0

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 9 : دانش و توسعه پاييز 1389; 17(32):196-217.
 
بررسي عدم تقارن نابرابري درآمدي و نابرابري مخارج مصرفي (مطالعه موردي خانوارهاي شهري ايران، در دوره زماني 1385-1358)
 
فطرس محمدحسن*,معبودي رضا
 
* دانشگاه بوعلي سينا همدان
 
 

اين مقاله عدم تقارن رفتار نابرابري مخارج مصرفي و رفتار نابرابري درآمدي را بررسي و ارتباط ميان توزيع مخارج مصرفي و نوسانات توزيع درآمدي را در خانوارهاي شهري ايران مطالعه مي کند. با توجه به ارتباط درآمد و مخارج مصرفي، مقايسه نوسانات و پراکندگي هاي مخارج مصرفي که از طريق نوسانات و شوک هاي توزيع درآمد ايجاد مي شوند، مفيد است.
جهت بررسي ارتباط بين نابرابري درآمدي و نابرابري مخارج مصرفي، شاخص واريانس لگاريتم ها و ضريب جيني بکار رفتند. براي اين منظور، داده هاي درآمد و هزينه گروه هاي ده گانه درآمدي دوره زماني 1385-1358 كه از نتايج تفصيلي آمارگيري بودجه خانوارهاي شهري مرکز آمار ايران اخذ شده اند مورد استفاده قرار گرفت. براي تجزيه و تحليل روابط بين متغيرها، روش داده هاي پانلي بكار رفت
.
يافته هاي پژوهش نشان مي دهند که مقدار نابرابري مخارج مصرفي کمتر از مقدار نابرابري درآمدي است. يعني، تمامي نوسانات و پراكندگي هاي توزيع درآمد به توزيع مخارج مصرفي منتقل نمي شوند. بنابراين، در گروه هاي درآمدي عدم تقارني بين رفتار نابرابري مخارج مصرفي و رفتار نابرابري درآمدي مشاهده مي ‌شود
.

 
كليد واژه: بودجه خانوار، نابرابري مخارج مصرفي، نابرابري درآمدي، آزمون هاي ريشه واحد داده هاي پانلي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:21 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 1 : دانش و توسعه تابستان 1389; 17(31):1-28.
 
نقش رشد بهره ‌وري‌ کل ‌عوامل در رشد بخش غيرنفتي اقتصاد ايران
 
شاه آبادي ابوالفضل*
 
* گروه اقتصاد، دانشگاه بوعلي سينا
 
 

هدف اين مطالعه ارزيابي سهم رشد بهره ‌وري‌ كل ‌عوامل، نيروي‌ کار و موجودي‌ سرمايه در رشد ارزش‌ افزوده بخش غيرنفتي با استفاده از تابع توليد کاب داگلاس در طول برنامه هاي سوم، چهارم و پنجم قبل از انقلاب اسلامي (1356-1342) و برنامه هاي اول تا چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران (1368-1386) مي ‌باشد.
نتايج نشان مي‌ دهد نرخ رشد بهره‌ وري ‌کل‌ عوامل و نرخ رشد ارزش‌ افزوده بخش غيرنفتي طي دوره 1356-1342 (1.5% و 10.2%) و 1386-1368 (2.4% و 5.9%) بوده است که داراي نوسانات شديدي مي باشد. اين پديده ناشي از فقدان تاکيد بر رويکرد تركيبي (ايجاد ظرفيت هاي جديد و بطور همزمان افزايش بهره ‌وري ظرفيت ‌هاي موجود) در طول دوره مورد مطالعه است. هم چنين منابع رشد ارزش ‌افزوده بخش غيرنفتي طي دوره 1356-1342، به ترتيب رشد موجودي سرمايه و رشد نيروي ‌کار بوده است. به عبارت ديگر نرخ رشد ارزش ‌افزوده بخش غيرنفتي طي دوره 1356-1342 از مدل رشد برونزا پيروي كرده است. در حالي که منابع رشد ارزش ‌افزوده بخش غيرنفتي طي دوره 1386-1368 به ترتيب رشد موجودي سرمايه، رشد بهره ‌وري‌ کل ‌عوامل و رشد نيروي ‌کار مي ‌باشد، که اين امر ناشي از کاهش قابل توجه رشد موجودي‌ سرمايه بوده است.
به‌ نظر مي ‌رسد دليل اصلي پايين‌ بودن سهم رشد بهره‌ وري ‌کل‌ عوامل در رشد ارزش ‌افزوده بخش غيرنفتي، اتخاذ سياستهاي ناصحيح اقتصادي (تعيين دستوري دستمزدها، نرخ بهره بانکي، نرخ ارز، قيمت انرژي و ساير عوامل توليد و قيمت کالا و خدمات) است که موجب انحراف قيمت نسبي عوامل از فراواني ‌نسبي فيزيکي عوامل شده است.

 
كليد واژه: رشد بهره ‌وري ‌كل ‌عوامل، تابع توليد کاب داگلاس، نيروي‌ کار، موجودي ‌سرمايه، نرخ رشد بخش غيرنفتي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:21 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 2 : دانش و توسعه تابستان 1389; 17(31):29-57.
 
بررسي کارايي اطلاعاتي بازار بورس به روش آزمون نسبت واريانس
 
سليمي فر مصطفي,شيرزور زهرا*
 
* دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

يکي از موضوعاتي که در دهه هاي اخير در حوزه دانش اقتصاد به سرعت در حال گسترش بوده است اقتصاد اطلاعات است و عمده بحث ها در اين حوزه به مساله اطلاعات نامتقارن مربوط مي شود. اطلاعات در دنياي امروز و معاملات بورس، هسته کارايي بازار مي باشد. از طرفي سزعت انتشار و تقارن اطلاعات نقش عمده و حساسي در کارايي بازار دارد. يکي از نقش هاي سازمان بورس اين است که زمينه لازم براي سرمايه گذاران را جهت کسب اطلاعات مورد نيازشان فراهم کند. چنانچه اين زمينه فراهم نشود به دليل عدم تقارن اطلاعات، گروهي نسبت به گروه ديگر مزيت اطلاعاتي کسب کرده و به سودهاي غيرمتعارف دست مي يابند. در مقابل هرچه بازار کاراتر باشد و تقارن اطلاعات بيشتر باشد امنيت بازار بيشتر بوده و با هدايت سرمايه گذاري ها به سمت توليد مي توان به رشد اقتصادي بالاتري دست يافت. هدف مقاله حاضر اينست که به بررسي کارايي اطلاعاتي بازار سهام بپردازد و اين که سازمان بورس چقدر در ايفاي نقش خود موفق بوده است. در تحقيق حاضر کارايي در سطح ضعيف با آزمون فرضيه گام تصادفي مورد ارزيابي واقع شده است با اين تفاوت که براي انجام اين آزمون از آزمون نسبت واريانس که در زمره قويترين آزمون ها است استفاده شده است. علت استفاده از اين آزمون به هنگام بودن و قدرت انعطاف پذيري آن نسبت به ساير آزمون ها است. نتايج تحقيق نشان مي دهد که کارايي بازار بورس تهران در شرايطي که وجود ناهمساني واريانس در اين سري را لحاظ مي کنيم، وجود دارد.

 
كليد واژه: کارايي اطلاعاتي، بازار بورس، نسبت واريانس، آزمون گام تصادفي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:22 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

3 : دانش و توسعه تابستان 1389; 17(31):58-73.
 
بررسي عوامل تاثيرگذار بر توسعه صادرات صنعت نساجي (مطالعه موردي: صنعت نساجي استان يزد)
 
توكلي احمد,دهقاني سانيج جلال*
 
* دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

در دهه اخير، صنعت نساجي ايران بعنوان ريشه ‌اي ترين صنعت کشور، با چالشهاي بسياري مواجه بوده است که اين چالش‌ ها عمدتا ناشي از رقابت نابرابر با محصولات وارداتي، فرسودگي ماشين آلات، کمبود سرمايه‌ گذاري و نظاير آن مي ‌باشد. تجربه کشور‌هاي موفق، جهت «برون‌ رفت پايدار» از اين بن‌ بست، علاوه بر تمهيدات لازم جهت رفع مشکلات فوق، راهکار توسعه صادرات بوده است. در اين تحقيق، پس از بررسي تئوري‌ ها و نظريات مختلف در زمينه تجارت بين‌ الملل و صادرات، عوامل تاثيرگذار را شناسايي کرده و سپس با استفاده از پرسشنامه، نظرات مديران صنايع نساجي استان يزد جمع ‌آوري و با آزمون T استيودنت مورد بررسي قرار گرفت. نتايج حاصله نشان داد تمام عوامل شناسايي شده موثر بودند. در ادامه با استفاده از آزمون تحليل واريانس مشخص گرديد که تاثير عوامل ذکر شده يکسان نمي ‌باشد. سپس پرسشنامه مقايسات زوجي عوامل اصلي و پرسشنامه مربوط به عوامل فرعي بين مديران توزيع شد و پس از جمع آوري اطلاعات مورد نظر، با استفاده از تکنيک AHP وزن عوامل اصلي بدست آمد و در نهايت با استفاده از تکنيک TOPSIS عوامل فرعي رتبه‌ بندي شدند. نتايج حاکي از آن است که کيفيت محصولات و نگرش راهبردي شرکت ‌ها جهت حضور در بازارهاي جهاني از مهم ترين عوامل تاثيرگذار بر توسعه صادرات اين صنعت مي باشد.

 
كليد واژه: صادرات غيرنفتي، صنايع نساجي استان يزد، تصميم‌ گيري ‌هاي چند معياره
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:22 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 4 : دانش و توسعه تابستان 1389; 17(31):74-93.
 
سنجش تفاوت مشخصات کيفيتي خدمات و نحوه ارايه خدمات در صنعت بيمه (بررسي موردي: شركت بيمه ايران در استان اصفهان)
 
شاهين آرش,ابوالحسني زهرا*
 
 
 

امروزه صنايع خدماتي نقش اساسي و مهمي در رشد و توسعه اقتصادي كشورها ايفا مي ‌کنند و در اين ميان نقش و اهميت جايگاه صنعت بيمه به عنوان صنعت مولد و حمايت ‌كننده از صنايع ديگر بر كسي پوشيده نيست. از سوي ديگر جهان بيمه به سرعت در حال تغيير و تحول و رقابتي ‌شدن است و لازمه پيشرفت، ادامه حيات و باقي ‌ماندن در صحنه، درک درست نيازهاي مشتريان و جلب رضايت آنان مي ‌باشد. كيفيت برتر خدمات به عنوان يكي از محورهاي كليدي در جلب رضايت مشتريان شناخته شده است. کيفيت خدمات در صنعت بيمه به ميزان زيادي به عملکرد کارکنان بستگي دارد. بنابراين به جرات مي ‌توان عنوان نمود كه در اين صنعت، كيفيت خدمات داخلي در تامين رضايت مشتري اهرمي راهبردي محسوب مي ‌گردد. در الگوي اصلاح شده شكاف‌ هاي كيفيت خدمات، هفت شکاف (كمبود) اصلي درباره مفهوم کيفيت خدمات شناسايي شده است، سه شكاف اين مدل به بازار داخلي سازمان مربوط مي شود. بنابراين، اين پژوهش باتوجه به اهميت نقش شكاف ‌هاي داخلي كيفيت خدمات در سامان دهي بازار داخلي سازمان‌ ها، با هدف اندازه‌ گيري شكاف‌ (كمبود) 3 داخلي 3 كيفيت خدمات (تفاوت بين مشخصات کيفيتي خدمات عرضه شده و نحوه ارايه خدمات) در صنعت بيمه شكل گرفته است. در راستاي جمع‌ آوري اطلاعات از منابع کتابخانه‌ اي (کتاب، پايان‌ نامه و ...) و پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماري اين پژوهش، كليه كاركنان شركت بيمه ايران در استان اصفهان از فروردين تا خرداد 1387 هستند. با توجه به تعداد كم جامعه‌ آماري، نمونه‌ گيري صورت نگرفته است و تحليل‌ هاي آماري بر روي کل جامعه انجام شده‌ است. جهت اندازه ‌گيري ميزان اين شكاف‌ داخلي از آمار توصيفي كمك گرفته ايم، اندازه شكاف‌ داخلي3 كيفيت خدمات در شركت بيمه ايران در استان اصفهان عدد 2.2359 محاسبه شده است.

 
كليد واژه: شكاف ‌‌هاي داخلي كيفيت خدمات، رضايت شغلي، ابزار اينت سروكوال، بازار داخلي، مشتري داخلي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:22 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 5 : دانش و توسعه تابستان 1389; 17(31):94-116.
 
کاربست VaR و انتخاب پرتفوي بهينه با استفاده از تکنيک شبيه سازي مونت کارلو (MCS) در بورس اوراق بهادار تهران
 
فريد داريوش,ميرفخرالديني سيدحيدر,رجبي پورميبدي عليرضا*
 
* دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

يکي از روش هاي شناخته شده براي اندازه گيري، پيش بيني و مديريت ريسک، ارزش در معرض ريسک است که در سال هاي اخير مورد استقبال گسترده نهادهاي مالي قرار گرفته است. ارزش در معرض ريسک (VaR)، روشي براي تشخيص و ارزيابي ريسک است که از تکنيک هاي آماري استاندارد که به طور روزمره در زمينه هاي ديگر نيز بکار مي رود، استفاده مي نمايد. اين پژوهش به دنبال راهکاري مناسب براي مديريت ريسک سرمايه گذاري در بورس اوراق بهادار و گزينش پرتفوي بهينه با استفاده از مفهوم ارزش در معرض ريسک مي باشد که از طريق تکنيک شبيه سازي مونت کارلو (MCS) محاسبه مي گردد. امروزه به سبب ارايه نرم افزارهاي نوين شبيه سازي، محاسبه اين مفهوم بيش از پيش تسهيل شده است. در اين پژوهش پس از ارايه تعاريفي از ريسک، ارزش در معرض ريسک و شبيه سازي مونت کارلو، ميزان ارزش در معرض ريسک چند سهم با استفاده از تکنيک شبيه سازي مونت کارلو محاسبه شده است. در پايان با بکارگيري مدلي ترکيبي حجم بهينه سرمايه گذاري در هر يک از سهام معين شده است.

 
كليد واژه: ريسک، مديريت ريسک، ارزش در معرض ريسک (VaR)، شبيه سازي، تکنيک شبيه سازي مونت کارلو (MCS)
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:22 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 6 : دانش و توسعه تابستان 1389; 17(31):115-138.
 
تاثير بهره وري نيروي کار بر توزيع درآمد (مطالعه موردي در کشورهاي منتخب)
 
صباحي احمد*,دهقان شباني زهرا,شهنازي روح اله
 
* گروه اقتصاد، دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

توزيع درآمد در اقتصاد که به معناي تقسيم درآمد ملي بين گروه ها، طبقات اجتماعي و بخش هاي اقتصادي است يکي از مولفه هاي تاثيرگذار بر عدالت اجتماعي محسوب مي شود. عوامل زيادي از جمله بهره وري نيروي کار و نرخ اشتغال بر نحوه توزيع درآمد موثر مي باشد و هدف اين تحقيق شناسايي تاثير بهره وري نيروي کار بر توزيع درآمد است. در اين مقاله ابتدا مباني نظري اثر بهره ‌وري نيروي کار بر توزيع درآمد بررسي شده است. سپس بر اساس هفت ويژگي يک شاخص نابرابري مطلوب معرفي شده توسط دالتون (1920)، شاخص ضريب جيني به عنوان شاخص توزيع درآمد بهينه انتخاب شده است. در ادامه مدل مورد استفاده در اين تحقيق بر اساس مباني تئوريک و مطالعات تجربي قبلي طراحي شده است و با استفاده از تکنيک داده هاي تابلويي براي 32 کشور در حال توسعه طي دوره (2005-1998) مورد آزمون قرار گرفته است. نتايج بدست آمده از تخمين الگوي تحقيق نشان مي دهد افزايش تورم و رشد اقتصادي موجب نابرابرتر شدن توزيع درآمد مي شود. همچنين رشد بهره وري نيروي کار و درآمد مالياتي و مخارج مصرفي دولت توزيع درآمد را برابرتر مي کنند.

 
كليد واژه: بهره وري نيروي کار، توزيع درآمد، ضريب جيني، داده هاي تابلويي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:23 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 7 : دانش و توسعه تابستان 1389; 17(31):139-157.
 
پتانسيل تجاري کشورهاي بلوک منطقه آسياي جنوب غربي
 
شكيبايي عليرضا,بطا فاطمه كبري*
 
 
 

هدف اصلي اين مقاله بررسي پتانسيل تجاري و تاثير آن بر ميزان افزايش تجارت دو جانبه بين کشورهاي بلوک منطقه آسياي جنوب غربي مي باشد. بر اين اساس مقاله به دنبال پاسخ به اين سوال است که: آيا همکاري هاي تجاري اعضاي بلوک منطقه آسياي جنوب غربي مي تواند به افزايش تجارت دو جانبه آن ها منجر شود؟ براي پاسخ به اين سوال، از مدل جاذبه تعميم يافته و براي تخمين آن از روش اقتصاد سنجي با داده هاي تابلويي استفاده شده است. نتايج نشان مي دهد که متغيرهاي مستقل توليد ناخالص داخلي و فاصله جغرافيايي بين آنها تا حد زيادي همکاري هاي اقتصادي دوجانبه بين آن ها را توجيه مي کند، که اين مي تواند زمينه ساز افزايش جريانات تجاري دو جانبه ميان اين کشورها باشد. نتايج برآورد، پتانسيل تجاري کشور ايران و يکپارچگي اقتصادي کشورهاي عضو بلوک منطقه آسياي جنوب غربي در تجارت را مقدار 61 درصد نشان مي دهد و بيان مي کند، که حجم جريانات تجاري دوجانبه ميان آنها افزايش مي يابد.

 
كليد واژه: پتانسيل تجاري، تجارت دو جانبه، آسياي جنوب غربي، مدل جاذبه تعميم يافته
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:23 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 
بررسي تاثير پوياي عوامل کلان اقتصادي بر نوسانات قيمت مسکن در ايران (1369 تا 1386)
 
ناجي ميداني علي اكبر*,فلاحي محمدعلي,ذبيحي مريم
 
* گروه اقتصاد، دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

در اين مقاله، تاثير پوياي برخي متغيرهاي کلان اقتصادي يعني حجم پول، توليد ناخالص داخلي، شاخص قيمت مصرف کننده و نرخ ارز بر رفتار شاخص قيمت مسکن در ايران، با استفاده از الگوي تصحيح خطا بررسي مي شود. نتايج برآورد الگو كه با استفاده از داده هاي فصلي طي دوره زماني 1369-1386 و با به کارگيري روش همگرايي بلندمدت يوهانسن - جوسيليوس به دست آمده است، حاكي از آن است که تمامي اين متغيرها با شاخص قيمت مسکن رابطه معني دار و مثبت دارند. تجزيه واريانس خطاي پيش بيني نيز نشان مي ‌دهد که تا دوره پنجم سهم زيادي از تغييرات قيمت مسکن توسط خود اين متغير توجيه مي‌ شود و با افزايش دوره وقفه، سهم متغيرهاي توليد ناخالص داخلي، نرخ ارز، حجم پول و شاخص قيمت مصرف کننده، در توضيح نوسانات شاخص قيمت مسکن افزايش مي‌ يابد. همچنين واکنش شاخص قيمت مسکن به ضربه اي معادل يك انحراف معيار در متغيرهاي فوق به صورت افزايش شاخص ظاهر مي شود و با گذشت 10 دوره، مقدار آن در سطح دايمي خود قرار مي گيرد. مقدار ضريب تصحيح خطا 0.17- و از نظر آماري معني دار است، بنابراين در هر دوره حدود 17 درصد از عدم تعادل در قيمت مسکن تعديل مي شود. کندي تعديل با توجه به ماهيت بخش مسکن در ايران کاملا منطقي به نظر مي رسد.

 
كليد واژه: قيمت، مسکن، همگرايي بلندمدت، الگوي تصحيح خطا، اقتصاد ايران
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:23 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 9 : دانش و توسعه تابستان 1389; 17(31):185-206.
 
بررسي وضعيت بسترهاي توسعه روستايي مبتني بر فناوري اطلاعات در استان سيستان و بلوچستان
 
يعقوبي نورمحمد,پهلواني مصيب,باركزايي مريم*
 
 
 

ظهور جامعه شبکه‌ اي و عصر اطلاعات، سرآغاز دگرگوني ‌هاي همه جانبه در ابعاد و عرصه‌ هاي مختلف حيات امروزي بشر است. عنصر اصلي کنشگرهاي اجتماعي و هندسه معرفتي شرايط نوين، بر فهم انگاره‌ اي متمرکز است که فناوري اطلاعات و ارتباطات در کانون آن قرار دارند. با وجود اين، ظهور عصر اطلاعات با پديده‌ اي به نام شکاف ديجيتالي"همراه است و سكونتگاه‌ هاي روستايي از جمله بخش ‌هاي مهم نظام اجتماعي است که از اين پديده بيشتر از مناطق شهري رنج مي ‌برد. با توجه به اهميت موضوع، تحقيق حاضر به مطالعه بسترهاي توسعه روستايي مبتني بر فناوري اطلاعات از منظر ابعاد سه گانه (ساختاري، محتوايي، زمينه‌اي) در استان سيستان و بلوچستان پرداخته است. روش مورد استفاده در اين تحقيق روش توصيفي - پيمايشي است و داده ‌هاي تحقيق با استفاده از پرسشنامه جمع‌ آوري شده است. يافته‏ هاي به ‏دست آمده از اين تحقيق، نشان مي ‏دهد كه بسترهاي توسعه روستايي مبتني بر فناوري اطلاعات در جامعه مورد مطالعه فراهم نيست. همچنين در پايان نيز در چارچوب يافته ‌هاي تحقيق، پيشنهاداتي در جهت توسعه روستايي مبتني بر فناوري اطلاعات ارايه گرديده است.

 
كليد واژه: فناوري اطلاعات، توسعه روستايي، بعد ساختاري، بعد محتوايي، بعد زمينه‌ اي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:23 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 1 : دانش و توسعه بهار 1389; 17(30):1-21.
 
ماليه خرد راهکاري براي افزايش توليد بخش کشاورزي و کاهش فقر روستايي
 
بختياري صادق*
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد خوراسگان اصفهان
 
 

با توجه به گسترش فقر جهاني و نگرانيهاي حاصله و تعيين اهدافي براي توسعه هزاره سوم که عموما دستيابي به آنها با وجود فقر گسترده غيرممکن بنظر مي رسد، پيدا کردن راه حلي براي کاهش فقر و بهبود رفاه طبقات و اقشار فقير به عنوان يک آرمان همگاني درآمده است. اين مقاله ضمن بيان ناکار امدي و عملکرد ضعيف نهاد هاي مالي دولتي و بازارهاي مالي رسمي در جهت کمک موثر به گروه هاي فقير کشورهاي در حال توسعه، ماليه خرد و اعتبارات خرد را به عنوان جايگزين مناسب معرفي مي کند. برخي از تجارب جهاني نيز حاکي از آنست که ماليه خرد مي تواند با توانمندسازي فقرا، آنهارا در خروج از وضعيت فقر و انتخاب مسير مطلوب کمک نمايد. با نگاه کلان به مساله و بهره گيري از تکنيک هاي آماري و اقتصادسنجي و اطلاعات و داده هاي اقتصاد ايران، تحقيق حاضر نشان مي دهد که اعتبارات خرد مي تواند نقش موثري در جهت رشد توليد و ارزش افزوده بخش کشاورزي و در نتيجه کاهش فقر روستايي داشته باشد.

 
كليد واژه: اعتبارات خرد،ماليه خرد، بخش غير رسمي مالي، ساختار دوگانه
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:23 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 2 : دانش و توسعه بهار 1389; 17(30):22-50.
 
بررسي کارآمدي اصلاح قيمت هاي نسبي در بستر افتراق ميان اهداف و نتايج تعديل ساختاري
 
مهدوي عادلي محمدحسين,كلايي محمدرضا*
 
* دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

تعديل ساختاري فرايندي است که به اصلاح ساختارهاي اقتصادي جهت حاکم کردن نيروهاي بازار بر نظام اقتصادي مي پردازد که حول محور اصلي اصلاح قيمتهاي نسبي شکل گرفته است. مقاله حاضر سعي دارد تا با نگاهي سيستمي، چگونگي کنش ميان متغيرها در جريان تعديل ساختاري را با وضعيت نظري پيش بيني شده توسط اجماع واشنگتني مقايسه نمايد و در اين رهگذر کارآمدي اصلاح قيمتهاي نسبي در ايران را مورد توجه قرار دهد. به همين منظور پس از بيان مفاهيم پيرامون تعديل و ريشه يابي آن در نظريات نئوکلاسيک و همچنين بيان غايت تعديل ساختاري، به جمع بندي شماتيک سيستم اقتصاد کلان ايران و سيستم نظري اجماع واشنگتني پرداخته و از رهگذر مقايسه عملکرد تعديل ساختاري در اين دو موقعيت نظري و واقعي، سعي در ارزيابي کارامدي اصلاح قيمتهاي نسبي با عنايت به علل افتراق ميان اهداف تعديل ساختاري و نتايج آن در اقتصاد ايران با تکيه بر ويژگي هاي خاص اين اقتصاد داشته است. نتيجه در قالب معماي تعديل ساختاري ارايه شده است و توجه به اين معما در اصلاح قيمتهاي نسبي از مهمترين پيشنهاد هاي اين مقاله است.

 
كليد واژه: تعديل ساختاري، اجماع واشنگتني، قيمتهاي نسبي، شبيه سازي، سيستم معادلات همزمان
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:23 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 3 : دانش و توسعه بهار 1389; 17(30):51-68.
 
بررسي تغييرپذيري نوسانات قيمت سکه طلا درايران با استفاده از مدلهاي ARCH
 
دلاوري مجيد*,رحمتي زينب
 
* دانشگاه آزاداسلامي، واحدعلوم و تحقيقات اهواز
 
 

هدف از اين مطالعه بررسي تغييرات قيمت سکه طلا و مدلسازي نوسانات بازده و واريانس شرطي آن است. داده هاي مورد استفاده در اين تحقيق، سري زماني روزانه قيمت سکه بهار آزادي ازابتداي سال 1380 تا انتهاي سال 1386 مي باشد. بررسي سري زماني مذکور نشان داد اين سري داراي نوسانات خوشه اي بوده که اين امر استفاده از مدلهاي ARCH جهت مدلسازي نوسانات را امکان-پذيرمي نمايد. از بين خانواده مدلهايARCH ، مدل GARCH نمايي (EGARCH) داراي عملکرد بهتري نسبت به ساير مدلها بود. قيمت نفت و نرخ برابري دلار به ريال به عنوان عوامل موثر بر تغييرپذيري قيمت سکه در نظرگرفته شد. از بين اين عوامل نرخ برابري دلار به ريال داراي بيشترين تاثير بر واريانس شرطي بوده و قيمت جهاني نفت در رده بعد قرار دارد. همچنين در دوره مورد بررسي پديده موسوم به اثرات اهرمي در بازار سکه ايران مشاهده گرديد، به اين مفهوم که اخبار خوب منجر به نوسانات آتي بيشتري نسبت به اخبار بد با اندازه برابر در بازار سکه ايران مي شوند.

 
كليد واژه: قيمت سکه طلا، تغييرپذيري، مدل EGARCH
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:24 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

4 : دانش و توسعه بهار 1389; 17(30):69-97.
 
رابطه سرمايه گذاري خصوصي و رشد اقتصادي در ايران (با تاکيد بر مدل رشد اقتصادي درونزا)
 
هژبركياني كامبيز,رحيم زاده اشکان*
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات تهران
 
 

مدل رشد اقتصادي که در آن موجودي سرمايه (خصوصي و دولتي) و سرمايه انساني لحاظ شده است، مبناي نظري اين مقاله را تشکيل مي دهد. پس از مطرح نمودن آزمون فرضيه در مورد بازدهي ثابت نسبت به مقياس، متغيرهاي مرتبط با سياست هاي اقتصادکلان به مدل افزوده مي شود. نتايج نشان مي دهد که 1) تابع توليد کل از نوع بازدهي صعودي نسبت به مقياس است. 2) سرمايه گذاري خصوصي و دولتي و سرمايه انساني تاثير مثبتي بر رشد اقتصادي دارد. 3) سياست مالي، رشد واردات کالا و خدمات پس از دو وقفه و نسبت ارزش افزوده بخش نفت به توليد ناخالص داخلي تاثير مثبتي بر رشد اقتصادي دارد. 4) رشد نقدينگي، رشد ماليات و رشد صادرات غيرنفتي، تاثير معني داري بر رشد اقتصادي نداشته است. 5) آزادسازي تجاري تاثير منفي بر رشد اقتصادي داشته است.

 
كليد واژه: رشد اقتصادي، سرمايه گذاري خصوصي، رشد نقدينگي، صادرات غير نفتي، واردات کالاها و خدمات
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:24 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 5 : دانش و توسعه بهار 1389; 17(30):98-134.
 
تخمين رابطه بلندمدت قيمت حقيقي نفت خام و ارزش واقعي دلار آمريکا
 
هوشمند محمود,فهيمي دوآب رضا*
 
* دانشگاه فردوسي مشهد، دانشکده علوم اداري و اقتصادي، مشهد
 
 

قيمت نفت خام و ارزش دلار آمريکا، دو متغير اقتصادي مهم و تاثيرگذار بر اقتصاد جهاني هستند. هدف اين مقاله بررسي وجود يا عدم وجود رابطه بلندمدت پايدار بين اين دو متغير است. براي اين منظور، از آزمون هاي هم جمعي و عليت بين متغيرها براي دوره 1985:1 تا 2008:4 استفاده شده است. نتايج تحقيق نشان مي دهد 10 درصد افزايش در قيمت حقيقي نفت خام، منجر به کاهش 8.1 درصدي ارزش واقعي دلار مي شود. جهت عليت نيز از متغير قيمت نفت به قيمت دلار آمريکا است. به علاوه، با تخمين رابطه تصحيح خطاي کوتاه مدت براي معادله بلندمدت نرخ ارز دلار مشاهده مي شود که در صورت انحراف نرخ ارز واقعي دلار از روند بلندمدت خود، اين شکاف با نرخ 3.4 درصد در هر دوره ترميم مي شود تا اين که دوباره به مسير بلندمدت خود بازگردد.

 
كليد واژه: قيمت نفت خام، نرخ موثر دلار، روش جوهانسن جوسيليوس، مدل تصحيح خطا، هم انباشتگي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  12:27 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها