هم يكی از علمای برجسته معاصر است كه علاوه بر مراتب علمی و فلسفی از لحاظ رعايت اصول اخلاقی و آراستگی به ارزش‌های معنوی يكی از نوادر بود، وی انسانی وارسته، باتقوا و اهل زهد بود، ايشان ريشه تمامی گناهان را در دنياطلبی و دوری از خداوند می‌ديد، در زير به شمه‌ای از ويژگی‌های اخلاقی وی اشاره می‌شود.

ايثارگری در نيازمندی

در اوايل زندگی شهيد صدر كه بسيار به عسرت و سختی می‌گذشت كه حتی نقل می‌كنند عبايشان وصله داشت، يك نفر ايرانی، عبای بسيار گران‌بهايی برای وی هديه می‌آورد، اما از آن استفاده نكرده، آن را می‌فروشد و از قيمت آن ده عبای معمولی می‌خرند و بين طلاب نجف توزيع می‌كنند.

اجتهاد واقعی

آيت‌الله صدر درباره مسئوليت خطير علمای حوزه در قبال جوانان كه سال‌ها پيش در نجف اشرف در جمع روحانيان سخنانی ارائه كردند و حاكی از ژرف‌نگری، تعهد، مسئوليت‌شناسی و دردمندی آن شهيد بزرگوار است، می‌گويد: «چرا بايد فرزندان همين سرزمين يا برخی از آنان، موضع دشمنی و كينه و حسد در برابر اين حوزه بگيرند و درصدد حمله به آن باشند؟!، آيا تصور نمی‌كنيد كه اين جنايت ماست، پيش از آن كه جنايت آنان باشد؟ مسئوليت ماست پيش از آن كه مسئوليت آنان باشد؟ چون ما، با آنان برخورد فعال نداشته‌ايم، با اجداد و پدرانشان كار كرده‌ايم و با آنان نه؟ اين نسل‌هايی كه امروزه به ما كينه می‌ورزند و در انتظار انتقام‌جويی از ما هستند، به اين دليل است كه احساس می‌كنند ما تنها با مردگان سر و كار داريم و زندگان را اصلا در نظر نمی‌آوريم، از اين رو به ما كينه می‌ورزند و مترصد فرصتی برای ضربه زدن به ما هستند، چون ما خدمتی به اين نسل‌ها نكرده‌ايم، چون در كنار آنان نبوده‌ايم و با آنان برخورد فعال نداشته‌ايم».

مسؤوليت خطير حوزويان

شهيد صدر نه تنها به حل مشكلات ملت مسلمان عراق می‌پرداخت، بلكه رسيدگی به مشكلات تمامی مسلمانان در كشورهای اسلامی و غيراسلامی اهتمام داشت.

علاقه و توسل به ائمه اطهار عليهم السلام

شهيد صدر خود در اين باره نقل می‌كند: «در ايام طلبگی‌ام، هر شب، يك ساعت به حرم امام امير المؤمنين(ع) می‌رفتم و در برابر قبر آن حضرت می‌نشستم و به درس‌ها و مطالب علمی خود فكر می‌كردم، معتقد بودم كه از جو حرم و روح پاك و مطهر اميرالمؤمنين(ع) الهام می‌گيرم، پس از مدتی، اين كار را ترك كردم و كسی هم غير از خدای خودم خبر نداشت»، چندی بعد، يكی از بانوان اقوام، حضرت اميرالمؤمنين(ع) را به خواب می‌بيند كه می‌فرمايد: «به باقر بگوييد او هر شب می‌آمد و نزد ما درس می‌خواند، چرا اين كار را ترك كرده است».

اهتمام به امور مسلمانان

شهيد صدر نه تنها به حل مشكلات ملت مسلمان عراق می‌پرداخت، بلكه رسيدگی به مشكلات تمامی مسلمانان در كشورهای اسلامی و غيراسلامی اهتمام داشت، به ويژه ملت ايران كه از سال 1342 تا لحظه شهادت آن را پی‌گيری می‌كرد، در سن 27 سالگی، پس از آن كه رژيم شاه، رژيم اسرائيل را به رسميت شناخت، به اين عمل ننگين و ضد اسلامی و ضد فلسطينی شاه اعتراض كرده و آن را به شدت محكوم كرد.

شجاعت

در پی شهادت علامه مطهری، آيت‌الله صدر مجلس ترحيمی در مسجد «شيخ طوسی» در نجف اشرف برگزار كرد و از طرف حكومت خون‌خوار بعثی، هياتی نزد او آمد و گفتند: «مطهری يك فرد ايرانی است و ما عرب هستيم، چگونه مجلس ترحيم برای او برگزار می‌كنيد؟» ايشان در پاسخ گفتند: «من، آن چه به آن معتقدم عمل می‌كنم و به قوميت و مرزهای بين‌المللی توجهی نمی‌كنم و آن را قبول ندارم، اين موضع من است و از آن عقب‌نشينی نخواهم كرد».

سخنان شخصيت‌های برجسته پيرامون شهيد صدر:

*حضرت امام خمينی (ره): سيدمحمد باقر صدر كه مغز متفكر اسلامی بود، اميد بود كه اسلام از او بهره‌برداری زيادتری بكند و من اميدوارم كه كتاب‌های اين مرد بزرگ مورد مطالعه مسلمين قرار بگيرد.

*حضرت آيت‌الله خامنه‌ای(مد‌ظله‌العالی): استعداد خارق‌العاده و پشتكار كم نظير شهيد صدر، از وى عالمى ذوفنون و ژرف‌نگر پديد آورده بود كه ديد نافذ و ذهن جستجوگرش در آفاق علوم متداول حوزه‌ها محصور نمانده و هر آنچه را كه براى يك مرجع بزرگ دينى در دنياى متنوع امروز سزاوار است، به حيطه تحقيق و مطالعه كشيده بود.

- بى‌شك اگر اين جوهره علم و تحقيق و اين ذخيره تمام نشدنى انسانى، با دست پليد خيانت‌كاران از حوزه علميه ربوده نمى‌شد، جامعه شيعى و اسلامى مى‌توانست در آينده نزديك شاهد اوج ديگرى در قلمرو مرجعيت و رياست علمى و دينى باشد.

- توفيق و مدد الهى، آميختگى اين فضيلت‌هاى بزرگ را با رتبه والاى جهاد فى سبيل الله رقم زد، در هنگامى كه حوزه كهن نجف در بوته آزمايش مواجهه با امواج بيدارى اسلامى و انقلابى قرار گرفت، اين شخصيت بيدار و آگاه، قدم در راه مجاهدتى علمى و سياسى نهاد و درخشش معنوى خود را مضاعف ساخت، بينش عميق او نياز زمان را حس كرد و در راهى كه اجداد طاهرينش به روى پيروان و جانشينان خود گشوده بودند، گامى استوار نهاد و چه زود پاداش اين فداكارى عظيم يعنى محنت و سپس شهادت در راه خدا را دريافت كرد.

 حضرت امام خمينی (ره):
سيد محمد باقر صدر كه مغز متفكر اسلامی بود، اميد بود كه اسلام از او بهره‌برداری زيادتری بكند و من اميدوارم كه كتاب‌های اين مرد بزرگ مورد مطالعه مسلمين قرار بگيرد

- حوزه‌هاى علميه امروز نيز محتاج شهيد صدر و هر عنصر با همت و پرتوانى هستند كه راه علمى و اسلام‌شناسى و جهان‌نگرى او را دنبال كند.

* آيت‌الله هاشمی رفسنجانی: شهيد صدر آفريننده آثاری سليم در حوزه انديشه اسلامی بود، اين شخصيت يك ثروت اسلامی در عصر حاضر به شمار می‌رود.

*آيت‌الله العظمی سيد ابوالقاسم خوئی: اين مرد نادره دهر است و در آنچه به آن دست می‌يابد و آنچه از نظريات و انديشه‌ها مطرح می‌كند، حيرت‌برانگيز است. نجف اشرف به سيد محمدباقر صدر افتخار می‌كند، شما در برابر او چه كسی را داريد؟

- سيدمحمدباقر صدر به دليل شرقی بودنش، مظلوم است و اگر او در مغرب زمين متولد می‌شد، همانا می‌دانستيد كه غرب در مورد او چه می‌گفت. خداوند به اين سيد موهبتی بخشيد كه به هيچ كدام از طلاب ديگرم نداده است.

*آيت‌الله‌العظمی ناصر مكارم شيرازی: علی‌رغم وجود شخصيت‌های علمی بزرگ به‌ويژه در مذهب شيعه عده كمی از آنان متصف به صفت شموليت‌گرايی در علوم مختلف عقلی و نقلی و قضايای معاصر هستند و از ميان شخصيت‌هايی كه می‌توان وی را متصف به اين ويژگی نمود، مرحوم آيت‌الله صدر است، وی دانشمندی مسلط به فقه، اصول، فلسفه و ديگر علوم و قضايای معاصر است همچنين وی آگاهی كاملی نسبت به مسائل مختلف جهان اسلام و نيازهای گوناگون صنف علما و شيعيان داشت.

*آيت‌الله‌العظمی سبحانی: استاد شهيد صدر امتياز ويژه‌ای نسبت به هم‌عصران خود داشت، آن‌هنگام كه نظريه ماركسيستی مدعی بود، محيط است كه انديشه انسان را توليد می‌كند؛ ايشان با سيره، تاليفات و انديشه‌هايش ثابت كرد كه انسان می‌تواند برعكس شرايط زندگی خويش پرورش يابد .. محيطی كه شهيد صدر در آن زيست محيط فقهی ـ اصولی محض بود و انتظار می‌رفت كه ايشان در اين وادی غور كند در حالی‌كه می‌بينيم وی پا را از اين مرحله فراتر گذاشته و وارد مرحله‌ای شد كه اتفاقات آينده جامعه و فرد را می‌فهميد وظيفه و تكليف در برابر اين اتفاقات را تبيين كرد.

«محمّد باقر الصدر؛ السيرة و المسيرة»؛ نخستين دانشنامه از زندگی شهيدصدر

«احمد عبدالله ابو زيد العاملی»، پژوهشگر مركز مطالعات و پژوهش‌های تخصصی شهيدصدر، برای اولين بار اقدام به نگارش دانشنامه زندگی شهيد محمد باقر صدر با عنوان «محمد باقر صدر؛ زندگی‌نامه و تاريخ براساس حقايق و اسناد»(محمّد باقر الصدر.. السيرة والمسيرة فی حقائق ووثائق) كرده است.

اين كتاب كه به عنوان نخستين طرح موسوعی و دانشنامه‌ای از زندگی شهيد محمد باقر صدر شمرده می‌شود، زندگی‌نامه وی را به صورت سال‌شمار و بسيار دقيق و گسترده برررسی و به صدها منبع فارسی، عربی، انگليسی و فرانسوی استناد می‌كند.

از جمله ويژگی‌های اين كتاب، بررسی زندگی اين شهيد بزرگوار به صورت سال‌شمار است كه از سال 1353 ه.ق با تولد شهيد صدر آغاز و در سال 1400 ه.ق با شهادت وی به پايان می‌رسد، نويسنده تبيين واقع‌انگارانه فضای اتفاقات آن زمان برای مخاطب را دليل ترجيح شيوه سال‌شمار و تاريخی بر شيوه بررسی موضوعی اعلام می‌كند.

اين اثر نمايش جامع از منابعی كه پيرامون اين شخصيت بزرگوار و مبارزات وی گردآوری شده را ارائه می‌دهد كه نگارنده كتاب، اين داده‌ها را از صدها اثر گردآوری كرده و همچنين با صدها شخصيت كه مرتبط با شهيد صدر بود‌ه‌اند، ديدار و گفت‌وگو داشته و حتی به اسناد سياسی استناد كرده است، به گونه‌ای كه تعداد منابع اين اثر به 1732 منبع می‌رسد.

از ديگر ويژگی‌های اين اثر نمايش شفاف و بی‌ابهام تمام اسنادی است كه در ارتباط با شهيد صدر است و همچنين نويسنده به نقد متونی می‌پردازد كه پيشتر در رابطه با اين موضوع نوشته شده است.

اين كتاب با 10 فصل و 5 پيوست خواننده را به‌طور كامل با زندگی پربار شهيد محمد باقر صدر آشنا می‌سازد و در بخش آخر با ارائه 246 عكس و 547 سند كه اكثرا دست‌نويس هستند و برای اولين بار به نمايش عمومی گذاشته می‌شوند، كتاب را به پايان می‌برد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:21 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 12:42:09             شماره‌ خبر :979945
معرفی كميته‌های پنج‌گانه جشنواره قرآن دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی

گروه فعاليت‌های قرآنی: مديركل فرهنگی دانشگاه‌ علوم پزشكی همدان از تشكيل پنج كميته برای برگزاری بهتر جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور خبر داد و گفت: تمهيدات بيشتر برای برگزاری اين جشنواره پس از تأييد نهايی پوستر جشنواره در نظر گرفته خواهد شد.

اكبر اسدی، مديركل فرهنگی دانشگاه علوم پزشكی همدان، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: پس از اين‌كه دانشگاه علوم پزشكی همدان به عنوان ميزبان هفدهمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور معين شد، اين دانشگاه فعاليت‌های خود را برای برگزاری بهتر اين جشنواره آغاز كرد.

اسدی افزود: اولين كاری كه صورت گرفت بحث طراحی پوستر جشنواره بود كه اين پوستر در حال حاضر طراحی شده است و امروز برای تأييد نهايی به تهران ارسال خواهد شد كه اقدامات اصلی ما برای تمهيدات بيشتر پس از تأييد پوستر جشنواره شروع خواهد شد.

مديركل فرهنگی دانشگاه علوم پزشكی همدان در ادامه به بحث تشكيل كميته‌های مختلف برای برگزاری بهتر جشنواره اشاره و تصريح كرد: تاكنون پنج كميته تشكيل شده است كه اين كميته‌ها عبارتند از؛ كميته استقبال، كميته برگزاری مسابقات، كميته اسكان، كميته خدمات و نقليه و كميته ارزيابی است.

وی با اشاره به اين‌كه ممكن است تعداد اين كميته‌ها برای تسهيل در برگزاری مسابقات افزايش يابد عنوان كرد: همه تصميمات در اين زمينه به بعد از طراحی پوستر جشنواره واگذار شده است.

اسدی اظهار كرد: همچنين برای روند مطلوب جشنواره در ايام برگزاری مسابقات نشست‌هايی را با مسئولان فرهنگی استان خواهيم داشت و مطمئناً همه ما تمام توان خود برای برگزاری مطلوب هفدهيمن جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور به كار خواهيم بست.

مديركل فرهنگی دانشگاه علوم پزشكی همدان در پايان ابراز اميدواری كرد: ميزبانی جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی در همدان در حد مطلوبی برگزار شود و پاسخ اعتماد مسئولان اين جشنواره به خوبی داده شود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:21 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 13:28:35             شماره‌ خبر :980028
حجت‌الاسلام شرفخانی خبر داد:

حضور نزديك به 55 ميليون نفر بار زائر طی ايام نوروز در آستان امامزادگان

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خيريه به حضور 54 ميليون و 903 هزار و 645 نفر بار زائر طی ايام نوروز سال جاری در آستان امامزادگان و بقاع متبركه اشاره كرد و گفت: اين رقم در سال گذشته 46 ميليون نفر بار زائر بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمين شرفخانی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خيريه

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين احمد شرفخانی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خيريه امروز، 19 فروردين‌ماه، در نشست خبری تشريح گزارش عملكرد طرح آرامش بهاری اظهار كرد: طرح آرامش بهاری از 28 اسفند‌ماه سال گذشته، تا 14 فروردين‌ماه جاری، در دو هزار و 90 آستان امامزاده و بقعه متبركه برگزار شد.

وی ادامه داد: 54 ميليون و 903 هزار و 645 نفر بار زائر طی ايام نوروز در آستان امامزادگان و بقاع متبركه حضور يافتند كه اين رقم در سال گذشته 46 ميليون نفر بار زائر بوده است. مراسم لحظه‌ تحويل سال نو نيز با حضور قاريان، مداحان و گروه‌های هم‌خوانی و تواشيح در هزار و 638 آستان امامزاده و بقعه متبركه برگزار شد. همچنين نزديك به سه ميليون و 400 هزار نفر نيز در اين مراسم حضور داشتند.

حجت‌الاسلام شرفخانی تصريح كرد: به منظور ارتقای سطح فكری و معنوی مسافران نوروزی و زائران 532 نفر روحانی اعزامی از حوزه علميه قم و 995 نفر روحانی بومی در آستان امزادگان به منظور پاسخگويی به شبهات دينی زائران حضور پيدا كردند.

وی به برپايی خيمه‌های معرفت در 152 امامزاده و بقعه متبركه اشاره كرد و گفت: بيش از دو ميليون و 700 هزار نفر در خيمه‌های معرفت كه از بخش‌های مختلف كودك، نوجوان، مشاوره خانواده، پاسخگويی به مسائل شرعی و عفاف و حجاب تشكيل شده بود، حضور پيدا كردند.

معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خيريه در ادامه افزود: نمايشگاه سيمای عفاف در آئينه حجاب و آرامش بهاری نيز در دو هزار امامزاده و بقعه متبركه برپا شد، همچنين در 819 بقعه متبركه نيز پايگاه مشاوره دينی استقرار يافت.

 حجت‌الاسلام شرفخانی:
در اين طرح نظرسنجی پيامكی 44 درصد ارزيابی عالی، 24 درصد ارزيابی خوب، 14 درصد ارزيابی متوسط و 20 درصد ارزيابی ضعيف از طرح آرامش بهاری داشته‌اند

وی از چاپ 317 عنوان بروشور و كتابچه با تيراژ سه ميليون و 380 هزار جلد خبر داد و گفت: سامانه بلوتوث و فناوری‌های نوين ويژه‌ تلفن همراه در 571 امامزاده و بقعه متبركه برای ارائه خدمات به زائران برپا شده بود.

حجت‌الاسلام والمسلمين شرفخانی در بخش ديگری از سخنان خود به ارائه تسهيلات و خدمات به مسافران اشاره كرد و گفت: دو ميليون و 262 هزار نفر در زائرسراها و آستان امامزادگان طی ايام نوروز اسكان داده شدند. اگر تسهيلات برای افراد در مكان‌های مذهبی آماده باشد به طور حتم آستان امامزادگان و بقاع متبركه از پرطرفدارترين اماكن برای سپری كردن تعطيلات نوروز افراد خواهد بود.

معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خيريه از اجرای طرح نظرسنجی طرح آرامش بهاری در آستان امامزادگان خبر داد و گفت: در اين طرح نظرسنجی پيامكی 42 درصد ارزيابی عالی، 24 درصد ارزيابی خوب، 14 درصد ارزيابی متوسط و 20 درصد ارزيابی ضعيف از طرح آرامش بهاری داشته‌اند. همچنين در ارزيابی كه 80 نفر از بازرسان ستادی سازمان اوقاف و امو رخيريه از اجرای اين طرح در سراسر كشور داشتند 71 درصد جمع‌بندی عالی و خوب وجود داشته است. خيمه‌های معرفت نيز با 86 درصد ارزيابی عالی و خوب از سوی مردم و زائران مواجه بوده‌اند.

وی مهلت شركت در مسابقه آرامش بهاری را تا پايان روز 20 فروردين‌ماه جاری، اعلام كرد و گفت: استقبال صورت گرفته از اين مسابقه بسيار زياد بوده است به طوری كه در برخی از استان‌ها با كمبود كتابچه مسابقه مواجه بوديم و هر استانی بنا به نياز خود مجددا اقدام به چاپ اين جزوه كرده بوده است.

برخی هنوز به ظرفيت‌های آستان امامزادگان و بقاع متبركه آگاه نشده‌اند

شرفخانی در پايان سخنان خود به بحث تبديل آستان امامزادگان به قطب فرهنگی اشاره كرد و گفت: در يك دوره زمانی اين هدف مدنظر نبوده است. در حال حاضر با پيش رو قرار دادن اين هدف بايد بودجه‌های كافی نيز برای اين امر مقرر شود. 20 در صد از عوايد آستان امامزادگان و در برخی موارد اجرای نيات واقف كه مقيد به مكان نباشد برای برنامه‌های فرهنگی مورد استفاده قرار می‌گيرد. اين امر نيازمند بودجه‌های مناسب است.

وی با اشاره به اينكه برخی هنوز به ظرفيت‌های آستان امامزادگان و بقاع متبركه آگاه نشده‌اند اظهار كرد: اگر بخواهيم در رابطه با جنگ نرم جبهه انقلاب اسلامی را تقويت كنيم و پيروز از ميدان خارج شويم بايد به بحث آستان امامزادگان و بقاع متبركه توجه ويژه‌ای داشته باشيم چرا كه در جنگ نرم مركز توجه دشمن طيف خاكستری جامعه يعنی افرادی كه اعتقادات دينی مستحكمی ندارند، است كه آستان امامزادگان می‌تواند با برپايی برنامه‌های مختلف دينی بهترين تأثيرگذاری را بر روی اين قشر از جامعه داشته باشد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:22 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 13:29:42             شماره‌ خبر :980009
نمايشگاه بين‌المللی پوشاك اسلامی در تركيه برگزار می‌شود

گروه بين‌الملل: چهارمين نمايشگاه بين‌المللی پوشاك اسلامی، از 23 تا 26 شهريورماه امسال در شهر «استانبول» تركيه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «modatesettur»، اين نمايشگاه بين‌المللی با عنوان «پوشش اسلامی سال 2012» كه قرار بود، ارديبهشت‌ماه سال جاری برگزار شود، به درخواست شركت‌كنندگان، شهريورماه برگزار خواهد شد.

به گفته برگزاركنندگان، اجناس و لباس‌های به نمايش‌ درآمده در اين نمايشگاه شامل طيف وسيعی از انواع لباس‌ها خواهد بود كه نه تنها پوشش‌های اسلامی ويژه زنان، بلكه انواع مدهای اسلامی لباس برای مردان و لباس‌های ويژه عروسی و ازدواج را نيز شامل می‌شود.

انواع شال و روسری، بلوز و لباس‌های ويژه ورزش، انواع لباس با تزيئنات و صنايع دستی نيز در اين نمايشگاه عرضه می‌شود.

شركت‌های توليد‌كننده لباس‌های اسلامی از سراسر جهان در اين نمايشگاه حضور خواهند يافت و جديدترين محصولات خود را در معرض ديد عموم خواهند گذاشت.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:22 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 13:59:36             شماره‌ خبر :980053
ميرزابيگی:

نيازمند ارائه مراقبت‌ها و خدمات پرستاری عالمانه و اخلاق‌محور هستيم

گروه سلامت: رئيس‌كل سازمان نظام پرستاری با بيان اينكه نيازمند ارائه مراقبت‌ها و خدمات پرستاری استاندارد و عالمانه و اخلاق‌محور به مردم و جلب رضايت صد در صدی به صورت علمی هستيم، عنوان كرد: در اين صورت پرستاران نيز احساس آرامش وجدان خواهند كردند و نظام سلامت نيز خوش‌نام و هزينه‌های گذاف مالی به مردم به پايين‌ترين حد خود خواهد رسيد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، غضنفر ميرزابيگی رئيس كل نظام پرستاری در مراسم گراميداشت روز پرستار با بيان اينكه كه مقام معظم رهبری، امسال را سال توليد ملی و حمايت از كار و سرمايه ايرانی نام نهاده‌اند، اظهار كرد: بی‌شك عرصه‌ خدمات پرستاری عرصه‌ای است كه اين شعار قابل پياده و عملی‌سازی است و در همين راستا «پرستاری ارزشی، بصيرت حرفه‌ای»، شعار و استراتژی بزرگ ما در عمل به شعار معظم‌له خواهد بود.

وی پرستاری را دارای سه شاخه: علم، هنر، و حرفه دانست و افزود: آری پرستاری علم است چون بايد در مدارس و دانشگاه آموخته شود؛ هنر است، چون در قبال مسئوليت‌های اجتماعی پاسخگوست آن هم بر اساس قوانين و مقررات چون پايبند اخلاق حرفه‌ای و كرامت انسانی است.

ميرزابيگی ادامه داد: پرستاری حرفه ا‌ست زيرا نظام دارد، استانداردهای خود را مستحكم ساخته و شرح وظايف حرفه‌ای خود را پی‌ريزی علمی كرده و به دنبال بسترسازی، بهره‌وری و اثربخشی حتی در محيط‌های غير عادلانه است؛ پس پرستاری علم، هنر، و حرفه‌ای است به بلندای عمر بشر و ساری و جاری در طول و عرض آن و به انسان و انسانيت خارج از هر قيد و بندی خدمت می‌كند.

رئيس كل نظام پرستاری عنوان كرد: پرستاری در ايران اسلامی با عمر صد و چند ساله خود حدود 10 سال كه پا به دنيای حرفه‌ای گرايی گذاشته و در اين سال‌ها، اين عرصه نه تنها پيشرفت كرده بلكه در بسياری از جهات الگويی برای ساير كشورها شده است.

وی در تشريح برخی از اين مباحث مطرح شده، اظهار كرد: تدوين استانداردهای حرفه‌‌ای در هر سه سطح نظام سلامت، تصويب قوانين ترقی در مجلس شورای اسلامی برای اعضای حرفه، تدوين كد‌های اخلاقی، تشكيل نظامات و تدوين انتظامات حقوقی همچين هيئت‌های بدوی تجديد نظر و عالی رسيدگی به مسائل حرفه‌ای و همكاری در عرصه‌ علمی، آموزشی، پژوهشی، فناوری با نهادهای مسئول و زيربط در حوزه‌های دولتی و غير دولتی اشاره كرد.

ميرزابيگی با بيان اينكه در دهه‌ پيشرفت و عدالت قرار داريم، خاطرنشان كرد: تلاش همه جانبه می‌كنيم تا به حدی برسيم كه اعتماد جامعه و مردم را در نتيجه‌ حركت به سمت ارائه خدمات پرستاری علمی ارزشی استاندارد و متناسب با شأن و نياز آنها را درك كنيم.

 غضنفر ميرزابيگی:
امروز به بركت مسئولان عاليقدر جمهوری اسلامی ايران به ويژه مقام معظم رهبری كه در سال 83 با تبيين اساسی مشكلات حرفه‌ای پرستاران مسئولان قواء را وادار به اقدامات اساسی كردند، به فضل خداوند به جای رسيده‌ايم كه مجموعه‌ تلاش‌ها تا حدودی به بار نشسته و كه از آنچه تا كنون محقق شده حقيقتاً تشكر می‌كنيم

رئيس كل نظام پرستاری در ادامه سخنان خود با بيان اينكه پرستاران همانند بسياری از صاحبان علوم و فنون ديگر و به بركت نظام اسلامی در مرز دانش حركت می‌كنند، بيان كرد: اين مسير چنان چشمه جوشان و خود جوشی فوران می‌كند و از فوق تخصص مراقبت‌ها و خدمات بهداشتی درمانی گرفته تا ساده‌ترين آنها را به مردم عزيز ارائه می‌دهند و خود را مشروط و معطل شرايط خاص نمی‌كنند.

وی از وجود 160 هزار پرستار در نظام سلامت اعم از دولتی و غير دولتی سخن به ميان آورد و افزود: هم اكنون بالغ بر 9 ‌هزار نفر فارغ التحصيل جوان از دانشكده‌های پرستاری در سطوح حداقل كارشناسی تا دكتری، وجود تشكل متعدد علمی، حرفه‌ای، فرهنگی، اقتصادی، و سياسی پرستاری در كنار سازمان نظام پرستاری در هماهنگی كامل و انسجام مثال زدنی توان خود را به ميدان آورده‌اند تا بهتر از وضع كنونی به مردم خدمت كنند.

رئيس كل نظام پرستاری با اشاره به اين موضوع كه عليرغم تمام داشته‌ها در عرصه‌ عدالت، پيشرفت، اخلاق حرفه‌ای و توانمندهای علمی و مهارتی نياز بزرگ احساس می‌شود، تأكيد كرد: اين نيازمندی عبارت است از ارائه مراقبت‌ها و خدمات پرستاری استاندارد عالمانه و اخلاق‌محوری كه منجر به جلب رضايت صد در صدی مردم شود كه در اين صورت پرستاران نيز احساس آرامش وجدان و خاطر خواهند كرد.

وی تصريح كرد: در اين صورت نظام سلامت نيز خوش‌نام، پر درآمد و كم هزينه خواهد بود و هزينه‌های گزاف مالی مردم به پايين‌ترين حد خود خواهد رسيد تا آرزوی مقام معظم رهبری برآورده شود كه بيماران جز رنج بيماری رنج ديگر نداشته باشند.

رئيس كل نظام پرستاری در پايان سخنان خود با بيان اينكه مواردی در سال 90 با حمايت وزير بهداشت محقق شده است، افزود: امروز به بركت مسئولان عاليقدر جمهوری اسلامی ايران به ويژه مقام معظم رهبری كه در سال 83 با تبيين اساسی مشكلات حرفه‌ای پرستاران مسئولان قواء را وادار به اقدامات اساسی كردند، به فضل خداوند به جای رسيده‌ايم كه مجموعه‌ تلاش‌ها تا حدودی به بار نشسته و كه از آنچه تا كنون محقق شده حقيقتاً تشكر می‌كنيم.

براساس گزارش ايكنا گراميداشت ولادت باسعادت حضرت زينب كبری(س) و روز پرستار با حضور وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكی معاونان وزارت بهداشت و جمعی چهار هزار نفره از پرستاران سراسر كشور برگزار شد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:22 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 14:04:53             شماره‌ خبر :980061
22 فروردين‌ماه؛

پايگاه اطلاع‌رسانی اتحاديه مطبوعات و خبرگزاری‌های جهان اسلام رونمايی می‌شود

گروه اجتماعی: مديركل رسانه‌های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از رونمايی پايگاه اطلاع‌رسانی اتحاديه مطبوعات و خبرگزاری‌های جهان اسلام طی روز سه‌شنبه، 22 فروردين ماه جاری، خبر داد.

محمد جواد آقاجری، مديركل رسانه‌های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) از رونمايی پايگاه اطلاع‌رسانی اتحاديه مطبوعات و خبرگزاری‌های جهان اسلام در هفته جاری خبر داد و گفت: اين مراسم ساعت 11 روز سه‌شنبه 22 فروردين ماه در سرای روزنامه‌نگاران برگزار می‌شود.

وی از حضور و سخنرانی محمدجعفر محمدزاده، معاون مطبوعاتی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در اين مراسم خبر داد و گفت: فعالان عرصه رسانه‌ای كشور شامل: اساتيد، پژوهشگران، نمايندگی‌های رسانه‌های خارجی، نمايندگان رسانه‌های داخلی و ... نيز در اين مراسم حضور دارند.

لازم به ذكر است، سرای روزنامه‌نگاران ايران در خيابان وليعصر، بالاتر از سه راه شهيد بهشتی، خيابان شهيد اكبری، پلاك 24 واقع شده است.

يادآوری می‌شود، اجلاس تأسيس اتحاديه مطبوعات جهان اسلام، ششم آبان سال گذشته و همزمان با برگزاری هجدهمين نمايشگاه بين‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها در هتل لاله تهران تشكيل شد و 38 نفر از مديران ارشد نشريات اسلامی و 14 نفر از مديران خبرگزاری‌های مطرح جهان اسلام، عضويت خود را در اين اتحاديه اعلام كردند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:22 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 14:11:40             شماره‌ خبر :980066
ربيعی خبر داد:

توسعه فرهنگ وقف در عرصه‌های نوين/ واقف گسترش فناوری هسته‌ای تجليل می‌شود

گروه اجتماعی: مديركل روابط عمومی سازمان اوقاف گفت‌:واقف خيرانديش كه بهمن‌ماه سال گذشته يك واحد ساختمان مسكونی خود را وقف توسعه انرژی هسته‌ای كرده است، فردا، 20 فروردين‌ماه، با حضور مسئولان عالی رتبه كشور تجليل می‌شود‌.

حسن ربيعی، مديركل روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خيريه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) اظهار كرد: فردا، 20 فروردين‌ماه، همزمان با روز ملی فناوری هسته‌ای از علی ديباچی، واقف خيرانديش كه بهمن‌ماه سال گذشته يك واحد ساختمان مسكونی خود را وقف توسعه انرژی هسته‌ای كرد با حضور مسئولان عالی رتبه كشور تجليل می‌شود‌.

وی افزود: علی ديباچی، نيكوكار ساكن شهرستان گراش استان فارس است، كه بهمن‌ماه سال گذشته همزمان با هفته وقف يك واحد مسكونی به ارزش تقريبی يك ميليارد ريال را وقف توسعه و گسترش فناوری هسته‌ای كرده است.

ربيعی تصريح كرد: ديباچی عضو هيئت امنای مسجد صاحب‌الزمان‌(عج) گراش است و هدف از اقدام خود را كمك به توسعه اين فناوری در سطح كشور و اعلام حمايت از سياست‌ها و رويكردهای جمهوری اسلامی در گسترش فناوری صلح‌آميز هسته‌ای اعلام كرده است.

وی افزود: سازمان انرژی اتمی ايران بنا دارد در روز 20 فروردين‌ماه، همزمان با روز ملی فناوری هسته‌ای از اين واقف طی مراسمی در تهران تجليل كند.

ربيعی با اشاره به ديدار سرپرست، مديران و معاونان سازمان اوقاف و امور خيريه با رهبر معظم انقلاب و تأكيد ايشان بر توسعه فرهنگ وقف در عرصه‌های نوين گفت‌: سازمان اوقاف در اين راستا در نظر دارد عرصه‌های وقف نوين را در حوزه‌های علمی و آموزشی، تحقيقات و پژوهش و علوم جديد به آحاد مختلف مردم عرضه و معرفی كند تا شاهد وقف جديد در عرصه‌های نوين و مورد نياز كشور باشيم.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:23 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 13:38:59             شماره‌ خبر :979874
مديرگروه علوم قرآنی مركز فرهنگ و معارف قرآن:

حجت‌الاسلام عقیقی بخشایشی از پیشکسوتان دست به قلم در عرصه قرآنی بود

گروه انديشه و علم: حجت‌الاسلام عقیقی بخشایشی از پیشکسوتان دست به قلم در عرصه قرآنی بود و با رحلت ایشان جامعه قرآنی يك عنصر بسيارفعال و پرتحرك را از دست داد.

حجت‌الاسلام والمسلمين سعيد بهمنی، مديرگروه علوم قرآنی مركز فرهنگ ومعارف قرآن كريم در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه قم، درباره رحلت مترجم و مؤلف قرآنی، مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمين عبدالرحيم عقيقی بخشايشی گفت: اولا رحلت اين عالم قرآن‌پژوه و فعال قرآنی را به جامعه علمی و قرآن‌پژوه كشور تسليت عرض می‌كنم.

عضو هيئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی درباره ملاقات علمی وی با آن مرحوم گفت: من مرحوم بخشايشی را در اواخر دهه 70 در منزلشان ملاقات كردم و با يكديگر بحثی درباره اقتضائات نوپژوهی قرآنی با يكديگر داشتيم كه در دسترس است.

وی با بيان اين كه مرحوم بخشايشی دارای بيش از 150 اثر قرآنی و دينی است گفت: مرحوم عقيقی بخشايشی از پيشكسوتان دست به قلم در حوزه قرآنی و دينی از قبل از انقلاب تا كنون بوده‌اند.

وی تصريح كرد: تاريخ اسلام گرايش اصلی آن مرحوم بود و از جمله آثار تاريخی اين عالم مجموعه قابل توجه 14 نورپاك(ع) است كه زندگی پيشوايان معصوم را به نثر درآورده‌اند كه در زمان خودش مورد توجه جوانان قرار گرفت.

عضو شورای توسعه فرهنگ و قرآن شورای عالی انقلاب فرهنگی با بيان اين مطلب كه مرحوم بخشايشی در 15 سال اخير پژوهش‌های قرآنی خود را بيشتر كردند گفت: چون خودشان ناشر بودند يك محيط با نشاطی در عرصه پژوهش و نشر ايجاد كردند به همين خاطر در نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن به عنوان فعالترين ناشر قرآنی كشور وخادم قرآن شناخته شدند.

عضو شورای علمی طرح ملی حفظ قرآن كشور با بيان تأثر از درگذشت مرحوم استاد عقيقی بخشايشی گفت: جامعه قرآنی يك عنصر بسيارفعال و پرتحرك را از دست داده و انشاءالله خداوند درجات عالی را برای ايشان مقرر بسازد و آنهايی كه باقی ماندند مسير پرتحرك و فعال ايشان را هم در عرصه قرآن و هم در عرصه نشر ادامه دهند


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:23 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 13:36:15             شماره‌ خبر :942556
آيين نقاره‌زنی حرم رضوی ثبت جهانی شود

نمايندگی آستان قدس رضوی: معاون اداره‌‌كل ميراث فرهنگی، صنايع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی با بيان اينكه آيين نقاره‌زنی حرم رضوی از جمله آثار معنوی است كه به تازگی به ثبت ملی رسيده است، گفت: به دليل جايگاهی كه اين آيين ميان مردم دارد، بايد مقدمات ثبت جهانی آن فراهم شود.

عباس‌زاده، معاون اداره‌‌كل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی با اشاره به ثبت ملی آيين نقاره‌زنی حرم رضوی، گفت: يكی از سياست‌های سازمان ميراث فرهنگی، صنايع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی ثبت آثار تاريخی مادی و غير‌منقول واجد ثبت ميراث معنوی است كه در حقيقت بايد بگويم ثبت آيين مذهبی نقاره‌زنی چند ماهی در دست بررسی قرار گرفته بود و با تلاش‌ها و پيگيری‌های مجددانه كارشناسان اين اداره در فهرست آثار ملی كشورمان جای گرفت.

وی با اشاره به مراحلی كه بايد برای ثبت ملی يك آيين و يا يك اثر طی شود، عنوان كرد: ثبت يك اثر و يا يك آيين در دو مرحله انجام ‌می‌شود، ابتدا در شورای ثبت استانی مطرح و پس از تأييد اوليه پرونده ثبتی برای دومين‌ بار در كميته تخصصی با حضور كارشناسان كشوری ارائه می‌شود و در شورای عالی ثبت و به تأييد می‌رسد.

عباس‌زاده تصريح كرد: ثبت آيين‌نقاره‌زنی بدين منظور صورت گرفت كه جايگاه آيين نقاره‌زنی در كشور حفظ شود تا اين آيين به جوانان امروزی معرفی و برای نسل‌های آتی گنجی گران‌بها و ماندگار باشد چرا كه همه مردم با آيين نقاره‌زنی آشنا نيستند.

وی با بيان اينكه بر اساس مستند‌سازی می‌توانيم برای جوانان نسل‌های آينده اين آيين‌ها را تثبيت كنيم، يادآور شد: در حقيقت با ثبت چنين آيين‌هايی باعث ترويج و ماندگاری آداب و رسوم گذشتگان خود می‌شويم.

معاون اداره‌‌كل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری خراسان رضوی با اشاره به ثبت جهانی آيين نقاره‌زنی حرم مطهر رضوی، بيان كرد: در هر سال سازمان جهانی يونسكو به كشورمان می‌آيد و تعدادی از بناهای تاريخی و آيين‌های مذهبی كه به ثبت سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری درآمده را مورد ارزيابی قرار می‌دهد و در حقيقت بايد گفت ثبت يك اثر و يا يك آيين در سازمان جهانی يونسكو نيازمند برنامه‌ريزی و فرهنگ‌سازی است كه در اين خصوص در سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری برنامه‌ريزی‌های زيادی انجام شده ولی اين مهم به تنهايی محقق نمی‌شود مگر با همكاری تمامی نهادهای دولتی و حتی مردم و حتی می‌توان همين آيين نقاره‌زنی حرم رضوی را كه تازگی به ثبت ملی رسيده به ثبت جهانی رساند.

وی خاطرنشان كرد: ما می‌توانيم با همكاری همه جانبه آستان قدس رضوی آيين مذهبی نقاره‌زنی را به ثبت جهانی برسانيم ولی اين امر نيازمند يك سری برنامه‌ريزی دقيق اجرايی از سوی دو سازمان است از جمله اينكه ابتدا بايد برای مردم كشورمان تعريف مشخصی از نقاره‌زدن و اينكه چرا چنين آيينی پيش از طلوع و غروب آفتاب انجام ‌می‌شود را ارائه دهيم و نيز بيان كنيم كه اين آيين برای نخستين‌بار در كجا و توسط چه كسی انجام شده است.

عباس‌زاده تصريح كرد: بدين منظور بايد برای زائران داخلی و خارجی كه به حرم رضوی مشرف می‌شوند، بروشورهايی به زبان‌های مختلف و زنده دنيا از تعاريف اوليه اين آيين مذهبی قديمی كشورمان مهيا سازيم. در حقيقت زائر خارجی كه به حرم رضوی مشرف می‌شود پس از بازگشت به كشور خود باعث ترويج اين آيين مذهبی و ترويج فرهنگ مسلمانان در كشورش می‌شود چرا كه در دنيا يك ميليارد و 600 مسلمان وجود دارد و همه كشورهای جهان ثبت اين آيين مذهبی برايشان از اهميت والايی برخوردار است.

وی افزود: ثبت جهانی اين آيين، پس از اين مرحله نيازمند پيگيری‌های سازمان است كه با ايجاد پرونده‌هايی كه مورد نياز سازمان يونسكو است می‌توان شكل اجرايی اين امر مهم را محقق ساخت و به محض اينكه شماره ثبت دائم اين آيين مذهبی از سوی شورای سياست‌گذاری سازمان تعيين شود، با آستان قدس رضوی به مذاكره خواهيم پرداخت.

معاون اداره‌‌كل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری خراسان رضوی با اشاره به آثاری كه تاكنون در حرم رضوی به ثبت ملی رسيده است، افزود: قدمت ثبت تعدادی از آثاری كه در حرم رضوی به ثبت ملی رسيده به زمان قبل پيروزی انقلاب اسلامی كشورمان برمی‌گردد ولی متأسفانه بعضی از آن آثار را امروزه در حرم رضوی مشاهده نمی‌كنيم چراكه در زمان قبل از پيروزی انقلاب با ساخت‌وسازهايی كه انجام شده آن آثار و بناها تخريب شده است و اميدواريم امروز نيز شاهد تخريب اين آثار نباشيم.

وی ادامه داد: مسجد جامع گوهرشاد، مدرسه پريزاد(دو در)، مدرسه عباس قلی‌خان، مدرسه ميرزا جعفر، مدرسه نواب كه امروز باسازی شده و اذان مرحوم آقاتی به‌عنوان قديمی‌ترين موذن حرم امام رضا(ع) در مسجد گوهرشاد از آثار به ثبت رسيده در فهرست ميراث معنوی سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری است.

عباس‌زاده با بيان اينكه نسخه تاريخی منقول «عيون اخبارالرضا(ع)» اثری است كه در فهرست ميراث معنوی به ثبت رسيده است، گفت: در حقيقت اين نسخه برگرفته از نسخه اصلی است كه به قرن چهارم يا پنجم هجری قمری تعلق دارد و در آن از حديث «سلسلة‌الذهب» به‌عنوان يكی از منابع قديمی كه از آن در منابع مختلف استفاده می‌شود، نام برده شده است.

وی با تأكيد بر اينكه ثبت معنوی اين كتاب به نوعی توجه و اهميت‌ دادن به موضوع حديث «سلسلة‌الذهب» و ترويج و معرفی آن در ميان جوانان است، خاطرنشان كرد: در واقع، ثبت معنوی اين كتاب، بعد فرهنگی، اسلامی و ايرانی را نشان می‌دهد و در حقيقت اين اثر بايد به‌عنوان ميراث فرهنگی به جهانيان عرضه شود.

يادآوری می‌شود كه نقاره‌زنی از عهد باستان در پايتخت و شهرهای مهم ايران مرسوم بوده و همه روزه پيش از طلوع و غروب آفتاب، خورشيد را بدرقه و استقبال كرده است. اگر چه از زمان دقيق و چگونگی پيدايش آيين نقاره‌زنی در آستان قدس رضوی اطلاع روشنی در دست نيست، امّا رواج و دوام اين سنت ديرينه ايرانی در اماكن متبركه، مبين آن است كه مسلمان ايرانی به همان‌سان كه ذوق و هنر خويش را با شور ايمان درآميخته و هنر معماری را در خدمت فرهنگ اسلامی و در قالب طرح‌های بديع در محراب، گنبد، مناره و ... متجلی ساخته است، با برقراری مراسم نقاره‌زنی در بارگاه رضوی به اين رسم تعظيم و تكريم، رنگ اعتقادی داده و بدين‌گونه با حفظ آن به يكی ديگر از مظاهر هنر و فرهنگ مسلمان ايرانی تشخّص بخشيده است و اينك با گذشت زمان و فراموش شدن اين آيين در شهرها و روستاها، هنوز نوای دلنشين نقاره، هر صبح و شام گوش‌نواز زائران بارگاه منور رضوی است و برای آنان به‌عنوان نمادی محترم و پسنديده تجلی كرده است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:23 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 14:14:42             شماره‌ خبر :980096
رابطه اخلاق و سياست حكمرانی از ديدگاه امام(ره) بررسی می‌شود

گروه سياسی: مهدی ذوالفقاری با اشاره به برگزاری همايش ملی «امام خمينی(ره)، اخلاق و سياست حكمرانی» گفت: همايش در نظر دارد از ديدگاه امام خمينی(ره) به بررسی جايگاه و نقش اخلاق در عرصه سياسی و نحوه حكومت‌داری بپردازد.

مهدی ذوالفقاری، دبير همايش ملی «امام خمينی(ره)، اخلاق و سياست حكمرانی» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) در رابطه با زمان و اهداف برگزاری اين همايش گفت: اين همايش ملی 30 ارديبهشت ماه سال جاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان برگزار می‌شود و عنوان همايش نيز از سوی معاونت فرهنگی سازمان مركزی دانشگاه آزاد اسلامی پيشنهاد شده است.

وی اظهار كرد: در طراحی موضوعات و محورهای همايش نيز سعی شده است از نظرات اساتيد متخصص استفاده شود. در واقع اخلاق و سياست حكمرانی مسئله مهمی است. يكی از مشكلات هر جامعه‌ای كه می‌تواند گريبان‌گير آن شود بداخلاقی است و به ويژه بداخلاقی در عرصه سياسی در سطح اجتماع بسيار تأثيرگذار است.

ذوالفقاری افزود: بنابراين همايش در نظر دارد از ديدگاه امام خمينی(ره) به بررسی جايگاه و نقش اخلاق در عرصه سياسی و نحوه حكومت‌داری بپردازد.

وی درباره محورهای همايش «امام خمينی(ره)، اخلاق و سياست حكمرانی» گفت: همايش در سه قسمت كليات، اخلاق حكمرانی و سياست حكمرانی است كه هر يك به محورهای متعددی تقسيم شده است.

دبير همايش ملی «امام خمينی(ره)، اخلاق و سياست حكمرانی» در توضيح اين محورها توضيح داد: محور اخلاق حكمرانی با موضوعات جايگاه اخلاق و سياست در سپهر انديشه امام خمينی(ره)، مبنا، مفهوم و ماهيت اخلاق و سياست در انديشه امام(ره)، جايگاه عدالت و فرهنگ رفتار انتتقادی از منظر امام(ره)، اخلاق كارگزان در انديشه امام خمينی(ره)، مناسبات اخلاق و سياست از ديدگاه امام(ره)، امام خمينی(ره) و اخلاق فعاليت‌های تشكيلاتی و انتخاباتی است.

وی عنوان كرد: محور سياست حكمرانی با موضوعاتی چون اصول سياست خارجی، نگاه استراتژيك و روابط بين‌الملل از ديدگاه امام(ره)، شاخص‌های حاكمان اسلامی و طاغوتی از ديدگاه امام(ره)، مطالعه تطبيقی نگرش بر سياست از نظر امام خمينی(ره) و غرب، نظريه ولايت مطلقه فقيه از ديدگاه امام(ره) و امام خمينی(ره) و نظام مردم‌سالاری دينی است.

ذوالفقاری درباره همكاران و حاميان برگزاری اين همايش اظهار كرد: از آنجا كه عنوان همايش متبرك به نام امام خمينی(ره) است سعی كرديم از مؤسساتی كه به نوعی در ارتباط با انديشه‌های امام خمينی(ره) فعاليت می‌كنند دعوت به همكاری كنيم. از اين مؤسسات می‌توان به بنياد بين‌المللی علوم وحيانی اسرا وابسته به حضرت آيت الله جوادی آملی، مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(ره)، نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آزاد استان سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، پژوهشكده مطالعات ميان فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهشكده علوم وحيانی معارج، بنياد تبيين انديشه‌های امام خمينی(ره) در دانشگاه‌ها، مركز فرهنگی ـ دانشجويی امام(ره) و انقلاب اسلامی جهاد دانشگاهی و بسيج اساتيد كشور اشاره كرد.

يادآور می‌شود، علاقه‌مندان جهت شركت در اين همايش بايد مقالات خود را تا 10 ارديبهشت‌ماه سال جاری به دبيرخانه اين همايش در دامغان، بلوار چشمه علی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، حوزه معاونت پژوهش و فناوری ارسال كنند.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:23 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 13:51:24             شماره‌ خبر :980045
جعفری خبر داد:

برگزاری هفته‌ فرهنگ رضوی در 10 استان كشور

گروه فرهنگ و هنر: دبير جشنواره بين‌المللی امام رضا(ع) از برگزاری هفته فرهنگ رضوی در استان‌های كشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، سيدجواد جعفری، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و دبير جشنواره بين‌المللی امام رضا(ع)، صبح امروز، 19 فروردين‌ماه در نشست كارگروه هفته‌ فرهنگ رضوی در مشهد، گفت: بی‌ترديد برگزاری هفته‌ فرهنگ رضوی از نيازهای راهبردی جشنواره بين‌المللی امام رضا(ع) است كه به شكوفايی و غنای هرچه بيشتر جشنواره می‌انجامد.

وی افزود: هفته‌ فرهنگ رضوی از برنامه‌های دهمين جشنواره بين‌المللی امام رضا(ع) است كه از ارديبهشت‌ماه تا مهرماه در 10 استان كشور برگزار می‌شود.

جعفری ادامه داد: با برگزاری هفته‌ فرهنگ رضوی سرتاسر سال سرشار از ياد و نام امام رضا(ع) است كه نقطه مطلوب رئيس جمهور نيز همين موضوع است.

وی مهم‌ترين هدف برگزاری اين هفته‌ها را گسترش فرهنگ و معارف رضوی دانست و درخصوص ساير اهداف برگزاری اين هفته‌ها، اظهار كرد: در گذشته خيلی‌ها پيشنهاد می‌دادند كه زمينه‌ای فراهم شود تا مردم بتوانند از آثار و خروجی‌های اين جشنواره بهره‌مند شود كه در بررسی انجام شده مقرر شد برای رفع اين خلأ هفته‌های فرهنگ رضوی برگزار شود.

دبير جشنواره امام رضا(ع) افزود: گردآوری، حفظ، پاسداشت، توليد و كمك به انتشار گسترده آثار مرتبط با فرهنگ و معارف رضوی و استفاده بهينه از آن، ايجاد زمينه مناسب برای ارائه، معرفی و نمايش توليدات ارزشمند و شاخص علمی، فرهنگی، هنری و معنوی رضوی در دهمين سال برگزاری جشنواره، زمينه‌سازی برای استفاده هرچه بيشتر اقشار مختلف مردم از آثار و توليدات رضوی، تجليل و تكريم از پديدآورندگان آثار مرتبط با فرهنگ و معارف رضوی در جامعه و جلب مشاركت و هماهنگی نهادها، سازمان‌ها و تشكل‌های مردمی برای ترويج سيره رضوی از ديگر اهداف برگزاری اين هفته‌هاست.

وی با بيان اين‌كه در برگزاری اين هفته‌ همه استان‌های كشور همكاری می‌كنند، اظهار كرد: بر اين اساس كهگيلويه و بويراحمد استان برگزاركننده با همكاری چهارمحال بختياری، خوزستان و اصفهان، سمنان برگزاركننده با همكاری خراسان شمالی و گلستان، اردبيل برگزاركننده با همكاری آذربايجان شرقی و آذربايجان غربی، كردستان برگزاركننده با همكاری تهران و قم، فارس برگزاركننده با همكاری بوشهر و يزد، همدان برگزاركننده با همكاری لرستان و مركزی، مازندران برگزاركننده با همكاری خراسان رضوی، قزوين برگزاركننده با همكاری زنجان و گيلان، استان كرمان برگزاركننده و با همكاری جنوب كرمان هستند، خراسان جنوبی و سيستان و بلوچستان نيز اين هفته‌ها را در استان‌های مذكور برگزار می‌كنند.

جعفری برگزاری اين هفته‌ها را در 9 محور دانست و گفت: برنامه‌های نمايشگاهی شامل كتاب، عكس، هنرهای تجسمی، نمايش پوسترها، فراخوان‌ها، كتاب‌ها و تنديسهای جشنواره‌های موضوعی امام رضا(ع) و توليدات خارج از كشور، رسانه‌های تصويری و ديجيتال، بخش كودك و نوجوان با محوريت كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، بخش موسسات فرهنگی و هنری و تشكل‌های مردمی، بخش حوزوی و دانشگاهی، بخش آستان قدس رضوی، بخش مطبوعات و رسانه‌ها، بخش مسابقات و برنامه‌های جنبی، بخش نشست‌های علمی فرهنگی و نشست‌ها و برنامه‌های روزانه از محورهای برگزاری اين هفته‌ها به‌شمار می‌روند.

در ادامه نشست، محمودرضا برازش، مديرعامل مؤسسه چاپ و نشر آستان قدس رضوی از همكاری مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی در برگزاری اين هفته‌ها خبر داد و گفت: آستان قدس رضوی بيش از 100 مؤسسه فعال دارد كه 10 الی 12 مؤسسه آن فرهنگی است كه همه مؤسسات آمادگی لازم برای همكاری در اين هفته‌ها را دارند.

وی با بيان اينكه در زمينه ارائه كتاب در بخش نمايشگاهی هفته‌های رضوی دو ديدگاه وجود دارد، ادامه داد: اين ديدگاه‌ها به اين صورت است كه كتاب‌ها فقط به‌صورت نمايشگاهی ارائه شود و يا كتاب‌های در اختيار علاقه‌مندان نيز قرار گيرد و توزيع و فروش هم در نمايشگاه باشد.

برازش ادامه داد: ما در هر روز زمينه آمادگی لازم را داريم اما اگر قرار باشد كه توزيع و فروش هم در نمايشگاه باشد نياز به پيش‌بينی‌های مفصل‌تری دارد و نيازمند است كه استان‌ها زودتر اين مسئله را اعلام كنند.

وی، از اعلام آمادگی ساير مؤسسات فرهنگی آستان قدس در برگزاری اين هفته‌ها خبر داد و بيان كرد: استان‌ها برای مشخص كردن زمينه اين همكاری‌ها و استفاده از ظرفيت اين مؤسسات بايد سريع‌تر با اين مؤسسات هماهنگی‌های لازم را انجام دهند.

يادآوری می‌شود كه در اين نشست استان‌های برگزاركننده هفته فرهنگ رضوی گزارشی از اقدامات انجام شده در اين خصوص ارائه دادند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:23 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 10:47:18             شماره‌ خبر :979676
قرآن و مباحث هرمنوتيك/18
جعفر نكونام عنوان كرد:

تعميم گزاره‌های كلی قرآن به مردمان اعصار ديگر؛ دليلی بر جاودانگی هدايت قرآن

گروه انديشه: پاره‌ای از آموزه‌های قرآن كه مختص عرب عصر نزول بوده، از طريق الغای خصوصيت، قابل تعميم به مردمان ديگر بوده و ما می‌توانيم از همين آموزه‌ها، گزاره‌های كلی استخراج كنيم كه مختص عصر و قوم خاصی نخواهد بود و اين امر از جمله دلايل جاودانه بودن هدايت قرآن آن است.

جعفر نكونام، عضو هيئت علمی دانشگاه قم

جعفر نكونام، عضو هيئت علمی دانشگاه قم و نويسنده كتاب «درآمدی بر معناشناسی قرآن» در گفت‏‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، در باب شبهه رهيافت خطا در آموزه‌های علمی قرآن و در پاسخ به اين سؤال كه آيا در قرآن اعجاز علمی وجود دارد؟ اظهار كرد: اگر ما پذيرفتيم كه خداوند در قرآن به‌گونه‌ای سخن گفته كه عرب عصر نزول آن را بفهمد، نمی‌توانيم ادعا كنيم كه در قرآن آياتی وجود دارد كه مراد آنها را مردم عرب عصر پيامبر(ص) نفهميدند و اكنون بر اثر گذشت زمان و رشد دانش بشری، قادر به كشف مراد آنها شده‌اند.

نويسنده كتاب «درآمدی بر معناشناسی قرآن» افزود: لازمه ادعای اعجاز علمی در قرآن اين است كه مردم طی قرن‌ها آيات الهی را نفهميده‌اند يا بد فهميده‌اند و اكنون با رشد دانش بشری قادر به فهم مراد الهی شده‌اند. حال آن كه چنين چيزی خلاف فصاحت و بلاغت قرآن است.

اين محقق و پژوهشگر اضافه كرد: وقتی كه ما می‌پذيريم، خداوند از زبان عرب حجاز عصر نزول استفاده كرده و خطاب به آنها سخن گفته و نيز قصد القای مقصود به آنان را داشته و به ذهن آنان هم اشراف داشته و می‌دانسته كه آنان چه چيزی را می‌‌فهمند و چه چيزی را نمی‌فهمند، معنا ندارد كه ادعا كنيم كه آنان مراد الهی را درك نكرده‌اند و انسان‌های امروزی بر اثر پيشرفت دانش قادر به درك آن شده‌اند.

وی در ادامه تصريح كرد: بر اين اساس بايد گفت، ادعای اعجاز علمی در قرآن به اين معناكه عرب عصر نزول مراد الهی از آيات قرآن را درك نكرده و اكنون قادر به كشف آن شده‌اند، باطل است. اين ادعا بدان معناست كه قرآن فصاحت و بلاغت نداشته و خداوند در قرآن عرب عصر نزول را به گمراهی و سرگردانی انداخته است؛ حال آن كه چنين چيزی قابل پذيرش نيست.

قرآن و فرهنگ زمانه

عضو هيئت علمی دانشگاه قم در پاسخ به اين سؤال كه قرآن از فرهنگ زمانه متأثر بوده يا با آن همراهی كرده است؟ بيان كرد: اگر ما بپذيريم كه قرآن برای هدايت عرب عصر نزول نازل شده و از موضوعات و مسائل آنها سخن گفته، اين امر بدان معناست كه خداوند ظرفيت‌های فرهنگی عرب عصر نزول را مورد توجه قرار داده و در قالب آن ظرفيت‌ها سخن گفته است.

وی ادامه داد: دانش خدواند مطلق است، مانند دريا؛ اما چون افراد خاصی از آنها بهره می‌گيرند، خداوند آن را در ظرف خاصی(برای مثال يك ليوان يا پارچ) ريخته است. اين محدوديت‌ها نه به خاطر خدا، بلكه به خاطر اين است كه عرب عصر نزول، اقتضای آموزه‌های خاصی را داشته است.

 جعفر نكونام:
لازمه ادعای اعجاز علمی در قرآن اين است كه مردم طی قرن‌ها آيات الهی را نفهميده‌اند يا بد فهميده‌اند و اكنون با رشد دانش بشری قادر به فهم مراد الهی شده‌اند. حال آن كه چنين چيزی خلاف فصاحت و بلاغت قرآن است

نويسنده كتاب «درآمدی بر معناشناسی قرآن افزود: اين‌كه ما توقع داشته باشيم، خداوند در قرآن برای همه اقوام، در همه اعصار سخن گفته باشد، مانند آن است كه انتظار داشته باشيم كه در يك پارچ يا ليوان، يك دريا را بريزند و چنين چيزی امكان ندارد.

وی با تأكيد بر اين‌كه البته اين معنا كه قرآن برای هدايت مردم عرب عصر نزول نازل شده است، به اين معنا نيست كه هدايت آن نيز اختصاص به آنها داشته است، اظهار كرد: برای تقريب به ذهن می‌توان گفت كه اين موضوع مانند آن است كه يك پزشك نسخه‌ای را برای بيماری خاص پيچيده، ولی بيماران ديگر وقتی نسخه او را مشاهده می‌كنند، درمی‌يابند كه اين نسخه برای بيماری آنها نيز كارساز است.

اين محقق و قرآن‌پژوه تصريح كرد: مخفی نماند كه رعايت ظرفيت‌های فرهنگی عرب عصر نزول در قرآن هرگز به معنای تأييد اباطيل و خرافات و سنت‌های باطل آنها نيست. بی شك خداوند در قرآن در صدد برآمده است كه آنها را از ميان برچيند و سنن و باورهای صحيحی را بياموزاند.

دلایل جاودانه بودن هدایت قرآن

وی افزود: بايد دانست كه هدايت قرآن جاودانه است؛ زيرا اولاً، اين باورها و سننی كه قرآن با آنها مبارزه كرده، اختصاص به آن عصر هم نداشته است. برای مثال آنان خدای يگانه را نمی پرستيدند و به قيامت باور نداشتند و به يتيمان رسيدگی نمی‌كردند، خوش‌گذران و مال‌دوست بودند، مرتكب فحشاء می‌شدند، دزدی می‌كردند و... كه اين باورها و سنن باطل در اعصار ديگر، از جمله در عصر ما، نيز وجود دارد.

نكونام در تبيين دومين دليل جاودانگی هدايت قرآن ادامه داد: انسان معاصر به لحاظ فطری همان انسان عصر نزول است. بسياری از آموزه‌های قرآن نيز فطری است؛ به اين معنا برای همه زمان ها و اقوام ثابت است و تغيير و تبديل پيدا نمی‌كند.

عضو هيئت علمی دانشگاه قم خاطرنشان كرد: سومين دليل بر جاودانه بودن هدايت قرآن آن است كه پاره‌ای از آموزه‌های قرآن كه مختص عرب عصر نزول بوده، از طريق الغای خصوصيت قابل تعميم به مردمان ديگر است. ما می‌توانيم از همين آموزه‌ها، گزاره‌های كلی استخراج كنيم و گزاره‌های كلی نيز مختص عصر و قوم خاصی نخواهد بود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:24 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

يكشنبه 20 فروردين 1391 11:22:42             شماره‌ خبر :977834
20 فروردين؛ آخرين مهلت ثبت نام جشنواره قرآنی دانشگاه علمی كاربردی

گروه فعاليت‌های قرآنی: آخرين مهلت ثبت نام برای حضور در هشتمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های جامع علمی كاربردی تا روز يكشنبه، 20 فروردين ماه، اعلام شده است؛ به احتمال قوی اين مهلت تمديد خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، هشتمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه علمی كاربردی در سه مرحله دانشگاهی، استانی و كشوری و در پنج بخش شفاهی، كتبی، پژوهشی، ادبی و هنری برگزار می‌شود.

بر اساس اين گزارش، آخرين مهلت ثبت نام برای حضور در اين مسابقات تا روز يك‌شنبه 20 فروردين ماه اعلام شده است اما سيدعلی فلاح، مدير فرهنگی دانشگاه جامع علمی كاربردی، در گفت‌وگو با خبرنگار ايكنا از تمديد اين زمان صحبت به ميان آورده است.

در هشتمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌ جامع علمی كاربردی متسابقين در پنج بخش مسابقه می‌دهند كه هر بخش دارای تعداد رشته‌های مجزايی است، در بخش شفاهی رشته‌های قرائت تحقيق، قرائت ترتيل، ‌حفظ 1 جزء قرآن كريم (حفظ جزء 1 يا جزء 30 )، ‌حفظ 3 جزء، حفظ 5 جزء، حفظ 10 جزء، ‌حفظ 20 جزء و حفظ كل قرآن كريم در نظر گرفته شده است.

اين گزارش می‌افزايد، مسابقات بخش شفاهی در رشته‌های مختلف از هفته اول ارديبهشت 1391 در مرحله استانی برگزار خواهد شد و نفرات برگزيده اين مرحله به مسابقات كشوری راه خواهند يافت.

همچنين رشته‌های بخش كتبی اين جشنواره عبارتند از فرازهای قرآن و عترت، ديدگاه و سيره معصومين(ع)، مفاهيم قرآنی و قرآن‌شناسی كه متقاضيان ثبت نام می‌توانند از يكم تا دهم ارديبهشت 1391 از طريق سايت جشنواره برای حضور در اين مسابقات ثبت نام كنند.

در بخش ادبی اين جشنواره كه در رشته‌های شعر،‌ داستان، نمايشنامه و فيلمنامه و با موضوع آيات، مضامين و معارف سوره مباركه «والعصر» برگزار می‌شود مهلت ارسال آثار تا 31 فروردين ماه تعيين شده است.

بر اساس اين گزارش در بخش هنری نيز متسابقين در رشته‌های خوشنويسی، طراحی و نقاشی، ‌تواشيح، ‌نماآهنگ،‌ عكس و ‌تذهيب شركت می‌كنند كه موضوع اين بخش نيز مضامين و معارف سوره مباركه «والعصر» و زمان ارسال آثار تا 31 فروردين 1391 در نظر گرفته شده است.

در رشته‌های بخش پژوهشی شركت كنندگان در رشته‌های پژوهش يا كتاب قرآنی (غير از پايان‌نامه)، مقاله قرآن و عترت، نرم‌افزار و وبلاگ‌نويسی با موضوع قرآن و علوم مختلف (شامل مباحث بين رشته‌ای قرآنی، و مباحث مربوط به اعجاز علمی و زيبايی‌های ادبی و جاذبه‌های قرآن) و قرآن و بيداری اسلامی به رقابت خواهند پرداخت.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  12:05 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

يكشنبه 20 فروردين 1391 08:06:17             شماره‌ خبر :980458
حضرت امام خامنه‌ای:

كارهای شهيد آوينی نبايد زمين بماند

گروه سياسی: مقام معظم رهبری در ديدار با خانواده شهيد آوينی كه در سال 1372 انجام شد، تصريح كردند: كارهايی كه ايشان داشتند إن‌شاءالله نبايد زمين بماند، نبايد بگذارند كه كارهای ايشان زمين بماند، اين كارها، كارهای باارزشی بود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله العظمی خامنه‌ای به بهانه سالگرد شهادت سيد شهيدان اهل قلم، بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار با خانواده شهيد سيدمرتضی آوينی در سال 1372 را منتشر كرده است كه متن كامل آن به شرح ذيل است:

بسم‌الله الرحمن الرحيم

خداوند إن‌شاءالله اين شهيد را با پيغمبر محشور كند. من حقيقتاً نمی‌دانم چطور می‌شود انسان احساساتش را در يك چنين مواقعی بيان و تعبير كند؟ چون در دل انسان يك‌جور احساس نيست. در حادثه شهادتی مثل شهادت اين شهيد عزيز چندين احساس با هم هست. يكی احساس غم و تأسف است از نداشتن كسی مثل سيدمرتضی آوينی. اما چندين احساس ديگر هم با اين همراه است كه تفكيك آنها از همديگر و بازشناسی هريك و بيان كردن آن‌ها كار بسيار مشكلی است.

به هر حال اميدواريم كه خداوند متعال خودش به بازماندگانش به شما پدرشان، مادرشان، خانمشان، فرزندانشان، همه كسانشان به شما كه بيشترين غم و سنگين‌ترين غصه را داريد، تسلی ببخشد. چون جز با تسلی الهی دلی كه چنين گوهری را از خودش جدا می‌بيند، واقعاً آرامش پيدا نمی‌كند. فقط خدای متعال بايد تسلی بدهد و می‌دهد.

من با خانواده‌های شهدا زياد نشست و برخاست كرده‌ام و می‌كنم و از شرايط روحی آنان آگاهم. گاهی فقدان يك عزيز مصيبتی است كه اگر مرگِ او شهادت نبود، تا ابد قابل تسلی نبود؛ اما خدای متعال در شهادت سرّی قرار داده كه هم زخم است و هم مرهم و يك حالت تسلی و روشنايی به بازماندگان می‌دهد.

من خانواده‌ شهيدی را ديدم كه فقط همان يك پسر را داشتند و خدای متعال آن پسر را از آنان گرفته بود. البته از اين قبيل زياد ديده‌ام؛ اين يك نمونه‌اش. وقتی انسان عكس آن جوان را هنگامی كه با پدرش خداحافظی می‌كرد كه به جبهه برود می‌ديد، با خودش فكر می‌كرد كه «اگر اين جوان كشته شود، پدر و مادرش تا ابد خون خواهند گريست». يعنی منظره اين را نشان می‌داد. بستگی آن پدر و مادر به آن جوان از اين منظره كاملاً مشخص بود. من آن عكس را دارم. آن را بعداً برای من آوردند. من هم آن عكس را قاب شده نگه داشته‌ام. اين عكس حال مخصوصی دارد. اما خدای متعال به آن پدر و مادر آرامش و تسلايی بخشيده بود كه خود پدرش به من گفت: «من فكر می‌كردم اگر اين بچه كشته شود، من خواهم مرد!»- يعنی همان احساسی را كه من از مشاهده آن عكس داشتم ايشان با اظهاراتش تأييد می‌كرد- می‌گفت: «ولی خدای متعال دل ما را آرام كرد!»

در اين مورد هم همين است. يعنی وقتی شما می‌دانيد كه فرزندتان در پيشگاه خدای متعال در درجات عالی دارد پرواز می‌كند، يعنی آن چيزی كه همه عرفا و اهل سلوك و آن سرگشته‌های وادی‌های عشق و شور معنوی و عرفانی يك عمر به دنبالش گشته‌اند و دويده‌اند او با اين فداكاری و اين شهادت به‌دست آورده و رضوان و قرب الهی را درك كرده است، خوشحال می‌شويد كه فرزندتان به اين‌جا رسيده است.

اميدواريم كه خداوند متعال درجات او را عالی كند. من با فرزند شما نشست و برخاست زيادی نداشتم. شايد سه جلسه كه در آن سه جلسه هم ايشان هيچ صحبتی نكرده بود. من با ايشان خيلی كم هم‌صحبت شدم. منتها آن گفتارهای تلويزيونی را از سال‌ها پيش می‌شنيدم و به آن‌ها علاقه داشتم؛ هرچند نمی‌دانستم كه ايشان آن‌ها را اجرا می‌كند لكن در ايشان همواره نوری مشاهده می‌كردم. ايشان دو سه مرتبه آمد اين‌جا و روبه‌روی من نشست. من يك نور و يك صفا و يك حالت روحانی در ايشان حس می‌كردم و همين‌جور هم بود. همين‌ها هم موجب می‌شود كه انسان بتواند به اين درجه رفيع شهادت برسد.

خداوند إن‌شاء‌الله دل‌های داغ‌ديده و غمگين شما را خودش تسلی بدهد. اگر ما به حوزه آن شهادت و شهيد و خانواده شهيد نزديك می‌شويم برای خاطر خودمان است. بنده خودم احساس احتياج می‌كنم. برای ما افتخار است كه هرچه می‌توانيم به اين حوزه شهادت و اين شهيد خودمان را نزديك بكنيم.

چند روز پيش توفيق زيارت مقبره اين شهيد را پيدا كرديم. پنج‌شنبه گذشته رفتيم آن‌جا و قبر مطهر ايشان و آن همرزم و همراهشان- شهيد يزدان‌پرست- را زيارت كرديم. إن‌شاءالله كه خداوند درجاتشان را عالی كند و روزبه‌روز بركات آن وجود با بركت را بيشتر كند.

كارهايی كه ايشان داشتند إن‌شاءالله نبايد زمين بماند. إن‌شاءالله برای روايت فتح يك فكر درست و حسابی شده است كه ادامه پيدا كند. نبايد بگذارند كه كارهای ايشان زمين بماند. اين كارها، كارهای باارزشی بود. ايشان معلوم می‌شود ظرفيت خيلی بالايی داشتند كه اين‌قدر كار و اين‌همه را به‌خوبی انجام می‌دادند. مخصوصاً اين روايت فتح چيز خيلی مهمی است. شب‌هايی كه پخش می‌شد من گوش می‌كردم. ظاهراً سه- چهار برنامه هم بيشتر اجرا نشد.

حالا يك مسئله اين است كه آن كاری را كه ايشان كرده‌اند و حاضر و آماده است، چگونه از آن بهره‌برداری بشود. يك مسئله هم اين است كه كار ادامه پيدا كند. آن روز كه ما از اين آقايان خواهش می‌كرديم و من اصرار می‌كردم كه اين روايت فتح ادامه پيدا كند، درست نمی‌دانستم چگونه ادامه پيدا كند. بعد كه برنامه‌ها اجرا شد، ديديم همين است. يعنی زنده كردن ارزش‌های دفاع مقدس در خاطرها. آن خاطره‌ها را يكی يكی از زبان‌ها بيرون كشيدن و آن‌ها را به تصوير كشيدن و آن فضای جنگ را بازآفرينی كردن. اين كاری بود كه ايشان داشت می‌كرد و هرچه هم پيش می‌رفت، بهتر می‌شد. يعنی پخته‌تر می‌شد. چون كار نشده‌ای بود. غير از اين بود كه بروند در ميدان جنگ و با رزمنده حرف بزنند. آن كار خيلی آسان‌تر بود. اين كار هنری‌تر و دشوارتر و محتاج تلاش فكری و هنری بيشتری بود. اول ايشان شروع كرد و بعد كم‌كم بهتر و پخته‌تر شد.

من حدس می‌زنم اگر ايشان زنده می‌ماند و ادامه می‌داد، اين كار خيلی اوج پيدا می‌كرد. حالا هم بايد اين برنامه دنبال شود. تازه در همين ميدان هم منحصر نيست. يعنی بازآفرينی آن فضا از راه خاطره‌ها يكی از كارهاست. در باب جنگ و ادامه «روايت فتح» كارهای ديگری هم شايد بشود انجام داد. حيف است كه اين كار تعطيل شود.

من خيلی خوشحال شدم از اين كه زيارتتان كردم.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:26 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

يكشنبه 20 فروردين 1391 08:36:39             شماره‌ خبر :980027
معاينات پزشكی زائران حج تمتع آغاز شد

گروه سلامت: معاون حج و عمره مركز پزشكی حج و زيارت جمعيت هلال‌احمر گفت: حدود يك و نيم برابر تعداد كاروان‌های حج تمتع در سال جاری پزشك كاروان به سازمان حج و زيارت معرفی شدند كه تعدای از آنها معاينات پزشكی زائران را آغاز كردند.

وليد دنده‌بر، معاون حج و عمره مركز پزشكی حج و زيارت جمعيت هلال‌احمر در گفت‌‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به اين مطلب، گفت: حدود يك و نيم برابر كاروان‌های حج تمتع در سال جاری، پزشك كاروان به سازمان حج و زيارت معرفی شده است كه تعدای از آنها پس از ابلاغ احكام مأموريت آنها به رئيس كاروان، معاينات پزشكی زائران را آغاز كردند.

وی با اشاره به اينكه احكام 60 نفر از پزشكان كاروان تا كنون به مديران كاروان‌ها ابلاغ شده است، افزود: عمليات مربوط به معاينات پزشكی زائران همزمان با ثبت‌نام زائران در كاروان‌ها آغاز می‌شود و زائران پس از ثبت‌نام در كاروان‌های مورد نظر با در دست داشتن معرفی‌نامه به پزشكان كاروان مراجعه می‌كنند تا اقدامات مربوط به احراز سلامت جسمانی و روانی برای تشرف به حج واجب انجام شود.

دنده‌بر با اشاره به اينكه سال جاری انتخاب پزشكان كاروان‌ها در استان‌ها و مراكز بر اساس ليستی از پزشكان به تعداد يك و نيم برابر تعداد كاروان ها انجام شده است، افزود: مركز پزشكی حج و زيارت از پنج‌شنبه و جمعه گذشته، تمامی مراحل ثبت‌نام و اقدامات پزشكی مربوط به انتخاب پزشكان را در سراسر كشور رصد كرده است.

وی با اشاره به وظايف پزشكان كاروان‌ها، گفت: پزشك كاروان‌ها به عنوان خط مقدم مركز پزشكی حج و زيارت بر اساس دستورالعمل مركز پزشكی حج و زيارت نسبت به احراز استطاعت جسمی زائران معرفی شده از سوی كاروان‌ها اقدام می‌كنند كه زائران پس از انجام معاينات لازم به دو دسته تقسيم می‌شوند.

وی ادامه داد: زائرانی كه سلامت و توانايی جسمی آنان به تأييد پزشكان كاروان‌ها برسد برای انجام مناسك حج تمتع استطاعت دارند و تعداد اندكی كه سلامت آنان به تأييد نرسد استطاعت لازم برای انجام مناسك را نخواهند داشت.

دنده‌بر با اشاره به اينكه احراز استطاعت جسمی زائران ممكن است چند ماه به طول انجامد، افزود: پزشكان كاروان در تمام مراحل آموزش و پيش از اعزام به سرزمين وحی در كنار زائران در داخل كشور هستند و پزشكان كاروان، سلامت جسمی و روحی آنان را بررسی می‌كنند و پس از آن در زمان حج تمتع نيز خدمات مركز پزشكی حج و زيارت را به زائران ارائه می‌كنند كه در واقع مسئول سلامت زائران هستند.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

یک شنبه 20 فروردین 1391  9:26 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها