رلیات سعدی
ارسال کننده: مصطفی نیکنام | تاریخ ارسال: 1387 / 10 / 28
نویسنده: سعدی
حجم کتاب: 636 KB
سلام دوستان عزیز امیدواریم که تاکنون توانسته باشیم در راه گسترش فرهنگ کتابخوانی در ایران گامی موثر برداشته باشیم . متن زیر را تهیه کننده کتاب غزلیات سعدی , جناب آقای مصطفی نیکنام برای ما فرستاده اند : تصمیم گرفته بودم نسخه ای کامل از گلستان سعدی به زبان فارسی را تهیه و ارائه نمایم ، اما به این نتیجه رسیدم که دیگر دوستان زحماتی را متقبل شده و نسخه هایی از گلستان سعدی را تبدیل به کتاب موبایل کرده اند گلستان را فعلا رها کنم و به کتابی بپردازم که تبدیل نشده باشد . غزلیات سعدی کتابی بود که خودم مدتها در جستجویش بودم اما نیافته بودم لذا اولویت را به کتاب غزلیات دادم . متن را تهیه کردم . نسخه ای از دیوان غزلیات سعدی که توسط دکتر خلیل خطیب رهبر تصحیح و تشریح شده و از نسخه های معتبر است را به عنوان منبعی برای اصلاح و تصحیح متن تهیه شده مورد استفاده قرار دادم متن من حدود 10 غزل را نداشت ان 10 غزل را در اینترنت پیدا کرده و به متن افزودم . تقریبا 3 بار غزلیات را از اول تا آخر مرور کردم . غلط های املایی را تصحیح کردم ؛ بین دو مصراع هر بیت یک علامت { / } قرار دادم . شعرهای عربی و کلماتی که خواندنشان سخت به نظر می رسید را حرکت گذاری کردم . عملیات !!! تبدیل با حساسیتی که من داشتم بیش از 6 ساعت طول کشید . تقریبا 700 غزل و از هر غزل مصراع اول را در برنامه COPY ، PASTE کردم {چیزی معادل 1400 بار COPY ، PASTE} سعی من این بود که فهرست بندی الفبایی را رعایت کنم تا هر غزلی به راحتی قابل دسترسی باشد . دو مطلب درباره زندگی سعدی و غزلیات سعدی را نیز خودم از کتاب غزلیات دکتر خطیب رهبر تایپ کرده و به کتاب افزودم . از زحمات آقای نیکنام کمال تشکر را داریم ...