0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

((به نام او که یادش ترنم عارفانه زندگیست))

 

با عرض سلام و ادب خدمت همه کاربران گرامی

 

این تاپیک مختص خبرهای مهم مربوط به قرآن پژوهی و قرآن شناسی می باشد.

 

از این رو دوستان مهمترین عناوین رویدادهای قرآنی را در این قسمت قرار دهید.

 

اگر تمایل به ثبت مطلب در این تاپیک و تالار،داشتید(فقط یه چیزی ، عنوان ومنبع خبرهاتون یادتون نره.)

 

***طبق قوانین انجمنی ایجاد پست های پی در پی و متعدد(نجومی)ممنوع است***

 

اميدوارم هميشه موفق و مويد در هر كاري باشيد.

**یـا علـی **

 

 

مدیریت تالار  قرآنی های راسخون

 

 


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:12 AM
تشکرات از این پست
javid1000 ahmad_8650 ahad_7200 armin1000 khodavandi reza_vandy seyedhossein_yamani siasport23 yaroghyekhatoon saze_khamoosh Mohebbane_zahra sahar22 az_nasle_aftab2012 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 kandooo abdolalipoor leyli_majnoon21 farhad7 hobab1370 mahdi5265 raayab70 melisa_queen yaskabod fanooos23 maxiri mahdi522 wanted1359 AliFanoodi yarabyarabyarab derakhshan86 siryahya moradi92 hosinsaeidi
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

مهارت‌های دينی و اعتقادی در ارتقای سلامت جامعه مؤثر است

گروه سلامت: معاون پيش دبستانی و دانش‌آموزی سازمان جوانان جمعيت هلال احمر تأكيد كرد: آموزش مهارت‌های دينی و مباحث اعتقادی در ارتقای سلامت جامعه و پيشگيری از حوادث مؤثر است.

سيد علی منيری، معاون پيش دبستانی و دانش آموزی سازمان جوانان جمعيت هلال احمر در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به اين مطلب، گفت: آموزش مبانی دينی و اعتقادی بر اساس هويت اسلامی و ايرانی يكی از اركان آموزش‌های ارايه شده در سازمان جوانان جمعيت هلال احمر است كه در سطوح مختلف مورد نظر قرار می‌گيرد.

وی با اشاره به راه‌اندازی نخستين دوره‌های تربيت مدرس نهضت پيشاهنگان خواهر و برادر در سراسر كشور، گفت: با توجه به حجم و گستردگی فعاليت و استقبال از تشكيلات پيشاهنگی در سازمان جوانان اقدام به برگزاری دوره‌های تربيت مربی كرده كه از ميان هزار و 500 مربی فعال در بدنه سازمان، 110 خانم و 110 آقا بر اساس مؤلفه‌های مختلف، ارزيابی و انتخاب شده‌اند تا به عنوان داوطلب مدرسی در آزمونی به رقابت با يكديگر بپردازند.

منيری با اشاره به اينكه مدرسان و مدرسان ارشد نهضت پيشاهنگان به صورت كشوری آموزش می‌بينند و در سطح استانی عمل می‌كنند، افزود: آموزش‌های خاصی در دوره‌های تربيت مدرس نهضت پيشاهنگی ارايه می‌شود و شركت‌كنندگان با بهره‌گيری‌ از تكنيك‌های خلاقانه برای ارتباط با نوجوانان، آموزش‌های لازم امداد و نجات و مهارت‌های پيشاهنگی را فرا می‌گيرند.

وی هدف اصلی از آموزش مهارت های دينی و مباحث اعتقادی را افزايش بصيرت و ولايت‌مداری دانست و گفت: با استفاده از راهكارهايی همچون سير مطالعاتی در كتب دينی، علاوه بر ارتقای بصيرت و ولايت‌مداری در جامعه شاهد ارتقای سلامت جامعه و كاهش بروز حوادث در بلند مدت هستيم.

منيری فراگيری مهارت‌های پيشاهنگی را مهارت‌هايی برای زندگی دانست و گفت: اين دوره‌ها با تاكيد بر هويت ايرانی و اسلامی و در راستای پرهيز از مصرف‌گرايی برگزار می‌شود و پيشآهنگان و مدرسان پيشاهنگی، آموزش‌های امدادی را بر مبنای اين سبك از زندگی فرا می‌گيرند.

لازم به ذكر است، نهضت پيشاهنگان هلال احمر حركتی است متعالی برای پرورش و تربيت دانش‌آموزانی فرهيخته، مؤمن و متعهد كه با عبور از گذرگاه‌ها و معابر سخت و فرصت‌ساز از طريق تربيت حماسی و هدفمند به قله‌های معرفت و كمال بندگی و بالندگی دست می‌يابند و با مشاركت خود در فعاليت‌های بشر دوستانه‌، ضمن ايجاد تحول در جامعه پيرامون خود از بركات و اثرات معنوی خدمت‌رسانی به كشور و هم‌ميهنان در زندگی فردی و اجتماعی خود بهره‌مند شوند.

گفتنی است، اسامی پذيرفته‌شدگان نخستين دوره تربيت مدرس نهضت پيشاهنگان دختران با رتبه مدرسی ارشد از طريق سازمان جوانان جمعيت هلال احمر اعلام شد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:17 AM
تشکرات از این پست
javid1000 Nassersulduz siasport23 yaroghyekhatoon saze_khamoosh Mohebbane_zahra eshag1 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen mahdi522 yarabyarabyarab siryahya
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

نمادهای شهری در جامعه اسلامی برگردان صورت يا سيرت آيات كلام‌الله هستند

گروه هنر: مسجد و تأسيس آن و گردهمايی آحاد جامعه در اين مكان مقدس و تجمع‌شان بر تقوا به معنی جامعه‌واری آنها و خودنگه‌داری آنها و حفاظت و حراست از مبانی جامعه است و طبيعتا در جامعه اسلامی نمادهای شهری برگردان صورت يا سيرت آيات كلام‌الله هستند.

 

غلامرضا جمشيدنژاد اول، كارشناس و پژوهشگر حوزه فلسفه، تاريخ و قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) اظهار كرد: نماد به معنی سمبل است و يا حالتی شعارگونه غيرلفظی دارد. بخشی از هنر تجسمی است كه الگوگونه فضای فرهنگی يك جامعه را منعكس می‌كند.

وی افزود: به عنوان مثال عرض می‌كنم مثلا شما وارد يك شهر شده‌ايد و می‌دانيد كه اين شهر اسلامی است؛ با مشاهده چه نماد و نشانه‌ای می‌توانيد بفهميد كه اين شهر اسلامی هست يا نيست؟ قطعا با ديدن گلدسته‌های يك مسجد و واژه جلاله الله و عبارت «كلمة الله هی العليا» در جای جای شهر حكم به اسلامی بودن شهر می‌كنيد.

اين مدرس دانشگاه اضافه كرد: هنگام نيمروز و هنگام غروب صدای اذان از گلدسته‌ها و مناره‌ها شنيده می‌شود و پی می‌بريد كه اين شهر واقعا اسلامی و آيه «لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوى مِنْ أَوَّلِ یَوْمٍ أَحَقُّ أَنْ تَقُومَ فِيهِ فِيهِ رِجالٌ یُحِبُّونَ أَنْ یَتَطَهَّرُوا وَاللّه‏ُ یُحِبُّ الْمُطَّهِّرِينَ» برايتان تداعی می‌شود كه درباره جامعه و مسجد است و می‌گويد كه «هرآينه مسجدى كه تأسيس آن از روى تقوا باشد از اول روزى كه تأسيس شده سزاوارتر است اينكه در او اقامه نماز گذارى كه مسجد قبا باشد و در آن مسجد مردانى هستند كه دوست می‌دارند پاكيزه شوند و خدا دوست مى‏دارد پاكيزگان را».

وی ادامه داد: مسجد و تاسيس آن و گردهمايی آحاد جامعه در اين مكان مقدس و تجمع‌شان بر تقوا به معنی جامعه‌واری آنها و خودنگه‌داری آنها و حفاظت و حراست از مبانی جامعه است و طبيعتا در جامعه اسلامی نمادهای شهری برگردان صورت يا سيرت آيات كلام‌الله هستند.

جمشيدنژاد اول، حافظ كل كتاب خدا و تفسير آن، تصريح كرد: زندگی مسلمان مبتنی بر سيرت آيات است. كتابت آيات بر كتيبه‌ها صورت آيات است. مثلا قرآن مجيد می‌گويد در روابط اجتماعی به يكديگر سلام كنيد و كسی را كه اول سلام كرد گرامی بداريد و سلام او را گرم‌تر به او باز گردانيد. گسترش چنين موضوعی در جامعه نشانه توجه مسلمانان به سيرت آيات الهی است.

وی افزود: از نشانه‌های ‌جامعه قرآنی اين است كه خط مشی جامعه مبتنی بر سيرت قرآن تعيين شود. وقتی آيات كلام‌الله را بر روی در و ديوار، خانه‌ها و كاشانه‌ها و مغازه‌ها و مخصوصا مساجد كه سمبل متمركز تجسم نمادهای اسلامی هستند می‌بينيد، به اسلامی بودن شهر حكم می‌كنيد. اين موضوع قطعی است كه حفظ صورت‌ها برای رسيدن به سيرت‌هاست؛ وگرنه صورت بی‌سيرت هيچ فايده‌ای برای جماعت ندارد.

اين مدرس دانشگاه و صاحب تاليفات متعدد در ادامه گفت: در شهرهايی چون تهران با ديدن مساجد و هنری كه در مساجد و در تزئينات شهر به كار رفته است، مظاهر هنر اسلامی ديده می‌شود. مثلا در نقش كاشی‌ها، صورت‌های اسليمی را ملاحظه می‌كنيد كه به جای تصاوير اشخاص، گلبوته‌ها قرار دارند كه با كثرت خود وحدتی را به وجود می‌آورند و اين وحدت در كثرت نشانه هنر اسلامی است.

وی اضافه كرد: اين كمال تنها در جامعه اسلامی و توحيدی ديده می‌شود و از روی مظاهر هنرهای تجسمی به اسلامی بودن شهر پی می‌بريد. اين موضوع در طراحی شهرها نيز به چشم می‌خورد كه در تهران به عنوان كلان‌شهر اتفاق نيفتاده است. اما شما اين موضوع را در مدينةالنبی، آرمان‌شهر پيامبر گرامی اسلام و يا شهر مكه، اين دو شهر الگوی فرهنگ و تمدن و عقيده اسلامی به خوبی مشاهده می‌كنيد. شما حتی در طراحی اين دو شهر هم فرهنگ اسلامی را می‌بينيد.

جمشيدنژاد اول اظهار كرد: البته در اين دو شهر اسلامی نيز مظاهر غير اسلامی رسوخ پيدا كرده است. به عنوان مثال بلوار منا در مكه و يا بلوار ابوذر در مدينه كه تا دامنه كوه احد پيش می‌رود، خروج از حالت وحدت در كثرت اسلامی است كه تحت تاثير تمدن ماشينی، موجب گسترش شهر در كنار بزرگراه شده و به جای حركت افقی دورانی شهر را دچار حركتی عمودی، طويل و يك سويه كرده است.

وی افزود: همين امر در شهر تهران اتفاق افتاده و تدبير وحدانی، تا حركت در شهر حالت طواف را داشته باشد كه آرام بخش آحاد اشخاص است، وجود ندارد و اين موضوعی است كه تحت تاثير تمدن غربی، غير اسلامی و تكثری است. بنابراين سنجش هر بخش با معيار وحدت در كثرت كه ملاكی هنری و فلسفی و عين حال كلامی و دينی است می‌تواند موجب داوری آن بخش شود تا ميزان اسلامی بودن و غير اسلامی بودن آن سنجيده شود.

جمشيدنژاد اول در پايان خاطرنشان كرد: ملاحظه می‌كنيد كه نمادها، شعارها و شعيره‌ها زبان گويای يك جامعه برای معرفی آن هستند. شكل‌گيری شهر در جهت رشد خطی شهر به صورت طويل در افق و عمود شدن ساختمان‌ها بر آن موجب به هم خوردن حالت وحدت در كثرت می‌شود و شكل افقی دورانی و چرخان شهرهای سنتی را از بين می‌برد و اين نوع جوامع نمی‌توانند قداست متمركز داشته باشند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:19 AM
تشکرات از این پست
javid1000 Nassersulduz siasport23 hpt123 yaroghyekhatoon saze_khamoosh Mohebbane_zahra eshag1 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen yarabyarabyarab
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

اهل بيت(ع) حجت خدا بر مردم و حضرت فاطمه(س) حجت خدا بر ائمه است

گروه فرهنگ و هنر: حجت‌الاسلام سيدجلال رضوی‌مهر گفت: با توجه به مضامين بلند ادعيه، زيارات و تفسير سوره كوثر اين حقيقت آشكار می‌شود كه عصمت حضرت فاطمه(س) از حقايق غير قابل انكار است.

 

حجت‌الاسلام سيدجلال رضوی‌مهر، مشاور رئيس اداره اوقاف و امور خيريه قم امروز، 15 فروردين‌ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه دارالحديث، ضمن تسليت ايام فاطميه با اشاره به مقام عصمت و عظمت ياس مدينه و يگانه فرزند رسول‌الله(ص) اظهار كرد: اهل بيت(ع) حجت خدا بر مردم و حضرت فاطمه(س) حجت خدا بر ائمه است.

وی خاطرنشان كرد: حلقه اتصال نبوت با امامت وجود نازنين فاطمه زهرا(س) بوده و عصمت فاطمه(س) با ساير معصومان مشترك است.

مشاور رئيس اداره اوقاف و امور خيريه عنوان كرد: با توجه به مضامين بلند ادعيه، زيارات و تفسير سوره كوثر، اين حقيقت آشكار می‌شود كه عصمت حضرت فاطمه(س) از حقايق غير قابل انكار است.

رضوی‌مهر خاطر‌نشان كرد: فاطمه(س) فرزند دلبند پيامبر(ص) و مايه مباهات ملائكة‌الله است به‌گونه‌ای كه فرشته وحی در كنار سجاده عبادتش زانو می‌زده است.

وی با اشاره به ديگر ويژگی‌های حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: بايد بدانيم عصمت فاطمه يكی از امتيازات و ويژگی‌های او بود كه سبب شد با علی(ع) كفو يكديگر قرار گيرند و همين مسئله زهرا(س) را از ساير زنان متمايز كرد.

مشاور رئيس اداره اوقاف و امور خيريه اظهار كرد: زهرا(س) از زنان بهشتی است و فرشتگانی به نام و به ياد فاطمه(س) در عرش خدا زندگی می‌كنند تا زمين و آسمان مملو از عشق، سرسپردگی و دلدادگی به فاطمه(س) باشد.

وی با اشاره به خطبه فدكيه گفت: اين خطبه دال بر عصمت فاطمه(س) است و مصائب حضرت را در باب عقيده، احكام، اخلاق و تفسير قرآن و حقايق خلقت بيان می‌كند.

حجت‌الاسلام رضوی‌مهر خاطرنشان كرد: شركت در جهاد از ديگر ويژگی‌های اين بانوی مكرمه اسلام است، به طوری كه به‌عنوان امدادگر دوشادوش حضرت علی(ع) و پيامبر اكرم(ص) در صحنه نبرد حضور داشت.

وی عنوان كرد: بيان احكام شريعت از حقايق و ويژگی‌های فاطمه زهرا(س) بوده و آن حضرت آيات قرآن را تفسير كرده و احكام دين مبين را بيان و مردم را به خداباوری و ايمان به مبدأ و معاد دعوت می‌كرد.

مشاور رئيس اداره اوقاف و امور خيريه با تأكيد بر الگوگيری از شخصيت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: امروز بانوان جهان اسلام تنها الگوی خود را فاطمه می‌دانند و فهم اين حقيقت سبب شده هرگز در هيچ شرايطی سر تسليم در برابر زور، زر، تزوير و ظلم استكبار و صهيونيسم فرود نياورند.

حجت‌الاسلام رضوی‌مهر ادامه داد: اين نام فاطمه(س) است كه به همه اينها زندگی معنوی بخشيده و سبب شده گام‌های استوار بردارند.

وی ادامه داد: گلی كه استشمام او پيامبر(ص) را ياد بهشت می‌اندازد گلی است كه از گلستان توحيد جدا نشده و اين امر سبب روح عصمت، عظمت و تقوايی شده كه خداوند به فاطمه(س) و فرزندان وی عطا كرده است.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:19 AM
تشکرات از این پست
javid1000 siasport23 hpt123 yaroghyekhatoon saze_khamoosh Mohebbane_zahra eshag1 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy hobab1370 melisa_queen yarabyarabyarab
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

يادبود خادم القرآن مرحوم عباس كعبی برگزار شد

گروه فعاليت‌های قرآنی: يادبود استاد قرائت قرآن مرحوم حاج‌عباس كعبی، شب‌ گذشته با حضور شاگردانش در حسينيه نجفی‌های مقيم قم برگزار شد.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، محفل انس با قرآن كريم، يادبود چهلمين روز درگذشت استاد قرائت قرآن و قاری مرحوم حاج‌ عباس كعبی، شب‌گذشته، 14 فروردين‌ماه در حسينيه نجفی‌ها (نجفی‌های مقيم شهر مقدس قم) برگزار شد.

اين مراسم با قرائت تعدادی از قراء ممتاز استان قم و نيز تلاوت حسن دانش، نفر پنجم مسابقات كشوری سازمان اوقاف و امور خيريه از استان يزد، همراه بود. همچنين حجت‌الاسلام سيدمحمدمهدی طباطبايی، حافظ كل قرآن و مؤسس جامعة‌القرآن قم كه مدتی كوتاه از كلاس‌های استاد كعبی بهره‌مند بوده است در اين مراسم يادبود، آياتی چند از كلام‌الله مجيد را تلاوت كرد.

جمعی از شاگردان كلاس‌های قرآن ايشان از جمله استادان حيدر كسمايی، دهدشتی و نيز مهدی فروغی، قاری ممتاز استان قم در اين مراسم حضور يافتند.

مرحوم كعبی در سال 1313 هجری شمسی در شهر مقدس كربلا ديده به جهان گشود. وی قرآن را در كربلا نزد مرحوم استاد سيف، پدر سيدمهدی سيف، فرا گرفت. وی تا سال 1358 در موطن خود به سر می‌برد و مدرس كلاس‌های قرآن به ويژه در رشته تجويد قرآن در شهرهای كربلا و كاظمين بود. كلاس‌های قرآن استاد كعبی در شهر كربلا در مقام تل زينبيه و در كاظمين در جوار حرم‌های شريف امامان موسی ابن جعفر (ع) و جواد‌ الائمه (ع) برگزار می‌شد. ايشان كتاب آموزش تجويد قرآن را نيز به زبان عربی تأليف كرد.

مرحوم كعبی پس از سكونت در شهر قم، اداره جلسات قرآن را رها نكرد و مؤسس جلسه قرآن در حسينيه نجفی‌های مقيم قم و مؤسس گروه تواشيح و هم‌خوانی «الغدير» شد. وی بيش از نيم‌قرن از عمر بابركت خويش را در راه نشر علوم قرآن در ايران و عراق صرف كرد.

سرانجام استاد كعبی در چهارم اسفند‌ماه سال گذشته، دارفانی را وداع گفت و در آستان امامزاده جمال (ع) نزديك قبرستان بقيع قم به خاك سپرده شد.

  
 


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:19 AM
تشکرات از این پست
javid1000 Nassersulduz siasport23 hpt123 yaroghyekhatoon saze_khamoosh Mohebbane_zahra eshag1 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen yarabyarabyarab
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

ترجمه گويای قرآن در پايگاه اطلاع‌رسانی «عرفان» قرار گرفت

گروه فضای مجازی: ترجمه گويای قرآن براساس ترجمه استاد حسين انصاريان از قرآن به زبان فارسی، در پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر ايشان به نام «عرفان» فعال شد.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر استاد حسين انصاريان اقدام به راه‌اندازی بخش جديدی با عنوان پخش صوتی متن و ترجمه قرآن كرده است كه از طريق آن می‌توان به متن قرآن و ترجمه آن توسط استاد انصاريان و همچنين ترجمه گويای قرآن دسترسی پيدا كرد.

اين نرم‌افزار كه اولين ترجمه گويا از متن كامل قرآن كريم است به همت سازمان دارالقرآن كريم و با ترتيل زيبای شيخ حُصَری و دكلمه ترجمه فارسی توسط عباس سليمی توليد شده است و هم اكنون به همت پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر استاد حسين انصاريان به صورت آنلاين در فضای مجازی قرار گرفته است.

جستجو در آيات قرآن كريم، امكان تغيير نحوه نمايش آيات، قرآن كريم و تلاوت نور شامل قرائت‌های مجلسی قاريان برجسته ايران و مصر و دسترسی به 101 ترجمه منتخب در 50 زبان زنده دنيا از جمله امكانات اين بخش افزوده شده به پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر استاد حسين انصاريان است.
برای دسترسی به ترجمه گويا اينجا كليك كنيد!


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:19 AM
تشکرات از این پست
javid1000 siasport23 hpt123 yaroghyekhatoon saze_khamoosh Mohebbane_zahra eshag1 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy hobab1370 melisa_queen yarabyarabyarab
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

عملكرد جزيره‌ای ناشران در حوزه بيداری اسلامی نيازمند ساماندهی است

گروه ادب: رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی با اشاره به عملكرد جزيره‌ای نويسندگان دينی در حوزه بيداری اسلامی اظهار كرد: ظرفيت‌های بسياری در كشور وجود دارد كه به شكل جزيره‌ای استفاده می‌شود؛ بنابراين می‌توان با هم‌افزايی ميان سازمان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی و ساماندهی اين حوزه شاهد نتايج مثبتی در اين حوزه باشيم.

اسحاق صلاحی، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی

اسحاق صلاحی، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، با اشاره به نقش نويسندگان در اشاعه و گسترش جريان بيداری اسلامی اظهار كرد: نقش نويسندگان در جريان بيداری اسلامی، نقشی بی‌بديل است؛ چرا كه اين گروه فرهيخته از جامعه آنچه كه خطيبان و افراد سياسی اعلام می‌كنند را تدوين و به سمع و نظر مردم می‌رسانند، از اين رو نقش‌شان حائز اهميت بسيار است.

وی افزود: نويسندگان بهترين پل ارتباطی ميان مخاطب و توليدكننده محتوا هستند، هر چند كه برخی از نويسندگان خودشان توليدكننده محتوا به شمار می‌آيند. به عنوان مثال زمانی كه مقام معظم رهبری بيانيه‌ای را صادر می‌كند، اين بيانيه بايد از سوی نويسندگان تجزيه و تحليل و برای جوانان به زبان‌های مختلف منتشر شود.

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی تصريح كرد: عملكرد نويسندگان، تلاش مجاهدانه‌ای است و حتی پيامبر اكرم(ص) می‌فرمايد «قلم می‌تواند مجاهد‌پرور و شهيدپرور باشد.» در واقع اگر خونی ريخته می‌شود، قلم می‌تواند اين خون را به ثمر بنشاند؛ بنابراين نقش نويسندگان در داخل ايران و حتی در كشورهای عربی كه فاقد رهبران مذهبی هستند، می‌توانند در اشاعه جريان بيداری اسلامی مؤثر باشند.

وی عنوان كرد: قلم به همان اندازه‌ای كه می‌تواند در همه عرصه‌ها مؤثر باشد به همان ميزان نيز سبب تخريب جامعه و انحراف اذهان عمومی می‌شود. به نظر می‌رسد اصحاب قلم كه ديندار و متعهد هستند می‌توانند براساس اقدامات تكليف‌محورانه خودشان، اهداف مقدسی را در نظر بگيرند و ثمره مبارك و ميمونی را به بار بنشانند.

 صلاحی:
در داخل كشور ظرفيت‌های بسياری وجود دارد كه به شكل جزيره‌ای از آنها استفاده می‌شود، به همين دليل شاهد موازی‌كاری‌های بسياری از سوی سازمان‌ها و نهادها هستيم. بايد يك هم‌افزايی در سازمان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی صورت بگيرد تا شاهد نتايج مثبتی در اين زمينه باشيم

صلاحی اظهار كرد: اقدامات خوبی از سوی نويسندگان در حوزه بيداری اسلامی انجام شده است، اما كافی نيست و اين اقدامات بايد به صورت مبسوط‌‌تر و متناسب با نياز طيف‌های مختلف جامعه باشد. در دوران پيروزی انقلاب، هنگامی كه همه اقشار مردم اعم از پير و جوان، تحصيلكرد و بی‌سواد وارد ميدان شدند، حضرت امام خمينی(ره) به واسطه ادبيات‌شان همه را به صورت متمركز در صحنه نگاه داشتند، اما امروز ملت بيدار مصر، تونس، يمن، بحرين و ليبی و حتی اردن كه در مسير جريان بيداری اسلامی قرار دارند، بايد كاركرد جديدی داشته باشند كه تحقق اين موضوع نيازمند نگاه و برنامه‌ريزی جديد از سوی نويسندگان و اصحاب قلم متعهد و مسلمان است.

وی عنوان كرد: يك نويسنده مستقل بايد دردمند باشد و قلمش را برای رفع نياز جامعه به كار ببرد. بايد به ياد داشته باشيم كه كارهای بزرگ نيازمند بسترهايی است كه اين بسترها بايد از سوی دستگاه‌های دولتی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فراهم شود.

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملی تصريح كرد: در داخل كشور ظرفيت‌های بسياری وجود دارد كه به شكل جزيره‌ای از آنها استفاده می‌شود، به همين دليل شاهد موازی‌كاری‌های بسياری از سوی سازمان‌ها و نهادها هستيم. بايد يك هم‌افزايی در سازمان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی صورت بگيرد تا شاهد نتايج مثبتی در اين زمينه باشيم.

وی يادآور شد: بايد بدانيم در حوزه بين‌الملل كشورهايی كه در جريان بيداری اسلامی هستند، هر كشور متفاوت از ديگر كشورها عمل می‌كند. كشورهای انقلابی همچون تونس، ليبی و مصر بايد برای تثبيت انقلاب‌شان اين جريان را ادامه دهند و كشورهايی همچون عربستان و اردن كه ضرورت دارد بيداری در منطقه آنها رخ دهد، بايد جرقه اين جريان را فروزان‌تر كنند. ايران به عنوان كشوری رسالت‌محور می‌تواند اين بار را بر دوش بگيرد كه البته بار سنگينی است و بايد تلاش بيشتری از سوی نويسندگان كشورمان در اين راستا انجام شود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:20 AM
تشکرات از این پست
javid1000 Nassersulduz siasport23 saze_khamoosh eshag1 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen yarabyarabyarab
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

«درآمدی بر معناشناسی قرآن»؛ سرآغازی بر تنقيح مباحث بنيادی معناشناسی كتاب وحی

گروه انديشه: عضو هيئت علمی دانشگاه قم اظهار كرد: كتاب «درآمدی بر معناشناسی قرآن» حاوی مباحث بنيادی و نظری معناشناسی مفردات و تركيبات آيات قرآن است و نشر آن می‌تواند سرآغازی برای تنقيح و تكميل مباحث بنيادی معناشناسی قرآن به شمار آيد.

جعفر نكونام، عضو هيئت علمی دانشگاه قم

جعفر نكونام، عضو هيئت علمی دانشگاه قم و نويسنده كتاب «درآمدی بر معناشناسی قرآن»، در گفت‏‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، در معرفی اثر خود با اشاره به حديث شريف «ما كان اللهُ عز و جل ليخاطِبَ خلقَه بما لا يعلمون؛ خداوند را نسزد كه با خلقش به‌گونه‌ای سخن بگويد كه نفهمند»، به نقل از امام صادق(ع) اظهار كرد: اين اثر درآمدی بر معناشناسی مفردات و تركيبات آيات قرآن و حاوی مباحث بنيادی و نظری است كه برای معناشناسی مفردات و تركيبات قرآنی ضروری به نظر می‌رسد.

وی افزود: مراد از مباحث بنيادين، مجموعه‌ای از تعاريف و پيش‌فرض‌هايی است كه می‌تواند معناشناسی قرآن بر آنها مبتنی باشد. در علوم كهن از اين نوع مباحث به «مبادی» تعبير می‌كردند و آن را بر دو قسم می‌دانستند: مبادی تصوری يا تعاريف و مبادی تصديقی يا اصول. در قسم تعاريف، مصطلحات توضيح داده می‌شود و در قسم اصول، مجموعه‌ای از گزاره‌هايی كه اساس مباحث بعدی را تشكيل می‌دهند بيان می‌شود.

اين محقق و پژوهشگر با بيان اينكه معناشناسی قرآن تعبير عامی است كه مباحث گوناگونی را درباره معانی آيات قرآن در برمی‌گيرد، تشريح كرد: اين اثر در وهله نخست هم شامل بحث از معانی مفردات قرآن و هم معانی تركيبات قرآن(چه تركيبات اسنادی يا غيراسنادی مانند تركيبات وصفی و اضافی و حرفی) می‌شود و در وهله دوم نيز هم عهده‌دار كشف مراد الهی و هم لوازم مراد الهی است.

وی افزود: همچنين در وهله سوم نيز هم معانی تاريخی يعنی معنای اوليه و تطورات بعدی در دوره‌های جاهلی و قرآنی و بعد قرآنی(معناشناسی تاريخی) و هم معانی توصيفی يعنی معنای مراد و معانی هاله‌ای مفردات و تركيبات قرآن در دوره نزول(معناشناسی توصيفی) در اين اثر بررسی می‌شود. مقصود از معانی هاله‌ای تمام مفاهيمی است كه مخاطبان قرآن درباره يك مفرد يا تركيب داشته‌اند؛ اين مفاهيم با بررسی حوزه معناشناختی هر يك از وجوه معانی يك واژه مشخص می‌شود.

نكونام افزود: غرض اصلی از معناشناسی قرآن كشف مراد الهی است؛ به همين رو بيشتر محتوای اين اثر شامل مباحثی است كه می‌تواند در كشف مراد الهی نقش داشته باشد؛ اما با توجه به اينكه معانی آيات قرآن به اصل مراد الهی محدود نيست و كلام الهی نظير هر كلام ديگری از لوازمی برخوردار است، درباره توسعه معنايی آيات قرآن نيز بحث شده و در آن، مرز معانی قابل انتساب به قرآن از معانی غيرقابل انتساب بازشناخته شده است.

وی با بيان اينكه در آغاز، هدف از تأليف اين اثر، فراهم كردن محتوايی در زمينه مباحث بنيادی مفردات قرآن بود، تصريح كرد: اما به سبب اينكه كشف مراد الهی به صرف معناشناسی مفردات قرآن ميسور نمی‌شود، معناشناسی تركيبات قرآن نيز در اين اثر مورد توجه قرار گرفت. سبب كافی نبودن معناشناسی مفردات در كشف مراد الهی اين است كه گاهی واحدهای معنايی، مفردات نيستند؛ بلكه تركيبات‌ هستند. گاهی مراد متكلم همان معنای افرادی واژگان است، اما گاهی معنای افرادی واژگان مراد نيست؛ بلكه معنای تركيبی آنها مراد است (مانند مواردی كه در آنها تعبيری تمثيلی به كار رفته است).

نوع اين مباحث در علومی چون زبان‌شناسی يا فقه‌اللغه، علوم بلاغت، اصول فقه و علوم قرآنی كمابيش وجود داشته و تفاوت عمده‌ای كه مباحث اين اثر با آنها دارد، از يك سو رويكرد انتقادی نسبت به مباحث كهن و از سوی ديگر بومی سازی نسبت به مباحث جديد و متناسب‌سازی آنها با معناشناسی قرآن است

نويسنده كتاب «درآمدی بر تاريخ‌گذاری قرآن كريم» در معرفی مباحث فصول و بخش‌های اين كتاب گفت: مباحث اين اثر در شانزده فصل راجع به موضوعات ذيل درباره قرآن سامان يافته است: كليات، فرهنگ، زبان، لهجه، اقتراض، وضع و اشتقاق، غرابت معنايی، اجمال معنايی، تشابه معنايی، چندمعنايی، هم معنايی، پيوستگی معنايی، شمول معنايی، توسعه معنايی، معناشناسی تاريخی و معناشناسی توصيفی.

وی افزود: در فصل كليات، مراد از معناشناسی قرآن و محدوده آن توضيح داده شده است و معناشناسی قرآن در آن، عبارت از مطالعه علمی معنای مراد الهی و لوازم آن در قرآن و نيز در گذر تاريخ دانسته شده و همين تعريف محدوده آن را نيز آشكار كرده است. در فصل «فرهنگ قرآن» سخن از اين است كه فرهنگ قرآن همان فرهنگ عربی است؛ جز تغييراتی كه از رهگذر بعثت پيامبر اسلام(ص) در آن فرهنگ پديد آمده است. پيامبر اسلام(ص) بسياری از سنت‌های عربی را امضاء و البته برخی از آنها را نيز نسخ كرد و بسياری را هم تكميل فرمود.

اين محقق و پژوهشگر افزود: در فصل «زبان قرآن» از زبان معيار عرب حجاز عصر پيامبر اسلام(ص) به عنوان زبان قرآن ياد می‌شود. مراد از اين زبان همان زبانی است كه سخنوران عرب در مراسم رسمی مانند موسم‌‌های حج به آن ايراد سخن می‌كردند. در فصل «لهجه قرآن» سخن از اين است كه قرآن به هيچ يك از لهجه‌های عرب نيست؛ چون زبان قرآن عبارت از زبان معيار عرب حجاز بوده است و در زبان معيار لهجه خاصی ملاحظه نمی‌شود؛ اما نزديك‌ترين لهجه به قرآن لهجه قريش است.

وی بيان كرد: در فصل «اقتراض»، واژگان دخيل در قرآن بررسی شده است و بررسی‌ها نشان می‌دهد، بيشترين واژگان دخيل قرآن از منطقه بين‌النهرين به زبان عربی و قرآن راه يافته است. در فصل «وضع و اشتقاق» نيز درباره چگونگی پيدايش و زايش واژگان بحث شده است، البته معنای وضعی واژگان و چگونگی اشتقاق آنها در دست نيست، اما با احصای اشتقاقات و استعمالات هر واژه و تطبيق آنها بر فرايند زبان‌آموزی كودكان به حدسياتی می‌توان دست يافت. در فصل «غرابت معنايی» نيز سخن از اين است كه به لحاظ فصاحت و بلاغت قرآن، در آن واژگانی كه نزد عرب حجاز عصر پيامبر اسلام(ص) نامأنوس و نامفهوم باشد، وجود ندارد و به فرض وجود، سياق آيات، معنای مراد از آن را روشن می‌كند.

نكونام ادامه داد: در فصل «اجمال معنايی»، از واژگانی بحث می‌شود كه آنها را حقايق شرعی می‌نامند و در آن سخن از اين است كه اين واژگان قبل از اسلام نيز در همين معانی شرعی سابقه استعمال داشته‌اند. فصل «تشابه معنايی» به بررسی تعابير تصويرگونه قرآنی نظير مجاز، استعاره و كنايه اختصاص دارد و متشابهات قرآنی نيز از اين قسم برشمرده و تبيين می‌شود كه در آيات قرآن، متشابه به معنای واژه‌ای كه معنای مراد از آن از سياق آيات مشخص نبوده باشد، وجود ندارد؛ چرا كه شرط فصاحت و بلاغت قرآن آن است كه مراد الهی برای مخاطبانش آشكار باشد.

نويسنده كتاب «درآمدی بر معناشناسی» قرآن اظهار كرد: در فصل «چندمعنايی» بحث از اين است كه در قرآن به حكم فصاحتی كه دارد، الفاظ چندمعنا با قرينه به كار رفته‌اند؛ لذا در قرآن در يك موضع، هيچ لفظی در بيش از يك معنا به كار نرفته است. در فصل «هم‌معنايی» از وجود ترادف در قرآن سخن گفته شده و مراد از ترادف، دو واژه‌ای دانسته شده است كه به جای يكديگر به كار می‌روند و مفيد يك معنا هستند.

عضو هيئت علمی دانشگاه قم اظهار كرد: در فصل «پيوستگی معنايی» سخن از اين است كه بايد رابط‌های لفظی و معنوی در قرآن مورد اعتنا قرار گيرد و با تكيه بر روايات آحاد و نقل به معنا شده، نبايد پيوستگی آيات را از هم گسيخت و در فصل «شمول معنايی» گفته می‌شود: لفظی در قرآن عام و مطلق است كه عموم و اطلاقش برای عرب عصر نزول، معهود و قابل درك بوده باشد.

اين اثر در وهله نخست هم شامل بحث از معانی مفردات قرآن و هم معانی تركيبات قرآن(چه تركيبات اسنادی يا غير اسنادی مانند تركيبات وصفی و اضافی و حرفی) می‌شود و در وهله دوم نيز هم عهده‌دار كشف مراد الهی و هم لوازم مراد الهی است

وی ادامه داد: در فصل «توسعه معنايی» سخن از اين است كه تنها لوازم منطقی آيات قابل انتساب به آيات است و آن دسته از تطبيقات عرفانی و فلسفی و علمی و مانند آنها بر آيات قرآن كه هيچ ملازمه منطقی با آيات مربوط ندارند، تفسير به رأی به شمار می‌روند. در فصل «معناشناسی» تاريخی توضيح داده می‌شود كه يك لفظ يا تعبير قرآنی چگونه پديد آمده و چه تطوراتی در سه دوره جاهلی، قرآنی و بعد از قرآنی پيدا كرده است و سرانجام در فصل «معناشناسی توصيفی» از وجوه معنايی واژگان در قرآن و حوزه معناشناختی آنها بحث به ميان آمده است.

نويسنده كتاب «درآمدی بر تاريخ‌گذاری قرآن كريم» تصريح كرد: نوع اين مباحث در علومی چون زبان‌شناسی يا فقه‌اللغه، علوم بلاغت، اصول فقه و علوم قرآنی كمابيش وجود داشته و تفاوت عمده‌ای كه مباحث اين اثر با آنها دارد، از يك سو رويكرد انتقادی نسبت به مباحث كهن و از سوی ديگر بومی‌سازی نسبت به مباحث جديد و متناسب‌سازی آنها با معناشناسی قرآن است.

وی اظهار كرد: روش ما در مراجعه به احاديث و اقوال تفسيری آن است كه به مصداق روايات عرضه، نخست، آيات قرآن كريم به كمك قرائن دخيل در فهم، نظير سياق، زمان و مكان نزول، مخاطب و آيات مشابه معناشناسی و سپس به احاديث و اقوال تفسيری مراجعه می‌شود و چنانچه احاديث و اقوال در چارچوب معنای حاصله از آيات قرآن بگنجد، به آنها استناد می‌شود و اگر مخالف آن معنا بود، رد يا توجيه می‌شود.

عضو هيئت علمی دانشگاه قم در پايان سخنان خود تصريح كرد: بايد اعتراف كرد كه مباحث اين كتاب عليرغم بازبينی‌های مكرر هنوز كمال خود را نيافته است و با اين وصف نشر آن می‌تواند سرآغازی برای تنقيح و تكميل مباحث بنيادی معناشناسی قرآن به شمار آيد.

يادآور می‌شود، كتاب «درآمدی بر معناشناسی قرآن» به قلم جعفر نكونام، عضو هيئت علمی دانشگاه قم، با نظارت معاونت پژوهشی دانشكده اصول الدين و به همت انتشارات دانشكده اصول‌الدين با شمارگان 1000 نسخه منتشر شده و علاقه‌مندان می‌توانند برای تهيه اين اثر با شماره تلفن 7773525 ـ 0251(داخلی 152،140و125)، انتشارات دانشكده اصول‌الدين و يا مؤسسه علمی فرهنگی علامه عسكری(قم، خيابان شهداء، ساختمان بعثت، تلفن 7744399) تماس بگيرند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:20 AM
تشکرات از این پست
javid1000 siasport23 Mohebbane_zahra eshag1 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen yarabyarabyarab
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

آثار دينی مراكز موثق دين‌پژوهی در اولويت مطالعات قرآنی قرار گيرند

گروه ادب: رئيس مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم بر غنيمت شمردن ايام نوروز برای مطالعه آثار دينی به ويژه قرآن كريم تأكيد و تصريح كرد: مخاطبان برای انتخاب و مطالعه آثار حوزه دين و قرآن، به آثاری مراجعه كنند كه از سوی مراكز موثق پژوهشی در اين حوزه تأليف شده است.

حجت‌الاسلام و المسلمين محمدصادق يوسفی‌مقدم، رئيس مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم

حجت‌الاسلام و المسلمين محمدصادق يوسفی‌مقدم، رئيس مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، به ارزش مطالعه در فرهنگ اسلامی اشاره كرد و گفت: در تفكر دينی، دانايی و آگاهی موضوعی ارزشمند شمرده شده است و آيات شريفه قرآن نيز پيوسته بر كسب دانش و آگاهی تأكيد می‌كند؛ حتی خداوند از پيامبر اسلام(ص) كه اشرف مخلوقات عالم است می‌خواهد كه همواره از خداوند طلب علم كند تا خداوند دانش او را افزايش دهد.

وی به جايگاه و ارزش علم در آيات وحی اشاره و عنوان كرد: دانش‌اندوزی امری باارزش در آيات وحی است و خداوند مستقيم و غيرمستقيم انسان را به تدبر و كسب دانش دعوت می‌كند. به عنوان نمونه، در برخی از آيات وحی، خداوند عالمان و دانش‌آموختگان را مقام رفيعی داده و به آنها كرامت بخشيده است و در نهايت، در پرسشی كلی كه عقل بشر قادر نيست آن را پاسخ دهد، می‌فرمايد: «مگر دانايان با نادانان مساوی هستند». بنابراين تحقيق و مطالعه امری است كه قرآن كريم با تأكيد آن را مطالبه كرده و در روايات اهل بيت(ع) هم بر فراگيری آن تأكيد شده است.

رئيس مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم در ادامه بر جايگاه و مقام رفيع علم‌اندوزی و تدبر در ميان روايات اهل بيت(ع) اشاره و تأكيد كرد: پيامبر اكرم (ص) فرموده‌اند كه علم ولو اينكه در چين باشد را طلب كنيد. يعنی مقام و ارزش علم چنان بالا است كه بايد برای كسب آن سرزمين‌ها را درنورديد و به آن دست يافت.

يوسفی‌مقدم، در ادامه جايگاه علم را در ميان حكما و دانشمندان اسلامی مورد بررسی قرار داد و اشاره كرد: اگر انسان طالب انديشه و دانايی باشد، به سمت بزرگی و كمال پيش می‌رود. دانش‌اندوزی و مطالعه در نزد ايرانيان نيز از جايگاه رفيعی برخوردار است. به عنوان نمونه، ابن سينا در اين‌باره می‌گويد «كسی كه دنبال دانش نيست و از دانش آموختن فاصله می‌گيرد، بايد بداند كه از مسير فطرت انسانی خود فاصله گرفته است؛ انسان به صورت فطری آگاهی و علم را دنبال می‌كند و اين نكته‌ای است كه پروردگار در نهاد انسان قرار داده.

وی تعطيلات عيد نوروز را فرصتی مغتنم برای مطالعه آثار ارزشمند و دينی و ارتقای آگاهی در اين زمينه دانست و عنوان كرد: بهترين كتابی كه می‌توان در اين ايام با آن انس برقرار و مطالعه كرد، قرآن كريم است. قرائت همراه با تدبر در آيات وحی، تعطيلات نوروز را لذت‌بخش می‌كند و حلاوت و شيرينی خاصی به آن می‌بخشد.

رئيس مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم در ادامه افزود: مخاطبان علوم دينی و كتب قرآنی را می‌توان به دو دسته فرهيختگان و مخاطبان معمولی تقسيم كرد. هر يك از اين گروه‌ها می‌توانند براساس نيازهای خود آثار موجود در بازار نشر را مطالعه كنند و از اين فرصت برای ارتقای سطح كيفی آگاهی خود در زمينه دينی بهره ببرند.

 يوسفی‌مقدم:
عامه مردم برای مصون ماندن از مفاهيم و محتوای نادرست در حوزه دين بايد به آثاری مراجعه كنند كه از سوی پژوهشگران و كارشناسان موضوع در مؤسسات قرآنی توليد شده است

وی ادامه داد: در سال‌های اخير كتاب‌هايی با موضوع دينی و قرآنی منتشر شده است كه اغلاط و مطالب بی‌اساس را با ديگر مفاهيم دينی مخلوط می‌كنند و به مخاطب ارائه می‌دهند. تشخيص درست از نادرست برای مخاطبان معمولی دشوار است و تنها كارشناسان می‌توانند با توجه به تجربه و آگاهی خود، ميان اين دو مقوله تفاوت قائل شوند. از اين رو، عامه مردم برای مصون ماندن از مفاهيم و محتوای نادرست در حوزه دين، بايد به آثاری مراجعه كنند كه از سوی پژوهشگران و كارشناسان امر در مؤسسات قرآنی توليد شده است.

به گفته اين كارشناس علوم دينی، به دليل نظارت و همكاری پژوهشگران متعدد در مراكز دين‌پژوهی، آثار توليد شده در اين مراكز از صحت بيشتر برخوردار هستند و آسيب‌های رايج كمتری وارد اين نوع آثار شده‌ است. از جمله مراكزی كه می‌توان برای انتخاب و مطالعه آثار به آن رجوع كرد، مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم در قم است.

رئيس مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم در ادامه به فعاليت‌های اين مركز در توليد و نشر آثار دينی اشاره و عنوان كرد: اين مركز با توجه به سطوح مختلف پژوهشگران، اقدام به توليد و نشر آثار در حوزه‌های مختلف علوم دينی كرده است كه از اين جمله می‌توان به «دايرة‌المعارف بزرگ قرآن» و «فرهنگ قرآن كريم» برای فرهيختگان و پرسش‌نامه‌های دينی برای عموم مردم اشاره كرد.

وی در پايان افزود: همه ‌علاقه‌مندان برای مطالعه پرسش‌نامه‌های تهيه شده می‌توانند به پايگاه اطلاع‌رسانی اين مركز به آدرس www.maarefquran.com مراجعه كنند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:21 AM
تشکرات از این پست
javid1000 Nassersulduz siasport23 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen yarabyarabyarab
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

شيوه‌های قرائت قرآن كريم در ايران / 17
بهروز ياريگل:

انتقال معانی در لحن قرائت، باعث ايجاد سبك جديدی در تلاوت قرآن می‌شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: داور بين‌المللی مسابقات قرآن تلاش قاريان برای انتقال معانی در لحن قرائت را حركتی به سوی ايجاد سبك‌های جديد ايران در هنر تلاوت قرآن كريم دانست.

بهروز ياريگل، داور بين‌المللی مسابقات قرآن، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) در خصوص بررسی شيوه‌های قرائت قرآن كريم در ايران اظهار كرد: قراء ما اگر بتوانند معنايی كه از آيات درك می‌كنند را به مخاطب نيز القاء كنند و مقداری نيز با صرف و نحو عربی آشنا باشند و در واقع بدانند كه چه چيزی را می‌خوانند، آن وقت است كه می‌توان گفت در راستای ارائه سبك جديد در تلاوت قرآن گام برداشته‌ايم.

ياريگل در ادامه افزود: ما بايد در بحث تقليد، قاريان جوان و مستعد خودمان را به اين امر عادت دهيم و از همان ابتدای آغاز كار تلاوت آنها را به بحث تقليد و داشتن قدرت شنوايی بالا عادت دهيم تا بتوانند در آينده و پس از سال‌ها كسب تجربه حرفی برای گفتن داشته باشند.

اين پيشكسوت قرآنی تصريح كرد: اگر برخی اين انرژی و توان را در خود نمی‌بينند كه بتوانند يك تقليد كننده خوب باشند و اين توانايی را در خود نمی‌بينند كه در عرصه تلاوت حرفی برای گفتن داشته باشند نبايد اين را به خود القاء كنند كه حتماً بايد يك قاری باشند بلكه می‌توانند توان خود را در بخش‌های ديگری همچون ترجمه و تفسير قرآن و يا حفظ قرآن به كار گيرند.

يك قاری خوب هم با فن تلاوت آشنا است و هم بامعنای قرآن

وی در ادامه با اشاره به ويژگی‌های يك قاری قرآن اظهار كرد: وقتی می‌گوييم قاری قرآن يعنی كسی كه هم قرائت را به نحو احسن انجام می‌دهد و هم به يك شكلی با معانی و مفاهيم قرآن آشنا است و اگر بنا را بر اين بگذاريم كه يك قاری فقط بايد فن قرائت را ياد بگيرد اين امر با مشكلاتی روبرو خواهد بود.

ياريگل عنوان كرد: يكی از بدی‌های تكيه محض بر داشتن صدای خوب اين است كه فرد قاری با اينكه سال‌ها تجربه دارد و از صدای زيبايی هم بهره‌مند است اما از تفسير و مفاهيم قرآن هيچ اطلاعی ندارد، منتها اگر يك قاری هر دو جنبه را مورد توجه قرار دهد يعنی هم فن قرائت را و هم با معنا آشنا باشد طبيعتاً در قرائت هم تأثيرگذار خواهد بود.

اين داور بين‌المللی كشور گفت: در قرائت قرآن بايد بدانيم كه فصاحت هم بسيار مهم است. برخی مقداری از قواعد را می‌دانند اما در اصطلاح خودمان فارسی می‌خوانند و هنوز وقتی می‌خوانند يك عرب‌زبان می‌فهمد كه اين قاری فصاحت ضعيفی دارد، اگر قراء ما به اين سمت بروند و قرائتشان آن فصاحت لازم را داشته باشد می‌توانيم بگوييم كه در دنيای اسلام و با توجه به اينكه كشور مصر نيز مانند سابق دارای قاريان برجسته و جديدی نيست؛ خواهيم توانست حرف اول را در دنيای اسلام بزنيم.

وی افزود: ما اگر ملودی‌هايمان را از ملودی‌های عربی مخصوصاً از قراء درجه اول مصر بگيريم و بتوانيم از خودمان هم كارهايی بكنيم كما اينكه در حال حاضر برخی از قراء خودمان چنين كارهايی را انجام می‌دهند؛ آن وقت است كه می‌توانيم بگوييم حركت قراء ما به سمت ارائه سبك جديد در قرائت قرآن بوده است.

ارائه سبك جديد در دستگاه های موسيقايی ايرانی جواب نخواهد داد

ياريگل بيان كرد: اگر سبك‌هايی كه ايرانی‌ها قصد ارائه آن را دارند در دستگاه‌های موسيقايی ايرانی باشد؛ نه تنها جواب نخواهد داد بلكه موفقيت‌آميز هم نخواهد بود مگر اينكه آن قاری اينقدر توانمند باشد كه بتواند تلفيقی از مقامات عربی و ايرانی را به كار بگيرد كه خيلی هم نمود نداشته باشد.

اين پيشكسوت قرآنی كشور در ادامه عنوان كرد: ما می‌توانيم روزی شاهد ايجاد سبك جديدی در قرائت قرآن باشيم كه توسط يك ايرانی ارائه شده باشد و اين توانايی و استعداد در بين قاريان ما وجود دارد و با اينكه برخی از قراء ما در راستای ايجاد سبك جديد حركت می‌كنند اما اغلب قراء ايرانی در جا می‌زنند و تمايلی به ارائه سبك نو و متفاوت قرائت قرآن ندارند.

ياريگل اظهار كرد: اصولاً قرائت قرآن، تجويد، فصاحت و نوع ملودی‌هايی كه قراء مصری می‌خوانند مخصوص خودشان است و ما نبايد اين توقع را داشته باشيم كه قراء ايرانی دقيقاً همان صدا و صوت و فصاحت را كاملاً مشابه آنها انجام دهند كه تقريباً غير ممكن است و اين مثل اين است كه ما بخواهيم قراء مصری مداحی را كاملاً مانند ما ايرانی‌ها و به زبان فارسی انجام دهند. در صورتی كه اين كار امكان ندارد.

وی گفت: ما هنوز اين ادعا را نداريم كه قراء ما توانسته باشند سبك جديد و متفاوت از قراء مصری را ارائه كرده باشند و در واقع اكثر افرادی هم كه در اين وادی قدم بر می‌دارند به نوعی تلفيقی از قراء گوناگون مصری را ارائه می‌دهند كه اگر چه جديد و نو هست؛ اما نمی‌توان آن را سبك جديدی از قرائت قرآن دانست كه در دنيای اسلام شناخته شده باشد.

رسيدن به سبك جديد در تلاوت قرآن امری نشدنی نيست

اين داور بين‌المللی كشور در ادامه با اشاره به اينكه رسيدن به سبك جديد در تلاوت قرآن نشدنی نيست تصريح كرد: برای رسيدن به سبك جديد در تلاوت قرآن موانع بسيار زيادی وجود دارد و در صورتی كه ما اين موانع را بر طرف كنيم آن وقت است كه حرفی برای گفتن خواهيم داشت.

ياريگل افزود: مانع اول ما در راه رسيدن به سبك جديد در تلاوت قرآن زبان فارسی است و ما بايد به اين نكته توجه داشته باشيم كه قاريان ما زبان ديگری را تلاوت می‌كنند و نكته بعدی هم اين است كه ما نمی‌توانيم دقيقاً تكيه گاه‌های زبان عربی را رعايت كنيم و انجام اين كار بسيار مشكل است.

وی عنوان كرد: يك حركتی جديداً در بين قراء ممتاز و درجه يك كشور مان ايجاد شده است كه البته كمی دير شروع شده است و آن هم اين است كه اغلب قراء ما به اين نكته رسيده‌اند كه قرآن را همان‌گونه كه هست و بر اساس معنا و مفهوم آيات تلاوت كنند.

اين پيشكسوت قرآنی در پايان اظهار كرد: اگر ما بتوانيم قرآن را بر اساس معنا و مفهوم آيات تلاوت كنيم يعنی جايی كه معنی آيات مفهوم اندوه و غم را می‌رساند ما نيز تلاوتمان را اندوهگين كنيم يا جايی كه در آيات خطاب داده شده است ما نيز بر اساس آن تلاوت كنيم می‌توانيم بگوييم كه حرفی برای گفتن خواهيم داشت


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:21 AM
تشکرات از این پست
javid1000 siasport23 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen yarabyarabyarab
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

بررسی شيوه های قرائت قرآن كريم در ايران / 18
علی‌اكبر حنيفی:

اراده‌ای برای ايجاد سبك جديد تلاوت قرآن در كشور ديده نمی‌شود

فعاليت‌های قرآنی: يكی از پيشكسوتان قرآنی كشور بر اين عقيده است كه در حال حاضر شرايط برای ايجاد سبك جديد تلاوت قرآن در كشور وجود دارد، اما اراده‌ای در اين زمينه ديده نمی‌شود و تا اراده‌ای نباشد حركتی هم برای محقق شدن اين امر صورت نخواهد گرفت.

علی‌اكبر حنيفی، يكی از پيشكسوتان قرآنی كشور، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: چون قرآن كتاب آسمانی و برای تمام عالميان معرفی شده است بايد عبارات و محورهايی كه در خصوص فعاليت‌های قرآنی مورد استفاده قرار می‌گيرد توأم با فعاليت‌های بين‌المللی و جهانی باشد و تلاش ما بايد به گونه‌ای باشد كه در سطح دنيا شناخته شده باشد.

حنيفی در ادامه به شيوه‌های مختلف قرائت قرآن اشاره كرد و افزود: شيوه‌هايی كه در قرائت قرآن وجود دارد تقليدی، تركيبی و ابداعی است كه از اين بين قراء مصری دست به ابداع زدند و در تاريخ ماندگار شدند اما ما با تقليد شروع كرديم و همچنان بيش از نود درصد فعاليت‌های قرآنی قراء ما تقليد است اگر چه درصد محدودی از قراء به سمت روش‌های كمتر تقليدی و بيشتر تركيبی روی آورده‌اند.

وی تصريح كرد: ما می‌توانيم در مدت زمانی كه زياد هم طول نخواهد كشيد صاحب سبك شويم، در سبك‌های قرآنی و قرائت قرآن خيلی از امور مشترك است و همان‌طور كه انسان‌ها در امور زندگی از خيلی جهات دارای مشتركاتی هستند در بحث قرائت قرآن نيز اين مشتركات وجود دارد و ربطی به يك سبك خاص ندارد.

بايد در تلاوت ها از نغمات جديد و نو استفاده كنيم

اين پيشكسوت قرآنی كشور اظهار كرد: بعضی از قراء از توانمندی و استعداد خود استفاده می‌كنند و نغمات جديدی را در تلاوت به كار می‌گيرند كه اين كار موجب ماندگاری و ثبت تلاوت‌هايشان می‌شود و نوع قرائت و تلاوت به‌نام آن شخص خواهد شد كه ما آن را سبك می‌ناميم، ما در اين زمينه دارای ضعف هستيم و بايد فعاليت‌های خود را بيشتر كنيم تا به جايی برسيم كه نغمه های جديد را وارد تلاوت كنيم و نغمه هايی كه كمتر در قرائت قرآن از آنها استفاده شده است را احياء كنيم.

حنيفی عنوان كرد: استفاده از نغمات در صورتی كه جذاب و قوی باشد مانعی ندارد و به نظر من آينده قرائت در كشور ما بسيار خوب و روشن است و اگر سازمان های متولی امر در كارهايشان با هماهنگی بيشتری فعاليت كنند مطمئناً به تمام اهدافی كه در برنامه های خودمان دنبال آن هستيم خواهيم رسيد.

وی در ادامه به مشكل زبان فارسی برای قراء ايرانی اشاره كرد و گفت: مشكلی كه در كشور ما وجود دارد و فقط مختص به كشور ما است بحث زبان فارسی است كه در ديگر كشورهای داعيه دار در زمينه قرائت قرآن اين مشكل وجود ندارد و اساساً به آن هم نمی پردازند چرا كه در آن كشورها يا به اين مسئله چندان اهميت داده نمی شود و يا اينقدر قوی هستند كه چنين مشكلی برای شان حل شده است.

موازی كاری سازمان های متولی قرآن ايجاد سبك را به تأخير می اندازد

اين پيشكسوت قرآنی كشور يكی ديگر از مشكلات در زميه رسيدن به سبك جديد در تلاوت قرآن را مربوط به بحث موازی كاری فعاليت های قرآنی سازمان های متولی در كشور دانست و تصريح كرد: مشكل ما در زمينه فعاليت های قرآنی اين است كه اين فعاليت ها موازی است و حول محورهای قشری و در سطح پايين برگزار می شود، ما در سطح بالا برای اينكه قراء وارد مرحله ابداع حتی در اذان و قرائت ادعيه شوند برنامه ای نداريم كه اين امر علاوه بر تأخير در رسيدن به سبك جديد باعث می شود كارهای ابداعی و فاخر نيز نداشته باشيم.

حنيفی اظهار كرد: در اين خصوص حرف بسيار زياد هست كه بايد گفته شود، سازمان های مسئول بايد به اين مسئله و نيز پرورش متخصص ها و اساتيدی كه بتوانند مهارت های قرائتی را در كشور پايه ريزی كنند روی بياورند و برای رسيدن به اين كار بايد دارای برنامه های كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت در سطوح مختلف قرائتی بسيار پيشرفته و بالا باشند.

اين فعال عرصه قرآنی كشور در ادامه به بحث در مورد كمبود امكانات و عدم توجه به استعدادهای جوان پرداخت و عنوان كرد: يك عده از قراء به دليل عدم استعداد و يا عدم تمرين و ممارست لازم نمی توانند دوره تقليد را در قرائت خودشان پشت سر بگذارند، عده ديگری مرحله تقليد را با موفقيت پشت سر می گذارند و وارد مرحله تركيب می شوند كه استعداد در اين افراد موج می زند و گنج هايی هستند كه در درجه بالايی از لحاظ ذوقی و لحنی و استعدادی قرار دارند اما امكانات لازم برای توسعه و پيشرفت اين افراد فراهم نمی شود و لذا اين افراد سيراب نمی شوند.

قرائت قرآن بايد به صورت يك رشته تخصصی مطرح شود

حنيفی گفت: در كشور مان افراد و استعداد های زيادی هستند كه اگر روی آنها به صورت آكادميك كار شود و از همه جنبه ها تأمين شوند حرف های زيادی برای گفتن خواهند داشت، به نظر من اين قضيه بايد به صورت يك تخصص مطرح شود و نه اينكه فرد قاری چند شغل ديگر داشته باشد و در كنار آن بخواهد از استعداد خود برای قرائت هم استفاده كند معلوم است كه اين فرد وقت پرورش استعدادش را نخواهد داشت بنابراين بايد اول از همه قرائت به صورت يك تخصص مطرح شود.

وی در ادامه افزود: ما بايد شرايط مناسبی را فراهم كنيم كه قراء ما كار ديگری غير از تلاوت قرآن نداشته باشند و تمام وقت، به كار قرائت بپردازند مانند قراء مصری كه فقط در زمينه تلاوت و قرائت كار می كنند و فعاليت ديگری ندارند.

اين پيشكسوت قرآنی در مورد بازه زمانی مورد نياز برای رسيدن به يك سك جديد در تلاوت قرآن تصريح كرد: اگر شرايط فراهم باشد شايد در يك بازه زمانی سه يا چهار ساله بتوانيم به سبك جديدی از قرائت قرآن برسيم كه البته اين به اين معنی نيست كه ما بايد يك سرمايه گذاری بسيار عظيمی را انجام دهيم بلكه بايد يك دستگاه را مسئول رسيدگی به اين امر كنيم تا هماهنگی های لازم را برای اين كار انجام دهد و از موازی كاری های بيهوده جلوگيری كند.

لزوم ايجاد نهاد يا سازمان مخصوص قرائت قرآن در كشور

حنيفی اظهار كرد: ما بايد سازمانی مانند سازمان دارالقرآن الكريم، سازمان اوقاف و غيره مخصوص قرائت قرآن به وجود بياوريم البته نبايد حتماً اين سازمان در ابتدای شروع فعاليت خود زياد گسترده باشد كه امكانات زيادی را بطلبد بلكه يك نهاد تخصص گرای واحدی را نياز دارد كه رسيدن به سبك جديد را پيگيری كند و افراد متخصص نيز در رأس اين نهاد قرار داشته باشند كه بتوانند كارهای برنامه ريزی و اجرا را به خوبی انجام دهند.

وی بخش ديگری از موارد مورد نياز برای رسيدن به سبك جديد در تلاوت قرآن را در استفاده از نظرات اساتيد و پيشكسوتان قرآنی دانست و در ادامه عنوان كرد: ما بايد از همه منابع از اساتيد و كارشناسان گرفته تا تحقيقاتی كه در اين زمينه صورت گرفته است استفاده كنيم و در كنار آن اختيارات و بودجه لازم نيز در اختيار قرار گيرد و اگر اين شرايط مهيا شود قطعاً ما می توانيم در عرض سه يا چهار سال افرادی را تربيت كنيم كه در دنيا حرف اول را بزنند.

اين پيشكسوت قرآنی در پايان گفت: شرايط ايجاد سبك جديد در كشور وجود دارد اما اراده ای در اين زمينه ديده نمی شود و تا اراده ای نباشد هيچ حركتی صورت نخواهد گرفت، شرايط ايجاد سبك جديد در كشور شرايط سخت و صعبی نيست بلكه سهل و آسان است و هر كدام از سازمان هايی كه متولی برنامه های قرآنی در كشور هستند می توانند اين كار را با برنامه ريزی مدون و به صورت تدريجی شروع كنند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:22 AM
تشکرات از این پست
javid1000 Nassersulduz siasport23 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen yarabyarabyarab
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

قاری روشندل لرستانی:

سازندگان نرم‌افزارهای قرآنی به تهيه نرم‌افزارهايی جهت نابينايان اقدام كنند

گروه فعاليت‌های قرآنی: نرم‌افزارهای قرآنی كه تولید شده است جهت يادگيری قرآن بسيار مناسب است، اما به‌دليل اين‌كه اغلب اين نرم‌افزارها به‌ویژه نرم‌افزارهای مربوط به ترجمه و تفسير قرآن گويا نيستند نابينايان نمی‌توانند از آن‌ها استفاده كنند.

شهناز اسكينی، قاری روشندل لرستانی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه لرستان، با اشاره به پاره‌ای از مشكلات نابينايان خواستار توجه سازندگان نرم‌افزارهای قرآنی به تهيه نرم‌افزارهای قرآنی جهت نابينايان شد و گفت: نرم‌افزارهای قرآنی كه تدوين شده است جهت يادگيری قرآن بسيار مناسب است، اما به‌دليل اين‌كه اغلب اين نرم‌افزارها به‌ویژه نرم‌افزارهای مربوط به ترجمه و تفسير قرآن گويا نيستند نابينايان نمی‌توانند از آن‌ها استفاده كنند.

وی افزود: جهت استفاده از اين نرم‌افزارها، نابينايان مجبور هستند از آن‌ها پرينت گرفته و آن‌ها را به خط بريل تبديل كنند.

اين قاری روشندل قرآن‌ كريم در بخشی از سخنانش خواستار توجه مسئولان به اشتغال نابينايان شد و گفت: در حال حاضر معلولان بسياری در استان داريم كه با وجود معلوليت‌هايی از قبيل نابينايی و جسمی حركتی در زمينه قرآن بسيار موفق هستند كه می‌طلبد سازمان بهزيستی از اين افراد در واحدهای قرآن و عترت استفاده كند.

یادآور می‌شود، وی در سال 1360 در خرم‌آباد متولد شده است و از همان سنين كودكی علاقه زيادی به فراگيری قرآن داشته است.

اسکینی، قرائت قرآن‌ كريم را از روی نوارهای قرآن و شركت در كلاس‌های قرآنی فرا گرفته است، اين قاری روشندل قرآن‌ كريم از دوران راهنمايی موفق به كسب مقام‌هايی در زمينه صوت و لحن، حفظ قرآن و تواشيح دست يافته است.

كسب مقام اول استانی مسابقات قرآن‌ كريم دانش‌آموزی طی سال‌های 75 تا 78، كسب مقام اول استانی در زمينه حفظ قرآن‌ كريم طی سال‌های 78 تا 87، مقام اول استانی قرائت قرآن‌ كريم كانون‌های هلال احمر، كسب مقام سوم كشوری نابينايان طی سال 81، كسب مقام دوم كشوری طی سال 84 در رشته ترتيل، كسب مقام اول كشوری در زمينه حفظ قرآن كريم و تواشيح گروهی، مقام دوم كشوری در رشته قرائت نابينايان، مقام اول كشوری قرآن‌ كريم دانش‌آموزان استثنايی طی 2 سال متوالی و..... پاره‌ای از موفقيت‌های اين قاری و حافظ قرآن‌ كريم است.

  


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:22 AM
تشکرات از این پست
javid1000 siasport23 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen yarabyarabyarab
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

عباسی خبر داد:

برگزاری چهارمين كنگره بين‌المللی حقوق پزشكی با تكيه بر مباحث دينی

گروه سلامت: ‌رئيس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكی دانشگاه علوم پزشكی شهيد بهشتی با اشاره به برگزاری چهارمين كنگره بين‌المللی حقوق پزشكی در آبان سال جاری اظهار كرد: بيشتر تكيه مباحث اين همايش بر روی مسائل دينی و بررسی ديدگاه اسلامی نسبت به اين موضوع خواهد بود.

محمود عباسی، ‌رئيس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكی دانشگاه علوم پزشكی شهيد بهشتی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اينكه در برگزاری چهارمين كنگره بين‌المللی حقوق پزشكی در صدد بررسی ديدگاه فقها و ارزشمندان دينی نسبت به اين مسائل هستيم، تصريح كرد: بيشتر تكيه مباحث اين همايش بر روی مسائل دينی و بررسی ديدگاه اسلامی نسبت به اين موضوع خواهد بود و در صدديم مشاركت فقها، علما و ارزشمندان دينی را در اين حوزه را داشته باشيم.

وی از حقوق ژنتيك به عنوان محور اصلی مباحث اين همايش سخن به ميان آورد و افزود: ژنتيك يك اقيانوس مواجی است كه چالش‌های بسياری را فراروی جامعه بشری گذاشته است و يكی از مسائل چالش برانگيز دنيای امروز به حساب می‌آيد كه بايست به ابعاد گوناگون آن به ويژه ابعاد حقوقی پرداخته شود.

دبير انجمن علمی حقوق پزشكی ايران در ادامه سخنان خود به محورهای برگزاری اين همايش نيز اشاره كرد و افزود: حمايت‌های قانونی از ذخاير ژنتيكی، مهندسی ژنتيك و چالش‌های حقوقی آن و كاركرد نظام حق اختراع در عرصه مهندسی ژنتيك محورهای خواهد بود كه به همت انجمن علمی حقوق پزشكی ايران و مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكی دانشگاه علوم پزشكی شهيد بهشتی برگزار خواهد شد.

عباسی ادامه داد: دانشكده‌های حقوق، دانشكده‌های پزشكی، وزارت علوم، وزارت بهداشت، اتحاديه‌های انجمن‌های علمی گروه حقوق ايران، سازمان جهانی حقوق پزشكی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتيك و زيست فناوری، انجمن بين‌المللی اخلاق زيستی اسلامی، كميته اخلاق در علوم و فناوری در كميسيون آيسسكو، مركز حقوق پزشكی فرانسه، مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكی سوييس، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبليغات اسلامی، مركز فقهی ائمه اطهار عليهم السلام، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبليغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان بازرسی كل كشور و برخی نهادهای ديگر در برگزاری اين كنگره همكاری و مشاركت دارند.

يادآوری می‌شود، حسن ابوالقاسمی رئيس دانشگاه علوم پزشكی شهيد بهشتی به عنوان رئيس كنگره و محمود عباسی رئيس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكی دانشگاه علوم پزشكی شهيد بهشتی به عنوان دبير علمی همايش در نظر گرفته شده‌اند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:22 AM
تشکرات از این پست
javid1000 Nassersulduz siasport23 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen yarabyarabyarab
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

جای خالی نمادهای قرآنی میان 515 المان بهاری مشهد

گروه فعالیت‌های قرآنی: از 515 المان بهاری مشهد که در بهار 91 استفاده شد، حتی يك المان و نماد هم با موضوعيت قرآن ديده نشد که این امر شایسته مشهد، پايتخت معنوی ايران نیست.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، همه ساله در ايام نوروز شهرداری مشهد با فضاآرايی شهری و نصب المان‌هايی با هزينه‌های بالا، لباس عيد به تن شهر می‌كند و برای استقبال از بهار آماده می‌شود.

همچنان كه زيبايی و تنوع شهر برای شهری كه تنها در ايام نوروز ميزبان 7 ميليون زائر از سراسر كشور است كار به جا و صحيحی است، اما اكثر زائران به خاطر معنويت و زيارت حضرت علی بن موسی الرضا(ع) به اين شهر سفر می‌كنند و بيش از هر زيبايی، زائران و مجاوران به معنويت و فضاآرايی دينی و مذهبی آن توجه دارند تا اينكه بخواهند از پايتخت معنوی به‌عنوان يك شهر زيبا، دارای المان‌ها و آثار هنری متعدد نگاه كنند.

چند سالی است كه شهرداری مشهد با برگزاری جشنواره و فراخوان، هنرمندان را برای خلق آثار هنری با محوريت‌های مختلف دعوت می‌كند كه پس از داوری، مجموع آثار برگزيده برای تهيه و توليد معرفی می‌شوند.

با توجه به اينكه مشهد لقب پايتخت معنوی ايران را به خود اختصاص داده است اما از بين 515 المان بهاری مشهد حتی يك المان هم با موضوعيت قرآن در بهار 91 تهيه و جانمايی نشده است كه اين خود معضلی برای جامعه قرآنی اين شهر است.

از همان ابتدا جامعه قرآنی مشهد منتظر آن بودند كه يكی از محورهای اين فراخوان فضاآرايی قرآنی شهر و درخواست خلق آثار دينی و قرآنی از هنرمندان شهر باشد اما نه تنها در سال‌های گذشته بلكه امسال نيز با وجود پيگيری‌های اين خبرگزاری، محوريت و موضوعيت قرآن در فراخوان اين آثار قرار نگرفت.

امسال نيز مشهد با 515 المان شهری آماده استقبال از بهار شد و با وجود اينكه معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری مشهد يكی از فعال‌ترين دستگاه‌های فرهنگی كشور است اما تدبيری برای تهيه و توليد المان‌های قرآنی و دينی در پايتخت معنوی ايران نینديشید.

همچنان كه در گوشه و كنار شهر به‌ويژه در مسيرهای منتهی به حرم المان‌های زيبايی از حرم مطهر رضوی، شوق زيارت را در دل زائران و مجاوران بيشتر می‌كند، اما المان‌هايی كه تنها با محوريت قرآن باشد در شهر ديده نمی‌شود.

حسين شادكام، معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری مشهد در گفت‌وگو با ایکنای خراسان رضوی گفت: يكی از محوری‌ترين فعاليت‌های شهرداری مشهد، مسائل قرآنی و دينی است و اوج فعاليت‌های قرآنی اين نهاد زمانی آغاز می‌شود كه مراحل احداث فرهنگسرای قرآن به كار خود به پايان دهد.

وی اظهار كرد: اين فرهنگسرا با اعتباری بسيار خوب به‌عنوان بزرگ‌ترين فرهنگسرای تخصصی مشهد در بوستان بهار در پايان سال جاری آغاز به كار خواهد كرد و شاهد تحولات خوب قرآنی در سطح شهر خواهيم بود.

وی با اشاره به نصب المان‌های قرآنی در شهر، تصريح كرد: شهرداری مشهد از طراحی و خلق آثار هنری با موضوعيت قرآن استقبال می‌كند اما اين آثار نيازمند ابتكارات هنرمندان است و باید شما از هنرمندان اين موضوع را مطالبه کنید.

سؤال اينجاست كه اگر شهرداری مشهد يكی از محورهای آثار را فضاآرايی قرآنی و دينی قرار دهد و گوشه‌ای از هزينه‌های بالای آن را به اين موضوع اختصاص دهد، هنرمندان به فكر خلق آثار قرآنی می‌افتند یا اينكه خبرنگاران باید اين موضوع را از هنرمندان مطالبه کنند.

تلاش خبرنگاران ما بر اين است تا اين موضوع از اعضای شورای اسلامی شهر و مسئولان استان پيگيری کنند تا پايتخت معنوی ايران با المان و فضاآرايی دينی و قرآنی رنگ و بوی معنويت به خود بگيرد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:22 AM
تشکرات از این پست
javid1000 siasport23 Mohebbane_zahra Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen yarabyarabyarab
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی

 

نهادينه‌شدن اخلاق قرآنی از دستاوردهای تربيت 10 ميليون حافظ قرآن است

گروه فعاليت‌های قرآنی: مسئول دارالقرآن اداره كل تبليغات اسلامی استان ايلام ضمن بيان انتظارت و اولويت‌های موجود از بودجه فعاليت‌های قرآنی، نهادينه شدن اخلاق قرآنی در جامعه را از جمله دستاوردهای تربيت 10 ميليون حافظ قرآن كريم عنوان كرد.

«حشمت‌الله رستمی»، مسئول دارالقرآن اداره كل تبليغات اسلامی استان ايلام، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) در خصوص انتظارات فعالان قرآنی از بودجه نيم‌درصد فعاليت‌های قرآنی اظهار كرد: در خصوص اعتبارات قرآنی بعد از پيروزی انقلاب اسلامی حركت سيار خوبی اتفاق افتاده است و آن اين است كه نيم‌درصد اعتبارات دستگاه‌‌ها برای فعاليت‌های قرآنی بايد هزينه شود.

وی ادامه داد: در مرحله احساس می‌شود در بين خود كاركنان جمهوری اسلامی ايران و آموزش‌های قرآنی به آنها دچار نقص هستيم. بخشی از اعتبارات بايد برای آموزش‌های قرآنی درسطوح روخوانی، روان‌خوانی و مفاهيم اوليه قرآن به اين كاركنان تعلق بگيرد.

اين فعال قرآنی افزود: در مرحله بعد برای ارتقای سطح كيفی و كمّی آحاد سطوح جامعه و به خصوص جامعه قرآنی اين اعتبار بايد هزينه شود كه دستگاه‌های فرهنگی مانند آموزش و پرورش كه با امر آموزش قرآن كريم در ارتباط هستند بايد برنامه‌ريزی اصولی و طرح راهبردی را تدارك ببييند به طوری كه مشخص شود تا چند سال ديگر مشكلی در زمنيه قرائت قرآن در مدارس وجود نخواهد داشت.

رستمی خاطرنشان كرد: هر ساله تعداد زيادی از دانش‌آموزان وارد مقاطع جديد تحصيلی می‌شوند و آموزش و پرورش عهده‌دار آموزش قرآن كريم به آن‌ها است. به نظر من يكی از دلايل ناكارآمدی نظام آموزشی كشور در امر آموزش قرآن كريم در مقاطع مختلف اين است كه از نيروها و مربی‌های متخصص در اين زمينه استفاده نمی‌شود.

مسئول دارالقرآن اداره كل تبليغات اسلامی استان ايلام بيان كرد: اگر از فعالان قرآنی در استان ايلام نظرخواهی و برنامه درخواست شود يكی از مهمترين اولويت‌های كاری در مورد نهضت قرآن‌آموزی خواهد بود به طوری كه حداكثر در بازه زمانی دو سال همه اقشار روخوانی قرآن كريم را ياد بگيرند.

وی تصريح كرد: اولويت ديگر با توجه به تاكيدات مقام معظم رهبری در خصوص تربيت 10 ميليون حافظ قرآن كريم، موضوع حفظ قرآن كريم در سطوح مختلف است. افرادی كه به سمت حفظ قرآن كريم حركت می‌كنند هم روخوانی و روان‌خوانی قرآن كريم را می‌آموزند و هم تا حد بسيار زيادی با مفاهيم و قرائت آشنا می‌شوند.

رستمی گفت: اخلاق كاربردی قرآن كريم يكی از نتايج حفظ قرآن كريم است، به عبارت ديگر اگر به اين سمت حركت كنيم كه حافظ قرآن تربيت شود، جامعه سالم‌تر و دارای امنيت بيشتری خواهد شد. ما اين كار را در استان ايلام آغاز كرده‌ايم و همچنان با جديت در حال پيگری آن هستيم.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:23 AM
تشکرات از این پست
javid1000 Nassersulduz siasport23 saze_khamoosh Mohebbane_zahra Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen yarabyarabyarab
دسترسی سریع به انجمن ها