0

ناميبيا و حمايت از سرمايه‌گذاران ايراني

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

ناميبيا و حمايت از سرمايه‌گذاران ايراني

ناميبيا از جمله كشورهاي دوست ايران در قاره آفريقا شمرده مي‌شود كه اكنون حمايت از سرمايه‌گذاران ايراني و واگذاري زمين به صورت رايگان به آنها را در برنامه‌هاي خود دارد.


ناميبيا كشوري با ثبات سياسي است كه در شمال آفريقاي جنوبي قرار دارد. زامبيا و آنگولا در شمال، بوتسوانا در شرق و اقيانوس اطلس در غرب اين كشور قرار دارند.
پاره‌اي از مشخصات آماري اين كشور به شرح ذيل است:
1- وسعت 824.295 كيلومتر مربع (تقريبا نصف مساحت ايران)
2- جمعيت 2.500.00 نفر
3- پايتخت ويندهوك با جمعيت بيش از 300000 نفر
4- چهارمين كشور صادركننده مواد معدني در آفريقا
5- پنجمين كشور توليد‌ كننده اورانيوم در جهان
6- زبان رسمي انگليسي- آلماني- آفريكن
7- آب و هوا مشابه شمال آفريقاي جنوبي و به طور كلي سرزميني خشك است
8- استقلال در 21 مارس 1990 از آفريقاي جنوبي
9- رشد سالانه 2.9 درصد (2008)
10- درآمد سرانه 4200 دلار (2008)
11- معادن غني طلا، الماس، اورانيوم، روي، مس، سرب
12- آب‌هاي سرد و تميز جنوب اقيانوس اطلس در سواحل ناميبيا داراي بهترين و غني‌ترين منابع آبزيان جهان است
13- واردات 4.11 ميليارد دلار و صادرات 3.34 ميليارد دلار (2008)
14- آماده واگذاري زمين به صورت رايگان به سرمايه‌گذاران ايراني جهت انجام كشاورزي يا دامپروري
15- زمينه‌هاي گسترده همكاري با كشورمان (همكاري معدني، شيلات، دامپروري، كشاورزي، توسعه شبكه‌هاي برق‌رساني و توليد برق، همكاري پزشكي و اعزام پزشك، صدور خدمات فني و مهندسي در زمينه‌هاي مختلف)
16- براي اولين بار در سال گذشته در مسئله حقوق بشر به نفع كشورمان راي داده است و اين كشور دو بار نيز در سال‌هاي گذشته به طرح عدم اقدام و به نفع ايران راي داده است.
17- برخورد مقامات اين كشور با مسئولين ايراني بسيار خوب و توام با احترام بوده است.

موقعيت جغرافيايي و انساني:

كشور ناميبيا در جنوب غربي قاره آفريقا واقع است. در جنوب و جنوب شرقي‌،‌ كشور آفريقاي جنوبي و در شرق آن بوتسوانا و در شمال آن آنگولا واقع مي‌باشند. جمعيت ناميبيا بالغ بر 2.5 ميليون نفر، مساحت آن 824.295 كيلومتر مربع و پايتخت اين كشور "ويندهوك " با جمعيتي بيش از 300 هزار نفر است. اين كشور داراي آب و هواي گرم و صحرايي بوده و در نواحي ساحلي و پايتخت، هوا معتدل مي‌باشد.

تحولات سياسي:

كشور ناميبيا با تلاش و مبارزات مردم اين كشور به رهبري حزب سواپو در تاريخ 21 مارس 1990 استقلال يافت. سام نجوما رئيس جمهور ناميبيا و رئيس حزب سواپو از 21 مارس 1990در راس قدرت قرار داشت تا اينكه هي فيكي پونيه پوهامبا در مارس 2005 به عنوان رئيس‌جمهور اين كشور انتخاب شد.

تحولات اقتصادي:

اقتصاد ناميبيا اساسا متكي به توليدات معدني براي صادرات به كشورهاي مختلف است به گونه‌اي كه محصولات معدني اين كشور 20 درصد سهم توليد ناخالص داخلي اين كشور را تشكيل مي‌دهد. كشور ناميبيا چهارمين مقام توليد‌كننده محصولات معدني غيرسوختي در قاره آفريقا را داشته و پنجمين مقام توليد كننده اورانيوم در جهان مي‌باشد. الماس از ديگر ذخاير مهم معدني ناميبيا مي‌باشد كه از درجه بالاي مرغوبيت برخوردار است. همچنين اين كشور به ميزان بالايي محصولات معدني، منگنز، قلع، نقره و فلز تنگستن توليد مي‌كند.
نيمي از مردم ناميبيا وابستگي جدي به كشاورزي براي امرار معاش دارند، صنايع اصلي اين كشور شامل صنايع فرآوري محصولات غذايي و فلزي مي‌باشد.

عضويت در سازمان‌هاي بين‌المللي:

ناميبيا در سازمان‌هاي ملل متحد و سازمان‌هاي وابسته به آن، سازمان وحدت آفريقا، عدم تعهد و جامعه توسعه جنوب آفريقا (سادك) عضويت دارد.

تشكيلات حكومتي:

كليه اعضاي هيئت دولت از ميان نمايندگان مجلس توسط رئيس جمهوري انتخاب مي‌شوند. رئيس جمهور نامبييا با آراي عمومي براي يك دوره پنج ساله انتخاب مي‌شود. اعضاي مجلس ملي نيز از طريق انتخابات عمومي برگزيده مي‌شوند.

قوه قضائيه:

ناميبيا داراي ديوان عالي كشور بوده كه قضات آن توسط رئيس ديوان عالي منصوب مي‌شوند.

مذاهب و اديان:

80 الي 90 درصد از مردم ناميبيا مسيحي بوده و 10 الي 20 درصد به اديان مختلف اعتقاد دارند.

روابط با جمهوري اسلامي ايران:

به دنبال پيروزي انقلاب اسلامي ايران در سال 57 و قطع روابط جمهوري اسلامي ايران با آفريقاي جنوبي و حمايت از جنبش‌هاي آزاديبخش، جمهوري اسلامي ايران از سازمان مردمي سواپو به رهبري سام نجوما حمايت كامل سياسي كرد و در تمام مجامع جهاني بر حمايت از سواپو و استقلال ناميبيا تأكيد داشت.
در سال 364 مقام معظم رهبري حضرت آيت‌الله العظمي خامنه‌اي (دوران رياست جمهوري) با سام نجوما رهبر سواپو (رئيس‌جمهور سابق ناميبيا) در پايتخت آنگولا ديدار و گفت‌وگو كرد.
جمهوري اسلامي ايران ضمن موافقت با گشايش دفتر سواپو در تهران قبل از استقلال اين كشور، دفتر سواپو را به سطح سفارت ارتقا داد. سام نجوما دوبار قبل از استقلال و يك بار پس از استقلال و به عنوان رئيس جمهور ناميبيا در اسفند 1370 از تهران بازديد كرد و يك يادداشت تفاهم بين دو كشور طي اين سفر به امضا رسيد. در حال حاضر روابط جمهوري اسلامي ايران و جمهوري ناميبيا حسنه بوده و طرفين در جهت توسعه همكاري‌هاي اقتصادي، گام‌هاي موثري برداشته‌اند.
گرچه بسته شدن سفارت كشورمان در سال 77 سطح مناسبات سياسي دو كشور را به شدت كاهش داد ولي تماس‌هاي دوره‌اي سفير جمهوري اسلامي ايران در پرتوريا با مقامات آن كشور و يا مقامات عاليرتبه هر دو كشور در اجلاس‌هاي بين‌المللي گوناگون مانند جنبش غيرمتعهدها،‌ گروه 77 و سازمان ملل، حاكي از نزديكي مناسبات فيمابين دارد. دولت ناميبيا در موقعيت‌هاي گوناگون و با حفظ استقلال راي و در اتخاذ مواضع سياسي خود، اغلب از بسياري ديگر از كشورهاي اين قاره به نفع دولت جمهوري اسلامي ايران قاطعانه‌تر عمل كرده است.
نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در ويندهوك نيز كه پس از استقلال آن كشور افتتاح شده بود از سال 1377 تاكنون تعطيل شده و در حال حاضر سفير جمهوري اسلامي ايران در پرتوريا آكرديته در ناميبيا مي‌باشند.
باقري معاون وقت آفريقاي وزارت خارجه در جريان سفر به كشور آفريقاي جنوبي در تاريخ 31/ 4/ 87 و قبل از ترك ژوهانسبورگ در فرودگاه اين شهر با ماركو هاسيكو (MARCO MOKOSO HAUSIKO) وزير خارجه ناميبيا ملاقات و در مورد توسعه مناسبات دوجانبه به ويژه افتتاح سفارت ناميبيا در تهران بحث و تبادل نظر به عمل آورد.
وي ضمن اعلام آمادگي براي شركت در پانزدهمين نشست وزراي خارجه عدم تعهد در تهران (7-8 مرداد 87) تمايل كشور متبوع خود براي توسعه روابط با جمهوري اسلامي ايران را مورد تأكيد قرار داد، وزير خارجه ناميبيا در راس هيئتي در اين نشست بين‌المللي شركت كرد.
در حال حاضر كشور ناميبيا در حوزه آكرديته سفارت جمهوري اسلامي ايران در پرتوريا قرار دارد. حكم انتصاب سفير جمهوري اسلامي ايران در پرتوريا به عنوان سفير آكرديته در ناميبيا نيز صادر شد.

روابط فرهنگي:

تعداد مسلمانان ناميبيا كمتر از دو هزار نفر مي‌باشد، خوشبختانه بعد از روي كار آمدن سياه پوستان در اين كشور و تأكيد بر آزادي انتخاب دين و مذهب در قانون اساسي ناميبيا و مهاجرت مسلمين از كشورهاي همسايه به ناميبيا رشد و شتاب بيشتري به خود گرفته است.
در راستاي برنامه‌هاي فرهنگي و تبليغاتي جمهوري اسلامي ايران در ناميبيا افتخار ساختن اولين مسجد اين كشور نصيب كشورمان شد. در اين رابطه در خرداد 71 سنگ بناي مسجد قباي ويندهوك طي مراسمي از سوي حبيبي معاون اول وقت رياست جمهوري به همراه نخست‌وزير آن كشور نصب شد، زمين اين مسجد به مساحت 4400 متر مربع و در بهترين نقطه شهر ويندهوك قرار دارد.
مسلمانان ويندهوك كه از اتباع مختلف كشورها مي‌باشند در مسجد قبا نماز روزانه و نماز جمعه را برپا مي‌كنند و نماينده سازمان تبليغات اسلامي فعاليت خوبي تا به حال ارائه داده است.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

پنج شنبه 25 شهریور 1389  11:02 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها