0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 10:08:31             شماره‌ خبر :979752
كارگاه «هنر تلاوت» در سال 91 در فرهنگ‌سرای قرآن برگزار می‌شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: مدير روابط عمومی فرهنگ‌سرای قرآن اظهار كرد: برگزاری كارگاه «هنر تلاوت قرآن كريم» در سال 1391 ادامه خواهد يافت.

ليلی اكبری‌پور، مدير روابط عمومی فرهنگ‌سرای قرآن، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با بيان اين خبر گفت: كارگاه «هنر تلاوت قرآن كريم» همانند سال‌های گذشته در سال جديد نيز روزهای سه‌شنبه هر هفته در فرهنگ‌سرای قرآن برگزار می‌شود.

وی در ادامه افزود: اين كارگاه تخصصی قرآنی روز سه‌شنبه، 22 فروردين‌ماه، از ساعت 16:30 تا 19:30 عصر در سالن هدی فرهنگ‌سرای قرآن برگزار می‌شود.

مدير روابط عمومی فرهنگ‌سرای قرآن اظهار كرد: كارگاه هنر تلاوت قرآن كريم بيش از شش سال است كه با حضور استاد و قاری بين‌المللی كشورمان «احمد ابوالقاسمی» در فرهنگ‌سرای قرآن برگزار می‌شود و قاريان مشتاقی كه با اصول اوليه تلاوت قرآن كريم آشنا هستند، به صورت تخصصی آموزش و تعليم می‌دهد.

اكبری‌پور تصريح كرد: كلاس‌های آموزش قرآن كريم ترم بهار سال 1391 در فرهنگ‌سرای قرآن كه شامل دوره‌های مختلف علوم قرآنی ويژه سنين متفاوت است، از امروز، 19 فروردين‌ماه آغاز خواهد شد.

وی گفت: اين كلاس‌ها و كارگاه‌های قرآنی با هدف آموزش صحيح علوم قرآنی به آحاد مردم و بسط و گسترش فرهنگ قرآنی در سطح جامعه برگزار می‌شود.

وی در پايان افزود: علاقه‌مندان برای شركت در كلاس‌های قرآنی به ويژه اين كارگاه‌ تخصصی هنر تلات می‌توانند به فرهنگ‌سرای قرآن واقع در خيابان قزوين، نرسيده به ميدان شمشيری، نبش خيابان شهيد كاظمی مراجعه كنند.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:16 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 10:14:35             شماره‌ خبر :979639
نامزد اخوان‌المسلمين:

اجرای شريعت اسلامی نخستين هدف من پس از پيروزی در انتخابات است

گروه بين‌الملل: نامزد جنبش اخوان‌المسلمين در انتخابات رياست جمهوری مصر تأكيد كرد: در صورت پيروزی در انتخابات اجرای شريعت اسلامی هدف اول و آخرم خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی arabic.rt، خيرت شاطر، كانديدای اخوان‌المسلمين در انتخابات رياست جمهوری مصر كه در نشست هيئت شرعی حقوق و اصلاح مصر سخن می‌گفت، اظهار كرد: چنانچه در انتخابات آتی رياست‌جمهوری مصر پيروز شوم، اجرای شريعت اسلامی هدف اول و آخرم خواهد بود.

خيرت شاطر همچنين، هرگونه تبانی با شورای نظامی مصر درباره نامزدی خود برای انتخابات رياست‌جمهوری را رد كرد و گفت: اخبار منتشره در اين زمينه شايعه و كذب است.

وی خاطرنشان كرد: درصورت پيروزی در انتخابات رياست جمهوری مصر هيتئی متشكل از افراد بانفوذ و صاحب‌نظر برای كمك به پارلمان مصر جهت تحقق هدف اجرای شريعت اسلامی تشكيل خواهم داد.

نامزد اخوان‌المسلمين در انتخابات رياست‌جمهوری مصر متعهد شد كه اصلاحاتی اساسی در وزارت كشور انجام دهد.

براساس اين گزارش، از زمان پيروزی انقلاب مصر در 25 ژانويه 2011، الشاطر مسئوليت‌های بسياری را عهده‌دار شده است كه از جمله آن‌ها بر عهده گرفتن پرونده توسعه و گسترش فعاليت‌های جنبش اخوان‌المسلمين و استفاده از پتانسيل آن برای برقراری ارتباط با ساير احزاب مصری است.

الشاطر در مصاحبه‌های خود پيوسته بر اين نكته تأكيد دارد كه انقلاب مصر هنوز پايان نيافته است؛ بلكه در واقع به‌تازگی آغاز شده و برای تحقق تمام اهداف خود راه طولانی و دشواری پيش‌ رو دارد و در اين ارتباط معتقد است، مهم‌ترين هدف انقلاب مصر پاكسازی كشور از بقايا و بازماندگان رژيم سابق است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:18 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 10:26:15             شماره‌ خبر :979699
انتشار اينترنتی ترجمه جزء اول قرآن به زبان لوكزامبورگی

گروه بين‌الملل: انجمن اسلامی كشور لوكزامبورگ (شورا)، ترجمه جزء اول قرآن كريم به زبان لوكزامبورگی را بر روی اينترنت منتشر كرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «shoura»، انجمن اسلامی لوكزامبورگ نسخه PDF ترجمه جزء نخست قرآن كريم به زبان لوكزامبورگی را بر روی پايگاه اينترنتی خود قرار داده است و علاقه‌مندان به‌صورت رايگان می‌توانند اين نسخه را دانلود كنند.

اين ترجمه توسط «ژان ميشل ترينن»(Jean-Michel Treinen)، تازه‌مسلمان لوكزامبورگی، انجام شده و شامل متن عربی، متن آيه با حروف لاتين و ترجمه به زبان لوكرامبورگی است.

اين مترجم قرآن كريم كه نام «يحيی» را برای خود برگزيده است، در سال 2004 ميلادی به اسلام مشرف شد و در حال حاضر عضو انجمن اسلامی لوكزامبورگ در ناحيه «مامر»(Mamer) و بازرس ويژه وزارت كشاورزی اين كشور است.

لوكرامبورگ كشوری است در شمال اروپا كه زبان محلی آن، لوكزامبورگی است. در حال حاضر بيش از 9 هزار نفر از جمعيت اين كشور را مسلمانان تشكيل می‌دهند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:18 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 10:45:01             شماره‌ خبر :979808
31 ارديبهشت؛ آخرين مهلت ارسال آثار به جشنواره «تلاوتِ من»

گروه فعاليت‌های قرآنی: زمان ارسال آثار به نخستين جشنواره بين المللی و اينترنتی «تلاوتِ من» تا پايان ارديبهشت‌ماه سال جاری تمديد شد.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، ستاد خبری جشنواره قرآنی «تلاوتِ من» اعلام كرد، نظر به درخواست بسياری از علاقه‌مندان به قرآن كريم كه به دليل عدم اطلاع يا مواجهه با تعطيلات نوروزی موفق به ارسال آثار خود به جشنواره نشده‌اند، مهلت ارسال آثار به جشنواره تا 31 ارديبهشت‌ماه سال جاری تمديد شد.

در پايان جلسه‌ای كه با حضور محمدحسين محمدزاده، مدير شبكه راديويی قرآن، مهران رهبرحقيقت، دبير جشنواره تلاوت من و هيئت اجرايی اين جشنواره برگزار شد، ضمن بيان مطلب فوق اعلام شد، اين فرصت به احترام تمامی علاقه‌مندانی است كه موفق به حضور در جشنواره نشده‌اند، مهيا شده است و با در نظر گرفتن حقوق ديگر شركت‌كنندگان، اين تاريخ به هيچ عنوان مجدد قابل تمديد نيست.

گفتنی است در مدت زمانی كه از شروع جشنواره گذشته است، استقبال بسيار مناسبی از همه سنين و طيف‌های مختلف جامعه از شهرها و روستاهای كشور از اين جشنواره صورت گرفته است. همچنين شركت‌كنندگانی از كشورهای آرژانتين، استراليا، افغانستان، كانادا و آمريكا با ارسال اثر در جشنواره شركت كرده‌اند.

فراخوان، نحوه ثبت نام و ارسال آثار در پايگاه اطلاع‌ر‌سانی جشنواره تلاوتِ من به نشانی اينترنتی www.telavateman.com اعلام شده است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:18 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 09:07:08             شماره‌ خبر :979655
آسيب‌شناسی آثار منتشر شده درباره فاطمه زهرا(س)/2
حسينی اظهار كرد:

پرهيز از شعارزدگی در معرفی صديقه كبری(س)

گروه ادب: عضو هيئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی ضعف در تبيين شخصيت ائمه اطهار(ع) را موجب پديد آمدن ضعف در عرصه‌های مختلف فرهنگی دانست و عنوان كرد: پرداختن به زندگی حضرت زهرا(س) و معرفی ايشان به عنوان والاترين الگوی رفتاری جامعه بايد فراتر از شعار باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمين سيدعلی‌اكبر حسينی، پژوهشگر دينی

حجت‌الاسلام و المسلمين سيدعلی‌اكبر حسينی، عضو هيئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، با اشاره به شخصيت حضرت زهرا(س)، وجود ائمه اطهار(ع) را سبب حيات جامعه مسلمانان دانست و افزود: ائمه اطهار(ع) همه در يك ويژگی مشترك هستند و آن اين است كه به ما الگوی برتر زندگی انسانی را آموزش می‌دهند. سخنان و سيرت عملی اين بزرگواران به گونه‌ای است كه چگونه زندگی كردن را متناسب با شأن انسان به ما می‌آموزند. آرمان و مطلوب هر مسلمانی اين است كه بتواند در نوع زندگی همانند اهل بيت(ع) رفتار كند.

وی در ادامه پيروی از مشی ائمه ‌اطهار(ع) در زندگی را سبب نجات بشر عنوان كرد و يادآور شد: انسان همانند رايانه، موجود چندبعدی و پيچيده‌ای است كه برای به سرانجام رسيدن نيازمند مديريت است و اين امر محقق نمی‌شود مگر با پيروی از دستورات اهل بيت(ع).

اين پژوهشگر دينی، با اشاره به سوره مباركه يوسف(ع) تصريح كرد: در سوره مباركه يوسف(ع) آيه‌ای با اين مفهوم است كه داشتن اربابی واحد بهتر از داشتن چند ارباب است؛ چراكه در اين صورت انسان از يك نفر فرمان می‌پذيرد نه از چند نفر. رهبری و مديريت ائمه اطهار(ع) نيز مصداقی از اين آيه است. پذيرفتن رهبری اهل بيت(ع) هدايت زندگی ما را در دست بزرگوارانی قرار می‌دهد كه زندگی آنها مصداق بارز الگوی رفتاری مطابق با آيات وحی است.

مؤسسات فرهنگی، ويژگی‌های شخصيتی ائمه‌ اطهار(ع) را تبيين كنند

به گفته اين كارشناس دينی و قرآنی، با وجود ارادت بسياری از مردم ايران به ائمه اطهار(ع) به ويژه شخصيت حضرت زهرا(س)، اطلاعات و آگاهی مردم در اين زمينه بسيار اندك است؛ از اين رو بايد سازمان‌ها و مؤسسات فرهنگی و متولی اين امر، شخصيت و ويژگی‌های سيره عملی اهل بيت(ع) را تبيين و به جامعه معرفی كنند. متأسفانه با مغفول ماندن اين امر مهم، ديگر عرصه‌های هنری و فرهنگی نيز با ضعف و آسيب روبرو است؛ چراكه الگوی رفتاری مشخص و معرفی نشده است.

 حسينی:
پذيرفتن ائمه اطهار(ع) به عنوان الگوی زندگی، نيازمند آگاهی از سيره و روش اين بزرگواران است. هنوز در اين حوزه آسيب‌های فراوانی ديده می‌شود

حسينی، اختيار در ائمه‌ اطهار(ع) را دومين موضوع مهم در شناختن و الگوبرداری از سيره عملی اين بزرگواران دانست و عنوان كرد: نكته ديگر اين است كه ائمه اطهار(ع) در عين حال كه به دليل معصوم بودن، اين پيشوايان مورد توجه خداوند بودند و با عنايت پروردگار برای مخدوش نشدن رسالتشان از عصمت بهره‌مند شدند، دارای اراده و اختيار بودند؛ به عبارت ديگر اهل بيت(ع) اين كمال را با اراده خود به دست آوردند. احاديث متعددی كه از ائمه اطهار(ع) در اين زمينه روايت شده، مصداق و تأييد اين سخن است. به عنوان نمونه حضرت علی(ع) در پاسخ به كسی كه از ايشان رمز رسيدن به درجات معنوی را پرسيده بود فرمود «من پاسبان خودم برای دلم بودم».

وی در ادامه به زندگی حضرت زهرا(س) اشاره كرد و يادآور شد: وقتی زندگی پرماجرای حضرت فاطمه(س) را بررسی می‌كنيم، می‌بينيم كه ايشان تا سن 18 سالگی بيشتر زندگی نكردند. اين سن در نظر ما سن كودكی است، اما ايشان تمام ويژگی‌ها و صفاتی را كه برای رشد يك انسان نياز است تحقق بخشيدند. ايشان نيز مانند همه انسان‌های ديگر زندگی عادی و معمولی داشتند و از جنس انسان‌های اطراف خود بودند، اما با اراده‌ای كه داشتند و با استفاده از معارف قرآنی و دينی، شخصيت خود را تكامل بخشيدند.

ضرورت پرهيز از افراط و تفريط در معرفی شخصيت اهل بيت(ع)

اين كارشناس علوم تربيتی، پذيرفتن ائمه اطهار(ع) به عنوان الگوی زندگی را نيازمند آگاهی از سيره و روش اين بزرگواران دانست و تصريح كرد: هنوز در اين حوزه آسيب‌های فراوانی ديده می‌شود، گاه ائمه به صورت جامع معرفی نمی‌شوند. گاه انسان‌هايی معرفی می‌شوند كه ارتباط آنها با اين عالم گسسته است، از اين رو بايد مباحث نظری تبيين شود و بعد از آن، حوزه‌های هنر را تحت‌الشعاع قرار دهد.

ظرفيت‌های موجود در مراكز علمی و دانشگاه‌ها برای شناساندن اهل بيت(ع) به كار گرفته شود

به گفته حسينی، اين موضوعات به صورت سلبی در ميان هنرمندان مطرح است، اما اين كافی نيست و بايد برای اثبات شدن آنها گام برداشت. به عنوان نمونه در كتب درسی نمونه‌های بسياری از اين ضعف‌ها ديده می‌شود.

عضو هيئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی در پايان گفت: پرداختن به زندگی حضرت زهرا(س) و معرفی ايشان به عنوان الگوی رفتاری در جامعه امروز بايد فراتر از شعار باشد. همان‌طور كه مراكز گوناگون برای شناساندن شخصيت دانشمندان تأسيس شده است، بايد مراكز علمی با محوريت شخصيت‌های دينی و مذهبی به ويژه ائمه‌اطهار(ع) راه‌اندازی شود. حتی دانشگاه‌ها نيز بايد در اين حوزه فعاليت خود را دوچندان كنند. می‌توانيم واحدهای درسی با عناوين علی‌شناسی، فاطمه‌شناسی و... در دانشگاه‌ها ارائه دهيم. غفلت از اين موضوعات سبب شده تا پرداختن به زندگی اهل بيت(ع) در حد مدح و ثنا باقی بماند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:19 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 08:18:13             شماره‌ خبر :978427
اعلام برنامه‌های قرآن، نماز و عترت آموزش و پرورش در نيمه نخست سال 91

گروه كودك و نوجوان: برنامه‌های اداره‌كل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش در نيمه اول سال 91 اعلام شد.

 

محمد بنيادی، مديركل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به برنامه‌های اداره‌كل قرآن، نماز و عترت در سال جديد اشاره كرد و افزود: در سال جديد علاوه بر ادامه اجرای طرح نهضت ملی حفظ قرآن كريم ويژه دانش‌آموزان و فرهنگيان، و فعاليت مدارس قرآن برنامه‌های مختلفی را در حوزه قرآن، نماز و عترت دنبال می‌كنيم.

وی در ادامه افزود: نخستين برنامه ما در سال جديد برگزاری دوره آموزشی تأمين مدرسان نماز، مدرسان مدارس قرآن و استادان طرح «گفتمان دينی در بحث عترت» است كه از 19 تا 25 ارديبهشت در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.

وی در ادامه به برگزاری همايش كشوری دانش‌آموزان و فرهنگيان مداح در تهران اشاره كرد و افزود: اين همايش با حضور 25 هزار دانش‌آموز و فرهنگی مداح همزمان با نيمه دوم خردادماه، برگزار خواهد شد.

بنيادی با اشاره به برگزاری مرحله كشوری طرح نهضت ملی حفظ قرآن كريم ادامه داد: در اين مراسم كه خردادماه در تهران برگزار خواهد شد، بيش از 5 هزار دانش‌آموز و فرهنگی حافظ قرآن كه از زمان ثبت‌نام درطرح نهضت ملی حفظ قرآن كريم تاكنون به حفظ قرآن پرداخته‌اند، حضور داشته و مراحل مدرسه‌ای، منطقه‌ای و استانی اين طرح را با موفقيت به پايان رسانده و به ارائه محفوظات خود می‌پردازند. هم‌چنين در اين مراسم از برترين حافظان قرآن دانش‌آموزان و فرهنگی نيز تجليل خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآن و نماز دانش‌آموزان در ارديبهشت‌ماه عنوان كرد: پس از برگزاری مرحله استانی اين مسابقات در 32 استان كشور، برگزيدگان اين مراحل برای رقابت در مرحله كشوری معرفی شده و اوايل تابستان 91 در سه استان خراسان رضوی، تهران و اصفهان و در رشته‌های قرآن، اذان، احكام و انشای نماز با هم رقابت می‌كنند.

مشاور قرآنی وزير آموزش و پرورش در اين بخش از سخنان خود گفت: مرحله كشوری مسابقات قرآن فرهنگيان نيز تابستان 91 و پس از برگزاری مرحله كشوری مسابقات قرآن دانش‌آموزان برگزار می‌شود تا در نهايت دانش‌آموزان و فرهنگيان برگزيده مرحله كشوری خود را برای رقابت در المپياد قرآنی جهان اسلام كه با حضور دانش‌آموزان و فرهنگيان برگزار خواهد شد، آماده كنند.

وی يادآور شد: نخستين المپياد قرآنی دانش‌آموزان جهان اسلام نيز شهريور 91 با حضور دانش‌آموزان و فرهنگيان نخبه قرآنی جهان اسلام در تهران برگزار خواهد شد.

بنيادی با بيان اينكه يكی ديگر از برنامه‌های اداره‌كل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش در سال جديد، حضور فعال در نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم است، افزود: امسال نيز همانند سال‌ گذشته حضور جدی و فعالی در نمايشگاه قرآن خواهيم داشت و با راه‌اندازی بخش آموزش و مدرسه قرآن در نمايشگاه قرآن به ارائه برنامه‌ها و فعاليت‌های قرآنی برای دانش‌آموزان و فرهنگيان و ساير مخاطبان نمايشگاه قرآن كريم می‌پردازيم.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:19 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 08:17:34             شماره‌ خبر :978452
فهم قرآن و هرمنوتيك/
عليرضا عظيمی‌فر:

استمداد از قواعد عرفی در فهم متن از نقاط اشتراك تفسير و هرمنوتيك است

گروه انديشه و علم: در زبان عرف مردم، يك سلسله قرائن و شواهد وجود دارد و ما می‌توانيم با استمداد از اين قرائن و شواهد، كتاب خدا را فهم و مراد آن را كشف كنيم.

حجت‌الاسلام و‌المسلمين عليرضا عظيمی‌فر، نويسنده، محقق و قرآن‌پژوه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خوزستان، با بيان اينكه تعريف اساسی و اوليه هرمنوتيك، دانش تأويل و تفسير يك متن بوده است، اضافه كرد: با توجه به اينكه قرآن و حديث متن‌محور هستند، ارتباط ميان هرمنوتيك با اين متون از اين زاويه قابل تأمل است. در ميان انديشمندان مسلمان سه نگرش مختلف پيرامون هرمنوتيك قابل تصور است. ديدگاه اول آن است كه متن تك معنا است.

وی تصريح كرد: بر اساس اين ديدگاه، تنها يك معنا از متن قابل فهم است و مقصود مؤلف از متن، يك معنا بيشتر نيست كه می‌توان با تلاش و كوشش، جوهره و هسته اصلی يك متن را فهميد و كشف كرد. بر اساس اين نگرش، نمی‌توان از يك متن چند برداشت و قرائت مختلف ارائه داد؛ در اين ديدگاه چنين امری روا نيست.

وی با بيان اينكه اين نظريه نمی‌تواند قابل قبول باشد، عنوان كرد: مسلماً يك متن می‌تواند چند برداشت و تفسير مختلف داشته باشد و اين نگرش تقريباً پذيرفته نيست.

اين محقق و پژوهشگر افزود: نگرش دوم در ميان انديشمندان مسلمان آن است كه يك متن چند معنا دارد و اين معانی از لابه‌لا و درون يك متن قابل كشف و فهم هستند. قائلان به اين نگرش معتقدند كه معانی متون ابهام‌آميز هستند و چون ابهام، زاييده و لازمه يك متن است، می‌توان از يك متن و نوشته چندين معنا برداشت كرد.

نويسنده كتاب تاريخ تفسير با بيان اينكه اين نگرش با هرمنوتيك رايج در جامعه غرب نزديكی و قرابت دارد، افزود: بر اساس اين ديدگاه، نمی‌توان به جزم و قطع معنايی از متن فهميد، بلكه معانی، تفسيرها و دريافت‌های مختلفی می‌توان از متن ارائه داد و می‌توان همه را به يك نسبت صحيح دانست.

اين قرآن‌پژوه لازمه پذيرش اين نگرش را عدم جزميت داشتن به معنای متن دانست و اضافه كرد: براساس اين رأی، نسبيت به متن را پيدا می‌كند؛ با توجه به اينكه مؤلف يا گوينده، يك معنا و قصد از متن ارائه كرده است، اين ديدگاه قابل قبول نيست.

عظيمی‌‌فر اظهار كرد: نگرش سومی در ميان انديشمندان مسلمان وجود دارد كه می‌توان آن را نگرش غالب صاحب‌نظران مسلمان دانست. در اين ديدگاه، مسلمانان قائل به اين رأی هستند كه يك متن، در نفس‌الأمر و واقع يك معنا بيشتر ندارد اما همين متن در مقام تفسير و تأويل، می‌تواند چند معنا داشته باشد.

وی در توضيح اين نگرش گفت: در اين ديدگاه برای متن دو مقام در نظر گرفته می‌شود؛ مرتبه اول مرتبه نفس‌الامری و واقعی است به اين معنا كه وقتی گوينده و نويسنده، متنی را ايراد می‌كند، از آن يك معنا قصد می‌كند و مقصود و مراد او از متن، همان معنا است. اما در مرتبه تفسير و تأويل، از همان متن می‌توان برداشت‌ها و دريافت‌های مختلفی ارائه كرد.

وی اين ديدگاه را نسبت به دو ديدگاه اول بلااشكال دانست و افزود: اين برداشت‌ها، چنانچه بر اساس قواعد و ضوابط و به فراخور فهم و درك انسان صورت گيرد، می‌تواند صحيح باشد.

نويسنده مقاله «بازكاوی نظريه بازتاب فرهنگ در قرآن» با بيان اينكه چنانچه معنای گفته شده از هرمنوتيك قصد شود، اين دانش به دانش تفسيری مسلمانان نزديك است، خاطر نشان كرد: دانش تفسير و هرمنوتيك در اين معنا، دارای وجوه اشترك و افتراق با يكديگر هستند.

عظيمی‌فر رابطه منطقی ميان دانش هرمنوتيك و تفسير را گونه‌ای رابطه عموم و خصوص من‌وجه دانست و توضيح داد: از يك زاويه دانش تفسير دارای نقاط مشترك با هرمنوتيك است و از زاويه ديگری اين دو دانش با يكديگر اختلافاتی نيز دارند.

وی در ادامه به برشمردن مبانی اشتراك دانش تفسير و هرمنوتيك پرداخت و گفت: امكان فهم‌پذيری و تفسيرپذيری متن، اولين نقطه اشتراك اين دو دانش است. توضيح آنكه هم در دانش تفسير اسلامی و هم در دانش هرمنوتيك به طور مشترك قائل به اين نظر هستند كه يك متن قابل تفسير است و امكان فهم آن وجود دارد. دومين نقطه اشتراك اين دو دانش، قانونمندی تفسير و تأويل است؛ به اين معنا كه برای تفسير يك متن قواعد، ضوابط و اصولی بايد از سوی مفسر رعايت شود.

اين محقق ادامه داد: روشمندی تفسير، سومين نقطه اشتراك اين دو دانش است؛ چنانچه بخواهيم متنی را تفسير كنيم و برداشت‌های مختلفی از آن داشته باشيم، اين برداشت‌ها بايد روشمند باشد. چهارمين نقطه اشتراك؛ پيروی از قواعد عمومی در فهم يك متن است.

وی در توضيح اين نقطه اشتراك گفت: به طور نمونه يكی از اين قواعد عمومی كه مورد توجه اغلب مفسران قرار گرفته است، بحث از اعتبار و حجيت ظواهر الفاظ است. اعتقاد به اين قاعده موجب می‌شود كه از يك متن معنای خاصی ارائه كنيم.

عظيمی‌فر ادامه داد: پنجمين نقطه اشتراك اين دو دانش كمك‌ گرفتن از قواعد عرفی در فهم و كشف معنا است. ما معتقديم زبان قرآن، زبان عرف است؛ زبانی است كه مردم با آن سخن گفته‌اند. در زبان عرف مردم، يك سلسله قرائن و شواهد وجود دارد و ما می‌توانيم با استمداد از اين قرائن و شواهد، متن نوشته يا كتاب خدا را فهم و مراد گوينده را از آن كشف كنيم.

اين محقق افزود: ششمين حلقه اتصال هرمنوتيك با دانش تفسير، دوری جستن از پيش‌فرض‌ها و پيش‌دانسته‌ها است؛ به اين معنا كه در مقام تفسير متن بايد از پيش‌فرض‌ها پرهيز شود. پرهيز از پيش‌فرض‌ها و پيش دانسته‌ها موجب می‌شود مفسر به متن كتاب نزديك شده و مراد و مقصود گوينده يا نويسنده را كشف كند.

وی توجه نمودن به زبان مخصوص متن را هفتمين نقطه اشتراك دانش تفسير و هرمنوتيك دانست و گفت: هر نوشته‌ای، زبان خاصی دارد زبان قرآن كريم، زبان عربی است؛ از اين رو برای كشف معانی آيات و فهم آنها، بايد به اين زبان خاص توجه كنيم و ظرافت‌ها و دقت‌های اين زبان را رعايت كنيم. اين امر موجب می‌شود بهتر به مراد گوينده متن دست يابيم.

عظيمی‌فر خاطرنشان كرد: هشتمين حلقه اتصال اين دو دانش، نشان دادن معنای نهايی از متن است. هنگامی كه مفسر بر اساس اصول و قواعد و روشمندی خاصی، در مقام تفسير متن برمی‌آيد، از قراين و شواهد كمك می‌گيرد و مجموعه‌ای از عناصر را در تفسير آيات قرآن دخالت می‌دهد، نتيجه اين تلاش آن است كه به يك معنای نهايی از الفاظ دست می‌يابد.

وی اظهار كرد: اين موارد هشتگانه كه برشمرديم می‌تواند رابطه دانش تفسير اسلامی و هرمنوتيك را نشان دهد.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:19 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 11:01:32             شماره‌ خبر :979848
انتخاب به‌يادماندنی‌ترين جمله حضرت امام خامنه‌ای در سال 90

گروه سياسی: به‌يادماندنی‌ترين جمله مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۰ از نظر كاربران سايت اينترنتی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله العظمی خامنه‌ای انتخاب شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله العظمی خامنه‌ای در روزهای پايانی اسفندماه ۹۰ برای دومين سال پياپی از كاربران خود خواست تا نظرشان را درباره مهم‌ترين و به‌يادماندنی‌ترين جمله رهبر انقلاب در سال از طريق پيامك و ارسال كامنت ابراز كنند.

در پايانِ اين نظرسنجی كه تا روز ۱۴ فروردين ۹۱ ادامه داشت، جمله مربوط به «پشتيبانی علنی ايران از هرگونه مبارزه عليه اسرائيل» كه در نماز جمعه ۱۴ بهمن‌ماه سال گذشته ايراد شده بود به عنوان مهم‌ترين و محبوب‌ترين جمله انتخاب شد.

همچنين جملات مربوط به «شرايط بدر و خيبر» و «پاسخ به تهديدهای آمريكا» در جايگاه بعدی قرار گرفتند.

بر اين اساس ۱۰ جمله اول محبوب كاربران به شرح زير است:

1. من همين‌جا به اين مناسبت، اين جمله را عرض بكنم: حكام بحرين ادعا كردند كه ايران در قضاياى بحرين دخالت می‌كند. اين دروغ است. نه، ما دخالت نمی‌كنيم. ما آنجائى كه دخالت كنيم، صريح می‌گوئيم. ما در قضاياى ضديت با اسرائيل دخالت كرديم؛ نتيجه‌اش هم پيروزى جنگ سى‌وسه روزه و پيروزى جنگ بيست و دو روزه بود. بعد از اين هم هر جا هر ملتى، هر گروهى با رژيم صهيونيستى مبارزه كند، مقابله كند، ما پشت سرش هستيم و كمكش می‌كنيم و هيچ ابائى هم از گفتن اين حرف نداريم. اين حقيقت و واقعيت است. اما اينكه حالا حاكم جزيره بحرين بيايد بگويد ايران در قضاياى بحرين دخالت می‌كند، نه، اين حرف درستى نيست؛ حرف خلاف واقعى است. ما اگر در بحرين دخالت می‌كرديم، اوضاع در بحرين جور ديگرى می‌شد! (۱۳۹۰/۱۱/۱۴خطبه‌های نماز جمعه تهران)

2. ما امروز در شرائط شِعب ابى‌طالب نيستيم؛ ما در شرائط بدر و خيبريم. (۱۳۹۰/۱۰/۱۹بيانات در ديدار مردم قم به مناسبت سالروز ۱۹ دی)

3. هم آمريكا بداند، هم دست‌نشاندگانش بدانند، هم سگ نگهبانش رژيم صهيونيستى در اين منطقه بداند؛ پاسخ ملت ايران به هرگونه تعرضى، هرگونه تجاوزى، بلكه هر گونه تهديدى، پاسخى خواهد بود كه از درون، آنها را از هم خواهد پاشيد و متلاشى خواهد كرد. (۱۳۹۰/۰۸/۱۹بيانات در دانشگاه افسرى امام على (عليه‌السّلام))

4. ميليون‌ها رسانه را به كار انداختند، براى اينكه مردم را دلسرد كنند. گاهى گفتند مردم در انتخابات (مجلس نهم) شركت نمی‌كنند... در روز جمعه‌اى كه مى‌آيد، يك سيلى سخت‌تر به چهره استكبار خواهد زد. (۱۳۹۰/۱۲/۱۰بيانات در ديدار اقشار مردم و خانواده شهدا و ايثارگران)

5. تاريخ بشريت، بر سر يك پيچ بزرگ تاريخى است. دوران جديدى در همه عالم دارد آغاز می‌شود. (۱۳۹۰/۱۱/۱۰ بيانات در ديدار شركت‌كنندگان در اجلاس جهانی «جوانان و بيدارى اسلامى»)

6. يك جمله هم راجع به اين تهديدهاى آمريكا عرض بكنيم. مرتباً تهديد می‌كنند؛ تهديد به اين زبان: همه گزينه‌ها روى ميز است! يعنى حتّى گزينه جنگ. اين، تهديد به جنگ است با اين زبان. خب، اين تهديد به جنگ، به ضرر آمريكاست؛ خود جنگ، ده برابر به ضرر آمريكاست. (۱۳۹۰/۱۱/۱۴خطبه‌های نماز جمعه تهران)

7. فلسطين، فلسطينِ «از نهر تا بحر» است، نه حتّى يك وجب كمتر. (۱۳۹۰/۰۷/۰۹ بيانات در كنفرانس حمايت از انتفاضه فلسطين‌)

۸. حقيقتاً انتخابات، سيلى به چهره دشمنان اين ملت است... حساسيتش از دفعات قبل هم شايد بيشتر است؛ به خاطر اينكه تيرهاى موجود در تركش استكبار عليه شما مردم تمام شده. هرچه می‌توانستند، ضربه زدند. (۱۳۹۰/۱۲/۱۰بيانات در ديدار اقشار مردم و خانواده شهدا و ايثارگران)

9. اين سال را «سال جهاد اقتصادی» نامگذاری می‌كنم و از مسئولان كشور، چه در دولت، چه در مجلس، چه در بخش‌های ديگری كه مربوط به مسائل اقتصادی می‌شوند و همچنين از ملت عزيزمان انتظار دارم كه در عرصه اقتصادی با حركتِ جهادگونه كار كنند، مجاهدت كنند. حركت طبيعی كافی نيست؛ بايد در اين ميدان، حركت جهشی و مجاهدانه داشته باشيم. (۱۳۹۰/۱/۱ پيام نوروزی)

۱۰. تا من زنده هستم، تا من مسئوليت دارم، به حول و قوه الهى نخواهم گذاشت اين حركت عظيم ملت به سوى آرمان‌ها ذره‌اى منحرف شود. (۱۳۹۰/۰۲/۰۳بيانات در ديدار هزاران نفر از مردم استان فارس)

بنابراين گزارش، در اين نظرسنجی بيش از ۱۹۰۰ پيامك و كامنت به سايت ارسال شد.

سال گذشته نيز مخاطبان سايت در نظرسنجی مشابهی، جمله «واكسينه‌شدن كشور در فتنه ۸۸» را به عنوان جمله به‌يادماندنی سال ۱۳۸۹ انتخاب كردند: «فتنه سال ۸۸ كشور را واكسينه كرد؛ مردم را بر ضد ميكروب‌هاى سياسى و اجتماعى‌اى كه می‌تواند اثر بگذارد، مجهز كرد؛ بصيرت مردم را بيشتر كرد. ديدار مردم قم ۲۸ مهرماه ۸۹»

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:19 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 11:25:18             شماره‌ خبر :979868
باحضور رئيس سازمان دارالقرآن‌؛

همايش بزرگ جامعه قرآن و عترت در اردبيل برگزار می‌شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: همايش بزرگ جامعه قرآن و عترت اردبيل روز يكشنبه، 27 فروردين ماه، در اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل و با حضور مهدی قره‌شيخ‌لو، رئيس سازمان دارالقرآن‌الكريم كشور، برگزار می‌شود.

عزيز صابر، مسئول داراقرآن‌الكريم اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اعلام اين خبر گفت: همايش بزرگ جامعه قرآن و عترت اردبيل با حضور بيش از 500 نفر از فعالان جامعه قرآنی استان برگزار می‌شود.

صابر در ادامه با اشاره به حضور مهدی قره‌شيخ‌لو، رئيس سازمان دارالقرآن‌الكريم كشور در روز 27 فروردين در استان اردبيل تصريح كرد: در اين همايش گزارشی از فعاليت‌های قرآنی سال گذشته اداره كل تبليغات اسلامی استان اردبيل ارائه خواهد شد و همچنين در مورد برنامه‌های پيش روی اين اداره كل در سال 91 صحبت خواهد شد.

وی افزود: در اين همايش مدير كل اداره تبليغات اسلامی استان اردبيل نيز در مورد فعاليت‌های قرآنی اين اداره كل سخنرانی خواهند داشت و همچنين با توجه به برگزاری اين همايش در ايام فاطميه سعی شده است تا مراسم مداحی نيز در اين همايش برگزار شود.

مسئول دارالقرآن‌الكريم اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل در ادامه به حضور داوود تك‌فلاح، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن‌الكريم اشاره و اظهار كرد: از ديگر برنامه‌های همايش بزرگ جامعه قرآن و عترت اردبيل برگزاری جلسه روش تدريس برای مربيان قرآن فعال در استان است كه با حضور 200 نفر از اين مربيان برگزار خواهد شد.

عزيز صابر بخش ديگری از برنامه‌ همايش بزرگ جامعه قرآن و عترت اردبيل را تجليل از فعالان برتر قرآنی اين استان دانست و عنوان كرد: در اين همايش از نفرات برتر مسابقات قرآن، حفاظ برتر و نيز پيشكسوتان مطرح استان تجليل خواهد شد.

مسئول دارالقرآن‌الكريم اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل در پايان، زمان برگزاری اين همايش را روز يك‌شنبه 27 فروردين ماه جاری اعلام كرد و گفت: اين همايش ساعت 10 صبح روز يك‌شنبه 27 فروردين ماه، در سالن همايش‌های اداره كل تبليغات اسلامی اردبيل و با حضور بيش از 500 نفر از فعالان قرآنی استان برگزار می‌شود.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:20 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 11:04:30             شماره‌ خبر :979847
داروخانه قرآنی/
حجت‌الاسلام ناظری:

نتايج احكام طب اسلامی طی چند روز قابل مشاهده است

گروه سلامت: يك محقق و پژوهشگر طب اسلامی تصريح كرد: نتايج احكام طب اسلامی مربوط به اين دنيا است و نتايج آن طی چند روز قابل مشاهده است و می‌تواند پيامی برای حقانيت همه دستورات اسلام در حوزه‌های مختلف باشد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمين محمدحسين ناظری، مدرس طب اسلامی دانشگاه علوم رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به اين مطلب، گفت: آيات قرآنی و احاديث ائمه معصومين(ع) مملو از دستورات و احكام مربوط به سلامت جسمی انسان‌هاست كه با استخراج و به كار گرفتن اين احكام، شاهد نتايج مثبت آن بر سلامت جسم در مدت زمان كوتاهی خواهيم بود كه در مراحل بعدی پاكی و طهارت نفس را به بار می‌آورد.

وی در ادامه افزود: نتايج احكام دينی و دستورات اسلامی برای سعادت اخروی انسان‌ها نيازمند زمان زيادی است در حالی كه نتايج احكام طب اسلامی مربوط به اين دنيا است و نتايج آن طی چند روز قابل مشاهده است و می‌تواند پيامی برای حقانيت همه دستورات اسلام در حوزه‌های مختلف باشد.

حجت‌الاسلام ناظری با اشاره به ضرورت توجه هرچه بيشتر به طب اسلامی، گفت: پيامبر گرامی اسلام(ص)، علم بدن را مقدمه علم دين دانسته‌اند كه اين نشان از ضرورت درك علم بدن برای درك علم دين دارد، اگر چه برخی علمای اخلاق با ارتكاب اشتباه بزرگی به دليل عدم دانش نسبت به طب اسلامی بدن را مطيع روح می‌دانند.

وی با اشاره به فرمايشی از امام رضا(ع) در مورد قوای نفس و مزاج بدن، گفت: ايشان در رساله ذهبيه قوای نفس انسان و بشر را تابعی از مزاج بدن دانسته‌اند كه بر اساس آن اگر مزاج انسان درست كار كند و به تعالی برسد قوای نفس بشر هم می‌تواند راهنمايی‌های درستی داشته باشد و او را چندين گام به پاكی و طهارت نزديك كند.

ضرورت توجه هر چه بيشتر به احكام اسلامی در زمينه مزاج‌شناسی

ناظری با اشاره به ضرورت توجه به احكام طب اسلامی در حوزه ازدواج و زندگی زوجين بيان كرد: آمار تكان‌دهنده طلاق در سال‌های اخير در كشورمان نشان‌دهنده ضرورت توجه هر چه بيشتر به احكام اسلامی در زمينه مزاج‌شناسی در ازدواج است كه می‌تواند راهنمای مناسبی برای افراد پيش از ازدواج و پس از آن باشد.

 حجت‌الاسلام ناظری:
دستورات اسلامی در مورد ازدواج و سلامت آن بسيار فراتر از مباحث ژنتيكی و آزمايش‌های معمول پيش از ازدواج است ولی امروزه زوج‌های جوان تنها به اين‌گونه مشاوره‌ها و آزمايش‌ها بسنده می‌كنند و از توجه به احكام طب اسلامی در زمينه ازدواج غفلت می‌كنند

وی افزود: دستورات اسلامی در مورد ازدواج و سلامت آن بسيار فراتر از مباحث ژنتيكی و آزمايش‌های معمول پيش از ازدواج است ولی امروزه زوج‌های جوان تنها به اين‌گونه مشاوره‌ها و آزمايش‌ها بسنده می‌كنند و از توجه به احكام طب اسلامی در زمينه ازدواج غفلت می‌كنند.

اين محقق و پژوهشگر طب اسلامی ادامه داد: از طريق توصيه‌های اسلامی درباره تغذيه، روابط زناشويی قابل تعديل است و بسياری از خانواده‌ها با به كارگرفتن اين توصيه‌ها از طلاق رهايی يافته‌اند.

جای خالی دروس طبی اسلامی در دانشگاه‌ها

حجت‌الاسلام ناظری با اشاره به غرب‌زدگی در علوم پزشكی كشورمان، گفت: در حال حاضر غفلت از دستورات قرآنی و ائمه معصومين، دانشگاه‌های علوم پزشكی را دچار غرب‌زدگی كرده است در حاليكه اسلام غنی‌ترين و پيشرفته‌ترين دستورات اسلامی در اين حوزه سلامت جسم و روح بشری دارد ولی جای دروس اسلامی طبی در دانشگاه‌ها خالی است.

وی با اشاره به ضرورت توجه هرچه بيشتر حوزه‌های علميه برای پرداختن به طب اسلامی، گفت: حوزه‌ها مناسب‌ترين فضا برای پرداختن به اين علم هستند و بايد با پرورش طلاب در اين عرصه برای به بار نشستن نتايج اين دستورات غنی در كشور اسلامی‌مان تلاش شود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:20 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 11:32:05             شماره‌ خبر :979885
حجت‌الاسلام مهدی شهسواری:

مرز خسروی برای تردد زائران بازگشايی شد

گروه اجتماعی: مديركل بين‌الملل و راهبردی امور زيارتی سازمان حج و زيارت اعلام كرد: با اتمام اجلاس سران اتحاديه عرب و رفع مشكلات موجود در مرز خسروی از امروز، 19 فروردين‌ماه، اين مرز برای تردد زائران اعزامی از سوی سازمان حج و زيارت به كشور عراق بازگشايی شده است.

حجت‌الاسلام مهدی شهسواری، مديركل بين‌الملل و راهبردی امور زيارتی سازمان حج و زيارت در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به اينكه به سبب برگزاری بيست و سومين اجلاس سران اتحاديه عرب در كشور عراق محدوديتی در تردد زائران از مرز خسروی ايجاد شده بود، گفت: پس از پايان اين اجلاس و با تأخيری چند روزه برای رفع مشكلات موجود، مرز خسروی از امروز، 19 فروردين‌ماه برای تردد زائران به كشور عراق بازگشايی شده است.

مديركل بين‌الملل و راهبردی امور زيارتی سازمان حج و زيارت با تأكيد بر باز بودن چهار مرز: خسروی، مهران، چزابه و شلمچه برای تردد زائران به كشور عراق، گفت: در مدت بسته بودن مرز خسروی زائران از مرز مهران وارد عراق می‌شدند و مشكلی در اين مورد به وجود نيامد.

شهسواری از تردد روزانه 20 كاروان از مرز خسروی نيز خبر داد و اعلام كرد: هر كاروان حدود 40 نفر زائر را در خود جای داده است.

وی با تأكيد بر تلاش برای افزايش سفرهای هوايی به كشور عراق، اظهار كرد: هر استانی تقاضای ظرفيت هوايی برای عتبات عاليات داشته باشد، البته با اين شرط كه بتواند استفاده از اين ظرفيت را استمرار دهد و به صورت هفتگی پرواز به سمت عراق داشته باشد، می‌تواند درخواست ظرفيت كند و محدودتی برای اعزام هوايی وجود ندارد.

لازم به ذكر است: به دليل برگزاری اين اجلاس و بر اساس دستورالعمل دولت عراق كاروان‌هايی كه از 28 اسفندماه 90 تا 6 فروردين ماه 91 وارد خاك عراق شدند، از زيارت كاظمين و سامرا باز ماندند و زائرانی كه مدت اقامت آنها هفت و يا هشت روز بود، پس از سه روز اقامت در نجف و سه روز اقامت در كربلا، به ميهن اسلامی ايران باز گشتند.

  
 


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:20 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 10:59:53             شماره‌ خبر :979825
حبيب‌الله بهمنی:

هدف از هنجارشكنی در «زندگی خصوصی» كسب درآمد است

گروه هنر: حبيب‌الله بهمنی كارگردان سينما عنوان كرد: فيلم‌هايی نظير «زندگی خصوصی» سعی دارند با اهرم‌هايی چون جذابيت و هنجارشكنی برای خود كسب درآمد كنند.

حبيب‌الله بهمنی، كارگردان سينما در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اينكه فيلم‌هايی چون «زندگی خصوصی» در پی هنجارشكنی هستند، اظهار كرد: فيلم‌هايی نظير «زندگی خصوصی» توسط بخش خصوصی توليد می‌شود. اين بخش نيز هدف اصليش برای ورود به سينما، كسب درآمد است . برای رسيدن به اين خواسته هم سعی می‌كند از فاكتورهايی چون جذابيت و هنجارشكنی بهره ببرد تا بتواند به هر طريق ممكن تماشاگر را به سالن‌های سينما بكشاند.

وی افزود: در كنار اهداف اقتصادی منظورهايی ديگری نيز مطمئنا برای توليد چنين آثاری وجود دارد كه به صورت مشخص هدف‌گذاری شده، بدين معنا كه ممكن است برخی آثار بخواهند با اشاره به موضوعاتی مسئله‌دار، فضای اجتماعی و فرهنگی را تخريب كنند، حتی ممكن است اين توليدات بخواهند به نوعی در خانواده فضای شك و بدگمانی را اشاعه دهند تا با مخالفت با نظام اخلاقی موجود در جامعه بتواند به آنچه مدنظرشان است دست پيدا كنند.

اين كارگردان ادامه داد: در كنار عواملی كه از آنها به عنوان عامل رشد كمی فيلم‌هايی چون «زندگی خصوص» نام برديم، ‌می‌توانيم به انگيزه‌های سياسی نيز اشاره كنيم، وليكن در اين خصوص نمی‌توان به طور واضح سخن گفت، زيرا ما از پشت صحنه اينگونه توليدات خبر نداريم.

وی در پاسخ به اين سؤال كه چرا، چنين فيلم‌هايی در موقعيتی كه وزارت ارشادی ارزش‌مدار بانی فرهنگ و هنر كشور است، توليد می‌شود؟ گفت: سياست‌گذاری‌های سينمايی در وزارت ارشاد به نحوی است كه آثار مبتذل به سوی كارهای جدی سوق پيدا كند. در اين مسير هم توفيقات خوبی حاصل شده است، به نحوی كه می‌بينيم كميت توليدات سخيف در سينما كاهش پيدا كرده، حتی فيلمسازانی كه به ساخت كارهايی سطحی معروف شده‌اند، تلاش ‌می‌كنند كه ساختار سينمايی كارشان را افزايش دهند.

كارگردان «سيب و سلما» متذكر شد: اين موضوع را هم بايد مدنظر قرار داشت كه در زمان حال فضا برای ساخت آثار سينمايی بازتر شده، همين مسئله نيز سبب شده كه فيلمسازان راحت‌تر به سمت موضوعات كه تا حدی نزديك به خط قرمز هستند، نزديك شوند. در كلام ديگر پيش آوردن فضای باز امتيازی مثبت است، اما اينكه از اين امتياز در برخی مواقع به درستی استفاده نمی‌شود، بحث ديگری است كه مقصر آن مسئولان فرهنگی و سينمايی نيستند.

اين فيلمساز در پاسخ به اين سؤال كه فيلم «زندگی خصوصی» به لحاظ ساختار سينمايی از چه كيفيتی برخوردار است؟ بيان كرد: با توجه به اينكه ما از فيلمساز اين كار (حسين فرحبخش) به واسطه سابقه كاريش توقع ساخت كار محكمی نداريم، اين كار به لحاظ ساختار كار قابل قبولی است، اما نكته مهم محتواست كه «زندگی خصوصی» در آن مشكل دارد.

وی درباره پايين آوردن فيلم از سينماهای حوزه هنری هم اذعان كرد: حوزه هنری يك نهاد ارزشی است كه فلسفه وجوديش، حمايت از فيلم‌هايی است كه در راستای نظام جمهوری اسلامی و ديانت ما حركت می‌كنند، پس چنين عكس‌العملی از سوی حوزه طبيعی است، وليكن می‌توان به اين نكته نيز توجه كرد كه اين رويكرد می‌توانست قبل از اكران فيلم انجام شود.

بهمنی در پايان سخنان خود خاطرنشان كرد: همانگونه كه در توضيح فوق اشاره كردم اين فيلم بهتر بود كه اكران عمومی نشود تا چنين فضايی هم در جامعه ايجاد نشود، اما اين تصور كه حالا كه اين اثر اكران شده نبايد با آن برخورد كرد، اشتباه محض است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:20 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 11:50:10             شماره‌ خبر :979911
امامی‌رضوی عنوان كرد:

پرستاران؛ قلب سفيد نظام سلامت/تأسی پرستاران به صبر حضرت زينب(س)

گروه سلامت: معاون درمان وزير بهداشت و آموزش پزشكی با بيان اينكه روز ولادت حضرت زينب(س) را به نام روز پرستار گرامی می‌داريم و پرستاران قلب سفيد نظام سلامت هستند، اظهار كرد: اين بزرگوار از زمان كودكی تا پايان عمر خود وظيفه پرستاری اهل بيت(ع) را داشته و به ويژه در ايام كربلا با صبر و استقامت خود توانست صبورترين پرستار اهل بيت(ع) باشد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، سيدحسن امامی‌رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی امروز، 19 فروردين‌ماه در ابتدای مراسم گراميداشت روز پرستار كه در تالار بزرگ وزارت كشور و با حضور مسئولان عالی رتبه نظام سلامت در حال برگزاری است، با بيان اينكه پرستاران قلب سفيد نظام سلامت هستند، تصريح كرد: در بين مشاغل موجود هيچ حرفه‌ای را سراغ نداريم كه در ارائه خدمات همچون پرستاران صبور باشند.

وی ادامه داد: ما نيز در شورای عالی سلامت و با برگزاری جلسات متعدد مصوبات فراوانی را در اين حوزه اتخاذ كرده‌ايم كه در سال 90 شاهد برگزاری چهار جلسه اين شورا بوده‌ايم.

امامی‌رضوی ياد آور شد: در ابتدای سال 90 شاهد نخستين مصوبه اين شورا با اتخاذ 52 شاخصه عدالت در سلامت و در انتهای سال نيز نقشه تحول نظام سلامت تصويب و به فضل خداوند در سال 91 طرح پزشك خانواده نيز اجرايی خواهد شد.

معاون درمان وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكی در ادامه سخنان خود در جمع پرستاران كشور اظهار كرد: همچنين در سال گذشته شاهد اجرای قانون ارتقای بهره‌وری در بين دانشگاه علوم پزشكی كشور و همچنين ايجاد قائم‌مقام وزير در امور پرستاری بوده‌ايم كه تمامی هيئت امنای دانشگا‌ه‌ها با اجرای اين طرح به اجرای طرح دفتر كار پرستاری خواهند پرداخت.

 سيدحسن امامی‌رضوی:
در ابتدای سال 90 شاهد نخستين مصوبه اين شورا با اتخاذ 52 شاخصه عدالت در سلامت و در انتهای سال نيز نقشه تحول نظام سلامت تصويب و به فضل خداوند در سال 91 طرح پزشك خانواده نيز اجرايی خواهد شد

وی با اشاره به نامگذاری سال 91 به نام «سال توليد ملی حمايت از كار و سرمايه ايرانی» از سوی مقام معظم رهبری بيان كرد: در حوزه وزارت بهداشت نيز با توليد داروهای داخلی به اين شعار توجه ويژه‌ای خواهيم داشت.

براساس گزارش ايكنا در ادامه مراسم گراميداشت روز پرستار جعفری، رئيس شورای عالی نظام پرستاری در طی سخنانی با تبريك فرارسيدن ميلاد حضرت زينب(س) و روز پرستار به برخی چالش‌های اين حرفه پرداخت و افزود: عدم نقش‌های مديريتی پرستاری در بيمارستان، عدم اجرای تعرفه‌گذاری بالينی خدمات، نبود تعريف مشخص از پرستاری در طرح پزشك خانواده و همچنين عدم توجه به نقش پيگيرانه پرستاران از عواملی است كه در ابعاد محيطی بيمارستان‌ها و اماكن ديگر به آن پرداخته نمی‌شود.

جعفری همچنين عدم راه‌اندازی دفاتر كار پرستاری و درآمد ناكافی پرستاران را منجر به چند شغلی شدن پرستاران عنوان كرد و افزود: انشاء الله به فضل خداوند در سال جديد شاهد اصلاح نظام قانون پرستاری همكاری در تدوين نقش جامعه پرستاری، پيگيری كمبود نيرو و رساندن آن به يك و نيم نيرو برای هر فرد و پررنگ تر كردن نقش پرستاران در طول سال 91 خواهيم بود.

بر اساس گزارش ايكنا مراسم گراميداشت روز پرستار با حضور مرضيه وحيد دستجردی، وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكی، غضنفر ميرزابيگی، رئيس سازمان نظام پرستاری، معاونان وزارت بهداشت و جمع چهار هزار نفره پرستاران كشور در تالار بزرگ وزارت كشور در حال برگزاری است.

اخبار تكميلی متعاقباً ارسال خواهد شد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:21 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 11:18:38             شماره‌ خبر :979858
به ‌همت شورای فرهنگ عمومی كشور؛

طرح نقش‌آفرينی دستگاه‌های فرهنگی در تحقق شعار سال ارائه می‌شود

گروه اجتماعی: مديركل دبيرخانه شورای فرهنگ عمومی كشور با اشاره به اينكه اولين جلسه شورای فرهنگ عمومی به بررسی نحوه نقش‌آفرينی دستگا‌ه‌های فرهنگی در تحقق شعار سال اختصاص داشت، اعلام كرد: طرح نقش‌آفرينی دستگاه‌های فرهنگی در تحقق شعار توسط شورای فرهنگ عمومی ارائه می‌شود.

حسين‌علی قاسم‌زاده، مديركل دبيرخانه شورای فرهنگ عمومی كشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به اين مطلب كه اولين جلسه شورای فرهنگ عمومی با موضوع ت«ليد ملی، حمايت از كار و سرمايه‏ ايرانی» هفته گذشته برگزار شد، اعلام كرد: دبيرخانه شورای فرهنگ عمومی كشور پيش‌نويسی را برای بررسی موضوع سال طرح كرده بود.

وی ادامه داد: دبير دبيرخانه شورای فرهنگ عمومی قبل از ارائه و طرح اين پيش‌نويس در شورای فرهنگ عمومی از اعضا خواست كه پيشنهاد‌ها و نظرات خود در مورد نحوه ورود شورای فرهنگ عمومی و نقشی كه در عملياتی كردن اين شعار می‌تواند داشته باشد را مطرح كند.

قاسم‌زاده از ارائه طرح‌ها و پيشنهادهايی از سوی اعضای شورای فرهنگ عمومی خبر داد و افزود: اين پشنهادها جمع‌بندی شد و با توجه به اينكه جلسه شورای فرهنگ عمومی دو هفته يكبار برگزار می‌شود، مقرر شد طی اين دو هفته اعضا تفكر بيشتری در اين موضوع داشته باشند و نظرات خود را به صورت مكتبوب به دبيرخانه ارائه كنند و پس از جمع‌بندی نظرات با پيش‌نويس مطرح شده طرحی در اين راستا ارائه شود.

مدير كل دبيرخانه شورای فرهنگ عمومی كشور نحوه نقش‌آفرينی شورای فرهنگ عمومی برای عملياتی كردن شعار سال را تأكيد بر نگاه فرهنگی به اين مقوله اقتصادی دانست و اظهار كرد: شعار سال امر اقتصادی است و شورای فرهنگ عمومی با توجه به اينكه عناصر و اعضای آن با دستگاه‌های فرهنگی مرتبط هستند به اين مقوله می‌پردازد كه دستگاه‌های فرهنگی در تحقق شعار سال چه كمك‌هايی می‌توانند انجام دهند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:21 PM
تشکرات از این پست
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شنبه 19 فروردين 1391 12:10:48             شماره‌ خبر :979850
فرحناز رافع خبر داد:

اعزام كاروان‌های سلامت به مناطق محروم و دور افتاده طی هفته سلامت

گروه سلامت: رئيس سازمان داوطلبان جمعيت هلال احمر گفت: بيش از 2 هزار و 500 كاروان سلامت به همراه پزشكان متخصص برای ارائه خدمات پزشكی رايگان به مناطق محروم و دور افتاده كشور به مناسبت هفته سلامت اعزام می‌شوند.

فرحناز رافع، رئيس سازمان داوطلبان جمعيت هلال احمر در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به اين مطلب، گفت: بيش از 2 هزار و 500 كاروان سلامت به همراه پزشكان متخصص برای ارائه خدمات پزشكی رايگان به بانوان و اطفال در بخش‌های؛ مغز و اعصاب، قلب و عروق و دندانپزشكی به مناطق محروم و دور افتاده كشور همزمان با هفته سلامت اعزام می‌شوند.

وی با اشاره به ديگر برنامه‌های سازمان داوطلبان به مناسبت آغاز هفته سلامت، گفت: اطلاع‌رسانی به عموم جامعه در مورد اهميت پيشگيری از بيماری‌ها قبل از درمان از طريق توزيع بروشورهای تبليغاتی با مشاركت بيش از 10 هزار داوطلب در 842 خانه داوطلب در مساجد، 437 خانه داوطلب روستايی، 347 شعبه داوطلب سراسر كشور و 656 خانه داوطلب ادارات و كارخانه‌ها از جمله اين برنامه‌ها است.

رافع با اشاره به برپايی ايستگاه‌های اطلاع‌رسانی و نمايشگاه‌های سلامت به همين مناسبت، افزود: اين ايستگاه‌ها به‌ويژه روز گذشته در مسير نمازگزاران برپا شد تا با انجام آزمايش‌هايی چون تست قند و فشار خون و ويزيت رايگان، خدمات لازم پزشكی را به مراجعان ارائه كنند.

وی با اشاره به شعار سلامت سال جاری در مورد سلامت و سالمندی، گفت: به همين مناسبت در بيشتر مناطق كشور كه پزشكان داوطلب سازمان خدماتی ارائه می‌كنند به سالمندان نيز خدمات بهداشتی و سلامتی ارائه می‌شود.

رافع گفت: يك سری از خدمات درمانی مقطعی و اعمال جراحی سرپايی در كاروان‌های سلامت، همزمان با هفته سلامت در مناطق محروم همچون مناطق محروم آذربايجان شرقی ارائه می‌شود.

وی افزود: ارائه مشاوره‌های پزشكی و خدمات مربوط به بهداشت بانوان نيز در اين كاروان‌های سلامت دنبال می‌شود.

رافع با اشاره به برنامه‌های سازمان داوطلبان با همكاری اداره‌كل سلامت شهرداری تهران به مناسبت هفته سلامت، افزود: راه‌اندازی خانه‌های داوطلب در خانه‌های سلامت شهرداری، آموزش امداد و كمك‌های اوليه در خانه‌های سلامت شهرداری تهران، همكاری در برنامه‌های پيشگيرانه در سطح نواحی و مناطق محلات، ارائه خدمات سلامت در خانه‌های سلامت شهرداری، برپايی نمايشگاه‌های تخصصی در حوزه بهداشت و سلامت در مناطق تفريحی و پارك‌ها برای ارائه خدمات سلامت به شهروندان از جمله برنامه‌هايی است كه اين هفته با همكاری اداره كل سلامت شهرداری در تهران ارائه می‌شود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 19 فروردین 1391  3:21 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها